Avgangstransport til flyplassene i New York

Etter en lang reise ønsker vi alle å komme oss til hotellet så raskt og komfortabelt som mulig. Og hvis det er billig, er det enda bedre. Jeg skal fortelle deg om de ulike alternativene.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

Avgangstransport til flyplassene i New York

Landing av fly | © Gary Lopater

New Yorks hovedflyplasser er JFK (John F. Kennedy), La Guardia i Queens og Newark i New Jersey. The Big Apple er en av de viktigste innfallsportene til USA, med reisende fra hele verden.

Når du lander på amerikansk jord, må du velge den beste måten å komme deg til New York sentrum på fra flyplassen. Her er alternativene du kan velge mellom, men for meg er delt transport det alternativet som gir mest valuta for pengene.

Delt transport fra flyplassen til hotellet på Manhattan

Delt transport| ©Kyle Cesmat
Delt transport| ©Kyle Cesmat

Etter en lang flytur der du er utslitt og bærer på kofferter, er det siste du har lyst til å gå rundt i terminalen på jakt etter en taxi og betale en ublu pris, eller å måtte vente i evigheter på offentlig transport for å komme deg til hotellet. Derfor er det mest praktiske alternativet å bestille delt transport til hotellet ditt på Manhattan, der du reiser i moderne, fullt utstyrte minibusser.

Bilene har en maksimal kapasitet på elleve passasjerer. De har rikelig med bagasjeplass (hver passasjer kan maksimalt ha med seg én koffert og én håndveske), og henter deg ved ankomst til flyplassen og setter deg av ved hotelldøren.

 • Slik fungerer det: Transporten foregår 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Etter at du har bestilt, mottar du en e-postbekreftelse, og de venter på deg! Når flyet lander på JFK-, Newark- eller La Guardia-flyplassene, er det bare å gå til skranken for bakketransport i terminalen og vise den utskrevne kupongen til en av agentene for å få instruksjoner.
 • Hva skjer hvis flyet er forsinket: Når du bestiller, blir du bedt om å oppgi flyinformasjonen din, slik at selskapet til enhver tid kan følge med på flyet ditt og vite om det er forsinket. Flyforsinkelser påvirker ikke transferbestillingen.
 • Er prisene endelige: Prisen du betaler på bestillingstidspunktet er et fast beløp og avhenger ikke av trafikken ved ankomst til New York. Drikkepenger og avgifter for ekstra bagasje er imidlertid ikke inkludert.

Bestill privat transport fra flyplasser i NYC

Delt transport fra Manhattan til en hvilken som helst flyplass i New York

Togbuss til New York| ©Tetiana Shyshkina
Togbuss til New York| ©Tetiana Shyshkina

På slutten av oppholdet i New York er det viktigste å komme seg til flyplassen i tide til å rekke flyet hjem i fred og ro, uten å måtte lete etter en taxi eller ta flere turer med byens offentlige transportmidler. Igjen, som ved ankomst, er det mest praktiske alternativet å bestille transport fra hotellet til flyplassen.

 • Slik fungerer det: Transfer går hver dag uten avbrudd. Når du bestiller, må du oppgi informasjon om returflyvningen og hotellets adresse, slik at sjåføren vet hvor og når han/hun skal hente deg. Vi anbefaler at du informerer hotellets portier eller concierge om at du venter på at en sjåfør skal hente deg på flyplassen.
 • Er prisene endelige: I likhet med ankomsttransporten fra flyplassen til hotellet er prisene endelige, og verken kjørte kilometer eller trafikkforhold kan endre prisen. Tips er imidlertid ikke inkludert.

Privat transport fra alle flyplasser i New York

Privat transfer| ©Hanners Egler
Privat transfer| ©Hanners Egler

Enten det er fordi du er trøtt etter en lang flytur og ikke ønsker å vandre rundt og lete etter en ledig taxi, fordi du ikke er kjent med det offentlige transportnettet og foretrekker å slippe transfer, eller fordi du ikke snakker så mye engelsk og er redd for å gå deg vill, er den raskeste og mest komfortable måten å komme deg til hotellet på en privat transfer fra flyplassen til hotellet ditt i New York.

Hovedforskjellen mellom en delt transport og en privat transport er at ved denne anledningen vil kjøretøyet og sjåføren stå til din disposisjon, og kjøretøyet vil være bare for deg og din gruppe, du trenger ikke å vente på andre passasjerer.

 • Slik fungerer det: Denne transporttjenesten er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Avhengig av antall personer som skal benytte seg av denne tjenesten, må du ved bestillingen velge mellom en privat transfer i en luksuriøs sedan for tre personer, en VIP-SUV som kan ta opptil seks passasjerer eller en varebil som kan ta opptil ni passasjerer. Deretter må du oppgi ankomstinformasjonen for flyet ditt og den fullstendige adressen til hotellet, leiligheten eller hjemmeadressen din på Manhattan. Overføringen din vil bli bekreftet umiddelbart, og du vil få en kupong som du kan vise til sjåføren.
 • Bagasje: Interiøret i alle kjøretøyene er elegant og romslig og har tilstrekkelig kapasitet til å frakte bagasjen til alle passasjerene (hver passasjer har lov til å ha med seg maksimalt 1 koffert og 1 håndveske).
 • Hva er prisen for denne private transporten: Prisen er per person basert på tre passasjerer per bil, seks passasjerer per SUV eller ni passasjerer per varebil. Prisen tilsvarer en hente- og bringetjeneste med alt inkludert, pluss lokale skatter og bompenger. Prisen du betaler ved bestilling er et fast beløp og avhenger ikke av trafikken ved ankomst til New York.

