10 av Romas beste iskremer

Selv om man ikke kan kjøpe lykke for penger, kan man kjøpe italiensk iskrem, som er omtrent det samme!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

10 av Romas beste iskremer

Assortert iskrem | ©Jéshoots

Du visste at du kunne finne de beste pizzaene i Roma, men hva med iskrem? Hvis du reiser til Roma og elsker gelato, har du kommet til rett sted, for Italia er landet der denne delikatessen ble oppfunnet.

Byen er full av iskrembarer der du kan få en autentisk "gelato", så du kan ikke dra uten å ha prøvd et par stykker. I dette innlegget viser jeg deg 10 iskrembarer i Roma hvor du kan nyte byens beste gelato, og du får lyst til å komme tilbake etter mer!

1. Giolitti

Inngangen til iskrembaren Giolitti| ©Kalboz
Inngangen til iskrembaren Giolitti| ©Kalboz

Før du besøker Agrippas Pantheon, anbefaler jeg deg å besøke byens iskremtempel: Giolitti. En av byens eldste og mest populære iskrembarer. Mange mener faktisk at det er den beste iskrembaren i Roma.

Siden starten rundt 1900 har Giolitti gjort mange generasjoner romere fornøyde med sin iskrem. Ingenting har endret seg siden den åpnet dørene. Verken den gamle innredningen (som er trofast mot opprinnelsen) eller det fantastiske utvalget av smaker på iskremen.

Her finnes sjokolade, jordbær, kanel, tiramisu, pistasj... i alle varianter. Uansett om det er i kjegle, bøtte, beger eller kjeks, er det kjempegodt! Og hvis du vil sette prikken over i-en på Giolitti-isen din, må du ikke glemme å be om den deilige doppia panna (dobbeltkrem), en godbit du ikke vil kunne motstå!

Og hvis du har lyst på noe søtt etterpå, selger denne iskrembaren også hjemmelagde sicilianske desserter som er kjempegode. Prøv dem!

 • Adresse: Via Uffici del Vicario nº40
 • Anbefaltiskrem: Sjokolade med doppia panna.

Bestill en gastronomisk rundtur i Roma

2. Frigidarium iskrembar

Deilig iskrem i Roma| ©Gelateria Frigidarium Roma
Deilig iskrem i Roma| ©Gelateria Frigidarium Roma

En annen iskrembar i Roma som du må besøke når du er på vei til Piazza Navona, er Frigidarium. Det er et av de mest populære i byen på grunn av kvaliteten på iskremen, som lages med naturlige ingredienser på tradisjonelt vis.

På denne måten får Frigidariums iskrem en myk og naturlig smak som får det til å renne i munnen. Du kan velge mellom sjokolade, hasselnøtt, pistasj, Fiorentina-krem, stracciatella osv. som du kan sette sammen på en vanlig kjegle eller vaffel.

Prikken over i-en på disse isene er et deilig over trekk av hvit, mørk sjokolade eller fløte som gir dem et mer intenst og kremaktig preg.

 • Adresse: Via del Governo Vecchio, 112
 • Anbefaltiskrem: Hasselnøtt med sjokoladeovertrekk

3. San Crispino iskrembar

Ulike smaker av iskrem fra San Crispinos iskrembar.| ©Su-Lin
Ulike smaker av iskrem fra San Crispinos iskrembar.| ©Su-Lin

Etter å ha besøkt Trevifontenen er det på tide å ta en pause fra byvandringen og nyte en av de deilige iskremene fra San Crispino-isbaren.

Hemmeligheten bak iskremen er at de kun bruker naturlige ingredienser, uten konserveringsmidler eller fargestoffer som kan forringe produktets kvalitet. San Crispino bruker heller ikke vaffelkegler, da San Crispino isbar hevder at kjeksen maskerer den rene smaken av iskremen. Derfor serveres alle iskremene her i bøtter.

På San Crispino-isbaren tar de vare på produktet på største alvor. Når du kommer inn, vil du derfor bli overrasket over å se at isene, i motsetning til andre isbarer i Roma, er dekket til for å beskytte smaken og den spesifikke temperaturen.

Denne iskrembaren har et bredt utvalg av smaker, men jeg anbefaler at du prøver husets iskrem: San Crispino, en krem laget med sardinsk arbutushonning som vil slå benene vekk under deg.

 • Adresse: Via della Paneteria, 42
 • Anbefaltiskrem: San Crispino

Bestill en gastronomisk rundtur i Roma

4. Fior di Luna

Inngang til Heladeria| ©mdfeeds
Inngang til Heladeria| ©mdfeeds

Kryss en av Romas broer som går over til Trastevere for å utforske dette sjarmerende bohemkvarteret, og ta en velsmakende gelato på Fior di Luna mens du er i gang.

Denne gelato-salongen er kjent for sin økologiske gelato, som lages med lokale ingredienser (frisk frukt, kakao, hasselnøtter, honning osv.) og håndverksteknikker, og resultatet kan ikke bli bedre. Resultatet kunne ikke vært bedre: Iskremene er til å dø for!

Fior di Luna er utvalget av smaker ikke så stort, men det finnes noen veldig originale, som for eksempel peppersjokolade. Sorbetene fortjener også en spesiell omtale, som ananas med ingefær, for de er virkelig gode. Men isbaren tilbyr også tradisjonelle smaker som hasselnøtt, vanilje og pistasj.

 • Adresse: Via della Lungareta, 96
 • Anbefalt iskrem: Sjokolade med pepper

5. Fatamorgana

Iskrem hos Fatamorgana| ©Sabrina Rossi
Iskrem hos Fatamorgana| ©Sabrina Rossi

Uten å forlate Trastevere-området er Fatamorgana en annen av Romas iskrembarer du må besøke hvis du vil slippe unna rutinen med sjokolade-, vanilje- eller hasselnøttsmak.

Her finner du originale forslag som vil overraske ganen din, for eksempel wasabi-is, karkadé rose-is, basilikum-is med pinjekjerner og honning eller lakris-is. Tør du prøve en annerledes smak?

Fatamorgana har imidlertid også tenkt på de som liker tradisjonelle smaker, og har et lite utvalg av veldig gode kremete iskremer.

 • Adresse: Via Laurina 10 (via del Corso-området).
 • Anbefaltiskrem: Kastanjer og myrte

Bestill en gastronomisk rundtur i Roma

6. Gelateria del Teatro

Besøke Gelateria del Teatros område| ©Natalie
Besøke Gelateria del Teatros område| ©Natalie

Før du krysser Vittorio Emanuele II-broen for å besøke Vatikanet eller Castel Sant'Angelo, kan du ta en pause og samle krefter ved å smake på Gelateria del Teatros iskrem.

I nærheten av den vakre Piazza Navona (hvor et av Romas mest elskede julemarkeder arrangeres hver jul) finner du dette håndverksmessige gelateriaet i bunnen av en middelaldertrapp der det en gang sto et gammelt teater, som har gitt navn til stedet.

Beliggenheten til Gelateria del Teatro er veldig sjarmerende (den vant faktisk prisen for det mest fotogene isbaren), så mens du står i kø for å få isen din, kan du ta noen bilder til sosiale medier.

Når du er inne, kan du velge fra en meny med klassiske smaker (tiramisu, jordbær, pistasj, kaffe...) eller velge en mer original smak fremstilt ved hjelp av aromatiske urter, som for eksempel is med hvit fersken og lavendel, bringebær og salvie eller sitron, honning og rosmarin. Alle er laget av ferske, sesongbaserte ingredienser, og det merkes!

Uansett hva du velger, må du ikke gå glipp av en knasende kjegle (ikke se etter glassene!) for Gelateria del Teatro vant også prisen for iskrembaren med den beste kjekskeglen.

 • Adresse: Via dei Coronari, 65/66, 00186 Roma
 • Anbefaltiskrem: Hvit fersken og lavendel

7. Gelateria dei Gracchi

Sjokolade- og kokosnøtt-is fra Gelateria dei Gracchi.| ©dj schwend
Sjokolade- og kokosnøtt-is fra Gelateria dei Gracchi.| ©dj schwend

Hvis du har lyst til å unne deg en is mens du besøker Vatikanstaten, er mitt råd å unngå turistfellene rundt Peterskirken og heller gå til Gelateria dei Gracchi, en sikker hit.

Dette er en av de mest populære isbutikkene i Roma når det gjelder håndverksmessig fremstilt iskrem, som lages av sesongens råvarer og fersk melk uten tilsetting av konserveringsmidler eller fargestoffer, noe du vil sette pris på ved første smak, for den er nydelig!

Gelateria dei Gracchis meny byr på et bredt utvalg av smaker. Fra den klassiske med sitron, mørk sjokolade, yoghurt eller stracciatella til mer originale varianter som ricotta og pærer, granateple, sjokolade og rom eller eggetoddy.

Uansett når på året du besøker Roma, vil du garantert finne den perfekte isen for deg. Et tips? Den forfriskende mint- og epleisen om sommeren og sjokoladeromsisen om vinteren.

 • Adresse: Via dei Gracchi, 272, 00193 Roma
 • Anbefaltiskrem: Granateple

8. Ciampini

Italiensk iskrem| ©Katie Parla
Italiensk iskrem| ©Katie Parla

Hvis du er på utkikk etter et iskremutsalg i Roma hvor du kan spise en klassisk italiensk iskrem, enkel og uten dikkedarer, men full av smak, må du gå til Ciampini på Piazza San Lorenzo, ikke langt fra Trevifontenen og Pantheon i Roma.

I motsetning til andre iskrembarer i byen har dette lille, men elegante stedet på Piazza San Lorenzo ingen kreative smakskombinasjoner som gir opphav til dristige forslag, men heller en deilig, kremet iskrem som smelter i munnen med de tradisjonelle smak ene for livet. Hva mer kan man ønske seg på en varm dag i Roma?

Jeg anbefaler å bestille en av Ciampinis mest populære iskremsorter, som sjokolade, pistasj eller vanilje, med kandiserte fruktbiter som en ekstra touch.

 • Adresse: Piazza di S. Lorenzo in Lucina 29
 • Anbefaltiskrem: Pistasj

9. Al Settimo Gelo

Å nyte en iskrem fra Al Settimo Gelo| ©Al settimo gelo
Å nyte en iskrem fra Al Settimo Gelo| ©Al settimo gelo

Ikke langt fra Piazza Mazzini ligger Al Settimo Gelo, en liten iskrembar som du kommer til på en spasertur gjennom Prati-området etter å ha besøkt Det sixtinske kapell i Vatikanet.

De håndverksmessig fremstilte iskremene, som er laget av lokale råvarer av ypperste kvalitet, lover å ta deg til den syvende himmel. Det er grunnen til at så mange romere ofte stikker innom for å smake på tilbudene. Issalongen Al Settimo Gelo ligger litt langt fra sentrum, men er du glad i iskrem, er dette et must på listen.

De har flere smaker, noen av dem svært originale, som sjokoladeis med chili, pistasjis med rosenvann og iransk safran eller pasjonsfrukt med mørk sjokolade. Men du kan også velge mer klassiske smaker som mandel, stracciatella eller vanilje.

 • Adresse: Via Vodice, 21, 00195 Roma
 • Anbefalt iskrem: Pistasj med rosenvann og iransk safran.

10. La Nazionale Gelateria

Iskrem med kokosnøtt og jordbær på La Nazionale Gelateria.| ©Suze
Iskrem med kokosnøtt og jordbær på La Nazionale Gelateria.| ©Suze

Hvis du får lyst på en god italiensk gelato under din rundtur i Roma, trenger du ikke gå langt fra Colosseum eller Santa Maria Maggiore-basilikaen, for i nærheten finner du gelateria La Nazionale Gelateria.

Dette stedet er fantastisk fordi du kan se hvordan de tilbereder isen på stedet på en håndverksmessig måte. De har et bredt utvalg av smaker, og fruktsmakene (mango, kokos, jordbær...) er så intense at du tror du spiser et helt stykke frisk frukt.

Hvis du er glad i frossen yoghurt, har La Nazionale Gelateria også frossen yoghurt. Det vanskeligste er å velge hva slags topping du vil ha på yoghurtglasset, for de har mye av det: fra frukt, sirup og nøtter til frokostblandinger og sjokolade.

 • Adresse: Via Nazionale, 206
 • Anbefaltiskrem: Mango