Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Turer til Colosseum

Hvis Colosseum er overraskende fra utsiden, er det litt av et skue på innsiden. Et besøk med en spesialisert guide vil gjøre opplevelsen enda bedre og ta deg med tilbake i tid for å oppdage gladiatorenes verden i antikkens Roma.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutter lest

Turer til Colosseum

Colosseum i Roma | © Jametlene Reskp

Det er mange steder i Roma som gjør deg målløs bare ved å se på dem, men Colosseum vil vinne ditt hjerte og sjel som reisende. Jeg vil fortelle deg alle detaljene slik at besøket ditt til det mest berømte amfiteateret i verden er uslåelig.

Hvordan velge den beste guidede omvisningen i Colosseum

Detalj av Colosseum-fasaden| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseum-fasaden| ©Adèle Beausoleil

Å velge de beste guidede turene i Colosseum er ikke lett, du vil finne mange alternativer for alle budsjetter. Generelt er det viktigste å se etter at de inkluderer billetter (slik at du unngår overraskelser med å måtte betale ekstra ved døren og også måtte stå i kø), og du kan velge mellom de med tilgang til arenaen eller de som også inkluderer en omvisning på Forum Romanum og Palatinhøyden

I Hellotickets inkluderer alle alternativene billetter med tilgang uten kø, og avhengig av budsjettet ditt kan du velge mellom de forskjellige alternativene. I tillegg har alle gratis avbestilling hvis reisen din blir endret i siste liten. Du finner dem alle her:

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinhøyden

Hvor lenge varer de guidede omvisningene i Colosseum?

Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseums fasade| ©Adèle Beausoleil

Generelt varer omvisningene i Colosseum og Forum tre timer. Først trodde jeg ikke dette var lenge nok, men jeg innså at hvis du besøker Colosseum med en spesialisert guide, er tiden dobbelt så lang som om du var på egen hånd. Det finnes også en ekspressomvisning i Colosseum som bare er halvannen time lang hvis du ikke har så mye tid eller bare foretrekker en kortere omvisning.

Senere vil jeg sammenligne opplevelsen min med andre reisende som tok lengre omvisninger, og de fleste av dem var enige om det samme: det var vanskelig å holde oppmerksomheten hele tiden, og de siste forklaringene var for tette.

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinhøyden

Besøk Colosseum i en liten gruppe

Detaljer om det indre av Colosseum| ©Unsplash
Detaljer om det indre av Colosseum| ©Unsplash

Å besøke Colosseum på en guidet tur har mange fordeler: du vil lære om historien, legendene og arkitekturen. Med omvisninger som også inkluderer inngangsbilletter og et guidet besøk til Forum Romanum og Palatinhøyden, blir opplevelsen mye mer komplett. Men hvis du er ute etter et mer intimt og autentisk besøk, anbefaler jeg å velge en liten gruppetur.

Hvis den gjennomsnittlige generelle turen til Colosseum og Forum er 25 personer, er det andre turer som denne som har muligheten til et gjennomsnitt på 16 personer. Du kan vurdere dette alternativet hvis du reiser med en stor gruppe, og på denne måten vil guiden være praktisk talt privat for deg.

Etter omvisningen kan jeg si at det jeg satte mest pris på, var det faktum at vi kunne besøke Colosseum uten å vente eller stå i kø, i en gruppe på 25 personer og med tilgang til områder som normalt ikke blir sett på individuell omvisning på egen hånd. Det er noe jeg elsket å gjøre på mitt besøk i Roma.

Anas reisetips

Hvis du vil få en fantastisk utsikt over Forum uten å betale inngangspenger, kan du gå fra Piazza del Campidoglio.

Dette må du se på et besøk til Colosseum og Forum Romanum

Utsikt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash
Utsikt over Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash

Her er de vanlige stoppene på alle turene, men hvis du velger den private guidede turen til Colosseum og Forum Romanum, kan du avvike fra standardruten og be guiden om å skreddersy den etter din smak.

Colosseum i Roma

Dette er hovedpoenget med turen og den som får mest tid. De fleste av oss hadde sett Gladiator og visste om gladiator- og dyrekampene som fant sted i det romerske amfiet, det jeg for eksempel ikke visste, og det vi ble fortalt på turen, var at sjøslag også ble gjenskapt her.

Det var veldig nysgjerrig å forestille seg Colosseum i en annen sammenheng og å se hvordan alle forestillingene som fant sted her var mulig takket være maksimal bruk av amfiteatrets teknikk.

Palatinhøyden

I nærheten av Colosseum og ved siden av Forum, er dette et av de eldste punktene i byen og den mest sentrale av de syv åsene i Roma. Jeg husker veldig godt at de valgte dette stedet for å fortelle oss historien om Romulus og Remus, ettersom det var her Romulus grunnla byen.

Hvis du ikke kjenner historien eller har glemt den, anbefaler jeg at du ikke slår opp noe før besøket og lytter til guidens forklaringer som om du ble fortalt historien for første gang. Selv om du velger den vanlige gruppeturen til Colosseum, vil du også besøke denne delen av Forum, siden den er inkludert.

Forum Romanum

Etter å ha sett Palatinhøyden gikk vi videre til Forum Romanum; det var en av delene jeg gledet meg mest til fordi det ikke er noen informasjon tilgjengelig under den individuelle turen for å bedre forstå hva vi ser. Sannsynligvis vil du på den guidede omvisningen på Forum Romanum , Palatinhøyden og Colosseum ha mer tid til å stille spørsmål til guiden, men de er alle veldig profesjonelle og vil prøve å svare på spørsmålene dine under besøket.

Etter å ha pekt ut de forskjellige delene av Forum (templene til Saturn, Venus, Vesta osv.) forklarte han oss hva slags aktiviteter og seremonier som fant sted her. Vi visste alle at denne enklaven var sentrum for det romerske sosiale livet, men etter forklaringene tror jeg vi virkelig forsto hvorfor.

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinhøyden

Organiser din guidede omvisning på Colosseum i Roma

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Har du allerede bestilt ditt besøk til Colosseum? Vel, her er noen anbefalinger du bør kjenne til, slik at det ikke er noen tilbakeslag som ødelegger besøket ditt til et av de viktigste monumentene i den romerske byen når du først er der.

Hva du bør ta med deg

Når du pakker ryggsekken din, ikke glem kupongen du mottar på e-post når du bestiller turen (billettene vil bli gitt til deg av guiden); hvis du ikke kan skrive den ut, ikke bekymre deg fordi det er nok å vise e-posten din eller oppgi detaljene dine. Det er veldig varmt i Colosseum og spesielt i Forum, så ta med vann, hatt, solkrem og kjølige klær hvis det er sommer. Selv om de guidede turene vanligvis ikke er lange, bør du ta med noe å spise, da mat vanligvis ikke er inkludert i turene i dette området.

Hvordan komme seg til oppmøtestedet

Møtestedet vil nesten alltid være i nærheten av Colosseum, og guiden vil fortelle deg hvordan du finner det, slik at du ikke kan gå deg vill. For å komme til Colosseum fra sentrum av Roma kan du ta metrolinje B til Colosseo-stoppet (det enkleste alternativet), buss C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller trikk nummer 3. Hvis du bor i sentrum av Roma, kan du også gå dit; Colosseum er tilgjengelig til fots, selv om det ikke ligger i sentrum.

Spise i området

Hvis du avslutter omvisningen i Colosseum og Forum ved lunsj- eller middagstid, er det best å holde seg borte fra området for å unngå folkemengder og overopphetet mat (en synd med tanke på pizzaene og pastaene du kan få i Roma), men på den guidede turen har du muligheten til å be guiden om å anbefale et sted i nærheten som ikke er for turistifisert for et mer autentisk måltid.

Omvisninger i Colosseum med barn

Hvis du skal besøke Colosseum med barn, kan den private guidede turen til Colosseum og Forum være et godt alternativ, for hvis det er barn i gruppen, introduserer de ofte anekdoter som kan interessere dem og tilpasser en del av talen for dem. Du kan imidlertid også finne omvisninger som er helt tilpasset barn og kan være et godt alternativ for å vekke deres interesse for stedets historie.

Spesielle alternativer

Hvis du reiser sammen med noen med nedsatt bevegelighet, må du forsikre deg om at omvisningen du velger, er tilpasset denne gruppen. Colosseum har flere rullestoler tilgjengelig for besøkende.

Bestill en omvisning om natten i Colosseum og undergrunnen

Praktiske tips for omvisninger

Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio.| ©Unsplash
Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio.| ©Unsplash

Bilder

Det viktigste tipset jeg skal gi deg er nyttig for enhver guidet tur i Roma. Hvis du elsker fotografering, er det hundrevis av steder i Roma som vil glede deg, men ikke prøv å ta for mange bilder under den guidede turen.

Du vil ha god tid til å ta bilder av Colosseum fra utsiden. Under besøket kan du nyte forklaringene og la deg forføre av omgivelsene. Til gjengjeld er det et par steder der du kan ta imponerende bilder av disse to monumentene:

  • Utsikten over Forum fra Piazza del Campidoglio og de kapitolinske museene er spektakulær, og du trenger ikke å betale inngangspenger som på andre utsiktspunkter i byen.
  • Mellom gatene Via del Colosseo og Via Nicola Salvi er det et høyt punkt hvorfra du kan ta et flott bilde av Colosseum. Jeg anbefaler også at, selv om amfiteateret ikke kommer "helt" ut i rammen, kan du prøve å eksperimentere på forskjellige tider av dagen fra torget som omgir det.

Se opp for varmen

Jeg må også gjenta for deg å være forsiktig med de høye temperaturene. Husk at Forum er en esplanade der det ikke er skygge, og at varmen kan være veldig intens under besøket. Ta med rikelig med vann for å hydrere deg selv og beskytte deg mot solen.

Hva gjør du med ryggsekker og bagasje?

Til slutt, vær oppmerksom på at du ikke vil kunne komme inn i Colosseum med store ryggsekker eller bagasje, så unngå å ta denne guidede turen dagen før du drar til flyplassen eller rett ved ankomst uten å stoppe på hotellet ditt.

Andre omvisninger du kan være interessert i

Vatikanets museer| ©Ana Rey
Vatikanets museer| ©Ana Rey

Sammen med Colosseum er Vatikanmuseene det mest emblematiske stedet i Roma og har så mye å tilby at det er verdt å besøke dem med noen som kan fortelle deg alt om deres historie på en underholdende måte. Du kan sjekke ut denne artikkelen jeg skrev om Vatikanet guidede turer.

Jeg vil ikke glemme Galleria Borghese, et av de mest spektakulære stedene i byen og et som ofte ikke blir lagt merke til av turister. Jeg lar deg her guiden til Billetter og Omvisning i Villa Borghese Gardens og Galleria Borghese for deg å konsultere.

Hvis du foretrekker mer komplette turer i byen, anbefaler jeg deg å lese Omvisninger i Vatikanet. Jeg er sikker på at du vil finne den som passer best for din smak, ettersom utvalget av turer og guidede besøk i byen er uendelig!

Bestill et besøk til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden