Turer til Colosseum

Colosseum er overraskende fra utsiden, men innvendig er det litt av et skue. Et besøk med en spesialisert guide vil gjøre opplevelsen enda bedre og ta deg med tilbake i tiden til gladiatorenes verden i antikkens Roma.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Turer til Colosseum

Colosseum i Roma | © Jametlene Reskp

Det er mange steder i Roma som gjør deg målløs bare ved å se på dem, men Colosseum vil vinne ditt hjerte og din sjel som reisende.

Det billigste alternativet

Guidet tur til Colosseum med tilgang til Forum Romanum og arenaen

Utforsk Colosseum med en guidet omvisning og tilgang til arenaområdet.

Opplev Colosseum som en romersk gladiator. Gå rundt hvert hjørne og gå til og med inn i arenaområdet der antikkens største forestillinger i Roma ble fremført.

Jeg skal fortelle deg alle detaljene slik at besøket ditt i verdens mest berømte amfiteater blir uslåelig. Denne3-timers guidede turen tar deg tilbake i tid. Du får muligheten til å gå rundt i dette gladiatortempelet sammen med en ekspert som vil fortelle deg detaljer om historien og anekdoter.


Det mest komplette alternativet

Colosseum, Forum Romanum og Palatin - guidet omvisning

Oppdag Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden med en ekspertguide

Reis til antikkens Roma og få en komplett opplevelse med denne guidede turen til stedene som har preget imperiets historie og skjebnen til dagens sivilisasjon.

Du vil kunne ta utallige unike bilder og få mest mulig ut av en av de viktigste attraksjonene i den romerske hovedstaden.Anbefales hvis... du ønsker å få den fulle opplevelsen av Colosseum, men ikke har så mye tid å sette av til opplevelsen... Besøk demest ikoniske punktene i den romerske hovedstaden og det som konsoliderte imperiet i fortiden.

Denne 3-timers turen tar deg med på en reise gjennom fortiden, og du vil kunne føle deg som en gladiator eller en keiser. Du vil hele tiden bli ledsaget av enprofesjonell guide som vil fortelle deg fakta og hendelser på samme sted som de fant sted.


Anbefales hvis... du har lite tid i Roma og vil spare tid, slik at du slipper å gå tom for billetter. ---.


Sammenligning av guidede turer

 • Guidet tur til Colosseum med tilgang til Forum Romanum og arenaen
 • Fra 570 kr
 • 3 timer
 • Colosseum (med adgang til arenaen) + Forum Romanum
 • Med guide
 • Bestill nå
 • Colosseum, Forum Romanum og Palatin - guidet omvisning
 • Fra 700 kr
 • 3 timer
 • Colosseum + Forum Romanum + Palatinerhøyden
 • Med guide
 • Bestill nå

Hvordan velge den beste guidede turen til Colosseum

Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil

Det er ikke lett å velge de beste guidede turene i Colosseum, og du finner mange alternativer for alle budsjetter.

Generelt er det viktigste å se etter at de inkluderer billetter (slik at du unngår overraskelser ved å måtte betale ekstra i døren og også måtte stå i kø), og du kan velge mellom de med tilgang til arenaen eller de som også inkluderer en omvisning i Forum Romanum og Palatinerhøyden I Hellotickets inkluderer alle alternativene billetter medtilgang uten køer, og avhengig av budsjettet ditt kan du velge mellom de forskjellige alternativene. I tillegg har alle gratis avbestilling hvis reisen din blir endret i siste øyeblikk. Du finner dem alle her:

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Hvor lenge varer de guidede turene i Colosseum?

Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil

Generelt varer de guidede omvisningene i Colosseum og Forum tre timer. Først tenkte jeg at det ikke var lenge nok, men så gikk det opp for meg at hvis du besøker Colosseum med en spesialisert guide, tar det dobbelt så lang tid som hvis du går rundt på egen hånd.

Det finnes også en ekspresstur til Colosseum som bare varer halvannen time, hvis du ikke har så god tid eller bare foretrekker en kortere omvisning. Senere vil jeg sammenligne min erfaring med andre reisende som har gått lengre turer, og de fleste av dem var enige om det samme: det var vanskelig å holde oppmerksomheten oppe hele tiden, og de siste forklaringene var for tette.

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Besøk Colosseum i en liten gruppe

Detaljer om interiøret i Colosseum| ©Unsplash
Detaljer om interiøret i Colosseum| ©Unsplash

Å besøke Colosseum på en guidet tur har mange fordeler: Du får lære om historien, legendene og arkitekturen. Med turer som også inkluderer inngangsbilletter og et guidet besøk til Forum Romanum og Palatinerhøyden, blir opplevelsen dessuten mye mer komplett.

Men hvis du er ute etter et mer intimt og autentisk besøk, anbefaler jeg at du velger en tur i en mindre gruppe. Hvis den gjennomsnittlige generelle turen til Colosseum og Forum er på 25 personer, finnes det andre turer som denne som har mulighet for et gjennomsnitt på16 personer.

Dette alternativet kan du vurdere hvis du reiser med en stor gruppe, og på denne måten vil guiden være praktisk talt privat for deg. Etter turen kan jeg si at det jeg satte mest pris på, var det faktum at vi kunne besøke Colosseumuten å vente eller stå i kø, i en gruppe på 25 personer og med tilgang til områder som man normalt ikke får se på den individuelle turen på egen hånd.

Det er noe jeg elsket å gjøre under mitt besøk i Roma. Anas reisetips Hvis du vil ha en fantastisk utsikt over Forum uten å betale inngangspenger, bør du gå fra Piazza del Campidoglio.

Hva du bør se når du besøker Colosseum og Forum Romanum

Utsikt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash
Utsikt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash

Her er de vanlige stoppestedene på alle turer, men hvis du velger en privat guidet tur til Colosseum og Forum Romanum, kan du avvike fra standardruten og be guiden om å skreddersy den etter din smak.

Colosseum i Roma

Dette er turens hovedpunkt, og det som får mest tid. De fleste av oss hadde sett Gladiator og kjente til gladiator- og dyrekampene som fant sted i det romerske amfiteateret, men det jeg for eksempel ikke visste, og som vi ble fortalt på omvisningen, var at det også ble gjenskapt sjøslag her.

Det var veldig interessant å forestille seg Colosseum i en annen kontekst og se hvordan alle forestillingene som fant sted her, var mulig takket være maksimal utnyttelse av amfiteatrets konstruksjon.

Palatinerhøyden

Like ved Colosseum og ved siden av Forum er dette et av de eldste punktene i byen og den mest sentrale av Romas syv høyder. Jeg husker godt at de valgte dette stedet for å fortelle oss historien om Romulus og Remus, siden det var her Romulus grunnla byen.

Hvis du ikke kjenner historien eller har glemt den, anbefaler jeg at du ikke slår opp noe før besøket, men lytter til guidens forklaringer som om det var første gang du ble fortalt historien. Selv om du velger den vanlige gruppeturen til Colosseum, kommer du til å besøke denne delen av Forum også, siden den er inkludert.

Forum Romanum

Etter å ha sett Palatinerhøyden gikk vi videre til Forum Romanum, en av de delene jeg gledet meg mest til, for under den individuelle omvisningen er det ingen informasjon tilgjengelig for å bedre forstå hva vi ser. På den guidede omvisningen i Forum Romanum, Palatinerhøyden og Colosseum vil du sannsynligvis ha mer tid til å stille spørsmål til guiden, men de er alle veldig profesjonelle og vil prøve å svare på spørsmålene dine under besøket.

Etter å ha vist oss de ulike delene av Forum (Saturn-, Venus- og Vestatemplene osv.), forklarte han oss hva slags aktiviteter og seremonier som fant sted her.

Vi visste alle at denne enklaven var sentrum for det romerske samfunnslivet, men jeg tror vi virkelig forstod hvorfor etter forklaringen.

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Organiser en guidet omvisning i Colosseum i Roma

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Har du allerede bestilt et besøk til Colosseum? Her er noen anbefalinger du bør kjenne til, slik at du ikke får noen tilbakeslag som ødelegger besøket ditt i et av de viktigste monumentene i den romerske byen når du først er der.

Hva du bør ta med deg

Når du pakker sekken, må du ikke glemme kupongen du mottar på e-post når du bestiller turen (billettene får du av guiden). Hvis du ikke kan skrive den ut, er det ikke noe problem, for det er nok å vise e-postadressen din eller oppgi opplysningene dine. Det er veldig varmt i Colosseum og spesielt på Forum, så ta med vann, hatt, solkrem og kjølige klær hvis det er sommer. Selv om de guidede turene vanligvis ikke er lange, bør du ta med noe å spise, da mat normalt ikke er inkludert i omvisningene i dette området.

Hvordan komme seg til møtestedet

Møtestedet vil nesten alltid være i nærheten av Colosseum, og guiden vil fortelle deg hvordan du finner det, slik at du ikke går deg vill. For å komme til Colosseum fra sentrum av Roma kan du ta metrolinje B til Colosseo-stoppet (det enkleste alternativet), buss C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller trikk nummer 3. Hvis du bor i sentrum av Roma, kan du også gå dit; selv om Colosseum ikke ligger i sentrum, er det lett å komme seg dit til fots.

Spise i området

Hvis du avslutter turen til Colosseum og Forum ved lunsj- eller middagstid, er det best å holde seg unna området for å unngå trengsel og overopphetet mat (en synd med tanke på pizzaene og pastaene du kan få i Roma), men på den guidede turen har du muligheten til å be guiden om å anbefale et sted i nærheten som ikke er for turistpreget for et mer autentisk måltid.

Colosseum-turer med barn

Hvis du skal besøke Colosseum med barn, kan en privat omvisning i Colosseum og Forum være et godt alternativ, for hvis det er barn i gruppen, introduserer guiden ofte anekdoter som kan interessere dem, og tilpasser deler av talen til dem. Det finnes imidlertid også omvisninger som er helt tilpasset barn, og som kan være et godt alternativ for å vekke deres interesse for stedets historie.

Spesielle alternativer

Hvis du reiser med noen med nedsatt bevegelsesevne, bør du sørge for at den guidede turen du velger er tilpasset denne gruppen. Colosseum har flere rullestoler tilgjengelig for besøkende.

Bestill en nattomvisning i Colosseum og undergrunnen

Praktiske tips for guidede turer

Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash
Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash

Bilder

Det viktigste tipset jeg kommer til å gi deg er nyttig for enhver guidet tur i Roma. Hvis du er glad i å fotografere, er det hundrevis av steder i Roma som vil glede deg, men ikke prøv å ta for mange bilder i løpet av den guidede turen.

Du får god tid til å ta bilder av Colosseum fra utsiden. Under besøket kan du nyte forklaringene og la deg forføre av omgivelsene. Til gjengjeld er det et par steder hvor du kan ta imponerende bilder av disse to monumentene:

 • Utsikten over Forum fra Piazza del Campidoglio og de kapitolinske museene er spektakulær, og du trenger ikke å betale inngangspenger som ved andre utsiktspunkter i byen.
 • Mellom gatene Via del Colosseo og Via Nicola Salvi er det et høyt punkt hvor du kan ta et flott bilde av Colosseum. Selv om amfiteateret ikke kommer "helt" med i bildet, anbefaler jeg også at du prøver å eksperimentere på ulike tider av døgnet fra plassen rundt.

Pass på varmen

Jeg må også gjenta at du må være forsiktig med de høye temperaturene. Husk at Forum er en esplanade der det ikke finnes skygge, og at varmen kan være svært intens under besøket. Ta med rikelig med vann for å få i deg nok væske og beskytte deg mot solen.

Hva du skal gjøre med ryggsekker og bagasje

Vær oppmerksom på at du ikke kan gå inn i Colosseum med store ryggsekker eller bagasje, så unngå å ta denne guidede turen dagen før du reiser til flyplassen eller rett etter ankomst uten å stoppe på hotellet.

Andre guidede turer du kanskje er interessert i

Vatikanmuseene| ©Ana Rey
Vatikanmuseene| ©Ana Rey

Sammen med Colosseum er Vatikanmuseene det mest emblematiske stedet i Roma, og de har så mye å by på at det er verdt å besøke dem sammen med noen som kan fortelle deg alt om deres historie på en underholdende måte. Du kan sjekke ut denne artikkelen jeg skrev om Vatikanet guidede turer.

Jeg vil ikke glemme Galleria Borghese, et av de mest spektakulære stedene i byen og et som ofte går ubemerket hen av turister. Jeg lar deg her guiden til Billetter og Omvisning i Villa Borghese Gardens og Galleria Borghese

Hvis du foretrekker mer komplette turer i byen, anbefaler jeg deg å lese Omvisninger i Vatikanet. Jeg er sikker på at du vil finne den som passer best for deg, for utvalget av turer og guidede besøk i byen er uendelig!

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden