76 beste ting å gjøre i NYC [oppdatert 2024]

Den definitive guiden til verdens mest spektakulære by, med det siste innen mat, kultur og underholdning i det store eplet.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

51 minutter lest

76 beste ting å gjøre i NYC [oppdatert 2024]

Times Square | ©Hellotickets

The Big Apple er stedet der store kunstnere har drømt om suksess, der mange europeiske immigranter fant en måte å endre sin skjebne på, og der alle besøkende har funnet en grunn til ikke å forlate byen.

Vi snakker selvfølgelig om New York: en by der det er praktisk talt umulig å lukke øynene. Det er så mye å se og gjøre at det er viktig å vite hva som er verdt å se og hva som ikke er det, slik at du ikke blir overveldet. Her er de mest fantastiske opplevelsene du kan få med deg på turen til New York.

1. Fly over New York på en helikoptertur

Utsikt over Manhattan fra helikopteret| ©Hellotickets
Utsikt over Manhattan fra helikopteret| ©Hellotickets

En helikoptertur over New York City viser deg byen slik få andre ser den. Fra fugleperspektiv kan du se New York som om du hadde den i din egen hånd, og det er en opplevelse du garantert vil snakke om når du kommer hjem fra turen.

Byens skyline er et skue i seg selv, og enda mer fra en helikoptertur over New York. De fleste flyturene varer rundt 15 minutter og tar deg med på en tur der den fantastiske utsikten kombineres med adrenalinkicket ved å fly over New York i et helikopter i over 200 kilometer i timen.

Sammenlign de beste helikopterturene

2. Verdens beste basketball live

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Enten du er basketballfan eller ikke, er en NBA-kamp noe du ikke får oppleve noe annet sted. Den ikoniske Madison Square Garden er hjemmebanen til hjemmelaget New York Knicks, og det er på denne arenaen du får se NBA-stjernene gi alt de har i seg på banen. Det er definitivt en opplevelse som vil gjøre reisen din til noe ekstra, og et must for deg som er lidenskapelig opptatt av basketball. Hvis du allerede vet at du ikke vil gå glipp av det, kan du kjøpe NBA-billetter her.

Hvis du vil lese litt mer om opplevelsen, forstå hva du finner der eller finne ut hvorfor det er en av de beste opplevelsene du kan få i New York, kan du lese artikkelen min om NBA. Hvordan Kjøpe Billetter til en NBA Kamp i New York.

Bli kjent med den legendariske Madison Square Garden

Du er kanskje ikke NBA-fan i seg selv, men du kan ikke vente med å oppdage denne arenaen der så mange artister og idrettslag har skrevet historie. Det arrangeres guidede omvisninger, du kan gå på konserter og selvfølgelig se Knicks spille på hjemmebane. Slik kjøper du billetter til Madison Square Garden.

Gå ikke glipp av Brooklyn Nets-arenaen

Brooklyn Nets-arenaen er kanskje ikke like kjent som Madison Square Garden, men det betyr ikke at Barclays Center ikke er interessant. Arenaen er vertskap for konserter og arrangementer i tillegg til NBA-kamper, og er vel verdt et besøk på Brooklyn-turen. Her er alt du trenger å vite om Brooklyn Nets-arenaen.

Bestill NBA-billetter

3. Nyt en Broadway-forestilling

Krysset mellom Times Square og Broadway Avenue.| ©Hellotickets
Krysset mellom Times Square og Broadway Avenue.| ©Hellotickets

New York er en by helt og holdent dedikert til underholdning. Det er ikke tilfeldig at Broadways musikaler og teaterstykker er verdensberømte og en magnet på besøkende, så hvis du vil ha en helt unik opplevelse, anbefaler jeg at du kjøper billettene på forhånd og setter et spesielt preg på New York-besøket ditt.

Både Løvenes konge og Aladdin er utvilsomt to av de mest populære musikalene, så prøv å få tak i billettene så snart som mulig for å sikre at du får den beste plassen til den beste prisen. Men hvis du fortsatt ikke er sikker på hvilken du vil se, har vi her en liste over de beste Broadway-musikalene.

Andre Broadway-musikaler

Sammenlign de beste Broadway-musikalene

4. Utforsk New Yorks multikulturalisme på populære guidede turer

Under en av de guidede turene| ©Hellotickets
Under en av de guidede turene| ©Hellotickets

En tur i kontrastenes tegn

New York er uten tvil en by der kontrastene er så store at det er vanskelig å holde tritt med dem. Kontrastturen tar deg med til fire svært forskjellige deler av byen: Queens, Harlem, Bronx og Brooklyn.

Du får se den industrielle delen av byen, det jødiske kvarteret, de historiske gatene i Harlem, byens ikoniske bygninger, og i løpet av bare én dag har du besøkt byen og opplevd den som en lokal innbygger.

Tur til Upper og Lower Manhattan

Hvis kontrastturen er et must for å bli kjent med de ulike områdene i New York og bedre forstå hvordan de ulike kulturene passer sammen, vil Upper and Lower Manhattan-turenmye dypere inn i de kontrastene og hjørnene av Manhattan som du ikke kan gå glipp av. Enten det er første gang du er i New York eller om du allerede er fast inventar i byen, vil forklaringene til denne ekspertguiden avsløre mange viktige steder i byen som du garantert ikke visste om.

Hvis du vil bli overrasket over et annet av nedre Manhattans nabolag, kan du unne deg et besøk i Greenwich Village. Her finner du de beste omvisningene i denne fantastiske bydelen, og du kan puste inn bohemluften i de borgerlige husene fra det 20. århundre, alt sammen med guider som forteller deg de mest interessante historiene om de berømte menneskene som bodde der.

Andre turer

På godt og vondt er New York et turistmekka for millioner av reisende som hvert år valfarter til byen som aldri sover. Det finnes dusinvis av muligheter for å besøke byen (til fots, med buss, mer eller mindre inngående osv.), og noen ganger kan det virke overveldende å velge den som passer best til reiseplanen vår. Det er derfor jeg har laget dette utvalget av New York turer slik at du kan velge den som passer deg best.

En av de turene som kan være av stor interesse for deg, er de beste turene til Wall Street, der du får et innblikk i finansverdenen på nært hold. Spesialiserte guider vil fortelle deg de saftigste historiene om de siste finanskrisene.

Og hvis du liker mystikk, anbefaler jeg at du finner ut hvordan du besøker katakombene i New York.

Oppdag byens hemmeligheter

Hvis du ikke er fan av guidede turer og foretrekker å utforske byen i ditt eget tempo og uten forklaringer fra en guide, anbefaler jeg at du lager din egen reiserute slik at du ikke går glipp av noe. Hvis det ikke er første gang du er i byen og du har lyst til å oppdage alternative eller skjulte steder som er mindre besøkt av turister, må du ikke gå glipp av min guide til byens hemmelige steder.

Sammenlign de beste turene i New York

5. Ta en tur til Harlem og delta på en gospelmesse

Gatene i Harlem| ©Nicole Y. C.
Gatene i Harlem| ©Nicole Y. C.

Åutforske Harlem med guide er en av de beste opplevelsene du kan få i New York, for her får du oppleve alt det mange turister går glipp av når de bare ser Manhattan. I tillegg får du muligheten til å delta på en autentisk gospelmesse og oppleve den enorme spiritualiteten som utspiller seg i nabolagets kirker, der gudstjenestene er så intense at de er et skue.

Hvis du ønsker å utforske dette nabolaget på egen hånd, anbefaler jeg at du noterer deg de viktigste tingene å se og gjøre i Harlem for å være sikker på at du ikke går glipp av noe. Og dra også nytte av denne listen over de beste spisestedene i Harlem og denne listen over de beste stedene å lytte til musikk i Harlem.

Bestill billett til en gospelmesse

6. Ta en tur til Niagarafallene

Ta en av de guidede turene| ©Tim Gouw
Ta en av de guidede turene| ©Tim Gouw

Selv om det ikke er noe man gjør i New York, er det en fin måte å få mest mulig ut av turen til østkysten og krysse av på listen over et av verdens mest imponerende naturvidundere.

Turer til Niagarafallene er en flott måte å avrunde turen til The Big Apple med en dose naturopplevelser i sin reneste form. I følge med en ekspertguide og med transport til og fra Manhattan inkludert, er dette det beste alternativet for å besøke en av de mest spektakulære nasjonalparkene i USA.

Men er dette besøket verdt det? Hvis du reiser til New York i to eller tre dager, er det best å tilbringe dem i The Big Apple og ikke dra videre, men hvis du reiser til New York i 10 eller 15 dager eller mer, er dette et alternativ du bør vurdere.

Sammenlign de beste turene til fossefallene

7. Ta en spasertur gjennom Central Park

En spasertur gjennom Central Park| ©Hellotickets
En spasertur gjennom Central Park| ©Hellotickets

Central Park inngår helt sikkert i planene dine i New York, men vet du hva du ikke må gå glipp av når du først er der? Ta en spasertur gjennom Conservatory Gardens, en hage i europeisk stil med vakre fontener og statuer, Belvedere Castle, et lite slott på parkens høyeste punkt med vakker utsikt, og Bethesda Terrace og fontenen, et arkitektonisk vidunder hvor du kan ta spektakulære bilder.

Den er enorm, så for å hjelpe deg med å finne frem har jeg satt sammen denne guiden på Sykkel-omvisninger og leie. Du har mange muligheter til å ta deg rundt i denne fantastiske parken, men en helt spesiell mulighet er for eksempel å ta en tur med hestevogn gjennom Central Park.

