Billetter til Statue of Liberty: billettalternativer, når man skal kjøpe de, og hvordan man skal komme dit

Det er det ubestridte symbolet på New York. Fra Liberty Island våker den over byen og tar imot tusenvis av besøkende hver dag, klare til å utforske den og nyte utsikten. Vil du vite hvordan? Jeg skal fortelle deg hvordan du får tak i billetter.

Alex Grande

Alex Grande

10 minutter lest

Billetter til Statue of Liberty: billettalternativer, når man skal kjøpe de, og hvordan man skal komme dit

Utsikt over statuen fra fergen | ©Hellotickets

Hvis det er ett ikon som representerer New York, så er det Frihetsgudinnen. Å besøke den eller ta en båttur rundt den er en opplevelse du ikke må gå glipp av på reisen til New York, om ikke annet så for postkortutsikten over Manhattan fra Liberty Island.

Kjøper du billettene på forhånd, slipper du to køer: fergen til Liberty Island og køen for å komme opp til statuen. Her er de beste måtene å besøke statuen på:

Det mest komplette alternativet

Tur til Frihetsgudinnen, Ellis Island og 9/11 Memorial

Besøk tre av New Yorks mest ikoniske landemerker

På denne fem timer lange turen med ekspertguide får du besøke Frihetsgudinnen og Ellis Island-området, samt en spasertur på Ground Zero.

denne turen får du se tre av de viktigste severdighetene i New Yorks historie: Frihetsgudinnen, Ellis Island og 9/11 Memorial. En guidet tur på ca. fem timer der du får muligheten til å leve en veldig komplett opplevelse med en ekspertguide som du ikke vil gå glipp av noen detaljer med.

Planen inkluderer også fergen som du vil ha spektakulær utsikt fra.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Det er det mest komplette alternativet, for vanligvis inkluderer turene Frihetsgudinnen og Ellis Islands, men ikke 9/11 Memorial, som er et ubestridelig besøk.

Anbefales hvis... Du er en person som liker å få med deg alle detaljene i besøket.


Et interessant alternativ

Frihetsgudinnen og Ellis Island – Tidlig Adgang

Oppdag statuen med en guidet omvisning

Perfekt hvis du vil se Frihetsgudinnen uten å måtte bekymre deg for transport og ventetid. En kyndig guide følger deg på turen fra morgenen av. Du besøker også Ellis Island. Fergen er inkludert.

Varighet: 4 timer

Et av poengene jeg vil trekke frem (og som gjelder like mye for dette alternativet som for alle andre som tar deg dit), er at utsikten over Manhattans skyline fra fergen og fra Liberty Island er spektakulær. Frihetsgudinnen ligger på en liten øy sør for Manhattan, og den eneste måten å komme seg dit på er med båt.

Det jeg liker best med denne billetten, er at i tillegg til den historiske konteksten som den lokale guiden din vil forklare i løpet av den fire timer lange omvisningen og Immigration Museum, er transport inkludert. Deretter tar du fergen til Ellis Island og besøker Immigrasjonsmuseet. Noe av det beste med denne turen er at du slipper å stå i kø på fergene, ettersom du har prioritert adgang.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er det alternativet jeg har funnet som gir mest valuta for pengene.

Anbefales hvis... du tenker på å besøke Frihetsgudinnen og Ellis Island og ønsker å se begge stedene i dybden, samtidig som du har transport inkludert og blir ledsaget av en ekspertguide.


Det økonomiske alternativet

Frihetsgudinnen og Ellis Island Tur

Ta en fergetur til statuen for å se den på nært hold.

Hvis du vil se byens mest berømte dame uten å bruke mye tid og penger, kan du ta en båttur til henne for å få de beste bildene. Utsikten over Manhattan fra fergen gjør turen verdt det.

Varighet: 5 timer

Dette er kanskje det beste alternativet hvis du besøker New York i noen dager og har dårlig tid, eller hvis du har vært der før og bare vil ta et avslappende cruise rundt Fri hetsgudinnen for å mimre om ditt forrige besøk og nyte severdighetene.

Selv om denne turen kun inkluderer Frihetsgudinnemuseet, er fordelene med denne aktiviteten åpenbare: Du slipper å stå i kø, du slipper å bruke ekstra tid på å gå av og på igjen, du kan nyte den beste utsikten over Manhattan mens du tar en hyggelig båttur, og du får en audioguide som gir deg mer informasjon om besøket ditt.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er den billigste turen for å komme tett på statuen uten å måtte betale inngangsbilletten.

Anbefales hvis... du ikke vil gi avkall på sjansen til å se den på nært hold, selv om du ikke har tid eller budsjett til å gå inn.


Vi sammenligner de tre alternativene


Hvor mye koster det å besøke Frihetsgudinnen?

Frihetsgudinnen| ©Hellotickets
Frihetsgudinnen| ©Hellotickets

Prisene for å besøke Frihetsgudinnen kan variere avhengig av om du velger å kjøpe en standardbillett eller en guidet tur, men turer starter vanligvis fra rundt 50 euro og inkluderer billetter, ferge og en ekspertguide.

Hvis du foretrekker å gå på egen hånd, kan du finne billetter fra rundt 20 euro for sokkelen, men du må kjøpe separate fergebilletter og betale for en guidet omvisning hvis du velger å besøke statuen og Liberty Island med en guide.

Kjøpe billetter til Frihetsgudinnen i billettkontoret

Den store ulempen med å kjøpe billetter på stedet er at du må stå i kø, og det kan også hende at du må vente på neste ferge hvis det er store mengder turister.

Bestill en tur til Frihetsgudinnen

Er billetter til Frihetsgudinnen inkludert i noen av byens sightseeingpass?

Frihetsgudinnen| ©Hellotickets
Frihetsgudinnen| ©Hellotickets

Frihetsgudinnens tiltrekningskraft gjør den også til en obligatorisk attraksjon på byens viktigste turistpass. Hvis du fortsatt ikke vet hva de er, hvordan du bruker dem eller om de passer for deg eller ikke, inviterer jeg deg til å lese artikkelen min om New York Pass og andre pass.

Hvis du er interessert i å komme til poenget og se hvilke pass som inkluderer adgang til Frihetsgudinnen, får du her en liste over dem, og jeg lenker deg forresten til den praktiske guiden jeg har utarbeidet om hvert av dem. Jeg er sikker på at dette vil hjelpe deg med å bestemme hvilket pass som passer best for reisen din!

Bestill en tur til Frihetsgudinnen

Hvordan komme seg til Frihetsgudinnen?

Solnedgangen bak Frihetsgudinnen, sett fra fergen.| ©Hellotickets
Solnedgangen bak Frihetsgudinnen, sett fra fergen.| ©Hellotickets

Hvis du vurderer å dra til Liberty Island på egen hånd, er det bare ett selskap som driver ferger til Frihetsgudinnen, og det er Statue of Liberty Cruises. Du kan ta et ekspresscruise til Frihetsgudinnen hvis du har dårlig tid, men ikke vil gå glipp av opplevelsen.

Ombordstigningssteder

 • Battery Park, som ligger sør for Manhattan. Som hovedbrygge er det her det er mest folksomt, så også her bør du prøve å komme deg dit tidlig om morgenen. For å komme dit er det best å ta undergrunnen til Bowling Street eller South Ferry.
 • Liberty State Park, som ligger i New Jersey. Hvis du ikke vil stå i en lang kø for å ta fergen, eller hvis du bor i nærheten, er dette et godt alternativ.

Tidtabeller

Det går en ferge til Frihetsgudinnen hvert 25. minutt. Når du ankommer kaien ved Battery Park, kan du, hvis du allerede har kjøpt billett, bare gå gjennom sikkerhetskontrollen og gå direkte om bord på fergen. Fergen tar deg rett til Liberty Island på ca. 15 minutter, og du vil gradvis se Frihetsgudinnen komme nærmere og nærmere.

Etter besøket kan du ta fergen til Ellis Island (hvor du kan besøke immigrasjonsmuseet) eller dra rett tilbake til Manhattan. Det tar ca. 5 timer å besøke Liberty Island, Frihetsgudinnen og Ellis Island. Dette virker kanskje opplagt, men prøv å ikke gå glipp av fergen tilbake! Vaktene på Liberty Island må bestille en spesiell henteservice for deg, og gjett hvem de får til å betale for det?

Bestill en omvisning i Frihetsgudinnen

Når bør du besøke Frihetsgudinnen?

Frihetsgudinnen er en av New Yorks mest populære attraksjoner, så det er vanskelig å unngå et stort antall turister. Når det er sagt, bør du prøve å komme deg dit så tidlig om morgenen som mulig. Hvis du klarer å komme deg til Liberty Island før kl. 10 om morgenen, slipper du mye trengsel.

De fleste besøkende besøker selvsagt Frihetsgudinnen i helgene, så hvis du kan, bør du prøve å dra dit mandag til fredag. Hvis du likevel bare kan dra i helgene, er søndager den beste dagen for publikum.

Bestill en tur til Frihetsgudinnen

Hvordan kan jeg klatre opp på Frihetsgudinnens krone?

Frihetsgudinnens krone| ©Erik Lindgren
Frihetsgudinnens krone| ©Erik Lindgren

Du kan bestige Frihetsgudinnens krone ved å betale et tillegg eller ved å kjøpe en spesiell billett. Attraksjonen ved å bestige Frihetsgudinnens krone er mer å se selve monumentet som er bygget fra innsiden, ettersom utsikten fra toppen ikke er like spektakulær. Hvis du velger dette alternativet, anbefaler jeg at du bestiller billetter i god tid, da de blir utsolgt først.

Bestill en omvisning i Frihetsgudinnen

Hvor skal du spise når du besøker Frihetsgudinnen?

Inatteso Pizzabars italienske meny| ©Inattesopizzabar.com
Inatteso Pizzabars italienske meny| ©Inattesopizzabar.com

Når du planlegger hvor du skal spise når du besøker Frihetsgudinnen, har du to alternativer: Spis før eller etter besøket, eller gå til kafeteriaen på Liberty Island eller Ellis Island, der en meny vanligvis koster mellom 12$ og 15$, med alternativer som salater, burgere og smørbrød.

Hvis du følger min anbefaling og besøker Frihetsgudinnen tidlig om morgenen, vil du være tilbake i Battery Park akkurat i tide til lunsj, og det er derfor jeg anbefaler et par restauranter som får munnen til å renne over. Men hvis listen nedenfor ikke overbeviser deg, kan du sjekke ut de beste spisestedene i New York her.

 • Inatteso Pizzabar - et populært pizzasted i finansdistriktet der du kan finne salater, kjøttbolleretter, pasta og pizza, som alle ser deilige og autentiske ut.
 • Toro Loco NYC - en meksikanskinspirert restaurant med en fantastisk meny med taco, nachos, quesadillas og burritos. Perfekt for en rask matbit på stedet eller til å ta med seg og fortsette å utforske New York.
 • Café 11 - her finner du sushi, wraps og vegetariske alternativer, hovedsakelig takeaway, hvis du foretrekker et lett og sunt måltid. Ulempen er at de ikke har åpent i helgene, så husk det før du drar dit.
 • Luke's Lobster - Hummerrullen, en av de viktigste i det amerikanske sandwichrepertoaret, er denne restaurantens spesialitet. Det er en briochesandwich fylt med hummerkjøtt og saus. Det er ikke for alle, men hvis du får vann i munnen av å lese dette, ikke tenk deg om to ganger og prøv det!

Alex's Traveller Tips

Pass deg for selgerne rundt Battery Park som tilbyr deg billetter - de fleste av dem er falske!

Tips for å besøke Frihetsgudinnen

Foto med Frihetsgudinnen i bakgrunnen| ©Hellotickets
Foto med Frihetsgudinnen i bakgrunnen| ©Hellotickets

Hvis du allerede har satt en fot på fergen og gleder deg til utflukten, er det noen tips som kan være nyttige før du organiserer besøket ditt:

 • Unngå helgen: Prøv å reise fra mandag til fredag, og helst om morgenen.
 • Skap: Når du ankommer Liberty Island-piren, går du et kort stykke og kommer til foten av Frihetsgudinnen. Før du går opp på statuens sokkel, må du legge igjen eiendelene dine i et skap (med unntak av mobiltelefon, kamera og lommebok) i skapene ved foten av statuen.
 • Ikkeglem å ta med småpenger: Skapene koster 25 cent, så husk å ta med småpenger (eller sedler til vekselautomatene).
 • Ta med detviktigste: For å bestige Frihetsgudinnens krone må du legge igjen alle eiendelene dine ved billettlukene, bortsett fra billetten og kameraet ditt. Derfor anbefaler jeg at du bare tar med det aller nødvendigste og ikke noe annet.
 • Besøk Ellis Island: Når du er ferdig med å besøke Frihetsgudinnen, kan du som sagt gå tilbake til brygga på Liberty Island, og hvis den vakre utsikten over Manhattan tillater det, kan du hoppe på fergen til Ellis Island, som er et must å besøke.

Bestill en tur til Frihetsgudinnen

Besøk Ellis Island

Ellis Island sett fra fergen| ©Tania Fernández
Ellis Island sett fra fergen| ©Tania Fernández

På Ellis Island kan du besøke Immigrasjonsmuseet, som har over tretti rom med utstillinger om tiden da New York tok imot immigranter fra hele verden. Noe jeg synes er ganske interessant med dette museet, er at det har en forfedresporingstjeneste der du kan se om noen fra din fjerneste familie noen gang har bodd i New York.

Turer på Ellis Island

Hvis du ønsker å se området der Frihetsgudinnen befinner seg mer inngående, finnes det flere alternativer. Du kan ta en privat omvisning på Ellis Island med billetter til Frihetsgudinnen, eller du kan bestille en guidet tur som inkluderer Ellis Island og Frihetsgudinnen samt 9/11 Memorial.

Bestill en omvisning på Frihetsgudinnen og Ellis Island

Andre interessante aktiviteter i New York

Helikoptertur med utsikt over Frihetsgudinnen| ©Hellotickets
Helikoptertur med utsikt over Frihetsgudinnen| ©Hellotickets

Hvis du har lyst til å se Frihetsgudinnen fra en annen synsvinkel, finnes det en rekke steder i byen som gir deg den beste utsikten over Frihetsgudinnen. Men det er også mulig å fly over Manhattan i helikopter: En 15-20 minutters flytur over Hudson-floden gir deg ikke bare utsikt til Frihetsgudinnen, men også til Manhattans mest imponerende skyskrapere. Høres bra ut, ikke sant? Hvis du vil lese mer om dette alternativet, anbefaler jeg artikkelen min om hvordan du tar en helikoptertur over Manhattan.

Enten det er første gang du er i New York, eller om du allerede er en hyppig besøkende, vet du at byen er enorm, og at utvalget av attraksjoner, ting å gjøre og severdigheter er enormt. For å bli kjent med de viktigste severdighetene og forstå byens historie og skikker er det viktig å ta en guidet tur. Her er min rapport om disse to turene, som for meg er de mest komplette: Tur til Upper og Lower Manhattan y Tur kontraster i New York.

Hvis du derimot har god tid og har lyst til å komme deg ut av byen for å oppdage omgivelsene, gir jeg deg her min artikkel om 5 dagsturer fra New York slik at du kan utforske alle alternativene.

Bestill en natthelikopterflyging