Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Hvordan Kjøpe Billetter til Madison Square Garden

Madison Square Garden er episenteret for musikk og sport på Manhattan. Enten du vil oppleve den live eller vandre rundt i de hemmelige hjørnene, får du her tips til hvordan du kan bli bedre kjent med den.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minutter lest

Hvordan Kjøpe Billetter til Madison Square Garden

Madison Square Garden i hjertet av Manhattan | ©Hellotickets

Madison Square Garden, med kallenavnet "The World's Most Famous Coliseum", er en enorm innendørsarena midt på Manhattan, kjent for å være hjemmebanen til New York Knicks (NBA) og New York Rangers (NHL). Vil du oppleve magien i legendariske MSG?

Besøk Madison Square Garden med en guidet tur eller kjøp billetter

New York Knicks vs Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh
New York Knicks vs Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh

Du har to muligheter til å bli kjent med stadion fra innsiden:

Ta en omvisning i Madison Square Garden

Ved å bestille en guidet tur får du tilgang til Madison Square Garden og får se innsiden av anlegget og alle områder. Billetter kan kjøpes i Chase Square Team Store i MSG-lobbyen.

Merk at hvis du har kjøpt et av New York City Tourist Cards, er denne omvisningen gratis. Hvis du har råd til det, anbefaler jeg at du kjøper et New York Sightseeing Card, da det gir deg mulighet til å besøke mange andre attraksjoner i New York.

Kjøp billetter til Knicks (NBA) eller Rangers (NHL)

Kjøp en billett til en Knicks- eller Rangers-kamp for å oppleve stemningen og festen i den beste sporten på østkysten. På denne måten får du tilgang til stadion og kan besøke mange av seksjonene, i tillegg til at du kan kose deg med å se en kamp i verdensklasse.

Bestill et besøk til Madison Square Garden

Hvordan er turen til Madison Square Garden?

Interiøret i Madison Square Garden, tomt| ©Wikimedia
Interiøret i Madison Square Garden, tomt| ©Wikimedia

MSG-rundturen starter ved ringen, som viser flere fotografier av historien til dette stadionet som ble født rundt 1874 og revet ned og bygget opp igjen flere ganger. Det nåværende MSG er det fjerde i rekken og ble åpnet i 1968.

Denne delen av omvisningen er svært informativ, for ved hjelp av bilder, interaktive skjermer og en kort beskrivelse kan vi lære om ikoniske scener fra sportens, musikkens eller sosiale begivenheter som har funnet sted her.

Videre under besøket likte jeg godt de gigantiske utstillingspanelene, for i tillegg til å fortelle om hovedbegivenheten viser de også gjenstander som er knyttet til det spesifikke øyeblikket. Alt fra Patrick Ewings utstyr fra "The Dunk"-kvelden til fotografier og invitasjoner fra J.F. Kennedys bursdag, der Marilyn Monroe sang Happy Birthday for ham.

Bestill et besøk i Madison Square Garden

Et besøk til logene og The Bridge Level

Madison Square Garden, hjemmebanen til New York Knicks.| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, hjemmebanen til New York Knicks.| ©Ajay Suresh

Etterpå besøker vi skybox-området hvor vi får muligheten til å se innsiden av disse VIP-områdene for millionærer, artister og politikere. Her mangler ingenting! Bar, komfortable seter, buffet og privilegert utsikt over banen.

Selv om et av de områdene jeg likte best på Madison Square Garden er The Bridge Level, på toppen av stadion, som ble opprettet i 2011 og har en utsikt som ikke er egnet for de som har høydeskrekk. Følelsen av å være på banen er barbarisk.

Bestill et besøk til Madison Square Garden

Passerer gjennom lagets garderober og omkledningsrom

Knicks midt i en kamp på MSG.| ©Wikimedia
Knicks midt i en kamp på MSG.| ©Wikimedia

Derfra gikk gruppen til nedre nivå på stadion, der garderobene ligger. Hvis du er heldig, kan du besøke dem, for de er ikke tilgjengelige på kampdager. Det er veldig interessant fordi du kan komme inn i lagets kulisser og se det de fleste aldri får se. Guiden forklarte oss at skjoldene skifter avhengig av hvilket lag som spiller, og av overtro får verken spillere eller besøkende lov til å tråkke på dem.

