Rockefeller Center i julen

Julen i New York er noe helt for seg selv. Hvis du er så heldig å besøke Big Apple på denne magiske tiden av året, vil Rockefeller Center være julens midtpunkt.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

4 minutter lest

Rockefeller Center i julen

Nyd julebelysningen i Rockefeller Center | ©Johnell Pannell

En av de viktigste tingene å se og gjøre i New York i julen er å besøke Rockefeller Center. Det er et privilegium å kunne se det majestetiske treet, lysene, skøyter på skøytebanen...

Jeg skal fortelle deg litt mer i detalj hva du finner på Rockefeller Center hvis du drar dit i julen, slik at du kan føle magien i en av de mest etterlengtede periodene i året for New Yorkere. Gjør kameraet ditt klart!

1. Dykk ned i The Rockettes' show

The Rockettes| ©iStock
The Rockettes| ©iStock

New York byr på mange juleattraksjoner og tradisjoner. En av dem er å se The Rockettes' show i Radio City Music Hall i Rockefeller Center.

The Rockettes er en dansetrupp som siden 1933 har satt opp et 90 minutter langt juleshow, "Radio City Christmas Spectacular". Dette er det typiske juleshowet i New York, og du må ikke gå glipp av det.

Jeg anbefaler at du kjøper billetter til Rockettes på Radio City Christmas Spect acular på forhånd på Hellotickets, da etterspørselen er svært stor.

Nyttig informasjon for å sikre at du ikke går glipp av showet

Bestill en guidet omvisning på Radio City-scenen

2. Klatre til toppen av klippen

Toppen av klippen| ©iStock
Toppen av klippen| ©iStock

Hvis du besøker New York i julen og er på rundtur i Rockefeller Center-området, bør du bestille en tur til Top of the Rock for å se Manhattan ovenfra og, hvis du er heldig, dekket av snø.

Du kan til og med gå opp til Top of the Rock om natten for å se Big Apple lyse opp fra toppen av Midtown. Høres bra ut, ikke sant?

Jeg anbefaler også å lese denne guiden til de beste spisestedene i nærheten av Top of the Rock for å varme opp og lade batteriene før eller etter klatringen.

Bestill billett til Top of the Rock

3. Skøyter på Rockefeller Center

Skøytebanen| ©Tim Hufner
Skøytebanen| ©Tim Hufner

En annen signaturattraksjon i julesesongen er Rockefeller Centers berømte skøytebane, "The Rink".

The Rink er svært populær, og i juletiden er det ofte lange køer. Jeg anbefaler deg derfor å kjøpe billett til Rockefeller Center på forhånd.

Den enorme skøytebanen, ved foten av det gigantiske treet, med julesanger som spilles over høyttalerne.

Åpningstider for The Rink

The Rink er åpen fra den første uken i desember til slutten av april året etter. Den er åpen fra kl. 9.00 til midnatt.

Den beste tiden på dagen å gå på skøyter på Rockefeller Center er tidlig om morgenen. Da er det ikke så mye folk ennå, og billettene er billigst.

Hvor mye koster det å gå på skøyter på The Rink?

 • Voksne (13 år og eldre): fra 17 € til 47 €.
 • Barn (6-12 år): 17 € - 47 €.
 • Barn under 6 år: fra 7 € til 19 €.
 • Leie av skøyter: ca. 8,70 € (10 USD), og billettluken er gratis.
 • Tilgangsom tilskuer: Du kan kjøpe en "Chaperone"-billett gratis, og den er gyldig som ledsager til skøyteløperen.

4. Nyt juletreet ved Rockefeller Center

Juletreet på Rockefeller Center| ©Elías Andrés José
Juletreet på Rockefeller Center| ©Elías Andrés José

En rundtur på Manhattan ved juletider er en opplevelse. Et av ikonene du ikke må gå glipp av denne sesongen, er juletreet på Rockefeller Center.

Hvert år i midten av november begynner monteringen av dette treet, som allerede har vunnet alle newyorkeres og tilreisendes hjerter. Det er dekorert med mer enn 50 000 flerfargede LED-lys og kronet med en stjerne dekket av mer enn 3 millioner Swarovski-krystaller.

Lysene slås offisielt på onsdagen uken etter Thanksgiving, og treet er tent fra kl. 06.00 til midnatt. Første juledag er treet tent 24 timer i døgnet, og på nyttårsaften fra kl . 06.00 til 21.00.

Juletreets opprinnelse

Tradisjonen med å sette opp et juletre i Rockefeller Center begynte allerede i 1931. Arbeiderne som jobbet med byggingen av bygningskomplekset bestemte seg for å sette opp et grantre og pynte det med ornamenter laget av deres egne familier.

Dette initiativet var starten på det som i dag er en av byens største turistattraksjoner. Og i 1933 ble den første lysseremonien avholdt, som i dag tiltrekker seg store folkemengder.

Anekdoten: solidaritetstreet

Siden 2007 har treet blitt donert til stiftelsen Habitat for Humanity etter at julehøytiden er over og pynten er tatt ned. Denne organisasjonen brenner veden og bruker den til å bygge og restaurere hjem for familier uten ressurser.

Uten å miste miljøet av syne velger Rockefeller Center ut grantrær som er i sin siste livssyklus, slik at de kan brukes til dette veldedige formålet.

5. Slå deg løs under seremonien for å tenne lysene

Lysseremonien| ©iStock
Lysseremonien| ©iStock

Et av de mest etterlengtede og spennende juleøyeblikkene i Big Apple er tenningen av lysene på Rockefeller Center-treet. Denne seremonien er kjent som Christmas Tree Light ning og er et spektakulært show med storskjermer og levende musikk.

Hvert år opptrer forskjellige kjendiser, blant andre Mariah Carey, John Legend og Diana Ross.

Hvis du vil overvære denne seremonien, anbefaler jeg at du kommer 3-4 timer i forveien for å finne en god plass.

Nyttig informasjon

 • Når: Første onsdag etter Thanksgiving.
 • Pris: Gratis.
 • Hvor: Rockefeller Center Plaza.
 • Åpningstider: mellom kl. 19.00/20.00 og 21.00/22.00.
 • Hvor sent kan jeg se lysene: Tidlig i desember til tidlig i januar, fra kl. 06.00 til midnatt.
 • Andre alternativer: Hvis du ikke har mulighet til å komme eller ønsker å se hva det hele dreier seg om, sender NBC seremonien direkte hvert år.

6. Spaser gjennom Rockefeller Centers Channel Gardens ved juletider

Rockefellers juledekorasjoner| ©Freestocks
Rockefellers juledekorasjoner| ©Freestocks

En annen attraksjon som Rockefeller Center forbereder rundt høytiden, er utsmykningen av hagene.

The Channel Gardens er dekorert med lysende statuer av engler som spiller trompet, nøtteknekkere, gigantiske kuler og forskjellige figurer fulle av lys. Du blir ikke lei av å ta bilder!

Julen i New York er magisk og spesiell, spesielt i Rockefeller Center-området. Derfor anbefaler jeg at du også går rundt og beundrer butikkvinduene, gatene, bygningene og all iscenesettelsen som byen legger opp til denne følelsesladde dagen.

Cecilias reisetips

Butikken Saks Fifth Avenue er kjent for julepynten de lager hvert år og bildene de projiserer på fasaden, spennende!