Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Omvisninger i Vatikanet

Det sies at Roma er den evige stad, og det stemmer: i byens gater finner du kilometervis med kunst og kultur. Ikke gå glipp av denne listen over de beste turene på engelsk for å bli kjent med den og nyte den til det fulle.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutter lest

Omvisninger i Vatikanet

Piazza di Spagna | ©Daniel Basso

Roma er et friluftsmuseum. I hvert hjørne er det en statue, en fontene eller en bygning som utstråler historie; en historie som vi må legge til innbyggernes skikker og den utsøkte gastronomien. En guidet tur er den beste måten å bli kjent med byen Roma, og siden det store utvalget av turer som tilbys kan være overveldende, vil jeg hjelpe deg med å velge den beste.

1. Besøk Vatikanet og Det sixtinske kapell med en ekspertguide

Petersplassen i Vatikanet
Petersplassen i Vatikanet

Å forlate Roma uten å besøke Det sixtinske kapell ville være (nesten bokstavelig talt) en dødssynd. Kapellets freskomalerier er utvilsomt hovedattraksjonen for de millioner av turister som valfarter hit hvert år, men du vil heller ikke gå glipp av Peterskirken, Petersplassen og den enorme mengden kunst du finner i Vatikanmuseene.

Å bli kjent med alt dette i detalj kan ta flere dager, eller du kan gjøre den feilen å besøke stedet på egen hånd og vandre rundt uten å ta hensyn til konteksten, symbolikken eller Vatikanets best bevarte hemmeligheter. Å besøke dem med en ekspertguide er avgjørende for å nyte dette området av Roma til det fulle. I tillegg vil du hoppe over inngangskøene (noe som er veldig viktig med tanke på at det er timevis med venting ved billettkontorene).

Det er flere alternativer å velge mellom: fra det mest økonomiske til det mest eksklusive, med tilgang til Vatikanet tidlig om morgenen før det åpner for allmennheten, slik at du kan nyte kunsten i stillhet, fred og ro og unngå folkemengdene. Bestill alltid billetter på forhånd og på nettet for å unngå for høye priser og fremfor alt for å få billetter på den dagen og det tidspunktet du ønsker.

Bestill en guidet omvisning i Vatikanet og Det sixtinske kapell

2. Colosseum og Forum Romanum, best fra innsiden og med en lokal guide.

Rundt Colosseum
Rundt Colosseum

Colosseum står sannsynligvis øverst på ønskelisten din over steder å besøke i Roma. Og det er ikke så rart. Det som i antikkens Roma var åsted for de mest myteomspunne gladiatorkampene, har gått over i historien som et symbol, ikke bare for Roma, men for hele Italia. Hvis du er fascinert av utsiden, bør du ikke gå glipp av innsiden.

I dag er det mulig å besøke Colosseum fra innsiden og gå rundt tribunene, til og med gå inn på arenaen, akkurat som gladiatorene selv gjorde, og nyte en stund følelsen av å ta en ekte reise tilbake i tid. Ved siden av Colosseum ligger dessuten Forum Romanum og Palatinhøyden, som er vel verdt et besøk.

Du kan besøke monumentet på egen hånd, men du vil få mye mer ut av det hvis en lokal guide forklarer hva du ser, hvordan det ble bygget og hva kampene som Colosseum var vertskap for besto av. Å avrunde besøket med en guidet omvisning på Forum Romanum og Palatinhøyden er den perfekte måten å fullføre omvisningen i antikkens Roma på.

Uansett hvilken tur du velger, vil du kunne hoppe over de lange køene ved billettkontoret hver dag. Her er de beste turene:

Bestill en omvisning i Colosseum, Forum og Palatinhøyden

3. Reis til jordens sentrum med en guidet omvisning i katakombene

Romas arkitektur i levende live
Romas arkitektur i levende live

Romas katakomber er en annen av byens best bevarte hemmeligheter. Litt utenfor sentrum, langs den gamle Via Appia, kommer du til katakombene, en utrolig godt bevart underjordisk krypt der du kan besøke sarkofager og graver til paver og kunstneriske levninger som er mer enn 1500 år gamle.

Selv om det er mer enn 19 kilometer med kat akombtunneler, tar besøket mindre enn to timer, men du kan bare gå inn med en guide, så jeg anbefaler at du bestiller en guidet tur i katakombene til St. Callixtus hvis du har lyst til å fordype deg i denne reisen full av legender og mystikk.

Bestill en omvisning i katakombene i Roma

4. Det mest komfortable alternativet: omvisning i Roma med buss

Petersplassen i Vatikanet
Petersplassen i Vatikanet

Selv om Roma er en by å gå rundt i, er det noen ganger ikke innen rekkevidde for alle. Hvis dette er tilfelle, har du muligheten til å gjøre det ombord på denne turistbussen uten å gi opp selskapet til en spesialisert guide. Området som dekkes av bussen er større enn det som dekkes av spaserturene, så jeg anbefaler også dette alternativet hvis du har lite tid under besøket ditt.

Selv om det kan virke som en utflukt som forringer sjarmen til byen, er turistbussen en god idé for personer med nedsatt mobilitet, med lite tid i byen eller rett og slett for besøkende som ankommer byen midt på sommeren og leter etter en praktisk måte å komme seg rundt mens de unnslipper varmen.

I tillegg kan du bruke den som offentlig transport for å komme deg fra et interessant sted til et annet, siden den har gratis stopp og dekker de viktigste punktene i byen. Sjekk priser, tilgjengelighet og ruter her:

Bestill sightseeingbuss i Roma

5. Oppdag også omgivelsene i Roma

Trastevere-området
Trastevere-området

Det er tydelig at Roma er den evige stad, og navnet tar ikke feil: gatene, monumentene og museene gjør at vi kan vandre og oppdage nye ting hver dag i årevis. Men tiden din i byen vil sikkert ikke vare evig, og hvis du har lyst til å utnytte turen til å utforske omgivelsene rundt Roma og bli litt mer kjent med italiensk kultur, er du heldig.

Det er mange utflukter og guidede turer du kan melde deg på hvis du har lyst til å koble av fra byens kaos og bli kjent med andre utrolige steder som Pompeii, Firenze, Napoli eller til og med de arkeologiske restene av Ostia eller Villa dell'Este og Hadrians villa.

Du vil se at det finnes alternativer for enhver smak og ethvert budsjett, så dykk ned i denne listen for å velge det som passer best for din tur:

Bestill en utflukt til Pompeii fra Roma

6. Nyt Romas sjarm på sykkel

Typisk pizzeria i Trastevere
Typisk pizzeria i Trastevere

Åutforske Roma på sykkel er en av de morsomste turene du kan gjøre i løpet av ferien i Den evige stad.

Det er en aktivitet som lar deg se mange interessante steder i Roma på kort tid, for eksempel antikkens Roma, Villa Borghese, sentrum eller områdene Colosseum og Trastevere, blant mange andre steder.

Sykkelturene i Roma varer vanligvis omtrent 3 eller 4 timer, men fordelen er at de kan gjøres av alle slags reisende, uavhengig av deres fysiske tilstand, ettersom det finnes klassiske og elektriske sykler. I tillegg vil du til enhver tid bli ledsaget av en lokal guide som tar deg til de mest tilgjengelige stedene, og i løpet av ruten vil du kunne stoppe fleksibelt for å ta de bildene du ønsker.

Bestill en sykkeltur i Roma

7. Lær om italiensk mat ved å ta en gastronomisk tur i Roma

Nyt det store utvalget av pizzaer på Pizzeria Panattoni.| ©Aimarmi
Nyt det store utvalget av pizzaer på Pizzeria Panattoni.| ©Aimarmi

Når du tenker på Italia, tenker du også på det deilige kjøkkenet. Et kjøkken som har krysset grenser og erobret hjerter over hele verden.

I tillegg til å nyte de fantastiske rettene i Romas restauranter, vil du under din reise til Roma ha muligheten til å ta en gastronomisk tur for å oppdage de beste lokale produktene på en tur til markeder som Campo de' Fiori og gourmetområder i nabolag som Trastevere eller det jødiske kvarteret.

Og best av alt: det blir smaksprøver! Pizza, pasta, gelato, stekte artisjokker og mange andre typiske retter fra byen.

Det beste med denne typen turer er at de ikke pleier å fokusere bare på gastronomi, men de bruker også tid på å bli kjent med Romas emblematiske steder ( Trevifontenen, Spansketrappen, Piazza Navona, Pantheon, Campo de Fiori osv.), og de vil gi deg de beste anbefalingene.), og de vil gi deg de beste anbefalingene for å spise som en lokal under ditt besøk i Roma.

Hvis du velger alternativet, kan du til og med ta en omvisning i Roma som inkluderer et matlagingskurs med en profesjonell kokk for å lage en autentisk romersk pizza.

Bestill en mattur i Roma

8. Utforsk Romas bohemske nabolag Trastevere

Trilussa-torget| ©Jim Naureckas
Trilussa-torget| ©Jim Naureckas

Trastevere er et av Romas mest sjarmerende nabolag. Sammenlignet med andre områder av byen som er mer overfylt med turister, har det en avslappet og bohemsk atmosfære som du vil forelske deg i.

Derfor kan du ikke gå glipp av en omvisning i Trastevere under ferien i Roma. Hvis du har sjansen, anbefaler jeg deg å velge en privat tur, for på denne måten vil du kunne nyte underverkene i ditt eget tempo og tilpasse ruten til stedene du er mest interessert i å se.

Videre vil du i de private turene i Trastevere skape en veldig nær og avslappet atmosfære med guiden, noe som gjør ekskursjonen til en veldig underholdende opplevelse. Faktisk kan du til og med be guiden om personlige restaurantanbefalinger, noe som vil komme godt med under besøket ditt hvis du har lyst til å spise middag i Trastevere.

Bestill en omvisning i Trastevere og den jødiske gettoen

9. Hopp på en Vespa for å oppdage Roma

På en Vespa| ©jor baeke
På en Vespa| ©jor baeke

Drømmer du om å etterligne Audrey Hepburn og Gregory Peck i filmen "Roman Holiday" og oppdage den evige stad på en Vespa? Dette er en av de morsomste turene i Roma!

Vespaen er et av de mest kjente symbolene på italiensk kultur på grunn av sine mange opptredener i filmene, og å kunne utforske landets hovedstad på en av dem er en uforglemmelig opplevelse.

Hvis du ikke vet hvordan du kjører motorsykkel, ikke bekymre deg, for på denne turen vil du reise som passasjer, og i løpet av reiseruten vil du bli ledsaget av en privat sjåfør som vil vise deg de viktigste monumentene og noen fantastiske hemmelige steder. Og det vil være stopp underveis slik at du kan ta alle bildene du vil.

Lei en scooter i Roma

10. Ha det gøy å turnere keiserlige Roma med golfbil

Besøk Trevifontenen| ©Radek Kucharski
Besøk Trevifontenen| ©Radek Kucharski

En annen flott måte å tilbringe en uforglemmelig dag i Roma på er å sette seg på en golfbil og la deg kjøre gjennom gatene i det keiserlige Roma mens sjåførguiden forteller deg historien til monumentene.

I løpet av en tur på omtrent tre timer vil du nyte den beste utsikten over Colosseum, Pantheon eller Circus Maximus mens guiden forteller deg om kampene til de store romerske keiserne.

Når du passerer Trevifontenen, kan du kaste mynten din og få tatt et bilde, fordi denne turen lar deg stoppe på de mest emblematiske stedene slik at du kan gå rundt dem og betrakte skjønnheten i de romerske monumentene i ro og mak.

Bestill omvisning med golfbil i Roma

11. Spaser gjennom Romas gater under stjernene

Romas gater om natten| ©Dylan Freedom
Romas gater om natten| ©Dylan Freedom

Jeg er sikker på at en nattetur i Roma vil være en av de opplevelsene du vil nyte mest under oppholdet ditt, og en som du vil ta med deg et veldig spesielt minne.

Det kan ikke mangle på listen over ting å gjøre i Roma! Byen er pakket inn i en romantisk og gåtefull atmosfære, og en spasertur gjennom de monumentale gatene i Roma mens du ser kirkene, palassene og torgene skinne, blir en veldig spennende opplevelse.

Dessuten er en av fordelene med å ta en nattur i Roma sammenlignet med turer på dagtid at det vanligvis ikke er så mange mennesker i gatene om natten, og turen er mye roligere. Jeg anbefaler deg å gjøre det spesielt om sommernettene, det er rett og slett magisk!

Hvis du vil vite mer om denne typen aktiviteter, ikke gå glipp av innlegget Beste natturer i Roma hvor du finner mange forslag.


De viktigste turstoppene i Roma

Trevifontenen
Trevifontenen

Grovt sett kan du dele byen Roma inn i fire turistområder: Det gamle Roma med Colosseum og Forum Romanum som de viktigste severdighetene; Vatikanstaten med Petersplassen som landemerke; Trastevere-området og sentrum av Roma med Trevifontenen, Pantheon og Piazza Navona som må-se-steder. Med mindre turen du bestiller dekker et bestemt nabolag eller område, dekker de vanligvis følgende stopp:

Fontana del Tritone

Den ligger vanligvis på Piazza Barberini, og er en barokk fontene designet av Bernini. I tillegg til å fortelle deg om myten om Triton, vil guiden sikkert dra nytte av dette stoppet for å fortelle deg om journalisten Margaret Fuller, ettersom det er en plakett på torget dedikert til henne.

Piazza Navona

Romas største t org med sine barokke fontener er et av de områdene som mest fortryller besøkende til den evige stad. Det er mange legender rundt disse statuene som representerer de store elvene fra tiden da de ble bygget (midten av 1600-tallet); guiden vil forklare flere av dem og fortelle deg hvilke som er de mest pålitelige.

Trevifontenen

Utvilsomt den mest representative fontenen i Roma så vel som den største. Ta med småpenger, for du har sikkert hørt at tradisjonen er å kaste dem bakover: én for å komme tilbake til Roma og to for å finne kjærligheten.

Pantheon

Guiden din vil sannsynligvis bruke dette stoppet til å fortelle deg om gjenforeningen av Roma, ettersom det er i Pantheon at levningene til Victor Emmanuel II, den første kongen av det gjenforente Italia, er stedt til hvile. Prøv å ikke miste tråden i forklaringene når du betrakter dette vidunderet av romersk arkitektur; jeg advarer deg om at det ikke er lett. Inngangen er gratis.

St. Ignatius av Loyola-kirken

Barokk i stil og bygget mellom det 17. og 18. århundre, huser denne kirken en modell av et tempel dedikert til verdens religioner og en veldig spesiell optisk illusjon som guiden din i Roma vil kunne avsløre for deg. Gratis inngang.

Hadrians tempel

Dette tempelet i korintisk stil fra det 1. århundre er det beste stedet å lære om historien til Romas gamle keisere. Guiden din vil absolutt ikke gå glipp av denne muligheten.

Organiser din guidede omvisning i Roma

Villa Borghese-hagene
Villa Borghese-hagene

Hvordan komme seg til møtestedet

Møtepunktene for byvandringer i Roma er vanligvis sentrale steder. Triton-fontenen, Piazza Trilussa i Trastevere, Piazza del Popolo, Piazza de Campo de Fiori, Via Labicana ... Jeg anbefaler at du tar metroen til et sentralt stopp og deretter går til møtepunktet (du kan be guiden din om et referansepunkt når du bestiller turen).

Rutetider

Du vil normalt kunne velge mellom en rekke tilgjengelige rutetider for din omvisning i Roma. Når det gjelder ukedagene, er det vanligvis omvisninger hver dag, men vær oppmerksom på at de fleste av Romas museer er stengt på mandager, så det kan være lurt å benytte anledningen til å gjøre litt sightseeing i sentrum. Som i alle storbyer er det også mer folksomt i turistområdene i helgene og på helligdager.

Turenes varighet

Turer varer vanligvis mellom to og tre timer, avhengig av hvilket alternativ du velger. Spaserturene i sentrum av Roma er lange nok til å suge til seg historien til de mest emblematiske stedene og deretter gå tilbake til dem når du vil, men hvis du tar turen til Colosseum og Forum Romanum, må du huske at tiden du tilbringer inne i monumentene kan være kort hvis du vil se dem i dybden.

Måltider

Ta med vann og snacks. Lengre turer har vanligvis et 15-minutters stopp midtveis. Avhengig av hvor du avslutter turen, vil guiden din sannsynligvis anbefale steder å spise eller spise borte fra byens generelle kjas og mas.

Turer med barn

Hvis det ikke er en lang tur, kan barn klare seg helt fint ettersom de er utendørs og kan løpe rundt og leke (det er ikke som et museum der de må stå stille) mens guiden viser dem severdighetene. Avstandene på de fleste turene (særlig i sentrum) er ganske overkommelige, men vær oppmerksom på at det ikke er plass til å sitte ned på de fleste stoppestedene.

Anas reisetips

Hvis du kan velge en dato for guidet tur, bør du unngå helger og helligdager, da det er da de fleste turistene pleier å være i sentrum av Roma.

Tips til reisende som er interessert i å ta en omvisning i Roma

Piazza Navona-fontenen
Piazza Navona-fontenen

Det er viktig å finne et møtepunkt, velge timeplan og pakke ryggsekken, men det er også andre detaljer du bør vite før du drar på omvisning i Roma. Her er mine beste tips:

  1. Sjekk språket. Du vil ikke ha noen problemer fordi disse turene er tilgjengelige på flere språk (spansk, portugisisk, engelsk, tysk og fransk er de vanligste), men sjekk tilgjengeligheten for ditt valgte tidspunkt og språk. Et annet tips er at en bytur ikke er tiden for å øve på språk, du vil nyte det mye mer på morsmålet ditt. 2. Bruk komfortable sko. Du kommer til å gå i flere timer og stå lenge, for noen ganger er det ikke noe sted å sette seg ned under omvisningen. Forsikre deg om at skoene dine ikke er nye og ikke gnager (se opp for sommersko). Bare i tilfelle, ta med deg noen plaster. 3. Still spørsmål. Be om anbefalinger for å spise som en lokal eller gå ut for å feste og be om de beste utsiktspunktene for å ta de beste bildene, for de mest originale suvenirene du kan kjøpe i Roma, for skjulte steder du ikke kan gå glipp av, for utflukter for å utfylle turen ... Still så mange spørsmål du vil fordi du ikke alltid vil ha en ekspertguide i byen for å svare deg. 4. Ta notater. OK, kanskje det er en overdrivelse, men personlig har jeg mer enn én gang likt historiene jeg har blitt fortalt på byvandringer så godt at jeg har tatt meg selv i å ta notater på mobiltelefonen min. I det siste har jeg tatt med meg notisbok og penn på vandringer fordi jeg ikke vil glemme noe. Det vil også være en ideell øvelse hvis du skal lage en reisenotatbok senere.

Hvis du er interessert i turer i Roma, vil du også være interessert i

Borghese-galleriet| ©Mateus Campos Felipe
Borghese-galleriet| ©Mateus Campos Felipe

Hvis du er en av dem som liker historiene, detaljene og anekdotene bak de viktigste monumentene, kan du ikke forlate Roma uten å ta de to viktigste guidede turene: Colosseum og Vatikanet. Begge stedene er fantastiske å gå rundt og ta tusen bilder, men du forstår dem ikke helt før du tar en guidet tur. Her er guidene jeg har skrevet om Vatikanet guidede turer y Turer til Colosseum i tilfelle du er interessert i å organisere din egen guidede tur.

Hvis du vil komme deg utenfor allfarvei, foreslår jeg at du besøker det utrolige Borghese-galleriet (som også ligger i en av de vakreste parkene jeg noensinne har sett). Dette er artikkelen jeg skrev om det, Billetter og Omvisning i Villa Borghese Gardens og Galleria Borghesesom du kan lese for å organisere besøket ditt.