Generelt anbefaler jeg at du leier en sykkel (hvis snøen tillater det) og tilbringer noen timer med å gå deg vill i Manhattans lunger. Kom igjen!

Men hvis du reiser med barn, kan du ikke gå glipp av Central Park Zoo, et sted der du kan se de mest eksotiske artene, både dyr og ville. Med billettene til Central Park Zoo får du tilgang til den største dyrehagen, en annen som er spesielt tilrettelagt for barn, samt 4D-teateret.

Lei en sykkel i Central Park

8. Observasjonsdekket SUMMIT One Vanderbilt åpner: Midtowns nyeste observatorium

One Vanderbilt| ©SUMMIT
One Vanderbilt| ©SUMMIT

Ja, du leste riktig. Bare noen få måneder etter at New York åpnet det glasskledde observasjonsdekket The Edge, står vi igjen foran en åpning som har fått alle til å sperre opp munnen: SUMMIT er et spektakulært observasjonsdekk som du ikke kan gå glipp av, både på grunn av utsikten over Manhattan og bygningens utrolige arkitektur.

Her er alt lagt til rette for at du skal kunne nyte utsikten: speil- og glas sperspektiver slik at du kan ta de beste bildene, innglassede observasjonsdekk slik at du kan kjenne svimmelheten på kroppen, ultramoderne heiser slik at du kan kjenne adrenalinet i kroppen... Jeg skal ikke si mer. Hvis du vil planlegge besøket ditt, kan du lese denne artikkelen om hvordan du går opp til det nye observasjonsdekket på SUMMIT One Vanderbilt.

Slik går du opp til observasjonsdekket på SUMMIT One Vanderbilt

9. Ta en piknik i en annen av Mahattans parker: Bryant Park

Bryant Park om sommeren| ©Istock
Bryant Park om sommeren| ©Istock

Hvis du trodde at det ikke fantes andre grønne områder i New York enn Central Park, tok du feil. Langs de lange gatene og avenyene finner du små torg og parker der du kan se mengder av newyorkere spasere, drive med sport eller ta en piknik i en pause fra jobben. Hvis jeg skal velge min favoritt blant de beste parkene i New York (etter det obligatoriske besøket i Central Park), blir det Bryant Park.

Jeg anbefaler at du skaffer deg et av de små bordene deres (de tar dem frem når det er fint vær) for en piknik med utsikt, men jeg skal fortelle deg mer om det i artikkelen min på 10 ting å gjøre i Bryant Park.

10. Ta en tur til High Lines flytende park

Spasertur langs High Line| ©Hellotickets
Spasertur langs High Line| ©Hellotickets

Denne lineære parken, som er bygget på gamle togskinner, krysser bydelen Chelsea med en gangvei flankert av blomsteroppsatser og utsikt over de omkringliggende bygningene og Hudson-elven i sør. En spasertur langs High Line er en annerledes måte å komme seg rundt i New York på, og jeg anbefaler å inkludere den i en tur rundt Chelsea.

I denne artikkelen om Guide til High Line i New York City gir jeg deg noen tips om hvordan du kommer deg rundt, hvor du kan stoppe for å spise lunsj eller se den beste ut sikten, og jeg gir deg et forslag til reiserute slik at du ikke går glipp av de viktigste severdighetene.

Bestill en tur til High Line og Chelsea

11. La kjeven falle ned på Times Square

Posering foran det lysende flagget på Times Square| ©Hellotickets
Posering foran det lysende flagget på Times Square| ©Hellotickets

Times Square trenger ingen nærmere presentasjon: neonlys, gigantiske skjermer og massevis av mennesker. Det kan være like overveldende som forunderlig, men man blir ikke likegyldig. Det er definitivt et sted å fortape seg i under et besøk i New York, og enda mer om natten når bygningene lyser opp og New Yorks magi begynner å skinne gjennom.

Hva mer kan du se og gjøre på Manhattan?

Selv om det kan virke som en klisjé, er Times Square uten tvil et av byens mest ikoniske landemerker. Men heldigvis har Manhattan mange andre steder (noen av dem overraskende, andre har vi sett tusen ganger på film) som vil forbløffe deg. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, får du her en praktisk guide til de beste tingene du kan gjøre og se på Manhattan, slik at du kan planlegge besøket ditt.

12. Gå på shopping

Shopping på Macy's| ©Hellotickets
Shopping på Macy's| ©Hellotickets

Rundt SoHo

SoHo ("South of Houston Street") var tidligere et industriområde fullt av fabrikker, og lenge før gentrifiseringen tiltrakk nabolagets sjarm seg de rike som gjorde bygningene og gatene til fødestedet for "industrial chic". I dag er det et område fullt av barer, restauranter og butikker på tomten til tidligere fabrikker: Besøk området hvis du elsker synlige murvegger, synlige rør og jernarkitektur.

Ta en titt på de beste Soho-turene for å få et førstehåndsinntrykk av glamouren i dette unike nabolaget.

Langs Fifth Avenue

Fifth Avenue er New Yorks luksusgate, og her finner du byens mest overdådige bolighus, hovedkvarterene til noen av verdens mest prestisjefylte smykke- og motemerker og en rekke museer, deriblant Guggenheim og Metropolitan Museum of Art.

Besøk New Yorks beste outlet-senter

Hvis du elsker å shoppe, men er på jakt etter de beste kuppene, har du flaks i New York, for her kan du besøke Premium Outlets, der du finner dusinvis av luksuriøse merkevarebutikker til sterkt nedsatte priser. Siden det ligger litt langt fra Manhattan, arrangeres det turer slik at du kan shoppe uten å måtte bekymre deg for logistikken rundt veien dit. Jeg skal fortelle deg hvordan jeg gjorde det og gi deg noen tips til hvordan du kan organisere shoppingdagen din her: Premium Outlet dagsturer fra NYC.

Hva du skal kjøpe

Du drar sikkert til New York med tanke på å gjøre et kupp. Og du tar ikke feil: Amerikanske merker (både klær og elektronikk) er utvilsomt de som lønner seg mest. I New York kan du finne enkelte produkter til svært gode priser, men du må vite hvordan du skal lete etter dem. Derfor har jeg skrevet en praktisk guide som hjelper deg med å finne frem når du skal shoppe: 10 ting å kjøpe i New York Husk å ha god plass i kofferten!

Besøk New York Outlets

13. Oppdag New Yorks store attraksjoner som mange turister overser

New Yorks botaniske hage

New Yorks botaniske hage er en frodig park på 100 hektar hvor det dyrkes mer enn en million arter fordelt på 50 ulike områder og miljøer. En av parkens hovedattraksjoner er at den inneholder en del av den gamle skogen som dekket New York før byen ble kolonisert på 1600-tallet, der du kan finne vakre eksemplarer av hvit ask, bjørk, tulipan, kirsebær og bøk. Jeg anbefaler et besøk på det sterkeste, spesielt hvis du reiser til New York om våren.

New York Aquarium

Dette er en av de morsomste opplevelsene hvis du besøker New York med familien. New York Aquarium ligger på strandpromenaden på Coney Island og huser mer enn 500 marine arter. Besøket er lagt opp på en underholdende måte med utstillinger og leker som skal lære barna verdier knyttet til naturen. Denne guiden til New York Aquarium gir deg all den informasjonen du trenger.

Bronx Zoo

En av New Yorks store attraksjoner, som dessverre (eller heldigvis for deg) går ubemerket hen blant de millioner av turister som besøker byen, er Bronx Zoo. I denne gigantiske dyrehagen lever hundrevis av arter i tilnærmet frihet, noe som gjør den til et perfekt sted å besøke. Spesielt hvis du reiser med barn, er et besøk til dyrene i Bronx Zoo vel verdt det. Her er noen artikler med alt du trenger å vite om hvordan du får tak i billetter til Bronx Zoo, dyreparkens åpningstider og priser i Bronx Zoo.

Bestill billetter til Bronx Zoo

14. Rundtur i Chinatown

Typiske gater i Chinatown| ©Hellotickets
Typiske gater i Chinatown| ©Hellotickets

Manhattans Chinatown, som er omgitt av TriBeCa, det gamle Little Italy og Lower East Side, er et sted der du lett kan forestille deg at du befinner deg på det asiatiske fastlandet, med kantonesiske fraser og skilt som kommer og går, og den konstante markedsatmosfæren med fiskehandlere, slaktere og grønnsakshandlere i full aktivitet. Chinatown er ikke det vakreste nabolaget i hele landet, men det er absolutt et av de mest autentiske og vel verdt et besøk hvis du tilfeldigvis befinner deg i nærheten.

For at du ikke bare skal gå deg vill i gatene (selv om det alltid anbefales å vandre rundt i gatene), får du her en praktisk guide til Chinatown, med tips og en liste over ting du kan gjøre og se. 10 ting å gjøre i Chinatown med tips og en liste over ting du ikke må gå glipp av å se og gjøre i Chinatown. Og ikke gå glipp av sjansen til å prøve noe av den mest autentiske kinesiske maten i byen: Her er en guide til de beste spisestedene i Chinatown.

Ta en rundtur i Chinatown

15. Spaser rundt i Hudson Yards

The Vessel, en av Hudson Yards' største attraksjoner.| ©Hellotickets
The Vessel, en av Hudson Yards' største attraksjoner.| ©Hellotickets

Det er New Yorks hotteste nye bydel. På bare noen få år har det gått fra å være et helt forlatt område til å bli den nye gylne milen for luksusboliger, Manhattans ultramoderne skyskrapere og trendy restauranter og butikker. I tillegg til å huse The Vessel og The Edge (jeg forteller mer om dem senere, men du kan ikke gå glipp av dem), ligger også den berømte High Line, byens nye park som jeg allerede har fortalt deg om.

I dette nabolaget kan du spise i luksus, beundre de nye underverkene i New Yorks arkitektur og shoppe i det nye luksussenteret. Her er en praktisk guide til nabolaget: 6 ting å gjøre på Hudson Yards.

Bestill en omvisning i Hudson Yards & The High Line

16. Hils på Frihetsgudinnen

Frihetsgudinnen i solnedgang fra fergen.| ©Hellotickets
Frihetsgudinnen i solnedgang fra fergen.| ©Hellotickets

Hvis du bare skulle velge ett ikon for byen som aldri sover, ville det være Frihetsgudinnen. Den berømte "Frihetsgudinnen" ligger på Liberty Island, en fergetur fra pirene sør for Manhattan, og et besøk er en av de viktigste aktivitetene på en tur til New York.

Hvis du tar fergen til Frihetsgudinnen i Battery Park, må du forresten ikke gå glipp av alt du kan se og gjøre i Battery Park før du går om bord eller når du kommer tilbake etter å ha besøkt statuen.

Når du ankommer Frihetsgudinnen, kan du gå inn og besøke statuens sokkel eller til og med klatre opp på kronen. Du kan også gå rundt i museet og nyte utsikten fra Frihetsgudinnens observasjonsdekk med vakker panoramautsikt over Manhattan. Velger du i tillegg en guidet tur, bør du vite at noen fullfører opplevelsen med et besøk på Ellis Island og Immigration Museum.

Bestill billetter til Frihetsgudinnen

17. Gå på jakt etter filmkulisser

Venners leilighet| ©Hellotickets
Venners leilighet| ©Hellotickets

Det er tydelig at byens gater og torg skjuler tusenvis av scener fra legendariske filmer og serier. Hvis du vil vite nøyaktig hvor leiligheten der Monica og Rachel fikk Chandler og Joey som naboer i Venner ligger, eller hvis du vil finne den mytiske brannstasjonen i Ghostbusters, kan denne artikkelen på TV- og film-omvisninger hjelpe deg. Enten du blir med på en av de guidede turene eller utforsker stedene på egen hånd, må du huske å slå dem opp!

Bestill en filmtur i New York

18. Besøk minnesmerket og museet for 11. september 2001

Hyllest til ofrene for 11. september på Ground Zero| ©Hellotickets
Hyllest til ofrene for 11. september på Ground Zero| ©Hellotickets

9/11 Memorial and Museum ligger på stedet der tvillingtårnene skulle ha stått, også kjent som Ground Zero. I stedet finner du fontener med navnene på ofrene inngravert og et minnesmerke som forteller historien om angrepene og hvordan New York sakte bygget seg opp igjen i dagene som fulgte.

Selv om det er en følelsesmessig overveldende opplevelse å besøke 9/11-museets utstilling, anbefaler jeg det fordi det vil gi deg en alternativ kontekst for reisen din, og du vil se New York med andre øyne etter besøket.

Hvis du ønsker å vurdere de ulike alternativene for å lære om hva som skjedde 9/11, kan du lese dette innlegget med de ulike alternativene for å lære om hva som skjedde 9/11. De 5 beste 9/11 turenei New York.

Bestill ditt besøk på 9/11 Museum

19. One World Observatory: en hyllest som ser inn i fremtiden

One World-observatoriet| ©Hellotickets
One World-observatoriet| ©Hellotickets

Hvis du er i området og har besøkt 9/11 Memorial eller 9/11 Museum, kan det være lurt å gå opp og beundre New York ovenfra på One World Observatory. På toppen av One World Trade Center, skyskraperen som ble bygget på Ground Zero etter 11. september-angrepene, finner du et observasjonsdekk i glass med fri utsikt over det sørlige Manhattan, Hudson-floden og Brooklyn.

Hvis du har en smule høydeskrekk, bør du ikke gå glipp av utsikten fra One World Observatory, som er byens beste observ asjonsdekk, ettersom glasset gir en følelse av beskyttelse som andre åpne observatorier ikke har. Du kan lese alle detaljene her: Billetter til NYC One World Observatory: hvor man skal kjøpe de, turistpass der de er inkludert etc. og se hvordan du kommer deg til One World Observatory i denne andre artikkelen.

Bestill billett til One World Observatory

20. Oppdag alt som Rockefeller Center har å by på

Utsikt fra toppen av klippen| ©Hellotickets
Utsikt fra toppen av klippen| ©Hellotickets

Klatre opp på toppen av klippen

Og når du først er der, hvordan kan du unngå å bestige et av byens mest populære observatorier? Gå ikke glipp av New Yorks skyline og utsikten fra Top of the Rock, på toppen av Rockefeller Center, inkludert nattutsikten... Her er detaljene som hjelper deg med å organisere turen: Top of the Rock-billetter Det er opp til deg å bestemme om det er best for deg å bestige Top of the Rock eller Empire State Building. Husk imidlertid at det er mange spisesteder i Rockefeller Center, så det kan være et anbefalelsesverdig besøk selv om du ikke går opp på observasjonsdekket.

Ved juletider

Hvis du besøker byen ved juletider, er Rockefeller Center et must, både på grunn av det berømte juletreet (et av de beste juletrærne i New York ) og skøytebanen. Byen ville ikke vært den samme i julen uten dette lille hjørnet, der du kan bli fotografert og til og med ta på deg skøytene og hoppe på skøytebanen. Alt i alt vil jeg ikke nekte for at julen i New York fortjener en spesiell omtale.

Derfor har jeg satt sammen denne guiden for å gi deg et innblikk i hva du kan oppleve i New York. 15 juleting å gjøre i New York City Og hvis du er så heldig å besøke New York i julen, må du ikke gå glipp av den spektakulære jule pynten som Brooklyns innbyggere hvert år setter opp i sine hjem i Dyker Heights. Og hvis du liker julelys, må du ikke gå glipp av sjansen til å se julelysene i Bronx Zoo. For juleelskere vil dette være deres paradis!

Et annet alternativ er å ta en av de guidede turene for å oppdage byens lys- det er en fantastisk opplevelse å se Big Apple pyntet til jul!

Bestill billett til Top of the Rock

21. Bli kultivert på New Yorks beste museer

Naturhistorisk museum| ©Aditya Vyas
Naturhistorisk museum| ©Aditya Vyas

Enten du vil sluke hele byens museumstilbud eller velge ett eller to museer å besøke i løpet av turen, har jeg satt sammen denne listen over de beste museene i New York City. 14 beste museer i New York City. Her kan du lese høydepunktene for hvert av dem, slik at du kan se alle alternativene som finnes, hva du får se på hvert enkelt museum og hvordan du får tak i billetter til den beste prisen.

MoMa

Det er umulig å ikke nevne MoMa, eller Museum of Modern Art, blant New Yorks must-sees. Blant de beste verkene på MoMa er "The Starry Night" av Van Gogh, "The Persistence of Memory" av Dalí, "Les Demoiselles d'Avignon" av Picasso, "Cambell Soup Cans" av Andy Warhol og mange andre moderne kunstverk som er verdt å se live minst én gang i livet.

Legg merke til MoMas priser og åpningstider slik at du ikke går glipp av muligheten til å besøke dette fantastiske museet.

MET

Det majestetiske museet på Fifth Avenue, MET (hvis trapper du umiddelbart vil kjenne igjen hvis du har sett Gossip Girl), huser kunstverk og gjenstander som kinesiske kalligrafibøker, kileskrifttavler, egyptiske mumier, rustninger fra europeiske konger, musikkinstrumenter og en imponerende samling malerier, med verk av Van Gogh, Rembrandt og Rafael blant høydepunktene.

Madame Tussauds

Hvis du er nysgjerrig på å besøke et voksmuseum for å se på nært hold hvordan idolene dine eller de mest populære skikkelsene i dag og i historien ser ut, er Madame Tussauds med sine voksfigurer et godt alternativ. I tillegg til å være et morsomt besøk, vil du få med deg utallige bilder og anekdoter som er vel verdt innsatsen. Hvis du skal til New York med barn eller venner, er dette et godt alternativ. Her har du all informasjon om Billetter til Madame Tussauds i New York: voksmuseet og alt du trenger å vite.

En dag på museet av "En natt på museet"

Selv om det var filmen "A Night at the Museum" som gjorde det kjent, har det i flere tiår ligget et av de museene som har imponert de besøkende mest med det store antallet kuriositeter og gjenstander du kan se (og lære om) i nærheten av Central Park: Museum of Natural History.

I dag er det fortsatt et av de viktigste vitenskapelige og forskningsmessige sentrene i byen, og samlingen inneholder tusenvis av fossiler, meteoritter og mineraler som du ikke kan se noe annet sted. Hvis du også besøker New York med barn, bør du ikke nøle med å ta denne kjevefallende omvisningen.

Guggenheim-museet i New York

Dette utrolige museet vil stjele hjertet ditt, ikke bare på grunn av de utrolige verkene det huser, men også på grunn av sin design og struktur, som er unik i verden. Gå opp den majestetiske trappen og kjenn hvordan du mister tidsfornemmelsen i hjertet av Manhattan i Guggenheim-museet i New York. Du kommer ikke til å angre!

