Billetter til Capitolinemuseene i Roma: all informasjonen du trenger

Jeg skal fortelle deg hva du ikke må gå glipp av på Kapitolinmuseene og gi deg noen tips om hvordan du får tak i billetter til den beste prisen.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutter lest

Billetter til Capitolinemuseene i Roma: all informasjonen du trenger

Inne i de kapitolinske museene | ©Mike Bradley

De kapitolinske museene er historiens første sted dedikert til kunst. De ligger på toppen av Kapitolhøyden og består av to bygninger som inneholder en samling kunst fra den katolske kirken, donert av pave Sixtus IV.

Hvis du tenker på å besøke dem i løpet av turen til Roma, skal jeg fortelle deg hvordan du gjør det:

Det mest økonomiske alternativet

Billetter til Capitoline Museum i Roma

Tilgang til Kapitolinmuseene uten køer og til den beste prisen

Perfekt hvis du ønsker å utforske museet i ditt eget tempo og ikke bli med på en guidet omvisning. Med dette alternativet sparer du tid ved å slippe køene ved billettkontoret.

Åkjøpe billettene til Kapitolmuseene på nettet er et veldig godt alternativ for å unngå inngangskøene og sikre deg et besøk. Dette museet opererer med tidsluker for å dele ut billetter til besøkende, så jeg anbefaler på det sterkeste at du kjøper billetten på forhånd.

Du kan utforske rommene fulle av skulpturer, gjenstander og arkeologiske rester fra Romerriket i ditt eget tempo og uten hastverk, for selv om du har en fast inngangstid, kan du oppholde deg i Kapitolinmuseenes bygninger så lenge du vil.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Det er den enkleste og billigste måten å besøke Kapitolinmuseene i ditt eget tempo. Du trenger ikke å følge en guides reiserute, og du får tid til å besøke museene i ditt eget tempo.

Jeg anbefaler dette alternativet hvis... du liker å gå på egen hånd, ellerhvis du vet nok om Romas historie til ikke å trenge en guide under besøket.

Kjøp billett til Kapitolinmuseene i billettkontoret

Statuen av hunulven på Kapitol| ©Malditofriki
Statuen av hunulven på Kapitol| ©Malditofriki

Du kan kjøpe billetter i billettkontoret, som ligger i første etasje i Palazzo dei Conservatori. Vanlig inngangsbillett koster 15 €, og redusert inngang for personer mellom 6 og 25 år eller over 65 år koster 13 €. Min anbefaling, både for denne opplevelsen og for alle andre besøk i Roma som krever billett, er å kjøpe billetter på nettet på forhånd.

Den eneste fordelen med å kjøpe billetter i billettluken er at du kan improvisere besø ket og utsette det til det øyeblikket du føler for det, men til gjengjeld mister du mye tid i køen, og det er ingen garanti for at du får billett til det tidspunktet du ønsker.

Bestill billetter til Kapitolmuseene

Hva du bør se i Kapitolmuseene

Utsikt fra Tabularium| ©Andrés Alvarado
Utsikt fra Tabularium| ©Andrés Alvarado

De kapitolinske museene er fordelt på to bygninger som omgir Piazza del Campidoglio, og regnes som ett museum der du kan se alt: romerske bronse- og marmorstatuer fra antikken, imponerende fresker fra middelalderen og renessansen, og fra museet har du også en fantastisk utsikt over Forum Romanum.

Her er noen av rommene du ikke må gå glipp av:

Palazzo dei Conservatori

Begynn besøket med å gå inn i bygningen overfor Palazzo Nuovo. På gårdsplassen kan du beundre fragmentene av den imponerende Konstantin-kolossen, en statue som tidligere hadde en fremtredende plass på Forum Romanum.

Fortsett til Gobelinsalen, også kjent som Tronsalen, siden den på 1700-tallet ble brukt som kommandorom for Romas pave. Her kan du se imponerende gobeliner med historiske scener fra antikkens Roma og reproduksjoner av verk av Rubens.

Lapidarisk galleri

Dette er et underjordisk galleri som viser mer enn hundre steininnskrifter som ble brukt både i det offentlige og private liv i Roma i antikken. Du kan lese informative tekster om graver, lover, handel og handelsvirksomhet og militære ordener.

Palazzo Nuovo

Dette er, etter min mening og etter mange andre som besøker Kapitolinske museer, den fløyen av museet som du absolutt ikke må gå glipp av. Her finner du noen av de vakreste marmorstatuene i kunsthistorien, og når du kommer inn, blir du hypnotisert av statuen av Marforio, elveguden, som tar imot deg i en portikus flankert av nisjer bebodd av statuer i perfekt symmetri med gulvets utforming. En ekte fantasi.

Bestill billetter til Kapitolinske museer

Hva du bør tenke på før du bestiller

Rytterstatuen av Marcus Aurelius| ©Mike Steele
Rytterstatuen av Marcus Aurelius| ©Mike Steele
  • Når du bestiller billettene eller turen, mottar du en bekreftelse på e-post til den e-postadressen du har oppgitt. Åpne den for å sjekke at alt stemmer, og mitt råd er å oppbevare den godt synlig, siden du må vise den til billettkontoret eller til guiden på møtestedet.
  • Du kan når som helst returnere billettene eller avbestille turen, noe som er en fordel sammenlignet med å kjøpe billetter på andre måter. For å få 100 % refusjon må du imidlertid gjøre det 24 timer før opplevelsen starter. Instruksjonene finner du i e-postbekreftelsen.

Bestill billetter til de kapitolinske museene

Tips for å besøke Kapitolmuseene

Salen til Kapitolinske museer| ©Mike Steele
Salen til Kapitolinske museer| ©Mike Steele
  • I tillegg til det jeg har fortalt om i reiseruten min, har museet mye annet å by på, for eksempel mynter og smykker fra antikken som du vil elske å se på hvis du er lidenskapelig opptatt av historie.
  • Kapitolmuseene er åpne for publikum fra tirsdag til søndag fra kl. 9.30 til 19.30, unntatt 24. og 31. desember, da de stenger kl. 14.00. 1. januar, 1. mai og 25. desember er museet stengt hele dagen.
  • Du kan ta bilder inne i museet, men det er ikke tillatt å bruke blitz og stativ.
  • Hvis du har med deg en stor ryggsekk eller veske, må du legge den igjen i billettluken, noe som koster 1 euro. Husk i så fall å ta med småpenger.
  • Den nærmeste t-banestasjonen til Kapitolinmuseene er Colosseo (linje B), som ligger ca. 15 minutters gange unna. Noen nærliggende bussholdeplasser er Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali og Plebiscito.

Bestill billetter til Kapitolinske museer

Andre aktiviteter som kan interessere deg

Etter å ha besøkt Kapitolmuseene anbefaler jeg at du besøker Forum Romanum, hvis du ikke allerede har gjort det. Det finnes et stort utvalg av guidede turer og opplevelser som tar deg med til dem sammen med Colosseum, og du kan lese mer om billetter til Colosseum i Roma og guidede turer i Colosseum.

Og hvis du er en av dem som utrettelig besøker museene i byene du besøker, kan du ikke gå glipp av Vatikanmuseene. Vatikanmuseets samling er rik på kunst fra århundrer og århundrer, og her finner du verk av Da Vinci, Tizian, Caravaggio, Rafael og et av Romas "must-see", som Det sixtinske kapell.

Les mer om hvordan du får billetter til Vatikanet til den beste prisen, eller ta en guidet tur i Vatikanet med en ekspertguide for å få mest mulig ut av besøket.