Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Billetter til Capitolinemuseene i Roma: all informasjonen du trenger

Jeg vil fortelle deg hva du ikke kan gå glipp av på de kapitolinske museene og gi deg noen tips om hvordan du får billetter til den beste prisen.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutter lest

Billetter til Capitolinemuseene i Roma: all informasjonen du trenger

Inne i de kapitolinske museene | ©Mike Bradley

De kapitolinske museene er det første stedet i historien som er dedikert til kunst. De ligger på toppen av Kapitolhøyden og er to bygninger som inneholder en samling av kunst fra den katolske kirken donert av pave Sixtus IV.

Hvis du tenker på å besøke dem under turen til Roma, vil jeg fortelle deg hvordan du gjør det:

Det mest økonomiske alternativet

Billetter til Capitoline Museum i Roma

Tilgang til de kapitolinske museene uten køer og til den beste prisen

Perfekt hvis du vil utforske museet i ditt eget tempo og ikke bli med på en omvisning. Med dette alternativet sparer du tid ved å hoppe over køene ved billettkontoret.

Åkjøpe billetter til Capitoline-museene online er et veldig godt alternativ for å unngå inngangskøene og sikre besøket ditt. Dette museet opererer med tids luker for å distribuere billetter til besøkende, så jeg anbefaler på det sterkeste å kjøpe billetten din på forhånd.

Du vil kunne utforske rommene fulle av skulpturer, gjenstander og arkeologiske rester fra Romerriket, i ditt eget tempo og uten hastverk, for selv om du har en fast inngangstid, kan du bli i Capitoline Museums bygninger så lenge du vil.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: det er den enkleste og billigste måten å besøke Capitoline Museums i ditt eget tempo. Du trenger ikke å holde deg til en guides reiserute, og du får tid til å besøke i ditt eget tempo.

Jeg anbefaler det hvis... du organiserer turen på egen hånd eller kjenner Romas historie godt nok til at du ikke trenger en guide under besøket.


Det mest komplette alternativet

Roma: Guidet tur i Capitoline Museum

Oppdag museet med en ekspertguide

Dette er det beste alternativet for å bli med på en guidet omvisning i de kapitolinske museene på engelsk. Du vil gå gjennom alle rommene med en spesialisert guide som vil sørge for at du nyter omvisningen til det fulle.

En annen måte å gjøre dette besøket på er med en guidet omvisning i de kapitolinske museene, der en profesjonell guide som er ekspert på Romerrikets historie, tar deg med for å se de mest unike kunstverkene og gjenstandene som dette museet har å tilby.

Noe som skiller denne turen fra de andre er at den gjøres i en liten gruppe på maksimalt 13 personer, noe som sikrer et nært forhold til guiden og unngår stresset ved å være en del av en mengde turister.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: en guidet tur på et sted med så mye historisk kontekst og så mange detaljer, er etter min mening alltid en god idé. Du vil være i stand til å forstå alt du ser, og en ekspertguide vil sørge for at du ikke går glipp av de viktigste verkene.

Jeg anbefaler det hvis... du ønsker å forstå og sette det du ser i en bedre sammenheng, i tillegg til å være omgitt av en liten gruppe, noe som vil gjøre besøket mye mer intimt.


Kjøp billett til de kapitolinske museene på billettkontoret

Den kapitolinske ulvestatuen| ©Malditofriki
Den kapitolinske ulvestatuen| ©Malditofriki

Du kan kjøpe billettene dine i billettkontoret, som ligger i første etasje i Palazzo dei Conservatori. Generell adgang er 15 €, og redusert adgang for personer mellom 6 og 25 år eller over 65 år er 13 €. Min anbefaling, både for denne opplevelsen og for ethvert annet besøk i Roma som krever billett, er å kjøpe billetter på nettet på forhånd.

Den eneste fordelen med å bestemme seg for å kjøpe billetter på billettkontoret er at du kan improvisere besø ket og legge det til det øyeblikket du føler for det, men i bytte vil du miste mye tid i køen, og ingenting sikrer at du får en billett til den tiden du ønsker.

Bestill billetter til de kapitolinske museene

Hva du kan se i de kapitolinske museene

Utsikt fra Tabularium| ©Andrés Alvarado
Utsikt fra Tabularium| ©Andrés Alvarado

De kapitolinske museene er fordelt på to bygninger som omgir Piazza del Campidoglio, og regnes som ett enkelt museum der du kan se alt: romerske bronse- og marmorstatuer fra antikken, imponerende fresker fra middelalderen og renessansen, og fra museet har du også en fantastisk utsikt over Forum Romanum.

Her er noen av rommene du ikke kan gå glipp av:

Palazzo dei Conservatori

Start besøket med å gå inn i bygningen overfor Palazzo Nuovo. På gårdsplassen kan du beundre fragmentene av den imponerende Konstantin-kolossen, en statue som pleide å ha en fremtredende plass på Forum Romanum.

Fortsett til Teppesalen, også kjent som tronsalen, siden den på 1700-tallet ble brukt som kommandorom for Romas pave. Du vil se imponerende gobeliner som skildrer historiske scener fra antikkens Roma, og reproduksjoner av verk av Rubens.

Lapidar-galleriet

Dette er et underjordisk galleri som viser mer enn hundre steininskripsjoner som ble brukt til både offentlig og privat liv i Roma i antikken. Du kan lese informative tekster om graver, lover, handel og handelsanliggender og militære ordrer.

Palazzo Nuovo

Dette er, etter min mening og etter mange menneskers mening som besøker de kapitolinske museene, den fløyen av museet som definitivt ikke må gå glipp av. Her finner du noen av de vakreste marmorstatuene i kunsthistorien, og når du kommer inn vil du falle under hypnosen av statuen av Marforio, elvens gud, som vil hilse deg i en portico flankert av nisjer bebodd av statuer i perfekt symmetri med gulvets design. En ekte fantasi.

Bestill en guidet omvisning i de kapitolinske museene

Hva du bør tenke på før du bestiller

Rytterstatuen av Marcus Aurelius| ©Mike Steele
Rytterstatuen av Marcus Aurelius| ©Mike Steele
  • Du vil motta en e-postbekreftelse når du bestiller billetter eller omvisning, til e-postadressen du har oppgitt. Åpne den for å sjekke at alt er riktig, og mitt råd er å oppbevare den godt synlig ettersom du må vise den i billettkontoret eller til guiden din på møtestedet.
  • Du kan når som helst returnere billettene eller avbestille turen, noe som er en fordel i forhold til å kjøpe billetter på andre måter. For å få 100 % refusjon må du imidlertid gjøre dette 24 timer før opplevelsen starter. Du vil se instruksjonene i e-postbekreftelsen.

Bestill en guidet omvisning i de kapitolinske museene

Tips for å besøke de kapitolinske museene

De kapitolinske museers sal| ©Mike Steele
De kapitolinske museers sal| ©Mike Steele
  • I tillegg til det jeg har fortalt deg om i reiseruten min, har museet mange andre ting å se, for eksempel mynter og smykker fra antikken som du vil elske å lese hvis du er lidenskapelig opptatt av historie.
  • De kapitolinske museene er åpne for publikum fra tirsdag til søndag fra kl. 9 .30 til 19.30, unntatt 24. og 31. desember, da de stenger kl. 14.00. 1. januar, 1. mai og 25. desember er museet stengt hele dagen.
  • Du kan ta bilder inne i museet, men blits og stativ er ikke tillatt.
  • Hvis du har med deg en stor ryggsekk eller veske, må du legge den igjen i billettluken, noe som koster 1 euro. Husk i så fall å ta med småpenger.
  • Den nærmeste metrostasjonen til de kapitolinske museene er Colosseo (linje B), som ligger omtrent 15 minutters gange unna. Noen bussholdeplasser i nærheten er Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali og Plebiscito.

Bestill billetter til de kapitolinske museene

Andre aktiviteter som kan interessere deg

Etter å ha besøkt de kapitolinske museene, hvis du ikke allerede har gjort det, anbefaler jeg å besøke Forum Romanum. Det er mange guidede turer og opplevelser som tar deg til å besøke dem sammen med Colosseum, og du kan lese mer om Roma Colosseum billetter og Colosseum guidede turer.

Og hvis du er en av de menneskene som utrettelig turnerer museene i byene du besøker, kan du ikke gå glipp av Vatikanmuseene. Rikdommen fra århundrer og århundrer med kunst er skatten i samlingen, som huser verk av Da Vinci, Tizian, Caravaggio, Raphael og et must-see i Roma som Det sixtinske kapell.

Les mer om hvordan du får billetter til Vatikanet til den beste prisen, eller ta en omvisning i Vatikanet med en ekspertguide for å få mest mulig ut av besøket.