Hvordan Kjøpe Billetter til en NBA Kamp i New York

Hvis du kjøper billett til en NBA-kamp i Madison Square Garden eller Barclays Center, kan du se Knicks og Nets live. Er du med?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minutter lest

Hvordan Kjøpe Billetter til en NBA Kamp i New York

Inne i Madison Square Garden | ©Christian Reimer

En av de mest fascinerende forestillingene du kan oppleve i USA er en NBA-kamp. Enten det er fordi basketball er lidenskapen din eller fordi du vil oppleve den vanvittige stemningen og atmosfæren i New York, er det en unik opplevelse du må få med deg minst én gang i livet.

Det finnes to NBA-lag i New York, New York Knicks og Brooklyn Nets. Begge konkurrerer fra oktober til april i den ordinære sesongen og fra april til juni i sluttspillet hvis de kvalifiserer seg.

New York Knicks-billetter: de mest populære billettene

New York Knicks mot Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh
New York Knicks mot Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh

New York Knicks spiller i legendariske Madison Square Garden, som ligger i sentrum av Manhattan. Laget ble grunnlagt i 1946 og er det laget som har eksistert lengst. Selv om de bare har vunnet to titler (den siste i... 1972!), er de det mest berømte laget i NBA. Og endelig er det en fornøyelse å se på dem: Forrige sesong kom de til sluttspillet og har superstjerner som power forward Julius Randle og point guard Jalen Brunson.

Se billetter til New York Knicks

Brooklyn Nets-billetter: alternativet

Inne i Barclays Center| ©LunchboxLarry
Inne i Barclays Center| ©LunchboxLarry

Brooklyn N ets flyttet nylig til en ny hjemmebane og spiller nå i det moderne Barclays Center i Brooklyn. De har uten tvil NBAs beste defensive lag med Mikal Bridges og Cam Johnson som sesongens beste spillere. Selv om de ikke starter som favoritter, er showet garantert.

Se Brooklyn Nets-billetter

Hvor kan man kjøpe billetter til NBA i New York?

Boston Celtics mot Brooklyn Nets i Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics mot Brooklyn Nets i Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen

Billetter til NBA kan bare kjøpes online, ettersom alle billetter er digitale. Hellotickets har en avtale med New York Knicks og Brooklyn Nets om å selge deres billetter i Spania.

Etter COVID er det ikke lenger mulig å kjøpe billetter i billettkontoret, selv om de fortsatt jobber for å samle inn noen bedriftsbilletter eller sesongkortinnehavere som har sesongkort.

Se NBA-billetter

Hvor mye koster det å se en NBA-kamp i New York?

Madison Square Garden, hjemmebanen til New York Knicks.| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, hjemmebanen til New York Knicks.| ©Ajay Suresh

Prisen varierer avhengig av hvilke lag som spiller mot hverandre, men gjennomsnittsprisen ligger på rundt 150 euro per billett for både New York Kn icks og Brooklyn Nets. Minimumsprisen er vanligvis 50 euro for en liten kamp og et sete et stykke unna banen. Maksimumsprisen er godt over 1000 euro for en plass ved siden av banen.

Det er viktig å merke seg at billettprisene endres daglig, akkurat som prisen på en flybillett. Hvis etterspørselen øker og det er få billetter igjen, blir prisen dyrere, mens hvis etterspørselen ikke dekkes, går prisen ned.

Prisen svinger også gjennom sesongen. Knicks' julekamper er de dyreste i løpet av året, ettersom byen fylles opp av internasjonale og amerikanske turister som vil til Madison. Mot slutten av den ordinære sesongen (april) pleier de imidlertid å være billigere fordi fansen til begge lag foretrekker å vente på sluttspillet.

Se NBA-billetter

Hvordan spare penger når du kjøper NBA-billetter i New York?

Basketballkuler fra kampene.| ©Markus Spiske
Basketballkuler fra kampene.| ©Markus Spiske

For å spare penger når du kjøper NBA-billetter når du reiser til New York, er det viktig å huske på at billettprisene stadig endrer seg. Det vil si at prisene går opp eller ned hver dag avhengig av etterspørselen, akkurat som en flybillett.