Andre interessante museer i byen

Som med så å si alt annet i New York, har byen flere kulturtilbud enn noen annen by i verden. Det er vanskelig å beregne hvor mye tid du trenger for å besøke alle de utrolige museene, men hvis du har tid eller en lidenskap for kunst og kultur, bør du ta en titt på disse andre museene som ikke vil la deg være likegyldig:

Les mer om Fotografiska New York, ta turen til Brooklyn Museum, oppdag byens historie på Museum of the City of New York, fordyp deg i Whitney Museum of American Art, utforsk hangarskipet Intrepid på Sea, Air and Space Museum eller føl deg som en spion på KGB Spy Museum.

Sammenlign de beste museene i New York

22. Tross svimmelhet fra toppen av Empire State Building

Empire State Building om natten| ©Hellotickets
Empire State Building om natten| ©Hellotickets

Empire State Building er New Yorks mest ikoniske landemerke, og fra utsiktsplattformen kan du nyte en fantastisk utsikt over Big Apple. Du kan gå opp ved soloppgang, like før solnedgang eller til og med om natten: Uansett hva du velger, er det en opplevelse du garantert vil huske med nostalgi i mange år fremover.

For å gjøre dette anbefaler jeg på det sterkeste at du kjøper Empire State-billetter på nettet på forhånd for å unngå køen ved billettkontoret, for å velge det beste tidspunktet for å gå opp i Empire State og for å unngå de store folkemengdene av turister som selvfølgelig har dette besøket blant sine prioriteringer når de besøker New York.

Bestill billetter til Empire State Building

23. For de modigste: The Edge

The Edge sett nedenfra| ©Hellotickets
The Edge sett nedenfra| ©Hellotickets

Et av verdens mest fantastiske utsiktsdekk har nylig åpnet dørene i New York: The Edge. Med sitt glassgulv (ja, ja, du leste riktig) kan du fly over New Yorks skyline med dine egne to føtter. Bygningens struktur (det er bokstavelig talt en "kant", som navnet antyder) er designet for at du skal kjenne vinden (og svimmelheten) på huden når du lener deg ut fra toppen. Klar til å teste adrenalinet med utsikten fra The Edge?

Bestill billetter til The Edge

24. Besøk Harvard University i Boston fra New York City

Harvard-universitetets campus| ©Benjamin Rascoe
Harvard-universitetets campus| ©Benjamin Rascoe

Som du leser det: Det er mulig å besøke Harvard, og du trenger ikke å være en utdannet person (eller en alumnus) for å gjøre det. Et av verdens mest berømte universiteter åpner dørene for reisende som ønsker å besøke det på en guidet tur. Ved å ta en tur til Boston fra New York kan du også utforske Bostons historiske sentrum, der en av de viktigste episodene i amerikansk historie ble til: den amerikanske uavhengighetskrigen.

På denne turen får du også se MIT og lære alt du trenger å vite om byen og dens skikker, som står i kontrast til New Yorks kjas og mas. Og det beste av alt? Om kvelden er du tilbake på hotellet ditt i Big Apple, klar til å fortsette reisen.

Bestill reisen til Boston

25. Byens lys, best å se fra turbussen

En nattlig tur med sightseeingbussen| ©Hellotickets
En nattlig tur med sightseeingbussen| ©Hellotickets

Enten du besøker New York om vinteren, når kulda herjer, eller på kort varsel, vil sightseeingbussen lindre kulden og gi deg mulighet til å besøke byen på enklest mulig måte. Selv om det ved første øyekast kan virke som en lite autentisk opplevelse, er sannheten at New Yorks sightseeingbussruter er designet for å få deg fra en attraksjon til en annen så raskt som mulig (og uten å måtte kjempe med undergrunnskartet!).

Det jeg liker best med denne opplevelsen, er at du kan gjøre det både på dagtid og ta sightseeingbussen om kvelden, når du er ferdig med maratondagen med sightseeing og bare vil slappe av mens du fortsetter å nyte panoramautsikten.

Bestill bussbilletten din

26. Hva er nytt i New York: The Vessel

Strukturen til The Vessel| ©Hellotickets
Strukturen til The Vessel| ©Hellotickets

Selv om det ikke er første gang du er i byen, vil dette området være helt ukjent for deg: Etter å ha vært et halvt forlatt industriområde i flere tiår, har Hudson Yards dukket opp i Midtown Manhattan de siste årene (og er fortsatt under bygging) for å huse kjøpesentre og luksusboliger. Og mye av rampelyset i dette futuristiske nye området på Manhattan går til The Vessel (eller The Hive, som mange kaller det).

Bygningen, som er en mellomting mellom en arkitektonisk juvel og en turistattraksjon eller et utsiktspunkt, skiller seg ut både på grunn av sitt ytre, men også på grunn av de optiske spillene og utsikten den byr på. Jeg oppfordrer deg til å gå inn, klatre opp de fire trappene og trekke dine egne konklusjoner.

27. Ta en god cocktail på byens beste hustak

Harriet Rooftop| ©Time Out
Harriet Rooftop| ©Time Out

Hvis utsikten fra et av byens observatorier ikke er nok for deg, kan du fortsatt nyte den fra et av de fantastiske takene eller terrassene som Manhattan har å by på. Selv om utsikten ikke er like imponerende (nesten ingen av dem har 360 graders utsikt over byen, fordi andre skyskrapere på den andre siden av gaten kan blokkere utsikten), er det som regel livemusikk og en helt spesiell New York-atmosfære som jeg alltid synes er en fin måte å avslutte en travel dag med sightseeing i byen på.

Noen ganger kan det være vanskelig å finne disse takene, så jeg har satt sammen en liste over det jeg synes er de beste takene i New York.

28. Kom deg ut av Manhattan og utforsk resten av New Yorks nabolag.

Kryssing av Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Kryssing av Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Jeg beklager, men... New York er så mye mer enn Manhattan, og selv om det er fristende å holde seg til å utforske øyas mest ikoniske landemerker, er New York så mye mer enn det. Faktisk består byen av fem bydeler (eller "Boroughs") der newyorkerne bor, spiser ute, handler, danser,... Ikke la latskapen ta overhånd og utforsk hva Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island har å by på i tillegg til Manhattan. Her er hva du ikke må gå glipp av når du besøker byen: 6 Beste bydeler i New York City.

Hva du bør se og gjøre i Brooklyn

Jeg skal ikke legge skjul på at Brooklyn er et av mine favorittområder i byen, så jeg oppfordrer deg (for jeg kan ikke tvinge deg) til å gå ut i gatene og ikke la noe hjørne av dette området være uberørt. Du kommer til å elske kafeene, vintagemarkedene, de alternative butikkene og de gastronomiske markedene. Legg også merke til de beste spisestedene i Brooklyn, der du kan prøve svært autentiske retter til en lavere pris enn på Manhattan. Her er mine anbefalinger: Brooklyn og aktivitets-omvisninger.

Besøk Williamsburg

Inne i Brooklyn kan du også besøke Williamsburg og det jødiske kvarteret i New York, en helt spesiell bydel som jeg ble helt satt ut av spill første gang jeg besøkte den. I denne praktiske guiden til det jødiske kvarteret får du noen tips til hvordan du kan organisere besøket. 12 ting å gjøre i Williamsburg, Brooklyn.

Bestill en rundtur i New York

29. Amerikaniser deg selv på en fotball- eller baseballkamp.

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Hvis det er noe som virkelig får deg til å føle deg midt i hjertet av USA, så er det å utøve en av landets mest populære idretter. Når du er i New York, har du muligheten til å se de legendariske New York Yankees på en baseballkamp, noe som for meg var en stor opplevelse (jeg kunne ikke engang spillereglene, men opplevelsen rundt disse arrangementene var spektakulær).

Hvis du ikke reiser til New York under MLB-sesongen, kan du alltids ta en omvisning på stadion eller besøke området rundt. Det er tross alt et mytisk sted som setter den kulturelle, sportslige og fritidsmessige agendaen for newyorkerne. Her er en artikkel som hjelper deg med å finne ut hvordan du besøker Yankee Stadium.

Hvis du foretrekker å se en NFL-kamp (National Football League), spiller New York Giants på MetLife Stadium, og det er litt av et skue å se dem live.

Bestill NFL-billetter

30. Koble av fra turistlivet på et cruise på Hudson River

Manhattans skyline fra båten| ©Hellotickets
Manhattans skyline fra båten| ©Hellotickets

En tur på Hudson-elven gir deg et avbrekk fra lange spaserturer mens du nyter utsikten over Manhattans skyline, krysser Brooklyn Bridge nedenfor og kommer tett på Frihetsgudinnen.

Det beste av alt er at det finnes turer og reiseruter som passer alle budsjetter (fra en kort en-times tur til et luksuscruise med middag og levende musikk) og til og med cruise på Hudson for barn. Prøv det, og selv om det er kaldt, pakk deg godt inn og gå ut på dekk for å ta de beste bildene. Her er en artikkel jeg skrev om Manhattan-cruise med mine favorittalternativer, men jeg sier det med en gang: Et middagscruise på Hudson kan bli turens mest fantastiske opplevelse.

Her finner du en artikkel om når det passer best å ta et Hudson-cruise, en annen om hvor mye Hudson-cruise koster og denne siste om tips til hvordan du kan nyte et cruise på Manhattan.

Kom deg rundt med ferge

Hudson-floden er en av byens hovedattraksjoner, og hvis du vil ut av Manhattan, du krysse den med T-bane, tog eller ferge. Jeg synes fergen er en flott måte å komme seg rundt i byen på og samtidig nyte utsikten over Skyline, så selv om båten ikke er like komfortabel som cruiseskipene, bør du ikke nøle med å bruke fergen på turen. Her er all informasjonen du trenger om New York-fergen.

