Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

10 av Romas beste pizzaer

Elsker du pizza? Med unntak av Napoli, er det ingen steder du kan spise bedre pizza enn i Roma - de tar den til maks!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

10 av Romas beste pizzaer

Pizza | ©Krisp Cut

Hvis det er én pizza som kan måle seg med napolitansk pizza, er det romersk pizza. Med sin tynne, sprø deig er det i Roma vanlig å spise den om kvelden og sjelden til lunsj, selv om det er en så deilig rett at den alltid er god når som helst på dagen, og det er ingen tvil om at det å prøve den er en av de tingene man bør gjøre i Roma.

Når du er i den evige stad, vil du sikkert stille deg selv millionspørsmålet: hvor spiser man de beste pizzaene i Roma? Følg med! Her er de 10 beste pizzaene i Roma.

1. Pizzeria da Baffetto

Ved inngangen til Pizzeria da Baffetto.| ©Mike Wegner
Ved inngangen til Pizzeria da Baffetto.| ©Mike Wegner

Køene som danner seg ved inngangen vitner om at Pizzeria da Baffetto serverer noen av Romas beste pizzaer. Det er lurt å være tidlig ute for å få bord, for stedet er lite og mange kommer hit for å få en autentisk vedfyrt pizza.

Pizzeria da Baffettos pizzaer er tynne, sprø og med kvalitetsingredienser. Størrelsen er stor, så du går ikke sulten derfra. Betjeningen er rask, og mens du venter på å bli servert, kan du se "pizzaioloene" tilberede pizzaene - det ser enkelt ut, men det er et triks!

Pizzeriaen ligger i nærheten av Piazza Navona.

 • Adresse: Via del Governo Vecchio, 114, 00186 Roma.
 • Anbefaltpizza: Pizza Salami

Bestill en Roma-tur og pizzakurs

2. Pizzeria La Montecarlo

Pizza al Prosciutto fra Pizzeria La Montecarlo| ©su-lin
Pizza al Prosciutto fra Pizzeria La Montecarlo| ©su-lin

Pizza er signaturretten på Pizzeria La Montecarlo. En av de beste pizzaene i Roma, laget i vedfyrt ovn med en tynn skorpe og en sprø kant som gir deg lyst til å gjenta.

De har et bredt utvalg (napolitansk, krydret salami, marinara, med grønnsaker...), selv om Pizzeria La Monte carlo også tilbyr andre svært gode italienske spesialiteter som pasta, salater og crostini.

Betjeningen er rask, og du blir betjent umiddelbart. Pizzeriaen har også en terrasse som er ideell for å nyte en deilig pizza på sommerkveldene i Roma. Atmosfæren er vanligvis ganske livlig.

Denne pizzeriaen ligger også i nærheten av Piazza Navona, ikke langt fra Pizzeria da Baffetto.

 • Adresse: Vicolo Savelli, 13, 00186 Roma
 • Pizzaanbefaling: Pizza Napolitana

Bestill et pizzakurs med middag

3. Sforno

Pizzeria Sfornos lokaler| ©Igor W. Schiaroli
Pizzeria Sfornos lokaler| ©Igor W. Schiaroli

Denne pizzeriaen ligger ikke veldig sentralt i byen, men i Subaugusta-området, men det er verdt turen fordi Sforno serverer en av de beste pizzaene i Roma og har blitt en kultrestaurant blant romerne.

Sforno drives av kokken Stefano Callegari, et av de ledende navnene i pizzaverdenen som skaperen av trapizzino, en spektakulær pizza fylt med de mest varierte ingredienser (kjøttboller i saus, aubergine parmesan, oster...). Når du ser dem, får du vann i munnen fordi de ser så gode ut!

Servicen er oppmerksom og rask. Atmosfæren er veldig god, og prisene er rimelige. Selv om stedet ligger litt utenfor allfarvei, er det vel verdt et besøk.

 • Adresse: Via Statilio Ottato 110/116, 00175 Roma
 • Pizza anbefales: Pizza Clemente

4. Il Fiorentino

Nyt en god italiensk pizza i Il Fiorentino.| ©Tiziano J
Nyt en god italiensk pizza i Il Fiorentino.| ©Tiziano J

Du finner Pizzeria Il Fiorentino ikke langt fra Lateranbasilikaen, i området San Giovanni/Pigneto. Dette er en typisk italiensk pizzeria som serverer store, hjemmelagde, vedfyrte pizzaer. Et perfekt sted å spise seg mett på pizza.

Stedet er lite og upretensiøst, men ganske koselig, og atmosfæren er vennlig. Betjeningen er sjarmerende og oppmerksom. De tar seg av deg med en gang. Når du har bestilt pizzaene, kan du se ingrediensene og hvordan de lages i den vedfyrte ovnen på kjøkkenet.

Il Fiorentinos pizzaer er blant de beste i Roma. De er utsøkte og prisene er svært rimelige. Dessuten er eierne også konditorer, og søtsakene deres er svært berømte.

Restauranten er kun åpen for middag etter kl. 19.00. Husk dette hvis du vil besøke dem!

 • Adresse: Il Fiorentino, Via del Pigneto, 87, 00176 Roma
 • Anbefaltpizza: Pizza Margherita

5. Panattoni Ai Marmi

Nyt det store utvalget av pizzaer på Pizzeria Panattoni Ai Marmi.| ©Aimarmi
Nyt det store utvalget av pizzaer på Pizzeria Panattoni Ai Marmi.| ©Aimarmi

Hvis du rusler gjennom bydelen Trastevere og plutselig begynner å knurre i magen, bør du ta turen til Pizzeria Panattoni Ai Marmi for å avhjelpe situasjonen. De lager noen av Romas beste pizzaer!

Det er en travel restaurant, og det er ikke uvanlig å se køer ved inngangen for å få bord. Ingen liker å vente lenge, men det positive er at pizzaene på Panattoni Ai Marmi er til å dø for.

Du kan faktisk se dem bli laget på stedet, for du har full oversikt over ovnen i spisesalen - det er ingen hindring! Selv om hovedretten er pizzaene, lager restauranten også andre retter som suppli al telefono (kroketter med ris, mozzarella og hardkokte egg) eller torskefilet.

Atmosfæren er ung og uformell. Veldig hyggelig. De har en terrasse hvor man kan spise når det er fint vær.

 • Adresse: Viale di Trastevere, 53, 00153 Roma RM, Italia.
 • Anbefaltpizza: Pizza Capricciosa

Bestill en mattur i Trastevere

6. Dar Poeta

Inngangen til Pizzeria Dar Poeta| ©Marco Verch
Inngangen til Pizzeria Dar Poeta| ©Marco Verch

Hvis du vil spise en av Romas beste pizzaer uten å forlate Trastevere, må du gå til Dar Poeta, en liten restaurant som ligger i et lite smug i nabolaget. Restaurantens gode beliggenhet gjør at du kan komme deg dit raskt, selv i rushtiden, når du skal spise lunsj.

Av og til er det kø ved inngangen til restauranten, så det er lurt å være tidlig ute eller bestille bord hvis du vil la deg underholde av Basilica Santa Maria in Trastevere, en av de vakreste og mest berømte kirkene i Roma.

I tillegg til gode pizzaer kan du på Dar Poeta prøve andre retter fra det beste italienske kjøkkenet. Vi anbefaler på det varmeste calzone og pistasjtiramisu, som ikke er av denne verden. Og til å drikke, et glass hvitvin. Hvis dagen er solrik, anbefaler jeg å spise på terrassen, det er fantastisk!

 • Adresse: Vicolo del Bologna 45 00153 Roma
 • Anbefaltpizza: Pizza Roma

7. Porto Fluviale

Servering av pizza fra Porto Fluviale| ©Porto Fluviale Pizza
Servering av pizza fra Porto Fluviale| ©Porto Fluviale Pizza

Hvis du er på utkikk etter en pizzeria utenfor allfarvei i Roma som besøkes av romere snarere enn turister, er Porto Fluviale et godt valg.

Restauranten ligger i bydelen Ostiende, og er hyggelig og romslig med et ungdommelig og moderne preg. Innredningen skiller seg litt fra de fleste pizzeriaer i byen. Servicen er rask og oppmerksom.