Ikke vær redd hvis besøket sammenfaller med en kampdag, for guiden viser deg en av garderobene der musikkstjernene forbereder seg før de går på scenen. Det er også veldig spennende å se det og høre noen anekdoter.

Bestill en omvisning i Madison Square Garden

Tidsplan for omvisning og besøk i Madison Square Garden

Boston Celtics mot Brooklyn Nets i Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics mot Brooklyn Nets i Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen

Omvisninger arrangeres normalt hver dag fra kl. 9.30 til 15.00, og når Knicks spiller fra kl. 12.15 til 15.00, men før du bestiller en om visning i Madison Square Garden, anbefaler jeg at du sjekker om det er noen arrangementer den dagen du planlegger å besøke Madison Square Garden.

Omvisninger tilbys etter først til mølla-prinsippet og er avhengig av tilgjengelighet, da endringer kan forekomme uten forvarsel på grunn av arrangementer. Det anbefales at du ankommer Madison Square Garden 10-15 minutter før den planlagte omvisningen. Vær oppmerksom på at omvisningen i Madison Square Garden er stengt fra 28. februar til 14. mars.

Bestill en omvisning i Madison Square Garden

Se MSG-banen i virtuell virkelighet

Utsiden av Madison Square Garden| ©Wikimedia
Utsiden av Madison Square Garden| ©Wikimedia

Før omvisningen avsluttes, viser de deg også banen. Noen ganger er det en basketballbane, andre ganger er det en ishockeybane, andre ganger er det en scene under oppbygging - det er alltid en wow-faktor! Du får imidlertid ikke lov til å tråkke på den, selv om du kan se den perfekt fra siden.

Under omvisningen i Madison Square Garden får du også en veldig kul opplevelse der du gjennom virtual reality-briller kan se live-show som finner sted på dette stadionet og alt arbeidet med å forvandle basketballbanen til en skøytebane eller en scene.

Ta en titt i suvenirbutikken før du drar

T-skjorter fra Knicks| ©NBA.com
T-skjorter fra Knicks| ©NBA.com

Turen til Madison Square Garden slutter der alt slutter: i gavebutikken. Benytt anledningen til å kjøpe en trøye eller caps fra favorittlaget ditt, slik at du kan ha den på deg når du kommer tilbake for å se en NBA- eller NHL-kamp.

Hvor ligger Madison Square Garden og hvordan kommer jeg dit?

Kart over Manhattan med plasseringen av Madison Square Garden i Midtown.
Kart over Manhattan med plasseringen av Madison Square Garden i Midtown.
  • Madison Square Garden ligger i Midtown Manhattan, på 7th Avenue mellom 31. og 33. gate.
  • Arenaen ligger like ovenfor Penn Station og er lett tilgjengelig med offentlig transport. Den nærmeste undergrunnsbanen er 34th Street - Penn Station (1, 2, 3, A, C, E).

Utforsk Madison Square Garden i New York City

Hvordan kjøpe NBA- eller NHL-billetter til Madison Square Garden?

Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

For å kjøpe Knicks- eller Rangers-billetter har du to alternativer:

Kjøp dem på forhånd på nettet

Hvis du er lidenskapelig opptatt av sport og har inkludert en NBA- eller NHL-kamp på turen til New York, er mitt råd å kjøpe billettene dine på nettet før du reiser.

For å få den beste plassen til den billigste prisen, er nøkkelen å kjøpe dem så snart som mulig. Etterspørselen etter å gå på ishockey- og spesielt basketballkamper er ekstremt stor, så billettene blir vanligvis utsolgt på kort tid.

Vanligvis øker prisene når kampdatoen nærmer seg og tilbudet reduseres, akkurat som med for eksempel flyreiser. Så hvis du venter for lenge med å kjøpe billetter, risikerer du å gå tom for billetter eller å måtte betale for mye for en plass med dårligere utsikt. En annen fordel med å kjøpe billetter på nettet er at du kan velge det setet du liker best på Madison Square Garden.

I billettkontoret på stadion

Etter min erfaring er ikke dette det mest tilrådelige alternativet. La meg forklare hvorfor: For det første betyr det å kjøpe Knicks- eller Rangers-billetter når du ankommer New York at du må tilpasse deg billettkontorets åpningstider, reise til stadion og vente i en veldig lang kø for å kjøpe dem. Dette betyr at du vil kaste bort mye av reisetiden din på å stå i kø utenfor Madison Square Garden.

Når du kjøper billetter i billettkontoret i Madison Square Garden, vil du også få dem flere måneder senere enn du kunne ha kjøpt dem hjemme, det vil være færre alternativer, og de kan til og med være priset som gull. Eller de vil være utsolgt på grunn av den store etterspørselen etter NBA- eller NHL-billetter.

Kjøp NBA-billetter

Hvordan velger du en god plass til et arrangement i Madison Square Garden?

NBA-sitteplasskartet| ©Hellotickets
NBA-sitteplasskartet| ©Hellotickets

Det kommer selvsagt an på budsjettet ditt, ettersom billettprisen vanligvis avhenger av hvor nærme banen du befinner deg. De billigste plassene er de som er lengst unna og høyest oppe, samt i hjørnene og ved siden av veggen, mens prisen går opp jo nærmere banen du kommer.

I Madison Square Garden er de beste plassene på sidene, nesten ved foten av banen, der du kan se spillet og spillerne nesten som en del av laget, selv om det er de dyreste plassene. Det er også veldig interessante priser bak kurvene eller målene, hvis du vil se NBA- eller NHL-stjernene på nært hold uten å betale VIP-beløp.

Uansett, når du kjøper billetter online, vises vanligvis et bilde med utsikten fra den valgte delen i Madison Square Garden for å gi deg en bedre ide om hvilket sted du skal velge.

Hvordan mottar jeg NBA- eller NHL-billettene jeg har kjøpt på nettet, og kommer de frem i tide?

Tribunen på MSG under en ishockeykamp.| ©Seth Hoffman
Tribunen på MSG under en ishockeykamp.| ©Seth Hoffman

Billettene vil være elektroniske og vil bli sendt til deg via e-post, slik at du kan få tilgang til dem når du trenger dem. Det eneste du bør vite er at av sikkerhetsgrunner utstedes billetter i USA vanligvis noen dager før kampen, så det kan ta litt tid før du mottar dem (men ikke bekymre deg, dette er normalt, og de kommer alltid i tide).

Må jeg skrive dem ut?

Les instruksjonene du mottar nøye, for det er vanligvis ikke nødvendig å skrive dem ut. Hvis du har mottatt billettene i PDF-format og foretrekker å skrive dem ut, men allerede er på reise, trenger du ikke å bekymre deg. Vanligvis vil hotellet hjelpe deg med å skrive dem ut, eller du kan se etter en Staples (en papirbutikk) eller et kopisenter (Google Maps er din allierte) i nærheten av hotellet eller stadion.

Hva om jeg ikke har internett, hvordan får jeg tilgang til billettene?

Hvis du ikke har en stabil forbindelse eller ikke har tilgang til data under reisen, trenger du ikke bekymre deg. Du kan alltids laste dem ned på hotellet (eller på en vanlig Starbucks) slik at du har dem klare når du kommer til stadion.

Når skal jeg dra til stadion på kamp- eller konsertdager?

Logoen til Knicks-laget| ©Michael Tipton
Logoen til Knicks-laget| ©Michael Tipton

Når Knicks eller Rangers spiller på Madison Square Garden, er det en helt spesiell stemning i byen. Det merkes på stemningen, og det er mer folk i New Yorks gater enn vanlig.

Mange går eller leier sykkel til stadion midt på Manhattan og benytter anledningen til å spasere rundt i området. Andre kommer med offentlige transportmidler, så det er viktig å være oppmerksom på trafikken eller rushtiden for å komme seg til Madison Square Garden i en fei.

På kampdagen anbefaler jeg deg å gå minst en time i forveien for å komme gjennom sikkerhetsbuen, finne plassene dine, oppleve stemningen før kampen med heiagjengens musikk og dans, lytte til den amerikanske hymnen før kampen starter og se spillerne komme inn på banen. Et skue i seg selv!

Er det mulig å komme inn med ryggsekk eller kamera?

New York Knicks mot Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks mot Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Ifølge Madison Square Gardens offisielle anbefalinger er det ikke tilrådelig å ta med ryggsekker eller unødvendige store gjenstander inn på stadion. I tillegg til at sitteplassene heller ikke er uendelige, må du ta alle vesker gjennom sikkerhetskontrollen, og dette vil utvilsomt forsinke tilgangen til stadion.

Betaler barn inngangsbillett på MSG?

Barn på gaten| ©Maxime Auger
Barn på gaten| ©Maxime Auger

Sporten er en svært familievennlig forestilling som mange foreldre overværer sammen med barna sine, men på spørsmålet om barn betaler inngang, sier Madison Square Gardens policy at barn som har fylt to år må ha billett.

Hvis du skal på stadion med barn under to år, bør du ta med deg bevis på barnas alder i tilfelle du blir bedt om det ved inngangen. Gyldig legitimasjon er fødselsattest eller pass.

Hvorfor besøke Madison Square Garden

Utsiden av Madison Square Garden, i hjertet av Manhattan.| ©Hellotickets
Utsiden av Madison Square Garden, i hjertet av Manhattan.| ©Hellotickets

Du drar til New York for å ha det gøy, og selv om du ikke liker sport, spesielt ikke NBA eller NHL, er sannheten at det å se en basketball- eller ishockeykamp i USA er et skikkelig skue med musikk, dans, fest og selvfølgelig sport. Du må ikke gå glipp av opplevelsen og atmosfæren i Madison Square Garden.

Med en kapasitet på over 20 000 personer og fem etasjer er dette en av de største flerbrukshallene i byen. Madison Square Garden er en av de største idrettsarenaene på østkysten av landet, siden den huser både New York Knicks (NBA) og New York Rangers (NHL).

Bestill et besøk til Madison Square Garden

Historiske arrangementer på MSG

Inne i garderoben til Knicks| ©AtlasMasland
Inne i garderoben til Knicks| ©AtlasMasland

Denne arenaen er en levende del av amerikansk idrettshistorie og et ikon i New York. I flere tiår var det et mekka for boksing, og legender som Muhammad Ali, Mike Tyson, Joe Frazier og Rocky Marciano kjempet i ringen. Selv om det fortsatt arrangeres boksekamper der i dag, finner de viktigste kampene sted i Las Vegas på hoteller som MGM Grand.

Historien til Madison Square Garden er imidlertid også knyttet til store musikalske begivenheter, ettersom den gjennom historien har vært vertskap for konserter med populære artister som Elvis Presley, Frank Sinatra, John Lennon, Madonna, Michael Jackson, The Rolling Stones og Queen, blant mange andre.

Fasilitetene har til og med blitt brukt til politiske møter (som det republikanske partikonventet i 2004) eller religiøse møter (som den store prekenen til pave Frans i 2015).

Bestill et besøk til Madison Square Garden

Andre interessante alternativer i New York

Brooklyn Nets Stadium| ©Malvina Battison
Brooklyn Nets Stadium| ©Malvina Battison

Hvis du planlegger å overvære en NBA-kamp i New York, noe jeg anbefaler på det sterkeste, bør du på forhånd sjekke hvilke kamper som spilles i løpet av turen. Hvis du er i New York mellom oktober og april, er det stor sannsynlighet for at du får med deg en Knicks- eller Brooklyn Nets-kamp.

Så hvis du vil ha en komplett opplevelse, i tillegg til å bli kjent med Madison Square Garden i alle kriker og kroker, kan du også besøke Barclays Center, hjemmebanen til Brooklyn Nets, og se dem spille.

Til slutt kan jeg ikke unnlate å anbefale andre lag som leder an i sporten i New York, og som du vil føle deg helt oppslukt av en typisk amerikansk film når du ser dem live. Det er New York Giants, som spiller amerikansk fotball på MetLife Stadium, og baseballstjerner som legendariske New York Yankees på stadionet deres nord på Manhattan.

Bestill et besøk til Madison Square Garden