Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Inngang til Toppen av Empire State Building

Empire State Building er en av de mest ikoniske bygningene i New Yorks skyline. Hvis du vil kjøpe billetter til Empire State Building og få et fugleperspektiv over byen, bør du lese videre!

Alex Grande

Alex Grande

11 minutter lest

Inngang til Toppen av Empire State Building

Utsikt fra Empire State Building | ©Hellotickets

Å besøke den ikoniske Empire State Building er en opplevelse du må få med deg på turen til New York. Det er en art deco-perle, både innvendig og utvendig, og utstillingene og utsikten over byen vil ikke etterlate deg likegyldig.

Mitt første tips er å kjøpe billetter på forhånd: da slipper du å stå i kø for billetter, selv om du må stå i kø ved sikkerhetskontrollen.

Det beste alternativet

Empire State Building Billetter

Tilgang til den mytiske Empire State Building til den beste prisen

Dette er det mest praktiske alternativet for å klatre til toppen av byen, med et utvalg av tider og lavest mulig pris. Ikke kast bort tid på billettkontoret og kjøp det online!

Empire State har to observasjonsdekk, ett i 86. etasje og ett i 102. etasje. Med denne generelle inngangsbilletten til Empire State får du tilgang til 86. etasje, og mitt råd er ikke å betale ekstragebyret for å få tilgang til den øverste plattformen, det er ikke verdt det.

En ting du bør huske på er at inngangsprisen går opp i høysesongen, og derfor vil du finne et større antall turister ved observatoriet. Husk at barn under 6 år er gratis.

Når du mottar bekreftelsen din, må du sjekke om du må ta med de trykte billettene dine (i det minste da jeg sist gikk opp, aksepterte de ikke elektroniske billetter). I så fall, og av en eller annen grunn kan du ikke skrive dem ut, ikke bekymre deg, du kan skrive dem ut på billettmaskinene ved inngangen, men du må stå i kø.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er det billigste alternativet for å gå opp Empire State Building, og det lar deg gjøre det på det tidspunktet du vil, slik at du kan planlegge besøket på forhånd (se nedenfor for tips om den beste tiden på dagen for å gå opp).

Anbefales hvis... du vil nyte Manhattans skyline fra en av de mest legendariske bygningene.


Hvor mye koster det å bestige Empire State Building?

Empire State Observatory| @Hellotickets
Empire State Observatory| @Hellotickets

Hvis du bestiller Empire State-billettene dine på nettet på forhånd, betaler du rundt 39 euro på Hellotickets. Men hvis du reiser med barn, i en gruppe eller har tilgang til en spesialpris, kan du kanskje få bedre priser. Hvis du er bekymret for budsjettet ditt når du organiserer besøket ditt til denne mytiske skyskraperen, kan du konsultere min guide til billettprisene til Empire State slik at du kan se hvilken pris du har rett til og bestemme hvordan du skal kjøpe billettene dine.

Billettpriser på billettkontoret

Å kjøpe billettene dine i billettkontoret er også et alternativ, og du får samme pris, selv om køene som sagt kan være veldig lange (og du kanskje ikke kan komme inn på det tidspunktet du ønsket).

Hvor og hvordan du kommer deg til Empire State Building

Beliggenhetskart over Empire State Building
Beliggenhetskart over Empire State Building

Empire State Building ligger på 20 W 34th St, New York, NY 10001, og den beste måten å komme seg dit er enten å hvis du er i sentrum eller med undergrunnen til 34 St - Herald Sq og nedover gaten. Du kan ikke gå glipp av det! Uansett hvor du befinner deg, har jeg en plan for deg. Sjekk ut denne artikkelen om hvordan du kommer til Empire State Building der jeg foreslår forskjellige ruter eller reiseruter avhengig av hvor mye tid du har, hva budsjettet ditt er eller ditt ønske om å besøke nabolag og andre attraksjoner rundt.

For eksempel, i nærheten av den ikoniske bygningen, som ligger i Midtown, har du fra Central Park og Times Square til andre viktige punkter i byen som Flatiron Building. I nærheten ligger også området Koreatown, som er fullt av bakerier, kafeer, koreanske grillrestauranter og karaokebarer, samt kosmetikkbutikker med produkter importert direkte fra Sør-Korea.

Beste tidspunkt for å bestige Empire State Building

Hvis du prøver å velge den beste tiden å kl atre opp Empire State Building for å unngå køer og folkemengder, bør du besøke Empire State Building om morgenen. Klokken 8:00 trenger du knapt å vente i kø, og du vil nyte en nesten privat opplevelse hvilken som helst dag i uken. Det andre beste alternativet er å besøke bygningen rundt 00:30, selv om du på lørdager og søndager garantert vil finne andre turister.

Når du kjøper billetten din, må du velge en dag der du kan gå inn i Empire State Building når du vil. Jeg er en romantiker, og jeg tror at det å gå opp først om morgenen eller ved midnatt er en fantasi, men du kan velge den tiden du vil, siden den er åpen hver dag hele året uten unntak fra kl. 8 til 2, og den siste heisen opp er kl. 1.15. Her er alt du trenger å vite om Empire State Building om natten.

Alex's Traveller Tip

Visste du at Empire State Building er åpen til kl. 02.00? Klatre opp Empire State sent på kvelden for å være helt alene foran New Yorks uendelighet - det er verdt det!

Hvor lang tid tar det å besøke Empire State Building?

Empire State Building nattutsikt
Empire State Building nattutsikt

Det er ingen tidsbegrensning på ditt besøk til Empire State Building. De fleste tilbringer vanligvis rundt en time på observasjonsdekket, men du kan bli til stengetid hvis du har lyst til det.

Hvis du vil gå opp til Empire State Building ved solnedgang, er min anbefaling å sjekke når solen går ned og gå opp til observatoriet en time tidligere for å få et godt sted og nyte besøket ditt før det begynner å fylles opp med turister.

En ting som skiller Empire State Building fra resten av New Yorks skyskrapere, er at den er åpen til klokken 02.00, så du kan gå nesten når du vil. Jeg skal fortelle deg en hemmelighet: å klatre til toppen av bygningen etter en fest og en kveldstur rundt i New York er øverst på listen min.

Bestigning av Empire State Building med New York Pass og andre turistkort

Inngangen til Empire State Building| @Hellotickets
Inngangen til Empire State Building| @Hellotickets

Empire State Building er uten tvil en av de mest etterspurte severdighetene i Big Apple, og derfor er inngangen inkludert i de fleste turistkortene som finnes for å besøke byen. Vet du fortsatt ikke hva et turistkort er eller hvordan det fungerer?

I et nøtteskall er det et kort som du bestiller på forhånd for en "fast pris" og gir deg tilgang til forskjellige attraksjoner i byen, slik at du kan spare tid (hoppe over køene i billettkontoret) og penger.

Som nevnt inkluderer de fleste av disse kortene inngang til Empire State Building. Her er en liste over disse kortene og lenker til min praktiske guide til hver enkelt. Men hvis du tenker på å kjøpe et kort, anbefaler jeg at du leser denne artikkelen om en sammenligning av New York City sightseeingkort.

Liste over pass som inkluderer Empire State Building

 • New York CityPASSNew York CityPASS: New York CityPASS gir deg muligheten til å bestige Empire State Building ved opptil to forskjellige anledninger, slik at du kan nyte utsikten både dag og natt.
 • New York PassNew York City Pass kan bestilles på dagsbasis og gir deg tilgang til over 100 attraksjoner, inkludert Empire State.
 • New York Sightseeing PassSightseeing Pass: Sightseeing Pass kan også bestilles på dagtid (og er det eneste som også inkluderer One World Observatory).
 • New York Explorer PassSightseeing Pass: Prisen på dette passet avhenger av hvor mange attraksjoner du ønsker å bestille, og Empire State er en av dem.

Mitt personlige råd

Hvis du ikke kan bestemme deg for et tidspunkt for å gå opp i den ikoniske skyskraperen, anbefaler jeg å kjøpe New York CityPASS og gå opp om morgenen for en stressfri , overfylt opplevelse og komme tilbake ved solnedgang for å nyte utsikten.

For å besøke Empire State med New York City Pass, bare gå til bygningen og gå inn gjennom den spesielt utpekte porten for besøkende med turistkort.

Slik ser observatoriet ut

Times Square fra Empire State Building| @Hellotickets
Times Square fra Empire State Building| @Hellotickets

Fra Empire State Observatory kan du se gjennom den berømte kikkerten og se livet gå forbi i New York, med utsikt over Bryant Park, Flatiron Building, Fifth Avenue, One World Trade Center og selvfølgelig beundre Manhattan skyline som helhet.

Hva du vil se fra Empire State Building

Utsikt fra Empire State Building| @Hellotickets
Utsikt fra Empire State Building| @Hellotickets

Fra det øyeblikket den åpnet i 1931, ble Empire State Building stjernen i New Yorks skyline, og en stor attraksjon for turister som klatret opp til observasjonsdekket. Her er hva du kan se fra toppen av Empire State Building:

 • Bryant Park
 • Flatiron-bygningen
 • Fifth Avenue
 • Rockefeller Center
 • Chrysler-bygningen
 • One World Trade Center
 • Times Square
 • Frihetsgudinnen
 • Brooklyn Bridge

Hvor du kan spise rundt Empire State Building

Spaser rundt Empire State Building| @Hellotickets
Spaser rundt Empire State Building| @Hellotickets

Hvis høyden gjør deg sulten og du liker å vite hvor du skal spise på forhånd, er det noen restauranter i nærheten av Empire State Building som du bør prøve. Du kan for eksempel gå til Koreatown og prøve Turntable Chicken Jazz eller BCD Tofu House, der du finner vegetariske alternativer.

Min personlige anbefaling er å gå litt i retning Chrysler Building og gå til Urbanspace Vanderbilt, et lager omgjort til marked med boder som selger all slags mat. Men hvis du ønsker å organisere din gastronomiske reise, kan du ta en titt på denne listen over hvor du kan spise i nærheten av Empire State Building.

Besøk Empire State Building med barn

Utstillinger inne i Empire State Building| @Hellotickets
Utstillinger inne i Empire State Building| @Hellotickets

Hvis du besøker Empire State med barn, er det best å dra så tidlig som mulig om morgenen. De vil slippe deg inn med ryggsekker, så lenge de er på størrelse med en vanlig ryggsekk, og hvis du har en barnevogn, vil de mest sannsynlig få deg til å brette den sammen for å gå opp til observasjonsdekket.

Når du kommer til Empire State, kan du få bildet ditt tatt og kjøpe det etterpå for å ta det med tilbake som en suvenir. Det koster omtrent 20 dollar, og jeg tror ikke det er verdt det, men hvis du vet at barna dine blir begeistret, må du sørge for at du ikke har på deg grønne klær, da det vil ødelegge bildet (de tar det foran en krom).

Praktisk informasjon for klatring av Empire State Building

Utsikt fra Empire State Building| @Hellotickets
Utsikt fra Empire State Building| @Hellotickets

Mange lurer på hvor mange etasjer Empire State Building har. Vel, det nøyaktige tallet er 102, selv om observasjonsdekket ligger i 86. etasje og ikke i toppetasjen. Du kan bruke en av de 73 heisene i bygningen for å besøke dem, slik at det vanskelige øyeblikket med å vente på heisen bør holdes på et minimum, men heisturen bør ikke. Det er toaletter i 2. og 86. etasje i Empire State Building, så ikke bekymre deg, hvis du blir fanget i en nødsituasjon høyt oppe, trenger du ikke å løpe ned til bakken.

Kamerastativ og store kofferter eller ryggsekker er ikke tillatt i Empire State Building, og bygningen har ikke skap der du kan legge igjen eiendelene dine. Hvis du trenger å gjøre det, er LuggageHero ganske nær skyskraperen og er det billigste alternativet for å legge igjen eiendelene dine mens du klatrer Empire State Building.

Arkitektur og design av Empire State Building

Empire State Building interiørutstilling| @Hellotickets
Empire State Building interiørutstilling| @Hellotickets

Innvendig kan du også se utstillingen "Dare to Dream", som er dedikert til byggingen av Empire State Building og forteller historiene til byggherrene gjennom arkitektoniske planer, tegninger og fotografier. Du finner også en utstilling som forklarer bygningens bærekraftige energibruk.

Litt av bygningens historie

Noe som ikke mange vet, er at samme år som bygningen ble åpnet, ble spiret på det høyeste punktet brukt som forankringspunkt for en zeppeliner, siden dette ifølge bygningens arkitekter ville være fremtidens transportmiddel. Det er bra at de designet en av verdens største arkitektoniske perler, for som spåmenn var de ikke gode for mye ...

Et symbol på art deco

Det som gjør Empire State Building til et must på dine New York-eventyr, er ikke bare den fantastiske utsikten fra observatoriet, men også det fantastiske Art Deco-interiøret, som er et vidunder. Det er en komplett opplevelse som du garantert vil se tilbake på med nostalgi i mange år etter turen.

Andre populære observatorier, skyskrapere og bygninger i New York City

Utsikt fra One World Observatory| @Hellotickets
Utsikt fra One World Observatory| @Hellotickets

New York er en by som er laget for å beundres nedenfra, men også ovenfra, og for det har du et mangfold av skyskrapere hvorfra utsikten over New York er fantastisk.

Én verden-observatoriet

One World kommer kanskje ikke så raskt i tankene på grunn av sin relativt unge alder, men det vil gi deg en fantastisk utsikt over finansdistriktet, med butikker, en fancy restaurant og interaktive aktiviteter som barna vil ha det kjempegøy med. Hvis du har lyst på et besøk, kan du sjekke ut min praktiske guide for alle detaljene: Billetter til NYC One World Observatory: hvor man skal kjøpe de, turistpass der de er inkludert etc..

Rockefeller Center, toppen av klippen

Av alle skyskrapere i New York er min personlige anbefaling Rockefeller Center. Observasjonsdekket kjent som Top of the Rock vil gi deg den beste utsikten over byen, inkludert et spektakulært nærbilde av Empire State Building. Faktisk står mange besøkende overfor et dilemma når de bestemmer seg mellom å klatre en av de to. Hvis det hjelper, her er en sammenligning: klatring på Top of the Rock mot klatring på Empire State Building.

Andre ikoniske bygninger

Også, hvis du er en av de menneskene som viker unna den etablerte turiststien, er det mange andre bygninger i New York som du kan besøke, selv om de ikke har et observatorium. Woolworth Building, Chrysler Building, Flatiron Building og mange andre vil glede alle med en lidenskap for arkitektur.

New Yorks beste skyskrapere sammenligningstabell

 • Empire State Building
 • Fra £ kr 521
 • Observatorium: utendørs
 • Etasje: 86. etasje
 • Utsikt: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue og på avstand One World Building
 • Sted: Midtown Manhattan
 • Bestill
 • Toppen av klippen
 • Fra kr 475
 • Observatorium: utendørs
 • Etasje: 70
 • Utsikt: Empire State Building, Central Park og på avstand One World Building
 • Sted: Midtown Manhattan
 • Bestill nå
 • One World Observatory
 • Fra kr 521
 • Observatorium: Innendørs
 • Etasje: 102
 • Utsikt: Wall Street, Frihetsgudinnen, Brooklyn Bridge og på avstand Empire State Building.
 • Sted: Sørlige Manhattan
 • Bestill nå
 • The Edge
 • Fra kr 521
 • Observatorium: utendørs og glassgulv
 • Etasje: 110
 • Utsikt: Empire State, Midtown og på avstand One World Building
 • Sted: Manhattan West
 • Bestill nå

Andre interessante aktiviteter i New York

Alternativt, hvis klatring av en skyskraper ikke virkelig appellerer til deg, men du vil nyte utsikten over New York fra toppen, har du andre alternativer som å ta en helikoptertur over Manhattan eller besøke en av de mange takbarene i byen. Men etter min mening er det å klatre i en skyskraper en fantastisk opplevelse du ikke må gå glipp av, spesielt første gang du er i New York!

Nå er det bare å velge en skyskraper og gjøre deg klar til å se en av de vakreste byene i verden slik den fortjener å bli sett. Bon voyage til høyden!

Ofte stilte spørsmål

 • Hva er best, Top of the Rock eller Empire State Building?

  Empire State Building Observatory er høyere og gir bedre utsikt over finansdistriktet og One World Trade Center, mens Top of the Rock er valget for å se Times Square, Central Park og Empire State Building fra oven.

 • Hvor lang tid tar det å komme til toppen av Empire State Building?

  For å unngå køer er det best å besøke tidlig om morgenen eller om kvelden (rundt kl. 22.00).

 • Kan jeg gå inn i Empire State Building med ryggsekk?

  Ja, du kan ta med deg koffert, ryggsekk, veske og nesten all slags bagasje inn. Kameraer er også tillatt inne i Empire State Building.

 • Hva kan du se fra Empire State Building?

  Blant annet vil du kunne se alle høydepunktene i Midtown: Times Square, den mytiske Chrysler Building, Flatiron Building og Madison Square Park, Union Square, finansdistriktet og Hudson rundt Manhattan. I det fjerne kan du også se finansdistriktet og Hudson-elven som omgir Manhattan. Spektakulært!