Omnia-kort

Her er en guide til alt du kan gjøre i Roma hvis du kjøper Omnia-kortet.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Omnia-kort

Peterskirkens søylegang og kuppel | © Xavier Coiffic

Å vandre rundt i Roma er en reise gjennom tiden. De kaller den Den evige stad, og for meg er det bokstavelig, for du blir aldri ferdig med å besøke dens kriker og kroker, monumenter og museer. For å sikre at du ikke går glipp av den lange listen med attraksjoner, finnes Omnia-kortet.

Hva er Omnia-kortet og hvor mye koster det?

Detalj av Det sixtinske kapell| ©Slices of light
Detalj av Det sixtinske kapell| ©Slices of light

Jeg vil begynne med å fortelle deg at Omnia-kortet ikke er noe mer eller mindre enn et pass for å besøke byen med gratis inngang eller rabatter på de fleste severdighetene.

I tillegg til gratis inngang og rabatter på byens viktigste severdigheter, gir det deg også gratis transport rundt i byen (inkludert turistbussen) og økonomiske fordeler når du bestiller guidede turer, sykkelutleie, billetter til forestillinger og besøk på arkeologiske steder. Prisen avhenger av hvilken type kort du ønsker å kjøpe.

24-timers Omnia-kort

Dette er et spesialkort for Vatikanet som gir deg adgang til alle severdighetene i Vatikanstaten (Vatikanmuseene, Vatikanhagen, Peterskirken og adgang til kuppelen).

72-timers Omnia-kort

Dette er min favorittversjon, ikke bare fordi du har mye mer tid til å nyte de viktigste severdighetene i byen, men også fordi 72-timersversjonen også inkluderer det mye mer komplette turistkortet Roma Pass, som jeg snakket om i denne andre artikkelen jeg har skrevet på Roma Pass og andre pass.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Er det verdt å kjøpe Omnia-kortet?

Inne i Galleria Borghese| ©Unsplash
Inne i Galleria Borghese| ©Unsplash

Dette er kanskje den første bremsen for å spørre deg selv om det er verdt å investere i det. Svaret på dette spørsmålet er enkelt: det er verdt det hvis du skal dra nytte av det, og du vil dra nytte av det hvis målet ditt er å få mest mulig ut av all kulturen som byen Roma og Vatikanet har å tilby.

Før jeg gir deg flere detaljer, la meg gi deg et eksempel: besøket i Vatikanmuseene, turistbussen i Roma og inngangen til Peterskirken med audioguide dekker allerede nesten hele 24-timers passet til Omnia-kortet. Nå er spørsmålet: hva vil du se?

Hvis du er en av dem som, som meg, når du besøker en by, ikke vil la noe være usett og du elsker museer og monumenter, kan jeg uten å nøle fortelle deg at Omnia-kortet er verdt det økonomisk (og ikke undervurder muligheten til å unngå køene ved Colosseum eller Vatikanet, som kan vare mellom halvannen og tre timer).

Når det IKKE er verdt det

Jeg har også utarbeidet en liste over tilfeller der jeg tror det ikke ville være verdt å kjøpe Omnia-kortet.

 • Når du bare skal besøke ett eller to museer i løpet av turen,
 • Når du har tilleggsrabatter for alder eller yrke på turistattraksjoner (disse er ikke kumulative med de som tilbys av Omnia-kortet og Roma Pass),
 • Når du skal tilbringe flere uker i Roma og du kommer til å dosere besøket på museene ved å ispedd dem med spaserturer rundt i byen,
 • Når du allerede har sett de viktigste severdighetene i Roma (Vatikanet, Colosseum, de kapitolinske museene, Borghese-galleriet ...) på tidligere turer og ikke ønsker å besøke dem igjen, og
 • Når ventetid ikke er et problem for deg.

I noen av disse tilfellene er det mest anbefalte alternativet for deg å kjøpe billetter til Colosseum eller Vatikanet (et must i Roma) separat. Slik gjør du det: Billetter til Vatikanmuseet: hvor mye de koster, hvor man skal kjøpe dem og hvordan man kan spare penger.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Hvordan fungerer Omnia-kortet?

Michelangelos Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo
Michelangelos Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo

Her er en trinnvis veiledning om hvordan du kan bestille for å begynne å bruke dette turistkortet. Du vil se hvor enkelt det er:

Kjøp det

Når du kjøper Omnia-kortet på nettet, er det første du må gjøre å velge om du vil ha alternativet 24 eller 72 timer. Igjen anbefaler jeg sistnevnte fordi, i tillegg til at Roma Pass er inkludert, er det på tre dager du får mest mulig ut av det.

Jeg gjentar: Roma har mange ting å se, de er alle verdt å se, og det lønner seg ikke å se dem i en hast, og balansere timene mellom besøkene.

Motta den på

Etter dette vil du få tilsendt en kode på e-post som du må fremvise på et av Omnia Card-innleveringsstedene over hele Roma (dette er metrostasjonene, billettkontorene til museene og severdighetene som er inkludert i Omnia Card).

På disse utleveringsstedene fyller du ut kortet med opplysningene dine, og du vil motta Omnia-kortet, Roma Pass (hvis du kjøper 72-timerspasset) og en kartguide over byen for å hjelpe deg med å planlegge besøket.

Aktiver det

72-timers Omnia-kortet inkluderer også Roma Pass: to kort i ett. Med det første kan du se severdighetene i Vatikanstaten, og med det andre kan du se severdighetene i Roma. Begge kortene aktiveres ved første gangs bruk, og fra da av begynner tiden å løpe.

Men selv om du kjøper dem sammen, kan du aktivere dem uavhengig av hverandre, dvs. i stedet for å bruke dem begge på samme dag, kan du bruke Omnia-kortet først for å se Vatikanstaten og neste dag aktivere Roma Pass for å se Roma.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Hva inkluderer Omnia-kortet?

Vatikanets hager| ©Unsplash
Vatikanets hager| ©Unsplash
 • Gratis inngang til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, uten kø.
 • Gratis inngang med audioguide og hopp over køen til Peterskirken.
 • Gratis inngang til Lateranbasilikaen og Peterskirken i Vatikanet.
 • Gratis inngang til et utvalg av to turistattraksjoner i Roma, inkludert Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøyden, de kapitolinske museene, Borghese-galleriet, hovedstadsmuseene, Castel Sant'Angelo m.m.
 • Rabatter på rundt 20 % (noen steder mer) for mer enn 30 severdigheter og museer i Roma. Turistattraksjoner som ikke kvalifiserer for gratis inngang, vil være inkludert i disse rabattene.
 • Gratis offentlig transport
 • Tre dagers bruk av Romas sightseeingbuss
 • Rabatter på utflukter, forestillinger, besøk til arkeologiske steder, organiserte turer og turisttjenester som sykkelutleie.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Attraksjoner inkludert i Omnia-kortet

Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash
Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash

Nå kommer vi til den interessante delen, og før du leser videre advarer jeg deg: Jeg tar ikke noe ansvar hvis du etter å ha lest denne delen har en overveldende trang til å hoppe på et fly til Roma. Hvorfor sier jeg dette? Fordi Omnia Card og Roma Pass-pakken inkluderer praktisk talt alt det er å se i Roma, og det er mye å se. En advart er en advart.

Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell med fast-track-tilgang

Den største kunstsamlingen i Europa er i Vatikanmuseene, der juvelen i kronen også ligger: Det sixtinske kapell med mer enn 25 000 turister om dagen. Egyptisk, etruskisk, gresk, romersk og tidlig kristen kunst er det du får se i dette imponerende museet, inkludert verk av blant andre Michelangelo, Rafael, Caravaggio, Tizian og Leonardo. Et must for alle kunstelskere på gjennomreise i Roma.

Peterskirken med audioguide og hurtiginngang til museet

Inngangen til Peterskirken er gratis, men det er ikke audioguiden. Denne basilikaen er den mest berømte i Roma, dens kuppel er den høyeste i verden (fantastisk utsikt over Petersplassen) og St. Peter, ansett som den første paven i den katolske kirken, ble gravlagt her.

Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøyden

Stjernebesøket. Historiene om gladiatorer og keisere lurer på denne turen som omfatter Romas amfiteater, forumet der byens sosiale liv fant sted og Palatinhøyden, den mest sentrale av byens syv høyder med arkeologiske levninger fra det første århundre. I denne praktiske guiden til Billetter til Colosseum i Roma: hvordan man kan kjøpe dem, hva de inkluderer, hvor mye de koster etc. kan du lese det du trenger å vite for å planlegge besøket ditt. Du kan også konsultere denne andre: Turer til Colosseum.

De kapitolinske museene

Campidoglio-museene er blant de eldste i verden og huser samlinger som ble donert av pavene til folket i Roma. Den imponerende strukturen og de luksuriøse rommene er verdt et besøk i seg selv, for ikke å snakke om de utallige kunstverkene i kunstgalleriet med malerier av Tizian, Caravaggio og Rubens.

Castel Sant Angelo

Romas festning, som også fungerte som pavepalass og fengsel, er et besøk som ikke bør gå upåaktet hen blant Romas underverker. Dette slottet ligger i nærheten av Vatikanet, og huser hemmeligheter som fantastisk utsikt over byen, det underjordiske mausoleet og labyrinten av korridorer. Det er et av favorittbesøkene for de som reiser til Roma med barn.

Borghese-galleriet

Dette galleriet ligger i hagen til Villa Borghese, og huser verk av store mestere innen malerkunsten, en sublim samling av skulpturer fra antikkens Hellas og antikkens Roma, samt tidlige verk av Bernini. En fryd for kunstelskere, det kan besøkes med roen som er fraværende i andre store museer i byen. I denne artikkelen har du alle detaljene for å organisere ditt besøk til galleriet: Billetter og Omvisning i Villa Borghese Gardens og Galleria Borghese.

Andre interessante steder

 • Skattens museum i basilikaen San Giovanni in Laterano
 • Klosteret til basilikaen St Paul utenfor murene.
 • Basilikaen San Giovanni in Laterano.
 • Petersfengselet
 • Alle severdighetene i Roma Pass i Omnia Card 72 timers-versjonen.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Roma sightseeingbuss og Omnia Card

Trafikk i Romas gater| ©Calin Stan
Trafikk i Romas gater| ©Calin Stan

Selv om jeg alltid sier at Roma er en by som bør nytes til fots, er det også sant at det kan bli slitsomt etter noen dager med sightseeing. Hvis du er lei av å gå fra et sted til et annet, husk at Omnia-kortet inkluderer byens sightseeingbuss, der du vil besøke de viktigste severdighetene på en panoramatur mens en guide vil forklare dem for deg.

Turistbussens reiserute

 • Vatikanstaten Castel - Sant Angelo
 • San Giovanni dei Fiorentini
 • Piazza Navona - Santa Agnese in Agone - Piazza Nav
  ona- Sacred Area Torre Argentina
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Santi Apostoli
 • Santa Maria degli Angeli
 • Termini Station
 • Santa Maria la
 • Maggiore
 • San Giovanni in Laterano
 • Colosseum - San Gregorio al Celio
 • Circo Massimo - Santa Sabina all'Aventino
 • Teatro Marcello - Santa Maria in Campitelli
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Largo Argentina - Santa Maria ad Martyres
 • Vaticano - Castel Sant Angelo

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Organiser reisen din med Omnia-kortet

Det romerske Colosseum| ©David Köhler
Det romerske Colosseum| ©David Köhler

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe Omnia-kortet for å besøke Roma, får du her noen tips for å få mest mulig ut av det:

 • Organiser besøket ditt med tanke på museenes åpningstider og dager (de fleste er stengt på mandager) for å unngå å kaste bort aktiveringstiden. Hvis du spiller litt tetris på forhånd, kan du se et større antall museer og få mest mulig ut av fordelene med dette bykortet.
 • Fortsett å bestille billetter på forhånd på travle steder som Colosseum eller Vatikanmuseene på et tidspunkt som passer best for deg. Jeg anbefaler å velge tidlig om morgenen på begge stedene, når det vanligvis er færre turister.
 • Kombiner de to kortene med omhu: du trenger ikke å aktivere både Omnia-kortet og Roma Pass på samme dag. Dette vil spare deg for tid.
 • Sjekk rutene fra ett sted til et annet før du planlegger hva du skal se hver dag. Prøv å samle besøk til nærliggende steder på samme dag. Når det gjelder offentlig transport, selv om du har det inkludert, husk at i Roma fungerer det ikke så bra som det kunne, så hvis du kan gå fra ett sted til et annet, anbefaler jeg dette alternativet.

Anas reisetips

Aktiver Omnia Pass og Roma Card hver for seg for å få mer fritid under besøket.

Hvilke andre turistkort finnes det for å besøke Roma?

Romas hustak| ©Unsplash
Romas hustak| ©Unsplash

Hvis du ikke besøker Vatikanstaten, eller hvis du har besøkt den før, kan du velge Roma Pass for å spare penger og tid på besøk til Romas mest populære turistattraksjoner.

Roma Pass er inkludert ved kjøp av 72-timers Omnia-kortet, men det selges også separat og gir deg tilgang til alle historiske steder utenfor Vatikanstaten og offentlig transport i Roma. Mer informasjon om Roma Pass finner du i denne artikkelen om Roma Pass. Roma Pass og andre pass.

Bestill Roma Pass og Omnia Card

Hvis du er interessert i å kjøpe Omnia-kortet, vil du også være interessert i

Hvis du har kjøpt Omnia-kortet, er det fordi du ønsker å få mest mulig ut av Romas kultur og severdigheter. Når du har "brukt opp" dette kortet, er det på tide å se det Roma som er åpent for alle, og som du ikke trenger å betale inngangspenger for. Hvis du også ønsker å nyte denne delen av besøket ditt i all sin prakt, anbefaler jeg at du sjekker ut denne artikkelen på Omvisninger i Vatikanet.

Hvis du også tenker på å oppdage andre steder i nærheten av Roma, for eksempel Pompeii, gir jeg deg denne guiden på Pompeii dagsturer fra Roma eller denne på Dagsturer og utflukter fra Roma.

Bestill Roma Pass og Omnia Card