14 ting å gjøre med barn i New York City

Vet du allerede hva du skal finne på sammen med barna når du besøker New York? Her er noen morsomme ideer for enhver smak.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

17 minutter lest

14 ting å gjøre med barn i New York City

Nyter New York | © Leo Rivas

Hvis du planlegger en familietur til New York, vil du sannsynligvis sette av litt tid til å legge planer sammen med barna. På den måten kan de også ha det gøy og få mest mulig ut av ferien i denne byen.

Med disse 14 tingene dere kan gjøre med barn i New York, er dere sikre på å ha det gøy og få mange minner og anekdoter å ta med dere hjem når dere kommer tilbake.

1. Opplev magien på Broadway som familie

Billett til New Amsterdams Aladdin-forestilling| ©Julian Paredes
Billett til New Amsterdams Aladdin-forestilling| ©Julian Paredes

Å ta med barna på en musikal på Broadway (New Yorks teatermekka) er noe av det morsomste man kan gjøre som familie i byen.

Selv om du ikke er fan av denne typen forestillinger eller ikke snakker engelsk, vil barna elske å leve seg inn i fantasiverdenen som de fantastiske musikalnumrene, karakterene og den spektakulære iscenesettelsen full av farger, musikk og spesialeffekter vil ta dem med til.

De beste musikalene for barn

I tillegg finnes det mange og varierte alternativer av musikaler som er spesielt utviklet for barn, en opplevelse som de små aldri vil glemme!

 • Bestill billetter til Radio City Christmas Spectacular: Denne musikalen for alle aldre ble første gang fremført i 1933, og er en juletradisjon i New York City. Hvis du reiser med familien til New York i julen, må du ikke gå glipp av den!
 • Bestill billetter til Løvenes konge på Broadway: Denne berømte Disney-filmen settes også opp på Broadway. Det er en klassiker som allerede har blitt sett av 60 millioner mennesker over hele verden. Denne forestillingen anbefales imidlertid for barn over 8 år.
 • Bestill billetter til Aladdin Broadway: En annen Disney-klassiker som også er en hit på Broadway, og som du kan glede deg over sammen med barna dine, så lenge de er over 6 år gamle, de vil bli begeistret!
 • Bestill billetter til Harry Potter og det forbannede barnet: Hvis du har en fan av Harry Potter-universet i familien, er dette den perfekte planen hvis du reiser til New York med barn over 10 år.
 • Bestill billetter til Tilbake til fremtiden: Hvem husker vel ikke Doc Brown, Marty McFly og hans uatskillelige DeLorean? Ja, jeg vet at barna dine er for små til å kjenne til Tilbake til fremtiden-trilogien, men denne Broadway-forestillingen passer for barn fra 6 år og oppover, så dere kan se den sammen.
 • Bestill billetter til Wicked: Finnes det noen bedre måte å gjenoppdage den magiske verdenen i Oz sammen med barna enn på Broadway? Denne musikalen anbefales for barn fra 8 år og oppover.

Jeg vil se en Broadway-musikal

2. Få med deg stemningen i NBA, verdens beste liga

Inne i Madison Square Garden på NBA-kamper| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden på NBA-kamper| ©Emmanuel Milou

Hvis du alltid ser NBA-kamper på TV med familien hjemme, hvordan kan du da la være å dra nytte av å være i New York for å oppfylle en drøm og gå på en New York Knicks-kamp eller se Brooklyn Nets i egen person? Du kommer til å ha det kjempegøy! Ikke bare fordi du er lidenskapelig opptatt av basketball, men fordi NBA-kampene er et sant skue avmusikk, dans og fest- et show med store bokstaver!

Galskapen og stemningen som denne sporten vekker i byen er en fantastisk opplevelse som du ikke kan gå glipp av med barna i New York. Det blir et uforglemmelig minne fra ferien! Så nå vet du det, kjøpbilletter til NBA i New York og skaff deg lagets trøyer for å heie dem frem til tittelen!

