Inngang til Toppen av Empire State Building

Empire State Building er en av de mest ikoniske bygningene i New Yorks skyline. Hvis du har lyst til å kjøpe billetter til Empire State Building og se byen fra fugleperspektiv, bør du lese videre!

Alex Grande

Alex Grande

11 minutter lest

Inngang til Toppen av Empire State Building

Utsikt fra Empire State Building | ©Hellotickets

Et besøk i den ikoniske Empire State Building er en opplevelse du bare må få med deg på turen til New York. Det er en Art Deco-perle, både innvendig og utvendig, og utstillingene og utsikten over byen vil ikke la deg være likegyldig.

Mitt første tips er å skaffe billetter på forhånd: Da slipper du å stå i billettkø, selv om du må stå i kø ved sikkerhetskontrollen.

Det beste alternativet

Empire State Building Billetter

Tilgang til den mytiske Empire State Building til den beste prisen

Dette er det mest praktiske alternativet for å klatre til toppen av byen, med et utvalg av tidspunkter og lavest mulig pris. Ikke kast bort tid på billettkontoret, men skaff deg billetten på nettet!

Empire State har to observasjonsdekk, ett i 86. etasje og ett i 102. etasje. Med denne generelle inngangsbilletten til Empire State får du tilgang til 86. etasje, og mitt råd er å ikke betale den ekstra avgiften for å få tilgang til den øverste plattformen, det er ikke verdt det.

En ting du bør huske på er at inngangsprisen går opp i høysesongen, og derfor vil du finne et større antall turister ved observatoriet. Husk at barn under 6 år har gratis adgang.

Når du mottar bekreftelsen din, bør du sjekke om du må ta med deg de utskrevne billettene dine (i hvert fall da jeg var der sist, tok de ikke imot elektroniske billetter). Hvis det er tilfelle, og du av en eller annen grunn ikke kan skrive dem ut, kan du skrive dem ut i billettautomatene ved inngangen, men da må du stå i kø.

Jeg anbefaler at du kjøper billettene til Empire State Building på forhånd, slik at du ikke går glipp av dette ikoniske landemerket i New York, som får deg til å føle deg som om du er med i en film med utsikt over Big Apple for dine føtter.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er det billigste alternativet for å bestige Empire State Building, og det lar deg gjøre det når du vil, slik at du kan planlegge besøket på forhånd (se nedenfor for tips om når på dagen det er best å gå opp).

Anbefales hvis... du vil nyte Manhattans skyline fra en av de mest legendariske bygningene.


Hvor mye koster det å bestige Empire State Building?

Empire State Observatory| @Hellotickets
Empire State Observatory| @Hellotickets

Hvis du bestiller Empire State-billetter online forhånd, koster det rundt 39 euro på Hellotickets. Men hvis du reiser med barn, i en gruppe eller har tilgang til en spesialpris, kan du kanskje få bedre priser. Hvis du er bekymret for budsjettet ditt når du skal besøke denne mytiske skyskraperen, kan du lese min guide til Empire State-billetter, slik at du kan se hvilken pris du har krav på og bestemme deg for hvordan du skal kjøpe billettene.

Billettpriser i billettkontoret

Det er også mulig å kjøpe billettene i billettkontoret, og du får samme pris, selv om køene som sagt kan være svært lange (og det er ikke sikkert at du får komme opp på det tidspunktet du ønsker).

Bestill billetter til Empire State Building

Hvor ligger Empire State Building, og hvordan kommer du deg dit?

Kart over beliggenheten til Empire State Building
Kart over beliggenheten til Empire State Building

Empire State Building ligger på 20 W 34th St, New York, NY 10001, og den beste måten å komme dit på er enten å hvis du befinner deg i sentrum, eller ta undergrunnen til 34 St - Herald Sq og nedover gaten. Du kan ikke gå glipp av den! Uansett hvor du befinner deg, har jeg en plan for deg. Ta en titt på denne artikkelen om hvordan du kommer deg til Empire State Building, der jeg foreslår forskjellige ruter eller reiseruter avhengig av hvor mye tid du har, hva budsjettet ditt er eller om du ønsker å besøke nabolag og andre attraksjoner rundt.

I nærheten av den ikoniske bygningen, som ligger i Midtown, har du for eksempel fra Central Park og Times Square til andre viktige punkter i byen som Flatiron Building. I nærheten ligger også området Koreatown, som er fullt av bakerier, kafeer, koreanske grillrestauranter og karaokebarer, samt kosmetikkbutikker med produkter importert direkte fra Sør-Korea.

Beste tidspunkt for å bestige Empire State Building

Hvis du prøver å finne det beste tidspunktet for å bestige Empire State Building for å unngå køer og folkemengder, bør du besøke Empire State Building om morgenen. Klokken 8.00 trenger du knapt å stå i kø, og du får en nesten privat opplevelse alle dager i uken. Det andre beste alternativet er å besøke bygningen rundt kl. 00.30, selv om du på lørdager og søndager garantert vil finne andre turister.

Når du kjøper billett, må du velge en dag du kan gå inn i Empire State Building når du vil. Jeg er en romantiker og synes det er en fantasi å gå opp om morgenen eller ved midnatt, men du kan velge når du vil, for det er åpent hver dag hele året uten unntak fra kl. 08.00 til 02.00, og siste heis opp går kl. 01.15. Her er alt du trenger å vite om opplevelsen av Empire State Building om natten.

Alex's Traveller Tip

Visste du at Empire State Building er åpen til kl. 02.00? Klatre opp i Empire State sent på kvelden for å være helt alene foran New Yorks enorme størrelse - det er verdt det!

Hvor lang tid tar det å besøke Empire State Building?

Empire State Building om natten
Empire State Building om natten

Det er ingen tidsbegrensning på besøket i Empire State Building. De fleste pleier å tilbringe rundt en time på observasjonsdekket, men du kan bli til stengetid hvis du har lyst.

Hvis du ønsker å gå opp til Empire State Building ved solnedgang, er min anbefaling å sjekke når solen går ned og gå opp til observatoriet en time tidligere for å få en god plass og nyte besøket før det begynner å fylles opp med turister.

En ting som skiller Empire State Building fra resten av New Yorks skyskrapere, er at det er åpent til kl. 02.00, så du kan gå dit nesten når du vil. Jeg skal røpe en hemmelighet: Å klatre opp på toppen av bygningen etter en fest og en kveldstur rundt i New York står øverst på listen min.

Bestill billetter til Empire State Building

Bestig Empire State Building med New York Pass og andre turistkort

Inngangen til Empire State Building| @Hellotickets
Inngangen til Empire State Building| @Hellotickets

Empire State Building er uten tvil en av de mest populære attraksjonene i The Big Apple, og derfor er inngangen til bygningen inkludert i de fleste turistkortene som finnes for å besøke byen. Vet du fortsatt ikke hva et turistkort er eller hvordan det fungerer?

I et nøtteskall er det et kort som du bestiller på forhånd til en "fast pris" og som gir deg tilgang til ulike attraksjoner i byen, slik at du kan spare tid (ved å hoppe over køene ved billettkontoret) og penger.

Som jeg nevnte, inkluderer de fleste av disse kortene adgang til Empire State Building. Her er en liste over disse kortene og lenker til min praktiske guide til hvert enkelt kort. Men hvis du vurderer å kjøpe et kort, anbefaler jeg at du leser denne artikkelen med en sammenligning av sightseeingkort for New York City.

Liste over pass som inkluderer Empire State Building

 • New York CityPASS® TuristkortNew York CityPASS: New York CityPASS gir deg muligheten til å bestige Empire State Building ved opptil to forskjellige anledninger, slik at du kan nyte utsikten både dag og natt.
 • New York PassNew York CityPASS kan bestilles daglig og gir deg tilgang til over 100 attraksjoner, inkludert Empire State.
 • New York Sightseeing PassSightseeing Pass: Sightseeing Pass kan også bestilles på dagsbasis (og er det eneste som også inkluderer One World Observatory).
 • New York Explorer PassSightseeing Pass: Prisen på dette passet avhenger av hvor mange attraksjoner du ønsker å bestille, Empire State er en av dem.

Mitt personlige råd

Hvis du ikke klarer å bestemme deg for når du vil gå opp i den ikoniske skyskraperen, anbefaler jeg at du kjøper New York CityPASS og går opp om morgenen for å få en opplevelse uten trengsel og trengsel, og kommer tilbake ved solnedgang for å nyte utsikten.

For å besøke Empire State med New York City Pass er det bare å gå til bygningen og gå inn gjennom porten som er spesielt beregnet for besøkende med New York City Sightseeing Pass.

Bestill et New York City Sightseeing Pass

Slik ser observatoriet ut

Times Square fra Empire State Building| @Hellotickets
Times Square fra Empire State Building| @Hellotickets

Fra Empire State Observatory kan du se gjennom den berømte kikkerten og følge med på livet i New York City, med utsikt over Bryant Park, Flatiron Building, Fifth Avenue, One World Trade Center og selvfølgelig beundre Manhattans majestetiske skyline som helhet.

Hva du får se fra Empire State Building

Utsikt fra Empire State Building| @Hellotickets
Utsikt fra Empire State Building| @Hellotickets

Fra åpningen i 1931 ble Empire State Building stjernen i New Yorks skyline og en stor attraksjon for turister som klatret opp til utsiktsplattformen. Her er hva du kan se fra toppen av Empire State Building:

 • Bryant Park
 • Flatiron-bygningen
 • Fifth Avenue
 • Rockefeller Center
 • Chrysler Building
 • One World Trade Center
 • Times Square
 • Frihetsgudinnen
 • Brooklyn Bridge

Bestill billetter til Empire State Building

Spisesteder rundt Empire State Building

Spasertur rundt Empire State Building| @Hellotickets
Spasertur rundt Empire State Building| @Hellotickets

Hvis høyden gjør deg sulten og du gjerne vil vite hvor du skal spise på forhånd, er det noen restauranter i nærheten av Empire State Building som du bør prøve. Du kan for eksempel dra til Koreatown og prøve Turntable Chicken Jazz eller BCD Tofu House, der du finner vegetariske alternativer.

Min personlige anbefaling er å gå litt i retning Chrysler Building og gå til Urbanspace Vanderbilt, et lager som er omgjort til marked med boder som selger all slags mat. Men hvis du vil organisere din gastronomiske reise, kan du ta en titt på denne listen over spisesteder i nærheten av Empire State Building.

Besøk Empire State Building med barn

Utstillinger inne i Empire State Building| @Hellotickets
Utstillinger inne i Empire State Building| @Hellotickets

Hvis du besøker Empire State Building med barn, er det best å komme så tidlig som mulig om morgenen. De slipper deg inn med ryggsekker, så lenge de er på størrelse med en vanlig ryggsekk, og hvis du har barnevogn, må du mest sannsynlig brette den sammen for å komme opp på observasjonsdekket.

Når du kommer til Empire State, kan du få tatt et bilde og kjøpe det med hjem som suvenir. Det koster ca. 20 dollar, og jeg synes ikke det er verdt det, men hvis du vet at barna dine vil bli begeistret, må du passe på at du ikke har på deg grønne klær, da det vil ødelegge bildet (de tar det foran en fargeskjerm).

Bestill billetter til Empire State Building

Praktisk informasjon om hvordan du klatrer opp Empire State Building

Utsikt fra Empire State Building| @Hellotickets
Utsikt fra Empire State Building| @Hellotickets

Mange lurer på hvor mange etasjer Empire State Building har. Vel, det nøyaktige tallet er 102, selv om observasjonsdekket ligger i 86. etasje og ikke i toppetasjen. Du kan bruke en av de 73 heis ene i bygningen for å besøke dem, så det pinlige øyeblikket med å vente på heisen bør holdes til et minimum, men ikke turen. Det er toaletter i 2. og 86. etasje i Empire State Building, så hvis du skulle komme i en nødsituasjon i høyden, trenger du ikke å løpe ned til bakken.

Kamerastativer og store kofferter eller ryggsekker er ikke tillatt i Empire State Building, og bygningen har ikke skap der du kan oppbevare eiendelene dine. Hvis du har behov for det, ligger LuggageHero ganske nær skyskraperen og er det billigste alternativet for å oppbevare eiendelene dine mens du bestiger Empire State Building.

Bestill billetter til Empire State Building

Empire State Buildings arkitektur og design

Empire State Building interiørutstilling| @Hellotickets
Empire State Building interiørutstilling| @Hellotickets

Inne i bygningen kan du også se utstillingen "Dare to Dream", som handler om byggingen av Empire State Building og forteller historiene til byggherrene gjennom arkitektoniske planer, tegninger og fotografier. Du finner også en utstilling som forklarer bygningens bærekraftige energibruk.

Litt av bygningens historie

Det er ikke så mange som vet at samme år som bygningen ble åpnet, ble spiret på det høyeste punktet brukt som forankringspunkt for en zeppeliner, siden dette ifølge arkitektene var fremtidens transportmiddel. Det var bra at de tegnet en av verdens største arkitektoniske perler, for som spåmenn dugde de ikke til så mye...

Symbol for art deco

Det som gjør Empire State Building til et must på New York-turen, er ikke bare den fantastiske utsikten fra observatoriet, men også det fantastiske Art Deco-interiøret, som er et underverk. Det er en totalopplevelse som du garantert vil se tilbake på med nostalgi mange år etter reisen.

Bestill billetter til Empire State Building

Andre populære observatorier, skyskrapere og bygninger i New York City

Utsikt fra One World Observatory| @Hellotickets
Utsikt fra One World Observatory| @Hellotickets

New York er en by som er skapt for å beundres nedenfra, men også ovenfra, og til det har du en rekke skyskrapere hvorfra utsikten over New York er fantastisk.

One World Observatory

Man tenker kanskje ikke så fort på One World fordi det er såpass ungt, men her får du en fantastisk utsikt over finansdistriktet, med butikker, en flott restaurant og interaktive aktiviteter som barna vil ha det kjempegøy med. Hvis du har lyst på et besøk, kan du sjekke ut den praktiske guiden min for alle detaljer: Billetter til NYC One World Observatory: hvor man skal kjøpe de, turistpass der de er inkludert etc..

Rockefeller Center, toppen av klippen

Av alle skyskrapere i New York er min personlige anbefaling Rockefeller Center. Observasjonsdekket, kjent som Top of the Rock, gir deg den beste utsikten over byen, inkludert et spektakulært nærbilde av Empire State Building. Mange besøkende står faktisk overfor et dilemma når de skal velge mellom å klatre opp på en av de to. Hvis det hjelper, kan du se en sammenligning mellom Top of the Rock og Empire State Building.

Andre ikoniske bygninger

Hvis du er en av dem som holder deg unna de etablerte turiststiene, finnes det mange flere bygninger i New York som du kan besøke, selv om de ikke har et observatorium. Woolworth-bygningen, Chrysler-bygningen, Flatiron-bygningen og mange andre bygninger vil glede alle med en lidenskap for arkitektur.

Sammenligningstabell over New Yorks beste skyskrapere

 • Empire State Building
 • Fra 500 kr
 • Observatorium: utendørs
 • Etasje: 86
 • Utsikt: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue og på avstand One World Building.
 • Beliggenhet: Midtown Manhattan
 • Bestill
 • Top of the Rock
 • Fra 466 kr
 • Observatorium: utendørs
 • Etasje: 70
 • Utsikt: Empire State Building, Central Park og på avstand One World Building
 • Beliggenhet: Midtown Manhattan
 • Bestill nå
 • One World Observatory
 • Fra 557 kr
 • Observatorium: Innendørs
 • Etasje: 102
 • Utsikt: Wall Street, Frihetsgudinnen, Brooklyn Bridge og på avstand Empire State Building.
 • Beliggenhet: Sørlige Manhattan
 • Bestill nå
 • The Edge
 • Fra 466 kr
 • Observatorium: utendørs og glassgulv
 • Etasje: 110
 • Utsikt: Empire State, Midtown og One World Building på lang avstand
 • Beliggenhet: Manhattan West
 • Bestill nå

Andre interessante aktiviteter i New York

Hvis det ikke frister å klatre opp i en skyskraper, men du likevel vil nyte utsikten over New York fra toppen, kan du for eksempel ta en helikoptertur over Manhattan eller besøke en av de mange takbarene i byen. Men etter min mening er det å klatre opp i en skyskraper en fantastisk opplevelse du ikke må gå glipp av, spesielt ikke første gang du er i New York!

Nå er det bare å velge en skyskraper og gjøre deg klar til å se en av verdens vakreste byer slik den fortjener å bli sett. Bon voyage to the heights!