Dagsturer og utflukter fra Roma

Roma er en by som skal nytes i sin helhet, men hvis du har nok tid, må du ikke glemme å besøke omgivelsene: natur, historie og drømmende hjørner. Høres ikke det bra ut?

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Dagsturer og utflukter fra Roma

Solnedgang på Ponte Vecchio i Firenze | © Xavier Mejorada

Når du har besøkt Roma, vil du sikkert se mer av landet og se om du kan forelske deg i andre byer på samme måte som du har forelsket deg i Roma. Romas omgivelser er fulle av underverker som du kan oppdage på dagsturer.

1. Utflukter til Pompeii

Pompeii med Vesuv i bakgrunnen.
Pompeii med Vesuv i bakgrunnen.

Italia er det landet i Europa som har flest verdensarvsteder på UNESCOs verdensarvliste, og på denne turen får du se ett av dem: ruinene av byen Pompeii som ligger nær Ves uv, som du kan bestige under dette besøket. Utflukten til Pompeii og Vesuv inkluderer transport med klimaanlegg, lunsj, guidet tur og "skip-the-line"-inngang til ruinene og Vesuv. Denne turen fra Roma er ideell for arkeologi- og oldtidsentusiaster.

Hvis du vil vite mer om turer til Pompeii, kan du lese denne andre artikkelen om de beste utfluktene til Pompeii fra Roma.

Interessante detaljer om denne utflukten

 • Pompeii ligger omtrent tre timers kjøretur fra Roma.
 • På et besøk til ruinene av Pompeii vil du lære om byens historie og hvordan mange av innbyggerne omkom i utbruddet av Italias mest aktive vulkan.
 • Du vandrer langs vulkanryggen og får se ruiner og fossiler fra byen fra selve utgravningene.
 • Hvis du tar denne turen mellom 20. november og 31. mars, vil Vesuv være stengt, så dette stoppet vil bli erstattet av et besøk i Napoli.
 • Avreise fra Roma er tidlig om morgenen, og turen varer en hel dag.
 • Hvis du bestemmer deg for å ta denne turen på egen hånd, kan du benytte anledningen til å se Napoli, men i så fall er det best å overnatte der for å holde styr på tiden.

Bestill en utflukt til Pompeii

2. Utflukter til katakombene i Roma

Katakombene i Roma| ©Unsplash
Katakombene i Roma| ©Unsplash

Før du begynner å utforske stedene i nærheten av Roma, finnes det ulike utflukter i selve byen, utenfor allfarvei. Dette er tilfellet med turen til Romas katakomber, en tur som går gjennom det underjordiske Roma og forbinder ulike interessante steder.

Interessante detaljer om denne utflukten

Den beste måten å besøke Romas katakomber på er med en organisert tur. Dette bør du vite hvis du er interessert i å bestille en slik tur:

 • Omvisningens varighet er ca. 1 time.
 • Dette er turer i små grupper.
 • Besøket inkluderer inngangsbilletter til: Callixtus-katakombene med pavenes krypt, Sankt Ceciliakrypten og sakramentskamrene, blant andre områder i tunnelnettverket.
 • Turene starter vanligvis fra et sentralt sted i Roma.
 • Alle turene inkluderer en spesialisert guide.

Bestill en guidet tur i katakombene

3. Utflukter til Firenze

Firenze| ©Faruk Kaymak
Firenze| ©Faruk Kaymak

Jeg kan ikke være helt objektiv når det gjelder denne turen, for Firenze er, etter Roma, min favorittby i Italia. I motsetning til kaoset (på en god måte) som hersker i Den evige stad, handler Firenze om skjønnhet og perfeksjon. Toscanas hovedstad er et must, og denne turen er den perfekte måten å få en første smakebit av byen som (vær forberedt på det) vil gi deg lyst til å komme tilbake igjen og igjen.

Dette er etter min mening ikke bare en av de beste tur ene du kan ta fra Roma, men også en av de mest komplette og komfortable. På denne turen til Firenze blir du hentet på hotellet ditt i Roma og kjørt til Termini stasjon, hvorfra høyhastighetstoget går til Firenze på bare halvannen time.

Vel fremme viser en spesialisert guide deg de viktigste severdighetene i byen, inkludert en omvisning i Uffizi-galleriet, og på slutten av dagen har du tid til å nyte byen på egen hånd. Prisen for denne dagsturen inkluderer lunsj, transport, inngang til galleriet og togbilletter. En skikkelig luksus, slik at du bare trenger å bekymre deg for å besøke symbolske steder som..:

Hva du skal besøke på denne turen

 • Katedralen Santa Maria del Fiore og Piazza del Duomo
 • Ponte Vecchio
 • Accademia-galleriet og Michelangelos David
 • Uffizi-galleriet
 • Boboli-hagen
 • Brunelleschis kuppel

Bestill en utflukt til Firenze

4. Utflukter til Pisa

Besøk i Pisa| ©Saffron Blaze
Besøk i Pisa| ©Saffron Blaze

Hvis du planlegger å besøke Firenze, er det mulig å bestille en utflukt til Firenze som inkluderer et besøk i Pisa for å se det berømte skjeve tårnet. Hvis du er interessert i å besøke dette området, anbefaler jeg at du gjør det som en del av besøket i Firenze, ettersom Pisa i seg selv er en liten by som ikke krever en egen tur.

Hvis du velger dette alternativet, bør du vite at du ankommer Firenze ved lunsjtid, og at en av de største fordelene er at gruppene er små (maks. 12 personer), slik at hele den guidede turen til disse to renessansebyene blir enda morsommere og mer lønnsom.

Bestill en utflukt til Firenze og Pisa

5. Besøk ruinene av Ostia

Ostia Antica| ©Andy Montgomery
Ostia Antica| ©Andy Montgomery

Ostia er et område med godt bevarte antikke ruiner som ligger nær sjøen, ca. 40 minutter fra Roma sentrum. Hvis du likte Colosseum og Forum Romanum, er denne utflukten til Ostia Antica definitivt det beste valget.

I disse ruinene finner du Neptuns bad, amfiteateret, Piazzale delle Corporazioni, Thermopilium, templer viet til den persiske guden Mithras, en jødisk synagoge og en kristen basilika som de viktigste severdighetene.

Du kan besøke ruinene på egen hånd, men hvis du vil spare tid, er utfluktene fra Roma det beste alternativet: De inkluderer inngangsbilletter, transport til Ostia fra Roma, henting på hotellet og en lokal guide som følger deg under besøket.

Interessante detaljer om dette besøket i Ostia

 • Turen tar omtrent en halv dag, og besøket i ruinene tar omtrent fire timer.
 • De fleste turene inkluderer ikke lunsj, så du må selv ta med mat.
 • Det er skygge ved ruinene, og det er vanligvis ikke mange turister, så det blir et veldig behagelig besøk, borte fra kaoset i hovedstaden.
 • Det viktigste du lærer på denne turen er hvordan dagliglivet var for dem som levde i antikkens Roma.
 • Ruinene åpner kl. 8.30 om morgenen, og besøket avsluttes kl. 16.00 om vinteren og ca. kl. 18.00 om sommeren.

Bestill en utflukt til Ostia

6. Utflukter til Assisi og Orvieto

Frans av Assisis basilika| ©Unsplash
Frans av Assisis basilika| ©Unsplash

Selv om du elsker Roma, hender det at du bare har lyst til å komme deg bort fra maset og puste inn litt frisk luft på landsbygda. Da får man oppleve en annen del av Italias rikdom, og hovedstadens beliggenhet gjør det mulig. På denne turen til Assisi og Orvieto besøker du Frans av Assisis fødested (to og en halv times kjøring fra Roma) og den imponerende katedralen i Orvieto (halvannen time fra Roma).

Hva er inkludert i denne turen

I tillegg til transport og lunsj ved bredden av Trasimenosjøen, inkluderer turen også henting fra hoteller i Roma sentrum. Du stopper først i Orvieto for å besøke den gotiske katedralen, som er berømt for sine glassmalerier og mosaikker.

Ettermiddagen tilbringes i Assisi, en rolig by med brosteinsbelagte gater og en basilika fra 800-tallet som forteller historien om Italias skytshelgen, og som står på UNESCOs verdensarvliste. Et ideelt valg for dem som ønsker å tilbringe en rolig og avslappende dag uten å gi avkall på å besøke historiske monumenter og lære litt mer om Italias historie.

Bestill en utflukt til Assisi og Orvieto

7. Utflukter til Capri

Capri| ©Martyna Bober
Capri| ©Martyna Bober

Å besøke øya Capri i forbindelse med et besøk i Roma var inntil for få år siden en odyssé. I tillegg til logistikken for å komme seg til Napoli, var det logistikk for å komme seg til øya med båt og logistikk for transport internt på øya. Å gjøre alt dette på én dag var dyrt og uoversiktlig, og derfor ble jeg så overrasket da jeg for et par år siden kom over en organisert utflukt til Capri.

Hva skal du se på Capri?

Et lite utvalg av den ekstraordinære skjønnheten på de italienske øyene. Landskapet på Capri er unikt, og klimaet i byen gjør det mulig å nyte en herlig dag på stranden. På denne turen får du muligheten til å besøke Den blå grotten (inngangsbilletten er det eneste som ikke er inkludert i prisen for turen), få en guide til å vise deg de beste stedene på øya og utforske byen i ditt eget tempo.

Bestill en utflukt til Capri

8. Flerdagers utflukter i Italia

Markusplassen i Venezia| ©Unsplash
Markusplassen i Venezia| ©Unsplash

Når du har vært på en eller flere av disse utfluktene, vil du utvilsomt få lyst til å se mer av Italia.

Sannsynligvis vil du komme tilbake mer enn én gang, men du vil helt sikkert ønske å forlenge turen. Hvis du har mulighet til det, anbefaler jeg at du supplerer besøket i Roma med en utflukt på flere dager i Italia. Du vil ikke ønske å komme tilbake, men i løpet av én tur vil du ha oppdaget en god del av dette fantastiske landet, og du vil ha fått mest mulig ut av opplevelsen.

Assisi

Frans av Assisis fødested er et av de viktigste pilegrimsmålene i Europa, men når byen tar imot hundrevis av besøkende hver dag, er det også på grunn av den vakre basilikaen og autentisiteten og livet som de brosteinsbelagte gatene utstråler.

Siena

Sienas historiske sentrum står også på UNESCOs verdensarvliste, og et flyfoto av den lille byen er nok til å forstå hvorfor. Her finner du all Toscanas sjarm i en av de mest magiske byene i området.

Firenze

Toscanas hovedstad utstråler skjønnhet i hvert eneste hjørne. I løpet av to netter kan du besøke den berømte Ponte Vecchio-broen, Duomo-katedralen, gå inn i Uffizi-galleriet, se Michelangelos David og nyte byens sjarm og gastronomi.

Bologna

Denne lille universitetsbyen er full av passasjer som gjør den til en tilgjengelig labyrint for besøkende.

Padova

Denne byen, som ligger i Veneto-regionen, er en av de store overraskelsene under besøket fordi gatene og palassene har så mye å by på. Du og kameraet ditt vil bli overrasket over at dette spennende hjørnet av byen ikke er mer omtalt.

Venezia

Turens siste stopp inkluderer to netter i en av Italias mest ikoniske byer. Markusplassen, Rialtobroen og kanalene er det byen er mest kjent for, men Venezia har en sjarm som ikke kan oppdages uten å gå seg vill i gatene. Den perfekte avslutningen på denne rundreisen i Sør-Italia.

Du kan også bestille en tur til Venezia med høyhastighetstog fra Roma og vie turen utelukkende til denne byen - du kan til og med velge en Venezia-utflukt fra Roma med gondoltur inkludert!

Høydepunkter på denne turen

Dette er sannsynligvis den beste måten å besøke Italia på uten å måtte bekymre deg for rutetider, transport, hotell osv. Her er høydepunktene i denne pakken:

 • Det er en all-inclusive-tur: transport mellom byene, fire overnattinger på hotell, profesjonell guide i alle byene, lunsjer, middager og frokoster.
 • Turen varer i fem dager, og avreise- og hjemkomststedet er Roma.
 • Turen inkluderer en profesjonell guide som hjelper deg med å oppdage byene du besøker, slik at du unngår køer og folkemengder.
 • Selv om turen er organisert, får du tid til å utforske byene i ditt eget tempo uten å gå glipp av de guidede turene.

Bestill togreise til Venezia

9. Utflukter til Tivoli for å se villaene der

Villa d'Este i Tivoli| ©Unsplash
Villa d'Este i Tivoli| ©Unsplash

Tivoli er en by som ligger omtrent en times togtur fra Roma, og på grunn av det kjøligere klimaet fungerte den som "sommerresidens" for romerne. I dag er viktige ruiner fortsatt åpne for publikum, som f.eks: Villa Adriana, Villa d'Este, Villa Gregoriana, slottet Rocca Pia og amfiteateret Bleso.

Det beste med denne utflukten til Tivoli er hvor enkelt det er å komme seg dit, siden du kan ta direkte tog fra Termini stasjon, og beliggenheten til ruinene: i store hager fulle av natur som gir et fantastisk landskap.

Bestill en tur til Tivoli fra Roma

Andre interessante aktiviteter i Roma

Hvis du ikke har bestemt deg for et reisemål ennå, eller hvis du foretrekker å gå rundt i hver eneste krok av byen før du begir deg ut på en dagstur, anbefaler jeg at du tar en titt på de andre Romas-guidene mine.

Disse to artiklene på Omvisninger i Vatikanet, Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc. y Billetter til Vatikanmuseet: hvor mye de koster, hvor man skal kjøpe dem og hvordan man kan spare penger er et godt utgangspunkt for å sikre at du ikke går glipp av det viktigste, jeg håper du finner dem nyttige!

Anas reisetips

Hvis du planlegger utflukter på egen hånd, bør du sjekke de offisielle nettstedene for tog og buss, men vær oppmerksom på at offentlig transport i Italia ofte er forsinket.