Bestill et cruise på Hudson River

31. Nyt den beste internasjonale maten

Et lysende skilt på en av Manhattans kaffebarer.| ©Hellotickets
Et lysende skilt på en av Manhattans kaffebarer.| ©Hellotickets

Ja, jeg vet at burgere ikke akkurat er det du tenker på når du tenker på "haute cuisine", men det fine med New York er at du bokstavelig talt kan spise alt. Fra den billigste gatekjøkkenmaten til den beste pastaen, fisken, sushien og pizzaen du kan tenke deg.

Turen er selvsagt ikke komplett uten pølser, de legendariske hamburgerne og ostekakene. Ta en piknik i en av byens parker, spar penger på hurtigmatkjedene og spis middag på en av de koselige restaurantene med levende lys i West Village eller SoHo. Jeg skal fortelle deg alt om det her: 10 steder å spise i New York City.

Besøk Chelsea Market

Hvis du planlegger en spasertur langs High Line, er det et godt alternativ å spise på Chelsea Market før eller etter turen. På dette gastronomiske markedet finner du butikker der du kan kjøpe mat av god kvalitet, men også flere boder der du kan stoppe for en matbit. Hvis du er ute etter desserter, frokost eller snacks, er du også heldig: det finnes bakerier, cupcakebutikker, konditorier...

32. Benytt anledningen til å besøke andre byer som Washington eller Philadelphia

Capitol, Washington DC| ©Caleb Pérez
Capitol, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York i seg selv er en verden for seg, men USA har så mye å se at det ville være synd å glemme å ta en tur til andre nærliggende byer som Washington eller Philadelphia fra New York. Hvis du tar en guidet tur til den amerikanske historiens vugge, kan du lære mye mer om landets kultur og særegenheter. Jeg syntes spesielt Washington var et utrolig sted, veldig monumentalt og med så mange hjørner, monumenter og landemerker å oppdage.

I tillegg står orden, renslighet og majestet i kontrast til kaoset i Big Apple, så du vil fullføre turen din ved å legge til dette kontrapunktet som ikke vil etterlate deg likegyldig. Det beste av alt er at det er flere alternativer for å oppdage Washington og omgivelsene, spesielt hvis du tar en to-dagers tur til Washington, så jeg har samlet de mest interessante her: Washington dagsturer DC fra NYC.

Andre turer

Hvis du har lyst til å utforske området rundt New York, men fortsatt ikke er sikker på hva som er din favorittdestinasjon, har jeg skrevet en guide til de beste stedene å besøke i New York her: . 5 dagsturer fra New York der jeg har samlet de beste stedene å oppdage og hvordan du kan bli med på en guidet tur, slik at du ikke trenger å bekymre deg for logistikken med å komme deg dit med offentlig transport eller leie bil. Kom deg ut på reise!

Bestill en omvisning i Washington

33. Nyt utsikten fra taubanen på Roosevelt Island

Utsikt fra taubanen| ©Dan Gold
Utsikt fra taubanen| ©Dan Gold

Du har kanskje ikke engang hørt om denne lille øya like øst for Manhattan, men hvis du har tid og lyst til å oppdage noe nytt, er det et flott sted å tilbringe en ettermiddag. Den beste måten å komme seg dit på er å ta taubanen (den går fra Second Avenue og 60th) og nyte utsikten underveis.

Du får se noen av Manhattans mest ikoniske bygninger, og på den andre siden, på Roosevelt Island, kan du spasere langs piren. Hvis du tenker på å krysse elven med denne taubanen, kan du lese mer om opplevelsen i artikkelen min på Trikk Roosevelt Island.

Andre unike opplevelser i New York

Hvis du i tillegg til taubanen vil vite om andre unike aktiviteter du kan gjøre i byen, har jeg utarbeidet en liste over de beste opplevelsene du kan gjøre i New York, slik at turen din ikke blir som alle andres. Jeg anbefaler det spesielt hvis du ikke vet hva du skal gjøre i New York. Jeg anbefaler det spesielt hvis det ikke er første gang du er i byen, eller hvis du vil gå utenfor allfarvei og ta med deg en unik suvenir fra oppholdet i New York.

34. Se en amerikansk ishockeykamp

Madison Square Garden er ikke bare hjemsted for NBAs beste trepoengere eller flotte show og konserter, men du kan også oppleve atmosfæren til New York Rangers, New Yorks ishockeylag.

Å se en NHL-kamp er en opplevelse som anbefales på det sterkeste. Det høye tempoet og "kampene" spillerne imellom når pucken glipper vil få adrenalinnivået ditt til å stige. Hvis du vil vite mer om den fjerde nasjonalsporten, kan du lese innlegget vårt om hvordan du får tak i hockeybilletter i New York.

Bestill billetter til hockey i New York

35. Besøk Radio City Music Hall

I Rockefeller Center finner du det som regnes som USAs viktigste teater, Radio City Music Hall. I flere tiår har lokalene huset de mest spektakulære showene i landet, og nå kan du få en guidet omvisning der du blir fortalt de beste hemmelighetene bak scenen. Du kan også snakke med en Rockette-danser, en institusjon på denne scenen.

Hvis du også besøker New York i julen, må du ikke gå glipp av Radio City Christmas Spectacular, en juleklassiker som har blitt fremført på dette teateret siden 1930-tallet og som kan nytes med hele familien.

Bestill et besøk til Radio City Music Hall

36. Sykle over den ikoniske Brooklyn Bridge

Det er mange måter å komme seg rundt i Brooklyn på, men du må ikke gå glipp av den ikoniske broen som forbinder bydelen med Manhattan Island. Du kan over den til fots, noe som tar ca. 45 minutter, men en flott måte å komme seg rundt på er å sykle. Det finnes guidede turer der du kan lære om broens historie samtidig som du nyter den spektakulære utsikten fra broen.

Underveis får du se andre turistattraksjoner som Brooklyn Heights, Wall Street og Dumbo. Guiden vil fortelle deg alle interessante detaljer om hver av dem.

Bestill en sykkeltur på Brooklyn Bridge

37. Utøve yoga i Central Park

Hvis du er yogi og ikke kan la flere dager gå uten meditasjon, kan du bli med på en yogatime i fantastiske Central Park. Det er mye å se og gjøre i denne gigantiske parken, inkludert en spasertur i den tre kilometer lange naturen. Men hvis du vil gjøre litt ekstra ut av besøket, kan du delta på en yoga- og meditasjonstur.

Her kan dukoble av fra kj as og mas i New Yorksgater og unne deg en stund med avslapning og velvære for kropp og sinn. Takket være yogaøvelser undervist av en spesialisert instruktør kan du ta en pause og trene i New Yorks grønne lunge.

Bestill en sykkeltur over Brooklyn Bridge

38. Dykk ned i dypet av St. Patrick's Cathedral

Under New York City, nærmere bestemt i de underjordiske etasjene i den tidligere St. Patrick's Basilica, ligger katakombene der levningene etter biskoper og andre berømte personer fra byens katolske verden er gjemt.

Langs katedralens korridorer ligger det en rekke krypter som du kan se i stearinlysets sken. Det finnes omvisninger som tar deg med gjennom kirkegårdene i dette tempelet og forteller deg om dets største hemmeligheter. Hvis du liker mystikk, anbefaler jeg at du finner ut hvordan du kan besøke katakombene i New York.

Bestill en omvisning i katakombene i New York

39. Museum of Ice Cream for de som liker søtt

Har du lyst til å prøve de saftigste og mest utenkelige iskremene? Da er det bare å ta turen til Museum of Ice Cream i New York. Hvis du liker iskrem, uansett årstid, må du ikke gå glipp av dette interaktive museet der du kan la fantasien løpe løpsk og eksperimentere med unike smaker og farger.

Her kan du selvfølgelig smake på søtsaker, kjøre ned en snegleformet sklie, svømme i et basseng med sjokoladespon og mye annet. Gjør Instagram-bildene dine klare, for her kommer du til å ta massevis av bilder som du kommer til å ønske å se på alle nettverkene dine.

Bestill billetter til Museum of Ice Cream i New York

40. Gjenskap de beste scenene fra Sex and the City-serien

Et besøk til stedene i The Big Apple der scener fra den legendariske serien Sex and the City ble filmet, er en flott måte å tilbringe tid i byen på. Du kan gjenoppleve de beste øyeblikkene til Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte ved å ta en busstur til mer enn 40 steder.

The Meatpacking District der de pleide å handle, Plaza Hotel, Buddakan-restauranten eller Scout bar, der de pleide å drikke sine cosmopolitans, er bare noen av stedene du kan besøke i ca. 3,5 timer med en profesjonell guide som vil fortelle deg alle hemmelighetene fra serien.

Bestill en omvisning i Sex and the City

41. Ha det gøy på pubene i Stone Street

For å ha det gøy i New York må du bare melde deg på en av turene som tar deg med langs Stone Street, der du blir kjent med den ekte amerikanske festen med noen øl mens de forteller deg de beste historiene fra kolonitidens Amerika.

Mens den lokale guiden forteller deg om kampene i revolusjonstiden i USA, kan du ta noen øl på fat eller cider på byens beste tavernaer. Møt folk for en morsom ettermiddag, men også for å lære om amerikansk kultur.

42. Tilbring en skummel ettermiddag med spøkelsene i Greenwich

Hvis du er glad i grøssere og vil høre de skumleste historiene i et av New Yorks mest ikoniske nabolag, bør du ta Greenwich Village Ghost Tour. Det er en rute gjennom steder fulle av legender og uhyggelige historier.

Besøk hjemsøkte bygninger som New York University, Washington Square Park og Jefferson Market Library, alle med historier om ånder og spøkelser som vil få deg til å huske denne dagen for alltid. Bare de mest klamme vil angre!

Bestill Greenwich Village Ghost Tour

43. Bli bedre kjent med New Yorks legendariske bydeler

Queens, Bronx, Brooklyn... Kjenner du New Yorks mest autentiske bydeler? Besøk noen av dem og bli kjent med folk og kultur. Du kjenner igjen New Yorks karakteristiske mangfold så snart du setter foten i byen, men det er ingenting som slår å utforske gatene i bydelene som omgir det store eplet.

Det finnes bussturer med en lokal guide som viser deg de mest særegne stedene i bydeler som Coney Island, et sted å flykte fra de travle gatene i sentrum. Du kan også bli kjent med hiphopens arnested og graffitiens ekte gatekunst i Bronx. Eller ta en titt på New York Mets' stadion Citi Field. Gå dypt inn i Amerika og bli kjent med New Yorks nabolag.

Bestill Boroughs-turen fra Manhattan

44. Nyt showet i bevegelse med The Ride

The Ride er et unikt show som du kan oppleve i en helt ny setting - en buss. Denne showopplevelsen i Broadway-stil på en buss er definitivt et must i New York City.

Fra den komfortable bussen kan du nyte en storslått forestilling i flere etasjer. Du får se artistene synge og danse mens bussen kjører rundt i byen. Sammen med familie eller venner vil The Ride få deg til å bli imponert.

45. Smak på en amerikansk meny på den autentiske Hard Rock Cafe

Lyst på en god cheeseburger, rib-eye eller Texas-sandwich? Ta sjansen på å reservere bord for en treretters middag, drink og dessert i Hard Rock Cafe-stil, den legendariske restauranten på Times Square.

Nyt amerikansk mat på denne franchisebaren som ble født i London for mer enn 50 år siden og nå har spredt seg til mer enn 63 land. Len deg tilbake og ta en pause fra New York-turen og ta en titt på Hard Rock Cafe New Yorks største utstilling av musikkmemorabilia. Det vanskelige blir å velge blant det store utvalget av retter på menyen.

Bestill en meny på Hard Rock Cafe i New York City

46. Oppdag slaveriets historie på den underjordiske jernbanen

Det finnes to viktige landemerker i New York som du kan besøke for å lære om slaveriets historie. Det ene er African Burial Ground National Monument, som huser levningene etter afroamerikanske slaver fra 1600- og 1700-tallet, og det andre er Underground Railroad, der du kan reise tilbake i tid og følge det nettverket som tusenvis av slaver opprettet for å flykte fra landet, med hjelp fra noen av datidens amerikanere.

Takket være noen turer som tar deg med til disse og andre steder som er representative for denne mørke perioden i amerikansk historie, kan du lære mer om slavenes hverdag og frigjøringen.

Bestill omvisningen om slaveriets historie

47. Bli graffitikunstner i Brooklyn

Hvis du alltid har hatt lyst til å bli en del av gatekunstscenen ved å lage din egen graffiti, men aldri har turt, finnes det ikke noe bedre tidspunkt enn en tur til New York for å lære å male med spraymaling.

Meld deg på en workshop med en graffiti-ekspert og lær å spraymale veggmalerier i en sentral del av New Yorks kunstscene, Bushwick-området i Brooklyn. Du får muligheten til å debutere med ditt eget verk og ta det med hjem som suvenir. Perfekt for alle aldre og nivåer.

Bestill graffitiverksted i New York City

48. Finn frem din spionaktige side på Spyscape Museum i New York

Spyscape Museum er et sted der du kan eksperimentere og gi de mer uredde frie tøyler. Det er et interaktivt eventyr der du kan vandre rundt for å utfordre deg selv og finne ut hva slags spion du ville vært.

Museet er designet av en tidligere sjef for Secret Intelligence Service, og utfordringene i dette oppslukende museet byr på en morsom ettermiddag med kodeknekking eller utforsking av skjulte verdener. Test ferdighetene dine på Spyscape Museum og føl deg som en ekte CIA-agent for en dag.

Bestill billetter til Spyscape Museum

49. Feire mangfoldet med Gay Pride Tour

LGBTQ-miljøet er stort i USA, og en spasertur til New Yorks historiske steder kan hjelpe deg med å gjenkjenne og lære om deres kamp gjennom tidene. En del av inntektene fra turen går til Heritage of Pride, en organisasjon som arrangerer Pride-marsjer i byen.

Gay Liberation Monument, Axis Theatre Center og Stonewall Inn er noen av bygningene du kan besøke langs denne ruten, der en guide vil fortelle deg om de historiske detaljene på hvert sted. Stonewall Inn er for eksempel baren der opptøyene 28. juni 1969, som førte til opprøret i landets LHBTQ-miljø, fant sted.

Bestill en Gay Pride-tur i New York City

50. Besøk Central Park og monumentene i parken med elsparkesykkel

Det er mange måter å se den flotte Central Park på, men hvis du vil ha en komfortabel og morsom måte å gjøre det på, bør du velge en elektrisk sparkesykkel. På denne sparkesykkelen kan du utforske mange av parkens severdigheter og attraksjoner uten å bli sliten.

Det finnes guidede turer i hele parken som også gir deg detaljer om hvert enkelt monument. Og jeg kan forsikre deg om at en guide som følger deg langs ruten vil være svært nyttig, ellers kan du gå deg vill i de tusenvis av kriker og kroker. I tillegg vil elsparkesykkelen ta deg til mange flere steder i denne flotte byparken som er mer enn 4 km lang.

Bestill en tur på elektrisk sparkesykkel i Central Park

51. Ta en fotoshoot i Brooklyn

Hvis du er glad i fotografering, vil du elske dette opplegget. En fotografering med en profesjonell fotograf i Brooklyn vil gi deg et flott minne fra New York. Denne opplevelsen tar deg gjennom symbolske steder som er perfekte for spektakulære bilder, for eksempel Dumbo, Rockefeller Center, Manhattan Borough eller Times Square.

Du kan velge rute og varighet på fotograferingen, og etter noen dager har du bildene dine klare til nedlasting. Elsker du ikke denne planen? Det vanskelige blir å velge hvilke bilder du vil dele på sosiale medier...

Bestill en fotoshoot i Brooklyn

52. Gå på jazzkonsert i Harlem

Harlem er en av de mest kulturelt pulserende bydelene i New York, og det merkes i utelivet i området. Her ligger de beste jazzklubbene, og en livekonsert på en av dem vil få deg til å føle deg som en ekte amerikaner, uansett om du er lidenskapelig opptatt av jazz eller ikke.

Noen turer i dette legendariske nabolaget kan gi deg et innblikk i kunstscenen i Harlem, som av noen regnes som jazzens fødested. Du kan også vandre rundt i gatene, besøke gospelkirker og ta en titt på de mest berømte utestedene.

Bestill Harlem Jazz Venues Tour

53. Slapp av i New Yorks arabiske bad

Trenger du en pause fra turen til USAs hovedstad? Hvis du er lei av omvisninger, skyskrapere og sightseeing, anbefaler jeg denne opplevelsen der du kan slappe av noen timer i autentiske arabiske bad. AIRE Ancient Baths i New York ligger i en gammel, renovert bygning fra 1883.

Her kan du nyte avslappende bad i ulike temperaturer eller få massasje i en unik atmosfære som tar deg tilbake til romersk og gresk tid.

54. Ta med deg en suvenir-tatovering hjem fra Bang Bang

Bang Bang er kjendisenes foretrukne tatoveringsstudio i New York. Det drives av Keith McCordy, en prestisjefylt skikkelse i blekkverdenen, som vier praktisk talt alt sitt arbeid til å tatovere kjendiser. Men slapp av, han har et helt team av fagfolk i ryggen som sørger for at du får med deg den beste suveniren hjem fra USA-turen.

Gå for en hyperrealistisk tatovering, en minitatovering eller få tatovert det symbolet du alltid har ønsket deg og som betyr så mye for deg. Hvis du ikke er sikker på designet, trenger du ikke bekymre deg, tatovørene vil gi deg gode ideer. Så bestill time hos Bang Bang og overrask alle med din New York-tatovering.

55. Ha en morsom ettermiddag på et flipperspill

Flipperspill er en fin måte å tilbringe en ettermiddag med barna på i New York. Hvis de er små, har de sannsynligvis aldri sett et flipperspill før, men du kan være sikker på at de vil elske det. Modern Pinball NYC har et bredt utvalg av arkade- og temamaskiner som dere kan prøve og kose dere med.

Her finner dere også Modern Pinball Museum, der dere kan se en utstilling av gamle og toppmoderne flipperspill, overvære en live ekspertdemonstrasjon og delta i det pedagogiske spillprogrammet for barn og voksne.

56. Tross tyngdekraften med innendørs fallskjermhopping

Hvis du noen gang har drømt om å hoppe i fallskjerm, men ønsker å prøve det innendørs på en tryggere måte, kan du melde deg på innendørs fallskjermhopping hos iFLY. Unngå farer med vindtunneler der du kan gjenskape den ekte følelsen av å fly.

De har opplevelser for alle aldre og nivåer. Instruktørene lærer deg alle teknikkene du trenger for å få denne unike opplevelsen av trygt fallskjermhopping. Våg og få en annerledes dag.

57. Reis inn i fremtiden med Artechouse Museum

Kunst og teknologi forenes i det futuristiske museet Artechouse i New York City. Vi snakker om vitenskap og innovasjon anvendt på kunstscenen, der du kan se unike utstillinger med lys og lyd. En oppslukende opplevelse av avantgardekunst for deg som allerede har besøkt de mer tradisjonelle museene og vil se noe nytt i New York.

Det er multisensoriske utstillinger, noen midlertidige og noen permanente, som alle anbefales på det sterkeste. Gå ikke glipp av det!

58. Klatre om bord i The Beast

La adrenalinet pumpe med en tur på en hurtigbåt på Hudson-floden, og navnet "The Beast" er representativt for det energikicket du får. Det er en tur i full fart nedover elven med rockemusikk i bakgrunnen og med to komikere som kapteiner, som med sine morsomme kommentarer gir deg en uforglemmelig opplevelse.

Det finnes 30-minutters turer som tar deg til Frihetsgudinnen, der du kan ta en selfie før du drar tilbake.

59. Gå på konsert med New York Philharmonic

New York Philharmonic Orchestra er et av verdens eldste symfoniorkestre og ble grunnlagt i 1842. Orkesteret spiller i David Geffen Hall og på Broadway på Manhattans Upper West Side.

Hvis du ikke vil gå glipp av store klassiske komponister, anbefaler jeg at du skaffer deg billetter til noen av konsertene deres. Her er den offisielle nettsiden deres, slik at du kan ta en titt på hele programmet.

60. Kjør en Tesla gjennom gatene i New York City

Har du noen gang tenkt på å prøvekjøre en ekte luksus-elbil? Bestill en Tesla og cruise gjennom New Yorks gater med fremtidens kjøretøy. Fra luksusbiler til biler som er superenkle å kjøre.

Respekt for miljøet og en forpliktelse til bærekraftig energi er Elon Musks selskapets misjon, og kan du tenke deg en bedre plan enn å prøvekjøre en av disse fantastiske bilene rundt Big Apple?

61. Utforsk verdenen til "Innsiden ut" med Stranger Things Experience

For fans av serien Stranger Things finnes det en interaktiv opplevelse som tar deg med inn i Hawkins-laboratoriet. Dra tilbake til 80-tallet og hjelp til med å redde byen fra Demogorgon, bli en helt og oppdag mysteriene rundt den berømte Netflix-serien mens du utforsker Stranger Things' verden.

I denne utstillingen kan du besøke Family Video-butikken, smake på mat og cocktails inspirert av serien, ta tusenvis av bilder med favorittkarakterene dine, spille i arkaden eller kjøpe noen av de eksklusive produktene i butikkene basert på den populære serien.

62. Finn vaffelbilen din og kos deg!

Wafels & Dinges-vafler er ikke hva som helst. Derfor oppfordrer jeg deg til å finne en av de omreisende lastebilene deres som stopper i New York, og prøve en av de deilige belgiske vaflene deres. Du har alt fra klassisk sjokolade og annet pålegg til mandel, mini, glutenfri eller vegansk.

Se etter den gule laste bilen, ta med deg en eske vafler og nyt dette utsøkte bakverket som tar deg med til Belgia. Her er en lenke til Wafels & Dinges-bodene og deres åpningstider.

63. Besøk Museum of the Moving Image

Hvis du er filmelsker, kan du ikke gå glipp av dette museet for scenekunst, der du kan se utstillinger, filmvisninger og undervisningsprogrammer om den syvende kunstart og den digitale verden.

Museum of the Moving Image ligger i det historiske Astoria Studio i Queens og byr på opptak fra filmer og serier i alle sjangre, fra science fiction til drama og animasjon.

64. Le på Comedy Cellar, byens beste komedieklubb

Hvis det er én morsom aktivitet i New York, er det å kjøpe billetter til et show på Comedy Cellar, som regnes som byens beste komedieklubb, og hvor du kan få deg en god latter.

Comedy Cellar ligger i Greenwich Village, så du kan benytte anledningen til å dra på en av nabolagsturene, for eksempel en matrundtur, etterpå. Begge aktivitetene vil gi deg en fantastisk dag med moro og kulinarisk nytelse i Greenwich Village.

65. Prøv en deilig pastrami på Katz's

Pastrami er et typisk produkt fra det jødiske kjøkkenet og består av rødt storfekjøtt som har gjennomgått en herde- og saltingsprosess. Hvis du aldri har smakt det før, er det beste stedet å ta en sandwich fra Katz's Delicatessem.

De er vanedannende, og det er ikke rart at denne hundre år gamle butikken som spesialiserer seg på jødisk mat, selger tusenvis av smørbrød hver dag. Ta turen til 205 East Houston Street, og du vil takke meg - god fornøyelse!

66. Fest stort på Brooklyn Mirage

Lyst på en kveld ute i byen som aldri sover? Ta turen til et av New Yorks mest imponerende hotspots, Brooklyn Mirage, et utendørs festtempel dedikert til musikk, lyd og spektakel du sent vil glemme.

Det spesielle lydsystemet, rommets form, catwalken og veggene som er helt dekket av planter og LED-lys, og mye annet, vil få deg til å tro at du befinner deg i en drøm. Bli med vennene dine og tilbring en uforglemmelig kveld på denne utrolige sommerklubben, et paradis for festglade.

67. Redd et kunstverk i The Escape Game

Escape-rom er alltid en fin måte å tilbringe en kveld med venner eller familie på. Her er et som får frem detektivsiden din. I "The Heist" må dere nemlig finne et verdifullt Monet-maleri som har blitt stjålet fra museet. Du har 60 minutter på deg til å finne det, tør du?

The Escape Game er et scape room-senter i New York med fem spill av ulik vanskelighetsgrad. Det mest kompliserte er det der dere skal prøve å rømme fra fengselet, men det finnes også enklere spill som "Playground", der dere skal tilbringe en dag på skolen og jobbe i team.

68. Ta en reise til jordens sentrum med Arcadia Earth

Arcadia Earth er en oppslukende reise som blander vitenskap og teknologi slik at du og barna dine kan bli kjent med jordens indre. På denne virtual reality-plattformen kan du samhandle med undervannsverdenen, se jorden fra innsiden og føle hvordan hvert enkelt naturelement blir levende.

Gå ikke glipp av denne multisensoriske turen på 705 Broadway, du kommer til å elske den!

69. Nyt en kveld med burlesk på The Rose Room

Utelivet i New York City er endeløst, og det finnes tusenvis av utesteder å velge mellom. Men hvis du er i humør for noe annerledes, kan du ta turen innom The Rose Room for en liten burlesk-, sirkus- eller trylleforestilling.

Dette varietéstedet i Midtown byr på en magisk kveld. Her kan du nippe til cocktails i en avslappet atmosfære mens du ser en kabaretforestilling. Gå ikke glipp av et av New Yorks mest anerkjente utesteder.

70. Spise en velsmakende amerikansk burger på JG Melons

Skal du forlate USA uten å prøve en ekte amerikansk burger? Hvis du vil ha et forslag til noen av New Yorks beste burgere, kan du ta turen til Upper East Side og be om bord på JG Melons. Et unikt sted som omslutter deg med en atmosfære i yankee-stil, og hvor du kan spise saftige burgere ledsaget av en Bloody Mary.

Hvis du ikke blir mett av det, anbefaler jeg roastbeefsandwichene eller den autentiske bifftartaren - det kribler i munnen.

71. Venneopplevelsen får deg til å mimre over favorittserien din

Den legendariske serien Friends' verden venter på deg i denne opplevelsen du ikke må gå glipp av, der du føler deg som en av karakterene. Gå inn i leiligheten til Monica og Rachel og sett deg i den oransje sofaen, eller bli med i bryllupet til Ross og Rachel.

Friends Experiencie gjenskaper de beste scenene i en oppslukende reise som tar utgangspunkt i vennegjengen fra Manhattan som fikk oss til å ha det så gøy på 90-tallet.

72. Besøk Museum of Sex i New York

Gjør et stopp på veien gjennom New York og gå inn på Museum of Sex. Her finner du ulike kunstutstillinger, hemmelige fotografier, gjenstandsgallerier og verk om seksualitet og erotikk.

Her kan du lære om menneskets vitenskap, historie og seksuelle kultur. Et annerledes sted du ikke må gå glipp av på turen til den amerikanske hovedstaden.

73. Gå på skattejakt i gatene i New York City

Den store metropolen New York skjuler mange skjulte skatter. Derfor foreslår jeg dette supergøye opplegget der du kan oppdage skjulte hjørner, skulpturer og gjemte steder mens du utforsker byen.

Utforsk den flotte Central Park og finn de skjulte monumentene, ta en spasertur gjennom Greenwich Village og finn levningene etter legendariske kjendiser som Jimmy Hendrix, eller oppdag de skjulte hemmelighetene på Times Square og Rockefeller Center. Det finnes mange utforsknings- og opplevelsesmuligheter for en morsom dag i New York, prøv noen av dem.

74. Ta en tur i varmluftsballong

For en annerledes opplevelse kan du bestille en tur i luftballong og beundre New Yorks skyline. Fly over Hudson River og få den beste utsikten over New Jersey. Det er en avslappende 45-60 minutters tur gjennom skyene ved soloppgang eller solnedgang som gir deg en god smak i munnen.

Noen av disse flyturene inkluderer champagne hvis du vil feire en spesiell begivenhet med partneren din, men barn over 10 år kan også være om bord hvis dere reiser som familie. Bare sørg for å velge en klar dag for å få mest mulig ut av dette fascinerende eventyret i New Yorks himmel.

