Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc.

Om Colosseum i Roma er spektakulært på utsiden, er det ingen som er likegyldige til det indre. Vil du vite hvordan du kan besøke det uten å måtte stå i kø i timevis ved døren? Les videre!

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutter lest

Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc.

Colosseum i Roma | © Yoal Desurmont

Colosseum er Romas hjerte. Når du ser det, krymper reisesjelen din litt. Du har sett det på bilder, på film... men når du løfter blikket og ser det live, skjønner du at du endelig er i Roma. Finn ut alt du trenger å vite om billetter: hvordan du kjøper dem, priser og åpningstider.

Det beste alternativet

Billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøyden: hopp over køen i billettkontoret

Perfekt for deg som vil oppdage det beste av antikkens Roma ved å kjøpe billetter på forhånd og få prioritert tilgang.

Med disse billettene kan du se innsiden av det verdensberømte Colosseum, verdens mest berømte amfiteater. Jeg kan forsikre deg om at uansett hvor mange ganger du ser det fra utsiden og tar bilder av fasaden, er det indre om mulig enda mer fantastisk. Dessuten får du tilgang uten å måtte stå i kø ved billettluken, noe som sparer deg for mye tid og inkluderer en audioguide som lar deg lære alt om teatrets historie og hemmelighetene det skjuler.

Med denne billetten kan du også besøke Palatinerhøyden, som er den mest sentrale av Romas syv høyder og en av de eldste delene av byen. Du vil også få tilgang til Forum Romanum, det sentrale området i antikkens Roma, en enorm esplanade med arkeologiske rester som, hvis du klarer å nyte dem utenfor de varme timene, vil imponere deg.

Hvorfor velge disse billettene: Dette er det billigste alternativet for å besøke innsiden av Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden uten lange køer ved billettkontoret.

Anbefales hvis... du vil ha tilgang til innsiden av Colosseum og besøke Forum Romanum og Palatinerhøyden til en svært rimelig pris med prioritert adgang.


Hvordan bestille billetter til Colosseum

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Det beste du kan gjøre, som ved nesten alle andre besøk i Roma, er å bestille billetter på forhånd på nettet. Husk at det romerske Colosseum kan romme opptil 3000 mennesker, og at køene ved billettkontoret kan vare i timevis. Å bestille billetter til Colosseum i Roma på forhånd er det beste tipset før et besøk i byen. På nettsteder som Hellotickets finner du de beste prisene på både inngangsbilletter og guidede turer, og i tillegg har du rett til gratis avbestilling,

. Det beste av alt er at du ved å kjøpe billetter til Colosseum også får tilgang til Forum Romanum og Palatinerhøyden. Husk at du også kan komplettere besøket med en guidet tur eller en audioguide.

Hvis du lurer på hvor mye billettene eller omvisningene koster, skal jeg fortelle deg mer i detalj senere, men billetter for voksne kan fås for rundt 24 euro, og omvisninger koster vanligvis ikke mer enn 40 euro, avhengig av om du bestiller dem i høysesongen, om du ønsker en ekspressomvisning eller et mer komplett besøk som også tar deg gjennom Forum, osv.

Bestill en guidet omvisning i Colosseum med adgang til arenaen

Er det verdt det å bestille billetter med omvisning i Colosseum?

Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash
Utsikt over Colosseum og Forum fra Campidoglio| ©Unsplash

Ja, det er det absolutt. Dimensjonene på Colosseum, alle detaljene som er bevart, historiene og anekdotene fra antikkens Roma og ikke minst turen gjennom Forum Romanum er ikke det samme uten en ekspertguide. Med en guidet omvisning i Colosseum får du mest mulig ut av tiden din: Du vet hvor og hva du skal se etter, du forstår hva du ser, og du drar hjem med mange minner.

En annen stor fordel med å besøke Colosseum med guide er at mange av rutetabellene er på engelsk, slik at du ikke trenger å bekymre deg for omvisningen på engelsk. Avhengig av hvor mye tid du har (eller ønsker å bruke), kan du velge mellom fullstendige omvisninger som tar deg rundt Palatinerhøyden og Forum Romanum, eller ekspressturer som bare viser deg innsiden av amfiteateret.

Og av alle de guidede turene som tilbys på Colosseum, kan du også velge mellom de som inkluderer et besøk i arenaen og gladiatorporten, eller de som begrenser seg til en omvisning i amfiteateret fra tribunen. Som du ser, finnes det alternativer, budsjetter og smaker for enhver smak, så det er ingen unnskyldning for ikke å bli med på en guidet tur - du kommer ikke til å angre!

Bestill en guidet omvisning i Colosseum

Hvordan kjøpe billetter til Forum Romanum

Besøk på Palatinerhøyden| ©Fred Romero
Besøk på Palatinerhøyden| ©Fred Romero

Billetter til Forum Roman um er inkludert i inngangsbilletten til Colosseum og nesten alle de guidede turene. Selv om det er et avgiftsbelagt område, trenger du ikke å betale ekstra eller kjøpe en egen billett.

Hvis du bestemmer deg for å ta en guidet tur, vil guiden følge deg gjennom hele ruten, i Colosseum, Forum Romanum og på Palatinerhøyden. Hvis du foretrekker å besøke Colosseum og Forum Romanum på egen hånd, kan du besøke Colosseum og Forum Romanum på forskjellige dager.

Bestill billett til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

Bestill billetter til Colosseum og Vatikanet samlet

Peterskirken i Vatikanet| ©Carlos Graterol
Peterskirken i Vatikanet| ©Carlos Graterol

Ja, du leste riktig. Det er mulig å spare tid og penger ved å kjøpe billetter til Colosseum og Vatikanet sammen. Begge deler må du ikke gå glipp av på din reise til Roma, så jeg oppfordrer deg til å kjøpe billetter som gir deg tilgang til begge attraksjonene.

Under besøket vil du til enhver tid være ledsaget av en ekspertguide, og du vil også ha prioritert adgang, slik at du kan hoppe over køene i V atikanet og Colosseum.

Bestill billetter til Vatikanet og Colosseum

Besøk Colosseum Arena

Colosseum Arena| ©Henry Paul
Colosseum Arena| ©Henry Paul

Hvis du planlegger å besøke Colosseum, bør du vite at det er mulig å gå ned til selve amfiteaterets arena for å få et unikt perspektiv på tribunene og en mye mer detaljert oversikt over tunneler og underjordiske gallerier.

For meg er denne delen av besøket den mest interessante: Du vil føle deg som en ekte gladiator, og du vil fullføre opplevelsen ved å besøke en unik del som ikke alle har tilgang til (kapasiteten er mer begrenset, og du kan bare besøke den som en del av en guidet tur, ledsaget av en ekspertguide). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese artikkelen min om besøket i arenaen og undergrunnen i Colosseum.

Bestill en guidet tur med adgang til arenaen

Hvor mye koster det egentlig å gå inn i Colosseum?

Euro på et trebord| ©Markus Spiske
Euro på et trebord| ©Markus Spiske

Du kan få en enkeltbillett for 17 euro i billettluken, men da må du vente i lange køer i solen. Det beste er å kjøpe billettene på nettet på forhånd.

En ekspressomvisning i Colosseum, som varer ca. en time, koster ca. 40 euro, og for litt mer (46 euro) får du full tilgang til omvisningen på Forum Romanum og Palatinhøyden.

Bestill billetter til Colosseum

Finnes det noen rabatter for å komme inn på Colosseum?

Utsikt over arenaen i Colosseum fra tribunene| ©Unsplash
Utsikt over arenaen i Colosseum fra tribunene| ©Unsplash

Det finnes ingen rabattkuponger eller gratisbilletter til Colosseum som sådan, men det er reduserte priser for lærere, barn, kunststudenter og personer med nedsatt funksjonsevne.

Hvis du vil vite mer om hva du kan se gratis eller hvordan du får billige billetter og rabatter til Colosseum.

Bestill billetten din til Colosseum, Forum og Palatinhøyden

Colosseums åpningstider og dager

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum er åpent hele året med unntak av jul og nyttår. Selv om åpnings- og stengetidene alltid er de samme, må du være oppmerksom på at siste adgang for besøkende er en time før stengetid.

Min anbefaling: Hvis du har bestemt deg for å kjøpe billett i billettkontoret, bør du stå opp (veldig) tidlig. Du kan sjekke åpningstidene for Colosseum her.

For å kontrollere tilstrømningen av turister må du velge en inngangstid, uansett om du kjøper billettene på forhånd eller ikke. Siste adgang er en time før stengetid, og du må være ved billettkontoret (ingen kø) 30 minutter før det valgte tidspunktet. Du kan bare komme 15 minutter senere enn det valgte tidspunktet. Når du er inne, er det ingen tidsbegrensning utover åpningstiden.

Bestill billetten din til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Skaff deg billetter til Colosseum med Roma Pass

Baksiden av Colosseum| ©Unsplash
Baksiden av Colosseum| ©Unsplash

Det er så mye å se og gjøre i Roma at hvis du skal oppholde deg i byen over lengre tid, vil du sannsynligvis allerede nå vurdere å kjøpe et pass som Roma Pass, som sparer deg for både tid og penger når du besøker de mest emblematiske monumentene.

Roma Pass inkluderer gratis adgang til Col osseum med audioguide, slik at du unngår køene. Du kan også besøke Peterskirken og andre museer med fortrinnsrett og audioguide med 20 % rabatt. Det inkluderer også transport til og fra flyplassene Ciampino eller Fiumicino.

Du kan velge å kjøpe den for 48 eller 72 timer, og i løpet av den tiden kan du bruke all bytransport gratis. I tillegg til rabatter eller fortrinnsrett på visse museer, kan du med dette kortet velge ett eller to museer etter eget valg og få gratis adgang. Les mer om kortet her: Roma Pass og andre pass.

Bestill billett til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Kjøpe billetter til Colosseum i billettkontoret

Colosseum sett forfra| ©Unsplash
Colosseum sett forfra| ©Unsplash

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe billettene på dagen i billettkontoret, selv om det kan være lange køer, anbefaler jeg at du er tidlig ute (til og med før billettkontoret åpner kl. 8.30) eller kjøper billettene i billettkontoret på Palatinerhøyden, der det vanligvis er færre mennesker.

Hvis du likevel bestemmer deg for å kjøpe billettene "på gamlemåten", dvs. i billettkontoret, anbefaler jeg at du tar med deg en lue eller caps og en brus eller vannflaske, da ventetiden vanligvis er i solen (det er svært lite skygge i området).

Bestill billett til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Beste ukedag og tid på døgnet for å gå inn i Colosseum

Gammelt bilde av Colosseum i dag| ©Unsplash
Gammelt bilde av Colosseum i dag| ©Unsplash

Når det gjelder valg av inngangstidspunkt: unngå de varme timene (som i Roma er veldig, veldig varme timer). Colosseum har selvfølgelig mer skygge enn Forum Romanum og Palatinerhøyden; husk dette hvis du skal besøke dem samme dag.

Et annet tips jeg kan gi deg er å unngå helligdager og helger så mye som mulig. Da er det som regel mer folk enn vanlig, og det kan legge en demper på opplevelsen, siden du må "sortere" blant vandrerne på Forum Romanum.

Bestill billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Slik kommer du til Colosseum

Buss kjører forbi Colosseum| ©Neil
Buss kjører forbi Colosseum| ©Neil

Colosseum ligger i gangavstand fra sentrum av Roma, så hvis du bor i et sentralt område, anbefaler jeg at du tar turen til fots; det er vakkert, og Roma er en by som bør oppdages til fots. Som en rettesnor sier Google at det tar 20 minutter å gå fra Colosseum til Trevifontenen.

Du kan uansett ta en taxi til Piazza del Colosseo 1 eller, hvis du er litt lenger unna sentrum og ikke vil bruke for mye penger, ta metrolinje B til Colosseo-stoppet eller ta bussene C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller trikk nummer 3.

Colosseum er Romas mest emblematiske monument, så du vil ikke ha noen problemer med å komme deg dit, enten du tar offentlig transport eller går deg vill til fots. Hvis du vil planlegge et besøk i Colosseum i detalj, kan du lese min artikkel om hvordan du kommer deg til Colosseum.

Bestill billetten din til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Hvor lang tid tar det å besøke Colosseum?

Colosseum sett fra siden| ©Den Harrson
Colosseum sett fra siden| ©Den Harrson

Selv om det ville vært ideelt å ha all verdens tid til å besøke alle Romas monumenter, er sannheten at vi nesten alltid ser på klokken når vi er på tur. Derfor kan det være greit å vite at det tar mellom 2 og 3 timer å besøke Colosseum i dybden. Du kan se det på kortere tid, men minst 1 lang time for å gå uten å stresse.

Hvis du organiserer besøket ditt og ønsker å planlegge alt på en tidseffektiv måte, anbefaler jeg artikkelen min om varigheten av besøket i Colosseum og Forum Romanum.

Bestill billetten din til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Hvor du kan spise i nærheten av Colosseum

Nyt Romas velsmakende pizza| ©nelson suarez
Nyt Romas velsmakende pizza| ©nelson suarez

Inne i Colosseum finner du ingen mat, men du kan kanskje finne en gatebod i nærheten hvor du kan ta en matbit.

Mitt råd er imidlertid å vente med sulten til du er ferdig med det kombinerte besøket i Colosseum og Forum Romanum (hvis du begynner tidlig, er det mulig), og deretter lete etter en restaurant lenger unna området for å spare på prisen og få bedre kvalitet.

Uansett, ikke bekymre deg: Jeg har laget disse listene med de 5 beste spisestedene i nærheten av Colosseum og de 10 beste iskremene i Roma, slik at du ikke går sulten hjem.

Bestill en mattur i Trastevere

Besøk Colosseum med barn

Oppdag Colosseums hemmeligheter| ©Square Lab
Oppdag Colosseums hemmeligheter| ©Square Lab

Det romerske amfiteateret er et flott sted å besøke med barn (husk at barn under 18 år ikke betaler inngangsbillett); spesielt de som liker romerske historier vil ha det gøy når de løper rundt i gangene.

Husk å ta med rikelig med vann og væske for å holde dem hydrert og beskytte dem mot solen med hatt, solbriller og solkrem. For å organisere familieturen anbefaler jeg at du leser artikkelen min om å besøke Colosseum med barn.

Bestill billetten din til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Virtuell omvisning i Colosseum

Virtuell virkelighet| ©Giu Vicente
Virtuell virkelighet| ©Giu Vicente

Hvis du vil at turen til antikkens Roma gjennom amfiteateret skal bli enda mer komplett, kan du bestille en inngang med virtuell virkelighet. Det er også tilgjengelig uten kø, med audioguide på flere språk og virtual reality-briller til din disposisjon under hele besøket. Det er et ideelt alternativ hvis du er ute etter en annerledes opplevelse som tar deg direkte til det første århundret uten å forlate Colosseums trapper.

Denne omvisningen i Colosseum er utvilsomt den mest originale og informative (og absolutt et godt valg hvis du reiser med familien, ettersom de minste ikke vil gå glipp av noen detaljer i den virtuelle virkeligheten). Under omvisningen i Colosseum vil du, i tillegg til guidens kommentarer, ha på deg virtual reality-briller som forestiller trinnene i Colosseum slik de var i antikkens Roma. Det er en fullstendig oppslukende og komplett opplevelse.

Bestill en omvisning i Colosseum med virtuell virkelighet

Hva du bør ha med deg når du besøker Colosseum og andre tips

Rundt Colosseum| ©Unsplash
Rundt Colosseum| ©Unsplash

Hvis du allerede er overbevist om at et besøk i verdens mest berømte amfiteater er et must på turen til Roma, trenger du bare å ta hensyn til følgende punkter for å gjøre besøket mye mer behagelig og tilpasset dine behov.

Jeg legger igjen denne informasjonen her, men hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese guiden min med tips for å besøke Colosseum og Forum Romanum.

  • Du kan gå inn med en liten eller mellomstor ryggsekk, men du må gå gjennom metalldetektoren. Glem campingryggsekker, store vesker, kofferter og traller, de må du legge igjen i billettluken ved inngangen mot en ekstra avgift.
  • Colosseum er tilgjengelig for bevegelseshemmede: Det er tre rullestoler i første etasje og fem rullestoler ved hovedinngangene til Colosseum og Forum Romanum.
  • Når du oppdager Colosseums dimensjoner, får du lyst til å ta tusen og ett bilde: Jeg anbefaler at du setter av litt tid til dette før eller etter besøket og ser etter et godt perspektiv fra de omkringliggende hjørnene.
  • Det er viktig å ta med rikelig med vann, solkrem og solbeskyttelse. I Colosseum er det mange solrike områder hvor det er svært varmt, og de høye temperaturene kan ødelegge besøket. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å gi deg noen tips om hva du kan gjøre i Roma om sommeren.
  • Hvis du er interessert i et grundig besøk i Colosseum, kan du leie en audioguide, leie en virtual reality-tur eller, for det øverste nivået, sjekke ut informasjonen om guidede turer.
  • Hvis du vil bruke den offisielle audioguiden eller videoguiden, må du be om det i billettkontoret. Den første varer en time og 10 minutter, og den andre varer 45 minutter. Audioguiden koster ca. 5,50 euro og videoguiden 6 euro, og begge får du tilbake etter endt besøk.
  • Slik jeg ser det, er det en god idé å gjøre begge besøkene på én dag, slik at du kan bruke resten av dagen til å spise pizza, spasere i de trange gatene eller nyte kveldene i Trastevere....
  • Det er best å kjøpe billetter på nettet på forhånd for å få en god pris på Colosseum-billetter.

Anas reisetips

Stå opp så tidlig som mulig for å besøke Colosseum sammen med et rimelig antall turister, så får du et mer avslappet og mindre hektisk besøk.

Bestill billett til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Det du trenger å vite før du besøker Colosseum i Roma

Nyt det du kan lære av historien| ©Serena Repice Lentini
Nyt det du kan lære av historien| ©Serena Repice Lentini

Colosseum, som sannsynligvis er et av Romas mest ikoniske monumenter, ble bestilt i år 72 e.Kr. av keiser Vespasian og ble brukt som amfiteater for forestillinger som var gratis for folket. De viktigste begivenhetene på Colosseum i Roma var de berømte gladiatorkampene og kampene med ville dyr.

Colosseum er det mest berømte amfiteateret i verden og et av de mest besøkte monumentene. Av de seks millioner turistene som besøker Roma hvert år, er det fem millioner som ikke forlater byen uten å ha ruslet gjennom de 80 buede inngangspartiene, betraktet de tre etasjene med søyler, gått gjennom galleriene, sett på arenaen fra tribunen og beundret nettverket av underjordiske rom der dyrene ble holdt.

Historien om dette vidunderet av romersk arkitektur (som har fått navnet sitt fra en enorm statue av "Neros koloss" som sto ved siden av amfiteateret) kunne fylle biblioteker, men det er bedre å oppdage det ved å utforske alle kriker og kroker. Det første du må gjøre er å skaffe deg billetter til det romerske Colosseum.

Bestill en omvisning i Colosseum med virtuell virkelighet

Hvis du er interessert i å besøke Colosseum, vil du også være interessert i

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Hvis du er interessert i å besøke Colosseum og antikkens historie, er du kanskje også interessert i å besøke Pompeii. Du kan lese dette innlegget jeg skrev om Pompeii dagsturer fra Roma.

Hvis du etter å ha besøkt Colosseum vil fortsette å vandre rundt i byens gater, er det best å leie en guidet tur slik at du ikke går glipp av noen detaljer. Det er også mulig å ta en guidet tur i byen om natten, der du kan betrakte all den opplyste prakten. I denne guiden vil jeg oppsummere det jeg mener er de viktigste severdighetene. Omvisninger i Vatikanet.

Bestill en utflukt til Pompeii og Vesuv