Niagara Falls dagsturer fra NYC

Å besøke verdens mest populære fossefall er en fin måte å komme seg bort fra New Yorks lys og kaos på. Her er en liste over de beste organiserte turene og hvorvidt det er verdt et besøk.

Alex Grande

Alex Grande

12 minutter lest

Niagara Falls dagsturer fra NYC

Panoramautsikt over Niagarafallene | ©Edward Koorey

Niagarafallene, som ligger på grensen mellom USA og Canada, består av tre fantastiske fossefall som vil gjøre besøket ditt til en uforglemmelig opplevelse. Det er absolutt verdt å få med seg dette fantastiske naturvidunderet minst én gang i livet, og det er definitivt en av de aktivitetene man ikke kan gå glipp av på en reise til New York, selv om det bare tar en dag eller to. Her er de beste turene til Niagarafallene fra New York:

Den mest komfortable

Niagarafallene – Dagstur fra New York City

Det beste alternativet for å oppleve de mektige fossefallene på én dag med alt inkludert.

Perfekt hvis du er ute etter det raskeste, mest praktiske og komplette alternativet for å oppleve fossen til den rimeligste prisen. Inkluderer Maid of the Mist-cruise.

Varighet: 19 timer

Dette er den raskeste måten å besøke Niagarafallene på, og du kommer deg til og fra New York sentrum på én dag. Turen til Niagarafallene fra New York går med buss, så det blir en travel dag, men det er absolutt verdt det.

I løpet av dagen besøker du Niagara Falls State Park, der inngangsbilletten er inkludert i prisen. Du kan også ta en båttur over Niagarafallene med den legendariske Maid of the Mist, som blir dagens høydepunkt.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: På bare én dag får du sett alle de viktigste severdighetene i parken, og det er ingenting igjen på listen over ting du må se og gjøre i Niagara Falls.

Anbefales hvis... du ikke vil gå glipp av dette unike naturperlen uten å måtte tilbringe flere dager i New York.


Det mest komplette alternativet

Niagarafallene – 2-dagers tur fra New York City

Et todagers besøk, mer avslappet, for å nyte mer av denne naturparken (hotell inkludert).

Du får en rundtur i hele naturparken, med god tid til å vandre og se fossefallene opplyst om natten. På veien tilbake stopper dere for å shoppe i en outlet-butikk.

Varighet: 2 dager

Hvis du har nok tid, er det et godt alternativ å ta en todagers tur til Niagarafallene i stedet for en dagstur. Denne turen er svært økonomisk, siden den også inkluderer overnatting.

Denne turen tar deg med buss til Niagarafallene, hvor du besøker flere fossefall på veien, passerer den fantastiske Watkins Glen State Park og besøker She Qua Ga Falls, en berømt foss i landsbyen Montour Falls.

Du kommer frem før solnedgang og tar turen til den amerikanske siden av Niagarafallene via Goat Island og Luna Island, mens solen går ned over fossene. Om kvelden kan du se fossen lyse opp, og neste morgen kan du nyte soloppgangen over fossen og ta Maid of the Mist-turen.

Hvorfor jeg liker denne turen: Den er veldig omfattende og lar deg se Niagarafallene på tre forskjellige tider av døgnet: morgen, ettermiddag og kveld.

Anbefales hvis... du har nok tid til å nyte landskapet og ønsker en mer autentisk opplevelse.


Den utvidede versjonen

3-Dagers Tur til Niagara Falls, Toronto og 1000 Islands fra NYC

Hvis et besøk til Niagarafallene er en av prioriteringene på reisen din, vil denne turen gi deg mulighet til å nyte det i tre hele dager.

I tillegg til å besøke naturparken i dybden, både på amerikansk og kanadisk side, tar denne turen deg også med til 1000 Islands Park, som ligger mellom USA og Canada. .

Varighet: 3 dager

Hvis du vil oppleve dette naturvidunderet i all sin prakt, er Niagara Falls 3-dagers tur noe for deg. Du reiser i varebil fra New York sammen med 15 andre reisende og får to overnattinger på hotell inkludert frokost. Du får også følge av en kunnskapsrik guide under hele turen.

Besøket i Niagara Falls omfatter både den amerikanske og den amerikanske siden og inkluderer også båtturen Maid of the Mist, som er tilgjengelig mellom mai og oktober. I tillegg til Niagara Falls nasjonalpark får du også et cruise på 1000 Islands, en nasjonalpark som ligger mellom USA og Canada.