75. Få mest mulig ut av sommeren i The Big Apple

Ta en lur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Ta en lur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Hvis det er én tid på året du kan nyte mer dagslys og utforske byen utendørs, så er det om sommeren. Riktignok er temperaturene svært høye (noen ganger for høye), og du vil sette pris på aircondition i butikker og bygninger, men de kjølige kveldene på terrassene og de endeløse spaserturene gjennom Manhattan, langs bredden av Hudson-floden og sykkelturene i Central Park veier opp for alt.

Jeg anbefaler at du sjekker ut de beste sykkelturene i New York i sommersesongen og oppdager byen på en sunnere og mer bærekraftig måte.

Med utgangspunkt i 4. juli-fyrverkeriet og med tanke på at baseball-ligaen finner sted om sommeren, foreslår jeg en rekke aktiviteter som gjør at du ikke vil forlate byen til tross for varmen: hva du skal gjøre og hva du skal se i New York om sommeren.

76. Og møte kulden om vinteren

Skøyter i Central Park| ©Hellotickets
Skøyter i Central Park| ©Hellotickets

Hvis du derimot bestemmer deg for å besøke byen om vinteren, bortsett fra julens store attraksjon, kan jeg forsikre deg om at kulden ikke vil hindre deg i å nyte byen, ettersom den er mer enn forberedt på lave temperaturer. Hvis du er heldig, kan det til og med snø, og du vil sitte igjen med noen postkortperfekte julebilder.

I tillegg til å nyte NBA-kampene vil du sette pris på en varm drink på en av byens koselige kafeer. Mitt råd er å kombinere innendørsaktiviteter på kveldstid (som å besøke observasjonsdekkene, se en Broadway-musikal eller shoppe) med utendørsaktiviteter (gå rundt i byen, ta et cruise på Hudson-floden eller gå gjennom Central Park) midt på dagen når solen varmer opp temperaturen litt.

Hvis du fryser, trenger du ikke bekymre deg, for jeg har satt sammen en guide til alt du kan se og gjøre i New York om vinteren, og hva du bør ta med deg, hva du bør ha på deg osv. for å gjøre oppholdet ditt der mer enn behagelig: hva du kan gjøre og se om vinteren i New York.

Uansett, når du reiser til New York, finner du tusen ting å gjøre. Men hvis du ikke har bestilt billettene dine ennå, kan du ta en titt på denne artikkelen med all informasjon om den beste tiden å reise til New York.


Tips for planlegging av reisen til New York

På undergrunnen i New York| ©Hellotickets
På undergrunnen i New York| ©Hellotickets

Kanskje mindre romantisk, men like praktisk som alle andre råd jeg kan gi deg om reisen til New York, skal jeg gi deg noen tips slik at du ikke ødelegger reisebudsjettet ditt med en gang du ankommer (hvis du reiser med et ubegrenset budsjett, vil denne delen kanskje ikke interessere deg like mye, men la meg henvende meg til resten av de dødelige).

Skaff deg et turistkort

Hvis du planlegger å besøke flere attraksjoner eller ta en rundtur (utsiktspunkter, museer, sightseeingbussturer, cruise osv.), er det mulig at beløpet du kommer til å bruke på inngangsbilletter vil være mer enn relevant. Til dette finnes det turistkort som gir deg tilgang til de mest emblematiske stedene til en fast, redusert pris.

Det er fire hovedalternativer: New York Pass, New York CityPASS® Turistkort, New York Explorer Pass y New York Sightseeing Pass. Jeg vet at det kan virke som en umulig oppgave å velge ett av disse fire, så i tillegg til den detaljerte forklaringen av hvert av dem, anbefaler jeg at du leser denne sammenligningen av sightseeingkort i New York, slik at du kan være sikker på hvilket du skal velge før du foretar investeringen.

Bestill transport mellom flyplassen og hotellet på Manhattan

Hvis du er på utkikk etter en praktisk måte å komme deg til hotellet på fra flyplassen du lander på, uten å bruke en masse penger på å prøve, anbefaler jeg at du bestiller transport (som du kan bruke alene eller dele med andre reisende) til døren til overnattingsstedet ditt. Jeg forteller deg hvordan du gjør det i denne artikkelen på Avgangstransport til flyplassene i New York og her er en annen artikkel om hvordan du kommer deg fra JFK til Manhattan, der du har flere alternativer.

Bruk offentlig transport

I tillegg til at New Yorks undergrunnsbane er en attraksjon i seg selv (hvis du liker å ta bilder, er det noen ikoniske stasjoner hvor det er morsomt å gå under jorden), er det den raskeste måten å komme seg fra en del av byen til en annen på. Ikke la deg lamme av det store antallet linjer og holdeplasser du ser på kartene: hopp på T-banen og ta deg rundt som en innfødt. Her er en praktisk guide til hvordan du kommer deg rundt i New Yorks undergrunnsbane.

Følg disse grunnleggende tipsene

Hvis det er første gang du er i New York, trenger du ikke bekymre deg. Det er hundrevis av tvilstilfeller som vil plage deg nå, akkurat som de plaget alle oss andre reisende da vi var der for første gang. På samme måte har vi alle gått i turistfellene som byen har forberedt for sine besøkende. Derfor har jeg bestemt meg for å samle de beste i denne artikkelen. 10 reisetips for New York i denne artikkelen. Jeg er sikker på at du vil finne dem nyttige når du skal begynne å planlegge turen.

Planlegg reiseruten din

For å unngå å kaste bort mye tid (og penger) på unødvendige turer, anbefaler jeg at du - grovt sett - organiserer reiseruten etter dager eller etter hva du vil se. Her er noen praktiske guider som jeg tror vil hjelpe deg med å organisere tiden din så effektivt som mulig: Ting å gjøre i New York City om høsten y 7-dagers reiserute New York.

Tegn en reiseforsikring

Selv om det i første omgang kan virke som en ekstra utgift, kan jeg forsikre deg om at det er helt nødvendig å ha en reiseforsikring når du reiser til New York (eller hvor som helst i USA). Medisinske kostnader der er ekstremt høye, og det skader aldri å ha en god forsikring som dekker uforutsette hendelser. Hvis du ikke vet hvilken du skal ta, hva du trenger å dekke og hvordan du gjør det, gir jeg deg her en artikkel med alle detaljer om Helseforsikring for å reise til New York.

Husk å ta med deg visumet ditt

Det er mest sannsynlig at du må ta med ESTA-visumet for å komme inn i New York som turist. Du kan fylle det ut på nettet og betale gebyret online, noe som gjør prosessen mye enklere. Hvis du er i tvil om hvordan du gjør det fordi du aldri har gjort det før, kan du lese artikkelen min om hvordan du får ESTA-visum for å reise til New York.

Følg disse veiledningene for å være sikker på at du ikke går glipp av datoene når du reiser

 • New York i januar: ikke la det kalde været stoppe deg. Året har akkurat begynt, og det er en fin tid for å nyte julebelysningen.
 • New York i februar: Dra nytte av de gode prisene som lavsesongen har å by på - de beste hotellene er mye billigere! Å feire valentinsdagen i The Big Apple er dessuten en amerikansk opplevelse du ikke må gå glipp av.
 • New York i mars: Ønsk våren velkommen når dagene begynner å bli lengre, temperaturene blir lavere og det er en fornøyelse å gå langs Manhattans endeløse avenyer.
 • New Yorki april: Påsken og påskeferien innleder New Yorks høysesong med tusenvis av turister. Bestill billetter og aktiviteter på forhånd for å være sikker på å få med deg de mest etterspurte.
 • New York i mai: Byens parker står nå i full blomst: Utforsk dem alle til fots eller på sykkel, og ikke la et grøntområde stå urørt - hva sier du til en piknik i Bryant Park eller en solfylt morgen ved Central Park Lake?
 • New York i juni: Det begynner å bli varmt, men dagene er lange og du har tid til alt. Det er sannsynligvis den beste tiden på året for å nyte utsikten over Manhattan fra toppen av en av skyskraperne.
 • New York i juli: Dette er en viktig måned for amerikanerne. Hvis du er der i forbindelse med feiringen av uavhengighetsdagen 4. juli, må du ikke gå glipp av fyrverkeriet.
 • New York i august: Det er varmt, men det er en fin tid å oppdage byen om kvelden, når solen gir en pause og Manhattans parker setter opp fantastiske sommerkinoer utendørs. Benytt anledningen til å besøke strendene i Brooklyn eller Coney Island og til og med Luna Park, der du kan kose deg som et barn.
 • New York i september: Skolestart er en helt spesiell tid i New York. Kontorene er i full gang igjen, og newyorkerne er tilbake i byen, ivrige etter å nyte restauranter, hustak og teatre, så benytt anledningen til å nyte byens natteliv som en av de lokale!
 • New York i oktober: I oktober blir New York gresskaroransje. Halloween-dekorasjonene på husene, i butikkene og i gatene er utrolige (sannsynligvis noen av de beste i verden), så gå ikke glipp av denne årstiden i byen.
 • New York i november: Thanksgiving, Black Friday og Macy's parade - hva mer? Hvis du besøker byen i årets siste kvartal, er juleforberedelsene i full gang.
 • New York i desember: Du vil føle deg som i den berømte Alene hjemme-filmen: skøytebaner over hele byen, butikkvinduer pyntet med julelys og gigantiske juletrær som dekorerer byen. Gå heller ikke glipp av Manhattans seremonielle tenning av julelysene eller den fantastiske bydelen Dyker Heights med dusinvis av hus som viser frem sine dekorasjoner og lys - og godt nytt år!