Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc.

Selv om Colosseum i Roma er spektakulært på utsiden, etterlater interiøret ingen likegyldig. Vil du vite hvordan du kan besøke det uten å måtte stå i kø i timevis ved døren? Les videre!

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutter lest

Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc.

Colosseum i Roma | © Yoal Desurmont

Colosseum er Romas hjerte. Når du ser det, krymper den reisendes sjel litt. Du har sett det på bilder, filmer ... men når du løfter blikket og ser det live, innser du at du endelig er i Roma. Finn ut alt du trenger å vite om billetter: hvordan du kjøper dem, priser og åpningstider.

Det beste alternativet

Billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøyden: hopp over køen på billettkontoret

Perfekt hvis du vil oppdage det beste av antikkens Roma ved å kjøpe billetter på forhånd og med prioritert tilgang.

Med disse billettene kan du se innsiden av det verdensberømte Colosseum, verdens mest berømte amfiteater. Jeg forsikrer deg om at uansett hvor mange ganger du ser det fra utsiden og tar bilder av fasaden, er interiøret om mulig enda mer fantastisk. Dessuten vil du ha tilgang uten å måtte stå i kø ved billettkontoret, noe som vil spare deg for mye tid og vil inkludere en lydguide som lar deg lære alt om historien og hemmelighetene den skjuler.

Denne billetten lar deg også besøke Palatinerhøyden, som er den mest sentrale av de syv høydene i Roma og en av de eldste delene av byen. Du vil også kunne få tilgang til Forum Romanum, det sentrale området i det gamle Roma, en enorm esplanade med arkeologiske rester som, hvis du klarer å nyte dem utenfor de varme timene, vil imponere deg.


Hvorfor velge disse billettene: Dette er det billigste alternativet for å besøke innsiden av Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøyden uten de lange køene ved billettkontoret. Anbefaleshvis... du ønsker å få tilgang til innsiden av Colosseum og besøke Forum Romanum og Palatinhøyden til en svært rimelig pris med prioritert tilgang.


Hvordan bestille billetter til Colosseum

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Det beste du kan gjøre, som med praktisk talt alle besøk i Roma, er å bestille billetter på nettet og på forhånd. Husk at det romerske Colosseum kan romme opptil 3000 mennesker, og at køene ved billettkontoret kan vare i timevis. Å bestille billetter til Colosseum i Roma på forhånd er det første tipset for ethvert besøk i byen.

På nettsteder som Hellotickets finner du den beste prisen for både inngangsbilletter og guidede turer, og i tillegg har du rett til gratis avbestilling, . Det beste av alt er atved å kjøpe billetter til Colosseum vil du også ha tilgang til Forum Romanum og Palatinhøyden. Husk at du også kan fullføre besøket ditt ved å legge til en guidet tur eller ta en audioguide.

Hvis du lurer på hvor mye billetter eller turer koster, vil jeg fortelle deg mer i detalj senere, men billetter for voksne kan fås for rundt € 24, og guidede turer koster vanligvis ikke mer enn € 40, avhengig av om du bestiller dem i høysesongen, om du vil ha en ekspresstur eller en mer komplett tur som også tar med Forum osv.

Bestill en omvisning i Colosseum med adgang til arenaen

Billetter med omvisning i Colosseum: er det verdt det?

Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash
Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash

Absolutt ja. Dimensjonene til Colosseum, mengden detaljer det bevarer, historiene og anekdotene fra antikkens Roma og, selvfølgelig, spaserturen gjennom Forum Romanum, er ikke det samme med en ekspertguide. Under en guidet omvisning i Colosseum vil du få mest mulig ut av tiden din: du vil vite hvor og hva du skal se etter, du vil forstå hva du ser og du vil dra hjem med mange minner.

En annen stor fordel med å besøke Colosseum med en guide er at det er mange rutetabeller tilgjengelig på engelsk, så du trenger ikke å bekymre deg for å gjøre omvisningen på engelsk. På den annen side, og avhengig av hvor mye tid du har (eller ønsker å bruke), kan du velge mellom fullstendige turer som tar deg rundt Palatinhøyden og Forum Romanum eller ekspressturer som bare viser deg innsiden av amfiteateret.

Og av alle de guidede turene som tilbys på Colosseum, kan du også velge mellom de som inkluderer et besøk til arenaen og gladiatorporten eller de som er begrenset til en omvisning i amfiteateret fra tribunene. Som du kan se, finnes det alternativer, budsjetter og smaker for alle, så det er ingen unnskyldning for ikke å bli med på en guidet tur - du vil ikke angre!

Bestill en guidet omvisning i Colosseum

Hvordan kjøpe billetter til Forum Romanum

Besøk på Palatinhøyden| ©Fred Romero
Besøk på Palatinhøyden| ©Fred Romero

Billetter til Forum Romanum er inkludert i inngangsbilletten til Colosseum og nesten alle omvisningene. Selv om det er et betalingsområde, trenger du derfor ikke å betale ekstra eller kjøpe en separat billett.

Hvis du bestemmer deg for å ta en guidet tur, vil guiden følge deg gjennom hele ruten, i Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøyden. Hvis du foretrekker å besøke Colosseum og Forum Romanum på egen hånd, kan du besøke Colosseum og Forum Romanum på forskjellige dager.

Bestill din billett til Colosseum, Forum og Palatinhøyden

Få billetter til Colosseum og Vatikanet kombinert

Peterskirken i Vatikanet - en av Vatikanets største attraksjoner| ©Carlos Graterol
Peterskirken i Vatikanet - en av Vatikanets største attraksjoner| ©Carlos Graterol

Ja, du leste riktig. Det er mulig å spare tid og penger ved å kjøpe billetter til Colosseum og Vatikanet sammen. Begge er ikke å gå glipp av under turen til Roma, så jeg oppfordrer deg til å få billetter som gir deg tilgang til begge attraksjonene.

Under besøket vil du bli ledsaget av en ekspertguide hele tiden, og du vil også ha prioritert tilgang, slik at du kan hoppe over køene i Vatikanet og Colosseum.

Bestill dine billetter til Vatikanet og Colosseum

Besøk Colosseum Arena

Colosseum Arena| ©Henry Paul
Colosseum Arena| ©Henry Paul

Hvis du planlegger å besøke Colosseum, bør du vite at det er mulig å gå ned til selve amfiteaterets arena for å få et unikt perspektiv på tribunene og en mye mer detaljert oversikt over tunnelene og de underjordiske galleriene.

Denne delen av besøket er for meg den mest interessante: du vil føle deg som en ekte gladiator, og du vil fullføre opplevelsen ved å besøke en unik del som ikke alle har tilgang til (kapasiteten er mer begrenset, og du kan bare besøke den som en del av en guidet tur, ledsaget av en ekspertguide). For mer informasjon, kan du lese artikkelen min om besøket til arenaen og undergrunnen til Colosseum.

Bestill din guidede omvisning med tilgang til arenaen

Hvor mye koster det egentlig å komme inn i Colosseum?

Euro på et trebord| ©Markus Spiske
Euro på et trebord| ©Markus Spiske

Du kan få en enkeltbillett for 17 euro i billettkontoret, men du må vente i lange køer i solen.

Det er best å kjøpe billetter på nettet på forhånd. En ekspressomvisning i Colosseum, som varer omtrent en time, koster rundt 40 euro, og for litt mer (46 euro) får du full tilgang til omvisningen på Forum Romanum og Palatinhøyden.

Bestill billetter til Colosseum

Finnes det noen rabatter for å komme inn på Colosseum?

Utsikt over arenaen i Colosseum fra tribunene| ©Unsplash
Utsikt over arenaen i Colosseum fra tribunene| ©Unsplash

Det finnes ingen rabattkuponger eller gratisbilletter til Colosseum som sådan, men det er reduserte priser for lærere, barn, kunststudenter og funksjonshemmede.

Hvis du vil vite mer om hva du kan se gratis eller hvordan du får billige billetter og rabatter til Colosseum.

Bestill din billett til Colosseum, Forum og Palatinhøyden

Colosseums åpningstider og dager

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum er åpent hele året med unntak av jul og nyttårsdag. Selv om åpnings- og stengetidene alltid er de samme, vær oppmerksom på at siste adgang for besøkende vil være en time før stengetid.

Min anbefaling: hvis du har bestemt deg for å kjøpe billetten din i billettkontoret, stå opp (veldig) tidlig.

Du kan sjekke Colosseums åpningstider her. For å kontrollere tilstrømningen av turister, enten du kjøper billettene dine på forhånd eller ikke, må duvelge en inngangstid. Siste adgang er en time før stengetid, og du må være ved billettkontoret (ingen køer) 30 minutter før det valgte tidspunktet. Du kan bare komme 15 minutter senere enn det valgte tidspunktet. Når du er inne, er det ingen tidsbegrensning utover åpningstidene.

Bestill billett til Colosseum, Forum og Palatinhøyden

Skaff deg billetter til Colosseum med Roma-passet

Baksiden av Colosseum| ©Unsplash
Baksiden av Colosseum| ©Unsplash

Det er så mange ting å se og gjøre i Roma at hvis du skal være i byen i lengre tid, vil du sannsynligvis allerede vurdere å kjøpe et pass som Roma Pass, som lar deg spare tid og penger på besøkene til de mest emblematiske monumentene. Roma Pass Tourist Card inkluderergratis inngang til Colosseum med audioguide og lar deg hoppe over køene. Du kan også besøke Peterskirken og andre museer med fortrinnsrett og audioguide med 20 % rabatt. Det inkluderer også transport til og fra flyplassene Ciampino eller Fiumicino.

Du har muligheten til å kjøpe det for 48 eller 72 timer, og i løpet av den tiden kan du bruke all bytransport gratis. I tillegg til rabatter eller fortrinnsrett på visse museer, kan du med dette kortet velge ett eller to museer etter eget valg for gratis inngang. Les mer om kortet her: Roma Pass og andre pass.

Bestill billett til Colosseum, Forum og Palatinhøyden

Kjøp billetter til Colosseum i billettkontoret

Forfra av Colosseum| ©Unsplash
Forfra av Colosseum| ©Unsplash

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe billettene dine på dagen på billettkontoret, selv om du kan støte på lange køer, anbefaler jeg at du går tidlig (selv før billettkontoret åpner kl. 8:30) eller kjøper dem på billettkontoret på Palatinhøyden, hvor det vanligvis er færre mennesker.

Hvis du fortsatt bestemmer deg for å kjøpe billettene dine "på den gammeldagse måten", dvs. på billettkontoret, anbefaler jeg at du tar med deg en lue eller caps og en brus eller en flaske vann, da ventetiden vanligvis er under solen (det er veldig lite skygge i området).

Bestill din billett til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Beste ukedag og tidspunkt på dagen for å gå inn i Colosseum

Gammelt bilde av Colosseum i dag| ©Unsplash
Gammelt bilde av Colosseum i dag| ©Unsplash

Når det gjelder ditt valg av inngangstid: unngå de varme timene (som i Roma er veldig, veldig varme timer).

Selvfølgelig har Colosseum mer skygge enn Forum Romanum og Palatinhøyden; husk dette hvis du skal besøke dem samme dag. Et annet tips jeg kan gi deg er å unngå helligdagerog helger så mye som mulig. Det er vanligvis flere mennesker enn vanlig, og dette kan dempe opplevelsen din, ettersom du må "sortere" turgåere i Forum Romanum.

Bestill billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Hvordan komme seg til Colosseum

Buss som kjører forbi Colosseum| ©Neil
Buss som kjører forbi Colosseum| ©Neil

Colosseum ligger i gangavstand fra sentrum av Roma, så hvis du bor i et sentralt område, anbefaler jeg å gå; det er vakkert og Roma er en by som må oppdages til fots. Som en rettesnor forteller Google oss at det er en 20-minutters spasertur fra Colosseum til Trevifontenen.

Uansett kan du ta en taxi til Piazza del Colosseo 1 eller, hvis du er litt lenger fra sentrum og ikke vil bruke for mye penger, ta metrolinje B til Colosseo holdeplass eller bruke buss C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller trikk nummer 3.

Colosseum er Romas mest symbolske monument, så du vil ikke ha noen problemer med å komme deg dit, enten du spør på offentlig transport eller blir desorientert til fots. Hvis du vil organisere et besøk til Colosseum i detalj, her er artikkelen min om hvordan du kommer til Colosseum.

Bestill din billett til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Hvor lang tid tar det å besøke Colosseum?

Colosseum sett fra siden| ©Den Harrson
Colosseum sett fra siden| ©Den Harrson

Selv om det ville være ideelt å ha all tid i verden til å besøke hvert av Romas monumenter, er sannheten at når vi drar på tur, ser vi nesten alltid på klokken. Derfor vil det hjelpe å vite at den estimerte varigheten av besøket til Col osseum i dybden er mellom 2 og 3 timer omtrent. Du kan se det på kortere tid, men minst 1 lang time å gå uten å skynde deg.

Hvis du organiserer besøket ditt og vil planlegge alt på en tidseffektiv måte, anbefaler jeg artikkelen min om varigheten av besøket til Colosseum og Forum Romanum.

Bestill din billett til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Hvor å spise i nærheten av Colosseum

Nyt Romas velsmakende pizza| ©nelson suarez
Nyt Romas velsmakende pizza| ©nelson suarez

Inne i Colosseum finner du ikke mat, men du kan finne en gatebod i nærheten for en matbit.

Mitt råd er imidlertid å holde sulten til du er ferdig med det kombinerte besøket til Colosseum og Forum Romanum (hvis du starter tidlig, er det mulig) og deretter se etter en restaurant lenger unna området for å spare på prisen og få bedre kvalitet. I alle fall, ikke bekymre deg: Jeg har utarbeidet disse listene med de 5 beste stedene å spise i nærheten av Colosseum og de 10 beste iskremene i Roma, slik at du ikke drar sulten.

Bestill en mattur i Trastevere

Besøk Colosseum med barn

Oppdag Colosseums hemmeligheter| ©Square Lab
Oppdag Colosseums hemmeligheter| ©Square Lab

Det romerske amfiteateret er et flott sted å besøke med barn (husk at barn under 18 år ikke betaler inngang); spesielt de som liker historier om romerne vil ha det gøy å løpe rundt i korridorene. Husk å ta med rikelig med vann og væske for å holde dem hydrert og beskytte dem mot solen med hatter, solbriller og solkrem. For å organisere familieturen din, anbefaler jeg at du leser artikkelen min om å besøke Colosseummed barn.

Bestill din billett til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Virtuell omvisning i Colosseum

Virtuell virkelighet| ©Giu Vicente
Virtuell virkelighet| ©Giu Vicente

Hvis du ønsker at turen til antikkens Roma gjennom amfiteateret skal bli enda mer komplett, kan du benytte deg av virtual reality-inngangen. Den er også tilgjengelig uten køer og med en audioguide på flere språk og virtual reality-briller til din disposisjon under hele besøket.

Det er et ideelt alternativ hvis du er ute etter en annerledes opplevelse som tar deg direkte til det første århundre uten å forlate Colosseums trapper. Denne guidede omvisningen i Colosseum er utvilsomt denmest originale og informative (og absolutt et godt valg hvis du reiser med familien, ettersom de yngre ikke vil gå glipp av noen av detaljene i virtual reality). Under omvisningen i Colosseum, i tillegg til guidens kommentarer, vil du bruke virtual reality-briller, som vil representere trinnene i Colosseum slik de var i antikkens Roma. Det er en helt opp slukende og komplett opplevelse.

Bestill en omvisning i Colosseum med virtuell virkelighet

Hva du bør ta med på ditt besøk til Colosseum og andre tips

Rundt Colosseum| ©Unsplash
Rundt Colosseum| ©Unsplash

Hvis du allerede er overbevist om at et besøk til det mest berømte amfiet i verden er et must på turen til Roma, trenger du bare å ta hensyn til følgende punkter for å gjøre besøket ditt mye mer behagelig og tilpasset dine behov.

Jeg legger igjen denne informasjonen her, men hvis du vil vite mer informasjon, kan du se guiden min om tips for å besøke Colosseum og Forum Romanum.

  • Du kan komme inn med en liten eller mellomstor ryggsekk, men du må passere gjennom metalldetektoren. Glem campingryggsekker, store vesker eller kofferter og traller; du må legge dem igjen i billettkontoret ved inngangen mot en ekstra kostnad.
  • Colosseum er tilgjengelig for bevegelseshemmede: det er tre rullestoler i første etasje og fem rullestoler ved hovedinngangene til Colosseum og Forum Romanum.
  • Når du oppdager Colosseums dimensjoner, vil du ønske å ta tusen og ett bilder: Jeg anbefaler at du setter av litt tid til dette før eller etter besøket og ser etter et godt perspektiv fra de omkringliggende hjørnene.
  • Det er viktig å ta med rikelig med vann, solkrem og solbeskyttelse. I Colosseum er det mange solrike områder der det er veldig varmt, og de høye temperaturene kan ødelegge besøket ditt. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å gi deg en rekke planer :::link|text=for ting å gjøre i Roma om sommeren|element=sc-124-2092::
  • Hvis du er interessert i et grundig besøk til Colosseum, kan du leie en audioguide, leie en virtual reality-tur eller, for TOP-nivået, sjekk ut informasjonen om guidede turer.
  • Hvis du vil bruke den offisielle audioguiden eller videoguiden, må du be om det i billettkontoret. Den første varer en time og 10 minutter og den andre varer 45 minutter. Audioguiden koster omtrent 5,50 euro og videoguiden koster 6 euro; begge vil bli returnert på slutten av besøket.
  • Fra mitt synspunkt er det en god idé å gjøre begge besøkene på en dag og la resten av dagene være til å nyte en pizza, ta hyggelige spaserturer gjennom de trange gatene eller nyte kveldene i Trastevere.
  • Det er best å kjøpe billettene dine på nettet på forhånd for å få en god pris på Colosseum-billetter.

Anas reisetips Stå opp så tidlig du kan for å besøke Colosseum med et rimelig antall turister, og du vil nyte et mer avslappet og mindre varmt besøk.

Bestill din billett til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Hva du trenger å vite før ditt besøk til Colosseum i Roma

Nyt det historien kan lære deg| ©Serena Repice Lentini
Nyt det historien kan lære deg| ©Serena Repice Lentini

Colosseum, sannsynligvis et av Romas mest ikoniske monumenter, ble bestilt i 72 e.Kr. av keiser Vespasian og ble brukt som et amfiteater for forestillinger som var gratis for folket. De viktigste begivenhetene på Colosseum i Roma var de berømte gladiatorkampene og kampene med ville dyr.

Colosseum er det mest berømte amfiteateret i verden og et av de mest besøkte monumentene; av de seks millioner turistene som besøker Roma hvert år, forlater ikke fem millioner byen uten å spasere gjennom de 80 buede inngangene, se på de tre etasjene med søyler, gå gjennom galleriene, se på arenaen fra tribunene og beundre nettverket av underjordiske rom der dyrene ble holdt.

Historien til dette vidunderet av romersk arkitektur (hvis navn kommer fra en enorm statue av "Nero-kolossen" som sto ved siden av amfiteateret) kan fylle biblioteker, men det er bedre å oppdage det ved å utforske kriker og kroker. For å gjøre det må du først skaffe deg billetter til det romerske Colosseum.

Bestill en omvisning i Colosseum med virtual reality

Hvis du er interessert i å besøke Colosseum, vil du også være interessert i

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Hvis du er interessert i å besøke Colosseum og antikkens historie, er du kanskje også interessert i å besøke Pompeii. Du kan lese dette innlegget jeg skrev om Pompeii dagsturer fra Roma

Hvis du etter å ha besøkt Colosseum ønsker å fortsette å gå i gatene i byen, er det best å leie en guidet tur slik at du ikke går glipp av noen detaljer. Det er også mulig å ta en guidet omvisning i byen om natten, hvor du kan tenke på all dens opplyste prakt. I denne guiden vil jeg oppsummere det jeg anser som de viktigste severdighetene. Omvisninger i Vatikanet.

Bestill en utflukt til Pompeii og Vesuv