Hvorfor jeg liker denne turen: Fordi den lar deg fordype deg i naturen i tre dager, slik at du kan oppleve miljøet ved fossen og selve parken og komme bort fra tempoet i New York.

Anbefales hvis... du elsker friluftsliv og har nok tid til å tilbringe tre dager på denne turen.


Oppsummert sammenligner vi de tre alternativene


Men er det virkelig verdt å reise til Niagarafallene fra New York?

Utsikt over Niagarafallene| ©Tim Gouw
Utsikt over Niagarafallene| ©Tim Gouw

Dette er selvsagt et veldig personlig spørsmål, men jeg skal prøve å svare så ærlig jeg kan, og gi deg de tipsene, fordelene og ulempene jeg mener er viktige for at du skal kunne ta den avgjørelsen som passer best for din reisemåte.

Avhengig av reisens lengde

Hvis du skal være i New York i 5 dager eller mer, har du nok tid til å vurdere å ta en av de beste turene fra New York. Hvis du tilbringer dagen utenfor Manhattans kaos og lys og inn i en helt unik natur, kommer du tilbake til New York med mer energi til å fortsette å nyte byen.

Hvis du derimot har dårlig tid på reisen og for eksempel skal være i New York i tre dager eller mindre, kan det å trekke fra en dag fra turen gjøre at du ikke rekker å se eller oppleve noen av de viktigste bydelene eller attraksjonene. I så fall vil det ikke lønne seg å besøke The Falls.

Er det første gang du er i New York?

Hvis det er første gang du er i New York og du ønsker å få mest mulig ut av byen, vil du sannsynligvis ønske å bli i det store eplet så lenge som mulig, siden det er så mye å oppdage. I så fall er det kanskje ikke verdt å forlate New York for å dra på en heldagstur, spesielt hvis du som nevnt ikke har så mye tid i byen.

Blir det for mye styr å ta turen tur-retur fossen på én dag?

Et av de store spørsmålene for alle oss som har vært i New York og som har vurdert å reise til Niagarafallene fra New York, er dette: Er det verdt den lange kjøreturen for å se fossen på bare én dag? For meg er svaret klart: ja.

Landskapet du får se ved Niagarafallene er spektakulært (jeg hadde faktisk allerede vært ved Iguazufallene, og syntes Niagara-turen var like spektakulær). Veien blir ikke slitsom, for du ser mye natur underveis. I mitt tilfelle virket dessuten jetlagen sin magi, og jeg sov nesten hele veien tilbake, så jeg kan si at jeg nesten ikke merket det!

Uansett kan du ta turen fra New York til Niagarafallene på dagtid, med avreise tidlig om morgenen og nyte naturen underveis.

Har du lyst til å kontrastere bybesøket med et naturlandskap?

Hvis du er en reisende som liker å nyte naturen på ferien og oppdage unike naturområder som ikke er bygget eller designet av mennesker, er dette en fin måte å gi New York-turen en perfekt kontrast. Etter noen dager i byens trafikk, lys og støy vil en dag i naturen (og for en natur!) være et perfekt avbrekk i ferien.

Er det verdt å dra hvis jeg reiser med barn?

Hvis du tviler på at de små vil like utflukten, kan jeg svare på spørsmålet med en gang: De kommer til å bli overveldet. Landskapet, lyden av vannet, fossene, båtturen... Hvis vi voksne lar oss imponere, kan et besøk til Niagarafallene med barn bokstavelig talt være en opplevelse for livet.

Vær imidlertid oppmerksom på at bussturen ikke er kort, så avgjørelsen avhenger mer av om de har en tendens til å sovne underveis, bli syke på veien osv.

Bestill turen til Niagarafallene

Hva du ikke må gå glipp av på turer til Niagarafallene

Maid of the Mist-cruise| ©Chris Mcintosh
Maid of the Mist-cruise| ©Chris Mcintosh

Når du besøker Niagarafallene fra New York, bør du ta med høydepunktene i Niagarafallene på ruten for å få mest mulig ut av de fantastiske naturomgivelsene og ikke gå glipp av noen av attraksjonene ved Niagarafallene:

 • Niagara Falls State Park: Dette er en perfekt beliggenhet med utsikt over de tre fossefallene. Fra utsiktspunktet kan du se fossen på kanadisk side på lang avstand, samtidig som du kan gå svært nær Bridal Veil-fossen.
 • Maid of the Mist: På denne ikoniske båtturen til Niagarafallene kan du se de tre fossene på nært hold, og det er en opplevelse du absolutt bør få med deg, siden det er Niagarafallenes hovedattraksjon.
 • NiagaraGorge Trail: Langs Niagara-juvet er det en rekke stier og løyper der du kan spasere og nyte den fantastiske utsikten. Det finnes stier av varierende lengde, og med tanke på tid anbefaler vi Great Gorge Railway Trail, som er 1,8 km (én vei) og en enkel spasertur.
 • Goat Island: På denne øya midt i Niagara-elven finner du det berømte utkikkspunktet Terrapin Point og en statue dedikert til oppfinneren Nikola Tesla i naturskjønne omgivelser. På Goat Island ligger også Cave of the Winds, en populær attraksjon i Niagara Falls.
 • Cave of the Winds: Etter en heistur nedover blir du praktisk talt en del av fossen hvis du besøker Cave of the Winds i Niagara Falls. Denne adkomsten til den nedre delen av elven er et av de stedene med best utsikt over fossen, og også et av de stedene der du blir mest våt.
 • Luna Island: Den andre av Niagarafossenes små øyer ligger mellom American Falls og Bridal Veil Falls, og når du går langs kanten, er du bare noen få meter fra fossen. Navnets opprinnelse gir deg garantert en idé du kan prøve under besøket: Det sies at det på fullmånenetter er mulig å se regnbuer i fossen når månelyset reflekteres.
 • Gå heller ikke glipp av den fantastiske utsikten over Horseshoe Falls fra Table Rock Welcome Center.

Bestill din Niagara Falls-tur

Planlegg turen til Niagarafallene fra New York City

Rundt fossen om høsten| ©Alexis Gethin
Rundt fossen om høsten| ©Alexis Gethin

Bilder

Et besøk til Niagarafallene er nesten et must for naturelskere, for i tillegg til det fantastiske synet av fossen finner du her den perfekte naturen for en fottur. Og hvis du liker å fotografere, kan jeg forsikre deg om at det er få steder du har mulighet til å fange vann i bevegelse som i Niagarafallene. Og selvfølgelig vil du kunne ta noen fantastiske bilder til Instagram.

Niagarafallene med barn

Hvis du besøker Niagarafallene med barn, vil de ha det kjempegøy: Området er perfekt å besøke som familie og har mange attraksjoner og steder som er tilrettelagt for de minste. Når det gjelder søvn- og spisetider, bør du huske på at du må ta en tidlig morgenbuss for å komme til Niagarafallene, og at det tar rundt 10 timer å komme dit fra New York, inkludert alle stoppene underveis.

Grupper

Gruppeturer til Niagarafallene er vanligvis på rundt 50 personer og inkluderer inngangsbillett til den eneste opplevelsen du ikke vil gå glipp av - Maid of the Mist.

Måltider

Måltider er ikke inkludert på disse turene, så du får litt tid til å utforske på egen hånd. Nedenfor finner du noen tips om hvor du kan spise i Niagara Falls.

Bestill turen til Niagara Falls

Beste ukedag for turer til Niagarafallene fra New York City

Niagarafallene opplyst om natten| ©James Wheeler
Niagarafallene opplyst om natten| ©James Wheeler

I likhet med mange andre turistattraksjoner vil du oppleve mindre trengsel hvis du besøker fossen på en ukedag. Når det er sagt, anbefaler jeg at du sjekker fyrverkerikalenderen på Niagarafossenes offisielle nettside for å prøve å få besøket ditt til å falle sammen med et show som vil sette et spesielt preg på turen.

Bestill turen til Niagarafallene

Beste tid på året for å ta en tur til Niagarafallene fra New York City

Fossen sett fra Maid of the Mist| ©Caitlin Louise
Fossen sett fra Maid of the Mist| ©Caitlin Louise

Temperaturen rundt Niagarafallene varierer mye i løpet av året. Om vinteren kan det være iskaldt å besøke Niagarafallene, mens sommeren vanligvis er ganske fin, med solfylte og varme dager. Hvis du besøker fossen om våren, er det sannsynlig at det regner, og om høsten kan du forvente svært behagelig vær, så lenge du besøker fossen før november.

Hvis du har mulighet til det, anbefaler jeg å besøke fossen i midten til slutten av mai og september til oktober. Det er absolutt den beste tiden å besøke Niagarafallene på, du får bedre vær, og du unngår de fleste turistene som kommer om sommeren.

Hvis været ikke hjelper eller ikke passer deg, anbefaler vi at du tar Washington-turen fra New York eller Philadelphia-turen fra New York, der været er et mindre problem når det gjelder å nyte turene.

 • Vinter
 • Desember - mars
 • Vær: Snø
 • Høyeste temperatur 11 °C (52 °F)
 • Minimum 0 ºC
 • Vår
 • Mars - juni
 • Klima: Temperert
 • Maksimum 27 ºC
 • Minimum 2 ºC
 • Sommer
 • Juni - august
 • Klima: Varmt og fuktig
 • Maksimum 29 ºC
 • Minimum 18 ºC
 • Høst
 • September - november
 • Klima: Temperert
 • Maksimum 25 ºC
 • Minimum 6 ºC

Typisk mat i Niagara Falls

Spise og drikke i Niagara Falls| ©HammyCri
Spise og drikke i Niagara Falls| ©HammyCri

Hvis du skal spise i Ni agara Falls, bør du vite at du i området rundt finner typisk amerikansk mat, men også kanadisk mat med sterk fransk innflytelse. Det finnes grillbarer og restauranter for enhver smak, der du kan prøve de typiske rettene: poutine (stekte poteter med ost og saus, en kjøttsaus) og kanadisk bacon (svinekjøttbiffer marinert i lønnesirupssaus).

Selv om du ærlig talt ikke kommer til å finne spektakulær mat i parken. Et av mine tips når du besøker Niagarafallene, og det gjelder som regel alle turer som ikke inkluderer mat, er å pakke litt mat i sekken (og en god flaske vann til å fylle på!).

Anbefalte restauranter:

 • Flip Burger - hvis du er ute etter noe rimelig og typisk amerikansk, har Flip Burger fått gode kritikker og ligger i nærheten av avgangsstedet for Maid of the Mist-turen.
 • Mother Cluckers Inc - en interessant blanding av portugisisk og amerikansk mat og ligger like ved turistinformasjonen.
 • Smoke's Poutinerie - Hvis du ikke har noe imot å gå litt, kan du krysse Rainbow Bridge og prøve Smoke's Poutineries populære poutine.
 • Savor - Det beste alternativet hvis du ikke ønsker å gå for langt fra det mer turistifiserte området rundt Niagara Falls.

Bestill din Niagara Falls-tur

Hva bør jeg ta med meg på en tur til Niagarafallene?

Regnbueutsikt over Niagarafallene| ©Jason NG
Regnbueutsikt over Niagarafallene| ©Jason NG

Det beste rådet jeg kan gi deg er å ta på deg de mest behagelige klærne du har. Du vil oppdage at de fleste som besøker fossen gjør det samme. Hvis du besøker fossen om vinteren, er det best å kle deg i flere lag for å tilpasse deg det skiftende været.

Når det gjelder fottøy, anbefaler jeg på det sterkeste at du bruker joggesko eller vanntett fottøy, for du kommer garantert til å bli våt ved Maid of the Mist. Av samme grunn er en regnjakke og et GoPro-kamera en god idé å ha med i sekken (selv om poncho og flip-flops er inkludert).

Bestill turen til Niagarafallene

Siste tips

Utsikt over Niagarafallene fra et observasjonsdekk| ©Cameron Venti
Utsikt over Niagarafallene fra et observasjonsdekk| ©Cameron Venti
 • Veldig viktig! Glem ikke å ta med nødvendig dokumentasjon for Niagarafallene, siden du kommer til å krysse grensen mellom USA og Canada med jevne mellomrom.
 • Hvis du besøker Niagara Falls om høsten, må du ikke gå glipp av Niagara Falls Park- løvfargene er nydelige!
 • Ikke vær redd for barn, det er et veldig trygt sted.
 • Hvis du har råd, bør du vurdere å ta en helikoptertur over Niagarafallene. Det er en kort, men intens tur, og jeg kan forsikre deg om at det er verdt det.
 • Et tips til slutt når du besøker Niagara Falls fra New York, er at den kanadiske siden av fossen faktisk er mye mer velstelt og penere enn den amerikanske, så prøv å tilbringe så mye tid som mulig på den andre siden av Rainbow Bridge.

En tur til Niagarafallene er en unik opplevelse som du vil huske resten av livet!

Bestill turen til Niagarafallene