Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Topp 10 Broadway -show i 2023

La deg rive med av Broadways magi: fordyp deg i en av musikalene på plakaten og la fantasien løpe løpsk i hjertet av The Big Apple. Her er en liste over favorittene og de vanligste spørsmålene om hvordan du får tak i billetter.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

19 minutter lest

Topp 10 Broadway -show i 2023

Krysset mellom Times Square og Broadway Avenue | ©Hellotickets

Uansett når på året du besøker New York, er en av de tingene du må gjøre, å se en musikal på Broadway, den berømte teatergaten som går gjennom sentrum av Manhattan, inkludert Times Square.

Med hundrevis av forestillinger i året er Broadway New Yorks teatermekka. Mange Hollywood-skuespillere har prydet scenene for å glede oss med sitt talent, og store skuespillere (selv om de ikke er så kjente) jobber hardt hver forestilling for å bli etablert.

Jeg husker første gang jeg overvar en Broadway-musikal i New York, og det var et av de mest spennende øyeblikkene på turen. Ikke bare fordi jeg elsker teater, men fordi Broadways magi er noe unikt som du ikke finner noe annet sted.

De musikalske numrene og majestetiske iscenesettelsene tar deg med til en verden av fantasi og gjør deg målløs, selv om du ikke engang er lidenskapelig opptatt av teater! Her er en liste over hva som for meg er de beste.

1. Løvenes konge

Scene fra Løvenes konge| ©Hellotickets
Scene fra Løvenes konge| ©Hellotickets

Tronen til Broadway-musikaler tilhører Simba, de som kjøper billetter til Løvenes konge vil være foran tilpasningen av den berømte Disney-animasjonsfilmen, og ved flere anledninger har den blitt anerkjent som den beste musikalen av alle. Med fantastisk scenografi og musikk av Elton John har den vunnet seks Tony Awards og en Evening Standard Award.

Siden 1997 har det vært den bestselgende musikalen i New York fordi det er en av de mest kraftfulle produksjonene på Broadway. Det er ingenting som den!

Hvis du har sett filmen, kjenner du historien om lille Simba, løveprinsen hvis onde onkel Scar vil ta tronen fra ham. For å gjøre dette setter han ham i en felle der hans far Mufasa, kongen av savannen, dør.

Scar lurer ham til å tro at faren hans har omkommet på grunn av ham, så Simba rømmer fra kongeriket. Flere år senere får den unge prinsen vite at savannen har forverret seg under onkelens styre, og det er da han bestemmer seg for å konfrontere usurpatoren og gjenvinne sin plass i "livets syklus".

Hvorfor du ikke kan gå glipp av det

Lydsporet til Løveneskonge er fantastisk, det samme er karakteriseringen av skuespillerne og iscenesettelsen. I tillegg lærer historien om verdier som aldri går av moten. Utvilsomt et fantastisk show som klarer å unnslippe den virkelige verden i mer enn to timer.

Ideell for...

Alle publikummere, både barn og voksne, vil ha glede av det.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til The Lion King Broadway på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Billetter The Lion King Broadway

Nyttig informasjon

 • Hvor: Minskoff Theatre (200 W 45th St, New York, 10036)
 • Hvor lenge varerforestillingen: 2 timer og 30 minutter med pause.
 • Vil du vite mer? Ta en titt på denne artikkelen om musikalen Løvenes konge

Billetter til Løvenes konge på Broadway

2. Aladdin

Scene fra Aladdin| ©Aladdin
Scene fra Aladdin| ©Aladdin

Ordet som best beskriver følelsen du får når du kjøper billetter til Aladdin på Broad way er magi. I denne teatralske tilpasningen av den populære animasjonsfilmen fra 90-tallet er alt overraskende, fantastisk og ekstraordinært. Nok en Disney-klassiker som fortjener sin musikalske versjon!

Takket være en strålende iscenesettelse, en nøye karakterisering av karakterene, noen nye sanger og den alltid morsomme humoren til Genie, er dette en av Broadway-musikaler som skaper mer furore blant publikum. Og alle som kommer til New Amsterdam Theatre for å se Aladdin for første gang, vil komme tilbake for mer!