Jeg vil se en NBA-kamp

3. Gå til Bronx Zoo

Fôring av sauene i Bronx Zoo| ©Jim Naureckas
Fôring av sauene i Bronx Zoo| ©Jim Naureckas

Et besøk i Bronx Zoo er noe av det morsomste man kan gjøre med barn i New York. Her bor det rundt 6000 dyr av hundrevis av forskjellige arter. Utrolig, ikke sant? Mange av disse dyrene er utrydningstruede, så en tur til Bronx Zoo er en flott måte å lære barna om viktigheten av å ta vare på miljøet samtidig som de har det gøy med å se dem på nært hold.

Faktisk har Bronx Zoo et område inne i parken som er spesielt dedikert til barn, kalt The Children 's Zoo, der de kan klappe og mate dyrene i innhegningen - de kommer til å ha det kjempegøy, og det blir et av de beste minnene fra ferien i New York! Husk å kjøpe billetter til Bronx Zoo på nettet, siden du måbestille besøket i parken på forhånd - jeg skal fortelle deg alt om det i innlegget om Bronx Zoo-billetter!

Bestill billetter til Bronx Zoo

4. Nyt julebelysningen i Dyker Heights

Dyker Heights julehus| ©Hellotickets
Dyker Heights julehus| ©Hellotickets

Hvis turen til New York faller sammen med julesesongen og du elsker julepynt og julelys, må du ta med barna til Brooklyn for å se Dyker Heights-området! Det er et sted som har blitt berømt fordi lokalbefolkningen hvert år, gjennomsyret av julestemning, setter opp en enorm oppvisning av dekorasjoner og lys for å pynte hjemmene sine på "amerikansk vis" til jul.

Barna vil elske det, for det er snømenn, nisser, reinsdyr og julenisser overalt.

Når du går gjennom gatene, vil du tro at du er på settet til en typisk amerikansk julefilm som "Alene hjemme" og lignende. Det finnes til og med guidede turer i Dyker Heights som tar deg med til de mest pittoreske stedene i nabolaget! Vær forberedt, for du har aldri sett noe lignende! Hvis du liker tanken på å se julelysene i dette nabolaget i Brooklyn, anbefaler jeg at du leser artikkelenHow to Visit Dyker Heights Christmas Lights in New York, der jeg forteller deg hvordan du får mest mulig ut av denne opplevelsen før du drar dit med barna.

Bestill en juletur i Brooklyn

5. Hopp og løp på lekeplassene i New York City

Besøk Domino Park om sommeren| ©David Wilson
Besøk Domino Park om sommeren| ©David Wilson

Selv om New York kan virke som en asfaltjungel, har byen faktisk mange parker der dere kan ta en spasertur med familien og la barna leke fritt. Både i hagene og på lekeplassene som vanligvis er satt opp der. Her er noen av parkene i New York som du kan besøke på ferien.

 • Bryant Park (Midtown Manhattan): En av de minste parkene i byen hvor du kan slappe av og nyte naturen. Her finnes det en liten vintage-karusell som barna kan kjøre i for å ha det litt gøy. Turen koster 3 dollar.
 • Battery Park (Lower Manhattan): En av de vakreste parkene i New York med spektakulær utsikt over havnen. I nærheten av Castle Clinton ligger The Battery Fountain, en merkelig fontene med stråler som kommer opp av bakken, som barna elsker å leke i om sommeren (ta med badetøy for sikkerhets skyld!). Og øst i parken ligger SeaGlass Carousel, som du kan ta en tur i for 5 dollar.
 • Domino Park (Brooklyn): Denne parken har en helt unik industristil fordi den ble bygget på tomten til et tidligere sukkerraffineri i området. Barna vil elske å leke i sklier, og de voksne vil elske den vakre utsikten over New York City i bakgrunnen.
 • Slide Hill (Governor's Island): På denne øya i New York Bay kan de minste leke seg i de gigantiske sklier på Slide Hill, og hvis du har lyst, kan du til og med ta spranget selv, selv om du ikke er et barn lenger.

og gå ikke glipp av Central Park

Central Park, den mest besøkte parken i USA, fortjener en spesiell omtale. Den vil glede både store og små, enten de bare spaserer gjennom de 340 hektarene eller nyter de mange fritids- og underholdningsmulighetene som denne parken har å by på:

 • Ta en guidet omvisning i Central Park: I to timer kan du utforske parkens kriker og kroker, og en guide vil forklare dens hemmeligheter og kuriositeter. De minste vil bli fascinert når de kommer til dyrehagen, som var kulisse for filmen Madagaskar, og hvis de er litt eldre, vil de bli forbløffet over Bethesda-fontenen, der sluttscenen i The Avengers ble spilt inn.
 • Bestill billetter til Central Park Zoo: Overrask de minste ved å ta dem med til innspillingsstedet for filmen Madagaskar. Og hvem vet, kanskje du til og med treffer Alex, Melman eller Gloria...
 • Lei noen sykler for å sykle rundt i Central Park: Hva kan vel gjøre et barn lykkeligere enn å sykle? På denne måten kan de kose seg, drive med litt sport og få brukt energien sin mens dere sykler rundt i verdens mest berømte park på en rask og morsom måte.

Bestill en tur i Central Park

6. Besøk New Yorks mest spesielle museer

Inngangen til Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh
Inngangen til Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh

Hvem sier at det er kjedelig å besøke museer? Dette kunne vært en klisjé i hvilken som helst by, men i New York finnes det et bredt utvalg av museer for enhver smak og alder, selvfølgelig også for de minste:

 • La degforbløffe av voksfigurene på Madame Tussauds: Barna kommer til å ha det kjempegøy, og det er en opplevelse de vil huske for alltid. De kan gå rundt i Madame Tussauds-museet fra bunn til topp og ta alle de bildene de vil av voksfigurene og posere på kulissene med figurer som E.T., King Kong eller Ghostbusters.
 • Bli spioner på Spyscape Museum: Drømmer barna dine om å være spioner? I dette interaktive eventyret, som er designet av en tidligere sjef for etterretningstjenesten, kan både store og små finne ut hva slags spion de ville vært, og sette seg selv på prøve ved å overvinne ulike utfordringer.
 • Oppdag American Museum of Natural History: Besøk det som uten tvil er den beste familieattraksjonen i New York. American Museum of Natural History har ikke mindre enn 35 millioner gjenstander, inkludert dyrefossiler, reproduksjoner i naturlig størrelse og mineraler, som vil forbløffe både store og små!
 • Bestill billetter til Sea, Air and Space Museum: Hvis de små er gale etterskip, ubåter, fly eller romskip, må dere ikke gå glipp av dette museet, som også ligger på hangarskipet Intrepid, på pier 86.
 • Nyt med alle fem sanser på Museum of Ice Cream: Hvilket barn liker ikke iskrem? I dette originale, interaktive museet kan du smake på iskrem med eksotiske smaker fra hele verden, kjøre ned en tre etasjers sklie eller ta en dukkert i et badekar fullt av fargede spon. En ekte sanseopplevelse!

Bestill billett til Sea, Air and Space Museum

7. Utforsk byens fornøyelsesparker

fisk i vannet|©Andreas L
fisk i vannet|©Andreas L

Akvarier, botaniske hager, sanseopplevelser ... New York er den perfekte byen for å gjøre alt det barna alltid har drømt om, og mer til!

Sørg for å besøke en eller flere av disse attraksjonene når dere besøker byen som aldri sover, det blir helt uforglemmelig!

 • Bestill billetter til New York Aquarium: Dette er det eldste akvariet i USA, og huser 350 marine arter. Her kan du ikke bare observere pingviner, haier og sjøløver, men du får også se hvordan dyrepasserne mater dem og samhandler med dem.
 • Bestill billetter til New York Botanical Garden: Å være omgitt av natur midt på asfalten er en pause for sansene som barna vil sette pris på. I tillegg kan dere ta en trikketur gjennom de 50 ulike hagene i den botaniske hagen, noe barna vil elske.
 • Bestill billetter til temaparken Nickelodeon Universe i New Jersey: Få en supermorsom dag i en av New Yorks beste fornøyelsesparker. Her venter figurer som Ninja Turtles og SvampeBob Firkant på deg i berg-og-dal-baner for alle aldre. Parken er dessuten overbygd, så den er perfekt for en regnværsdag.

Bestill billetter til Nickelodeon Universe fornøyelsespark i New Jersey:

8. Seil om bord på et cruise på Hudson River

Cruise i solnedgangen|©Daniel Wang
Cruise i solnedgangen|©Daniel Wang

Å ta et cruise er alltid en god plan hvis du reiser med barn, av flere grunner: På den ene siden liker nesten alle barn å prøve forskjellige transportmidler, og de elsker definitivt å seile på en båt. På den andre siden er det en fin måte å slappe av på etter en dag med gåturer eller besøk til de ulike attraksjonene New York City har å by på. Avhengig av hva du liker, har du flere alternativer:

Bestill et Circle Line-cruise på Hudson-elven på dagtid

9. Se New Yorks skyline når den er på sitt mest betagende

gutt som går opp i en høy bygning|©Maarten van den Heuvel
gutt som går opp i en høy bygning|©Maarten van den Heuvel

Hvis det er én ting New York har, så er det en fantastisk skyline. Og er det noe barn liker å gjøre, så er det å klatre opp i høyden og betrakte utsikten som om de var fugler.

Derfor er det en god plan for både barn og voksne å besøke ett eller flere av utsikt spunktene i byen som aldri sover:

 • Bestill billetter til Empire State Building: Gå opp til hovedobservatoriet i Empire State Building, som ligger i 86. etasje, og beundre den utrolige utsikten over Big Apple fra alle mulige perspektiver. Barna dine kommer til å bli forbløffet!
 • Bestill billetter til observasjonsdekket Top of the Rock: Fra toppen av Rockefeller Center får du en annen 360º panoramautsikt over Empire State Building og Central Park. Gjør kameraet klart, og gjør deg klar til å ta noen fantastiske bilder.
 • Bestill billetter tilSUMMIT One Vanderbilt: Hvis det er spennende for de minste å gå opp i skyhøyde, vil de bli helt målløse når du tar dem med til speilsalen. Det må du ikke gå glipp av!
 • Bestill billetter til The Edge Observatory: Detteobservasjonsdekket ligger 345 meter over havet, og fra det kan du nyte panoramautsikten over The Big Apple. Glassgulvene vil sette svimmelheten på prøve hos de minste... eller hos deg!

Bestill billetter til SUMMIT One Vanderbilt

10. Ta Roosevelt Cable Car

Roosevelt Cable Car Trolley| ©Joisey Showaa
Roosevelt Cable Car Trolley| ©Joisey Showaa

Hvis barna aldri har kjørt taubane før, kan dere i New York dra til Upper East Side for å kjøre Roosevelt Cable Car, som forbinder Manhattan med Roosevelt Island.

Det er gøy for hele familien og ganske billig, siden dere bare trenger et Metrocard, det samme kortet som dere bruker for å reise med buss eller t-bane. Selv omRoosevelt Cable Car ikke er en av de mest populære turistattraksjonene, har den mye sjarm og vakker utsikt over New York. Dere kommer til å bli forbløffet når dere ser at dere svever i lufta over East River!

På vei ned kan du ta en kort sightseeingtur på Roosevelt Island, der det er flere kule ting å se. Barna kan benytte anledningen til å løpe og hoppe rundt på øyaslekeplasser i Main Street-området og The Octagon. Dere kan til og med besøke et kattereservat og møte de søte, små dyrene - de kommer til å ha det kjempegøy!

11. Skøyter i New York

Skøyter på Wollman Rink| ©Charley Lhasa
Skøyter på Wollman Rink| ©Charley Lhasa

Hvis du besøker New York om vinteren, har du muligheten til å gå på skøyter på en av skøytebanene som er satt opp over hele byen. Det er en av de kuleste tingene man kan gjøre med barn i New York, og det perfekte stedet for dem å leke og gjøre triks.

I tillegg får du noen fantastiske bilder med et veldig vinterlig utseende. Hvilke skøytebaner kan du besøke i New York?

 • Wollman Rink (Central Park): har vakker utsikt over parklandskapet på den ene siden og byens ikoniske skyskrapere på den andre. Når du er ferdig med å skøyte, kan du ta en varm sjokolade på Wollman Café, kafeen på skøytebanen.
 • Skøytebanen (Bryant Park) ligger på gressplenen inne i parken og midt mellom julemarkedsbodene. Hvis du har med deg egne skøyter, er det gratis adgang, men hvis du ikke har det, kan du leie dem.
 • Rockefeller Rink (Rockefeller Plaza): Denne skøytebanen vil du kjenne igjen fra hundrevis av filmer. Det er en av de mest typiske, men noen ganger er det kø for å komme inn. Å skøyte ved siden av det gigantiske juletreet i Rockefeller Center er imidlertid en uforglemmelig opplevelse.

12. Seil over New Yorks farvann om bord på NYC-fergen

New York City-fergen| ©Jana Markova
New York City-fergen| ©Jana Markova

Barna ville sikkert elsket å sitte på en båt og seile rundt i New York City som uredde sjømenn på jakt etter eventyr, så hva med å ta dem med på NYC-fergen en liten stund i løpet av ferien?

Hvis de aldri har vært på en båt før, kommer de til å bli begeistret! I tillegg får dere muligheten til å se Manhattans vakre skyline fra et annet perspektiv, og dere kan reise til andre bydeler i New York og ta en tur til Brooklyn eller Governors Island hvis dere har lyst til å utforske andre deler av byen.

Og det for en billig penge, for det koster bare 2,75 dollar å ta NYC-fergen, og barn under 1,10 meter er gratis. Det er en flott opplevelse, spesielt omvåren og sommeren når det er fint vær og du kan nyte solskinnet, sjøbrisen og utsikten fra fergens øverste dekk.

Turen med NYC-fergen er veldig hyggelig, og det er til og med en kafeteria om bord der du kan kjøpe en matbit i tilfelle barna blir småsultne.

13. Ta en spasertur gjennom New Yorks lekebutikker

Inngangen til FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily
Inngangen til FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily

Hvis du vil kjøpe noen suvenirer til barna fra oppholdet i byen, finner du mange butikker i byen der de vil få store øyne og glemme tiden. Det er på grunn av leketøysbutikkene i New York! Her er noen av de mest interessante å besøke med barn.

 • FAO Schwarz: Dette er den mest ikoniske lekebutikken i byen, og du finner den i Rockefeller Center. Ved inngangen blir du møtt av en ansatt utkledd som en tinnsoldat som, hvis du spør ham, vil ta et suvenirbilde med barna. Inne i butikken finner du et leketøyparadis - jeg overdriver ikke!
 • Disney Store: Hvis du elsker Disney-, Marvel- eller Star Wars-universet, kan du ikke gå glipp av butikken på Times Square, i hjertet av New York. Den er fantastisk!
 • Lego Store: Også i Rockefeller Center og foran St. Patrick's Cathedral finner du den berømte byggeklossbutikken, med to etasjer! Hvis du er en Lego-fan, vil du elske den.
 • Build-A-Bear Workshop I denne lekebutikken kan barna få sin egen personlige suvenir fra New York. Alt de trenger å gjøre er å velge et kosedyr, og så kan de fylle det ut og kle det ut som de vil, og det er jo flott, ikke sant?

14. Og ikke glem godteributikkene!

M&M's World i New York| ©Cameo Bryan
M&M's World i New York| ©Cameo Bryan

Selv om de reiser tusenvis av kilometer hjemmefra, er barn fortsatt søtsugne og tilgir ikke en søt tann (og det gjør ikke voksne heller!). Hvis du vil tilfredsstille søtsuget ditt under ferien i New York, må du besøke noen av de mest originale godteributikkene i New York - her er det noe for enhver smak!

 • Economy Candy: Du finner dette godteriparadiset på Lower East Side. Til tross for at butikken er liten, er den stappfull av godteri i alle smaker, farger og fasonger. I tillegg er prisene ganske billige (varer fås for 0,99 dollar), derav navnet.
 • Dylan's Candy Bar: Et must for alle med en søt tann på Upper East Side. Butikken har tre etasjer fulle av over 7000 typer godteri! En drøm som går i oppfyllelse for millioner av barn.
 • M&M's World: Et annet must på Times Square for de som liker søtsaker. Her kan du kjøpe massevis av godteri og merchandising fra merket. Det blir vanskelig å ikke gå herfra med en pose sjokolade.

Tips for å få mest mulig ut av disse familieopplevelsene i New York City

Solnedgang i New York fra en Roftop| ©Quintin Gellar
Solnedgang i New York fra en Roftop| ©Quintin Gellar

Kjøp billetter på forhånd

New York er en av de mest besøkte byene i verden hvert år, og det er ikke rart at mange av attraksjonene er stappfulle av besøkende.

Det er viktig å planlegge reisen til New York og bestille billetter på forhånd for å sikre at alt går som smurt. Og husk at i Hellotickets finner du mange billetter med direkte tilgang, slik at du unngår lange køer som kan kjede og gjøre barna utålmodige.

Når du kjøper billetter, bør du ta hensyn til følgende tips:

 • De fleste Broadway-teatrene har ikke adgang for barn under 4 år (dette er retningslinjer som fastsettes av de enkelte teatrene).
 • Ingen av teatrene selger barnebilletter til Broadway-musikaler, så alle må betale samme pris for billettene.
 • Når det gjelder hvorvidt barn kan gå gratis på NBA-kamper, avhenger det av hvilket lag det gjelder: I Madison Square Garden ( New York Knicks' hjemmebane) må barn som har fylt to år ha billett. På Barclays Center ( Brooklyn Nets' hjemmebane) kan barn opp til 34" komme inn gratis hvis de deler sete med en voksen med billett som følger med dem.

Velg det beste tidspunktet for aktiviteter

Barn står som regel tidlig opp og legger seg tidlig. Dette er ideelt i en by som New York, der mange av attraksjonene har færre besøkende fra morgenen av:

 • Et godt tidspunkt å gå på skøyter med barn i skøytehallene er tidlig om morgenen og på hverdager, da det nesten ikke er folk der. I tillegg er skøyter og ståhjelp gratis før kl. 11 om formiddagen.
 • Hvis du vil se julebelysningen i Dyker Heights, anbefaler jeg at du kommer litt før det blir mørkt for å få med deg tenningen, som i New York skjer rundt kl. 16.30 i desember. Det er et magisk øyeblikk!
 • Jeg anbefaler å ta taubanen rundt middagstid når det ikke er så mye folk. Ikke glem at det er et transportmiddel som forbinder Roosevelt Island med Manhattan, og at newyorkerne bruker den til å komme seg rundt. Så det er best å unngå rushtiden mellom kl. 07.00 og 09.00 og 17.00 og 19.00.
 • Den beste tiden å besøke museer er vanligvis tidlig om morgenen på hverdager. Da er barna mer mottakelige og mindre slitne etter en lang dag. Etterpå kan dere gå ut og utforske!
 • NBA-kampdager er en spesiell tid i New York. Jeg anbefaler at dere kommer til stadion minst en time i forveien, slik at dere ikke blir fanget midt i kampen. På den måten kan du i ro og mak gå gjennom sikkerhetskontrollen, kikke i suvenir- og snacksbutikkene, finne plassene dine på tribunen og oppleve stemningen før kampen med cheerleadernes dans, hymnen og spillernes innmarsj på banen.

Planlegg hvordan du skal komme deg rundt

Ingen liker å kaste bort tid på å komme seg rundt, og aller minst utålmodige barn som er ivrige etter å komme seg til målet sitt.

I en så stor by som New York er det derfor ekstra viktig å tenke på hvordan man best kommer seg til de ulike attraksjonene. NYC-fergen går for eksempel sjeldnere enn undergrunnsbanen, men avhengig av rute og ukedag er det ulik frekvens. Mitt råd er å sjekke rutetidene pånettstedet på forhånd, slik at du kan gå om bord i tide.

En fin måte å komme seg rundt på og samtidig utnytte tiden til å se severdighetene i The Big Apple er å bestille plass på sightseeingbussen i New York, som har mange fordeler:

 • Du kan velge billetter for én eller to dager, avhengig av hvor lenge du skal være i byen.
 • Du kan hoppe av og på så mange ganger du vil, så du kan bruke den til å få et første inntrykk av byen, som transportmiddel mellom attraksjoner eller bare for å hvile beina en stund.
 • Takket være mobilappen vet du nøyaktig når bussen kommer, slik at du kan planlegge transporten din til perfeksjon.
 • Det er to ruter å velge mellom: Uptown, som går forbi Madison Square Garden, Fifth Avenue, Times Square, Metropolitan Museum, MoMa og Central Park, og DownTown, som går forbi Broadway, Wall Street, Battery Park, Little Italy, Chinatown og Soho.

Bestill plass på New York City Sightseeing Bus