Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Billetter og Omvisning i Villa Borghese Gardens og Galleria Borghese

Her er alt du trenger å vite for å kjøpe billetter til ditt besøk i Borghese Gallery.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutter lest

Billetter og Omvisning i Villa Borghese Gardens og Galleria Borghese

Utsikt over Villa Borghese | © Jordan Brierley

Borghese-galleriet er et av verdens mest anerkjente kunstgallerier for sine perler av Bernini, Rafael, Botticelli og Rubens. Er det verdt et besøk? Selvsagt, ikke bare på grunn av verkene, men også på grunn av den uforlignelige beliggenheten i Villa Borghese-hagen.

Det beste alternativet

Guidet omvisning i Galleria Borghese

Besøk Borghese-galleriet med en kunstekspert som guide

Perfekt for deg som ønsker å få mest mulig ut av besøket på et av Romas mest sjarmerende museer. Du får hele tiden følge av en kunstkyndig guide som tar deg gjennom historien til de fascinerende kunstverkene i Borghese-galleriet.

Hvis du er en ekte kunstelsker og ønsker en enda mer berikende opplevelse, kan du ta en omvisning i Borghese-galleriet med en ekspert i kunsthistorie som forklarer alle detaljer om Borghese-galleriets og kunstverkenes historie.

Guiden vil gi deg en omvisning i galleriet, etterfulgt av en omvisning i villaens hager. Til slutt tar han deg med til den nærliggende, store Piazza del Popolo, som er omgitt av to imponerende kirker. Her kan du sammenligne orden og harmoni i Rafaels renessansekirke Cappella Chigi med den emosjonelle og sanselige kraften i Caravaggios barokke kunstverk i kirken Santa Maria del Popolo.

To av malerens mest berømte komposisjoner er "Peters korsfestelse" og "Paulus' omvendelse".

Turen inkluderer til enhver tid en profesjonell kunsthistorisk guide, "skip-the-line"-inngang til Galleria Borghese og en guidet tur i hagene og på piazza del Popolo.


Kjøp billetter til Galleria Borghese på Internett

Detalj av interiøret i Galleria Borghese| ©Unsplash
Detalj av interiøret i Galleria Borghese| ©Unsplash

Den beste anbefalingen jeg kan gi deg når du skal besøke Galleria Borghese, er å kjøpe billettene i god tid før du reiser, slik at du ikke går glipp av opplevelsen. Det er den enkleste billetten, og med den kommer du inn i museet på et forhåndsbestilt tidspunkt og uten ventetid. Hvis du kjøper denne billetten uten kø, kan du, som på alle andre museer i verden, besøke museet i ditt eget tempo uten å måtte følge en bestemt rute. På grunn av det store antallet besøkende anbefaler jeg imidlertid at du er veldig punktlig for å unngå problemer med adgangen.

Dette er utvilsomt en av de beste tingene å gjøre i Roma for reisende som ikke vil gå glipp av denne fantastiske samlingen. Hvis dette er det alternativet som passer deg best, anbefaler jeg at du finner ut hva du skal se før besøket, slik at du får mest mulig ut av denne unike samlingen i verden.

Bestill en guidet omvisning i Borghese-galleriet

Kjøp billetter til Galleria Borghese på telefon

Villa Borghese-sjøen| ©Unsplash
Villa Borghese-sjøen| ©Unsplash

På grunn av det store antallet turister som Galleria Borghese tiltrekker seg, kan billetter til Galleria Borghese kun kjøpes på forhånd, per telefon eller på nettet. Dette er telefonnummeret: (0039) 06 841 3979. For meg er dette ikke det mest praktiske alternativet, på grunn av kostnadene ved samtalen og fordi du ikke vil kunne sammenligne prisene på de forskjellige billettypene i ro og mak.

Inngang til Galleria Borghese med Roma-passet

Borghese-hagene| ©Gabriella Clare
Borghese-hagene| ©Gabriella Clare

Besøket i Galleria Borghese er inkludert i turistkortet Roma Pass, som inkluderer en fast pris for tilgang til de største attraksjonene. Med det sparer du mye penger på individuelle museumsbilletter og mye tid i køer.

Roma er en av de mest turistifiserte hovedstedene i verden, så hvis du skal tilbringe flere dager i byen og vil besøke de fleste av dens underverker uten å dø av anstrengelse, anbefaler jeg deg uten å nøle å skaffe deg et Roma Pass. Du kan finne ut hva det består av og hvordan du får tak i det i denne andre artikkelen jeg skrev på Roma Pass og andre pass.

Husk imidlertid at selv om du har Roma Pass, må du også bestille inngangstid på forhånd for å besøke Borghese-galleriet. Du kan bestille på telefon 0039 06 32 810 eller ved å sende en e-post til [email protected] (svar innen 48 timer).

Bestill Roma Pass

Galleria Borgheses åpningstider

Detalj av interiøret i Galleria Borghese| ©Unsplash
Detalj av interiøret i Galleria Borghese| ©Unsplash

Galleria Borghese kan besøkes fra tirsdag til søndag fra kl. 8.30 til 19.30. Museet er åpent hver dag hele året unntatt mandager, 1. januar og 25. desember.

Anas tips til reisende

Hvis det er mulig, bør du prøve å unngå de mest overfylte dagene for å kunne besøke galleriet i ro og mak; dette er vanligvis i helgene midt på dagen.

Hvordan kommer man seg til Borghese-galleriet?

Hvordan komme seg til Villa Borghese| ©Gabriella Clare
Hvordan komme seg til Villa Borghese| ©Gabriella Clare

Som i det meste av Roma kan du komme deg til Borghese-galleriet med metro eller buss, ettersom det ligger litt lenger unna sentrumskjernen der mange av byens største attraksjoner ligger.

Metro

Nærmeste metrostasjon er Piazza di Spagna, linje A.

Buss

Du kan ta buss til Borghese-galleriet på ulike måter, avhengig av hvor du bor eller hvor i byen du befinner deg når du reiser til galleriet:

  • Buss 52 (hvert 15. minutt): V.Tritone, Pza.Barberini, V.Veneto..... Den setter deg av utenfor parken, 200 meter fra inngangen.
  • Buss 53 (hvert 25. minutt): V. Tritone, Piazza Barberini, V. Veneto... Du går av på samme sted som forrige buss.
  • Buss 95 (hvert 15. minutt): Bocca Verità, V. Teatro Marcelo, P. Venezia, V. Corso. Avgang inne i selve parken og 10 minutters gange fra galleriet.
  • Buss 86 og 116 (elektriske, gjennom trange gater, hvert 5.-10. minutt): V. Giulia, V. dei Baullari, Corso Rinascimento, V. Zanardelli... Du må gå av ved Porta Pinciana, mer enn 10 minutter fra parken.

Vær oppmerksom på at det er viktig å være punktlig når du kommer til galleriet, så hvis du bruker offentlig transport for å komme deg dit, bør du forlate hotellet i god tid i tilfelle den kaotiske romerske trafikken forsinker bussen mer enn vanlig.

Bestill en guidet omvisning i Borghese-galleriet

Litt historie om Borghese-galleriet

David mot Goliat| ©Mateus Campos
David mot Goliat| ©Mateus Campos

Borghese-galleriet kan skilte med en ekstraordinær samling italiensk malerkunst fra 1500- og 1600-tallet, med verk av Tizian, Antonello da Messina, Bellini... Galleriet huser maleriske perler som "Pietà" av Rubens, "Damen med enhjørningen" av Rafael og "Pauline Bonaparte" av Canova.

Museet

Museet har rom dedikert til lys- og skyggemesteren Caravaggio, med hans imponerende "David med Goliat-hodet", og andre som huser skulpturer fra Berninis første periode, som "Apollon og Daphne" og "David", samt romerske antikviteter med en "Mosaikk med gladiatorer" fra 400-tallet e.Kr. og en "Dansende satyr" fra 400-tallet f.Kr.

Det er også et virkelig vakkert utsmykket museum, med to etasjer som kan besøkes på to timer (den maksimale tiden som er satt av til hvert besøk), og det er ingen trengsel - bare 360 personer slipper inn samtidig. Dette sikrer en svært avslappet omvisning.

Galleriet er en palassbygning fra 1600-tallet, det såkalte "Casino Nobile" i denne villaen, som ble bygget i 1633 som bolig og utstillingslokale for den private samlingen til kardinal Scipione Borghese, som allerede på den tiden var berømt for sin private samling. Scipione Borghese var en av Berninis beskyttere, nevø av pave Paul V, og det er han som har gitt navn til galleriet og hagen der det ligger.

Bygningen

Borghese-galleriet er faktisk en av de første bygningene i verden som ble bygget for utstillingsformål, noe som, sammenlignet med andre moderne kunstgallerier, vitner om en viss alderdom. Dette til tross for ombyggingen i 1775 under ledelse av arkitekten Antonio Asprucci, som samlet museets skulpturer og antikviteter under ett tematisk kriterium.

På slutten av 1700-tallet ble bygningen omgjort til et offentlig museum. Noe senere, i 1808, ble familien tvunget til å selge noen av skulpturene og antikvitetene til keiser Napoleon Bonaparte, svogeren til prins Camillo Borghese, fordi det var umulig å ta vare på arven. Som et resultat av dette befinner noen av juvelene i galleriet seg nå i Louvre i Paris, for eksempel den bemerkelsesverdige statuen av "Borghese-gladiatoren".

Anas reisetips

Villa Borghese-parken er gratis, og du kan besøke den selv om du ikke har billett til galleriet. For meg er parken et must på enhver tur til Roma.

Hva kan jeg se rundt Borghese-galleriet?

Villa Borgheses hager| ©Jordan Brierley
Villa Borgheses hager| ©Jordan Brierley

Villa Borghese-hagene

I området rundt Borghese-galleriet er det mange andre severdigheter som du med fordel kan besøke samme dag som du besøker museet. Hvis du allerede har bestemt deg for å kjøpe billett til Borghese-galleriet, vil du passere gjennom den praktfulle Villa Borghese-hagen, som er verdt et eget besøk som en av de største urbane parkene i Europa, der natur og kunst går hånd i hånd og skaper en virkelig drømmeaktig setting.

I tillegg til gallerier, skulpturer, dammer, lysthus og lunder, finner du Romas dyrehage, kjent som Bioparco, med mer enn 1000 dyr av 200 forskjellige arter, vannklokken Pincio, et eksempel på 1800-tallets ingeniørkunst som fortsatt er i full drift, og til og med en kopi av Shakespeares Globe Theatre i London, Silvano Toti Globe Theatre. Et sant skue for sansene.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccini

Like i nærheten av området, omtrent en kilometer unna, ligger to berømte kirker. Kirken Santa Maria della Concezione dei Cappuccini er en av de mest spesielle i Roma fordi den rommer en krypt dekorert med knoklene til mer enn 4000 kapusinermunker som døde mellom 1528 og 1870, og som ble bygget mellom 1626 og 1631 etter ordre fra pave Urban VIII.

Santa Maria della Vittoria er den andre interessante basilikaen i dette området. Den ble bygget på 1600-tallet til minne om keiser Ferdinand IIs seier i slaget ved Monte Blanco, og vil være spesielt kjent for deg som har sett filmen basert på Dan Browns bestselger Engler og demoner, siden den danner rammen om deler av filmen.

Plaza de España og andre gater og torg du ikke må gå glipp av

Ikke langt derfra kan du besøke et annet av Romas viktigste landemerker, den berømte Spansketrappen, som ble bygget på begynnelsen av 1700-tallet for å forbinde torget med Trinità dei Monti-kirken, og som alltid er full av turister, gateartister, gateselgere og romerne selv.

En drøy kilometer unna finner du en annen av byens mest symbolske plasser, Piazza Barberini, som ligger i enden av Via Veneto og er spesielt imponerende takket være de to viktige fontenene av Bernini som pryder plassen, Triton og Bifontenen.

Ikke langt fra torget ligger Palazzo Barberini, et fantastisk barokkpalass som huser Nasjonalgalleriet for antikk kunst, med mer enn 1400 verk av kjente kunstnere fra 1200- til 1700-tallet, blant annet av Tizian, El Greco, Caravaggio, Tintoretto og Rafael, med det fantastiske verket "La Fornarina".

Guidede turer til det beste av Roma

Hvis du ikke vil gå glipp av noen av byens mest utrolige gater eller plasser, anbefaler jeg at du tar en guidet tur. Alle smugene, statuene, fontenene og kunstverkene du finner i Romas gater, kan gå ubemerket hen hvis du ikke har med deg en ekspert som kan forklare dem for deg. Jeg skrev denne guiden om Omvisninger i Vatikanet som kan hjelpe deg med å velge hvilken guidet tur som passer for deg.

Hvis du er interessert i Borghese-galleriet, vil du også være interessert i

Roma er i seg selv et friluftsmuseum, men når du har besøkt hovedattraksjonene, er det også en fin måte å fullføre turen på å komme seg ut av den italienske hovedstaden. Rundt Roma finnes det noen virkelige underverker som er tilgjengelige på en dagstur. I artikkelen min om Dagsturer og utflukter fra Roma foreslår jeg de mest interessante.

Hvis du foretrekker å fortsette å utforske hovedstaden, bør du ikke nøle med å bli bedre kjent med Trastevere, som er et av de mest pittoreske og bohemske nabolagene i byen. Jeg skal fortelle deg hvordan i denne artikkelen: Turer til Trastevere.

Bestill en guidet omvisning i Borghese-galleriet