Hvordan Kjøpe Billetter til en Baseballkamp i New York

Vil du oppleve en av de mest populære amerikanske idrettene når du besøker New York? Her finner du alle detaljer om hvordan du kjøper billetter til MLB-baseballkamper, Yankees eller andre lag.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minutter lest

Hvordan Kjøpe Billetter til en Baseballkamp i New York

Yankee Stadium | ©Hellotickets

En av de mest fascinerende opplevelsene du kan få i USA er å gå på en MLB-kamp. Enten det er fordi du er glad i baseball eller fordi du vil nyte atmosfæren rundt sporten i New York, er det definitivt noe du må oppleve på reisen din.

De mest kjente baseballagene i New York er Yankees, som har Yankee Stadium som hjemmebane, og Mets, som har Citi Field som hjemmebane. Ikke overraskende er de rivaliserende lag, og begge konkurrerer i MLB (Major League Baseball), som spilles fra begynnelsen av april til oktober. Til tross for at de spiller i samme liga (MLB), spiller Yankees i AL (American League) og Mets i NL (National League). Les videre for å finne ut mer om begge lagene.

New York Yankees-billetter; favorittalternativet

Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt
Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt

New Yorks mest ikoniske lag med flest titler i de fire største profesjonelle ligaene (MLB, NBA, NFL og NHL). New York Yankees ble grunnlagt i 1901 og har vunnet 27 World Series av de 40 de har spilt. De tilhører den amerikanske ligaens østlige divisjon og spiller på legendariske Yankee Stadium i Bronx.

Kjøp billetter for å se på New York Yankees

Billetter til de store rivalene New York Mets

Mets Stadium
Mets Stadium

Det andre storlaget i byen er New York Mets. De ble grunnlagt i 1962 og har til nå vunnet to World Series, selv om de nesten vant en til i 2015. De er også en del av Eastern Division i National League og spiller på Citi Field i Queens.

Kjøp billetter for å se New York Mets

Hvor kan man kjøpe MLB-billetter i New York?

Yankee Stadium| ©Dan Gold
Yankee Stadium| ©Dan Gold

Det er mange kamper i MLB, faktisk spiller lagene med noen få dagers mellomrom og til og med hver dag i noen uker. Derfor er det vanligvis lett å få tak i baseballbilletter, spesielt sammenlignet med NBA-billetter. For å kjøpe baseballbilletter har du to alternativer:

Kjøp billetter online og på forhånd til baseballkamper i NYC

Hvis du vil inkludere en baseballkamp i New York-turen din, anbefaler jeg at du kjøper MLB-billetter på nettet før du reiser.

 • Etterspørselen etter å gå på baseballkamp i New York er stor, så det er normalt at billettene raskt blir utsolgt. Nøkkelen er å kjøpe dem så tidlig som mulig for å få den beste plassen til den billigste prisen.
 • Det amerikanske billettmarkedet er dynamisk, noe som betyr at prisene stiger etter hvert som kampdatoen nærmer seg og tilbudet reduseres (akkurat som for eksempel flyreiser). Hvis du venter for lenge, risikerer du å gå tom for billetter eller å få få billetter til en høy pris og i sektorer med mindre spektakulær synlighet.
 • Ved å bestille på nettet kan du dessuten velge din egen plass på stadion. Etter min mening er dette det enkleste, tryggeste og raskeste alternativet.

Kjøpe MLB-billetter i billettkontoret på stadionet

Etter min erfaring synes jeg ikke dette er det beste alternativet. Det er flere grunner til det, og her er hvorfor:

 • Å kjøpe baseballbilletter i billettkontoret betyr at du må kjøpe dem når du ankommer New York, så du må tilpasse deg åpningstidene for billettvinduet, reise til stadion og vente i en veldig lang kø for å kjøpe dem.
 • Dette betyr at du kaster bort dyrebar tid på turen til New York, som du kunne brukt til å ta en bytur eller shoppe i det store eplet i stedet for å stå i kø ved inngangsporten til et stadion.
 • Det tar flere måneder å få tak i baseballbilletter i billettkontoret enn om du hadde kjøpt dem hjemme. Dermed blir det langt færre alternativer igjen, og kanskje til en ublu pris. Eller de vil bli utsolgt på grunn av den store etterspørselen som MLB har.

Se opp for videresalg

Hvis jeg skal gi deg et siste råd når det gjelder kjøp av baseballbilletter, er det å være på vakt mot videreselgere. Det er sannsynlig at du ender opp med å betale en overpris for billetter som har dårlig synlighet eller, i verste fall, ikke er autentiske og ikke gir deg tilgang til kampen.

Kjøp MLB-billetter

Hvor mye koster MLB-billetter i New York?

Tribunen på Yankee Stadium| ©Dan Gold
Tribunen på Yankee Stadium| ©Dan Gold

Prisen på baseballbilletter til New York Yankees eller New York Mets avhenger av motstanderlaget og hvilken ukedag kampen spilles, samt hvor nær banen og kasteren du befinner deg. Prisene varierer fra 20 dollar på toppen av stadion til 500 dollar i VIP-området. I gjennomsnitt bør du sette av ca. 80 dollar for å få tak i gode billetter og nyte showet.

Husk at prisene varierer fra kamp til kamp og har en tendens til å øke når kampdatoen nærmer seg. Derfor er det best å kjøpe billetter på forhånd hvis du ønsker å se en baseballkamp når du er i New York.

Kjøp MLB-billetter

Hvordan spare penger på billetter til baseballkamper i New York?

Yankee Stadium
Yankee Stadium

De første tipsene jeg kan gi deg for å spare penger når du kjøper MLB-billetter, er de du sikkert kan forestille deg: kjøp billettene på forhånd og velg et lag eller en kamp som ikke er blant sesongens viktigste. Det tredje tipset er selvfølgelig å velge sete på stadion med omhu.

Hvilket sete skal jeg velge på stadion?

Når du velger sete på stadion, gjelder det å finne en balanse mellom et godt sete og budsjettet ditt. De billigste billettene tilsvarer de høyeste og fjerneste setene, mens jo lavere seter, desto høyere pris.

Når du kjøper baseballbilletter på nettet, vil du imidlertid se et bilde av den nøyaktige utsikten fra hvert sete, slik at du vet hva du kan forvente fra hvert sete.

Kort sagt avhenger prisen på MLB-billetter av hvor nær banen du befinner deg. Jo lenger unna banen du befinner deg, jo lavere blir prisen.

Er det verdt å kjøpe de dyrere billettene?

Det kommer an på hvor stor baseballfan du er. Hvis du bare går på kamp for å oppleve stemningen og ha det gøy, vil kanskje en billett i en hvilken som helst seksjon på stadion, mer eller mindre nær kasteren, gi deg den samme gleden selv om du ser kampen på avstand.

Hvis du derimot er veldig interessert i baseball og ønsker å se spillet og spillerne på nært hold, er mitt råd å investere litt mer penger i gode seter - opplevelsen er verdt det!

Kjøp MLB-billetter

Hvor mye koster billetter til New York Yankees?

Luftfoto av stadion
Luftfoto av stadion

Selv om du kan finne billigere billetter hvis du setter deg i et område utenfor Yankee Stadium, er gjennomsnittsprisen for en baseballkamp på Yankee Stadium mellom 35 og 90 dollar. Hvis du investerer dette beløpet, får du gode seter med god sikt slik at du kan nyte kampen.

Hva er det beste setet på Yankee Stadium?

Prøv alltid å velge en rad som er så lav som mulig og så nær første base som mulig, da det er her 80 % av poengene blir scoret. De beste plassene er mellom seksjon 14 og 18 på hver rad, ettersom de tilhører hjemmelaget og er nærme home plate.

På dette stadionet kan du imidlertid se kampene fra nesten hvor som helst, så hvis målet ditt bare er å nyte opplevelsen, kan du finne billige billetter i seksjon 400.

Kjøp MLB-billetter

Hvor mye koster New York Mets-billetter?

Luftfoto av stadion
Luftfoto av stadion

Hvis du investerer mellom 20 og 80 dollar, får du en god plass på New York Mets' Citi Field-stadion. Hvis du i tillegg velger en ukedag for å gå på kampen, vil billetten sannsynligvis være billigere enn hvis du går på en lørdag eller søndag (selv om det alltid vil avhenge av Mets' motstander og når i sesongen den aktuelle kampen finner sted).

Hvor er det beste setet på Citi Field Mets Stadium?

Mets Stadium har 5 store seksjoner (100, 200, 300, 400 og 500) som er delt inn i ulike underseksjoner. Jo nærmere du er 100-seksjonen, jo nærmere banen og jo bedre vil du se kampen. Hvis du også befinner deg i baseområdet, vil du få enda bedre oversikt over det meste som skjer under kampen.

De beste plassene er mellom sone 111 og 128, men de er også de dyreste; et mellomalternativ kan være sone 310 til 330, der du har god sikt uten at det går ut over budsjettet for New York-turen.

Kjøp MLB-billetter

Hvordan er MLB-sesongen og hvor lenge varer den?

MLB-baller| ©Lesly Juárez
MLB-baller| ©Lesly Juárez

MLB (Major League Baseball) består av 30 lag som spiller i American League (AL) og National League (NL), med 15 lag i hver liga. Det interessante er at selv om Yankees og Mets spiller i samme liga, tilhører de to lagene forskjellige MLB-divisjoner, førstnevnte spiller i American League (AL) og sistnevnte i National League (NL).

Hver sesong spiller lagene 162 kamper, og fem lag fra hver liga kvalifiserer seg til et mesterskap med fire lag etter sesongen, som avsluttes med World Series, en mesterskapsserie med sju kamper mellom vinneren av hver liga som har blitt arrangert siden 1903.

Forsesongen (februar - mars)

I løpet av pre-season spilles det vennskapskamper mellom februar og mars for å forberede lagene og få fansen til å glede seg til sesongstarten.

Det er vanligvis billigere å kjøpe baseballbilletter til pre-season-kamper, selv om kvaliteten på kampene er lavere, ettersom lagene ofte reserverer stjernene sine og er midt i treningsleiren.

Ordinær sesong (april - begynnelsen av oktober)

Denne spilles fra april til begynnelsen av oktober med 162 kamper. I løpet av disse månedene kan du se Yankees eller Mets spille på sine respektive stadioner.

I den regulære sesongen er det to datoer av stor betydning:

 • Dentradisjonelle åpningsdagen: Avholdes i begynnelsen av april. Alle de 30 MLB-lagene spiller på denne dagen, som er sesongens åpningsdag.
 • MLB All Star: Denne finner sted i midten av juli. Dette er en årlig baseballkamp mellom de beste spillerne fra National League og American League.

Sluttspillet (oktober)

Sluttspillet eller playoffs begynner i oktober. Vinnerne av hver divisjon - East, Central og West - kvalifiserer seg til sluttspillet. Disse lagene er definert som lagene med flest seire i løpet av sesongen. Vinnerne av hver divisjon får direkte adgang til divisjonsserien, og de to lagene med wildcard som kvalifiserer seg, spiller mot hverandre i Wild Card Game.

Vinnerne av divisjonsserien kvalifiserer seg deretter til Championship Series. I disse semifinalene møtes de to beste lagene fra hver liga, American League og National League.

På dette stadiet av konkurransen er det bare de beste lagene som står igjen, og de møter hverandre i sluttspillet. Kampene blir enda mer spennende, og prisen på baseballbilletter til sluttspillet stiger, men det er absolutt verdt det.

MLB World Series (slutten av oktober - begynnelsen av november)

Når vinnerne av hver liga er kåret, kommer et av de mest etterlengtede øyeblikkene for MLB-fans: World Series. Hele landet stopper opp for å se en av årets største sportsbegivenheter.

I World Series møtes American League-mesteren og National League-mesteren i en serie med best av sju kamper. Mesterskapet finner sted i slutten av oktober og begynnelsen av november.

Billetter til World Series er naturligvis de dyreste i hele MLB-sesongen, men dette er kampenes kamp. Den store finalen!

 • Hvilke seks baseballag har vunnet flest World Series-titler: NY Yankees med 27, St. Louis med 11, Oakland med 9, Boston med 9, San Francisco med 8 og LA Dodgers med 6.

Kjøp MLB-billetter

Hvor lang er en MLB-kamp?

Fasaden på Yankee Stadium
Fasaden på Yankee Stadium

Baseballkamper er lange. De kan vare fra 3 til 4 timer, og mesteparten av kampen er stille, men plutselig kommer det noen spennende kamper som får fansen i gang.

Blir kampene kjedelige med denne lengden? Det kommer an på hvor stor baseballfan du er. Hvis du liker det veldig godt, vil du ha glede av det fordi du forstår spillene, og hvis du ikke er baseballekspert, vil du helt sikkert også ha glede av det, siden atmosfæren er livlig og det er lett å komme i gang.

Du kan ta selfies, filme og kommentere kampene mens du spiser taco eller pølser. Min erfaring er at baseball er underholdende, og at du får en annerledes dag på turen - det er verdt det!

Kjøp MLB-billetter

Tips til kampdagen

Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Når skal man gå på stadion?

MLB-dager i New York har en helt spesiell atmosfære. Du kan føle det i luften, og gatene er travlere enn vanlig i The Big Apple. Mitt råd er å ikke komme for tidlig, men minst en time i forveien for å gå i lagbutikken, finne plassene dine eller kjøpe en matbit. Du vil se hvordan stadion fylles opp litt etter litt og hvordan det brøler når spillerne kommer på banen.

 • Hvordan komme seg til Yankee Stadium i Bronx. Den enkleste måten å komme seg til Yankee Stadium på er med T-banen. Nærmere bestemt vil 161. stopp (linje 4) slippe deg av ved siden av stadion. Du finner all informasjon om hvordan du tar undergrunnen i New York i denne artikkelen, men slapp av, du kan ikke gå deg vill.
 • Slikkommer du til Mets stadion i Queens. T-banelinje 7 har en holdeplass rett foran Citi Field (Mets-Willets Point Station), noe som er det raskeste alternativet med tanke på at hvis du bor på Manhattan, vil en taxi over broen til Queens bli veldig dyr.

Er det mulig å spise inne på stadion?

Inne på stadion er det mange mat- og drikkeboder der du kan kjøpe noe å spise mens du ser på kampen (hamburgere, pølser, nachos, chips, pommes frites...), selv om prisene kan være litt høyere enn utenfor.

 • Fans kan imidlertid ta med seg snacks inn på Yankee Stadium for eget forbruk. Hel frukt, for eksempel epler eller appelsiner, må skjæres i skiver eller biter. Det er også tillatt å ta med vannflasker i plast på én liter eller mindre, så lenge de er fabrikkforseglet.
 • Citi Field er tilgjengelig med fabrikkforseglede vannflasker i plast på 0,59 liter eller mindre. Fans kan også ta med en juiceboks til barn som er forseglet og har myke sider. Begge produktene må ikke være frosne.

Er det mulig å ta med ryggsekker eller kameraer?

 • I henhold til Yankee Stadiums retningslinjer er det ikke tillatt å ta med seg ryggsekker eller vesker som er større enn 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm inn på stadion. Harde vesker er ikke tillatt på stadion. Det er heller ikke tillatt å ta med videokameraer eller annet utstyr som kun er beregnet på å ta opp video og/eller lyd, og heller ikke selfiepinner, stativer eller annet profesjonelt kamerautstyr.
 • Når det gjelder Citi Field, står det i retningslinjene for Citi Field at ryggsekker av sikkerhetsgrunner ikke er tillatt inne på stadion. Håndvesker, vesker, bleieposer eller små kjølebager som ikke er større enn 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm, er imidlertid tillatt. Helt gjennomsiktige ryggsekker uten skjulte innerlommer er også tillatt.

Kjøp MLB-billetter

Nyttig informasjon for å se MLB

Billetter til Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Billetter til Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Når bør jeg velge å se en baseballkamp i New York?

Mellom april og oktober er det baseballkamper i New York nesten hver dag. Hvis du reiser til New York om sommeren, mellom mai og september, kan det være lurt å se en ettermiddagskamp. Uansett bør du sjekke favorittlagets spilleplan for å finne det beste tidspunktet for å få med deg denne opplevelsen, og husk at kampene gjerne er litt dyrere i helgene.

Må barn betale inngangsbillett?

MLB er i stor grad et familieshow, så det er vanlig å se foreldre ta med barna sine på kampene. Når det gjelder spørsmålet om barn betaler inngangsbillett til baseball, er sannheten at det avhenger av laget.

 • For eksempel sier New York Yankees ' adgangsregler for barn at barn som er 3 år eller yngre og mindre enn 76 cm høye, ikke trenger billett, men må sitte på fanget til en voksen under kampen for ikke å blokkere utsikten for andre tilskuere.
 • New York Mets skriver i sine adgangsregler at barn som er 81 cm eller høyere må ha egen billett. Barn under 81 cm kommer gratis inn, men må sitte på fanget til en voksen under arrangementet.

I hvilket format får jeg billettene mine?

Yankees- og Mets-billetter er mobilbilletter, så for å få tilgang til arrangementet må de vises på mobiltelefonen din og trenger ikke skrives ut. Telefonen din er din billett!

Jeg har ikke internettforbindelse i New York, hvordan får jeg tilgang til billettene?

Hvis du ikke har internettforbindelse under reisen til New York, kan du alltids bruke internettforbindelsen i leiligheten eller på hotellet der du bor og åpne billettene der, slik at de ligger klare på telefonen når du ankommer stadion. Du kan også gå til et hvilket som helst offentlig sted, for eksempel en restaurant eller kaffebar i nærheten av stadion, ettersom de har gratis WiFi for kunder.

Kjøp MLB-billetter

Kan jeg besøke Yankee Stadium selv om det ikke er kamp?

Rundt Yankee Stadium
Rundt Yankee Stadium

Ja, absolutt! Yankee Stadium er en institusjon i New York City, så det finnes en rekke måter å besøke den på selv om du reiser til byen utenom MLB-sesongen. Her er noen tips til hvordan du kan besøke Yankee Stadium, men det finnes flere rundturer som tar deg rundt på tribunene og museet, og anlegget har også en Hard Rock Café der du kan stikke innom for en helamerikansk opplevelse.

Er området rundt Yankee Stadium trygt?

Svaret er ja. Området der Yankee Stadium ligger er trygt og stemningen i området rundt er svært festlig, så du kan nyte arrangementet uten bekymringer.

Kjøp MLB-billetter

Hva skjer når det ikke er baseballsesong i New York?

Fasaden på Yankee Stadium
Fasaden på Yankee Stadium

Etter at World Series er over, og de neste seks månedene frem til slutten av mars, er det ingen baseballkamper i New York. Men hvis du ønsker å overvære et sportsarrangement i løpet av ferien i byen, anbefaler jeg andre alternativer: