Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Besøk i kronen på Frihetsgudinnen

Å gå inn i Frihetsgudinnens krone er en må-se-opplevelse i New York, men det er ikke lett å gjøre - her er hvordan du kan gjøre det!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

Besøk i kronen på Frihetsgudinnen

Statuens krone | ©Unsplash

Å klatre på Frihetsgudinnens krone er drømmen til mange reisende, men for å oppnå det må du skaffe deg en av de få billettene som er til salgs på Statue Cruises-nettstedet i god tid.

Hvis du er en av dem, i tillegg til å lære å besøke Frihetsgudinnen, anbefaler jeg at du legger merke til følgende innlegg der jeg forteller deg i detalj hvordan du besøker kronen, hvordan du kjøper billetter, hvor mye de koster og hva du vil se der, blant annet. Ikke gå glipp av det!

Hvordan besøke Frihetsgudinnens krone?

Detalj av Frihetsgudinnen| ©Alison Courtney
Detalj av Frihetsgudinnen| ©Alison Courtney

Den eneste måten å gå opp til Frihetsgudinnens krone er å få billetter onlineStatue Cruises-nettstedet og å gjøre det flere måneder før besøket ditt, fordi veldig få billetter blir solgt og etterspørselen er veldig høy.

For å besøke denne delen av attraksjonen kan ikke billetter kjøpes på stedet, så hvis du ikke vil gå glipp av denne spesielle opplevelsen, er mitt råd at når du organiserer turen din, bør du holde et konstant øye med dette nettstedet i tilfelle det er noen oppdateringer og noen billetter frigjøres for å gå opp til kronen. Å holde øye med er veldig viktig!

Hvordan fungerer det å kjøpe billetter til Kronen?

Som sagt må du kjøpe dem på Statue Cruises-nettstedet og velge alternativet "Crown Reserve".

Når du foretar reservasjonen , vil du motta en e-post med et bekreftelsesnummer som du må vise på Clinton Castle-billettkontoret i Battery Park på dagen for besøket, sammen med et gyldig ID-dokument og kortet du kjøpte med, for å bytte ut billettene dine og få armbåndet som du kan gå inn i Frihetsgudinnens krone med.

Bestill et ekspresscruise til Frihetsgudinnen

Hvor mye koster billetter til Frihetsgudinnens krone?

Frihetsgudinnens krone| ©Jeff Burak
Frihetsgudinnens krone| ©Jeff Burak

Fra rundt 20 euro kan du få en voksenbillett på nettstedet til Statue Cruises. Du må velge Crown Reserve-alternativet, som inkluderer tilgang til kronen og sokkelen, Frihetsgudinnens museum og innhegning, Ellis Island Immigration Museum og fergen til Liberty Island.

Hvis du har muligheten, oppfordrer jeg deg til å prøve å få alternativet "Crown Reserve", da det å betale bare litt mer enn alternativene "Pedestal Reserve" eller "General Admission" vil gi deg sjansen til å se den ikoniske Frihetsgudinnen fra basen til kronen.

En opplevelse som veldig få får sjansen til å oppleve i New York, og det er vel verdt det!

Priser etter type billett

  • Voksen: fra $ 24
  • Seniorer (62+): fra $19
  • Barn (4 -12 år): fra $13
  • Barn under 4 år: Ikke til salgs.

Bestill en privat omvisning til Frihetsgudinnen

Kan jeg komme inn i Frihetsgudinnens krone med et New York City Tourist Card?

Luftfoto av Frihetsgudinnen| ©Patrik T
Luftfoto av Frihetsgudinnen| ©Patrik T

Det ville vært flott, men dessverre er det ikke mulig. Foreløpig er den eneste måten å få billetter til Frihetsgudinnens krone på å kjøpe dem online på Statue Cruises-nettstedet.

De fleste sightseeingpass i New York City inkluderer bare grunnleggende adgang til Frihetsgudinnen, noe som betyr at sightseeingpasset bare gir deg tilgang til Frihetsgudinnen-fergen, Frihetsgudinnen-øyene og Frihetsgudinnen-museene, men ikke Frihetsgudinnens sokkel eller Frihetsgudinnens krone.

Hvis du vil utforske innsiden av dette ikoniske landemerket, må du bestille full adgang på Statue Cruises separat, da det ikke er mulig å bruke Statue of Liberty Tourist Card til å besøke Frihetsgudinnen og betale ekstra i billettlukene for å komme inn i kronen eller sokkelen.

Bestill ditt New York Sightseeing Card

Hvordan er tilgangen til kronen: sikkerhetskontrollen?

Å besøke Frihetsgudinnen| ©Angelo Caputo
Å besøke Frihetsgudinnen| ©Angelo Caputo

Inngangen til Frihetsgudinnen gir tilgang til et lite observasjonsdekk på toppen av statuen, hvorfra det er en uvanlig utsikt over New York og selve monumentet 93 meter over bakken.

Når du har tatt fergen til Liberty Island, kan du utforske området på egen hånd, men hvis du har billetter til å besøke kronen og Frihetsgudinnens sokkel, anbefaler jeg at du går direkte dit, ettersom den siste inngangen er kl. 15.30, og for å komme inn i monumentet må du stå i kø for en ny sikkerhetskontroll (i tillegg til den første kontrollen i Battery Park for å komme på fergen) som gir deg tilgang til statuen, og dette kan ta ganske lang tid.

Sikkerhetskontrollen er svært grundig, og du har ikke lov til å besøke Crown eller Pedestal med vesker, ryggsekker eller mat. Bare med kameraet ditt, telefonen din, en flaske vann eller litt medisin, så før du går opp må du kvitte deg med tingene dine i skapene ved foten av Frihetsgudinnen.

De koster 25 cent å bruke og godtar bare mynter, men det er noen vekselautomater i nærheten for $ 5 og $ 1 sedler. Så husk å ha litt kontanter i lommeboken!

Hvordan det er å gå opp vindeltrappen til kronen

Detalj av kronen| ©Laurenz Heymann
Detalj av kronen| ©Laurenz Heymann

Etter å ha besøkt sok kelen og Frihetsgudinnemuseet, går turen opp til kronen via en smal vindeltrapp på mer enn 300 trinn (tilsvarende 27 etasjer) som går gjennom hele kroppen til Frihetsgudinnen.

Det er ikke mulig å ta heis til toppen, så du må være i god fysisk form for å gjøre dette besøket, og barn må være minst 1,21 meter høye, ellers vil de ikke kunne klatre opp i kronen. Hvis du har astma eller hjerteproblemer eller er redd for høyder eller lukkede rom, bør du vurdere om det passer for deg. Alt er imidlertid designet for å gjøre besøket så behagelig som mulig for besøkende.

Det er mange trinn underveis, men oppstigningen er ikke kjed elig, men spennende, ettersom du får sjansen til å se innsiden av strukturen designet av Alexandre Gustave Eiffel (forfatter av Eiffeltårnet), og på bare 15 minutter, uten å innse det, vil du være inne i kronen og oppfylle drømmen til mange besøkende som kommer til New York.

Hva du kan ta med deg på klatringen

For eksempel har du lov til å ta med kameraet ditt, telefonen din, en flaske vann og medisinen din i tilfelle du trenger å ta den. Veien opp og ned i Crown går dessuten via separate trapper, slik at besøkende på vei inn og ut ikke støter borti hverandre, og for hvert par trinn er det steder å stoppe og hvile et øyeblikk.

Hva du finner når du kommer til Krona

Frihetsgudinnen| ©Tania Fernández
Frihetsgudinnen| ©Tania Fernández

Når du kommer til toppen, vil du sannsynligvis få deg en overraskelse, ettersom vi har en tendens til å forestille oss observasjonsdekket på kronen som et mye større og romsligere rom når det faktisk er så lite at bare noen få mennesker får plass om gangen.

Få mest mulig ut av tiden din i Crown, ettersom du bare har noen få minutter til å se ut av vinduene og ta noen bilder og selfies før du må gå ned igjen.

Er det verdt å klatre opp til Frihetsgudinnens krone? Hva kan du se på turen?

Absolutt! Dette er en av de mest eksklusive og unike opplevelsene du kan ha i New York hvis du klarer å få en billett, noe som er ganske vanskelig fordi det er veldig få billetter til salgs, så jeg anbefaler deg å prøve!

Hva vil du se på et besøk til kronen?

Utsikt fra Frihetsgudinnen| ©Pierre Blache
Utsikt fra Frihetsgudinnen| ©Pierre Blache

1. Den indre strukturen til statuen

På den ene siden vil du se den indre strukturen til Fri hetsgudinnen, skapt av Alexandre Gustave Eiffel (ingeniøren som også skapte Eiffeltårnet) , som vanligvis går ubemerket hen, spesielt sammenlignet med den berømte fasaden til monumentet, som var et verk av billedhuggeren Frédéric Auguste Bartholdi.

På den andre siden vil du se det indre av Frihetsgudinnens krone og det omkringliggende landskapet gjennom de store vinduene. Det er en av de delene som svært få mennesker har tilgang til, og bare det å være en av de heldige er verdt besøket.

2. Utsikten fra Liberty Island

Når det gjelder utsikten, på grunn av statuens beliggenhet mot øst, er det litt vanskelig å få en god utsikt over landskapet fra Crown sammenlignet med den fantastiske 360º utsikten fra Pedestal observasjonsdekket. Hvis du er oppmerksom, kan du se litt av Manhattan, Hudson River, Liberty Island eller detaljer om selve statuen.

Men ikke la denne lille ulempen sette deg av å klatre opp på Crown, for når du er der oppe, vil jeg nesten si at utsikten er nesten det minste av det. Etter min mening er det viktigste å ha muligheten til å oppleve innsiden av Frihetsgudinnen og komme inn i hodet på "Frihetsgudinnen" for å se New York City gjennom hennes øyne.

3. Et unikt perspektiv av statuen

Dessuten vil du fra Frihetsgudinnens krone ha et uvanlig perspektiv på monumentet (for en gangs skyld vil du se det fra topp til bunn og ikke omvendt), så jeg anbefaler deg å dra nytte av tiden du har der for å ta noen bilder av landskapet og statuen og ta flere selfies inne i observasjonsdekket. Jeg forsikrer deg om at det er en opplevelse du ikke vil glemme!

Tips for å besøke Frihetsgudinnens krone

Ferge til Frihetsgudinnen| ©State Cruises
Ferge til Frihetsgudinnen| ©State Cruises
  • Prøv å bestille billetter til Corona i god tid, da tilbudet er begrenset og etterspørselen svært høy.
  • Stå opp tidligfor å besøke kronen. Du vil ha mer tid til å utforske Liberty Island og øyene i nærheten, og de mindre folkemengdene vil redusere køene ved alle linjene.
  • Brukkomfortable sko for turen. Du kommer til å tilbringe mye tid på beina når du står i kø ved sikkerhetskontroller, går lange turer og klatrer mange trapper opp til Crown.
  • tidlig om morgenen hvis du besøker kronen om sommeren. Vær oppmerksom på at temperaturen inne i statuen er varmere enn utenfor. Hold deg godt hydrert.
  • Gå på toalettet etter å ha passert monumentets sikkerhetskontroll. Dette er de eneste toalettene inne i statuen, så jeg anbefaler deg å gå før besøket ditt, slik at du ikke trenger å forlate kronen for tidlig på grunn av et uvelkomment kall fra naturen.
  • På dagen for besøket ditt, husk å sjekke National Park Service-nettstedet (som administrerer USAs nasjonale monumenter) for eventuelle varsler i siste øyeblikk om parken.

Bestill ditt cruise til Frihetsgudinnen