Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Slik får du rabatter eller billige billetter til Vatikanet

Hvis du planlegger en reise til Roma og et besøk i Vatikanet, men er bekymret for at billettprisene skal sprenge budsjettet, får du her noen tips om hvordan du kan få gratis eller rabatterte billetter.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutter lest

Slik får du rabatter eller billige billetter til Vatikanet

Petersplassen og fasaden på Peterskirken | Alisa Anton

Vatikanstaten er hjemsted for store kunstneriske perler som er verdt et besøk. Og ja, noen er dyrere enn andre. Hvis du vil besøke Det sixtinske kapell, må du uunngåelig betale for å kjøpe billett, men jeg skal fortelle deg hvordan du kan redusere budsjettet for besøket ditt i Vatikanet.

Det beste alternativet

Forbi-køen-billetter til Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell i Roma

Skip-the-line-billetter for å oppdage Vatikanet og Det sixtinske kapell i ditt eget tempo.

Det mest praktiske alternativet for å unngå de lange køene ved billettkontoret til et av verdens mest besøkte monumenter.

Hvis du ønsker å besøke Vatikanet i ditt eget tempo på en mest mulig økonomisk og komfortabel måte, er disse billettene til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell uten kø det beste alternativet.

 • Anbefales hvis... du vil unngå de lange køene ved billettkontoret og kjøpe billetter på forhånd uten omvisning og i ditt eget tempo gjennom Vatikanmuseene. Med mulighet for å inkludere en audioguide.

Slik får du de billigste billettene til Vatikanet

Det sixtinske kapell| ©Mike Norton
Det sixtinske kapell| ©Mike Norton

Hvis du vil bruke så lite som mulig på besøket ditt i Vatikanet, anbefaler jeg at du kjøper en enkeltbillett (uten audioguide eller guidet tur) på offisielle nettsteder som Hellotickets eller på Vatikanmuseenes billettkontor.

Merk at disse billettene, kjøpt online, gir deg tilgang til Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Raphaels rom, og alt dette uten å måtte vente i de lange køene som dannes ved billettkontorene.

Fra rundt 30 euro for generell adgang og 18 euro med rabatt (for barn fra 6 til 17 år eller studenter opp til 25 år) kan du besøke de uendelige rommene i monumentet og hele samlingen av malerier og skulpturer.

Hvis du foretrekker å ikke gå glipp av en eneste detalj av kunstverkene som er skjult i hvert hjørne av Vatikanet, kan du også kjøpe en audioguide sammen med reservasjonen.

Bestill billetter til Vatikanet

En annen måte å spare penger på: kombinerte billetter

Vatikanet, Roma| ©max
Vatikanet, Roma| ©max

For å spare penger på reisen til Roma finnes det andre alternativer som også kan være av interesse for deg. Hvis du planlegger å besøke andre viktige monumenter, som Colosseum og Forum Romanum, samt Vatikanet, finnes det sparepakker der du kan kjøpe kombinerte billetter til en lavere pris. Du kan velge mellom disse to alternativene:

Billetter uten omvisning

Hvis du er en av dem som foretrekker å spre besøket til hovedattraksjonene i byen over flere dager, anbefaler jeg deg å få dette tilbudet om billetter til Vatikanet og Colosseum. Jeg skal fortelle deg i detalj:

 • Hva er inkludert: Colosseum, Forum Romanum, Palatinerhøyden, Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken (du får også audioguide og forklarende video).
 • Hvor mye tid jeg har til rådighet: 3 dager.
 • Pris: ca. 76 euro.

Kombinert guidet tur

Men det finnes reisende som ønsker å gå lenger og velger en guidet tur for å få en mer kontekstualisert visning og en bedre forståelse av historien. I så fall kan du spare penger med denne pakken med guidede omvisninger i Vatikanet og Colosseum. Vær oppmerksom på dette:

 • Hva er inkludert: Colosseum, Forum Romanum, Palatinerhøyden, Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell.
 • Hvor lenge varer turen: Halvdagstur.
 • Pris: ca. 88 euro.

Bestill kombinerte billetter til Vatikanet og Colosseum

Hvem kommer gratis inn i Vatikanet

Vatikanets museer| ©Marialaura Gionfriddo
Vatikanets museer| ©Marialaura Gionfriddo

Vatikanmuseene, med Det sixtinske kapell, er avgiftsbelagte, og du må kjøpe billett til Vatikanet for å besøke dem. Det finnes alltid unntak, og det er sant at noen grupper kan besøke museene gratis.

Vær oppmerksom på at selv om disse gruppene har gratis adgang, må de likevel kjøpe gratisbillett og stå i kø ved billettluken. Dette er gruppene som har gratis adgang til Vatikanet:

 • Babyer og barn opp til 5 år
 • Funksjonshemmede med en anerkjent grad avfunksjonshemming på mer enn 74 % (i dette tilfellet, hvis de trenger ledsager, kan ledsageren også komme inn gratis).
 • Pilegrimer, prester eller medlemmer av en religiøs menighet som har fått offisiell adgang til Vatikanet.

Bestill billetter til Vatikanet

Finnes det rabatter på inngangsbilletter til Vatikanet?

Vatikanstaten| ©iam_os
Vatikanstaten| ©iam_os

Du finner ikke kuponger, vouchere eller gratisbilletter til Vatikanet noe sted. Det er imidlertid visse grupper av mennesker eller grupper av mennesker som har rett til redusert pris. Disse er

 • Barn og unge mellom 6 og 18 år.
 • Studenter i alderen 19-25 år som har offisiell dokumentasjon fra universitetet eller høyskolen som viser at de fortsatt studerer inneværende år.

Slik fungerer det

Hvis du velger alternativet "redusert pris" når du bestiller billetten på nettet, må du ta med deg dokumentene som viser at du har rett til denne prisen (identitetskort for mindreårige, offisielt studentkort osv.) til døren.

Hvis du har bestilt hos et reisebyrå, må du sørge for at de har den nødvendige dokumentasjonen for å unngå overraskelser den dagen du går inn på museet.

Hvis du er i tvil eller ikke er sikker på om dokumentasjonen du kan fremlegge, garanterer deg adgang til redusert pris, kan du alltid stille deg i kø direkte ved billettkontoret og spørre i skranken.

Hvis du reiser sammen med en religiøs menighet som er akkreditert, kan du ha rett til en spesiell omvisning eller andre gunstige betingelser ved kjøp av billetter, men dette må du sjekke med reisearrangøren din.

Bestill billetter til Vatikanet

Når er Vatikanet gratis?

Taket på Peterskirken| ©Ariel Leek
Taket på Peterskirken| ©Ariel Leek

Hvis du ønsker å spare så mye som mulig på besøket ditt, har du muligheten til å få gratis adgang til Vatikanet: Vatikanmuseene er gratis den siste søndagen i hver måned, fra tidlig om morgenen til kl. 12.30. Ærlig talt er det et besøk jeg ikke anbefaler deg å gjøre på en søndag i det hele tatt.

Folkemengden inne i museene, de lange køene for å komme inn og risikoen for ikke å komme inn til tross for at du har stått i kø i flere kilometer, kan ødelegge det som skulle være et av de mest interessante besøkene på turen til Roma.

Peterskirken, gratis hele året rundt

Peterskirken| ©Martijn Vonk
Peterskirken| ©Martijn Vonk

Hvis du har lyst til å besøke Vatikanet, men ikke vil bruke penger på det, kan du alltid nøye deg med en spasertur over Petersplassen og besøke Peterskirken, noe jeg anbefaler 100 %. Når du er inne i kirken, kan du blant annet beundre den spektakulære statuen av Michelangelos Pieta, et sant kunstverk, samt det spektakulære kirkeskipet, Baldachin og Berninis kuppel. Ikke verst for gratis, ikke sant?

Du må selvsagt stå i en lang kø for å komme inn (og gå gjennom en sikkerhetskontroll), men det er vel verdt det.

Det mest komplette alternativet: en guidet tur

Vatikanstaten| ©Juan García Arenas
Vatikanstaten| ©Juan García Arenas

Et alternativ som krever et litt høyere budsjett, men som gir mest valuta for pengene, er å bestille en guidet omvisning i V atikanet, som i tillegg til å gi deg køfri adgang til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, inkluderer en offisiell guide som følger deg under omvisningen.

Med en guidet omvisning er du sikret et besøk til de viktigste punktene i Vatikanet, i tillegg til at du får en bedre forståelse av verkene og konteksten til alt du skal se. Dette alternativet koster rundt € 48 på Hellotickets og er veldig praktisk med tanke på alt det inkluderer. Det du vil sette mest pris på, er at du slipper å stå i .

Bestill en guidet omvisning i Vatikanet

Hva kan jeg se gratis i Vatikanet?

Petersplassen| ©Melissa Cronin
Petersplassen| ©Melissa Cronin

Det er gratis å gå inn i selve Vatikanstaten. Du kan gå over Petersplassen, gå gjennom søylegangen og til og med gå inn i Peterskirken uten å måtte betale for det eller kjøpe billett. Her er en oversikt over hva du kan se gratis i Vatikanet, og hva du ikke kan se gratis:

Det kreves ingen billett, og det er gratis:

 • Petersplassen
 • Peterskirken
 • Adgang til Petersplassen under den pavelige audiensen og Angelus på onsdager og søndager.
 • Å gå til messe i Peterskirken

Det kreves inngangsbillett: