Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Dagsturer og utflukter fra Roma

Roma er en by som må nytes i sin helhet, men hvis du har nok tid, ikke glem å besøke omgivelsene: natur, historie og drømmende hjørner. Høres ikke det bra ut?

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Dagsturer og utflukter fra Roma

Solnedgang på ponte vecchio i Firenze | © Xavier Mejorada

Etter å ha besøkt Roma vil du sikkert se mer av landet og se om du kan bli like forelsket i andre byer som du har blitt i Roma. Romas omgivelser er fulle av underverker som du kan oppdage på dagsturer.

1. Utflukter til Pompeii

Pompeii med Vesuv i bakgrunnen.
Pompeii med Vesuv i bakgrunnen.

Italia er det europeiske landet med flest UNESCO-verdensarvsteder, og på denne turen vil du se en av dem: ruinene av byen Pompeii som ligger i nærheten av Vesuv, som du kan bestige under dette besøket. Utflukten til Pompeii og Vesuv inkluderer luftkondisjonert transport, lunsj, omvisning og skip-the-line inngang til ruinene og Vesuv. Denne turen fra Roma er ideell for entusiaster av arkeologi og antikkens historie.

Hvis du vil vite mer om turer til Pompeii, kan du sjekke denne andre artikkelen om de beste utfluktene til Pompeii fra Roma.

Interessante detaljer om denne ekskursjonen

 • Pompeii ligger omtrent tre timers kjøretur fra Roma.
 • På et besøk til ruinene av Pompeii vil du lære om historien til denne byen og hvor mange av innbyggerne omkom i utbruddet av Italias mest aktive vulkan.
 • Du vil vandre langs vulkanryggen og besøke ruinene og fossilene i byen fra selve utgravningene.
 • Hvis du tar denne turen mellom 20. november og 31. mars, vil Vesuv være stengt, så dette stoppet vil bli erstattet av et besøk i byen Napoli.
 • Avreise fra Roma vil være tidlig om morgenen, og turen vil vare en hel dag.
 • Hvis du bestemmer deg for å gjøre denne turen på egen hånd, kan du benytte anledningen til å se Napoli, men i så fall er det best å overnatte der for å holde styr på tiden din.

Bestill en utflukt til Pompeii

2. Utflukter til katakombene i Roma

Katakombene i Roma| ©Unsplash
Katakombene i Roma| ©Unsplash

Før du begynner å utforske stedene i nærheten av Roma, er det forskjellige utflukter tilgjengelig i selve byen, utenfor allfarvei. Dette er tilfellet med Katakombene-turen; en tur som går gjennom det underjordiske Roma og forbinder forskjellige severdigheter.

Interessante detaljer om denne utflukten

Den beste måten å besøke katakombene i Roma er med en organisert tur. Her er hva du bør vite hvis du er interessert i å bestille en:

 • Varigheten på turen er omtrent tre og en halv time.
 • Dette er omvisninger for små grupper (ca. 20 personer).
 • Besøket inkluderer inngangsbilletter til: Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, basilikaen San Clemente, katakombene til Santa Domitilla og museet og krypten til kapusinerne.
 • Utfluktene starter vanligvis fra et sentralt sted i Roma.
 • Alle utflukter inkluderer en spesialisert guide.

Bestill en guidet tur til katakombene

3. Utflukter til Firenze

Firenze| ©Faruk Kaymak
Firenze| ©Faruk Kaymak

Jeg kan ikke være veldig objektiv om denne turen fordi Firenze er, etter Roma, min favorittby i Italia. I motsetning til kaoset (på en god måte) som hersker i Den evige stad, handler Firenze om skjønnhet og perfeksjon.

Hovedstaden i Toscana er et must-see, og denne turen er den perfekte måten å få en første smak av byen som (vær forberedt på det) vil få deg til å komme tilbake igjen og igjen. Dette er etter min mening ikke bareen av de beste turene du kan gjøre fra Roma, men også en av de mest komplette og komfortable. På denne turen til Firenze blir du hentet fra hotellet ditt i Roma og kjørt til Termini stasjon, hvorfra høyhastighetstoget går til Firenze og tar bare halvannen time.

Vel fremme vil en spesialisert guide vise deg de viktigste severdighetene i byen, inkludert en omvisning i Uffizi-galleriet og fritid på slutten av dagen til å nyte byen på egen hånd. Prisen på denne dagsturen inkluderer lunsj, transport, inngang til galleriet og togbilletter. En virkelig luksus slik at du bare trenger å bekymre deg for å besøke slike emblematiske steder som ..:

Hva du vil besøke på denne turen

 • Katedralen Santa Maria del Fiore og Piazza del Duomo
 • Ponte Vecchio
 • Galleria dell'Accademia og Michelangelos David
 • Uffizi-galleriet
 • Boboli-hagene
 • Brunelleschis kuppel

Bestill en utflukt til Firenze

4. Utflukter til Pisa

Besøk Pisa| ©Saffron Blaze
Besøk Pisa| ©Saffron Blaze

Hvis du planlegger å besøke Firenze, er det en mulighet for en utflukt til Firenze inkludert et besøk til Pisa for å se det berømte skjeve tårnet.

Hvis du er interessert i å besøke dette området, anbefaler jeg at du gjør det som en del av besøket ditt i Firenze, ettersom selve byen Pisa er liten og ikke krever en eksklusiv tur. Hvis du velger dette alternativet, bør du vite at du ankommer Firenze ved lunsjtid, og at en av hovedfordelene er at gruppene ersmå (maksimalt 12 personer), slik at hele guidet tur i disse to renessansebyene blir enda morsommere og mer lønnsomt.

Bestill en utflukt til Firenze og Pisa

5. Besøk ruinene i Ostia

Ostia Antica| ©Andy Montgomery
Ostia Antica| ©Andy Montgomery

Ostia er et område med godt bevarte antikke ruiner som ligger i nærheten av havet, omtrent 40 minutter fra sentrum av Roma. Hvis du likte Colosseum og Forum Romanum, er denne utflukten til Ostia Antica definitivt ditt beste valg.

I disse ruinene finner du Neptunbadene, amfiteateret, Piazzale delle Corporazioni, Thermopilium, templer viet til den persiske guden Mithras, en jødisk synagoge og en kristen basilika som de viktigste severdighetene. Selv om du kan besøke ruinene på egen hånd, er utfluktene fra Roma det beste alternativet hvis du vil spare tid: de inkluderer inngangsbilletter, transport til Ostia fra Roma, henting på hotellet og lokal guide som følger deg under besøket.

Interessante detaljer om dette besøket i Ostia

 • Turen vil ta omtrent en halv dag, og besøket til ruinene vil ta omtrent fire timer.
 • De fleste turene inkluderer ikke lunsj, så du må ta med din egen.
 • Det er skygge ved ruinene, og det er vanligvis ingen folkemengder av turister, så det vil være et veldig behagelig besøk, borte fra kaoset i hovedstaden.
 • Det viktigste du vil lære på denne turen er hvordan dagliglivet var for de som bodde i det gamle Roma.
 • Ruinene åpner kl. 8.30 om morgenen, og besøkstiden slutter kl. 16.00 om vinteren og ca. kl. 18.00 om sommeren.

Bestill en utflukt til Ostia

6. Utflukter til Assisi og Orvieto

Frans av Assisis basilika| ©Unsplash
Frans av Assisis basilika| ©Unsplash

Selv om du elsker byen Roma, vil du noen ganger bare komme deg bort fra kjas og mas og puste inn litt frisk luft på landsbygda. Å gjøre det er å oppleve en annen del av Italias rikdom, og hovedstadens beliggenhet gjør det mulig. På denne turen til Assisi og Orvieto besøker du fødestedet til Frans av Assisi (to og en halv times kjøretur fra Roma) og den imponerende katedralen i Orvieto (halvannen time fra Roma).

Hva er inkludert i denne turen

I tillegg til transport og en lunsj du vil nyte ved bredden av Trasimenosjøen, inkluderer turen også henting fra hoteller i sentrum av Roma. Du stopper først i Orvieto for å besøke den gotiske katedralen, som er kjent for sine glassmalerier og mosaikker.

Deretter tilbringer du ettermiddagen i Assisi, en rolig by med brosteinsbelagte gater med en basilika fra det 9. århundre som forteller historien om Italias skytshelgen og som har blitt erklært på UNESCOs verdensarvliste.

Et ideelt valg for dem som ønsker å tilbringe en rolig og avslappende dag uten å gi avkall på å besøke historiske monumenter og lære litt mer om Italias historie.

Bestill en utflukt til Assisi og Orvieto

7. Utflukter til Capri

Capri| ©Martyna Bober
Capri| ©Martyna Bober

Å se øya Capri under et besøk i Roma var inntil for få år siden en odyssé. I tillegg til logistikken for å komme seg til Napoli, var det logistikken for å komme seg til øya med båt og logistikken for transport på øya. Å gjøre alt dette på en dag var dyrt og uhåndterlig, og derfor ble jeg så overrasket over å komme over en organisert utflukt til Capri for et par år siden.

Hva kommer du til å se på Capri?

Et lite utvalg av den ekstraordinære skjønnheten til de italienske øyene. Landskapet i Capri er unikt, og klimaet i byen lar deg nyte en fantastisk dag på stranden.

Med denne turen får du muligheten til å besøke den blå grotten (inngangsbilletten er det eneste som ikke er inkludert i prisen for turen), få en guide til å vise deg de beste stedene på øya og utforske byen i ditt eget tempo.

Bestill en utflukt til Capri

8. Flerdagers utflukter i Italia

Markusplassen i Venezia| ©Unsplash
Markusplassen i Venezia| ©Unsplash

Når du har tatt en eller flere av disse utfluktene, vil du uten tvil komme tilbake fra turen og ønske å se mer av Italia.

Du vil sannsynligvis komme tilbake mer enn én gang, men du vil helt sikkert ønske å forlenge turen. Før det skjer med deg, hvis du har sjansen til å gjøre det, anbefaler jeg at du utfyller besøket ditt i Roma med en utflukt på flere dager i Italia. Du vil ikke ønske å komme tilbake, men i løpet av én tur vil du ha oppdaget en god del av dette fantastiske landet, og du vil ha fått mest mulig ut av opplevelsen din.

Assisi

Frans av Assisis fødested er et av de viktigste pilegrimsstedene i Europa, men hvis byen mottar hundrevis av besøkende hver dag, er det også på grunn av basilikaens skjønnhet og autentisiteten og livet som de brosteinsbelagte gatene utstråler.

Siena

Det historiske sentrum av Siena står også på UNESCOs verdensarvliste, og det er nok å se denne lille byen fra luften for å forstå hvorfor. All Toscanas sjarm i en av de mest magiske byene i området.

Firenze

Hovedstaden i Toscana utstråler skjønnhet i hvert hjørne. Ved å tilbringe to netter der kan du besøke den berømte Ponte Vecchio-broen, Duomo-katedralen, gå inn i Uffizi-galleriet, se Michelangelos David og nyte sjarmen og gastronomien.

Bologna

Denne lille universitetsbyen er full av passasjer som gjør den til en tilgjengelig labyrint for besøkende.

Padova

Denne byen ligger i Veneto-regionen, og er en av de store overraskelsene under besøket på grunn av hvor mye gatene og pal assene har å tilby reisende. Du og kameraet ditt vil bli overrasket over at dette spennende hjørnet av byen ikke er mer omtalt.

Venezia

Det siste stoppet på turen inkluderer to netter i en av Italias mest ikoniske byer. Markusplassen , Rialtobroen og kanalene er det denne byen er mest kjent for, men Venezia har en sjarm som ikke kan oppdages uten å gå seg vill i gatene.

Den perfekte avslutningen på denne turen i Sør-Italia. Du kan også bestille entur til Venezia med høyhastighetstog fra Roma og vie turen utelukkende til denne byen - du har til og med muligheten til en Venezia-utflukt fra Roma med en gondoltur inkludert!

Høydepunkter på denne turen

Dette er sannsynligvis den beste måten å besøke Italia på uten å måtte bekymre deg for rutetider, transport, finne hotell osv. Her er høydepunktene i denne pakken:

 • Det er en all-inclusive-tur: transport mellom byene, fire netter på hotell, profesjonell guide i alle byene, lunsjer, middager og frokoster.
 • Turen varer i fem dager, og avreise- og returpunktet er Roma.
 • Turen inkluderer en profesjonell guide som vil hjelpe deg med å oppdage byene du besøker og unngå køer og folkemengder.
 • Til tross for at det er en organisert tur, vil du ha tid til å utforske byene i ditt eget tempo uten å måtte gå glipp av de guidede omvisningene.

Bestill en togtur til Venezia

9. Utflukter til Tivoli for å se villaene sine

Villa d'Este i Tivoli| ©Unsplash
Villa d'Este i Tivoli| ©Unsplash

Tivoli er en by som ligger omtrent en times togtur fra Roma, og som på grunn av sitt kjøligere klima fungerte som en "sommerresidens" for romerne. I dag er viktige ruiner fortsatt åpne for publikum, som f.eks: Villa Adriana, Villa d'Este, Villa Gregoriana, slottet Rocca Pia eller amfiteateret i Bleso.

Det beste med denne utflukten til Tivoli er hvor lett det er å komme seg dit, ettersom du kan ta et direkte tog fra Termini stasjon, og ruinenes beliggenhet: i store hager fulle av natur som gir opphav til fantastiske landskap.

Bestill en tur til Tivoli fra Roma

Andre interessante aktiviteter i Roma

Hvis du ikke har bestemt deg for et reisemål ennå, eller du er mer av typen som foretrekker å utforske hvert hjørne av byen før du drar ut på en dagstur, anbefaler jeg at du sjekker ut mine andre guider til Roma for å hjelpe deg med å organisere turen.

Disse to artiklene om Omvisninger i Vatikanet, Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc. y Billetter til Vatikanmuseet: hvor mye de koster, hvor man skal kjøpe dem og hvordan man kan spare penger er et godt utgangspunkt for å sikre at du ikke går glipp av det viktigste, jeg håper du finner dem nyttige!

Anas reisetips Hvis du planlegger å gjøre utflukter på egen hånd, sjekk de offisielle tog- og bussnettstedene, men vær oppmerksom på at offentlig transport i Italia ofte er forsinket.