Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Trikk Roosevelt Island

Det store ukjente for masseturisme: ta en tur med Manhattan-taubanen for en utrolig utsikt over byen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutter lest

Trikk Roosevelt Island

Utsikt over Roosevelt Island | ©Clay Leconey

Roosevelt Cable Car er ikke en av de mest populære turistattraksjonene for reisende som besøker New York, men den har mye sjarm og tilbyr vakker utsikt over byen. Det er også en veldig økonomisk tur fordi du bare trenger et Metrocard for å reise, det samme kortet som du bruker til å reise med buss eller undergrunnsbane.

1. Hvorfor ta taubanen til Roosevelt Island?

Roosevelt Island taubane| ©Patrick T Kindt
Roosevelt Island taubane| ©Patrick T Kindt

Roosevelt Cable Car er den eneste taubanen som forbinder Manhattan med Roosevelt Island i New York. Det er en liten, langstrakt øy i East River, en gang hjem til flere sykehus og et fengsel, men nå et boligområde fylt med grønne områder, luksusbygninger, idrettsanlegg og til og med campus til Cornell University.

Roosevelt Cable Car ligger i nabolaget Upper East Side, like ved det sørøstlige hjørnet av Central Park. Det er en ideell turistattraksjon for å fullføre besøket i dette nabolaget i New York etter å ha besøkt noen museer og spasert gjennom de luksuriøse gatene.

Jeg anbefaler det for

 • Fullføre besøket ditt på Upper East Side.
 • Få nye utsikter over Manhattan
 • Bli kjent med Roosevelt Island
 • Nyt en veldig økonomisk plan: billetten er billig, og du kan komme deg videre med Metrocard.

Hvorfor liker jeg det?

Jeg liker det fordi det er et veldig rolig sted å gå en tur for å koble av fra kjas og mas på Manhattan. På Roosevelt Island er det flere små parker og utsiktspunkter ved vannet som er perfekte for å ta noen fine bilder av turen din og for å la barna leke ute en stund hvis du reiser som en familie.

Bestill en byrundtur i New York

2. Når skal du ta Roosevelt Cable Car?

Utsikt fra Roosevelt Island Cable Car| ©Ray SL
Utsikt fra Roosevelt Island Cable Car| ©Ray SL

Siden Roosevelt Island Cable Car er et transportmiddel som forbinder Roosevelt Island med Manhattan, er mitt råd å unngå rushtiden når New Yorkere bruker Roosevelt Island Cable Car for å pendle til og fra jobb. Så unngå å gå opp mellom 7 og 9 AM og 5 og 7 PM.

Hver kabin har plass til rundt 100 personer, så hvis det er overfylt og du ikke kan komme nær vinduene, vil du ikke kunne nyte utsikten.

Du kan for eksempel ta Roosevelt Cable Car midt på dagen når du skal til Upper East Side. Når du er om bord, stiger kabinen sakte, og du får et fugleperspektiv over byen- vognene ser ut som miniatyr!

Underveis følger taubanen Queensboro Bridge og flyr over East River. Bak broen ser du skyskraperne i Downtown og Brooklyn Bridge i det fjerne. Nærmere broen kan du se spirene til Chrysler Building og Empire State Building.

Roosevelt Cable Car rutetabell

 • Søndag til torsdag åpen fra 6 til 2 om morgenen.
 • Fredager og lørdager er den i drift fra kl. 06.00 til 03.30.

Hvor lang er taubaneturen?

Selv om det kan virke som om Roosevelt Cable Car beveger seg sakte, tar turen i virkeligheten bare 3 minutter, og du vil være på den andre siden på kort tid.

Bestill en New York City Tour

3. Hvordan komme seg på Roosevelt Cable Car?

Roosevelt Island taubaneskinner| ©Clay Leconey
Roosevelt Island taubaneskinner| ©Clay Leconey

Hvis du er på Manhattan, går du til 59th Street og 2nd Avenue, der inngangen ligger.

Taubanen går hvert 7. til 15. minutt, avhengig av tidspunktet på dagen, så ventetiden bør ikke være for lang.

Når du kommer til Roosevelt Island, kan du gå av for en tur rundt øya, eller hvis du vil tilbake til Manhattan etter turen, må du uansett gå av, gå gjennom svingene, betale igjen og gå på igjen. Denne prosessen er obligatorisk for alle passasjerer.

Er det trygt? Stopper det?

Ja, dette transportsystemet er et av de tryggeste som finnes. Ikke bekymre deg, det er sjelden at drosjen stopper midt på reisen.

Isabels reisetips

Om våren er bredden av East River et flott sted å nyte kirsebærblomstene på Roosevelt Island med New Yorks skyline i bakgrunnen.

4. Hvor mye koster det å ta Roosevelt Cable Car?

På Roosevelt Island Cable Car| ©Dan Gold
På Roosevelt Island Cable Car| ©Dan Gold

En enkeltbillett til Roosevelt Island Cable Car koster 2,75 dollar, det samme som en enkeltbillett til undergrunnsbanen i New York City.

Hvis du planlegger å bruke offentlig transport regelmessig for å komme deg rundt i byen, anbefaler jeg at du kjøper MetroCard, et oppladbart kort som er gyldig for undergrunnen, buss og Roosevelt Cable Car.

MetroCard kan lades opp:

 • Enkeltturer (betal per tur)
 • Ubegrenset antall turer i 7 dager
 • Ubegrenset antall turer i én måned

Hvor og hvordan får jeg tak i Metrocard?

For å få et Metrocard må du gå til en hvilken som helst t-banestasjon, der du finner billettautomatene. Hvis det er første gang du kjøper et Metrocard, må du velge alternativet "Få et nytt kort", som koster $ 1. Ellers må du bare velge alternativet "Lad opp kortet ditt" og angi saldoen du ønsker.

Deretter kan du velge type Metrocard: Vanlig Metrocard og Ubegrenset tur. Det siste trinnet er betalingsmåten. Du kan bruke kontanter, bankkort (minibank) eller kredittkort for å kjøpe Metrocard.

Hvis du vil vite mer om Metrocard, i artikkelen New York Subway Guide forteller jeg deg alt du trenger å vite om dette kortet og for å orientere deg og få mest mulig ut av New York Subway.

5. Er det en annen måte å komme seg til Roosevelt Island på?

På Roosevelt Island brygge.| ©Alex Simpson
På Roosevelt Island brygge.| ©Alex Simpson

Det er riktig. Roosevelt Island kan nås med undergrunnen fra både Manhattan og Queens. T-banestoppet heter Roosevelt Island og ligger på linje F.

Du kan også ta NYC Ferry til Astoria-området i Queens, som stopper på Roosevelt Island. NYC Ferry ble opprettet for å forbedre forbindelsene mellom bydelene i New York og for å avlaste T-banen. Det er imidlertid også et morsomt eventyr for turister. Til syvende og sist er det et billigere alternativ til sightseeingcruise og lar deg også se den fantastiske Manhattan-skylinen.

Hvis du vil vite mer om NYC Ferry, sjekk ut artikkelen min A Practical Guide to the New York Ferry der jeg forteller deg alt du trenger å vite om ruter, rutetider, priser og mer.

6. Hva kan du se på Roosevelt Island når du går av taubanen?

Spaser på Roosevelt Island| ©Dan Gold
Spaser på Roosevelt Island| ©Dan Gold

Roosevelt Cable Car forbinder Manhattan Island med Roosevelt Island. Som jeg nevnte tidligere, kan du dra nytte av besøket ditt på Upper East Side til å besøke Roosevelt Island og fullføre omvisningen din i dette området av New York.

Til tross for sin lille størrelse har den noen turistattraksjoner som er vel verdt et besøk, og du kan til og med få flott panoramautsikt over Manhattan med kameraet ditt.

Når du er der, kan du ta en spasertur rundt øya for å se ny utsikt over Empire State Building og Chrysler Building, samt East River skyline. Du kan også se FN-bygningen herfra.

Ved siden av taubanestoppet er det også en gratis rød buss kalt Red Bus som kjører rundt på øya og har flere stopp, så hvis du ikke har mye tid til å gå rundt på øya, kan du bruke bussen og hoppe av og på når du vil. Du kan sjekke rutetider og holdeplasser her.

Du kan spore den røde bussen når du er på Roosevelt Island gjennom appen NEXT Bus. Du kan få den gjennom Apple Store.

Tur fra nord til sør på Roosevelt Island

 • På nordsiden av øya står et lite fyrtårn kalt Blackwell Island Light, som ble bygget i 1872 for å vise vei til New York City Insane Asylum, et mentalsykehus på øya.

 • Den eneste gjenværende resten av denne institusjonen er The Octagon, et tårn som har blitt restaurert og nå fungerer som lobbyen til et luksusbygg. Det ligger noen få minutter sør for fyret.

 • Gå deretter sørover langs vestkysten, og du vil se flere utkikkspunkter og parker ved vannet. Roosevelt Island er rolig, og kontrasten til det travle Manhattan er slående.

 • Midt på øya ligger Chapel of the Good Shepherd (543 Main Street), bygget i 1888 av den episkopale kirken. Det ble restaurert i 1975 og er nå et samfunnshus.

 • Rundt kirken på Main Street er det flere restauranter, kafeer og et par supermarkeder der du kan få deg en matbit hvis du har fått opp appetitten. Det finnes også et bibliotek og et kunstgalleri.

 • På hjørnet av Main Street og East Road ligger Blackwell House, et trehus som regnes for å være det sjette eldste gårdshuset i New York. Det ble bygget i 1796 for Blackwell-familien, som eide øya i lang tid og først ga den navnet sitt. I dag er det et lite museum som forteller øyas historie gjennom utstillinger, bilder og dokumenter.

 • Hvis du fortsetter sørover, etter å ha krysset Queensboro Bridge nederst, finner du bygningene til Cornell Universitys teknologicampus, som åpnet i 2017. Her lå det tidligere et fengsel (Blackwell's Island Penitentiary) og et sykehus (Goldwater Memorial Hospital) som tok seg av kronisk syke.

 • Når du går videre, kommer du til en esplanade omgitt av stillhet der øyas dyreliv vandrer fritt. I dette området vil du kunne ta en god fotosession av Manhattans skyline. Du vil se flere skyskrapere som Chrysler Building, Empire State Building og FN-bygningen langs East River. I dette området ligger også de offentlige badene på Roosevelt Island.

 • Neste stopp er Southpoint Park. Her finner du en bygning kjent som Strecker Memorial Laboratory, som en gang ble brukt som likhus og patologilaboratorium, men som nå brukes som en underjordisk transformatorstasjon.

 • I nærheten ligger et kattereservat, der barn kan kikke inn for å møte disse søte små dyrene. Forresten, på Roosevelt Island finner du flere lekeplasser der barna kan leke på fritiden. En i Main Street-området og en annen i The Octagon.

 • Deretter kan du se restene av Smallpox Memorial Hospital, et senter som en gang tok seg av koppepasienter. Visste du at arkitekten som tegnet det, var den samme som bygde den berømte St. Patrick's Cathedral? Han het James Renwick Jr.

 • Og til slutt kommer vi til Franklin D. Roosevelt Park, også kjent som Four Freedoms State Park. Ved inngangen er det et billettkontor hvor du kan gi en donasjon på $ 5 for å hjelpe bevaring av parken, selv om det ikke er obligatorisk, kan du komme inn gratis.

 • Det er en ganske vakker park med flott utsikt over Manhattans skyline. Hvis du ser østover og mot Queens, vil du også se Gantry Plaza Park og Pepsi-skiltet- en spektakulær utsikt over et særegent hjørne av New York! Du vil ikke slutte å ta bilder. Parken er åpen onsdag til mandag fra 9 til 17. Stengt på tirsdager.

 • På slutten av turen kan du ta den røde bussen tilbake til utgangspunktet og fortsette å utforske New York.

8. Hvordan komme seg tilbake til Manhattan fra Roosevelt Island?

Tilbake til Manhattan| ©Hellotickets
Tilbake til Manhattan| ©Hellotickets

For å komme tilbake til Manhattan kan du velge å bruke undergrunnen, fergen eller taubanen igjen. Hvis du tok taubanen til Roosevelt Island, kan det være en god idé å ta fergen tilbake for en morsom båttur på vannet i New York. Hvis du reiser som en familie, vil barna ha det kjempegøy med taubanen og båten - det er en opplevelse de sent vil glemme!

NYC Ferry's Astoria-linje stopper på Roosevelt Island, og på returen går turen sørover mot Midtown Manhattan og Wall Street. Ved ankomst kan du fortsette rundturen i byen ved å besøke finansdistriktet og Ground Zero.

Hvis du vil vite mer om hva du kan se i denne delen av The Big Apple, bør du ikke gå glipp av artikkelen min om 10 ting å se og gjøre på Ground Zero i New York.