Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Billetter til Vatikanmuseet: hvor mye de koster, hvor man skal kjøpe dem og hvordan man kan spare penger

Hvis du besøker Roma, kan du ikke gå glipp av en av juvelene: Jeg forteller deg alt du trenger å vite for å få billetter til Vatikanmuseene, hvor du kan se det utrolige Sixtinske kapell.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutter lest

Billetter til Vatikanmuseet: hvor mye de koster, hvor man skal kjøpe dem og hvordan man kan spare penger

Kolonnaden på Petersplassen | ©Mathew Schwartz

Vatikanstaten, som er tilgjengelig til fots fra sentrum av Roma, er pavenes residens og sentrum for katolsk makt i verden. Hovedattraksjonene er Peterskirken med kuppelen, Petersplassen og Vatikanmuseene med Det sixtinske kapell.

Hvis du vil unngå køene, som bokstavelig talt er de lengste køene i Roma, bør du kjøpe billett på forhånd. Her er hvilke typer billetter du kan kjøpe på forhånd:

Den mest økonomiske

Forbi-køen-billetter til Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell i Roma

Din direkte inngang til Vatikanet uten å vente i billettluken.

Se alt Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell har å by på i ditt eget tempo ved å kjøpe disse billettene på forhånd og hoppe over de lange køene ved billettkontorene.

Få direkte tilgang til de imponerende Vatikanmuseene, Rafael-salene og Det sixtinske kapell, og tilbring så mye tid du vil i hvert av rommene. Takket være skip-the-line-billettene kan du komme inn i komplekset uten å måtte gå gjennom billettkontoret på forhånd ogta omvisningen i ditt eget tempo. Du har også muligheten til å velge en audioguide med billetten din, som vil fortelle deg detaljene om de viktigste maleriene og skulpturene du finner underveis.

For bare 30 euro får du tilgang til en av Romas største turistattraksjoner, og ved å bestille billettene dine på forhånd sparer du hodebry når du først er der.


Det beste alternativet

Guidet tur i Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell i Roma

Din billett til Vatikanet med guidet omvisning i små grupper

Nyt en mer intim opplevelse ved å besøke Vatikanet med en ekspertguide i en liten gruppe.

Varighet: 2 timer 30 minutter

Med dette alternativet får du tilgang til Vatikanmuseene, der du blant annet kan se det fantastiske Sixtinske kapell. Fordelen? Det inkluderer en billett som sparer deg for endeløse køer, og du vil bli ledsaget av en ekspertguide som vil hjelpe deg med å sette alt du ser i sammenheng.

Tro meg: på et sted med så mange verk, så mye historie og så mye symbolikk, vil du sette pris på å ha litt informasjon om de viktigste galleriene, de viktigste kunstnerne og de viktigste verkene for ikke å bli overveldet av den store mengden stimuli, korridorer og kunst du finner inne. Med denne omvisningen vil du gå gjennom de viktigste rommene og galleriene i museene og lære de mest relevante detaljene om de mest betydningsfulle verkene i Vatikanmuseene.

Hvis du er en av dem som ikke liker omvisninger i store organiserte grupper, bør du vurdere dette alternativet fordi det vil tillate deg å være nærmere guidens forklaringer, ha et lettere tempo under besøket og ha mer frihet til å stille spørsmål, komme med anbefalinger, få bedre kontakt med guiden osv.


Premium-alternativet

Omvisning med tidlig inngang til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Din billett for å besøke Vatikanet tidlig om morgenen for å unngå folkemengder.

Dette er utvilsomt den mest eksklusive måten å besøke Vatikanmuseene på: Du kan gå inn i Det sixtinske kapell før det åpnes for allmennheten og nyte kunsten uten for mange turister i nærheten, med en ekspertguide i en liten gruppe.

Varighet: 2 timer 30 minutter

Blant alle Premium-billettene du kan finne for Vatikanet, hvis du seriøst må vurdere en av dem, er det denne tidlige inngangen med fortrinnsrett til Det sixtinske kapell. Dette alternativet lar deg besøke det med mindre kapasitet (før det åpnes for allmennheten og andre turer) og utvilsomt nyte det mye mer.

Denne typen billetter garanterer at du kan se Vatikanmuseene generelt og det sixtinske kapell spesielt med en liten gruppe og halvannen time før folkemengdene oversvømmer korridorene. Hvis du må unne deg selv på turen, anbefaler jeg deg å ta dette veldig seriøst.


Sparepakken

Tilbud: Omvisning med guide til Colosseum og Forum Romanum pluss Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

Billetter til det beste av Roma, på en dag og til den beste prisen

Du kan ikke forlate Roma uten å besøke Colosseum og Vatikanmuseene. Med dette alternativet kan du ta en guidet omvisning i begge til den beste prisen.

Et annet sterkt anbefalt alternativ er å kombinere et besøk i Vatikanmuseene om morgenen med et besøk i Colosseum om ettermiddagen. Som du kanskje allerede vet, er et besøk til Colosseum et must på turen til Roma (uansett hvor mange ganger du har sett fasaden, kan du ikke forestille deg alt inni før du besøker det).

Hvis du planlegger turen til Roma og vil spare tid og penger, foreslår jeg at du kjøper billetter til de to mest emblematiske stedene i Roma, med denne kombinerte billetten for å besøke Vatikanmuseene og Colosseum med en profesjonell guide.


Kort sagt, vi sammenligner de fire alternativene:


Vatikanets billettpriser

Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN
Peterskirken i Vatikanet| ©CALIN STAN

Det mest anbefalte er å kjøpe billetten som inkluderer en guidet tur på spansk i gruppe, og det vil koste deg bare 38 euro. Men som du kan se, avhengig av hvilken type billett du vil kjøpe, vil prisen være helt annerledes. Det gode er at det finnes alternativer for alle budsjetter. Hvis du vil ha mer informasjon om billettprisene for å få tilgang til Vatikanet, kan du sjekke artikkelen min om det her: Billettpris Vatikanet 2023.

For et mer premium-alternativ, der du kan unngå folkemengdene, er det muligheten for å komme inn i Det sixtinske kapell og Vatikanmuseene før de åpner for allmennheten. Dette kommer til en litt høyere pris, men hvis du vil få mest mulig ut av opplevelsen, vil du ikke angre. Det koster litt over 100 euro. Du vil hele tiden bli ledsaget av en ekspertguide, og stillheten som hersker i galleriene på den tiden av dagen er vel verdt den ekstra kostnaden.

Bestill en guidet omvisning i Vatikanet tidlig om morgenen

Få rabatter på billetter til Vatikanet

Bramante-trappen| ©Bibi Pace
Bramante-trappen| ©Bibi Pace

Til slutt er det også pakker som lar deg spare når du besøker Vatikanet og andre attraksjoner i byen. I Hellotickets kan du for eksempel få den kombinerte Colosseum + Vatikanet. På en dag besøker du begge attraksjonene med en spesialisert guide, og kostnaden er omtrent 90 euro, noe som gjør det til et billigere alternativ enn hvis du kjøper begge besøkene separat.

Sjekk også ut Omnia Card og Roma Pass, byens turistkort, som gir deg tilgang til andre museer og monumenter i tillegg til Vatikanet til redusert pris.

Bestill besøk i Vatikanet med inngangsbillett til Colosseum

Hvor kan du kjøpe billetter til Vatikanet uten køer?

Petersplassen sett fra basilikaens kuppel.| ©Alan Liu
Petersplassen sett fra basilikaens kuppel.| ©Alan Liu

Det beste alternativet er å kjøpe billettene dine på forhånd og på nettet og sørge for at alternativet du kjøper inkluderer tilgang til Vatikanet uten køer eller venting. Alle alternativene du finner i Hellotickets inkluderer det, og det vil være din store fordel når du besøker Vatikanet.

De lange køene som dannes ved Vatikanets porter går rundt veggene som flankerer museene og er bokstavelig talt de lengste køene i Roma. Å vente i timevis i solen for å komme inn i museene, basilikaen og Det sixtinske kapell kan bli ditt verste mareritt hvis du kommer dit uten billetter og må gå gjennom billettkontoret.

Bestill billetter utenom køen til Vatikanet

Slik får du billetter til Vatikanet med Roma Pass og Omnia Card

Vatikanets museer| ©Unsplash
Vatikanets museer| ©Unsplash

Roma er en turistby med så mange underverker å se, at et godt alternativ er å kjøpe byens turistkort, som vil hjelpe deg med å besøke Vatikanmuseene fordi inngangsbillettene er inkludert i prisen.

Omnia Vatikanet og Roma Pass

Også kjent som Omnia-kortet Roma, dette kortet er ofte kombinert med Roma Pass og er det beste alternativet for å besøke Vatikanet, da det inkluderer inngang til museene og andre attraksjoner.

Roma City Pass

Dette er Romas VIP-pass og gir deg gratis adgang til Vatikanmuseene og andre attraksjoner som Colosseum. Du kan bestille passet for 1 til 7 dager og inkludere transport eller flyplasstransport mot et tillegg.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Kjøp billige billetter til Vatikanet og Colosseum i kombinasjon

Detaljer om en av korridorene i Vatikanmuseene.| ©Berto Macario
Detaljer om en av korridorene i Vatikanmuseene.| ©Berto Macario

Hvis du tenker på å besøke Colosseum (det er faktisk et must), bør du vite at det er mulig å kjøpe en kombinert billett til Vatikanet og Colosseum som vil spare deg for tid og penger, så det er veldig praktisk. Prisen er billigere enn om du kjøper begge billettene hver for seg, og du slipper køene ved begge attraksjonene, noe som gjør besøket mye morsommere.

Dessuten får du muligheten til å besøke begge monumentene sammen med en ekspertguide som til enhver tid vil sørge for at du ikke går glipp av noe av disse to juvelene i Den evige stad.

Bestill et besøk til Vatikanet med inngang til Colosseum

Hvordan kjøpe billetter til Vatikanet på billettkontoret

Inngang til Vatikanet
Inngang til Vatikanet

Av erfaring kan jeg forsikre deg om at de to timer lange køene utenfor (med lange strekninger i solen) vil ta mye energi fra å se Vatikanmuseene. Husk at avhengig av når du går, kan du risikere å bli utsolgt, så jeg anbefaler deg å gå først om morgenen.

Det første du trenger å vite er at når vi snakker om generell adgang til Vatikanet uten køer, refererer vi til inngangen til Vatikanmuseene. Vatikanstaten er gratis å komme inn i (du trenger ikke billett; det er som å besøke en annen del av Roma) og tilgang til Peterskirken er gratis.

Men Det sixtinske kapell og alle verkene og galleriene i Vatikanmuseene med noen av de mest berømte verkene i verden er betalt og krever bill ett, og, veldig viktig, blir raskt utsolgt ettersom det er begrenset med sitteplasser og det er tusenvis av mennesker som ønsker å gå hver dag.

Bestill billetter til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Er Det sixtinske kapell inkludert i billettene til Vatikanet?

Det sixtinske kapell
Det sixtinske kapell

Ja, alle billetter til Vatikanet inkluderer et besøk til det berømte Sixtinske kapell. Til tross for størrelsen på Vatikanmuseene, vil du umiddelbart legge merke til at Det sixtinske kapell tiltrekker seg det største antallet besøkende, ettersom nesten alle stopper i dette rommet for å se det.

For å nyte Det sixtinske kapell i ro og mak, kan du alltid kjøpe en billett tidlig om morgenen for å unngå folkemengdene.

Bestill billetter til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell uten kø

Er Peterskirken inkludert i billettene til Vatikanet?

Peterskirken
Peterskirken

Ikke alltid, men inngangen til Peterskirken er gratis, så du trenger ikke å betale hvis du ikke vil. Køene er imidlertid veldig lange, så det er mulig å betale for å komme inn (med eller uten omvisning) for å hoppe over køene. Når du er inne, vil du forundres over størrelsen og kvaliteten på noen av verkene.

Bestill hopp over køen-billetter til Vatikanet

Er oppstigningen til kuppelen inkludert i billettene til Vatikanet?

Peterskuppelen
Peterskuppelen

Hvis du ønsker å opp i Peterskuppelen, må du betale en egen billett, men du kan kjøpe den på stedet uten å bestille, og det er vanligvis ingen lange køer for å komme inn. Hvis du er i tvil om du skal betale for å gå opp til kuppelen eller ikke, er mitt råd å trekke pusten og gå opp.

Halvveis oppe vil du sannsynligvis angre (den smale vindeltrappen er litt av en utfordring), men når du kommer til toppen vil utsikten være verdt det, og du vil kunne arkivere opplevelsen som et av høydepunktene på turen.

Bestill billetter utenom køen til Vatikanet

Er Nekropolis og katakombene inkludert i Vatikanet-billetten?

Graven til pave Pius XI| ©Northfielder
Graven til pave Pius XI| ©Northfielder

Nei. Vatikanets nekropolis, som ligger i kjelleren i Peterskirken, krever en egen inngangsbillett. Det er et ganske interessant besøk og lar deg se kryptene og gravene til noen historiske paver og apostelen Peter. Hvis du vil organisere besøket ditt, anbefaler jeg at du gjør det på forhånd, da kapasiteten er ganske begrenset og etterspørselen er veldig høy.

Finnes det rabatter på billetter til Vatikanet?

Luftfoto av Vatikanets hager
Luftfoto av Vatikanets hager

Inngang til Vatikanet er gratis eller til spesialpris for studenter under 25 år og universitetsstudenter, medlemmer av religiøse skoler eller akkrediterte pilegrimer, funksjonshemmede, journalister og barn under seks år. Finn ut hvordan du kan besøke Vatikanet til den beste prisen eller få rabatter i denne guiden.

Vatikanets åpningstider

Michelangelos Pieta| ©Sonse
Michelangelos Pieta| ©Sonse

Vatikanmuseenes åpningstider er, med få unntak, fra kl. 9 til 16. Vær oppmerksom på at på søndager er museet stengt hele dagen på grunn av pavemessen som feires på Petersplassen, og også på enkelte helligdager. Den beste tiden å besøke er vanligvis, som det er vanlig for alle turistattraksjoner, tidlig eller sent.

Jeg forteller deg alt om det i denne detaljerte guiden med alle Vatikanets åpningstider (museene, basilikaen, klatringen til kuppelen ... etc).

Bestill billetter til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Varighet av besøket i Vatikanet

Vatikanets museer| ©iam_os
Vatikanets museer| ©iam_os

Avhengig av hva du vil besøke i Vatikanet, trenger du minst tre timer (to, hvis du skynder deg, men det er ikke verdt det). Personlig foretrekker jeg å bruke tre timer på en rolig omvisning i museene med noen få ting igjen å se fra samlingen i stedet for å skynde meg gjennom hele museene på to timer for å få "sjekken" at jeg har "sett" alt.

Hvis du også vil stoppe ved Peterskirken, gå opp til kuppelen eller nyte å gå rundt Petersplassen med kolonnaden, blir besøket uunngåelig lengre og kan ta opptil en hel dag. Det er viktig å planlegge hva du vil se i Vatikanet, slik at du kan beregne hvor mye tid du trenger og nyte besøket.

Bestille billetter til Vatikanet og det sixtinske kapell

Lønner det seg å kjøpe billetter til Vatikanet med omvisning?

Detalj av Det sixtinske kapell| ©Unsplash
Detalj av Det sixtinske kapell| ©Unsplash

Ja, en guidet omvisning er 100% å anbefale: en samling med så mye symbolikk og historisk kontekst er mye morsommere med en ekspert som kan fortelle deg anekdoter om skaperen, stilen eller årsaken til dens historiske relevans. Det finnes ulike alternativer for omvisninger i Vatikanet, avhengig av tid og budsjett.

Den mest omfattende og mest prisgunstige omvisningen koster for eksempel 38 euro og lar deg se det beste av Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell. Hvis du vil unngå folkemengdene, kan du alltid velge premium-alternativet for å komme inn i Det sixtinske kapell tidlig om morgenen, før det åpner for resten av publikum, slik at du kan nyte det i fred og ro i en veldig liten privilegert gruppe.

Bestill billetter til Vatikanet og Det sixtinske kapell

Hvordan komme seg til Vatikanet

Detalj av Det sixtinske kapell| ©Unsplash
Detalj av Det sixtinske kapell| ©Unsplash

Vatikanstaten ligger langt fra sentrum av Roma, men det betyr ikke at det er vanskelig å komme seg dit. Det er flere måter å komme seg dit på, så velg den som passer best for din reiserute:

  • Tilfots: Avhengig av hvor du bor, kan du kanskje komme deg dit til fots. Hvis du for eksempel bor i nærheten av Piazza Navona og har lyst til å ta en spasertur, kan du krysse Tiberen og komme til Petersplassen på en halv time; hvis du tar en omvei, kan du til og med passere Castel Sant'Angelo først. Ingen spasertur i Roma er bortkastet tid, men hvis du velger dette alternativet, må du huske å dra tidlig for å komme dit til rett tid.
  • Med offentlig transport: Den raskeste måten å komme seg til Vatikanet med offentlig transport er å ta metrolinje A til Ottaviano S Pietro. Hvis metroen ikke passer, går det også busser fra Piazza dei Cinquecento eller Termini stasjon.

Hvordan kjøpe billetter på Vatikanets offisielle nettsted

Kolonnaden på Petersplassen
Kolonnaden på Petersplassen

Hvis du skal kjøpe billetter på Vatikanets offisielle nettsted, må du huske at de ikke kan refunderes og bare er gyldige for den dagen du velger. Hvis du liker å improvisere under turene dine, anbefaler jeg dette Hellotickets-alternativet, da det tillater gratis avbestilling; på denne måten vil du ikke miste pengene dine hvis det oppstår tilbakeslag under turen.

Anas reisetips

Hvis du bestiller billetten din på forhånd, vil du unngå køer på mer enn to timer.

Praktiske tips for å besøke Vatikanet

Inne i Peterskirken
Inne i Peterskirken

Å besøke Vatikanet er et obligatorisk stopp på reisen til Roma, men for å få mest mulig ut av dagen er det lurt å planlegge besøket litt. Her er hva du bør huske på når du besøker Vatikanet:

Dekk deg til når du besøker Vatikanet

Du kan lære av dine feil, og jeg er sikker på at du kjenner noen som, etter å ha planlagt besøket sitt, har måttet dra uten å besøke museene eller basilikaen. På begge disse stedene må du dekke til bena og skuldrene. Ingen ermeløse, utringede klær, shorts, miniskjørt eller hatter er tillatt.

Må du være tildekket midt på sommeren? La oss se, sunn fornuft: ta et skjerf eller en lang foulard i ryggsekken som du kan ha på deg for å komme inn på disse stedene, og som du ikke trenger å ha på deg hele dagen. Jeg forsikrer deg om at forebygging er bedre enn kur.

Hvordan unngå folkemengdene når du besøker Vatikanet

For å unngå køer vet du allerede at du må kjøpe billetten til Vatikanmuseene på forhånd, men folkemengder vil ikke være så lett å unngå ... Den eneste måten å redusere dem på er å velge den første eller den siste rutetabellen og ikke gå før eller etter en helligdag, og hvis du kan, unngå høysesongen.

Hva gjør du med ryggsekker og bagasje når du besøker Vatikanet?

De er ikke tillatt, og det kan igjen dannes køer ved billettkontorene. Jeg anbefaler at du besøker med et minimum, for etter så mange timer på beina kan til og med en pakke med lommetørklær bli tung.

Er det verdt å betale for audioguiden for barn?

Hvis du besøker Vatikanmuseene med barn, anbefaler jeg at du ber om en audioguide spesielt for dem (anbefalt for alderen 6 til 12 år). På denne måten blir besøket mindre slitsomt for dem, og de vil nyte kunstverkene mer.

Spisesteder i nærheten av Vatikanet

Dette området, som er ganske turistifisert, virker kanskje ikke ved første øyekast å være den beste delen av Roma å stoppe for lunsj eller middag. Men det betyr ikke at den italienske hovedstaden ikke fortsatt er et gastronomisk referansepunkt, så selv i området rundt Vatikanet finner du utsøkte spisesteder.

Forbered ganen og nyt de beste romerske rettene!

Anas reisetips

Ta med et skjerf i ryggsekken slik at du kan dekke skuldrene når du går inn i Vatikanmuseene og Peterskirken.