Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Roma Pass og andre pass

Jeg skal forklare hva det er og hva du kan gjøre hvis du kjøper Roma Pass.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutter lest

Roma Pass og andre pass

Colosseum i Roma | © Fabio Fistarol

Alle reisende ønsker å føle seg frie til å utforske reisemålet sitt, suge til seg kulturen, bli kjent med hjørnene, historien ... Men for å gjøre det, må du planlegge og gjøre regnestykket, og turistkortet Roma Pass kan være til stor hjelp. Jeg skal fortelle deg hvorfor.

Hva er Roma Pass og hvor mye koster det?

Trevifontenen| ©Viviana Couto Sayalero
Trevifontenen| ©Viviana Couto Sayalero

Roma har Roma Pass, som gjør det mulig for reisende å spare tid og penger under besøket; to svært verdifulle varer når det gjelder å få mest mulig ut av en tur. Jeg skal fortelle deg når og hvordan du bruker det, samt hjelpe deg med å bestemme om det er det beste alternativet for deg, avhengig av hva du vil oppdage om byen.

Prisen på turistkort kan generelt regnes på to måter: etter antall dager du bruker det eller etter antall turistattraksjoner du besøker med det. Roma Pass er førstnevnte: prisen avhenger av antall dager du bruker det.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Typer Roma Pass

Vatikanets hager| ©Unsplash
Vatikanets hager| ©Unsplash

Roma Pass 2 dager

Gyldig i 48 timer etter første gangs bruk og inkluderer gratis inngang til ett monument eller museum oppført i katalogen og 20 % rabatt på resten av turistattraksjonene i katalogen.

Roma Pass 3 dager

Gyldig i 72 timer etter første gangs bruk og inkluderer gratis inngang til to monumenter eller museer oppført i katalogen og 20 % rabatt på alle andre attraksjoner i katalogen.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Når lønner det seg å kjøpe Roma Pass?

En av fontenene på Piazza Navona.| ©Unsplash
En av fontenene på Piazza Navona.| ©Unsplash

Det store spørsmålet er når det lønner seg å kjøpe turistkortet for Roma og når det ikke lønner seg? Når jeg planlegger en tur selv, setter jeg meg alltid ned for å samle informasjon om byens turistkort for å svare på det samme spørsmålet. For å hjelpe deg med å unngå dette trinnet, skal jeg gi deg all informasjonen du trenger for å bestemme om du vil kjøpe Roma Pass eller ikke. Her er hva du trenger å vurdere:

Antall dager du skal være i Roma

Roma Pass abonneres på en periode på to eller tre dager, så hvis du har tenkt å se byenkort tid, vil det være veldig nyttig, men hvis du skal være i Roma i for eksempel 10 dager (med mindre du skal bruke de første dagene på å gjøre all sightseeing og deretter vandre rundt i byen i ditt eget tempo), er det kanskje ikke verdt det fordi du bare vil kunne bruke det for en del av besøket ditt.

Rabatter du har rett til basert på alder og yrke

Den største fordelen med Roma Pass er rabatten på 20 % på inngang til museer og monumenter, men kanskje har du allerede rett til denne rabatten uten Roma Pass på grunn av alder eller yrke. For eksempel har EU-borgere mellom 18 og 24 år allerede rabatt på Colosseum, så Roma Pass vil ikke være til noen nytte for dem, ettersom rabattene IKKE er kumulative.

Ventetid ved turistattraksjoner

Innehavere av Roma Pass vil få tilgang til Castel Sant Angelo, de kapitolinske museene og Colosseum gjennom et spesielt vindu. Det betyr at du sparer en betydelig mengde ventetid som du ville måtte gjøre uten turistkortet (med mindre den aktuelle turistattraksjonen tillater forhåndsbestilling på nettet for å unngå køer, slik tilfellet er med Colosseum).

Monumenter og museer du ønsker å besøke

Du vil få mest mulig ut av Roma City Pass når du vil besøke flere attraksjoner som krever inngangspenger; hvis dette ikke er tilfelle og planen din er å bare vandre i byens gater, trenger du kanskje ikke passet. Hvis du er interessert i å besøke en eller flere attraksjoner, kan du beregne prisen separat og sammenligne den med prisen på Roma Pass.

Hvordan komme seg rundt i Roma

Roma Pass inkluderer gratis reise på metroen og bybussene (som for øvrig ikke er gratis, selv om du noen ganger kan tro at de er det, ettersom de har et annet billettvalideringssystem enn andre europeiske byer). Hvis du bor i sentrum av Roma og kan komme deg rundt til fots, eller hvis du leier motorsykkel under oppholdet og ikke skal bruke offentlig transport, vil dette være en fordel med City Pass som du vil gå glipp av.

Anas reisetips

Før du besøker et sted i Roma, sjekk alltid om de har rabatter med Roma Pass og om du har fortrinnsrett fordi du har kortet. Mer enn én gang vil du bli positivt overrasket.

Hva er inkludert i Roma Pass?

Loba Capitolina, de kapitolinske museene| ©Andy Montgomery
Loba Capitolina, de kapitolinske museene| ©Andy Montgomery
 • Gratis inngang til 1 museum hvis du velger 48-timers kortet og 2 hvis du velger 72-timers kortet. Inngang til Vatikanmuseene er ikke inkludert.
 • Redusert pris (minimum 20 % rabatt) for de resterende museene og monumentene som du ikke bruker gratis inngang til.
 • Rabatter på forestillinger, ekstra turisttjenester (sykkelutleie, turer, turistbuss ...) og midlertidige utstillinger (mange av dem med "skip-the-line"-tilgang).
 • Rabatteri arkeologiske områder som ikke forvaltes direkte av Roma kommune. Dette gjelder for eksempel Villa Medici eller Circus Maximus.
 • Køfri adgang til Colosseum og andre severdigheter.
 • Gratis tilgang til all offentlig transport i Roma (metro og busser) så lenge Roma Pass er gyldig. Flyplasstransport og regionale tog er ikke inkludert.
 • Et kart og en guide til de viktigste severdighetene i Roma.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Attraksjoner inkludert i Roma Pass

Utsikt fra toppen av Castel Sant'Angelo| ©Unsplash
Utsikt fra toppen av Castel Sant'Angelo| ©Unsplash

Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøyden

Dette er de tre viktigste må-se-stedene for de som er interessert i antikkens Roma (Colosseum er det mest besøkte monumentet i Roma ved siden av Vatikanmuseene). Inngang til alle tre stedene er kombinert, og hvis du vil vite mer om hvordan du kan besøke dem uavhengig av hverandre, uten å måtte ha kortet, kan du lese disse andre artiklene om Turer til Colosseum y Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc..

De kapitolinske museene

Ofte oversett av besøkende til Roma i jakten på Vatikanmuseene, noe som er en stor feil. Disse museene, som ligger på Kapitolhøyden (Campidoglio), regnes som de eldste i verden og huser en samling kunstverk som inkluderer malerier av blant andre Tizian, Caravaggio og Rubens.

Den kapitolinske ulven, rytterstatuen av Marcus Aurelius, Berninis Medusa, Konstantins koloss og den sårede Galata er blant de viktigste kunstverkene i Vatikanmuseene. I tillegg til verkene som finnes inne, er rommene i seg selv verdt et besøk.

Sant Angelo-slottet

De kaller det "The Guardian of Rome" ettersom det var festningen som romerne brukte for å møte de konstante beleiringene av byen. Selv om det opprinnelig ble unnfanget som mausoleet til keiser Hadrian, har det også fungert (i tillegg til en festning) som et pavelig palass og et fengsel.

Mangfoldet i rommene, utsikten over byen som kan nytes fra den øvre terrassen, museet det huser inne, korridorene i mausoleet og labyrinten av rom som utgjør det, gjør det til et must for alle som ønsker å oppdage Roma utover Colosseum og Vatikanet. Det er en av de severdighetene der den reduserte prisen er mest verdt, da det kan bety en forskjell på mer enn 70 % av den vanlige prisen.

Borghese-galleriet

En av Romas mest skjulte skatter og sannsynligvis en av dem du vil ha mest glede av under besøket ditt på grunn av det lave antallet besøkende sammenlignet med andre turistattraksjoner. Borghese-galleriet er et av Romas viktigste kunstgallerier og inneholder skulpturer av utsøkt skjønnhet.

En annen merverdi ved denne enklaven er at den ligger i Romas lunger: Villa Borghese-hagene. Jeg anbefaler at du også bruker den reduserte prisen her, ettersom du, avhengig av årstid, kan gå fra å betale 15 euro til bare 4. Hvis du tenker på å besøke Borghese-galleriet, anbefaler jeg denne artikkelen jeg skrev om det: Billetter og Omvisning i Villa Borghese Gardens og Galleria Borghese.

Andre museer eller interessante steder

På den offisielle nettsiden til Roma Pass kan du sjekke de andre interessante stedene du kan besøke med dette kortet, men jeg kan fortelle deg at andre museer og monumenter inkludert er:

 • Ara Pacis Museum
 • Palazzo Barberini
 • Caracalla-badene
 • Trajans marked
 • Nasjonalt etruskisk museum i Villa Giulia
 • Diokletians bad
 • Palazzo Massimo alle Terme
 • Altemps-palasset
 • Balbi-krypten
 • Nasjonalgalleriet for moderne kunst i Roma
 • Palazzo Venezia
 • Spada-galleriet
 • Museet i Roma

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Hvordan fungerer Roma Pass?

Romas katakomber| ©Unsplash
Romas katakomber| ©Unsplash

Hvis du kjøper Roma Pass på nettet, vil du motta instruksjoner om hvor du kan hente Roma Pass når du er i Roma med kupongen som sendes til deg etter kjøpet. Noen av disse stedene er

 • Museene og stedene som er inkludert i kortet.
 • APT turistinformasjonspunkter (også tilgjengelig på flyplasser).
 • Flere metrostasjoner.

Når du henter kortet, må du fylle det ut med dine personlige opplysninger og datoen for når du vil aktivere det. På turistattraksjoner vil du bli bedt om å fremvise kortet sammen med legitimasjon, på metrostasjoner er det en skjerm som leser koden på kortet, og på bussen trenger du bare å ha det på deg.

Roma Pass vil bli aktivert første gang du bruker det (hvis du ankommer Roma på ettermiddagen og vil hente det på flyplassen, er det ikke verdt å bruke det bare for metroen, da du vil miste timer med bruk), og husk at ved mange turistattraksjoner trenger du ikke å stå i kø ved inngangen fordi du er Roma Pass-innehaver.

Anas reisetips

Hvis du besøker Colosseum, er det en kø ved inngangen reservert for Roma Pass-innehavere.

Organiser reisen din med Roma Pass

Fontenen i Villa Borghese-parken| ©Unsplash
Fontenen i Villa Borghese-parken| ©Unsplash

Roma Pass vil gjøre ting mye enklere for deg under ditt besøk i Roma, men bortsett fra det skal jeg gi deg noen tips for å få mest mulig ut av det (husk at du bare har 48 eller 72 timer til å få mest mulig ut av det). Før du aktiverer Roma Pass, bør du vurdere følgende:

Åpningstider for attraksjonene

Sjekk åpningstider og dager for alle turistattraksjonene du ønsker å besøke. Colosseum er åpent hele året, men på mandager i Roma er de fleste museer stengt, og noen kan også være stengt på helligdager. Pass på at du ikke aktiverer kortet ditt på en mandag morgen hvis du vil bruke det for å få tilgang til de kapitolinske museene eller Castel Sant'Angelo, for da er de stengt, og du vil ha kastet bort verdifull tid på kortet ditt.

Planlegg besøkene dine på forhånd

Målet er at du skal kunne se de fleste stedene som krever inngangsbilletter i løpet av den tiden du har Roma Pass, så det er viktig at du bestemmer rekkefølgen du skal se museene i henhold til deres åpningstider. Husk at du trenger en hel formiddag for å se Colosseum og Forum Romanum. De fleste museene stenger kl. 19.30 i Roma.

Sjekk hvor lang tid det tar å komme seg fra en attraksjon til en annen

De fleste stedene i Roma er tilgjengelige til fots, men noen, som Villa Borghese eller Vatikanstaten, ligger mer avsides og kan ta lengre tid å nå.

Hvis du reiser med barn

Hvis du reiser med barn, er det ikke tilrådelig å skaffe Roma Pass til dem, ettersom de får gratis inngang til de fleste turiststedene i byen. Faktisk vil jeg anbefale at du ikke skaffer det til deg selv i dette tilfellet heller, for hvis du vil få mest mulig ut av det ved å gå fra sted til sted, kan det hende at barna ikke klarer å holde tritt med tempoet.

Om offentlig transport i Roma

Roma Pass inkluderer gratis offentlig transport, men vær oppmerksom på at ventetiden på bussen i Roma kan være lang, så hvis du kan gå fra et sted til et annet, vil jeg anbefale det. Derfor er det best å organisere besøk til monumenter eller museer innenfor samme område.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Hvilke andre turistkort finnes det for å besøke Roma?

Skapelsen, Det sixtinske kapell| ©Slices of Light
Skapelsen, Det sixtinske kapell| ©Slices of Light

Omnia-kortet

Så langt har jeg fortalt deg om fordelene med Roma Pass, da det er et av de viktigste passene i byen. Du vil imidlertid ha sett at det er områder i Vatikanet som Vatikanmuseene som ikke er inkludert: for dem er det et annet kort, Omnia-kortet. Dette kortet garanterer gratis og rask tilgang til Vatikanmuseene, preferanseinngang med audioguide til Peterskirken og rabatter i forskjellige museer og områder i Vatikanet.

Nå lurer du på: "Hvilken skal jeg velge? Det er den beste delen: du trenger ikke å velge fordi Omnia-kortet inkluderer Roma Pass, slik at du kan tilbringe to (eller tre) dager i Roma og en dag i Vatikanet. Med mindre du allerede har besøkt Vatikanet på en tidligere tur, er dette definitivt alternativet jeg anbefaler: kombinere begge kortene.

Uansett anbefaler jeg deg å lese denne andre artikkelen jeg gjorde på Omnia-kort for å fjerne all tvil hvis du fortsatt har dem.

Roma City Pass

I tillegg til disse to kortene er det et annet pass for å besøke Roma som kan betraktes som VIP-alternativet: Roma City Pass. I motsetning til de forrige, vil dette turistkortet være gyldig under hele oppholdet i byen, og det er et 100% digitalt kort. Det inkluderer gratis inngang til Colosseum eller Borghese-galleriet, turistbussen, rabatter på utflukter og andre interessante steder, og for et tillegg kan du besøke Vatikanmuseene og leie flyplasstransport.

Den største fordelen er bekvemmeligheten og fullstendigheten av forholdene, ulempen er åpenbart den høyere prisen sammenlignet med Roma Pass og Omnia Card. Hvis du har råd til det, er det et nyttig alternativ, men sørg for at du tilbringer nok tid i byen til å få mest mulig ut av det.

Hvis du er interessert i Roma Pass, vil du også være interessert i

Hvis du har valgt Roma Pass og skal besøke Colosseum, de kapitolinske museene, Borghese-galleriet og Castel Sant Angelo, vil du sannsynligvis ikke gå glipp av et av de viktigste alternativene som ikke er inkludert i dette bypasset: Vatikanmuseene. Hvis det ikke fungerer for deg å bruke Omnia-kortet sammen med Roma Pass, kan du bruke Roma Pass for alle de inkluderte monumentene og museene og deretter kjøpe billetter til Vatikanet på egen hånd. Jeg forteller deg hvordan du gjør dette i denne artikkelen på Billetter til Vatikanmuseet: hvor mye de koster, hvor man skal kjøpe dem og hvordan man kan spare penger.

Hvis du fortsatt foretrekker å kjøpe billettene separat, for eksempel til Colosseum, gir jeg deg en lenke her til artikkelen min på Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc..

Det er også mulighet for å kjøpe en kombinert billett til Colosseum og Vatikanmuseene, som også inkluderer en omvisning på begge stedene. Du finner all informasjon her: Hvordan man kan Kjøpe Billetter til Colosseum og Vatikanet.