Problemet er at Knicks og Nets har solgt ut det meste av stadion til sine sesongkortinnehavere før sesongen starter. Derfor er det ikke uvanlig at billettene blir utsolgt, så etterspørselen er alltid høy. Med dette i bakhodet er det et par ting du kan gjøre for å spare penger.

Kjøp billetter på forhånd

Det viktigste for å spare penger på NBA-billetter er å kjøpe billetter så langt i forveien som mulig. Knicks- og Nets-billetter legges ut for salg i midten av august, og det er da prisene er lavest for alle sesongens kamper. Hvis det er mulig, er dette det beste tidspunktet å kjøpe dem på. Dette kan sammenlignes med å bestille flybillett eller hotell.

Hvis det fortsatt er mer enn to måneder igjen til kampen, vil billettprisene ha endret seg, men ennå ikke steget kraftig.

Det største problemet er hvis det er mindre enn to uker igjen: Da har du ikke noe annet valg enn å betale en høyere pris, ettersom det vil være stor etterspørsel og få billetter tilgjengelig.

Å velge en mindre attraktiv motstander

En annen viktig faktor for å bestemme prisen på kampen er Knicks' eller Nets' motstander. En kamp mot et av de beste lagene i ligaen eller et av de mest kjente lagene (som Lakers) kan være opptil tre ganger dyrere enn en kamp mot et mindre attraktivt lag. Det er selvsagt de store kampene som er mest etterspurt, men hvis du er opptatt av opplevelsen og har litt fleksibilitet med datoene, kan du spare penger ved å gå på en mindre attraktiv kamp.

Velg setet bak kurven

Det siste sparetipset er å velge en plass som gir en god opplevelse, men som ikke er for dyr. Prisen på setene bak kurven (uansett om du er nær eller langt fra banen) er alltid billigere enn setene på siden av Madison Square Garden eller Barclays Center.

De beste setene når det gjelder valuta for pengene er imidlertid de som er plassert i hjørnene. Disse billettene har en anstendig synsvinkel, og prisen er betydelig billigere enn en billett midt på siden.

Se NBA-billetter

Hvor mye koster en New York Knicks-billett?

Knicks' laglogo| ©Michael Tipton
Knicks' laglogo| ©Michael Tipton

En New York Knicks-billett koster i gjennomsnitt €148 per billett. Minimumsprisen er €52 hvis det er en liten kamp mot slutten av sesongen.

Det dyreste tidspunktet i løpet av sesongen (før sluttspillet) for å se Knicks er ved juletider, ettersom det er da etterspørselen er størst. Hvis de kvalifiserer seg til sluttspillet, varierer gjennomsnittsprisen fra 200 euro for første runde til anslagsvis 1 000 euro hvis de når NBA-finalen.

Se Knicks-billetter

Hvor mye koster Brooklyn Nets-billetter?

Brooklyn Nets-lagets logo| ©Michael Tipton
Brooklyn Nets-lagets logo| ©Michael Tipton

En Brooklyn Nets-billett har en gjennomsnittspris på 172 € per billett. Minimumsprisen er 55 € hvis motstanderen er lite attraktiv og det ikke står noe på spill på slutten av den ordinære sesongen, rett før sluttspillet.

Gjennomsnittsprisen for en sluttspillbillett for å se Nets er 225 € i første runde og anslås å koste rundt 850 € hvis de går hele veien til NBA-finalen.

Se Nets-billetter

Hvordan unngå falske NBA-billetter i New York?

I pausen av kampen| ©Daniel Torres Bonatto
I pausen av kampen| ©Daniel Torres Bonatto

Den eneste måten å unngå falske billetter på er å kjøpe fra offisielle nettsteder, for eksempel Hellotickets. Det finnes nettsteder til selskaper som selger uautoriserte videresalgsbilletter. Ikke alle billettene deres er et problem, men det er en sjanse for at de blir duplisert, og selv om de senere refunderer pengene, kommer du ikke inn på stadion.

Det finnes også folk utenfor stadion som tilbyr billetter. De gjør ikke dette åpent, men går forbi fansen og spør diskret om noen er ute etter billetter. Disse billettene er alltid falske. Metoden deres er å ta deg med til et bortgjemt sted for å hente billettene kontant. Når de har blokkert deg i forsøket på å komme inn, har selgeren forsvunnet med pengene dine.

Se NBA-billetter

Hva er de beste plassene på de ulike stadionene?

Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

Opplevelsen av en NBA-kamp avhenger i stor grad av hvilken plass du velger når du kjøper billett. Selv om basketballarenaer har mindre kapasitet enn en fotballarena, er de enorme arenaer i forhold til hvor liten banen er, og en billett på de bakerste radene er veldig langt unna spillerne.

Hva er de beste plassene på Madison Square Garden?

De beste plassene på Madison Square Garden er i seksjon 1 til 12. I hjørnene eller bak kurven (seksjon 1, 2, 3, 7, 8 og 9) kan du oppleve kampen på nært hold, og selv om du ikke ser spillet så godt, er opplevelsen fantastisk. 100-seksjonene er også høyt verdsatt fordi det er her du kan nyte basketballen best, samtidig som de er tett på banen.

Hva er de beste plassene på Barclays Center?

De beste plassene på Barclays Center er mellom seksjon 1 og 31. Hjørneseksjonene, som har et godt forhold mellom pris og antall tilskuere, er 3, 13, 19 og 29. Det er bedre å sitte på en av de siste radene i disse seksjonene enn på en av de første radene i 200-seksjonene.

Når du bestiller billetter på Hellotickets-nettstedet, kan du se et interaktivt kart og velge de setene du er mest interessert i, avhengig av hvor nær banen du vil være. Du vil kunne sjekke de ulike prisene, og du vil se et bilde for å få en idé om avstanden til banen.

Se NBA-billetter

Hvor mange NBA-kamper er det i New York?

Inngangen til Barclays Center| ©Reading Tom
Inngangen til Barclays Center| ©Reading Tom

82 NBA-kamper spilles i New York fra oktober til april: 41 New York Knicks-kamper og 41 Brooklyn Nets-kamper. Hvis et av lagene kvalifiserer seg til sluttspillet, vil antallet være høyere.

Se NBA-billetter

Kan jeg gå på en NBA-kamp i julen?

New York Knicks mot Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks mot Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Ja, det er faktisk en av de mest populære periodene i sesongen, og stemningen er spektakulær. NBA sørger for at alle lagene, inkludert New York Knicks og Brooklyn Nets, spiller flere kamper i byen din i julen, så det er nesten garantert at det blir minst én kamp i løpet av reisen din.

Se NBA-billetter

Kan jeg gå på en NBA-kamp om sommeren?

Yankee Stadium i New York City| ©Marco Verch
Yankee Stadium i New York City| ©Marco Verch

Dessverre ikke, ettersom NBAs ordinære sesong starter i oktober og slutter i april, og sluttspillet avsluttes i juni.

Hvis du reiser til New York om sommeren og ønsker et alternativ til NBA for å oppleve amerikansk sport, kan du se New York Yankees eller New York Mets, to baseballag som er midt i sesongen om sommeren. Baseball-lagene i NYC spiller mange kamper, så det er lett å få med seg en av dem. Du liker kanskje ikke engang baseball, men du vil garantert få den typiske "cap, anthem and hot dog"-looken.

Du kan kjøpe billetter til New York Yankees her og New York Mets her.

Hvis du reiser i slutten av august eller september, har fotballsesongen allerede startet. I New York spiller New York Giants og New York Jets. Det er bare noen få kamper, men du kan sjekke om en dato passer deg på denne lenken for Giants-billetter og på denne lenken for Jets-billetter.

Hvor lang er NBA-sesongen?

Inne i Knicks-garderoben| ©AtlasMasland
Inne i Knicks-garderoben| ©AtlasMasland

Preseason (begynnelsen av oktober)

NBA-lagene spiller vanligvis fem til åtte kamper i preseason, som vanligvis varer i litt over tre uker, for å måle styrken før ligastarten. Det er vanligvis billigere å kjøpe NBA-billetter til disse kampene, selv om kvaliteten på kampene er lavere, ettersom lagene ennå ikke er i full treningsleir og ofte sparer stjernene sine.

NBAs ordinære sesong (midten av oktober - begynnelsen av april)

I løpet av disse månedene spiller hvert lag 82 kamper, én annenhver dag. I løpet av den ordinære sesongen er det flere datoer som du må merke av i kalenderen, ettersom det er avgjørende kamper:

  • 25. desember (jul). En helt spesiell dag da NBA vanligvis planlegger de beste kampene.
  • Årets første kamp. Årets første kamp i både Madison Square Garden og Barclays Center er vanligvis en fest. Mange newyorkere og turister benytter anledningen til å se denne kampen.
  • Knicks VS. Nets. En klassisk kamp i New York som vanligvis tiltrekker seg et stort publikum, er "derbyet" mellom de to lagene i byen. Hvis du er heldig og tilfeldigvis er der, må du ikke gå glipp av det.
  • Februar (NBA All-Star). All-Star-kampen der de beste spillerne fra hvert lag i ligaen møtes for å spille en oppvisningskamp.

NBA-sluttspillet (midten av april - begynnelsen av juni)

Etter at grunnspillet er over, starter de 16 beste lagene i NBA sluttspillet om tittelen: 8 lag fra den østlige konferansen og 8 lag fra den vestlige konferansen møter hverandre.

Sluttspillet spilles best av 7 kamper, og før man når NBA-finalen, er det tre runder: kvartfinale, semifinale og konferansefinale. Sluttspillet varer vanligvis i nesten to måneder, og til slutt er det bare de to conference-vinnerne som kjemper om NBA-tittelen i finalen.

Forrige sesong kvalifiserte både New York Knicks og Brooklyn Nets seg til sluttspillet.

NBA-finalen (juni)

Det kan bare være én vinner. Med to lag igjen av de 16 lagene som kom med i sluttspillet, begynner NBA-finalene, som igjen spilles som en serie med best av sju kamper. Disse kampene er utvilsomt de mest etterlengtede og beste i løpet av året, ettersom hovedpersonene er de to beste lagene i USA.

Men ikke overraskende er billettene til disse NBA-kampene de dyreste i løpet av hele sesongen. Likevel blir de raskt uts olgt, for i tillegg til Superbowl er dette årets sportsbegivenhet i USA.

Se NBA-billetter

Når skal man reise til New York for å se NBA?

Knicks T-skjorter| ©NBA.com
Knicks T-skjorter| ©NBA.com

Hvis du reiser til byen før den ordinære sesongen starter, dvs. i pre-season, anbefaler jeg deg å ta en titt på lagenes pre-season-kalender fordi de vanligvis spiller vennskapskamper i begynnelsen av oktober.

Men NBA-kampene som finner sted i New York er bare garantert mellom oktober og april. Etter det avhenger alt av om New York Knicks eller Brooklyn Nets har kvalifisert seg til sluttspillet og til slutt NBA-finalen.

Må barn betale inngangsbillett til NBA?

NBA-fans| ©Seth Hoffman
NBA-fans| ©Seth Hoffman

NBA er et svært familievennlig spill, men når det gjelder spørsmålet om barn betaler inngangspenger, er sannheten at det avhenger av laget. Når det gjelder New York Knicks, sier Madison Square Garden at barn som har fylt to år må ha billett.

Når det gjelder Brooklyn Nets, sier Barclays Center-stadionet for alle sportsarrangementer at barn som er opptil 86,36 cm høye, kommer gratis inn på Barclays Center, men må dele sete med en voksen med billett. Alle barn som ikke oppfyller dette høydekravet, må ha billett for å komme inn på stadion og må kun sitte på plassen de har billett til.

Hvis du kommer til stadion med barn under to år, ber vi deg ta med bevis på barnas alder i tilfelle du blir bedt om det ved inngangen. Gyldig legitimasjon er fødselsattest eller pass.

Se NBA-billetter

På kampdagen

I billettkøen inne på stadion| ©David Jones
I billettkøen inne på stadion| ©David Jones

Når skal man gå på stadion?

NBA-dager i New York er spesielle. Det merkes på stemningen, og det er mer liv og røre i gatene enn det som er vanlig i The Big Apple. Mitt råd er å ikke komme for tidlig. Inne på stadion finnes det hurtigmat-, snack- og suvenirbutikker som du kan besøke mens du tar deg tid, og du vil jo ikke gå glipp av hymnen.

Madison Square Garden ligger i hjertet av Manhattan, så du kan gå dit hvis du går rundt i området etter å ha sett en annen turistattraksjon i nærheten. For å komme til Barclays Center trenger du imidlertid litt mer tid hvis du tar offentlig transport, så vær oppmerksom på trafikk eller rushtid slik at du kan komme deg til stadion uten å stresse. Her er undergrunnsguiden for New York.

På kampdagen anbefaler jeg deg å gå minst en time i forveien, slik at du kan ta det rolig, gå gjennom sikkerhetsbuen, finne plassene dine, oppleve stemningen før kampen med heiagjengens musikk og dans, lytte til den amerikanske hymnen før kampen starter og se spillerne komme inn på stadion. Det er som en film!

Er ryggsekker og kameraer tillatt?

I henhold til Madison Square Gardens retningslinjer er ryggsekker og unødvendige vesker ikke tillatt på stadion. Alle vil bli gjenstand for streng sikkerhetskontroll, noe som kan forsinke adgangen til stadion. I tillegg er det ikke tillatt med videokameraer, lydopptakere, profesjonelle kameraer (inkludert tele- og zoomobjektiver), selfiepinner eller stativer.

Når det gjelder Barclays Center, er det i henhold til adgangsreglene ikke tillatt med ryggsekker eller vesker som er større enn 14"x14"x6" eller har harde sider. Det er heller ikke tillatt å medbringe profesjonelt kamerautstyr, lyd- og/eller videoopptaksenheter eller selfiepinner og stativer.

Hvor kan jeg spise før eller etter kampen?

Inne på stadion er det mange boder med mat og drikke, men prisene er betydelig høyere enn utenfor. En flaske vann kan for eksempel koste rundt 5 dollar, en pølse rundt 7 dollar og en brus rundt 6,5 dollar.

Siden det ikke er tillatt å ta med egen mat eller drikke inn på stadion, er mitt råd at du kjøper noe å spise på en av restaurantene rundt Madison Square Garden og Barclays Center, for eksempel Shake Sack eller Five Guys, hvis du er sulten før kampen. Eller vent til kampen er over med å dra dit, feire lagets seier og unne deg noe godt.

Se NBA-billetter

Nyttig informasjon for å se NBA

Utenfor Madison Square Garden| ©Jordan Staub
Utenfor Madison Square Garden| ©Jordan Staub

Selv om NBA er en av de mest populære idrettene i verden, kan det alltid dukke opp spørsmål i siste liten.

Hvor lang er en NBA-kamp?

Offisielt varer en NBA-kamp i 48 minutter (4 quarters à 12 minutter), men med timeouts og pauser varer de fleste kamper 2 timer eller mer. Etter de to første quarters er det en 15 minutters pause der du kan benytte anledningen til å få deg noe å spise eller gå på toalettet.

Jeg har ikke internettforbindelse i New York, hvordan får jeg tilgang til billettene?

Hvis du ikke har internettforbindelse under reisen til New York, kan du alltids bruke hotellets internettforbindelse og åpne billettene der, slik at de ligger klare på mobiltelefonen din når du kommer til spillestedet. Du kan også gå til et hvilket som helst offentlig sted, for eksempel en kaffebar eller restaurant i nærheten av stadion, ettersom de har gratis WiFi.

Se NBA-billetter