Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

5 steder å spise i nærheten av Vatikanet

Når du planlegger reisen til Roma, ser du sikkert for deg at du skal spise mye og godt. Men noen ganger kan det være vanskelig å finne det perfekte stedet. Her er mine favoritter

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutter lest

5 steder å spise i nærheten av Vatikanet

Forbereder deigen til en deilig pizza | Nadia Spetniskaya

Rutete duker, parmesanduft og endeløs spaghetti carbonara. Ja, få vann i munnen, for det er dette som venter deg når du ankommer pastahovedstaden. Og når du først er der, bør du ta et (eller flere) stopp i Vatikanet, for etter så mye kunst får du appetitt.

For at du ikke skal bli stående med tom mage midt i et turistområde uten å vite hvor du skal gå, anbefaler jeg at du tar en gastronomisk omvisning i Vatikanet, der du får smake på ulike italienske spesialiteter og et bredt utvalg av viner. Du kan også besøke en pizzeria med mer enn 80 forslag. Og hvis du er på utkikk etter flere alternativer, finner du her en liste over mine favorittsteder:

1. De beste pizzaene i en familiær atmosfære hos Nicò

Deilig italiensk pizza| ©Nik Owens
Deilig italiensk pizza| ©Nik Owens

Hvis du er ute etter en god og variert meny på en autentisk restaurant, kan du prøve Nicò, en koselig restaurant i Prati-området (bare noen få meter fra Vatikanet) der du kan spise omgitt av romere og knapt høre noen turister.

Det er et sted som hovedsakelig besøkes av familier som bor i området og unge som studerer i området (det er flere videregående skoler og høyskoler i nærheten), så her får du gode priser og god kvalitet.

Her kan du spise den typiske romerske pizzaen, den tynne med sprø kanter. Du spiser opp hele uten å bli mett (noe som skjer med de tykkere pizzaene). Den mest klassiske er margherita (tomat og mozzarella), men la kelnerne gi deg råd eller bestill ulike pizzaer slik at du kan prøve litt av hvert.

 • Hvor: Viale Angelico, 6.
 • Hvorfor jeg liker dette stedet: Det er et av disse familiedrevne stedene, veldig autentisk og veldig "nabolagsaktig", med en veldig god kvalitetsstandard og atmosfære.
 • Anbefales hvis... du er ute etter en tradisjonell italiensk middag med et bredt utvalg på menyen.

Bestill en gastronomisk omvisning i Vatikanet

2. Snack og frokost, på Panificio Marè Prati

Italiensk bakverk| ©Louis Hansel
Italiensk bakverk| ©Louis Hansel

Hvis du fortsatt ikke har fått nok croissanter (du kan aldri få nok), kan du stikke innom denne skjulte perlen (jeg sier skjult fordi den har en veldig liten inngang og går helt ubemerket hen) for å kjøpe de beste bakverkene du noensinne kommer til å smake i Roma. I tillegg til å selge til publikum, leverer dette historiske bakeriet bakverk til mange av byens restauranter og barer.

Prisene er latterlige. En "cornetto de cioccolato", min favoritt, koster 40 centimes. Du kan ikke ta bare én, beklager! Tenk bare på at med all den gåturen du har gjort, og med all den gåturen du fortsatt må gjøre, vil disse kaloriene neppe sette seg i kroppen din. Du finner den i Viale Angelico, 88, og du må gå ned en kort trapp for å komme til paradiset. Her er nettsiden for å vekke appetitten: Panificio Marè Prati.

 • Hvor det ligger: Viale Angelico 88
 • Hvorfor jegliker dette stedet: Det store utvalget av søtsaker og kvaliteten du finner her er uslåelig. Og prisene også!
 • Anbefales hvis... du har lyst på noe søtt når du er i området, men ikke er på utkikk etter et sted å sitte ned. Alt her er takeaway.

Bestill en mattur i Roma

3. Få de beste pastarettene to go på Pastasciutta

Pastarett| ©Amirali Mirhashemian
Pastarett| ©Amirali Mirhashemian

Aldri før har en pastarett til takeaway vært så god. Sist jeg var på guidet omvisning i Vatikanmuseene, var jeg sulten og hadde dårlig tid. Vi utnyttet det faktum at det ikke var så mange mennesker rundt Castel St. Angelo, og bestemte oss for å kjøpe med oss et par pastaretter og spise dem på broen med utsikt over elven.

Vi gikk inn med lave forventninger, men ble positivt overrasket over kvaliteten på pastaen og sausene. De har alle mulige varianter av pasta og tilbehør, så i løpet av sekunder tilbereder de retten du ønsker (du kan se hvordan de gjør det gjennom glasset), og før du vet ordet av det, har du den klar til å ta med deg i en eske.

Vurder dette alternativet hvis du har lyst til å spise i ro og mak i leiligheten eller på hotellet der du bor, eller hvis du foretrekker å gjøre som meg og lete etter landskapet du vil nyte under måltidet i Romas gater. Dette er nettsiden deres.

 • Hvor ligger det: Via delle Grazie, 5
 • Hvorfor jeg liker dette stedet: Få steder tilbyr så god, rask og billig service.
 • Anbefales hvis... du har det travelt (og er sulten) og ikke vil gi opp å spise typisk italiensk pasta, godt gjort.

Bestill en gastronomisk omvisning i Vatikanet

4. Smørbrød med gourmetpålegg, på Bono Roma

Italiensk charcuteri| ©Theme Photos
Italiensk charcuteri| ©Theme Photos

Hvem har sagt at noe så enkelt som et smørbrød ikke kan være like utsøkt som den mest sofistikerte meny? Vi vet at italienerne er mestere i brødproduksjon, men blander du det med et femstjerners charcuteri, kan resultatet bli episk.

For et raskt, men velsmakende måltid skiller Bono Roma seg ut. Du kan ta med deg en av de utrolige "Paninos" på menyen og spise den i et av byens magiske hjørner. Min favoritt er Monti med mortadella, brieost, pistasjpaté og ruccola. Du må virkelig prøve alle delikatessene på menyen.

 • Hvor: Via di Porta Cavalleggeri, 109/111.
 • Hvorfor jeg liker dette stedet: Ingrediensene er førsteklasses, servicen er rask, personalet svært oppmerksomt og prisen er svært overkommelig.
 • Anbefales hvis... du vil prøve en typisk italiensk "panino italiano" av høy kvalitet og nyte den beste spekematen.

Bestill en gastronomisk omvisning i Vatikanet

5. Roma har også fantastisk sushi, og den beste sushien i byen finner du på Temakinho

Sushi| ©Vinicius Benedit
Sushi| ©Vinicius Benedit

Er du lei av pasta og pizza når du har vært i byen i noen dager? Slapp av, jeg vil aldri innrømme det høyt, men jeg innrømmer at det har skjedd med meg også. Hvis du har spist deg mett på pasta, pizza, lasagne, risotto og gnocchis, har du all grunn til å lete etter noe litt mer eksotisk.

Og liker du sushi, har du flaks, for i nærheten av Vatikanet finner du den beste sushien jeg har smakt i Roma. Temakinho er en kjede av brasiliansk-japanske fusjonsrestauranter (eksotisk, jeg advarte deg!) som lager fantastiske ruller og cocktails som innbyr til å tilbringe kvelden på terrassen. Bygningen er også verdt et besøk: Det er et typisk treetasjes klassisk italiensk palazzo omgjort til en restaurant med trendy design.

 • Hvor: Via dei Serpenti, 16
 • Hvorfor jeg liker dette stedet: Jeg tror jeg gjentar meg selv for mye hvis jeg sier at dette er en av de mest smakfulle asiatiske rettene jeg noensinne har smakt, men jeg må insistere - uimotståelig!
 • Anbefales hvis... du har lyst til å prøve noe annerledes og besøke en av de mest trendy restaurantene i Roma akkurat nå.

Bestill en gastronomisk omvisning i Vatikanet