Billetter til Det Sixtinske Kapell: hvordan kjøpe billetter til Vatikanmuseene, hvordan man kan hoppe over køen etc.

Å se Det sixtinske kapell under et besøk i Roma er praktisk talt obligatorisk. Slik får du mest mulig ut av besøket i denne kunstskatten.

Alex Grande

Alex Grande

9 minutter lest

Billetter til Det Sixtinske Kapell: hvordan kjøpe billetter til Vatikanmuseene, hvordan man kan hoppe over køen etc.

Michelangelos berømte freskomaleri i Det sixtinske kapell | ©Agatha Depine

Freskene i Det sixtinske kapell er et av de få kunstneriske ensemblene som synes å være ute av tid og rom: Når du ser opp for å beundre dem, får du følelsen av å se noe både eldgammelt og moderne på samme tid, og ærefrykten er så stor at du bare kan undre deg over hvordan noe så imponerende kunne skapes.

Det er en del av Vatikanmuseene, så for å besøke det må du kjøpe billett eller ta en guidet tur i museet. Les videre for å finne ut hvilke muligheter du har til å besøke en av verdens største kunstskatter, og noen tips for å få mest mulig ut av besøket.

Det beste alternativet

Forbi-køen-billetter til Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell i Roma

Med billettene til Vatikanmuseene kommer du også inn i Det sixtinske kapell uten ventetid.

Glem køene ved billettkontoret og sikre deg adgang til Det sixtinske kapell til den beste prisen med disse billettene som gir deg prioritert adgang til innsiden av Vatikanmuseene.

Oppdag den skjulte verdien av Det sixtinske kapell med skip-the-line-billetter til Vatikanmuseene. Det er så mye å se i Romas hovedattraksjon at du kommer til å angre på at du kastet bort tid på å stå i billettkø. Derfor er min første anbefaling å bestille billetter på forhånd.

Hvis du foretrekker å gå i ditt eget tempo, slik at du kan bruke den tiden du trenger på hvert av Vatikanmuseenes kunstneriske underverk, er det best å kjøpe billetter uten guider eller grupper. Når du kommer til Det sixtinske kapell, inne i museet, vil du kunne betrakte de imponerende freskene i Michelangelos "Den ytterste dom" uten å stresse.

Anbefales hvis... Oppholdet ditt i Roma ikke er veldig langt, da skip-the-line-inngangen vil spare deg for mye tid som du kan bruke på å besøke andre symbolske steder.

Hvordan kjøpe billetter til Det sixtinske kapell?

Det sixtinske kapell i detalj| ©Slices of Light
Det sixtinske kapell i detalj| ©Slices of Light

For å få tilgang til Det sixtinske kapell må du som sagt ha en billett til Vatikanmuseene: det er best å bestille på nettet og på forhånd for å unngå køer og sørge for at du får tilgjengelighet til den beste prisen. På Hellotickets finner du de billigste guidede turene på engelsk, og du har mulighet til å avbestille billetten eller turen hvis noe uforutsett skulle skje.

Reserver billetter til Det sixtinske kapell

Er det mulig å kjøpe billetter til Det sixtinske kapell i billettkontoret?

Det sixtinske kapell| ©Richard Mortel
Det sixtinske kapell| ©Richard Mortel

Billetter kan kjøpes i Vatikanmuseenes billettkontor, men jeg anbefaler ikke dette i det hele tatt. Køen er så lang at den bokstavelig talt går rundt Vatikanets vegger (du vil se det hvis du noen gang går rundt, og du vil bli veldig overrasket over å se en så lang kø). Mitt råd er å kjøpe billettene på nettet og på forhånd, slik at du er sikker på å få plass på den dagen og det tidspunktet du ønsker.

Bestill billetter til Det sixtinske kapell

Gratis besøk til Vatikanmuseene

Vatikanmuseenes hall| ©Corey Buckley
Vatikanmuseenes hall| ©Corey Buckley

Hvis du vil besøke Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell på egen hånd, er det beste alternativet å kjøpe billetter på nettet. Da slipper du å stå i kø for å komme inn til denne travle turistattraksjonen, der folkemengden er det eneste som kan ødelegge opplevelsen.

Du får prioritert adgang til Vatikanmuseene, ved inngangen får du et kart og en kort orientering om den anbefalte ruten, og du får adgang til Det sixtinske kapell og Rafaels rom.

Med disse billettene kan du bli i Vatikanmuseene så lenge du vil og besøke rommene i ditt eget tempo.

Jeg anbefaler det hvis... du vil unngå folkemengdene og ikke trenger en guide for å besøke Vatikanmuseene.

Bestill billetter til Vatikanmuseene

Besøk Vatikanet med en Premium-billett med tidlig adgang

Rotundasalen, Vatikanmuseene| ©Richard Mortel
Rotundasalen, Vatikanmuseene| ©Richard Mortel

Hvis du er på utkikk etter den beste opplevelsen for å besøke Det sixtinske kapell, er dette det rette valget. Dette er en privat omvisning i Vatikanstaten, med den ekstra bonusen at du kommer inn i Vatikanet ved daggry, unngår folkemengdene og utforsker dette fantastiske stedet i eksklusivt selskap med gruppen din.

Som du kan forestille deg, er Det sixtinske kapell en av de mest besøkte turistattraksjonene i verden, så det å unngå folkemengdene og beundre det i fred vil endre opplevelsen din totalt.

Jeg anbefaler det hvis... du er på utkikk etter den perfekte opplevelsen av Det sixtinske kapell, å unngå folkemengdene og besøke Vatikanet ved daggry.

Bestill en tidlig morgentur i Vatikanet

Slik unngår du køen for å komme inn i Det sixtinske kapell

Besøk Det sixtinske kapell| ©Calvin Craig
Besøk Det sixtinske kapell| ©Calvin Craig

Køene for å komme inn i Vatikanmuseene og det populære Sixtinske kapell kan vare i flere timer, noe som kan gjøre det vanskelig å nyte opplevelsen. Derfor er det best å kjøpe billetter på nettet, unngå å gå til billettkontoret og velge et alternativ som garanterer at du slipper køene når du bestiller. Med denne guidede omvisningen i Det sixtinske kapell, Vatikanmuseene og Peterskirken får du for eksempel direkte adgang uten å måtte vente.

Bestill en omvisning i Det sixtinske kapell uten å stå i kø

Åpningstider for Det sixtinske kapell og beste tidspunkt for å besøke Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapell| ©Richard Mortel
Det sixtinske kapell| ©Richard Mortel

Her er all informasjon du trenger å vite om åpningstidene for ditt besøk.

 • Mandag til lørdag fra kl. 9.00 til 18.00.
 • Siste inngang er kl. 16.30, og rundt kl. 17.30 begynner alle besøkende å forlate Vatikanet.
 • Den beste tiden å besøke Det sixtinske kapell er tidlig om morgenen, enten med en Early Bird-tur eller ved første inngang etter åpning.
 • Det pleier å være mindre overfylt på torsdager og fredager.
 • Du kan også besøke Vatikanmuseene rett før stengetid for å unngå folkemengdene, men da risikerer du å bli stengt før du er ferdig med besøket.
 • Den siste søndagen i hver måned er Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell åpne fra kl. 9.00 til 14.30, med siste adgang kl. 12.00. På denne dagen er det gratis adgang til Det sixtinske kapell, så det kan være et godt alternativ hvis du har et stramt budsjett, men jeg anbefaler det ikke da køene og folkemengdene er enorme.
 • En veldig fin opplevelse er å besøke Vatikanmuseene om kvelden. De er åpne fredager fra kl. 19.00 til 23.00, fra midten av april til slutten av oktober.

Bestill et besøk i Det sixtinske kapell tidlig om morgenen

Tips for å besøke Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapell| ©Dennis Jarvis
Det sixtinske kapell| ©Dennis Jarvis

Her er noen tips som jeg lærte under mitt besøk i Det sixtinske kapell, og som vil hjelpe deg å spare tid og oppleve Vatikanet som om du allerede hadde vært der.

Slik finner du Det sixtinske kapell

For å komme til Det sixtinske kap ell så snart du kommer inn i Vatikanet, går du opp rulletrappene og tar til venstre inn i ananasgården. Gå gjennom gårdsplassen og ta til venstre, der du finner en trapp.

Gå gjennom den åttekantede gårdsplassen og inn i det runde rommet, der du kan se Neros badekar. Ta så til venstre, gå gjennom rommet med Konstantins grav, opp trappene, inn i gobelinsalen og rett frem til Det sixtinske kapell.

Klær og fotografier

Når du besøker et sted som har kallenavnet Den hellige stol, vet du at du må kle deg passende (som du gjør på så mange andre religiøse steder i Roma, så når du besøker Det sixtinske kapell er du vant til det). Knær og skuldre bør være helt tildekket, selv om sommeren. Mitt råd er å ha på deg en lett genser som du enkelt kan ta på deg.

Og nei, du kan ikke ta bilder inne i Det sixtinske kapell av flere grunner, spesielt for å unngå at en eventuell blits ødelegger freskene som dekorerer det. Vaktene er veldig oppmerksomme på dette, og vil rope til deg hvis de ser deg ta bilder, enten med kamera eller mobiltelefon, og hvis de tar deg flere ganger, kan de til og med kaste deg ut av rommet. Så det er bare å nyte besøket og beundre den fantastiske skjønnheten du har foran deg med egne øyne.

Bestill en guidet tur i Vatikanet

Hva du bør vite før du bestiller

Vatikanmuseenes gårdsplass| ©robertsharp
Vatikanmuseenes gårdsplass| ©robertsharp
 • Når du bestiller billetter eller en omvisning, vil du motta en e-postbekreftelse på adressen du har oppgitt. Mitt råd er å åpne den for å sjekke at alt stemmer og oppbevare den godt synlig, slik at du har den tilgjengelig ved inngangen til Vatikanet eller på møtepunktet med guiden.
 • Du kan få 100 % ref usjon hvis du ønsker å avbestille opplevelsen, men vær forsiktig, for dette gjelder kun hvis du returnerer billettene 24 timer før opplevelsesdagen. For å returnere billettene eller avbestille turen, vennligst sjekk e-posten for instruksjoner.
 • onsdager kan du ikke komme inn i Peterskirken fordi det er dagen for pavens audiens. Mitt råd er å bestille til en annen dag enn onsdag, slik at du kan inkludere dette besøket i omvisningen i Vatikanet.
 • Hvis du har kjøpt eller planlegger å kjøpe Omnia-kortet, husk at det inkluderer inngang til Vatikanmuseene, slik at du slipper å kjøpe det separat. Hvis du ønsker å ta en omvisning, må du imidlertid bestille den separat.

Bestill en guidet omvisning i Det sixtinske kapell

Hva annet du kan se i Vatikanmuseene

Galleri med kart| ©Northfielder
Galleri med kart| ©Northfielder

Her er de rommene som gjorde størst inntrykk på meg under mitt besøk i Vatikanmuseene, uten noen bestemt rekkefølge, bare til orientering. Totalt tok det meg ca. 3 timer å se alt på morgenen og uten særlig hastverk.

 • Vatikanets billedgalleri: Dette palasset huser mer enn 400 kunstverk av malere som Giotto og Fra Angelico, de største eksponentene fra den tidlige renessansen, og Rafael, Leonardo da Vinci og Caravaggio.
 • Samling av religiøs samtidskunst: I 55 rom finner du rundt 800 verk av kunstnere som Chagall, Dalí, Gauguin, Kandinsky og Van Gogh, noe jeg definitivt ikke forventet å finne i Vatikanet.
 • Museo Pio-Clementino: Det er flere rom dedikert til utstilling av greske og romerske skulpturer, noen av dem svært berømte, som Apollon fra Belvedere, Apoxymene eller Afrodite fra Cnido. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta en tur hit.
 • Gregorian Egyptian Museum: Her oppbevares arkeologiske gjenstander og kunstverk fra egyptisk, assyrisk, mesopotamisk og andre antikke kulturer, hovedsakelig fra Hadrians villa i Tivoli.
 • Rafaels rom: Det viktigste besøket i Vatikanmuseene etter Det sixtinske kapell. Det er fire rom som viser fresker av Rafael og medlemmer av hans skole.
 • Rommet medden ubesmittede unnfangelse: Et rom som er dekorert med fresker dedikert til Jomfru Marias liv.
 • Kartgalleriet: Her finnes det som trolig er verdens største kartsamling, utstilt på veggene i et imponerende galleri.
 • Detsixtinske kapell: Jeg tror ikke du kommer til å glemme å besøke Det sixtinske kapell når du besøker Vatikanmuseene, men siden du har sett merkeligere ting, lar jeg det ligge her for sikkerhets skyld.

Bestill en guidet tur i Vatikanet

Andre verdifulle opplevelser i Roma

Fasaden til de kapitolinske museene| ©Erik Drost
Fasaden til de kapitolinske museene| ©Erik Drost

Ikke alt i Roma handler om å besøke monumentene og de historiske bygningene. Det er mange som fokuserer på alle stedene de må innom og alle attraksjonene de må se, for så å innse på slutten av turen at de har gått glipp av det som virkelig betyr noe: å bli kjent med byen. For at du ikke skal gå glipp av noe, gir jeg deg en artikkel som vil hjelpe deg med å velge den beste rundturen i Roma, en opplevelse som jeg anbefaler på det sterkeste: Omvisninger i Vatikanet.

Og selv om de ikke er like praktfulle og enorme som Vatikanets utstillingshaller, er de kapitolinske museene et verdifullt besøk som vanligvis ikke inngår i de mer typiske turistrutene. Hvis du vil lese mer om dette museet, har jeg skrevet en guide som kan være til hjelp når du planlegger et besøk: Billetter til Capitolinemuseene i Roma: all informasjonen du trenger. Husk også at du kan kjøpe en billett som lar deg besøke Colosseum og Forum Romanum i tillegg til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell.

Bestill med billett til Vatikanet, Colosseum og Forum Romanum