Bestill en privat transport fra New York flyplass

Privat transport fra Manhattan til en hvilken som helst flyplass i New York

Online bestilling av transfer| ©Priscilla du Preez
Online bestilling av transfer| ©Priscilla du Preez

Å forhåndsbestille en privat transfer fra hotellet ditt til flyplassen i New York er den beste måten å rekke flyet hjem på, uten å måtte bekymre deg for å finne en taxi i siste liten på avreisedagen eller foreta endeløse kollektivreiser med bagasje, med alt det stresset som følger med.

Med denne private transporten fra Manhattan-hotellet ditt til en hvilken som helst flyplass i New York vil en erfaren sjåfør som kjenner byens gater, hente deg ved hotelldøren i god tid og kjøre deg til terminalen for returflyet ditt. Du slipper venting og stress, og du kan være trygg på at du kommer frem i tide til å gå om bord på flyet, og at du ikke betaler en ublu pris for det.

Hvis du lander på en flyplass og må bytte til en annen, kan du også benytte deg av denne tjenesten. Glem stresset med å gå glipp av et fly takket være denne private transporten.

 • Slik fungerer det: Den private transporttjenesten tilbake til flyplassen fungerer på samme måte som transporten ved ankomst, men denne gangen må du bare oppgi adressen til hotellet ditt og detaljer om flyavgangen. Transporten blir bekreftet, og du får en kupong som du kan vise til sjåføren. Avhengig av tidspunktet på dagen kan det være mer trafikk. Normalt anbefales det å være på flyplassen 2 timer før flyavgang, selv om 3 timer i forveien er ideelt. I den forbindelse anbefaler vi deg å beregne ekstra tid til å finne ut når du blir hentet på hotellet. I rushtiden må du beregne minst 45 minutter for den nærmeste flyplassen (LaGuardia) og 75 minutter for de fjerneste flyplassene (JFK og Newark).
 • Om bagasje: På transferdagen venter sjåføren på deg ved døren til hotellet eller boligen din på Manhattan for å kjøre deg til flyplassen i tide. Husk at hvis du har spesielle behov eller bagasje, kan du kontakte selskapet når du har bestilt, slik at de kan svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. Dette er en personlig tilpasset tjeneste.
 • Om prisen: Denne private transporten fra hotellet til flyplassen gir svært god valuta for pengene, hvis du tar i betraktning at tjenesten er svært lik en drosje, men at du er sikker på å betale et fast beløp på forhånd og at prisen ikke avhenger av trafikken ved ankomst til New York.

Andre alternativer for å komme seg rundt i New York

Drosje i New York| ©Luke Stackpoole
Drosje i New York| ©Luke Stackpoole

New York er en by med gode forbindelser. Det offentlige transportnettet er ganske effektivt og gjør at du raskt kan komme deg fra ende til annen og utforske hvert eneste hjørne av det store eplet.

Undergrunnsbanen

New Yorks undergrunnsbane er en av de største i verden med mer enn 1 000 kilometer med spor. Togene går 24 timer i døgnet og består av 26 linjer med navn som kan være tall eller bokstaver. T-banen ble åpnet på begynnelsen av 1900-tallet, og stasjonene ser litt utdaterte og lite rene ut. Her er vår guide til New Yorks undergrunnsbane.

Busser

Hvis du ikke ønsker å bruke undergrunnen i New York, er buss et praktisk alternativ, selv om du må ta konsekvensene av den tette trafikken. Det finnes hundrevis av busslinjer, men for å unngå forvirring er det best å se på linjekartene på hver holdeplass. Busslinjene består av et nummer og en bokstav. Bokstaven angir bydelen der bussen kjører: Manhattan (M), Brooklyn (B), Queens (Q), Bronx (Bx) og Staten Island (S).

Drosjer

Drosjer er en annen måte å komme seg rundt i New York på. Takket være den ikoniske gule fargen er de lett gjenkjennelige på lang avstand, og du kan tilkalle dem ved å løfte hånden. Prisene er ofte svært høye, og små tillegg og tips kommer i tillegg. Hvis du vil spare tid og penger, kan du prøve å praie en taxi som kjører i samme retning som deg.

Uber

Uber har blitt et populært transportmiddel i New York. Du kan enkelt bestille dem fra appen. Generelt sett er de billigere enn drosjer, men hvis etterspørselen er stor og det er få sjåfører, kan prisene skyte i været. Hvis du ikke snakker engelsk, er det et godt alternativ fordi du bare taster inn adressen du skal til i appen og slipper å gi sjåføren veibeskrivelse.

Du kan også bestille en sightseeingbuss med gratis stopp, en nattbusstur på Manhattan eller til og med en nattlig rundtur i New York i en luksusbuss hvis du vil bli bedre kjent med byen.

Bestill sightseeingbuss med gratis stoppesteder

Hva skal du gjøre når du er der?

Det trenger ikke å være kjedelig å organisere logistikken rundt reisen. Hvis du tenker på en original og økonomisk måte å komme deg rundt i byen på, må du ikke glemme at du kan ta deg rundt til de viktigste severdighetene med byens beste turistbusser.

Og her er selvfølgelig alle tipsene du trenger for å få mest mulig ut av turen: hva du bør se og gjøre i New York.

Bestill sightseeingbuss med gratis stoppesteder