Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Vatikanet guidede turer

Vatikanmuseene er uten tvil et obligatorisk stopp på enhver reise til Roma. Det sixtinske kapell, galleriene og kunstverkene på innsiden gjør det til et av de mest besøkte museene i verden. Kommer du til å gå glipp av det?

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutter lest

Vatikanet guidede turer

Utsikt over Vatikanstaten | © Gabriela Clare Marino

Med Vatikanmuseene og Petersplassen og kuppelen som de viktigste landemerkene, er Vatikanet et must blant tingene du må se og gjøre i Roma. Historien bak murene kan ikke leses i lærebøker, og det er en av de viktigste grunnene til å besøke dem.

Opplevelsen av å besøke Vatikanmuseene på egen hånd er helt annerledes enn å besøke dem med en spesialisert guide som forklarer og kontekstualiserer århundrer med kunst i disse museene. Å velge en tur blant de mange alternativene kan være overveldende, men dette er de beste alternativene:

Det beste alternativet

Guidet tur i Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell i Roma

Guidet tur for små grupper til den beste prisen

Hvis du er ute etter en guidet omvisning i Vatikanet til en overkommelig pris og med en liten gruppe, er dette det beste alternativet.

Varighet: 2 timer 30 minutter

Når du velger de beste guidede turene i Vatikanet, foreslår jeg at du vurderer alternativer som Vatikan-turen for små grupper, som inkluderer praktisk talt det samme som den generelle turen til en litt høyere pris.

Den store forskjellen er at du vil gå i en gruppe på maksimalt 12-14 personer. Dette lar deg også være nærmere guiden, noe som vil gjøre det lettere for deg å stille alle spørsmålene dine.

Hvorfor dette alternativet anbefales: Andre steder er det ikke så viktig, men Vatikanmuseene er overfylte (dessverre er en av de største ulempene med stedet støyen til tross for at du er i et museum) og guiden kan ikke heve stemmen, så hvis han henvender seg til en liten gruppe vil det være mye bedre.


Premium-alternativet

Privat omvisning med guide til Vatikanmuseene

Privat omvisning i Vatikanet

Hvis du vil unngå grupper, gå i ditt eget tempo og få en personlig forklaring, er dette den beste private omvisningen i Vatikanet.

Varighet: 3 timer

Dette alternativet med en privat omvisning i Vatikanet lar deg tilpasse ruten mer i henhold til områdene i museene som interesserer deg mest (det meste av tiden har guidene ikke noe problem med å endre ruten og er til og med takknemlige for å gå utenfor den offisielle ruten) og, selvfølgelig, å motta personlige forklaringer som du vil få mye mer ut av.

Tiden i Det sixtinske kapell (stjernen i Vatikanmuseene) vil være nok til å forklare freskene perfekt og ikke gå seg vill i mengden informasjon bak maleriene.

I tillegg til forklaringer om spesifikke verk, inkluderer denne private omvisningen i Vatikanet også interessant informasjon om hva det er å se og gjøre i Vatikanet, for eksempel å observere arkitekturen i området, lære om det politiske og religiøse livet i Vatikanet (verdig en serie og faktisk er det flere) og anekdoter som de fleste turister ikke kjenner.

Hvorfor dette alternativet anbefales: Å ha en privat guide for deg og gruppen din er en luksus. Du vil kunne stille ham alle dine spørsmål og nysgjerrigheter, og selvfølgelig vil han legge mer vekt på forklaringene på de punktene du er mest interessert i.


Hvorfor bestille skip-the-line-billetter til Vatikanet?

Når du ankommer portene til Peterskirken eller Vatikanmuseene, vil du være uendelig takknemlig for å ha billettene dine i lommen eller på telefonen og ikke måtte vente på å gå gjennom billettkontoret. I Hellotickets inkluderer alle billettene til Vatikanet og de guidede turene du bestiller til Vatikanet muligheten til å hoppe over køen, noe som er viktig for å komme inn i museet friskt og ikke måtte tåle flere timer med kø og komme inn allerede trøtt.

Husk dette hvis du vurderer å kjøpe billetter på billettkontoret når du ankommer Roma, for i så fall vil ventetiden være lang og kan ødelegge opplevelsen av å besøke Det sixtinske kapell eller Peterskirken.

Bestill en privat omvisning i Vatikanet

Hva du trenger å vite om guidede omvisninger i Vatikanet

Kolonnaden på Petersplassen| ©Patrick Schneider
Kolonnaden på Petersplassen| ©Patrick Schneider

Ved å bestille en guidet omvisning (og dette fungerer i praktisk talt alle tilfeller) kan du slutte å bekymre deg for tid, ruter og ventetid (de aller fleste omvisningene i Vatikanet er køfrie). Selv om det kan virke paradoksalt, føler du deg mindre som en turist på en guidet omvisning fordi det eneste du trenger å bekymre deg for er historiene guiden forteller.

Gratis avbestilling

Det er muligheter for refusjon hvis du avbestiller 24 timer i forveien. Dette gjør at du kan justere planene dine i tilfelle uforutsette omstendigheter uten å miste pengene dine. Forsikre deg om at inngangsbilletter er inkludert når du bestiller, og sørg for at du slipper å stå i kø: selv om det kan virke grunnleggende, bør ingenting tas for gitt.

Bestill din guidede omvisning i Vatikanet

Organiser din guidede omvisning i Vatikanet

Vatikanets museer| ©Ana Rey
Vatikanets museer| ©Ana Rey

Åpningstider

Selv om det finnes ulike tider for å besøke Vatikanet med omvisning, anbefales det at du velger tidlig om morgenen for å unngå at det faller sammen med de travleste tidene i Vatikanmuseene.

Hva du bør ta med deg

Et av de viktigste tipsene du må huske på når du besøker Vatikanet, er å ha på deg en jakke eller et skjerf for å dekke skuldrene og halsen ved inngangen og under besøket, ettersom Vatikanet er veldig strengt når det gjelder klær. Når det gjelder billettstubben din, kan du vise den til guiden din på mobiltelefonen din, og han vil gi deg billettene dine hvis de ikke allerede er sendt til deg i digitalt format.

Hvordan komme seg til Vatikanet

Vatikanet ligger langt fra det historiske sentrum av Roma, men i motsetning til hva mange tror, kan du nå Vatikanet fra sentrum av Roma ved å gå fra turistattraksjoner som Piazza Navona eller Campo di Fiori. Den enkleste måten å komme seg dit på er uansett å ta metrolinje A til Ottaviano S. Pietro.

Vel fremme vil guiden forklare hvor møtestedet for den guidede omvisningen er, avhengig av hvilken omvisning du velger: alle er vanligvis lette å finne, og guiden vil ha et tydelig gjenkjennelig objekt som du kan få øye på i mengden.

Varighet

Omvisningen i Vatikanet varer omtrent tre timer, selv om den totale tiden kan variere og kan være lengre (den vil sjelden være kortere). Hvis du ønsker å se høydepunktene i Vatikanmuseene i dybden, uten å skynde deg rundt og suge opp guidens forklaringer, anbefales ikke en omvisning på mindre enn denne tiden. Hvis du skal besøke Vatikanet på egen hånd, kan du være interessert i dette innlegget om varigheten av Vatikanets turer.

Spise i området

Forlat området for lunsj med mindre guiden din gir deg en spesifikk anbefaling for å spise i nærheten av Vatikanet. Vær oppmerksom på at de fleste stedene i nærheten av Petersplassen vil være dyre, og noen kan begå den alvorlige synden å tilby deg en tallerken med oppvarmet pasta eller pizza.

Hvis du skal fortsette å reise rundt i området etter besøket ditt, er det best å holde deg unna de sentrale områdene eller be guiden din om en anbefaling. Heldigvis er Italia et av de landene i Europa hvor det er lettest å spise godt og billig.

På tur med barn

Det anbefales ikke å ta en guidet omvisning i Vatikanmuseene med barn med mindre den er spesielt tilrettelagt for dem. Turen er for lang for de minste, museene er overfylte, og verken de eller du vil nyte fordelene med en guidet omvisning i Vatikanet. Når det gjelder barnevogner, kan de være et skikkelig kaos i rushtiden.

Spesielle alternativer

Hvis du har en spesiell interesse for kunst og maleri, kan det hende du synes den generelle omvisningen er kort; Vatikanet har tross alt en av de største kunstsamlingene i verden. Hvis du er kunsthistorieentusiast, vil jeg si at du ikke bør utelukke å komme tilbake en annen dag for å utforske samlingen i dybden eller bestille en privat individuell omvisning.

Anas reisetips

Unngå å hyre "guider" som vil henvende seg til deg på Petersplassen. Mange er uoffisielle og er ikke kvalifisert til å gi en omvisning av høy kvalitet.

Ofte stilte spørsmål fra reisende som er interessert i Vatikanets guidede omvisning i Roma

Luftfoto av Vatikanhagen| ©Unsplah
Luftfoto av Vatikanhagen| ©Unsplah

Hvordan bør jeg kle meg i Vatikanet?

På grunn av stedets særegenheter er en av hovedreglene i V atikanet å bruke "anstendige" klær. Det betyr ingen hatter, ingen bukseseler, ingen utringninger, ingen bukser og ingen korte skjørt. Hvis det er sommer når du besøker Vatikanet, kan du bruke en langermet T-skjorte eller et skjerf når du skal inn i Peterskirken eller Vatikanmuseene.

Er det varmt i Vatikanstaten?

Ikke så varmt som i Colosseum eller Forum, men ja. Museene er under tak, men det er ingen skygge på Petersplassen. Så selv om du ikke skal stå i kø for å komme inn i Vatikanmuseene, bør du ta med vann og solkrem siden du skal på omvisning.

Kan jeg komme inn i Vatikanmuseene med ryggsekk?

Hvis det ikke er en stor ryggsekk eller bagasje, ja. Ellers må du legge den igjen i billettkontoret. Uansett er det ikke tilrådelig å bære ryggsekk på noen av turene du tar i Roma; dette er en by for å gå rundt, og ekstra vekt vil gjøre det vanskelig for deg å nyte den.

Kan jeg ta med mat inn i Vatikanmuseene?

Det er ikke tillatt å spise og drikke i utstillingshallene, så hvis du har proviant i ryggsekken eller vesken din, må du ikke ta den med ut mens du besøker utstillingen.

Kan jeg ta bilder inne i Vatikanet?

Blits og selfiestang er ikke tillatt i Vatikanmuseene. Du kan ta bilder med mobiltelefonen din og med et kamera som ikke involverer profesjonelt tilbehør (det må søkes om spesiell tillatelse for sistnevnte).

Når det gjelder Peterskirken, husk at du befinner deg på et sted for tilbedelse; selv om mange turister ikke respekterer dette, er det ikke passende å ta bilder mens besøkende prøver å nyte stillheten som stedet skal formidle. Lagre minnekortet ditt for de andre underverkene i Roma eller for utsikten over Petersplassen fra kuppelen.

Er det verdt å klatre opp i Peterskuppelen?

Selv om inngangen til Peterskirken er gratis og du mest sannsynlig vil se den under din guidede omvisning i Vatikanet, koster klatringen til Peter skirken separat. Hvis du er i form og ikke lider av klaustrofobi, er det verdt å gjøre. Ellers fra Gianicolo Hill vil du ha en veldig lignende utsikt over Petersplassen.

Kan jeg besøke Vatikanmuseene om natten?

På noen fredager i året er Vatikanmuseene åpne om kvelden (selv om det vanligvis ikke er omvisninger på dette tidspunktet). Finn ut når disse er, og benytt deg av dem hvis du er i Roma, da de vanligvis er mye mindre overfylte.

Bestill din guidede omvisning i Vatikanet

Hva om jeg bare vil ha billetter til Vatikanet?

Bramante-trappen, Vatikanmuseene| ©Lelê Breveglieri
Bramante-trappen, Vatikanmuseene| ©Lelê Breveglieri

Det er selvfølgelig også mulig å kjøpe billetter til Vatikanet uten noen form for omvisning. Det er sant at dette vil tillate deg å bli kjent med hele området i ditt eget tempo uten å måtte være oppmerksom på forklaringene til en guide, men på den annen side vil du savne sjarmen ved å kjenne i detalj forklaringen på all kunsten, livsstilen og kuriositetene som Vatikanet skjuler. Prisen på billetter til Vatikanet uten en guidet tur vil imidlertid være lavere, og du kan dra nytte av rabatter på Vatikanets billetter hvis du oppfyller visse alders- eller profesjonelle krav.

Andre guidede turer i Roma

En annen guidet tur som du kan være interessert i hvis du drar til Vatikanet, er besøket til Nekropolis under Peterskirken. Denne turen krever en spesiell tillatelse fordi den gir tilgang til stedet der apostelen er gravlagt, men det finnes noen spesialiserte turer som tilbyr dette besøket.

Når det gjelder andre verdifulle guidede turer i Roma, er favoritten uten tvil besøket til Colosseum og Forum i Roma. Området har ingenting med Vatikanet å gjøre, men det er den andre severdigheten i den evige stad, og historien det bærer med seg er fascinerende, og det er derfor det finnes kombinerte billetter til Vatikanet og Colosseum.