Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Top of the Rock-billetter

Blant de mange utsiktspunktene i New York er Rockefeller Center utvilsomt et av de mest besøkte. Slik får du billetter til å gå opp til Top of the Rock og nyte den beste utsikten over Manhattan.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minutter lest

Top of the Rock-billetter

Utsikt fra toppen av fjellet | ©Hellotickets

New Yorks sjel ligger i skyskraperne som danner byens skyline. Å se den ovenfra gir en unik og spennende utsikt over byen. Det er virkelig fantastisk å være der oppe og ha følelsen av at tiden står stille foran øynene dine.

Top of the Rock er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Big Apple, så jeg anbefaler deg å kjøpe billettene dine på forhånd for å unngå lange køer i billettkontoret. Et annet alternativ er å kjøpe et New York Pass som inkluderer Top of the Rock.

Det beste alternativet

Billetter til New York Top ofthe Rock ObservationDeck

Klatre opp på utsiktsplattformen Top of the Rock til den beste prisen.

Perfekt hvis du tenker på å nyte Manhattans skyline fra toppen av Rockefeller Center. Kjøp billetten din på forhånd og på nettet for å slippe å stå i kø ved billettkontoret.

Den mest berømte skyskraperen av alle er utvilsomt Top of the Rock på Rockefeller Center. For meg er det den med den beste utsikten og den som anbefales mest av reisende. Ikke bare vil du ha den beste panoramautsikten over New York, men du vil kunne se Central Park og Manhattan i all sin prakt. Med denne billetten til Top of the Rock kan du besøke de tre observasjonsdekkene i 67., 69. og 70. etasje for å se den fantastiske New York-skylinen.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Etter min mening er den store fordelen med denne billetten at den tilbyr en fleksibel tidsplan, dvs. besøkstiden er ikke begrenset til datoen som opprinnelig ble valgt, men du kan planlegge den i henhold til dagens værforhold. I tillegg, hvis aktiviteten av værmessige årsaker ikke kan utføres på den valgte datoen, vil en annen dato og et annet tidspunkt bli tilbudt.

Anbefales hvis... du vil sikre deg billetten på forhånd, men uten å gi opp fleksibiliteten til å kunne gå opp og gjøre besøket på det tidspunktet på dagen som passer deg best.


Billettpriser for Top of the Rock-turen

Utsikt fra Top of the Rock over nedre Manhattan| ©Hellotickets
Utsikt fra Top of the Rock over nedre Manhattan| ©Hellotickets

Du kan få en billett til Top of the Rock for litt over 35 euro (standard voksenbillett) hvis du bestiller online på forhånd på Hellotickets. Med denne billetten får du tilgang til de fantastiske Top of the Rock-observatoriene, og viktigst av alt, du vil kunne hoppe over de endeløse køene ved billettbodene. Hvis du organiserer budsjettet for turen din, sjekk alle typer og priser på billetter for å gå opp til Top of the Rock.

Billettpriser etter type billett

 • Voksne $ 38
 • Pensjonister (62+) $ 36
 • Barn (6-12 år) $ 32
 • Barn under 6 år er gratis

Bestill billetter til Top of the Rock

Hvor du finner Top of the Rock og hvordan du kommer deg dit

Plassering av Top of the Rock på kartet over Manhattan
Plassering av Top of the Rock på kartet over Manhattan

Top of the Rock ligger på 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112. Det kan nås med undergrunnsbanen, og nærmeste stasjon er 47th-50th Street Rockefeller Center (B, D, F og M). Inngangen til Top of the Rock ligger på 50th Street, mellom 5th og 6th Avenue. Men takket være den sentrale beliggenheten kan du også komme deg dit til fots eller med buss. Slik kommer du deg til Top of the Rock uansett hvor du befinner deg.

Bestill billetter til Top of the Rock

Åpningstider for Top of the Rock

Utsikt over Central Park fra observasjonsdekket på Top of the Rock.| ©Hellotickets
Utsikt over Central Park fra observasjonsdekket på Top of the Rock.| ©Hellotickets

Åpent fra 11:00 til 19:00 hver dag i uken. Den første heisen går opp kl. 11.00 og den siste heisen går opp kl. 18.10. Åpningstidene kan endres på helligdager, så jeg anbefaler at du tar en titt på denne artikkelen om Top of the Ro cks åpningstider for å sikre at observasjonsdekket er åpent den dagen og klokkeslettet du vil besøke.

Bestill billetter til Top of the Rock

Hvordan komme seg inn i bygningen for å gå opp til Top of the Rock?

Inngang til Top of the Rock| ©Hellotickets
Inngang til Top of the Rock| ©Hellotickets

Hovedinngangen til Top of the Rock ved Rockefeller Center ligger på 50th Street mellom 5th og 6th Avenue, merket Top of the Rock - Observation Deck med et stort teppe som viser inngangen.

Enten du har kjøpt billetten din eller et turistkort som inkluderer adgang til observasjonsdekket på nettet, går du til billettbodene og får personalet til å bytte den mot en originalbillett. Vel fremme vil du se at det er to køer, en for besøkende som ikke har kjøpt billett på forhånd og ikke har New York Pass, og en raskere kø for dem som har det.

Observasjonsdekket Top of The Rock rager 260 meter opp på toppen av 30 Rockefeller Plaza, mellom 67. og 70. etasje. I tillegg til observatoriet huser det også kontorer og hovedkvarteret til fjernsynsnettverket NBC, som har en butikk i første etasje. Et besøk til Top of the Rock er ikke begrenset til å ta en heis til observasjonsdekket for å se New Yorks skyline, men er en mye mer komplett og fantastisk opplevelse.

Lobbyen

Det starter i Grand Atrium Lobby hvor du kan se den fantastiske Joie Chandelier, en Swarovski-krystallysekrone laget av Michael Hammers for gjenåpningen av "Top of the Rock" i 2005 etter å ha vært stengt i flere tiår.

Bestill billetter til Top of the Rock

Hva er den beste tiden å gå opp til Top of the Rock?

En av glassterrassene på Top of the Rock.| ©Hellotickets
En av glassterrassene på Top of the Rock.| ©Hellotickets

Utsikten er sensasjonell når som helst på dagen. Mange foretrekker å besøke ved solnedgang for å se solen gå ned mens byen gradvis fylles med lys - det er en magisk følelse!

Det er imidlertid også den travleste tiden på dagen, og det koster 10 dollar ekstra per billett, så hvis du vil nyte denne opplevelsen på en mer intim måte og spare penger, er det best å gå opp tidlig på morgenen til middagstid. Å ha Top of the Rock nesten for deg selv er en skikkelig godbit. Hvis du fortsatt ikke har bestemt deg, kan du lese mer her om den beste tiden for å bestige Top of the Rock.

Bestill billetter til Top of the Rock

Hvor lang tid tar det å se Top of the Rock?

Detalj av Central Park fra observatoriet| ©Hellotickets
Detalj av Central Park fra observatoriet| ©Hellotickets

Normalt tar besøket omtrent 2 timer, men når du er på toppen er det ingen tidsbegrensning, så du kan bli og ta så mange bilder du vil.

Bestill billetter til Top of the Rock

Utstillingene på innsiden

Interaktiv utstilling inne i Rockefeller-bygningen| ©Hellotickets
Interaktiv utstilling inne i Rockefeller-bygningen| ©Hellotickets

I tillegg til den fantastiske utsikten over New York har Top of the Rock mye å by på, fra første stund du setter din fot i bygningen. Heisene, lobbyen, de innvendige utstillingene... Ikke gå glipp av alt du kan se og gjøre på Top of the Rock.

I Mezzanine Exhibit venter for eksempel en interessant utstilling om Rockefeller-familien, Rockefeller Center og selve observasjonsdekket. All informasjonen som vises er veldig interessant, men visste du at det ikoniske fotografiet "Lunsj på toppen av en skyskraper" ble tatt her? Kanskje tittelen ikke sier deg noe, men du husker sikkert bildet som viser en gruppe arbeidere som spiser lunsj på en stålbjelke 260 meter over bakken, i 69. etasje i 30 Rock.

Når du går opp til Top of the Rock, kan du også etterligne dette fotografiet, ettersom de ved inngangen tar et bilde som de klarer å etterligne det originale fotografiet digitalt, men dette er ikke inkludert i billettprisen.

Bestill billetter til Top of the Rock

Heisene i bygningen

Heisene i Top of the Rock| ©Hellotickets
Heisene i Top of the Rock| ©Hellotickets

Nå er det på tide å gå opp til Top of the Rock. For å gjøre det må du gå inn i en av de fire Sky Shuttles, toppmoderne heiser som tar deg de 200 meterne til 67. etasje på under ett minutt. Når heisdørene lukkes, slukkes lyset og en kort, men underholdende video projiseres i taket.

Observatoriet i 67. etasje

Utsikt fra innsiden av Top of the Rock-observatoriet| ©Hellotickets
Utsikt fra innsiden av Top of the Rock-observatoriet| ©Hellotickets

Denne etasjen er nesten helt lukket, men fra vinduene og utendørsterrassene har du god utsikt. Det er også en gavebutikk her og et par kuriøse avstikkere som Breezeway-rommet med LED-lys som beveger seg når du går forbi og Radiance Wall, et annet verk av kunstneren Michael Hammers.

Benytt anledningen til å ta noen bilder, men spar på batteriene, for det beste ligger litt høyere oppe. Se etter rulletrappene som fører til øverste etasje.

Observatoriet i 69. etasje

Fotografering av skyline fra Top of the Rock| ©Hellotickets
Fotografering av skyline fra Top of the Rock| ©Hellotickets

I denne etasjen er det et utendørs observasjonsdekk som lar deg nyte New Yorks skyline gjennom 360-graders glass. Herfra kan du få et inntrykk av hvor utrolig høye disse skyskraperne er, og du kan se nordover (Harlem, Central Park osv.) og sørover i byen (Midtown, finansdistriktet osv.).

Men det er mer! Siste stopp på Top of the Rock er en etasje opp etter å ha klatret opp den siste trappen.

Observatoriet i 70. etasje

The Top of the Rock New Yorks utildekkede observatorium.| ©Hellotickets
The Top of the Rock New Yorks utildekkede observatorium.| ©Hellotickets

Denne etasjen er prikken over i-en. Uten glass eller andre hindringer for utsikten har du på denne plattformen følelsen av å være på toppen av verden, alt virker enormt og lite på samme tid. Helt fantastisk.

Hvor å spise i nærheten av toppen av fjellet

Hvis klatringen til det beste utsiktspunktet i New York gir deg appetitt, ikke bekymre deg: uansett tid, vil du finne et godt sted å spise i nærheten av Top of the Rock. Med beliggenhet i hjertet av Manhattan er det lett å finne sofistikerte restauranter, gatekjøkken, sunne menyer og snacks.

Utnytt det faktum at du er i området til å lade batteriene og fortsette turen rundt i Midtown med full mage.

Bestill billetter til Top of the Rock

Bli kjent med Rockefeller Center: litt historie

Utstillinger inne i Rockefeller-bygningen for å lære om dens opprinnelse.| ©Hellotickets
Utstillinger inne i Rockefeller-bygningen for å lære om dens opprinnelse.| ©Hellotickets

Top of the Rock ligger i Rockefeller Center, et enormt kompleks i hjertet av Midtown som består av 19 bygninger som strekker seg over flere kvartaler mellom 5th Ave og 6th Ave. Det ble bygget under den store depresjonen, da John D. Rockefeller Junior satte seg fore å revitalisere Midtown ved å skape det største tor get i New York. Hans opprinnelige planer falt imidlertid sammen med krakket i 1929, noe som fikk mange investorer til å trekke seg ut.

Rockefellers ble stående alene med prosjektet, og til tross for dette tilbakeslaget omdirigerte de det til byggingen av et enormt art deco-shopping- og kontorkompleks i hjertet av Manhattan som sysselsatte mer enn 40 000 arbeidere mellom 1930 og 1937, en svært vanskelig tid. I dag har det blitt et symbol i New York, og fasilitetene omfatter blant annet restauranter, barer, butikker, kontorer, teatre, TV-studioer og utsiktsplattformen Top of the Rock.

Rockefeller Center i julen

Hvis det er en tid på året da dette besøket er spesielt interessant, er det i julen. Hvis du er heldig nok til å reise til New York i julen, vil Rockefeller Center være et must. Hvorfor? For det fantastiske treet, skøytebanen, de utrolige dekorasjonene og hvis du er heldig, utsikten over det snødekte Manhattan. Men dette er bare en smakebit på hva som venter deg og hva du kan gjøre på Rockefeller Center i julen.

Bestill billetter til Top of the Rock

New York City Sightseeing Cards som inkluderer en tur til Top of the Rock

Utsikt over Rockefeller Center før klatringen| ©Hellotickets
Utsikt over Rockefeller Center før klatringen| ©Hellotickets

For å få mest mulig ut av turen til New York kan du kjøpe et turistkort som gir deg tilgang til de viktigste museene, monumentene og severdighetene i skyskrapernes by. Å kjøpe et av disse passene har flere fordeler, men den viktigste er at hvis du får mest mulig ut av det, vil du spare penger og tid ved å slippe å kjøpe individuelle billetter for hvert sted du besøker. New York City Sightseeing Passes som inkluderer tilgang til Top of the Rock er:

Men hvilket skal du velge?

Det kan virke som millionspørsmålet, men det viktigste å huske på er at det finnes to typer New York Pass: etter antall attraksjoner og etter antall dager. Å finne det perfekte passet avhenger av hvilken type tur du skal gjøre i New York og budsjettet ditt. I min praktiske guide til turist pass i New York hjelper jeg deg med å velge det som passer for deg. Ta en titt!

Andre interessante skyskrapere i New York

Billetter til Top of the Rock| ©Hellotickets
Billetter til Top of the Rock| ©Hellotickets

Hvis du har lyst til å se byen ovenfra, har du flaks, for New York tilbyr mange alternativer for både besøkende og lokalbefolkningen. Sørg for å lese artiklene mine om Inngang til Toppen av Empire State Building, Billetter til NYC One World Observatory: hvor man skal kjøpe de, turistpass der de er inkludert etc., Billetter til The Edge i New York: alternativer og hvor man kan kjøpe de . Åpningstider etc. y Billetter til The Vessel i New York: alternativer og hvor man kan kjøpe de for å teste svimmelheten din.

Jeg forstår at en av de hyppigste tvilene når det gjelder å organisere en klatring opp en av Manhattans skyskrapere er å bestemme hva som er bedre, om du skal klatre på toppen av fjellet eller den mytiske Empire State Building. Ingen kan bestemme for deg, men vi kan hjelpe deg: med denne sammenligningen mellom å klatre Empire State og Top of the Rock håper jeg å løse noen av tvilene dine.

Og hvis du leter etter noe mer innovativt, kan du ta en titt på det siste tilskuddet til Manhattans skyline: det utrolige SUMMIT-observasjonsdekket, som åpnet i oktober 2021.

 • Empire State Building
 • Fra 480 kr
 • Observatorium: Utendørs
 • Etasje: 86. etasje
 • Utsikt: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue og på avstand One World Building
 • Sted: Midtown Manhattan
 • Bestill nå
 • Top of the Rock
 • Fra 469 kr
 • Observatorium: utendørs
 • Etasje: 70
 • Utsikt: Empire State Building, Central Park og på avstand One World Building
 • Sted: Midtown Manhattan
 • Bestill nå
 • One World Observatory
 • Fra 469 kr
 • Observatorium: Innendørs
 • Etasje: 102
 • Utsikt: Wall Street, Frihetsgudinnen, Brooklyn Bridge og på avstand Empire State Building.
 • Sted: Sørlige Manhattan
 • Bestill nå
 • The Edge
 • Fra 446 kr
 • Observatorium: utendørs og glassgulv
 • Etasje: 110
 • Utsikt: Empire State, Midtown og på avstand One World Building
 • Sted: Manhattan West
 • Bestill nå