Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Hvordan man kan Kjøpe Billetter til Colosseum og Vatikanet

Colosseum og Forum Romanum var episentret i antikkens Roma. Vatikanet med Det sixtinske kapell og Peterskirken er byens største kunstverk. Begge stedene er uunnværlige i Roma. Slik får du mest mulig ut av dem ved å kombinere besøkene.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minutter lest

Hvordan man kan Kjøpe Billetter til Colosseum og Vatikanet

Utsikt over Vatikanet | © Mathew Schwartz

På spørsmålet "hva kan jeg ikke gå glipp av i Roma"? Svaret er "Colosseum og Vatikanet". Ingen tur til Roma er komplett uten et stopp ved disse to ikoniske stedene.

Både Colosseum i Roma og Vatikanmuseene tar imot tusener på tusener av besøkende hver dag, så begge må besøkes med billett. Hvis du ikke vil tilbringe timevis i kø eller risikere å ikke komme inn, er det lurt å bestille på forhånd. Derfor anbefaler jeg å kjøpe denne kombinerte billetten til Colosseum og Vatikanetnettet på forhånd. På denne måten kan du vie deg helt og holdent til å nyte magien og historien som vakre Roma har å by på.

Det beste alternativet

Tilbud: Billetter til Colosseum og Forum Romanum pluss Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

Kom deg inn i Vatikanet og Colosseum til den beste prisen med denne pengesparende pakken.

Perfekt for deg som ikke vil forlate Roma uten å ha besøkt to av byens mest symbolske steder: Vatikanet, med det berømte Sixtinske kapell, og det romerske Colosseum med Forum, der du virkelig får en reise tilbake i tid.

Varighet: 3 døgn

Med dette alternativet får du ro i sjelen til å få mest mulig ut av tiden din i Den evige stad, og du kan besøke de to viktigste landemerkene uten å måtte stå i kilometerlange køer i solen. Planlegg disse to besøkene på forhånd, og bruk resten av tiden på å vandre rundt i Romas gater, se opp og beundre statuer og bygninger, kjenne historiens vingesus i hvert hjørne og smake på de beste pizza- og pastarettene uten å stresse. Det vil være verdt det.

Anbefales hvis... du tenker på å besøke begge stedene. Du bør også vite at dette er det mest økonomiske alternativet, for hvis du bestiller begge billettene hver for seg, vil du ende opp med å betale en høyere pris.


Kombinerte billettpriser for Colosseum og Vatikanet

Detalj av Colosseum| ©Unsplash
Detalj av Colosseum| ©Unsplash

I Hellotickets kan du velge forskjellige kombinerte billetter til Colosseum og Vatikanet, jeg forteller deg hva de består av:

 • Billettertil Colosseum og Forum Romanum + Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell: Med denne billettpakken kan du oppleve de mest emblematiske monumentene i den italienske hovedstaden, som Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, Forum Romanum, Palatinerhøyden og Colosseum. Du får alle billettene inkludert og kan bruke dem i 3 dager, til en estimert pris på 82 euro. Jeg anbefaler dette alternativet hvis du vil utforske byen og dens attraksjoner på egen hånd og bruke så mye tid du vil på hver enkelt.

 • Guidet tur til Colosseum og Forum Romanum + Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell: Dette halvdagsalternativet inkluderer guidede turer til byens viktigste severdigheter. Sammen med en ekspert besøker du Vatikanet og Det sixtinske kapell, Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden. Prisen er rundt 90 euro, og det er en ideell aktivitet hvis du har en stram reiserute og ønsker å få mest mulig ut av tiden og pengene dine.

Det er best å bestille dette alternativet på forhånd og på nettet, slik at du kan sammenligne tidsplaner og tilgjengelighet, og fremfor alt, slik at du ikke ender opp med å betale prisen på billettene separat etter lange køer ved begge billettkontorene. Du kan alltids bestille en guidet omvisning i Vatikanet og en guidet omvisning i Colosseum hver for seg, men hvis du gjør det i kombinasjon, sparer du både tid og penger.

Bestille billetter til Colosseum og Vatikanet

Slik kjøper du billetter til Colosseum og Vatikanet på egen hånd

Vatikanets kuppel| ©Javier Martinez
Vatikanets kuppel| ©Javier Martinez

Både til Colosseum og Vatikanet kan du kjøpe billetter online på de respektive nettsidene, samt på ulike turist- og kulturportaler.

Colosseum har også fysiske billettkontorer der du kan kjøpe billetter direkte, selv om det kan oppstå endeløse køer og ventetid. I Vatikanet, derimot, kan du bare kjøpe billettene som gir adgang til Peterskirkens kuppel ved personlig oppmøte.

Det absolutt beste alternativet hvis du ikke vil gå glipp av disse juvelene i romersk historie, er å kjøpe billettene på forhånd på nettet. På den måten slipper du å tenke og spekulere på tid og penger.

Kjøp billetter til Colosseum og Vatikanet på nettet

Slik får du rabatterte billetter til Colosseum og Vatikanet

Utenfor Colosseum| ©Palumbos
Utenfor Colosseum| ©Palumbos

Følgende personer er kvalifisert for rabatter:

 • Akkrediterte italiensklærere
 • Lærere med spesialisering i kunsthistorie som ledsager en gruppe, kan få gratis eller rabattert inngang.
 • Funksjonshemmede og deres ledsagere fra sosial- eller helsetjenesten.
 • Offisielle guider og turisttolker fra EU, forutsatt at de får adgang i forbindelse med utøvelsen av sitt yrke.
 • Akkrediterte kunsthistorielærere og lærere i videregående skole
 • Lærere og studenter i arkitektur, kulturminnevern, utdanningsvitenskap og litteratur eller litterære fag med arkeologisk eller kunsthistorisk innretning.
 • Barn under 18 år, i følge med en voksen, har tilgang til reduserte priser.

I tillegg til disse fordelene for de som oppfyller kravene ovenfor, åpner Colosseum dørene gratis den første søndagen i hver måned. Køene er imidlertid vanligvis endeløse, så hvis du velger dette alternativet, anbefaler jeg at du står opp tidlig og er tålmodig.

Kjøp billetter til Colosseum og Vatikanet

Hva er inkludert i en kombinert billett til Colosseum og Vatikanet?

Peterskirken| ©Unsplash
Peterskirken| ©Unsplash

Billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

Colosseum-billetten er en komplett billett som også inkluderer et besøk til Forum Romanum, den enorme esplanaden med de arkeologiske restene som en gang var sentrum for byens sosiale liv, og til Palatinerhøyden, den mest sentrale av Romas syv høyder og et av de eldste punktene i byen. Disse tre punktene ligger svært nær hverandre og er inkludert i turen.

Billetter til Vatikanmuseene og Peterskirken

Når vi snakker om billetter til Vatikanet, mener vi egentlig inngangen til Vatikanmuseene, en av Europas største kunstsamlinger. Området der Vatikanstaten ligger har to hovedattraksjoner: museene og Peterskirken, som er gratis å besøke. Den kombinerte turen til Vatikanet og Colosseum inkluderer også et besøk i basilikaen.

Bestill kombinerte billetter til Colosseum og Vatikanet

Lønner det seg å kjøpe en kombinert billett?

Det sixtinske kapell| ©Unsplash
Det sixtinske kapell| ©Unsplash

Ja, hvis du måtte kjøpe begge billettene hver for seg, ville du ende opp med å bruke mer tid og mer penger. Her er en oppsummering av de viktigste fordelene med en kombinert billett:

 • Spar timevis med ventetid (ja, timevis, flertall) på begge steder, for ved å bestille billettene på forhånd får du tilgang til begge steder umiddelbart og i perfekt rekkefølge.
 • Bedre organisering. Jeg liker alltid å gi rom for improvisasjon når jeg reiser og la meg rive med av den aktuelle byen. Men det er alltid noen steder man må se, og det faktum at de er så myteomspunne betyr at de er fulle av turister, og at det å besøke dem noen ganger innebærer ekstra stress (du må beregne tider, hvordan du kommer deg dit, tidsplaner, venting ...) som til og med kan ødelegge opplevelsen av besøket.
 • Du sparer på begge billettene: Ved å kjøpe tilbudet sammen med pakken med disse severdighetene i Roma bruker du mindre penger enn om du kjøper dem hver for seg. Sjekk det ut og gi meg beskjed!

Bestill billetter til Colosseum og Vatikanet

Et annet alternativ: ta en guidet tur til Colosseum og Vatikanet

Gammel papirinngang til Colosseum| ©Unsplash
Gammel papirinngang til Colosseum| ©Unsplash

Det som er bra med å kjøpe en guidet tur med billetter til Colosseum og Vatikanet, er at det er minimalt med organisering; du må bare møte opp på møtestedet til avtalt tid og følge guiden gjennom hodetelefonene du får utdelt. Likevel er det et par ting du bør vite:

Møtestedet

Møtestedet kan variere avhengig av årstiden, men det vil være et sentralt sted, for eksempel Piazza del Risorgimento, slik at det ikke er noe problem å komme seg dit til fots hvis du bor i sentrum av Roma (byen er som regel lett tilgjengelig til fots) eller med offentlig transport. Når du har bestilt turen, kan du uansett spørre om hvordan du kommer deg til stedet, så forteller de deg hvordan du kommer deg dit.

Datoer for billettbestilling

Når du bestiller billetter til Colosseum og Vatikanet som en del av fellesturen, må du bestille for en bestemt dag. Hvis det oppstår uforutsette omstendigheter, må du avbestille 24 timer i forveien for å få full refusjon. Turarrangørene vil avtale tidspunktene for besøkene på de ulike stedene på turen. Avgangstidspunktet vil imidlertid være tidlig, så du må regne med å stå opp tidlig.

Varighet av besøket

Besøket vil ta rundt ni timer totalt for begge stedene. Av disse ni timene vil to til tre timer gå til Colosseum og det samme til Vatikanmuseene. Jeg skal ikke lyve: Det blir en intens dag, men etter min mening er det mer verdt det enn å se Colosseum på den ene siden og Vatikanet på den andre.

Språk

Denne turen inkluderer et headset med lyd på flere språk: spansk, engelsk, fransk, tysk og portugisisk.

Informasjon om lunsj

Mat er ikke inkludert i prisen, så selv om du får en lunsjpause, anbefaler jeg at du tar med deg litt snacks i ryggsekken og et par drikkevarer, slik at du kan stille sulten hvis du trenger det. Du finner imidlertid mange matboder og restauranter i begge områdene. Her er de beste spisestedene i nærheten av Vatikanet, og her er de beste spisestedene i nærheten av Colosseum.

Besøk Colosseum og Vatikanet med barn

Hvis du planlegger å ta denne turen med barn, må du være oppmerksom på at de kan bli veldig slitne... Hvis de er interessert i kunst, er det ikke noe problem, for det er mye å se, men hvis de er for små, bør du velge et annet alternativ for besøket i Colosseum og Vatikanet. Hvis du er interessert, kan du lese disse tipsene for å besøke Colosseum med barn.

Bestill en guidet omvisning i Vatikanet og Colosseum

Om Colosseum

Romersk Colosseum| ©Unsplash
Romersk Colosseum| ©Unsplash

Colosseum er Romas fortid, et Roma av storhet, keisere og gladiatorer, men også et Roma av folket siden det var nettopp i dette amfiteateret den romerske befolkningen samlet seg for å overvære de berømte gladiatorkampene og kampene med ville dyr. Noe du absolutt bør få med deg hvis du besøker Roma.

Interessante detaljer

 • Det er det mest besøkte monumentet i hele Italia.
 • Det ble bygget rundt år 72 f.Kr. av keiser Vespasian, som var en profesjonell soldat som senere ble keiser.
 • Hvis du skulle lure på det, så skyldes navnet statuen "Neros koloss" foran amfiteateret.
 • Selv om det i dag bare er 3000 personer som kan komme inn i amfiteateret, hadde tribunene en kapasitet på 55 000 tilskuere. Hvis det var et fotballstadion, ville kapasiteten plassert det på femteplass blant de største i Italia.

Om Vatikanet

Kolonnade på Petersplassen| ©Unsplash
Kolonnade på Petersplassen| ©Unsplash

Vatikanet, på sin side, utstråler storhet og prakt; det er en gave preget av religionens makt. Den katolske kirken har sitt hovedsete i byen Roma (nærmere bestemt Vatikanstaten, som regnes som en egen stat), og du kan ikke annet enn å måpe over rikdommen.

Gå ikke glipp av Peterskirken, Peterskuppelen, Petersplassen og Vatikanmuseene, der du finner det fantastiske Sixtinske kapell. Jeg vil også fortelle deg hva du må se i Vatikanmuseene for å få mest mulig ut av besøket:

Interessante detaljer

 • Alle freskomaleriene i Det sixtinske kapell (med fokus på "Adams skapelse" og "Dommedag") av kunstnere som Michelangelo og Botticelli.
 • Du må heller ikke gå glipp av Rafaels maler ier som "Forklarelsen" (hans siste maleri), "Utdrivelsen av Heliodoros fra tempelet", "Parnassus" eller "Skolen i Athen".
 • Museene huser kjente skulpturer som "Laooconte og sønnene hans" eller "Apollon på Belvedere".
 • I Peterskirken finner du den berømte "Pietà" av Michelangelo.
 • Utsikten fra toppen av kuppelen, som er åpen for publikum, er sannsynligvis en av de beste i Roma.

Nyttige tips til besøket i Colosseum og Vatikanet

Petersplassen er klargjort for en religiøs feiring.| ©Unsplash
Petersplassen er klargjort for en religiøs feiring.| ©Unsplash

Hvordan kle deg

Hvis du reiser om sommeren, er det ekstremt varmt i Roma. Spesielt på Forum Romanum er temperaturen høy og det er ingen skygge, så du må ta med vann, solkrem, hatt og solbriller.

I Colosseum er det deler som ligger i skyggen, men det er også mer sol. Du vil tenke: Flott, jeg tar på meg de kuleste klærne jeg har for besøksdagen. Feil! Et tips til deg som besøker Vatikanet: Du slipper ikke inn med bare skuldre eller for korte klær. For å komme inn i Peterskirken og Vatikanmuseene må du ha et skjerf i ryggsekken og ha det over skuldrene.

Et viktig tips når du skal besøke Colosseum og Forum Romanum: Bruk behagelige sko, ellers kan den ni timer lange turen ta lang tid. Selv om det kan virke innlysende, bør du ikke bruke splitter nye sko.

Ikke ta med deg en stor ryggsekk eller bagasje, da du ikke får lov til å passere med disse gjenstandene på noen av stedene.

Ikke kom bort fra gruppen

Hold styr på tiden din under turen. De vil vente på deg hvis du er litt forsinket, men det betyr ikke bare at du forsinker hele gruppen, men også at den neste turistattraksjonen du ser, vil ha mindre tid og du må se den raskere. Organiserte turer er ikke en anledning til å kjøpe gaver eller utforske området i ro og mak; det har du tid til.

Fotografering

Ikke glem å ta med deg telefon og kamera. Jeg sier ikke dette (i det hele tatt) fordi du kommer til å se på telefonen, det ville være synd om du gjorde det. Jeg sier dette fordi hvis du skal ta bilder av turen (og det vil være svært vanskelig å la være), kan du gå tom for batteri (du kommer til å se mye). Det jeg personlig gjør når jeg reiser, hvis jeg ikke har med meg kameraet, eller hvis jeg ikke vil ha det med meg for mye og skal bruke mobiltelefonen, er å sette telefonen i flymodus (slik at jeg kan dra nytte av den og koble av) og bare bruke kameraet.

Guidede omvisninger i Colosseum og Vatikanet

Besøk i Colosseum| ©Juliana Malta
Besøk i Colosseum| ©Juliana Malta

Hvis du er ute etter et detaljert og dyptgående besøk i Colosseum og Vatikanet, er ikke dette alternativet noe for deg. Du får begrenset med tid til å besøke begge stedene, da vi prioriterer å se alle stedene på turen så komfortabelt som mulig, men ikke å utforske dem i dybden.

Hvis du er på utkikk etter en lengre og mer detaljert guidet tur der hvert av underverkene du skal se blir forklart for deg, anbefaler jeg deg å bestille Colosseum guidet tur eller Vatikanmuseene guidet tur, som jeg også har skrevet artikler om slik at du kan evaluere all informasjonen. Her kan du lese den Vatikanet guidede turer og her den om Turer til Colosseum.

Bestill en guidet omvisning i Vatikanet og Colosseum

Roma Pass og Omnia Card: turistkortet for å besøke Colosseum og Vatikanet

Inne i Peterskirken| ©Unsplash
Inne i Peterskirken| ©Unsplash

Det beste alternativet for å dra nytte av turistkortet ved disse attraksjonene er Roma Pass og Omnia Card, da du med dette kortet kan velge å gå gratis inn på to turistattraksjoner som ikke nødvendigvis trenger å være Colosseum eller Vatikanet. Med dette kortet kan du også bruke bytransporten gratis, så du vil bruke det til å gå til møtepunktet for turen og returnere derfra på slutten av dagen.

Mitt råd er uansett at du ikke lar deg rive med, og at du gjør hjemmeleksen din før du investerer i et bykort. Her kan du lese all detaljert informasjon om Roma Pass og andre pass.

Kjøp Roma Pass og Omnia-kortet ditt

Hvis du er interessert i å besøke Colosseum og Vatikanet, vil du også være interessert i

Castel Sant'Angelo| ©Jimmy Harris
Castel Sant'Angelo| ©Jimmy Harris

Med dette alternativet får du se Romas to store underverker, men det er så mye mer å se! Når du har fått med deg det viktigste, anbefaler jeg deg å planlegge resten av dagene slik at du finner de viktigste fontenene, severdighetene, palassene og plassene i den evige stad og besøker dem til fots.

Hvis du er ute etter flere imponerende monumenter etter denne turen, bør du ikke gå glipp av Pantheon, Castel Sant'Angelo eller kirker som Santa Maria Maggiore eller Santa Maria in Trastevere. Hvis det derimot er Vatikanmuseene som imponerer deg mest på denne turen, bør du besøke Borghese-galleriet. Hvis du ønsker det, kan du lese mer informasjon i innlegget mitt på Billetter og Omvisning i Villa Borghese Gardens og Galleria Borghese.

Hvis du ønsker en mer omfattende guidet tur i byen, har jeg også laget et innlegg om mine favoritter, så her kan du lese alt du trenger å vite om Omvisninger i Vatikanet.