Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Turer til Colosseum

Colosseum er overraskende fra utsiden, men innvendig er det litt av et skue. Et besøk sammen med en spesialisert guide gjør opplevelsen enda bedre, og tar deg med tilbake i tiden og inn i gladiatorenes verden i antikkens Roma.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Turer til Colosseum

Colosseum i Roma | © Jametlene Reskp

Det er mange steder i Roma som gjør deg målløs bare ved å se på dem, men Colosseum vil vinne ditt hjerte og din sjel som reisende. Jeg skal fortelle deg alle detaljene slik at besøket ditt i verdens mest berømte amfiteater blir uslåelig.

Det billigste alternativet

Guidet tur til Colosseum med tilgang til Forum Romanum og arenaen

Utforsk Colosseum med en guidet omvisning og tilgang til arenaområdet.

Opplev Colosseum som en romersk gladiator. Gå rundt hvert eneste hjørne og gå til og med inn i arenaområdet der de største forestillingene i antikkens Roma ble fremført.

Denne 3-timers guidede turen tar deg tilbake i tid. Du får muligheten til å gå rundt i dette gladiatortempelet sammen med en ekspert som vil fortelle deg detaljer om historien og anekdoter.

Du vil kunne ta utallige unike bilder og få mest mulig ut av en av de viktigste attraksjonene i den romerske hovedstaden.

Anbefales hvis... du ønsker å få den fulle opplevelsen av Colosseum, men ikke har så mye tid til rådighet.


Det mest komplette alternativet

Colosseum, Forum Romanum og Palatin - guidet omvisning

Oppdag Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden sammen med en ekspertguide.

Reis til antikkens Roma og få en totalopplevelse med denne guidede turen til stedene som preget imperiets historie og skjebnen til dagens sivilisasjon.

.

Besøk de mest ikoniske punktene i den romerske hovedstaden og det som konsoliderte imperiet i fortiden. Denne 3-timers turen tar deg med på en reise gjennom fortiden, og du vil kunne føle deg som en gladiator eller en keiser.

Du vil hele tiden bli ledsaget av en profesjonell guide som forteller deg fakta og hendelser på samme sted som de fant sted.

Anbefales hvis... du har liten tid i Roma og vil spare tid, slik at du slipper å gå tom for billetter.Sparepakken

Tilbud: Omvisning med guide til Colosseum og Forum Romanum pluss Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

Besøk Vatikanet og Colosseum på én og samme tur, og glem køene.

Reis til antikkens Roma og få en totalopplevelse med denne guidede turen til stedene som preget imperiets historie og skjebnen til dagens sivilisasjon.

.

Fordyp deg i kriker og kroker av antikkens Roma og katolisismen. Besøk intet mindre enn Vatikanet og Colosseum på én og samme tur med en ekspertguide. Spaser gjennom Forum Romanum og Palatinerhøyden. Oppdag historier og kuriositeter som har formet fortiden og påvirket dagens samfunn.

Denne heldagsturen tar deg med til de mest symbolske stedene i Roma, slik at du får en komplett og detaljert opplevelse uten å bekymre deg for køer eller venting.

Anbefales hvis... du har veldig lite tid til å utforske byen og ønsker å maksimere hvert eneste punkt på reiseruten din, uten å måtte tenke på inngangsbilletter eller ruten.

Sammenligning av guidede turer

 • Guidet tur til Colosseum med tilgang til Forum Romanum og arenaen
 • Fra 528 kr
 • 3 timer
 • Colosseum (med adgang til arenaen) + Forum Romanum
 • Med guide
 • Bestill nå
 • Colosseum, Forum Romanum og Palatin - guidet omvisning
 • Fra 497 kr.
 • 3 timer
 • Colosseum + Forum Romanum + Palatinhøyden
 • Med guide
 • Bestill nå
 • Tilbud: Omvisning med guide til Colosseum og Forum Romanum pluss Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell
 • Fra 959 kr
 • Halv dag
 • Vatikanmuseene + Det sixtinske kapell + Colosseum + Forum Romanum + Palatinerhøyden
 • Med guide
 • Bestill nå

Hvordan velge den beste guidede omvisningen i Colosseum

Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil

Det er ikke lett å velge de beste guidede omvisningene i Colosseum, og det finnes mange alternativer for alle budsjetter. Generelt er det viktigste å se etter at de inkluderer billetter (slik at du unngår overraskelser ved å måtte betale ekstra i døren og også måtte stå i kø), og du kan velge mellom de som har tilgang til arenaen eller de som også inkluderer en tur til Forum Romanum og Palatinerhøyden

I Hellotickets inkluderer alle alternativene billetter med tilgang uten kø, og avhengig av budsjettet ditt kan du velge mellom de forskjellige alternativene. I tillegg har alle gratis avbestilling hvis det skulle oppstå endringer i siste liten. Du finner dem alle her:

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Hvor lenge varer de guidede turene i Colosseum?

Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil

Vanligvis varer de guidede omvisningene i Colosseum og Forum i tre timer. Først syntes jeg ikke dette var lenge nok, men jeg innså at hvis du besøker Colosseum sammen med en spesialisert guide, tar det dobbelt så lang tid som om du var på egen hånd. Det finnes også en ekspresstur til Colosseum som bare tar halvannen time, hvis du ikke har så mye tid eller bare foretrekker en kortere tur.

Senere sammenligner jeg min opplevelse med andre reisende som har vært på lengre turer, og de fleste var enige om det samme: Det var vanskelig å holde på oppmerksomheten hele tiden, og de siste forklaringene var for tette.

Bestill et besøk i Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Besøk Colosseum i en liten gruppe

Detaljer fra det indre av Colosseum| ©Unsplash
Detaljer fra det indre av Colosseum| ©Unsplash

Det er mange fordeler med å besøke Colosseum på en guidet tur: Du lærer mer om historien, legendene og arkitekturen. Med turer som også inkluderer inngangsbilletter og et guidet besøk på Forum Romanum og Palatinerhøyden, blir opplevelsen mye mer komplett. Men hvis du er ute etter et mer intimt og autentisk besøk, anbefaler jeg at du velger en omvisning i en liten gruppe.

Hvis den gjennomsnittlige generelle omvisningen i Colosseum og Forum er på 25 personer, er det andre omvisninger som denne som har mulighet for et gjennomsnitt på 16 personer. Du kan vurdere dette alternativet hvis du reiser med en stor gruppe, og på denne måten vil guiden være praktisk talt privat for deg.

Etter omvisningen kan jeg si at det jeg satte mest pris på, var det faktum at vi kunne besøke Colosseum uten venting eller kø, i en gruppe på 25 personer og med tilgang til områder som normalt ikke ses på den individuelle omvisningen på egen hånd. Det var noe jeg satte stor pris på under besøket mitt i Roma.

Anas reisetips

Hvis du vil få en fantastisk utsikt over Forum uten å betale inngangsbillett, kan du gå fra Piazza del Campidoglio.

Hva du bør se når du besøker Colosseum og Forum Romanum

Utsikt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash
Utsikt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash

Her er de vanlige stoppene på alle turer, men hvis du velger en privat guidet tur til Colosseum og Forum Romanum, kan du avvike fra standardruten og be guiden om å skreddersy den etter din smak.

Colosseum i Roma

Dette er turens hovedpunkt og det som får mest tid. De fleste av oss hadde sett Gladiator og kjente til gladiator- og dyrekampene som fant sted i det romerske amfiteateret, men det jeg for eksempel ikke visste, og som vi ble fortalt på turen, var at det også ble gjenskapt sjøslag her.

Det var veldig spennende å forestille seg Colosseum i en annen kontekst og se hvordan alle forestillingene som fant sted her var mulig takket være maksimal utnyttelse av amfiteatrets konstruksjon.

Palatinerhøyden

I nærheten av Colosseum og ved siden av Forum, er dette et av de eldste punktene i byen og den mest sentrale av Romas syv åser. Jeg husker godt at de valgte dette stedet for å fortelle oss historien om Romulus og Remus, siden det var her Romulus grunnla byen.

Hvis du ikke kjenner til historien eller har glemt den, anbefaler jeg at du ikke slår opp noe før besøket og lytter til guidens forklaringer som om du fikk historien fortalt for første gang. Selv om du velger den vanlige omvisningen i Colosseum, vil du også besøke denne delen av Forum, ettersom den er inkludert.

Forum Romanum

Etter å ha sett Palatinerhøyden gikk vi videre til Forum Romanum, og det var en av de delene jeg gledet meg mest til, for under den individuelle omvisningen er det ingen informasjon tilgjengelig for å forstå hva vi ser. På den guidede turen til Forum Romanum, Palatinerhøyden og Colosseum har du sannsynligvis mer tid til å stille spørsmål til guiden, men de er alle veldig profesjonelle og vil prøve å svare på spørsmålene dine underveis.

Etter å ha pekt ut de forskjellige delene av Forum (Saturns, Venus', Vestas osv. templer) forklarte han oss hva slags aktiviteter og seremonier som fant sted her. Vi visste alle at denne enklaven var sentrum for det romerske samfunnslivet, men jeg tror at vi etter forklaringene virkelig forsto hvorfor.

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Organiser en guidet omvisning i Colosseum i Roma

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Har du allerede bestilt et besøk til Colosseum? Vel, her er noen anbefalinger du bør kjenne til, slik at du ikke får noen problemer når du først er der, slik at du ikke får ødelagt besøket ditt i et av de viktigste monumentene i den romerske byen.

Hva du bør ta med deg

Når du pakker ryggsekken, må du ikke glemme kupongen du mottar på e-post når du bestiller turen (billettene får du av guiden). Hvis du ikke kan skrive den ut, trenger du ikke å bekymre deg, for det holder å vise e-posten din eller oppgi detaljene dine. Det er veldig varmt i Colosseum og spesielt på Forum, så ta med vann, hatt, solkrem og kjølige klær hvis det er sommer. Selv om de guidede turene vanligvis ikke er lange, bør du ta med noe å spise, da mat vanligvis ikke er inkludert i turene i dette området.

Slik kommer du til møtestedet

Møtestedet vil nesten alltid være i nærheten av Colosseum, og guiden vil fortelle deg hvordan du finner dit, slik at du ikke går deg vill. For å komme til Colosseum fra sentrum av Roma kan du ta metrolinje B til Colosseo-stoppet (det enkleste alternativet), buss C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller trikk nummer 3. Hvis du bor i sentrum av Roma, kan du også gå dit; Colosseum ligger riktignok ikke i sentrum, men er tilgjengelig til fots.

Spise i området

Hvis du avslutter omvisningen i Colosseum og Forum ved lunsj- eller middagstid, er det best å holde seg unna området for å unngå folkemengder og overopphetet mat (en synd med tanke på pizzaene og pastaene du kan spise i Roma), men på den guidede turen har du muligheten til å be guiden anbefale et sted i nærheten som ikke er for turistpreget for et mer autentisk måltid.

Colosseum-turer med barn

Hvis du skal besøke Colosseum med barn, kan en privat omvisning i Colosseum og Forum være et godt alternativ, for hvis det er barn i gruppen, kan guiden ofte komme med anekdoter som kan interessere dem og tilpasse deler av foredraget for dem. Men det finnes også omvisninger som er helt tilpasset barn, og som kan være et godt alternativ for å vekke deres interesse for stedets historie.

Spesielle alternativer

Hvis du reiser sammen med noen med nedsatt bevegelsesevne, bør du forsikre deg om at omvisningen du velger er tilpasset denne gruppen. Colosseum har flere rullestoler tilgjengelig for besøkende.

Bestill en nattomvisning i Colosseum og undergrunnen

Praktiske tips for guidede omvisninger

Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash
Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash

Bilder

Det viktigste tipset jeg kommer til å gi deg er nyttig for alle guidede turer i Roma. Hvis du er glad i å fotografere, er det hundrevis av steder i Roma som vil glede deg, men ikke prøv å ta for mange bilder i løpet av den guidede turen.

Du får god tid til å ta bilder av Colosseum fra utsiden. Under besøket kan du nyte forklaringene og la deg forføre av omgivelsene. Til gjengjeld har vi et par steder hvor du kan ta imponerende bilder av disse to monumentene:

 • Utsikten over Forum fra Piazza del Campidoglio og de kapitolinske museene er spektakulær, og du slipper å betale inngangsbillett som ved andre utsiktspunkter i byen.
 • Mellom gatene Via del Colosseo og Via Nicola Salvi er det et høyt punkt hvor du kan ta et flott bilde av Colosseum. Selv om amfiteateret ikke kommer "helt" ut i bildet, anbefaler jeg at du prøver deg frem på ulike tider av døgnet fra plassen rundt.

Pass på varmen

Jeg må også gjenta at du må være forsiktig med de høye temperaturene. Husk at Forum er en esplanade uten skygge, og at varmen kan være svært intens under besøket. Ta med rikelig med vann for å få i deg nok væske og beskytte deg mot solen.

Hvordan håndtere ryggsekker og bagasje?

Vær oppmerksom på at du ikke kommer inn i Colosseum med store ryggsekker eller bagasje, så unngå å ta denne guidede turen dagen før du reiser til flyplassen eller rett etter ankomst uten å stoppe på hotellet.

Andre guidede turer du kanskje er interessert i

Vatikanmuseene| ©Ana Rey
Vatikanmuseene| ©Ana Rey

Sammen med Colosseum er Vatikanmuseene det mest symbolske stedet i Roma og har så mye å by på at det er verdt å besøke dem sammen med noen som kan fortelle deg alt om deres historie på en underholdende måte. Du kan sjekke ut denne artikkelen jeg skrev om Vatikanet guidede turer.

Jeg vil ikke glemme Galleria Borghese, et av de mest spektakulære stedene i byen og et som ofte går ubemerket hen av turister. Jeg lar deg her guiden til Billetter og Omvisning i Villa Borghese Gardens og Galleria Borghese for deg å konsultere.

Hvis du foretrekker mer komplette turer i byen, anbefaler jeg deg å lese Omvisninger i Vatikanet. Jeg er sikker på at du finner det som passer best for deg, for utvalget av turer og guidede besøk i byen er uendelig!

Bestill et besøk i Colosseum, Forum og Palatinerhøyden