Historien begynner når Aladdin, en ung småtyv fra Agrabah, finner en magisk lampe som han kan ønske seg tre ønsker for å fikse livet sitt og unnslippe fattigdom. Med ett av dem ønsker han å bli en prins for å erobre Yasmine, den vakre datteren til sultanen som han har forelsket seg i, men den onde kongelige vesiren har andre planer for lampens ånd som vil sette alle innbyggerne i byen i fare.

Hvorfor du ikke kan gå glipp av den

MusikalenAladdin er en av New Yorks musikaler du må se. Alle som kjenner sangene fra filmen vil kunne nynne med på musikken, og det er så gøy at de 2,5 timene vil fly forbi.

Når vi snakker om å fly, er scenen i nummeret "An Ideal World", der hovedpersonene flyr over byen på et magisk teppe, ganske enkelt fantastisk og vil gjøre deg målløs!

Ideell for...

Alle publikummere, både barn og voksne, vil like det.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til Aladdin på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Aladdin Broadway-billetter

Nyttig informasjon om Aladdin Broadway

 • Hvor: New Amsterdam Theatre (214 W 42nd Street)
 • Spilletid: 2 timer og 30 minutter med pause.
 • Vil du vite mer? Ta en titt på denne artikkelen om Broadway-musikalen Aladdin.

Billetter til Aladdin Broadway

3. Chicago

Chicago Scene| ©Chicago
Chicago Scene| ©Chicago

En annen av de store Broadway-musikalproduksjonene som du kan kjøpe billetter til : Chicago Broadway. En klassiker som tar oss tilbake til de glade 20-årene hver sesong.

Med jazzmusikk som bakteppe og forbudstiden som favoriserte hemmelige aktiviteter, korrupsjon og mord i storbyen, er dette showet rettet mot et mer voksent publikum, men sniker seg inn på topp 10 fordi det er en av de store på Broadway. Suksessen er så stor at den har vunnet 6 Tony Awards, og innspillingen av musikalens sanger vant også en Grammy Award.

Chicago forteller historien om Roxie Hart, en uskyldig debutantskuespiller som drømmer om å følge i fotsporene til den berømte varietéartisten Velma Kelly. En rekke misforståtte hendelser fører imidlertid til at begge havner i fengsel, anklaget for drap.

Under den utspekulerte omsorgen til fengselsdirektør Morton får Roxie den legendariske og smarte advokaten Billy Flynn til å ta på seg saken hennes mot et heftig honorar. I fengselet tar Roxies karriere fart til stor fortvilelse for hennes mentor og Velma Kelly, men kunstneren har et ess i ermet til andre akt...

Hvorfor du ikke kan gå glipp av den

Hvis du har sett filmen fra 2002 med Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger og Richard Gere i hovedrollene, kan du få en idé om de fantastiske musikalske numrene du vil se på scenen, men å se disse spektakulære koreografiene live, delikat iscenesatt og føle musikken fra setet ditt , er en unik opplevelse og anbefales absolutt.

Ideell for...

Voksne. Dette showet er kanskje ikke egnet for barn under 12 år.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til Chicago på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Billetter Chicago Broadway

Nyttig informasjon

 • Hvor: Ambassador Theatre (219 West 49th Street, mellom Broadway og 8th Avenue).
 • Varighet: 2 timer og 30 minutter med pause.
 • Vil du vite mer? Ta en titt på denne artikkelen om Broadway-musikalen Chicago.

Billetter til Chicago Broadway

4. Moulin Rouge

Scene fra Moulin Rouge| ©NY Theater
Scene fra Moulin Rouge| ©NY Theater

Hvis du er fan av Baz Luhrmanns prisbelønte film med Ewan McGregor og Nicole Kidman i hovedrollene fra 2001, kan du ikke gå glipp av billetter til Broadway-musikalen Moulin Rouge. En oppsiktsvekkende opplevelse full av farger, lys og følelser som tar deg med inn i det bohemske Paris anno 1900.

Faktisk har teateret der den fremføres en struktur og finish som passer perfekt til temaet i musikalen og får deg til å føle deg som en del av historien. Det er den ideelle anledningen til å gjenoppleve magien til det spektakulære Moulin Rouge-soundtracket med "Can-can" eller "Lady Marmelade" og den romantiske kjærlighetshistorien mellom den unge forfatteren Christian og Satine, stjernen i kabareten. En feiring av sannhet, skjønnhet, frihet og ikke minst kjærlighet!

Hvorfor du ikke kan gå glipp av det

Selv om det ikke er en kopi av filmen, beholder musikalen hele essensen av filmen, ettersom scenografien til musikalen til og med inkluderer den symbolske røde vindmøllen, den gigantiske elefanten og hele smaken av kabareten, men den er også modernisert ved å legge til nyere sanger i repertoaret, noe som gjør at du identifiserer deg mer med historien. Resultatet er dristig, blendende og spennende. Er du klar til å danse?

Ideell for...

Voksne. Vi anbefaler billetter for barn over 12 år.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til Moulin Rouge på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Billetter Moulin Rouge Broadway

Nyttig informasjon om Moulin Rouge

 • Hvor: Al Hirschfeld Theatre (302 West 45th Street mellom 8th og 9th Avenue).
 • Hvor lenge varerforestillingen: 2 timer og 35 minutter med pause.
 • Vil du vite mer? Ta en titt på denne artikkelen om Broadway-musikalen Moulin Rouge.

Billetter til Moulin Rouge Broadway

5. Michael Jacksons livshistorie

Scene fra MJ, Michael Jackson-musikalen| ©Broadway.org
Scene fra MJ, Michael Jackson-musikalen| ©Broadway.org

Alle kjenner musikken hans og nesten alle kjenner livet hans, og det er nettopp derfor det er så stor etterspørsel etter billetter til Michael Jackson-musikalen. Få fans av kongen av pop vil være i stand til å motstå showet på Broadways Neil Simon Theatre. Hvis du har sett noen av musikkvideoene hans (og det har du sikkert), kan du allerede få en idé om hva du kan forvente deg.

Regissør og koreograf Christopher Wheeldon har ansvaret for showet som revolusjonerer Broadway, og som selvfølgelig inkluderer sanger som "Billie Jean", "Thriller", "Bad", "Black or White" og "I'll be there". Totalt 30 av sangene hans, med utgangspunkt i øvelsene fra Dangerous-turneen i 1992 og tilbake til fortiden hans, som dekker barndommen hans i Jackson 5 og ungdomsårene.

Hvorfor du ikke kan gå glipp av det

Fordi det ikke bare er nok en hyllest til Michael Jackson, ettersom showet er laget i samarbeid med barna hans og prioriterer King of Pops musikalske arv fremfor kontroversene rundt karakteren.

Ideell for...

Musikkelskere generelt, enten de er Michael Jackson-fans eller ikke, ettersom både historien og iscenesettelsen underholder alle publikummere.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til musikalen til Michael Jackson på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Michael Jackson Broadway-billetter

Nyttig informasjon

 • Hvor: Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street mellom 7th og 8th Avenue).
 • Hvor lenge varerdet: 2 timer

Billetter til Michael Jackson Broadway

6. Mormons bok

Mormons bok| ©SMUDailyCampus
Mormons bok| ©SMUDailyCampus

Hvis du vil le deg i hjel på en Broadway-musikal, må du se The Book of Mormon. Denne satiren om et mormonpar som prøver å forkynne sin religion i Uganda, vil gi deg en god smak i munnen.

Problemene de to misjonærene får i en urolig del av det afrikanske landet, vil få deg til å le gjennom hele forestillingen. Den kontroversielle humoren i denne musikalen av skaperne av South Park-serien er uten tvil høydepunktet.

Hvorfor du ikke kan gå glipp av den

Like kritisert i begynnelsen som den ble hyllet og belønnet etterpå, etterlater denne musikalen ingen likegyldige for sitt respektfulle budskap mot religion og sosial rettferdighet. I tillegg vil de visuelle effektene, den nøye utformede scenografien og artistene få deg til å forstå hvorfor den er blant de beste Broadway-musikalene.

Ideell for

Voksne med god sans for humor som ønsker å se et stykke med vakre verdier som er anerkjent over hele verden.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til The Book of Mormon i New York på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Billetter til The Book of Mormon

Nyttig informasjon

 • Hvor: Eugene O'Neill Theatre (230 West 49th Street, mellom Broadway og 8th Avenue, New York)
 • Hvor lenge varerforestillingen: 2 timer og 30 minutter med pause.
 • Vil du vite mer? Sjekk ut denne artikkelen om The Book of Mormon på Broadway; alt om denne musikalen.

Billetter til The Book of Mormon

7. Hamilton

Scene fra Hamilton| ©Concrete Playground
Scene fra Hamilton| ©Concrete Playground

Kan du tenke deg å høre historien om USAs fødsel fra munnen til en av landets grunnleggere og til rytmen av rap? Bare kjøp billetter for å se Hamilton på Broadway. Et fenomen de siste årene!

Showet forteller historien om Alexander Hamilton, en foreldreløs fra Karibia som gjennom en rekke hendelser ender opp med å komme til USA og bli en viktig figur i både den amerikanske uavhengighetskrigen og landets første regjering.

Selv om jeg elsket det, er Hamilton en av få Broadway-musikaler som du trenger å ha en god forankring i engelsk, ettersom de bruker mange ordspill og synger raskt, så det kan være lett å gå seg vill til tider.

Hvorfor du ikke kan gå glipp av den

Det overbevisende med denne musikalen er at historien fortelles på en ukonvensjonell måte gjennom en interaktiv iscenesettelse med spektakulære lyd- og lyseffekter. I tillegg er det et stykke der det nesten ikke er annen dialog enn gjennom sanger. Hver og en av dem er unik for denne musikalen.

Faktisk er Hamilton en overveldende opplevelse som fordyper deg i en av de mest spennende episodene i amerikansk historie. Ikke overraskende er denne Broadway-musikalen en av de mest ettertraktede musikalene blant publikum og har vunnet 11 Tony Awards, selv om den var nominert til 16. Mer enn noe annet show noensinne har vunnet!

Ideell for...

Voksne og barn fra 10 år og oppover, med gode engelskkunnskaper.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til Hamilton på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Hamilton Broadway Tickets

Nyttig informasjon

 • Hvor: Richard Rodgers Theatre (226 West 46th Street mellom Broadway og 8th Avenue).
 • Spilletid: 2 timer og 40 minutter med pause.
 • Vil du vite mer? Ta en titt på denne artikkelen om Broadway-musikalen Hamilton.

Billetter til Hamilton Broadway

8. Harry Potter og det forbannede barnet

Harry Potter og det forbannede barnet Skuespillere| ©NY Times
Harry Potter og det forbannede barnet Skuespillere| ©NY Times

Musikalen til en av de mest berømte karakterene gjennom tidene har endelig kommet til New York; du kan nå kjøpe billetter til Harry Potter and the Cursed Child på Broadway. Denne superproduksjonen kommer rett fra London og har fantastiske anmeldelser. Selv om den bare har gått på Lyric Theatre i New York siden 2018, er den allerede utvilsomt en av de mest populære blant publikum.

Handlingen kopierer ikke noen av filmene, men er en historie som du bare får se i musikalen. Manuset er skrevet av J.K. Rowling selv og foregår 17 år etter at Harry beseiret Voldemort. Harry er nå ansatt i Magidepartementet, gift og far til tre barn. Dette utgangspunktet er begynnelsen på et teaterstykke som har vunnet flere Tony-priser, blant annet for beste musikal, og som har rekorden for det høyeste billettsalget i løpet av en uke i Broadways historie.

Hvorfor du ikke kan gå glipp av den

Musikalens scenografi, spesialeffekter og lydspor er fantastiske. Men mest av alt fordi den fullfører Harry Potter-historien på en måte som ingen annen film, spin-off eller roman har gjort. Det er en ekte oppfølger skrevet av forfatteren, og ingen fan av sagaen kan gå glipp av den.

Ideell for ...

Gomper, selvfølgelig!

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til Harry Potter på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Harry Potter and the Cursed Child Broadway Tickets

Nyttig informasjon

 • Hvor: Lyric Theatre, like i nærheten av Time's Square (214 W 43rd St, New York, 10036).
 • Hvor lenge varerforestillingen: 2 timer og 40 minutter med pause.
 • Vil du vite mer? Ta en titt på denne artikkelen om Harry Potter-musikalen på Broadway.

Harry Potter og det forbannede barnet Broadway-billetter

9. Wicked

Wicked Scene| ©Broadway
Wicked Scene| ©Broadway

Wicked-billetter gir deg tilgang til den mest trollbindende Broadway-musikalen noensinne! Wicked er forløperen til den berømte historien om Trollmannen fra Oz, og er et spennende og spenningsfylt stykke om vennskap, et tema som passer for alle målgrupper.

Den forteller historien om Elphaba og Glinda, to unge troll domsstudenter som møtes i landet Oz og, til tross for sine ulikheter, innleder et stort vennskap. På den ene siden er Elphaba en intelligent, men noe tilbaketrukket trollkvinne som kjemper for å skape seg en plass i verden. På den andre siden er Glinda utadvendt og svært populær på universitetet. Omstendighetene i livet vil bringe dem sammen for noen morsomme tider, men noe skjer og de to vil drive fra hverandre til de blir den onde heksen i Vesten og den gode heksen.

Hvorfor du ikke kan gå glipp av den

Siden premieren i 2003 har Wicked vært en av Broadways største suksesser. Som et friskt og underholdende show med intriger, humor og imponerende iscenesettelse har det vunnet 3 Tony Awards og en Grammy for beste filmmusikk for en musikal. Den er også på pallen over de mest innbringende Broadway-musikalene sammen med The Phantom of the Opera og The Lion King.

Gjør deg klar til å se de flygende apene! Du vil aldri se på Trollmannen fra Oz med de samme øynene igjen.

Ideell for...

Alle publikummere, både barn og voksne, vil like den.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til Wicked på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Wicked Broadway Billetter

Nyttig informasjon

 • Hvor: Gershwin Theatre (222 W 51st St, New York, 10019).
 • Spilletid: 2 timer og 45 minutter, inkludert 15 minutters pause.
 • Vil du vite mer? Ta en titt på denne artikkelen om musikalen Wicked på Broadway.

Billetter til Wicked Broadway

10. Og hvis du reiser i julen... Radio City Christmas Spectacular

Rockettes-scenen| ©Billboard
Rockettes-scenen| ©Billboard

Når du reiser til New York, har du garantert et travelt program med besøk på en rekke museer og alle slags turer rundt i byen, men hvis reisen din sammenfaller med julen, kan du ikke gå glipp av det legendariske Radio City Christmas Spectacular, som bare er tilgjengelig i julesesongen.

Det er en magisk julefortelling som ble fremført første gang i 1933 og har blitt en ekte juletradisjon.

Det er virkelig like spektakulært som navnet sier! Et show som i gamle dager med musikk, humor, dans og lyseffekter med de fantastiske The Rockettes i hovedrollen, som får deg til å gjenoppleve julen med illusjonen av et barn.

Hvorfor du ikke kan gå glipp av det

Det morsomme med Radio City Christmas Spectacular er at showet endres hvert år og alltid er en overraskelse. Hvis du skal til New York med familien din, anbefaler jeg det på det sterkeste fordi Radio City Christmas Spectacular passer for alle aldre, og barna vil ha det veldig gøy.

Ideell for ...

En tur til New York i julen. Like fantastisk for både barn og voksne, som vil nyte det like mye.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til Radio City Christmas Spectacular på den offisielle nettsiden til Hellotickets: Radio City Christmas Spectacular billetter

Nyttig informasjon

 • Hvor: Radio City Music Hall Theatre i Rockefeller Center (1260 6th Ave, New York, 10020)
 • Hvor lenge varerdet: 1 time og 30 minutter uten pause.
 • Hvis du vilvite mer, kan du lese denne artikkelen om musik alen Radio City Christmas og finne ut alt du trenger å vite om forestillingen.

Billetter til Radio City Christmas Spectacular


Hvordan kjøpe Broadway-billetter på nettet

Flygeblad for musikaler| ©Hellotickets
Flygeblad for musikaler| ©Hellotickets

Hvis du vil delta på en Broadway-musikal under reisen til New York, er mitt råd å kjøpe billettene dine online før du reiser, fordi det er show med høy etterspørsel, teatrene fylles opp og billettkontorene raskt henger utsolgt-skiltet.

 • Av erfaring anbefaler jeg deg å kjøpe billetter på nettet så langt i forveien som mulig for å sikre deg de beste plassene på den datoen du ønsker og til en bedre pris enn på billettkontoret, der du også slipper å vente i endeløse køer.
 • Det amerikanske billettmarkedet er dynamisk, noe som betyr at prisene går opp når datoen for musikalen nærmer seg og tilbudet reduseres (akkurat som for eksempel flyreiser). Hvis du venter for lenge, risikerer du å gå tom for billetter eller å få for få billetter til en høy pris og i sektorer med mindre spektakulær synlighet.
 • Ved å bestille på nettet kan du også velge ditt eget sete i teateret. For meg er dette det enkleste, raskeste og tryggeste alternativet.

Slik kjøper du Broadway-billetter i teaterkassen

Etter min erfaring tror jeg ikke dette er det mest tilrådelige alternativet. Det er flere grunner til dette, som jeg vil forklare nedenfor:

 • Å kjøpe billetter til en Broadway-musikal i billettkontoret betyr at du må kjøpe dem når du lander i New York, så du må tilpasse deg teaterets tidsplan, reise dit og vente i en lang kø for å kjøpe dem.
 • Dette betyr at du mister verdifull tid på turen til New York som du kunne brukt på å reise rundt i byen eller besøke noen av de beste museene i stedet for å stå i kø utenfor et teater.
 • Det vil ta flere måneder å få tak i billetter på billettkontoret enn om du hadde kjøpt dem hjemme, med langt færre alternativer igjen og kanskje til en ublu pris. Eller de vil være utsolgt på grunn av den store etterspørselen etter Broadway-musikaler.

Hvordan velger du den beste plassen for å se musikalen?

I teatret| ©Denise Jans
I teatret| ©Denise Jans

Et annet stort spørsmål du kan ha når du kjøper billetter til en Broadway-musikal, er hvordan du får de beste plassene i teateret for å se showet. Mitt råd er å prøve å finne en balanse mellom hvilken type billetter teateret tilbyr og budsjettet du har tilgjengelig.

Vanligvis er de dyreste plassene i Orchestra-området i midten, og derfra vil du kunne se hele showet perfekt. Mezzanine- og balkongområdene er henholdsvis andre og tredje ring. Avhengig av hvor stort teateret er, vil disse seksjonene være mer eller mindre langt unna scenen.

Vær oppmerksom på dette!

Når du kjøper billetter til en Broadway-musikal, er det noen grunnleggende ting du må huske på:

 • Hvis du sitter veldig nær scenen i teateret, vil du se skuespillerne på første rad og få med deg detaljene perfekt, men du vil sannsynligvis gå glipp av noe av koreografien.
 • På den annen side, hvis du velger en plass ved siden av scenen, risikerer du å gå glipp av deler av scenen.
 • Det finnes også noen billetter som kalles Obstructed View, som betyr at de har en søyle foran seg eller et annet element som gjør det vanskelig å se musikalen. Disse er vanligvis mye billigere, så hvis du har et strammere budsjett, kan de være en fin måte å oppleve magien på Broadway på!

Og hvis jeg ikke snakker engelsk, er det verdt å gå på musikal?

Broadway Ave| ©Denys Nevozhai
Broadway Ave| ©Denys Nevozhai

Absolutt ja! Noen mennesker nøler med å gå på teater i USA fordi de ikke snakker engelsk, men dette er ikke noe problem på Broadway. Husk at musikaler ikke er filmer med lange dialoger, men handlingen er full av musikalnumre, koreografier og sanger som vil hjelpe deg med å følge handlingen enkelt.

I alle fall, hvis du fortsatt nøler, er mitt råd å velge en musikal som er filmatisert, for eksempel Chicago, Løvenes konge eller Aladdin. Hvis du sjekker filmen før du reiser, vil det være mye lettere å følge med fordi de vanligvis har samme manus.

New York-kinoene er imidlertid klar over at de tiltrekker seg et utenlandsk publikum, så de er forberedt på dette. De største kassasuksessene tilbyr vanligvis muligheten til å leie hodetelefoner som oppsummerer hver scene på spansk, slik at du får med deg alt som skjer på scenen.

De kosterrundt 10 dollar, og du må legge igjen passet ditt i vinduet som en garanti, som du får tilbake på slutten av forestillingen når du leverer tilbake hodetelefonene.

Musikalene som for øyeblikket har denne tjenesten er: The Lion King, Phantom of the Opera, Aladdin, Wicked, Dear Evan Hansen, Book of Mormon og Come From Away. Men hvis du ønsker å leie en av disse hodetelefonene, anbefaler jeg at du spør i teaterkassa om de er tilgjengelige for en bestemt forestilling.

Hvor lang tid i forveien bør jeg komme til teateret?

Hamilton Theatre| ©Hellotickets
Hamilton Theatre| ©Hellotickets

New York er en by med lange avstander og mye trafikk, så for å unngå å komme for tidlig til forestillingens starttidspunkt, anbefaler jeg at du kommer 30 til 45 minutter for tidlig for å komme rolig inn i teateret, kjøpe en bolle med popcorn eller litt merchandising og finne plassene dine.

Det er viktig å komme tidlig til teateret, for hvis du kommer for sent når musikalen har begynt, vil ikke personalet slippe deg inn. Det ville være synd om du gikk glipp av forestillingen på grunn av trafikken!

Hvor lenge varer musikalen?

En Broadway-musikal varer vanligvis mellom 2 og 2,5 timer. Den er delt inn i akter, og det er pauser innimellom, slik at du kan gå ut på toalettet og strekke på beina uten å gå glipp av et minutt av forestillingen.

Det er viktig å vite hvor lenge forestillingen du har valgt varer, slik at du kan planlegge aktivitetene du skal gjøre den dagen.

Barn og Broadway-musikaler

Å delta på en Broadway-musikal er en av de tingene du må gjøre på en tur til New York med barn- det er en fantastisk oppvisning av lys, farger, musikk og dans som barna vil elske! Det finnes mange forestillinger med temaer og iscenesettelser som passer perfekt for familiepublikummet.

Inngang for barn

Du bør imidlertid vite at de fleste Broadway-teatrene ikke slipper inn barn under 4 år. Disse retningslinjene fastsettes av de enkelte teatrene. Dessverre selger ingen av Broadway-musikaler spesielle billetter for barn, så alle teatergjengere må betale samme pris for billetter.

Hvordan velge en musikal?

Når du velger en Broadway-musikal, bør foreldre vite litt om handlingen i det aktuelle showet, men andre aspekter å ta hensyn til er lengden på showet, spesialeffektene og språket som brukes i dialogen. På denne måten kan du velge den musikalen som passer best for din familie.

Hva skjer hvis et barn får et raserianfall under forestillingen?

Noen ganger kan et barn få et raserianfall midt i forestillingen, enten fordi det er trøtt, sulten eller søvnig. Hvis dette skjer, kan vaktmesteren be barnet og en forelder om å forlate salen til barnet har roet seg og kan komme tilbake senere for å fortsette å se forestillingen.

Finnes det etikette for å delta på en Broadway-musikal?

Et av Broadway-teatrene| ©Hellotickets
Et av Broadway-teatrene| ©Hellotickets

Selv om det ikke er noen spesifikk kleskode for å gå på musikal, er ingen vanligvis overdressed og komfortable , passende klær er normen. Så du kan tilbringe dagen med sightseeing og avslutte dagen med å nyte en fascinerende Broadway-musikal - beina dine vil takke deg for det etter all vandringen rundt i New York!

Hvor å spise i nærheten av teatrene?

Italiensk meny| ©Inatteso
Italiensk meny| ©Inatteso

Det er ganske vanlig at de mest populære tidspunktene for å gå på en Broadway-musikal er sent på kvelden, dvs. rundt kl. 19 eller 20. Hovedsakelig fordi det lar deg bruke hele dagen på sightseeing og komme til musikalen akkurat når du trenger å ta en pause.

Når showet er over, er du sikker på å jobbe opp en appetitt. Hva skal du ha til middag den dagen? Her er en liste over de beste stedene å spise i New York

Broadway ligger i hjertet av Times Square, og alt er åpent hele tiden, så det er lett å finne et sted å spise en matbit og nyte deilige burgere som Shake Shack (691 8th Ave), deilige arepas som Empanada Mama (763 9th Ave) eller smakfulle tacos som Los Tacos No. 1 (75 9th Ave).

New York er en by med uendelige kulinariske muligheter. Hvis du vil unngå turistfellene og spise godt uten å gå i stykker, anbefaler jeg at du tar en titt på artikkelen min De 10 beste stedene å spise i New York.

Hvilke andre arrangementer kan jeg gå til i New York?

NBA-kamp| ©NBA
NBA-kamp| ©NBA

New York er en by full av muligheter for moro, hvor det er mye å se og gjøre. Hvis du vil delta på et annet arrangement i løpet av ferien, og du er en sportsfan, anbefaler jeg andre alternativer som: