Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Pompeii dagsturer fra Roma

For nesten 2000 år siden ødela lavaen fra Vesuv byen Pompeii og la den i ruiner. I dag er det mulig å besøke denne forsteinede romerske byen. Slik gjør du det.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutter lest

Pompeii dagsturer fra Roma

Ruinene av byen Pompeii | © Andy Holmes

Pompeii ligger midt på den italienske halvøya, like i nærheten av Napoli. Beliggenheten kunne ikke vært mer perfekt: i nord reiser den imponerende vulkanen Vesuv seg, og i sør ligger den mytiske Amalfikysten. Den beste måten å besøke den på er å bli med på en organisert tur fra Roma, der du ikke trenger å bekymre deg for noe annet enn å nyte ruten og besøket i denne historiske byen som er forsteinet under Vesuvs lava.

Det beste alternativet

Tur til Pompeii og Vesuv fra Roma

All-inclusive-tur til Roma fra Pompeii

Denne turen er perfekt hvis du ønsker å besøke Pompeii under din reise til Roma, men ikke ønsker å bruke mye krefter (eller budsjett) på å forberede besøket. Alt er inkludert, så du trenger ikke å bekymre deg for noe.

Varighet: 13 timer

Å besøke Pompeii er en reise tilbake i tid. Byen i det gamle Roma er et must for alle som ønsker å spasere gjennom restene av gatene og gjenskape hvordan de gamle romerne levde. Denne turen starter i sentrum av Roma, der du går om bord i en privat buss og kjører rett til den arkeologiske parken i Pompeii.

Når du kommer dit, får du en guidet omvisning i byen, der en ekspertguide vil forklare ikke bare hvordan byen ble dannet, men også hvordan livet var for innbyggerne, deres sosiale skikker på forumet og deres fritid i de godt bevarte teatrene og amfiteateret. Du vil se tusenårige mosaikker og til og med noen av innbyggerne i Pompeii som prøvde å flykte fra lavaen uten å lykkes og ble forsteinet. Et ekte friluftsmuseum.

Turen inkluderer også transport og inngang spenger i prisen, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe annet. På slutten av dagen kommer du tilbake til Roma med følelsen av å ha reist tilbake i tid.

Hvorfor jeg anbefaler denne turen: Det er det mest komfortable og praktiske alternativet å reise til Pompeii fra Roma med alt organisert. Omvisning, transport og inngangspenger er inkludert i prisen.


Hvorfor er det verdt å reise til Pompeii fra Roma?

Kroppen forstenet av vulkanen| ©Unsplash
Kroppen forstenet av vulkanen| ©Unsplash

Selv om Roma er et friluftsmuseum og var episenteret for den romerske sivilisasjonen, er det verdt å dra til Pompeii for å se hvordan de levde. Utformingen av gatene, strukturen til boligene, stedene for tilbedelse og fritid ... Alt dette og mer kan du finne i en av de viktigste arkeologiske parkene i verden og et UNESCO-verdensarvsted.

For å få mest mulig ut av besøket ditt, kan du leie en utflukt som lar deg ta en guidet omvisning i det arkeologiske komplekset. Du kan også kombinere turen med andre reisemål i nærheten, som Napoli, Vesuv eller Amalfikysten.

Hvis du liker historie, arkitektur eller kunst, ikke nøl med å komme hit og suge til deg alt som finnes å se og lære om. Fra å oppdage hva som skjedde i Pompeii til å beundre - fra ruinene - den imponerende Vesuv, vulkanen som forandret alt. Og hvis du fortsatt ikke er overbevist, ikke nøl med å sjekke ut artikkelen min om Pompeii er verdt å besøke fra Roma.

Bestill din utflukt til Pompeii

Nyttige detaljer om utflukter til Pompeii

Detalj av gatene i Pompeii| ©Unsplash
Detalj av gatene i Pompeii| ©Unsplash
 • Avstand fra Roma til Pompeii: 242 kilometer.
 • Reisetid**:** 2:30 timer med bil, ca. 2:05 timer med tog (én omstigning).
 • Hvor går de fra: Noen turer har et møtepunkt (for eksempel Piazza del Popolo) og andre henter deg på hotellet ditt - ikke glem å sjekke dette punktet, avhengig av hva som passer best for deg!
 • Når drarde: rundt kl. 7.30 (det er en lang tur, så det er verdt å stå opp litt tidlig).
 • Hvordan er transporten: disse turene gjøres i en komfortabel, luftkondisjonert buss.
 • Hva du finner på denne turen: Du får se et av de mest imponerende romerske ruinkompleksene i verden.

Bestill din utflukt til Pompeii

Men hvor mye koster det å besøke Pompeii eller ta en utflukt til Pompeii fra Roma?

Pompeii Street| ©a rancid amoeba
Pompeii Street| ©a rancid amoeba

Avhengig av hvilket alternativ du velger: en all-inclusive organisert utflukt til Pompeii fra Roma koster litt over 100 € på Hellotickets. Prisen inkluderer privat transport, lunsj, inngangspenger og guidet tur på én dag.

Hvis du foretrekker å organisere turen selv, må du kjøpe billetter til Pompeii på forhånd, bestille tog- eller bussbillett og betale for maten selv.

Men hvis du virkelig er bekymret for hvordan du skal få plass til et besøk i Pompeii uten å sprenge budsjettet ditt, ikke bekymre deg: Jeg anbefaler alltid å gjøre regnestykket før du drar for å se omtrent hvor mye en tur til byen Vesuv fra Roma vil koste deg. I denne artikkelen om hvor mye det koster å besøke Pompeii hjelper jeg deg med å finne ut av det.

Bestill din reise til Pompeii

Hvordan komme seg til Pompeii fra Roma?

Rester av maling| ©Craig Morey
Rester av maling| ©Craig Morey

Hvis du er i Roma og planlegger å besøke Pompeii, er det klart at å bli med på en organisert tur er det enkleste og mest komfortable alternativet, men du bør vite at det også finnes andre måter å komme seg til Pompeii på hvis du foretrekker å besøke Pompeii på egen hånd.

Når du reiser fra den italienske hovedstaden, har du muligheten til å reise med tog, med buss eller til og med med bil hvis du bestemmer deg for å leie ditt eget kjøretøy for å ha mer autonomi mens du besøker landet. Priser, reisetider og hvordan du får tak i billetter er oppsummert i denne artikkelen om hvordan du kommer deg til Pompeii fra Roma.

Hvor lang er utfluktene til Pompeii fra Roma?

Fotgjengeroverganger| ©Carol
Fotgjengeroverganger| ©Carol

For å besøke Pompeii fra Roma trenger du en hel dag. De to byene ligger mer enn 200 kilometer fra hverandre, og selv om reisen ikke er for slitsom (utsikten på veien er vakker), må du tilbringe flere timer i Pompeii for å få mest mulig ut av byen.

På en guidet tur fra Roma er det mest vanlig å forlate sentrum av hovedstaden tidlig om morgenen og returnere til samme punkt sent på ettermiddagen, etter å ha tilbrakt en utrolig dag med å besøke byen forsteinet av Vesuv. I denne artikkelen om varigheten av turer og besøk til Pompeii vil jeg gi deg flere detaljer for å hjelpe deg med organisasjonen.

Hvis du vil besøke Pompeii på egen hånd, blir logistikken mer komplisert, ettersom du må reise med offentlig transport. I dette tilfellet vil et høyhastighetstog, selv om det er dyrere, hjelpe deg med å spare tid ved ankomst og få mest mulig ut av dagen i Pompeii.

Selvfølgelig vil en ekspertguide absolutt hjelpe deg med å besøke og forstå det viktigste på stedet uten å måtte kaste bort tid på å vandre i gatene i ditt eget tempo.

Bestill din utflukt til Pompeii

Kan jeg besøke Pompeii med barn?

Reisegruppe på besøk i amfiteateret i Pompeii.| ©NH53
Reisegruppe på besøk i amfiteateret i Pompeii.| ©NH53

Selvfølgelig kan du det, Pompeii er et flott reisemål å besøke med hele familien, og de minste vil elske det. Du vil tilbringe en dag utendørs med å besøke palasser, templer og forsteinede teatre med Vesuv i bakgrunnen.

Det viktigste er at de går forberedt med komfortable sko (faktisk er dette viktig for hele familien), beskyttet mot sol og varme om sommeren og fremfor alt at de ikke går glipp av en matbit eller ferskvann i løpet av dagen.

Hvis du også vil introdusere dem for historien, kan du alltid benytte anledningen til å fortelle dem om hvordan vulkaner fungerer og historien til Pompeii. Italia med barn er alltid en god idé og Pompeii, selvfølgelig også. Her er en lenke til artikkelen min om å besøke Pompeii med barn for å ta hensyn til noen anbefalinger.

Hva du kan se og gjøre i nærheten av Pompeii

Ruinene av Pompeii| ©Unsplash
Ruinene av Pompeii| ©Unsplash

Pompeii har en misunnelsesverdig beliggenhet: sør for Roma, nær Napoli og bukten og nær Vesuv. Hvis du vil vite hva du kan se og gjøre i nærheten av Pompeii, kan du følge med her:

Se krateret til Vesuv

Under ditt besøk i Pompeii vil det bli klart hvor viktig Vesuv var i denne byens historie. Hvis du har tid og energi, er det en god idé å klatre opp til krateret.

Det vil gi deg den beste utsikten på turen, du vil se Pompeii fra toppen og hele området i Napolibukten. Dessuten, hvor mange ganger har du hatt krateret til en vulkan foran deg? Vel, det er ingenting bedre enn et første besøk til en av de mest berømte vulkanene i verden.

Det er noen utflukter til Pompeii som inkluderer det, men hvis du drar på egen hånd , ikke nøl med å vurdere alternativet uansett. Slik bestiger du Vesuv , Pompeiis vulkan.

Besøk Napoli

Det finnes noen utflukter til Pompeii fra Roma som inkluderer et stopp i Napoli. Reiseruten er lik: du vil se den antikke byen Pompeii med en profesjonell guide, og du vil også stoppe i Napoli.

Disse reiserutene inkluderer vanligvis en busstur til Napolis severdigheter som det kongelige palasset, Piazza del Plebiscito... mens du lytter til historiene om byen på en audioguide.

Du kan også stoppe for lunsj, etterfulgt av en guidet omvisning i den arkeologiske parken i Pompeii, som står på UNESCOs verdensarvliste - en virkelig godbit!

Bestill din tur til Pompeii og Napoli

Når er den beste tiden å besøke Pompeii?

Ruinene i Pompeii| ©Unsplash en primavera
Ruinene i Pompeii| ©Unsplash en primavera

Vintrene er lange i Pompeii - fra november til mars - og været er kjøligere. Somrene varer imidlertid fra juni til august, og varmen kan være trykkende.

Hvis det er en perfekt tid å besøke Pompeii, er det våren, når temperaturene er mildere og turismen er mindre overfylt.

August er den minst tilrådelige måneden av flere grunner: det er flere turister (og derfor flere køer), mange restauranter stenger i Napoli ettersom det er feriemåneden deres, og varmen er stekende. Du kan lese mer om den beste tiden å besøke Pompeii her.

Bestill din utflukt til Pompeii

Hva er den beste ukedagen for å besøke Pompeii?

Inne i ruinene av Pompeii| ©Unsplash
Inne i ruinene av Pompeii| ©Unsplash

Den arkeologiske parken åpner hver dag i uken kl. 9.00 (kl. 8.30 på lørdager). Stengetidene avhenger av årstiden: om vinteren stenger de vanligvis rundt kl. 15.30, mens om sommeren kan du forlenge besøket til kl. 18.00. Uansett anbefaler vi at du sjekker det offisielle nettstedet for oppdaterte åpningstider.

Mitt råd er å ankomme så snart som mulig fordi du vil kunne nyte komplekset i mildere temperaturer og med færre folkemengder. Vi anbefaler også at du besøker Pompeii fra mandag til fredag, da helgene er de travleste periodene for å besøke ruinene.

Et siste tips: Hvis du drar på egen hånd og vil spare på inngangsbilletten, kan du legge besøket til den første søndagen i hver måned. Det er gratis!

Bestill din utflukt til Pompeii

Tips for å gjøre utflukten til Pompeii til en flott opplevelse

Spektakulær solnedgang i Pompeii| ©Canmandawe
Spektakulær solnedgang i Pompeii| ©Canmandawe

For at du ikke skal gå glipp av noe, har jeg laget en artikkel med de beste tipsene for å besøke Pompeii. Her er de 5 mest relevante tipsene du kan merke deg:

 1. Bestill inngangsbilletten eller utflukten til Pompeii på forhånd: de fleste utflukter inkluderer allerede inngangsbilletten, slik at du ikke trenger å bekymre deg for det. Men hvis du bestemmer deg for å gå på egen hånd, kjøp den på forhånd. Du vil unngå lange køer, spesielt i løpet av helgen. 2. Finn en utflukt som passer din reisestil: velg mellom å vie all tiden din til Pompeii eller kombinere den med en panoramatur i Napoli eller klatre på vulkanen Vesuv. 3. Med en guide, jo bedre: Husk at du besøker en by i ruiner, så selv om det er noen veiledende skilt, vil du forstå mye bedre hva du besøker hvis de forteller deg hvordan det var for årtusener siden på samme sted. På de fleste turer vil du ha en lokal guide som vil forklare hvert hjørne, og hvis du går på egen hånd, anbefaler vi at du betaler litt mer og leier en audioguide på billettkontoret. 4. Ikke gå glipp av: Forumet, amfiteateret, teatrene og lupanaren må du ikke gå glipp av. Besøk dem alle! 5. Vær forberedt på et utendørs besøk: Hvis det er den varme årstiden, ikke glem vannflaske, hatt, solbriller og solkrem. Hvis det er ventet regn, vil du sette pris på å ha en paraply og en mackintosh for hånden. Og, varmt eller kaldt... komfortable sko!

Anas reisetips

Unngå å reise om sommeren. Utenom sommersesongen vil det være færre mennesker, og fremfor alt vil du kunne kose deg uten at den trykkende varmen i juli og august utmatter deg.

Hva bør jeg ta med meg til Pompeii?

En spasertur gjennom Pompeii| ©Christopher Ott
En spasertur gjennom Pompeii| ©Christopher Ott

Når du spaserer gjennom ruinene i byen, vil du oppdage at svært få steder tilbyr skygge. Så vi anbefaler at du tar med deg en liten ryggsekk med en flaske vann, som du kan fylle på gratis ved de forskjellige fontenene langs ruten.

Ikke glem å ta på deg behagelige sko, for det kan ta i gjennomsnitt 4 timer å gå rundt i Pompeii. Og i de mest solrike månedene bør du bruke caps, solbriller og solkrem. Og ikke glem kameraet ditt for å forevige minnene fra denne unike turen.

Hvis du har en stor ryggsekk og ikke ønsker å bære den med deg under hele turen, ikke bekymre deg, for ved inngangen finner du skap der du kan legge den fra deg.

Bestill din utflukt til Pompeii

Hva du kan se i Pompeii

En spasertur gjennom den antikke byen Pompeii| ©Unsplash
En spasertur gjennom den antikke byen Pompeii| ©Unsplash

Pompeii ble utilsiktet frosset i tid. For mer enn 2000 år siden, i 79 f.Kr., gikk vulkanen Vesuv i utbrudd og begravde hele den romerske byen. Og den ble ikke gjenoppdaget før i 1550, da utgravninger begynte å frigjøre den fra lavamantelen som dekket den. I dag er det å besøke ruinene en reise tilbake i tid og en stille påminnelse om naturens kraft.

Hvis du vil få mest mulig ut av besøket ditt i denne arkeologiske parken, er dette de viktigste stedene du må se i Pompeii:

Forum

Dette var utvilsomt episentret for byens liv. Det var her det sosiale, religiøse og politiske livet i Pompeii var konsentrert. Det 150 meter lange forumet kan fortsatt sees med noen av søylene som omga det, og du kan forestille deg hvordan det opprinnelig var fylt med statuer.

Apollon-tempelet

Dedikert til solguden og fornuften, er dette et av Pompeiis symbolske steder, like i nærheten av forumet. Det ble bygget mellom det 8. og 7. århundre f.Kr. og er et av de eldste i byen. I dag gjenstår flere av søylene og trappene som ga tilgang til podiet.

Det store teateret

Opptil 5000 tilskuere kunne sitte på tribunene i dette teateret. Som i andre teatre var plasseringen av tilskuerne avhengig av deres sosiale klasse: de fattigste øverst og de rikeste nederst.

Lite teater

Selv om dimensjonene er mindre - det kan romme opptil 1000 tilskuere - er akustikken mye bedre. I dag arrangeres det fortsatt teater- og musikkforestillinger her - et privilegium å se dem fra tribunen!

Amfiteateret

Det er sant at dets romerske bror, Colosseum, er det mest berømte, men Pompeiis amfiteater er det eldste som er bevart. Det kan dateres tilbake til 70 f.Kr. og hadde plass til 20 000 tilskuere. Som i andre lignende arenaer pleide gladiatorer å passere her for å vise sitt mot.

Hvis du etter å ha besøkt Pompeii og amfiteateret fortsatt ønsker å besøke Colosseum i Roma, ikke glem at du kan organisere en guidet omvisning i Colosseum når du kommer tilbake, eller bare kjøpe billetter for å besøke det indre på egen hånd. Her har du en lenke til guidene vi har skrevet om det, slik at du kan konsultere dem: Turer til Colosseum y Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc..

Lupanar

Hvis det er ett sted som fanger den reisendes oppmerksomhet i Pompeii, er det denne bygningen. Det er et gammelt bordell, det viktigste i den romerske byen. Det er verdt å gå rundt i de to etasjene, se på steinsengene og sette pris på freskene: fra erotiske motiver til graveringer på veggene laget av besøkende og prostituerte. Den øverste etasjen var forbeholdt de rikeste kundene, mens underetasjen var forbeholdt de fattigste.

Orto dei fuggiaschi

På dette stedet kan vi sette et ansikt på tragedien ved Vesuvs utbrudd. 13 mennesker som prøvde å flykte ble funnet her. Det ble laget avstøpninger av kroppene deres, og i dag kan vi se de fortvilte ansiktene deres.

Terme Sabiane

Av de forskjellige termiske badene i byen er dette det best bevarte. Kom hit for å bli imponert over hvelvet som dekket badene - differensiert mellom kaldt, varmt og varmt -, gymsalen omgitt av søyler eller friluftsbassenget.

Faunus' hus

Dette er en av de viktigste bygningene å besøke. Det er et av de største og mest luksuriøse romerske husene som er kjent i byen. Ulike kunstverk har blitt funnet her, for eksempel bronsestatuen av en faun og en mosaikk av slaget ved Issos. I dag må du imidlertid gå til det arkeologiske museet i Napoli for å se de autentiske gjenstandene.

Mysterienes villa

Denne villaen lå egentlig i utkanten av byen, men den er verdt et besøk fordi den er en av de best bevarte bygningene i byen. Innvendig har freskomaleriene tålt tidens tann, så du vil bli tatt med tilbake til romertiden med større klarhet.

Bestill din utflukt til Pompeii

Hvor du kan spise på din tur til Pompeii

Deilig espressokaffe| ©Unsplash
Deilig espressokaffe| ©Unsplash

Hvis du tenker på å bestille en utflukt fra Roma til Pompeii, inkluderer noen av dem mat i prisen. Hvis de derimot ikke gjør det, eller du foretrekker å dra på egen hånd, er her noen tips om hvor du kan spise i Pompeii.

Nærheten til Napoli betyr at dette området har et spektakulært kjøkken. Du kan ikke gå glipp av muligheten til å spise en autentisk napolitansk pizza, med fete og svampete kanter. Kaffen i dette området er en av de beste i verden, og hvis du vil avslutte måltidet på en god måte, kan du bestille en limoncello, hentet fra den nærliggende Amalfikysten.

Bestill din utflukt til Pompeii

Festivaler og arrangementer som er verdt å se i Pompeii

Amfiteateret i Pompeii| ©Unsplash
Amfiteateret i Pompeii| ©Unsplash

Vil du gjøre besøket ditt enda mer spesielt? Delta på et av arrangementene og utstillingene som finner sted i ruinene av Pompeii. For eksempel har festivalen "Pompeii Theatrum Mundi" pågått i årevis i sommermånedene inne i den arkeologiske parken. Det antikke teateret er vertskap for moderne danseforestillinger og mytiske skuespill, fra Sofokles til Shakespeare.

Hvis du er interessert i Pompeii, vil du også være interessert i

Colosseum ved solnedgang| ©David Köhler
Colosseum ved solnedgang| ©David Köhler

Hvis du allerede har bestemt deg for å besøke Pompeii fra Roma, tror jeg du ikke vil gå galt, og jeg er sikker på at du vil huske denne ekskursjonen resten av livet! Hvis du fremdeles ikke er sikker på om dette er destinasjonen for deg, Jeg har også skrevet en annen artikkel om Dagsturer og utflukter fra Roma som du kanskje synes er interessant. I den oppsummerer jeg detaljene om andre utflukter du kan gjøre i omgivelsene til Roma eller andre pittoreske byer og landsbyer som du kan besøke under turen til Roma.

Hvis du derimot vil få mest mulig ut av dagene dine i hovedstaden i Italia, gir jeg deg også noen lenker til andre guider til Roma, slik at du bedre kan organisere dagene dine der. Her har du den av Roma Pass og andre pass hvis du ønsker å få et turistkort som lar deg spare på besøk til monumenter, museer og attraksjoner eller denne om Omvisninger i Vatikanet hvis du er en av dem som liker å reise rundt i byene og ikke la et eneste hjørne være uoppdaget.

Bestill din utflukt til Pompeii, Capri og Sorrento

Ofte stilte spørsmål

 • Kommer jeg til å se lik i Pompeii?

  Ja, det er rundt 1000 steindekkede kropper og aske spredt rundt ruinene, noe som gir deg et nøyaktig inntrykk av de siste øyeblikkene til Pompeiis innbyggere.

 • Kan jeg ta med barnevogn til utstillingen?

  Nei, barnevogner er ikke tillatt i utstillingen, da den inneholder mange skjøre gjenstander og utgravningsmateriale.

 • Hvilke attraksjoner kan jeg besøke i Pompeii?

  På ditt besøk vil du se Pompejis store amfiteater, Mysterienes villa, som inneholder det fineste eksemplet på antikkens romerske maleri fra perioden, Jupiter-tempelet, Apollon-tempelet og Flyktningenes hage, der det største antallet ofre i Pompeii er funnet samlet.