Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

De beste middagscruise i New York City

Et cruise rundt Manhattan vil gi deg en uforglemmelig romantisk kveld, men hvis du gjør det om bord på en luksusbåt med middag inkludert, vil du oppleve en natt som en film. Legg merke til hva som venter deg!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutter lest

De beste middagscruise i New York City

Utsikt over Frihetsgudinnen ved mørkets frembrudd | ©Phil Dolby

Du blir nok aldri lei av å se Manhattans skyline: skyskraperne, dynamikken, lyset.... Alt ser magisk ut, og enda mer magisk blir det når man ser det fra vannet. Heldigvis går det dusinvis av cruisebåter på Hudson-elva hver eneste dag, men hvilke er de som får deg til å leve deg inn i en filmscene?

Det er mange å velge mellom, men jeg har valgt ut de beste, slik at du ikke skal være i tvil om hvilken som passer din smak best. Here we go:


Premium-alternativet

New York Cruise med Middagsbuffet

Luksuscruise med middagsbuffé

Om bord på denne utrolige båten kan du nyte den beste utsikten over Manhattan, samtidig som du kan nyte en buffémeny og den beste livemusikken som liver opp kvelden.

Varighet: 2 timer 30 minutter

Rundt kl. 18.30 begynner eventyret på denne spektakulære båten som tar deg med langs Hudson-floden og lar deg beundre New Yorks beste skyskrapere mens du nyter en utsøkt middagsbuffet og den beste livemusikken.

Dette er uten tvil den mest eksklusive opplevelsen du kan velge for å ta farvel med New York: Den helglassede båten gir deg til enhver tid den mest spektakulære panoramautsikten over Manhattan.

Dette middagsbuffetcruiset på New Yorks Hudson-elv gir deg uforglemmelig utsikt fra Hudson over Empire State Building, Financial District, Brooklyn Bridge og til og med Frihetsgudinnen i nesten tre timer.

Hvorfor jeg anbefaler dette alternativet: Hvis du er ute etter en førsteklasses og eksklusiv opplevelse for å nyte en kveld med partneren din, er dette alternativet for deg.


Hvor mye koster et middagscruise i New York?

Nattcruise| ©Tony Fischer
Nattcruise| ©Tony Fischer

Prisene for et middagscruise på Hudson-floden ligger på rundt 225 euro hos Hellotickets, avhengig av hva slags meny du ønsker å få servert om bord. Det dyreste alternativet har en eksepsjonell treretters meny som serveres ved bordet til alle gjestene.

Sammenlignet med prisene på de mer vanlige New York -cruisene som ikke inkluderer middag og er begrenset til en rute rundt Hudson, er det klart at de som inkluderer middag er dyrere, men også mye mer eksklusive. Antall plasser er begrenset, det er ikke avgang hver dag, og kvaliteten og oppmerksomheten er på linje med en ren luksustjeneste.

Båtens komfort og størrelse er også helt annerledes: Middagscruise arrangeres på luksusfartøyer, yachter eller glassbåter som er designet for å gi alle sanser maksimal glede.

Bestill ditt middagscruise

Varighet på middagscruise i New York

Bordet på cruiset| ©Siniz Kim
Bordet på cruiset| ©Siniz Kim

Middagscruise i New York varer mellom to og tre timer. Husk at dette er en avslappet opplevelse som er designet for at passasjeren skal nyte opplevelsen: utsikten over byen, den utsøkte middagen, det luksuriøse fartøyet...

Det som er bra med den lange varigheten, er at de dekker en flott rute rundt øya Manhattan og til og med går så nær Frihetsgudinnen slik at du kan se den på nært hold. Hastigheten er ganske rolig, så du får tid til å nyte middagen og utsikten samtidig.

Hvis du er redd for å bli sjøsyk, er det ingen fare: Alle båtene er store og stabile, og elven er vanligvis fri for problemer med dønninger. Vær forberedt på å nyte en rolig kveld mens du nyter den beste utsikten over Manhattan. Her er en rangering av lengden på New York-cruise.

Bestill ditt middagscruise

Hva jeg får se på et middagscruise om kvelden

Utsikt over Manhattan om kvelden| ©John Cunniff
Utsikt over Manhattan om kvelden| ©John Cunniff

I løpet av det nesten tre timer lange cruiset får du muligheten til å finkjemme hele sørspissen av Manhattan Island og cruise oppover elven til Midtown. Bryggene ligger vanligvis på sørsiden av Manhattan Island, slik at du får en flott utsikt over Brooklyn Bridge og de store skyskraperne i finansdistriktet, inkludert One World Trade Center.

Noen reiseruter går helt til Liberty Island, der du kan se den opplyste Frihetsgudinnen på nært hold, og vender tilbake til Manhattan for å starte klatringen opp til Midtown, der du blant annet kan se den legendariske Empire State Building og Rockefeller Center.

Generelt er utsikten over Manhattans skyline fra vannet noe som ikke etterlater noen likegyldig, og du kommer til å nyte hvert minutt ombord på dette cruiset. Her er en liste over de viktigste attraksjonene du vil se under et cruise på Hudson

Bestill middagscruise

Hvorfor det er verdt å velge et middagscruise

Middagscruise| ©vtravelled.com
Middagscruise| ©vtravelled.com

Sammenlignet med andre dagcruise som ikke inkluderer middag, er det riktignok litt dyrere, men forskjellen er verdt det fordi opplevelsen er helt annerledes. Båten er helt luksuriøs, den er mye mer komfortabel, det er uforglemmelig å se byen om kvelden, og reiseruten er også lengre.

Disse cruisene virker ikke så turistifiserte, snarere tvert imot: Det er vanlig å se amerikanere og spesielt newyorkere feire en kveld med arbeidskollegene eller en date med partneren sin her. Følelsen av å være om bord på disse skipene er nesten den samme som å bo på et ekte femstjerners hotell på Manhattan.

Hvis du også er ute etter en uforglemmelig opplevelse for å feire en spesiell begivenhet (bursdag, jubileum, overraske partneren din osv.), vil denne kvelden ikke bare oppfylle forventningene dine, men sannsynligvis være det beste minnet du vil ta med deg fra denne turen til New York.

Bestill middagscruise

Når passer det best å ta et middagscruise på Hudson-floden?

Utsikt over New York fra cruiset| ©Ana Paula Hirama
Utsikt over New York fra cruiset| ©Ana Paula Hirama

Alle middagscruisene finner selvsagt sted sent på ettermiddagen/kvelden, når solen er i ferd med å gå ned og de første lysene på broer og skyskrapere begynner å våkne. Ærlig talt er dette den beste tiden å ta et middagscruise og cruise på Hudson.

Hvis du lurer på når i uken det passer best å bestille, kan jeg si at disse cruisene vanligvis går i helgene eller mot slutten av uken (torsdag til lørdag), men mitt råd er å sjekke datoene og bestille tidlig - det er begrenset med plasser og stor etterspørsel.

Hvis du derimot er redd for at det skal bli for varmt eller for kaldt, trenger du ikke bekymre deg. Middagen finner sted i skipets innendørs salonger, som er perfekt akklimatisert slik at varmen eller kulden utenfor ikke er noe problem. Men hvis du tar cruiset om vinteren, bør du ta med en varm jakke, slik at du kan gå ut på dekk en stund og nyte utsikten uten at glasset står i veien for utsikten over byen.

Bestill middagscruise

Ta et middagscruise i New York med barn

Nyt cruiset som et par| ©Mark Hardie
Nyt cruiset som et par| ©Mark Hardie

Før du bestiller, må du forsikre deg om at barn har lov til å være med på cruiset. I det mest VIP-aktige alternativet som tilbys av Hellotickets, er det for eksempel ikke tillatt med barn under 6 år om bord. Dette er en VIP-opplevelse der stillheten råder, det vil være live jazz eller klassisk musikk, og de har ønsket å opprettholde en "kun for voksne"-atmosfære.

For eldre barn må du være oppmerksom på at det ikke tilbys prisreduksjoner eller spesialpriser, så det er ikke sikkert at det lønner seg økonomisk å ta dem med på disse cruisene (siden de også er sent på kvelden, kan de ende opp med å sovne). Uansett bør du vurdere alt dette før du bestiller et cruise med de minste. Jeg har beskrevet alt du bør tenke på i denne artikkelen om cruise i New York med barn.

Bestill middagscruise

Andre alternativer for middagscruise

Hvis du er interessert i å nyte utsikten over Hudson-elven i solnedgangen, men ønsker å spare litt på middagen, finnes det andre cruisealternativer som kanskje vil interessere deg mer. For rundt 100 euro kan du nyte en middag om bord på en båt med levende musikk.

Denne båtturen varer i to til tre timer og byr på treretters middag, kaffe, te og live-underholdning. Alt uten å miste New Yorks skyline av syne.

Tips for å få mest mulig ut av et middagscruise på Manhattan

Slapp av og nyt øyeblikket| ©vtravelled.com
Slapp av og nyt øyeblikket| ©vtravelled.com

Sannheten er at det slett ikke er vanskelig å kose seg om bord på disse luksusskipene. Så snart du setter foten på skipet, vil du føle deg som i en historisk film og glemme tiden. La meg likevel gi deg noen tips til hvordan du får mest mulig ut av et cruise på Hudson.

  • Bestill tidlig for å være sikker på at du kan ta cruiset på den dagen som passer deg best i løpet av turen.
  • Kom itide: Husk at båten ikke venter på noen, og at det er lurt å være der i tide for å unngå overraskelser eller å komme for sent.
  • Hold øye med kleskoden: Selv om du ikke trenger å pynte deg, er det lurt å unngå "turistlooken" du har på deg når du besøker New York på dagtid. Unngå om mulig joggesko, flip-flops og shorts, og ikke nøl med å pynte deg litt mer enn vanlig - dette er tross alt en spesiell kveld som du ikke får oppleve hver dag, ikke sant?
  • Glem kameraet: Selv om du vil bli fristet til å ta bilder hele tiden, er mitt råd å ta noen bilder underveis, men ikke bli besatt av det. Ingen bilder kan beskrive følelsen av å seile rundt Manhattan i stjernelyset.
  • Slå av telefonen. Det samme gjelder mobiltelefoner. Du kommer til å ha tid til å fortelle venner og familie om den unike opplevelsen du nettopp har hatt, men akkurat da vil du nyte alt rundt deg med alle sanser (og hvis du ikke vil slå den av, husk å sette den på lydløs for ikke å forstyrre musikerne).

Bestill middagscruise