Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Billetter til Statue of Liberty: billettalternativer, når man skal kjøpe de, og hvordan man skal komme dit

Det er det ubestridte symbolet på New York. Fra Liberty Island våker den over byen og tar imot tusenvis av besøkende hver dag, klare til å utforske den og nyte utsikten. Vil du vite hvordan? Jeg skal fortelle deg hvordan du får tak i billetter.

Alex Grande

Alex Grande

10 minutter lest

Billetter til Statue of Liberty: billettalternativer, når man skal kjøpe de, og hvordan man skal komme dit

Utsikt over statuen fra fergen | ©Hellotickets

Hvis det er ett ikon som representerer New York, er det Frihetsgudinnen.

Å besøke den eller ta en båttur rundt den er en opplevelse du ikke må gå glipp av på turen til New York, om ikke annet så for den postkortaktige utsikten over Manhattan fra Liberty Island. Hvis du kjøper billettene dine påforhånd, slipper du to køer: fergen til Liberty Island og den for å komme deg til statuen.

Det mest komplette alternativet

Tur til Frihetsgudinnen, Ellis Island og 9/11 Memorial

Besøk tre av New Yorks mest ikoniske landemerker

På denne fem timers turen med en ekspertguide vil du reise til Frihetsgudinnen og Ellis Island-området, pluss en spasertur på Ground Zero.

Her er de beste måtene å besøke statuen på: Pådenne turen får du se tre av de viktigste severdighetene i New Yorks historie: Frihetsgudinnen, Ellis Island og 9/11 Memorial. En guidet tur på omtrent fem timer der du får muligheten til å leve en veldig komplett opplevelse med en ekspertguide som du ikke vil gå glipp av noen detaljer.

Planen inkluderer også fergen som du vil ha spektakulær utsikt fra.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Det er det mest komplette alternativet fordi turer vanligvis inkluderer Frihetsgudinnen og Ellis Islands, men ikke 9/11 Memorial, et utvilsomt besøk.

Anbefales hvis... Du er en person som liker å få alle detaljene i besøket.


Et interessant alternativ

Frihetsgudinnen og Ellis Island – Tidlig Adgang

Oppdag statuen med en guidet omvisning

Perfekt hvis du vil se Frihetsgudinnen uten å måtte bekymre deg for transport og ventetid. En ekspertguide vil følge deg på turen først på morgenen. Du vil også besøke Ellis Island. Fergen er inkludert.

Varighet: 4 timer

Et av poengene jeg vil komme med (og som gjelder dette alternativet like mye som alle andre som tar deg dit) er at utsikten over Manhattan Skyline fra fergen og fra Liberty Island er spektakulær. Frihetsgudinnen ligger på en liten øy sør for Manhattan, og den eneste måten å komme dit på er med båt.

Det jeg liker best med denne bill etten er at i tillegg til den historiske konteksten som din lokale guide vil forklare i løpet av den fire timer lange turen og Immigration Museum, er transport inkludert. Du vil deretter ta fergen til Ellis Island og besøke Immigration Museum.

En av de gode tingene med denne turen er at du ikke trenger å vente i kø på fergene, ettersom du har prioritert tilgang.Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er det beste alternativet for pengene jeg har funnet.

Anbefaleshvis... du tenker på å dra til Frihetsgudinnen og Ellis Island og ønsker å se begge stedene i dybden med den bekvemmeligheten det er å ha transport inkludert og bli ledsaget av en ekspertguide.


Det økonomiske alternativet

Frihetsgudinnen og Ellis Island Tur

Ta en fergetur til statuen for å se den på nært hold.

Hvis du vil se byens mest berømte dame uten å bruke mye tid og mye penger, ta en båttur til henne for de beste bildene. Utsikten over Manhattan fra fergen vil gjøre turen verdt det.

Dette kan være det beste alternativet hvis du besøker New York i noen dager med lite tid, eller hvis du har vært der før og bare vil ta en avslappende cruise rundt Fri hetsgudinnen for å mimre om ditt forrige besøk og nyte severdighetene.

Selv om denne turen bare inkluderer Frihetsgudinnen, er fordelene med denne aktiviteten for meg klare: du trenger ikke å vente i kø, du trenger ikke å bruke ekstra tid på å gå av og på igjen, du kan nyte den beste ut sikten over Manhattan mens du tar en fin båttur, og den inkluderer en audioguide som du kan få mer informasjon om besøket ditt.

Hvorfor jeg likerdette alternativet: Dette er den billigste turen for å komme nær statuen uten å måtte betale inngangsbillett.

Anbefaleshvis... du ikke vil gi opp sjansen til å se den på nært hold, selv om du ikke har tid eller budsjett til å gå inn.


Vi sammenligner de tre alternativene


Hvor mye koster det å besøke Frihetsgudinnen?

Frihetsgudinnen| ©Hellotickets
Frihetsgudinnen| ©Hellotickets

Prisene for å besøke Fri hetsgudinnen kan variere avhengig av om du velger å kjøpe en standardbillett eller en guidet tur, men turene starter vanligvis fra rundt 50 euro og inkluderer billetter, ferge og en ekspertguide.

Hvis du foretrekker å gå på egen hånd, kan du finne billetter fra rundt 20 euro for sokkelen, men du må kjøpe separate fergebilletter og betale for en guidet tur hvis du velger å besøke statuen og Liberty Island med en guide.

Kjøpe billetter til Frihetsgudinnen i billettkontoret

Den store ulempen med å kjøpe billetter på stedet er at du må vente i kø, og du kan også måtte vente på neste ferge hvis det er store mengder turister.

Bestill en omvisning til Frihetsgudinnen

Er billetter til Frihetsgudinnen inkludert i noen av byens sightseeingpass?

Frihetsgudinnen| ©Hellotickets
Frihetsgudinnen| ©Hellotickets

Frihetsgudinnens tiltrekningskraft gjør den også til en må-se-attraksjon på byens viktigste turistpass. Hvis du fortsatt ikke vet hva de er, hvordan du bruker dem eller om de passer for deg eller ikke, inviterer jeg deg til å lese artikkelen min om . New York Pass og andre pass.

I alle fall, hvis det du er interessert i er å komme til poenget og se hvilke pass som inkluderer adgang til Frihetsgudinnen, her er en liste over hva de er, og forresten vil jeg lenke deg til den praktiske guiden jeg har utarbeidet om hver av dem. Jeg er sikker på at dette vil hjelpe deg med å bestemme hvilken som passer best for turen din!

Bestill en tur til Frihetsgudinnen

Hvordan komme seg til Frihetsgudinnen?

Solen går ned bak Frihetsgudinnen, sett fra fergen.| ©Hellotickets
Solen går ned bak Frihetsgudinnen, sett fra fergen.| ©Hellotickets

Hvis du tenker på å dra til Liberty Island på egen hånd, er det bare ett selskap som driver ferger til Frihetsgudinnen, og det er Statue of Liberty Cruises. Du kan ta et ekspresscruise til Fri hetsgudinnen hvis du har dårlig tid, men ikke vil gå glipp av opplevelsen.

Ombordstigningssteder

 • Battery Park, som ligger sør på Manhattan. Som hovedbrygge er det den mest overfylte, så igjen, prøv å komme dit tidlig på morgenen. For å komme dit er det best å ta undergrunnen til Bowling Street eller South Ferry.
 • Liberty State Park, som ligger i New Jersey. Hvis du ikke vil vente i en lang kø på fergen, eller hvis du bor i nærheten, er dette et godt alternativ.

Rutetider

Det går en ferge til Frihetsgudinnen hvert 25. minutt. Når du ankommer piren ved Battery Park, og du allerede har kjøpt billett, går du bare gjennom sikkerhetskontrollen og direkte om bord på fergen.

Fergen tar deg rett til Liberty Island på omtrent 15 minutter, og du vil gradvis se Frihetsgudinnen komme nærmere og nærmere. På slutten av besøket kan du ta fergen til Ellis Island (hvor du kan besøke Immigration Museum) eller dra rett tilbake til Manhattan. Å besøke Liberty Island, Frihetsgudinnen og Ellis Island vil ta deg omtrent 5 timer. Dette kan virke åpenbart, men prøv å ikke gå glipp av fergentilbake! Liberty Island-vaktene må bestille en spesiell hentetjeneste for deg, og gjett hvem de får til å betale for det?

Bestill en tur til Frihetsgudinnen

Når skal du besøke Frihetsgudinnen?

Som du kanskje forventer, er Frihetsgudinnen en av New Yorks mest populære attraksjoner, så det er vanskelig å unngå et stort antall turister. Når det er sagt, prøv å komme deg dit så tidlig på morgenen som mulig.

Hvis du klarer å komme deg til Liberty Island før kl. 10.00, vil du spare deg selv for mye folkemengder. Selvfølgelig drar de fleste besøkende til Frihetsgudinnen i helgene, så hvis du kan, prøv å dramandag til fredag. Hvis du fortsatt bare kan gå i helgene, er søndager den beste dagen for folkemengder.

Bestill en tur til Frihetsgudinnen

Hvordan kan jeg klatre opp i statuens krone?

Frihetsgudinnens krone| ©Erik Lindgren
Frihetsgudinnens krone| ©Erik Lindgren

Du kan bestige Frihetsgudinnens krone ved å betale et tillegg eller ved å kjøpe en spesifikk billett. Attraksjonen ved å klatre opp i Frihetsgudinnens krone er mer å se selve monumentet bygget fra innsiden, da utsikten fra toppen ikke er like spektakulær.

Hvis du velger dette alternativet, anbefaler jeg at du bestiller billettene dine i god tid, da de blir utsolgt først.

Bestill en omvisning i Frihetsgudinnen

Hvor kan du spise når du besøker Frihetsgudinnen?

Inatteso Pizzabar Italiensk meny| ©Inattesopizzabar.com
Inatteso Pizzabar Italiensk meny| ©Inattesopizzabar.com

Når du planlegger hvor du skal spise på Frihetsgudinnen, har du to alternativer: spise før eller etter besøket, eller gå til kafeteriaen på Liberty Island eller Ellis Island, hvor en meny vanligvis koster mellom 12 $ og 15 $, med alternativer som salater, burgere og smørbrød. Hvis du følger min anbefaling og besøker Frihetsgudinnen tidlig på morgenen, vil du være tilbake i Battery Park akkurat i tide til lunsj, og det er derfor jeg anbefaler noen appetittvekkende restauranter. Men hvis følgende liste ikke overbeviser deg, sjekk utde beste stedene å spise i New York her.

 • Inatteso Pizzabar - et populært pizzasted i finansdistriktet hvor du kan finne salater, kjøttboller, pasta og pizza, som alle ser deilige og autentiske ut.
 • Toro Loco NYC - en meksikansk-inspirert restaurant med en fantastisk meny med taco, nachos, quesadillas og burritos. Perfekt for en rask matbit på stedet eller til å ta med seg og fortsette å utforske New York.
 • Café 11 - her finner du sushi, wraps og vegetariske alternativer, hovedsakelig takeaway, hvis du foretrekker et lett og sunt måltid. Ulempen er at de ikke er åpne i helgene, så husk det før du drar.
 • Luke's Lobster - Hummerrullen, en av de viktigste i det amerikanske sandwichrepertoaret, er denne restaurantens spesialitet. I utgangspunktet er det en brioche-sandwich fylt med hummerkjøtt og saus. Det er ikke for alle, men hvis munnen din vanner av å lese dette, ikke tenk to ganger og prøv det!

Alex' reisetips Pass deg for kremmerne rundt Battery Park som tilbyr deg billetter - de fleste av dem er falske!

Tips for å besøke Frihetsgudinnen

Bilde med Frihetsgudinnen i bakgrunnen.| ©Hellotickets
Bilde med Frihetsgudinnen i bakgrunnen.| ©Hellotickets

Hvis du allerede mentalt har en fot på fergen og gleder deg til dagen for utflukten din, kan du notere deg noen tips som vil komme til nytte før du organiserer besøket ditt:

 • Unngå helgen: Prøv å dra fra mandag til fredag og helst om morgenen.
 • Skap: Når du ankommer Liberty Island-piren, vil du gå et kort stykke og komme til foten av Frihetsgudinnen. Før du får tilgang til statuens sokkel, må du legge igjen eiendelene dine i et skap (unntatt mobiltelefon, kamera og lommebok) ved skapene ved foten av statuen.
 • Ikke glemå ta med småpenger: Skapene koster 25 cent, så husk å ta med småpenger (eller sedler til vekselautomatene).
 • Ta meddet viktigste: For å bestige Frihetsgudinnens krone må du legge igjen alle eiendelene dine i billettbodene, bortsett fra inngangsbilletten og kameraet ditt. Av denne grunn anbefaler jeg at du på dette besøket går med det viktigste og ingenting annet.
 • Besøk Ellis Island: Som jeg nevnte tidligere, når du er ferdig med å besøke Frihetsgudinnen, kan du gå tilbake til Liberty Island-bryggen, og hvis den vakre utsikten over Manhattan tillater deg å komme deg unna, kan du hoppe på fergen til Ellis Island, et must-besøk.

Bestill et besøk til Frihetsgudinnen

Besøk Ellis Island

Ellis Island sett fra fergen| ©Tania Fernández
Ellis Island sett fra fergen| ©Tania Fernández

Ellis Island kan du besøke Immigration Museum, med over tretti rom med utstillinger om tiden da New York tok imot innvandrere fra hele verden. Noe jeg fant ganske interessant med dette museet er at det har en forfedresporingstjeneste der du kan se om noen fra din fjerneste familie noen gang har bodd i New York.

Omvisninger på Ellis Island

Hvis du vil se nærmere på området der Frihetsgudinnen ligger, er det flere alternativer tilgjengelig for deg. Du kan ta en privat omvisning på Ellis Island med billetter til Fri hetsgudinnen, eller du kan bestille en guidet tur som inkluderer Ellis Island og Frihetsgudinnen samt 9/11-minnesmerket.

Bestill en omvisning til Frihetsgudinnen og Ellis Island

Andre interessante aktiviteter i New York

Utsikt over Frihetsgudinnen fra et helikopter| ©Hellotickets
Utsikt over Frihetsgudinnen fra et helikopter| ©Hellotickets

Hvis du har lyst til å se Frihetsgudinnen fra en annen synsvinkel, er det en rekke steder i byen som gir deg den beste utsikten over Frihetsgudinnen. Men det er også mulig å fly over Manhattan i helikopter: en 15-20 minutters flytur over Hudson vil ta deg nær ikke bare statuen, men også Manhattans mest imponerende skyskrapere. Høres bra ut, ikke sant?

Hvis du vil lese mer om dette alternativet, anbefaler jeg artikkelen min om hvordan du kan ta en helikoptertur over Manhattan. Enten det er første gang du er i New York eller om du allerede er en hyppig besøkende, vet du at byen er enorm og utvalget av attraksjoner, ting å gjøre og interessante steder er enormt. Å ta en guidet tur er viktig for å bli kjent med de viktigste severdighetene og forstå byens historie og skikker. Her er min rapport om disse to turene, som for meg er de mest komplette:Tur til Upper og Lower Manhattan y Tur kontraster i New York

Hvis du derimot har god tid og har lyst til å komme deg ut av byen for å oppdage omgivelsene, forlater jeg deg her artikkelen min om 5 dagsturer fra New York slik at du kan utforske alle alternativene.

Bestill en helikoptertur om natten