Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Guide til Brooklyn Museum

Det er et av de største og eldste kulturtemplene i USA og skjuler en overraskelse: den beste samlingen av egyptisk kunst i landet. Du vil reise tilbake i tid som en ekte farao!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minutter lest

Guide til Brooklyn Museum

Inngangen til Brooklyn Museum | ©Alison Day

Brooklyn Museum i New York vil gjøre deg målløs så snart du ser det. Den imponerende bygningen kunne like gjerne vært president Joe Bidens eller den amerikanske kongressens offisielle residens, men det er et av de beste museene i New York, det nest viktigste museet i byen etter Museum of Modern Art (MoMA), og et av de mest symbolske i USA. Har du lyst til å oppdage skattene det rommer?

Museet er en verdenskjent institusjon med en permanent samling på mer enn halvannen million gjenstander og dokumenter med fokus på amerikansk kunst. Du kan også nyte samlingen av samtidskunst, og takket være juvelen i kronen, den egyptiske kunstsamlingen, kan du reise tilbake i tid og oppdage faraoenes verden og føle deg som Kleopatra og Tutankhamon. Interessant, ikke sant?

Hvor mye koster det å komme inn på Brooklyn Museum?

Lobbyen på Brooklyn Museum| ©Daniel Kelly
Lobbyen på Brooklyn Museum| ©Daniel Kelly

Det smarteste du kan gjøre er som sagt å kjøpe en prioritert billett som koster 13 €. Den gode nyheten er at dette er et av de billigste museene i The Big Apple, i motsetning til de andre, der inngangsbilletten vanligvis ligger på rundt 20 €.

I tillegg inkluderer denne prisen den daglige omvisningen i museet med en profesjonell guide. På denne måten blir opplevelsen mye mer komplett, og du kan fokusere på høydepunktene og lære om blant annet kunstverkenes historie, legenden om de egyptiske papyrusene og bygningens arkitektur.

Hva er inkludert i denne billetten

 • Adgang til Brooklyn Museum
 • Daglige omvisninger i spesialsamlingen og den permanente samlingen
 • 10 % rabatt i gavebutikken, noe som aldri skader!
 • Gratis avbestilling hvis reiseplanene dine endres

Nurias reisetips

Hvis du skal krysse Brooklyn Bridge under museumsbesøket, er det best å gjøre det tidlig om morgenen, slik at du kan ta bilder uten for mange turister. Nyt den 1,8 kilometer lange spaserturen!

Hvordan få tak i billetter til Brooklyn Museum i billettkontoret

Brooklyn Museum Ticketeria| ©Tatyana
Brooklyn Museum Ticketeria| ©Tatyana

Hvis du er en av dem som foretrekker å kjøpe billetter i billettkontoret, kan du også gjøre det, selv om det vil koste deg mer (ca. 14 €) og du vil miste fordelene ved å kjøpe billetter på forhånd, som rabatt, tilgang uten kø og gratis avbestilling.

Priser og rabatter på Brooklyn Museum

Jeg anbefaler deg bare å gå gjennom billettvinduet hvis du er en av de rabatterte gruppene nedenfor:

 • Voksne - 14 € (generell adgang og ingen rabatt).
 • Seniorer (over 65 år) - 8,70 €.
 • Studenter over 20 år (med ID-kort) - 8,70 €.
 • Funksjonshemmede (ledsager gratis) - 8,70 €.
 • 19 år og yngre - gratis

Gratis adgang til Brooklyn Museum på lørdager fra og med våren 2022

Den første lørdagen i hver måned har Brooklyn Museum gratis inngang og arrangerer en dag med kulturprogram som strekker seg utover kvelden (kl. 17.00-23.00) for å ønske turister og newyorkere velkommen til kunstsenteret. Denne aktiviteten har mer enn 20 års tradisjon og vil bli gjenopptatt våren 2022. Følg med!

Nuria's Traveller Tip

Hvis du elsker loppemarkeder og reiser til New York om vinteren, bør du ta turen til Winter Flea, et loppemarked med antikviteter, håndverk og mat som åpner mellom november og mars. Det er veldig interessant!

Slik kommer du deg til Brooklyn Museum

New York Citys undergrunnsstasjon
New York Citys undergrunnsstasjon "Eastern Parkway - Brooklyn Museum".| ©Taigatrommelchen

Brooklyn Museum har svært gode forbindelser og er lett tilgjengelig med offentlig transport. Brooklyn Museum ligger i hjertet av bydelen Brooklyn, bare30 minutter med T-banen fra Manhattan, og ligger ved Eastern Parkway. Det er en del av et kompleks av parker og hager fra 1800-tallet, som også omfatter Prospect Park og Brooklyn Botanic Garden.

 • Hvor ligger den? 200 Eastern Parkway i Brooklyn.
 • Hvordan komme dit: T-banelinjene B , D , Q , N , R. / Med buss på linjene B41, B45 og B69. Du kan også sykle dit og nyte de grønne områdene langs veien.

Ta T-banen til Brooklyn

Hvis du lurer på hva som er den beste måten å komme seg rundt i Big Apple og til museet på, er det enklest å ta undergrunnen. Billetten koster ca. 2,60 euro. For at du ikke skal bli svett av å ta deg rundt i denne andre underjordiske byen, får du her noen grunnleggende tips om hvordan du bruker New Yorks undergrunnsbane.

Brooklyn Museums åpningstider

Inne i Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
Inne i Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
 • Mandag og tirsdag, stengt
 • Onsdag og torsdag, kl. 11.00-18.00
 • Fredag og lørdag, kl. 11.00-20.00
 • Søndag, fra kl. 11.00 til 18.00
 • Første lørdag i hver måned, kl. 14.00-18.00.

Vær oppmerksom på dette! Brooklyn Museum er stengt på mandager og tirsdager og har ikke lange åpningstider. Om vinteren er det de fleste dager kun åpent fra kl. 11 til 18 (unntatt fredager og lørdager, da det er åpent til kl. 20). I likhet med resten av museene i New York er det stengt 25. desember, 1. januar og Thanksgiving Day.

Mitt råd er å prøve å besøke museet i løpet av uken, da det er minst folk i ukedagene, og unngå lørdager og søndager. Og husk at museene vanligvis endrer åpningstidene sine avhengig av årstid. Så det beste du kan gjøre er å sjekke dem på den offisielle nettsiden den dagen du skal besøke dem.

De viktigste utstillingene du ikke må gå glipp av på Brooklyn Museum

Plakat for utstillingen Christian Dior: Designer of Dreams, 2021 på Brooklyn Museum.| ©Katerina Jebb
Plakat for utstillingen Christian Dior: Designer of Dreams, 2021 på Brooklyn Museum.| ©Katerina Jebb

Visste du at egypterne i oldtiden trodde at for at en avdød kvinne skulle bli gjenfødt, måtte hun for en kort stund bli en mann? Dette og andre interessante fakta finner du i utstillingen "Beyond a Woman: Gender Transformation in Ancient Egypt", som inkluderer fascinerende gjenstander som en mumiemaske og den imponerende sarkofagen til Lady of the House.

I utstillingen " Ancient Egyptian Art " finner du imponerende skatter som en forgylt trestatuett av Amunhotep III, et relieff fra graven til en mann ved navn Akhty-hotep og en kvinnelig terrakottastatuett som ble laget for mer enn 5000 år siden. Ja, du leste riktig, fem tusen år!

Liste over permanente utstillinger

 • Kunst fra Asia
 • Amerikansk kunst
 • Brooklyn Della Robbia
 • Egyptisk kunst fra oldtiden
 • Hinsides en kvinne: kjønnstransformasjon i det gamle Egypt
 • Assyrisk kunst
 • Design: 1880-tallet til i dag
 • Judy Chicagos middagsselskap

Midlertidige utstillinger på Brooklyn Museum

Spesialutstillingene på Brooklyn Museum holder høy standard. Blant de midlertidige ut stillingene er "Andy Warhol: Revelation", som frem til 19. juni 2022 utforsker hans mest ukjente side: kunstnerens forhold til religion og dens innflytelse på kunstverkene hans. Og faktum er at skaperen av popkunsten var troende, hvem skulle ha trodd det!

En annen av de mest besøkte og stilige utstillingene er "Christian Dior: Designer of Dreams", som forteller om Dior-husets banebrytende historie og inkluderer mer enn to hundre haute couture-plagg, samt fotografier, skisser og beholdere med gamle parfymer. Ren eleganse!

Nuria's Traveller Tip

En av museets egyptiske perler er en papyrus fra Dødeboken, en av de viktigste religiøse tekstene fra det nye riket. Og min favoritt! "Mumiekammeret", en spesialavdeling som utforsker ritualene knyttet til mumifisering.

Brooklyns museumsbutikk og gatemarked

Ostraca-samlingen inne på Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann
Ostraca-samlingen inne på Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann

Butikken på Brooklyn Museum er veldig fargerik og tilbyr alt fra puslespill for barn til skjorter og interiør. De har også en "Made in Brooklyn"-avdeling med produkter laget av lokale Brooklyn-kunstnere.

Det var imidlertid ikke min favorittbutikk. En av de butikkene som imponerte meg mest i New York, var Museum of the City of New York med sin fantastiske samling av Sesame Street-dukker, en ikonisk serie fra barndommen min!

I Brooklyn likte jeg best Brooklyn Museums gatemarked (The Market), som arrangeres hver søndag (fra kl. 10.30 til 17.30) under åpen himmel foran museet. Det er et lite loppemarked som selger håndlagde varer, og du kan finne alt fra smykker til håndlagde sko. Alle gjenstandene har en interessant historie. Kom og oppdag det, det er verdt det!

Planer i nærheten av Brooklyn Museum

Vintage Brooklyn loppemarked| ©Ankur Verma
Vintage Brooklyn loppemarked| ©Ankur Verma

Etter besøket på Pine Library er noe av det beste du kan gjøre i Brooklyn å besøke Brooklyn Flea Market hver lørdag fra kl. 10.00 til 17.00 fra april til oktober. Det er et vintage-loppemarked med et stort utvalg av varer (klær, møbler, bøker, kostymesmykker og kunsthåndverk) som over 150 lokale selgere og kunsthåndverkere stiller ut.

Du kan også benytte kulturbesøket til å ta en tur rundt i bydelen Brooklyn, spesielt på den berømte Brooklyn Bridge. Du har sett den tusen ganger på film og TV, men å krysse den er en uforglemmelig og magisk opplevelse. Du aner ikke hvor imponerende den er før du har krysset den, et bilde som vil feste seg i minnet ditt som reisende for alltid! Her er de 10 beste tingene å gjøre og se i Brooklyn.

Er det tilrådelig å besøke Brooklyn Museum med barn?

Aktiviteter den første lørdagen i måneden på Brooklyn Museum| ©Op204
Aktiviteter den første lørdagen i måneden på Brooklyn Museum| ©Op204

Hvis du reiser til New York med barn, bør du vite at Brooklyn Museum også arrangerer aktiviteter for barn den første lørdagen i hver måned. Det er gratis halvtimes kunsttimer ledet av kunstnere for de minste. I en av timene bygde de for eksempel en berg- og dalbane i miniatyr. Er du klar for en slik kreativ plan med familien?

Vi vet imidlertid alle at museer kan være utmattende. Og for dem er det enda mer slitsomt. Hvis du akkurat nå ser for deg at barnet ditt løper som en gal gjennom museets ganger, kan du ta det med ro, for institusjonen har utarbeidet noen enkle tips for familiebesøk på museet.

Praktiske tips for museumsbesøk med barn:

 • Velg en tid på dagen for utflukten som passer best for barna og deres energinivå.
 • Den viktigste regelen å lære barna er at de ikke skal ta på kunsten eller montrene.
 • Vær fleksibel. Hvis barna blir slitne eller rastløse, må du være forberedt på en plan B, for eksempel å gå til kafeteriaen eller butikken for å se på barneleker.
 • I galleriene kan du stille spørsmål som "Hvordan er dette maleriet annerledes enn det forrige?" for å få dem til å tenke, eller leke "Jeg ser, jeg ser".
 • Etter besøket kan du stille spørsmål som "hva likte du best?" eller "hva vil du besøke igjen?".

Hvor du kan spise på Brooklyn Museum

Spisesteder i Brooklyn| ©Alexandru Bodgan
Spisesteder i Brooklyn| ©Alexandru Bodgan

Hvis all kunsten har vekket appetitten og magen begynner å knurre, kan du ta en liten matbit på restauranten The Norm, hvis arkitektur er inspirert av museets hemmelige og mystiske labyrinter.

Menyen, som er laget av Great Performances, består av lokale råvarer og globale smaker som gjenspeiler Brooklyns ulike kulturer og mangfold. På menyen står blant annet røkt laks med fennikel og tomat (19 euro), grillet kalvefilet med karamellisert løk (25 euro) og for vegetarianere en sautert soppsalat med varm sitrus og husets vinaigrette (ca. 8 euro). Fingerklikker godt!

Hvis du derimot vil nyte et annerledes og urbant gastronomisk opplegg, foreslår jeg, som den gode "tripita-rådgiver" jeg er, at du går til Food Truck BkM, som tilbyr et utvalg av fersk mat, snacks og drikke som kan nytes i museets skulpturhage med litt skygge. Foodtrucken åpner i takt med at godværet gjør sitt inntog. Og hvis du blir sulten, ikke vær redd, her er de beste stedene å spise i Brooklyn.

Bon appétit!