Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Billetter til Det Sixtinske Kapell: hvordan kjøpe billetter til Vatikanmuseene, hvordan man kan hoppe over køen etc.

Å se Det sixtinske kapell under ditt besøk i Roma er praktisk talt obligatorisk. Slik får du mest mulig ut av besøket til denne kunstskatten.

Alex Grande

Alex Grande

8 minutter lest

Billetter til Det Sixtinske Kapell: hvordan kjøpe billetter til Vatikanmuseene, hvordan man kan hoppe over køen etc.

Michelangelos berømte freskomaleri i Det sixtinske kapell. | ©Agatha Depine

Freskene i Det sixtinske kapell er et av de få kunstneriske ensemblene som virker utenfor tid og rom: når du ser opp for å beundre dem, har du følelsen av å se noe både gammelt og moderne, og følelsen av ærefrykt er så stor at du bare kan lure på hvordan noe så imponerende kan ha blitt skapt.

Det sixtinske kapell er en del av Vatikanmuseene, så for å besøke det må du kjøpe billett eller ta en guidet omvisning i dette museet. Les videre, så skal jeg fortelle deg hvilke alternativer du har for å besøke en av verdens største kunstskatter og noen tips for å få mest mulig ut av besøket ditt.

Det beste alternativet

Forbi-køen-billetter til Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell i Roma

Med billetter til Vatikanmuseene kan du også komme inn i Det sixtinske kapell uten å vente.

Glem køene ved billettkontoret og sikre deg inngang til Det sixtinske kapell til den beste prisen med disse billettene som gir deg prioritert adgang til innsiden av Vatikanmuseene.

Oppdag den skjulte verdien av Det sixtinske kapell med dine " skip-the-line"-billetter til Vatikanmuseene. Med alt det er å se inne i Romas hovedattraksjon, vil du angre på at du kastet bort tid på å stå i kø for billetter ved billettkontoret. Det er derfor min første anbefaling er å bestille dem på forhånd.

Hvis du er en av dem som foretrekker å gå i ditt eget tempo, slik at du kan bruke så mye tid du trenger på hvert av de kunstneriske underverkene i Vatikanmuseene, er det best å kjøpe billetter uten guider eller grupper. Når du ankommer Det sixtinske kapell, inne i museet, vil du kunne betrakte de imponerende freskomaleriene av Michelangelos "Dommedag" uten å skynde deg.

Hvordan kjøpe billetter for å besøke Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapell detalj| ©Slices of Light
Det sixtinske kapell detalj| ©Slices of Light

Som jeg antydet, for å få tilgang til Det sixtinske kapell må du ha en billett til Vatikanmuseene: det er best å bestille online og på forhånd, for å unngå køer og sørge for at du får tilgjengelighet til den beste prisen. I Hellotickets finner du de billigste guidede turene på engelsk, og du vil ha muligheten til å avbestille billetten eller turen hvis du har en uforutsett hendelse.

Bestille billetter til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Kjøp billetter på billettkontoret for Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapell| ©Richard Mortel
Det sixtinske kapell| ©Richard Mortel

Billetter kan kjøpes på Vatikanmuseenes billettkontor, men jeg anbefaler ikke dette i det hele tatt. Køen er så lang at den bokstavelig talt går rundt Vatikanets vegger (du vil se det hvis du noen gang går rundt, og du vil bli veldig overrasket over å se en så lang kø). Mitt råd er å kjøpe dem på nettet og på forhånd for å sikre at du har plass på den dagen og klokkeslettet du bestemmer deg for.

Bestill billetter til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Billetter til Vatikanmuseene

Vatikanets museumshall| ©Corey Buckley
Vatikanets museumshall| ©Corey Buckley

For et selvstyrt besøk er det beste alternativet å kjøpe billetter til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell på nettet. Du vil unngå å stå i kø for å komme inn i denne travle turistattraksjonen, hvis folkemengder er det eneste som kan ødelegge opplevelsen din.

Du vil ha prioritert tilgang til Vatikanmuseene, ved inngangen vil du motta et kart og en kort orientering om den anbefalte turen, og du vil kunne komme inn i Det sixtinske kapell og Raphaels rom.

Med disse billettene kan du bli i Vatikanmuseene så lenge du vil besøke rommene i ditt eget tempo.

Jeg anbefaler det hvis

Hvis du unngår turgrupper og ikke trenger en guide for å besøke Vatikanmuseene.

Bestill billetter til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Besøk Vatikanet med en Early Access Premium-billett

Rotundasalen, Vatikanmuseene| ©Richard Mortel
Rotundasalen, Vatikanmuseene| ©Richard Mortel

Hvis du er ute etter den beste opplevelsen for å besøke Det sixtinske kapell, er dette løsningen. Dette er en privat omvisning i Vatikanstaten, med den spesielle funksjonen at du kommer inn i Vatikanet ved daggry, unngår folkemengdene og utforsker dette fantastiske stedet i eksklusivt selskap med gruppen din.

Som du kan forestille deg, er Det sixtinske kapell en av de mest besøkte turistattraksjonene i verden, så å unngå folkemengdene og beundre det i fred vil endre opplevelsen din totalt.

Jeg anbefaler det hvis

Hvis du er ute etter den perfekte opplevelsen av Det sixtinske kapell, for å unngå turistmassene og besøke Vatikanet i daggry.

Bestill en omvisning i Vatikanet og Det sixtinske kapell tidlig om morgenen

Hvordan hoppe over køene for å komme inn i Det sixtinske kapell

Besøk Det sixtinske kapell| ©Calvin Craig
Besøk Det sixtinske kapell| ©Calvin Craig

Køene for å komme inn i Vatikanmuseene og det populære Sixtinske kapell kan vare i flere timer, noe som kan gjøre det vanskelig å nyte opplevelsen. Derfor er det best å kjøpe billettene dine på nettet, unngå å gå til billettkontoret og, når du bestiller, velge et alternativ som garanterer at du hopper over køene. Med denne guidede omvisningen i Det sixtinske kapell, Vatikanmuseene og Peterskirken får du for eksempel direkte tilgang til Det sixtinske kapell uten å måtte vente.

Bestill billetter til Vatikanet og Det sixtinske kapell uten kø

Det sixtinske kapells åpningstider og beste tidspunkt for å besøke Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapell| ©Richard Mortel
Det sixtinske kapell| ©Richard Mortel

Det sixtinske kapell kan besøkes fra mandag til lørdag fra 9 til 18. Den siste inngangen er kl. 16.30, og rundt kl. 17.30 begynner alle besøkende å forlate Vatikanet.

Den beste tiden å besøke Det sixtinske kapell er tidlig om morgenen, enten med en Early Bird-tur eller ved den første inngangen etter åpning. Det pleier å være mindre overfylt på torsdager og fredager. Du kan også besøke Vatikanmuseene like før stengetid for å unngå folkemengdene, men du risikerer å bli stengt før du er ferdig med besøket.

Den siste søndagen i hver måned er Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell åpent fra kl. 9.00 til 14.30, med siste inngang kl. 12.00. På denne dagen er det gratis inngang til Det sixtinske kapell, så det kan være et godt alternativ hvis du har et stramt budsjett, men jeg anbefaler det ikke, da køene og folkemengdene er enorme.

En veldig fin opplevelse kan være å besøke Vatikanmuseene om natten; de er åpne på fredagskvelder fra 19.00 til 23.00, fra midten av april til slutten av oktober.

Bestill et tidlig morgenbesøk til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Tips for å besøke Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapell| ©Dennis Jarvis
Det sixtinske kapell| ©Dennis Jarvis

Her er noen tips jeg lærte på mitt besøk i Det sixtinske kapell, som vil hjelpe deg å spare tid og besøke Vatikanets enorme område som om du allerede hadde vært der.

Hvordan finne Det sixtinske kapell

For å komme til Det sixtinske kapell så snart du kommer inn i Vatikanet, gå opp rulletrappene og ta til venstre inn i gårdsplassen til ananasgården. Gå gjennom gårdsplassen og ta til venstre, der du finner en trapp.

Gå gjennom den åttekantede gårdsplassen og inn i det runde rommet, der du kan se Neros badekar. Ta så til venstre, gå gjennom rommet med Konstantins grav, opp trappene, inn i gobelinsalen og rett frem for å finne Det sixtinske kapell.

Klær og fotografier

For å besøke et sted som har kallenavnet Den hellige stol, vet du at du må kle deg passende (som du gjør for så mange andre tilbedelsessteder i Roma, så ved ditt besøk i Det sixtinske kapell vil du være vant til det). Knær og skuldre skal være helt dekket, selv om sommeren. Mitt råd er å bruke en lett genser som du enkelt kan ta på deg.

Og nei, du kan ikke ta bilder inne i Det sixtinske kapell av flere grunner, spesielt for å unngå at en mulig blits ødelegger freskene som dekorerer det. Vaktene er veldig oppmerksomme på dette, og vil rope på deg hvis de ser deg ta bilder enten med kamera eller mobiltelefon, og hvis de tar deg flere ganger, kan de til og med kaste deg ut av rommet. Så du vet, nyt besøket ditt og beundre med egne øyne den fantastiske skjønnheten foran deg.

Hva du bør vite før du bestiller

Vatikanmuseenes gårdsplass| ©robertsharp
Vatikanmuseenes gårdsplass| ©robertsharp
 • Når du bestiller billetter eller omvisning, vil du motta en e-postbekreftelse på adressen du har oppgitt. Mitt råd er å åpne den for å sjekke at alt er riktig og oppbevare den godt synlig, slik at du har den tilgjengelig ved inngangen til Vatikanet eller på møtepunktet med guiden din.
 • Du kan få 100% ref usjon hvis du vil avbestille opplevelsen, men vær forsiktig fordi bare hvis du returnerer billettene 24 timer før dagen for opplevelsen. For å returnere billettene eller avbestille turen, gå til e-posten og se etter instruksjoner.
 • onsdager kan du ikke komme inn i Peterskirken fordi det er dagen for den pavelige audiensen. Mitt råd er å bestille til en annen dag enn onsdag, slik at du kan inkludere dette besøket i omvisningen i Vatikanet.
 • Hvis du har kjøpt eller planlegger å kjøpe Omnia-kortet, husk at det inkluderer inngang til Vatikanmuseene, slik at du slipper å kjøpe det separat. Hvis du vil ta en omvisning, må du imidlertid bestille den separat.

Bestill billetter til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Hva mer du kan se i Vatikanmuseene

Galleri med kart| ©Northfielder
Galleri med kart| ©Northfielder

Her er rommene som imponerte meg mest under mitt besøk i Vatikanmuseene i ingen spesiell rekkefølge, bare for din referanse. Totalt, for å se alt først om morgenen og uten særlig hastverk, tok det meg omtrent 3 timer.

 • Vatikanets bildegalleri: Dette palasset huser mer enn 400 kunstverk av malere som Giotto og Fra Angelico, de største eksponentene for den tidlige renessansen, og Raphael, Leonardo da Vinci og Caravaggio.
 • Samling av moderne religiøs kunst: Gjennom 55 rom finner du rundt 800 verk av kunstnere som Chagall, Dalí, Gauguin, Kandinsky eller Van Gogh, noe jeg definitivt ikke forventet å finne i Vatikanet.
 • Museo Pio-Clementino: Det er flere rom dedikert til utstillingen av greske og romerske skulpturer, noen av dem veldig berømte som Apollo of Belvedere, Apoxymen eller Afrodite of Cnido. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta en spasertur her.
 • Detgregorianske egyptiske museet: Her oppbevares arkeologiske levninger og kunstverk fra egyptiske, assyriske, mesopotamiske og andre antikke kulturer, hovedsakelig fra Hadrians villa i Tivoli.
 • Rafaels rom: Det viktigste besøket i Vatikanmuseene etter Det sixtinske kapell. Det er 4 rom som viser fresker av Rafael og medlemmer av hans skole.
 • Den ubesmittedeunnfangelsens rom: Et rom utelukkende dekorert med fresker dedikert til Jomfru Marias liv.
 • Kartgalleriet: Her finnes det som trolig er verdens største kartografiske samling, utstilt på veggene i et imponerende galleri.
 • Det sixtinskekapell: Jeg tror ikke du vil glemme å besøke Det sixtinske kapell på ditt besøk til Vatikanmuseene, men siden det har blitt sett merkeligere ting, lar jeg det være her for å avslutte listen for sikkerhets skyld.

Bestill billetter til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Andre verdifulle opplevelser i Roma

Fasaden til de kapitolinske museene| ©Erik Drost
Fasaden til de kapitolinske museene| ©Erik Drost

Ikke alt i Roma handler om å besøke monumenter og historiske bygninger. Det er mange som fokuserer på alle stedene de må besøke og alle attraksjonene de må se, bare for å innse på slutten av turen at de har gått glipp av det som virkelig betyr noe: å bli kjent med byen. For at du ikke skal gå glipp av noe, gir jeg deg en artikkel som vil veilede deg til å velge den beste turen i Roma, en opplevelse som jeg anbefaler på det sterkeste: Omvisninger i Vatikanet.

Og selv om de ikke har prakten og immensiteten til Vatikanets utstillingshaller, er de kapitolinske museene et verdifullt besøk som vanligvis ikke er inkludert i de mer typiske turistkretsene. Hvis du vil lese mer om dette museet, har jeg skrevet en guide som kan hjelpe deg når du planlegger et besøk: Billetter til Capitolinemuseene i Roma: all informasjonen du trenger.