Pizzaene er fantastiske, og Porto Fluviale serverer både tynnbunnspizza og napolitansk pizza. Men hvorfor velge - det beste er å bestille en av hver!

Jeg anbefaler at du bestiller bord på forhånd, da det er et svært populært sted blant romerne og blir veldig fullt, spesielt i helgene.

 • Adresse: Via del Porto Fluviale, 22 - 00154 - Roma
 • Pizzaanbefaling: Pizza Napolitana

8. Pizza e Mozzarella

Vegetarisk pizza fra Pizzeria Pizza e Mozzarella| ©Cindy Kurman
Vegetarisk pizza fra Pizzeria Pizza e Mozzarella| ©Cindy Kurman

Hvis du har mistet tellingen på alle severdighetene du allerede har besøkt i løpet av dagen og trenger en pause for å lade batteriene, finnes det ikke noe bedre enn en god italiensk pizza på Pizza e Mozzarella- navnet sier alt! Denne pizzeriaen er Italia på sitt beste.

Pizzaene er laget av ferske råvarer, og kvaliteten er tydelig i hver eneste bit. Deigen er akkurat passe salt og tykk, og resultatet er uslåelig!

Stedet er lite, siden det er mer fokusert på take-away, men det har mye sjarm. Pizza e Mozzarella er ideelt for en rask matbit, hvile litt og fortsette besøket i Roma.

Servicen er veldig hyggelig. Gjentas gjerne!

 • Adresse: Via del Piè di Marmo 32, 00186 Roma, Italia.
 • Anbefaltpizza: Pizza Margherita

9. Trattoria Da Francesco

Lokalt for Trattoria Da Francesco| ©Da Francesco
Lokalt for Trattoria Da Francesco| ©Da Francesco

Like ved Piazza Navona, på Piazza del Fico, finner du denne typiske italienske familiedrevne trattoriaen hvor du kan smake på noen av de beste pizzaene i Roma: Trattoria Da Francesco.

Med en så sentral beliggenhet kan man kanskje tro at ventetiden på bord blir lang hvis man ikke har reservert bord, men det er ikke tilfelle. Selv om det av og til kan oppstå kø ved inngangen til restauranten, er betjeningen så rask og effektiv at du blir servert på null komma niks og kan nyte en diger pizza inne i restauranten.

Trattoria Da Francescos pizzaer er supertynne og sprø, perfekt for dem som ikke liker pizzaer med tykk deig. Menyen er omfattende (capricciosa, fire oster, trøffel, pølse, skinke og sopp...), så hvis du er veldig sulten, anbefaler jeg at du bestiller flere for å prøve litt av alt. Du kan også bestille en tallerken pasta eller burrata med soltørket tomat til pizzaen - alt er nydelig!

 • Adresse: Piazza del Fico 29, 00186 Roma Italia
 • Pizzaanbefaling: Boletus pizza

10. Pizzeria Italia siden 1987

På rundtur til pizzeriaer i Roma| ©Pizzeria Italia dal 1987
På rundtur til pizzeriaer i Roma| ©Pizzeria Italia dal 1987

Hvis du planlegger å ta en lang spasertur rundt Villa Borghese (en av de største og vakreste parkene i Roma ), enten fordi du vil besøke Borghese-galleriet som ligger inne i parken, eller bare fordi du har lyst til å nyte litt natur i løpet av turen, anbefaler jeg at du før eller etter besøket stopper på Pizzeria Italia dal 1987 for å lade batteriene.

Det er ikke et veldig stort sted, men det er det perfekte stedet å ta en pause og spise et raskt og deilig måltid. Du kan til og med bestille pizza to go og ha en liten piknik i parken.

Pizzeria Italia dal 1987 har et bredt utvalg av pizzasmaker, og eieren av restauranten er svært vennlig og tar seg god tid til å forklare deg menyen. Hvis du er tiltrukket av nysgjerrige smaker, bør du bestille Nutella-pizzaen - du kommer til å elske den!

 • Adresse: Corso d' Italia 103, 00198 Roma Italia
 • Pizzaanbefaling: Calzone med pølse og ost