Billetter for pave-audiens

En av de store attraksjonene i Vatikanet er å høre pavens velsignelse, men det er ikke alltid like lett å se ham i egen person: Her kan du lese om hvordan, når og hvor du kan se ham eller til og med overvære den pavelige velsignelsen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

Billetter for pave-audiens

Paven hilser de troende | ©RDMBP

Paven er biskop av Roma og overhode for den katolske kirke, verdens største kristne trossamfunn. Med unntak av personligheter, myndigheter eller andre som får æren av å hilse på paven personlig, har de fleste pilegrimer og turister som besøker Vatikanet to muligheter til å møte paven personlig: søndagens Angelus (ingen billett kreves, bare vær på Petersplassen kl. 12.00) og onsdagens paveaudiens, som det kreves billett til.

Det beste alternativet

Pavelig audiens i Vatikanstaten (onsdager)

Sikre deg billett til pavens audiens på den enkle måten!

Hvis du ønsker å overvære den ukentlige pavelige audiensen i Vatikanet, men ikke vil kaste bort tid på å stå i kø, kan du sørge for å få plass ved å kjøpe billett på nettet på forhånd.

Slik skaffer du deg billett: Onsdagens paveaudiens er gratis, men for å delta er detnødvendig å skaffe billett fra Vatikanet og hente den personlig i Roma.

Ettersom det er begrenset med plasser og stor etterspørsel, er det svært vanskelig å få billett, og mange må dessverre stå over på grunn av plassmangel. Når du ankommer Petersplassen, vil du få en guide som hjelper deg med åfinne en god plass rett før paveaudiensen begynner.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Det er den enkleste måten å sikre seg billett til paveaudiensen og få plass på Petersplassen til en rimelig pris.

Anbefales hvis... du vil ha en eksklusiv opplevelse i Vatikanet og ikke vil bekymre deg for å lete etter billetter på egen hånd og risikere å ikke få dem i tide til reisen.

Hvorfor bestille billetter til pavens audiens på forhånd?

Petersplassen på audiensdagen| ©Michael Gaylard
Petersplassen på audiensdagen| ©Michael Gaylard

Hvis paven er i Roma, finner det sted en offentlig paveaudiens hver onsdag på Petersplassen kl. 09.00. Dette er ikke en messe, men en rekke opplesninger og hymner som den hellige far holder på ulike språk i selskap med kardinalene. Den avsluttes med en bønn på latin, og paven går rundt på plassen for å velsigne de troende.

Onsdagens paveaudiens er gratis, men hvis du bestiller billett til paveaudiensen, er du garantert adgang, for for å kunne delta må du skaffe deg billett fra Vatikanet og hente den personlig i Roma:

  • Det er begrenset med plasser, og etterspørselen er ekstremt stor. Ved å bestille billett til paveaudiensen på forhånd er du garantert adgang til Petersplassen for å se paven på nært hold under onsdagsaudiensen.
  • Under denne aktiviteten blir du ledsaget av en lokal guide som tar seg av alle detaljer, slik at du får best mulig utsikt og kan nyte denne opplevelsen i ro og mak.
  • Denne billetten inkluderer et headset, slik at du ikke går glipp av noe av det paven sier under audiensen.

Du kan også velge å delta på paveaudiensen og ta en busstur i Roma, slik at du ikke engang trenger å bekymre deg for hvordan du kommer deg fra hotellet ditt til Petersplassen.

Bestill billett til paveaudiensen

Hva er det beste med å overvære paveaudiensen?

Petersplassen på audiensdagen| ©Dennis Sylvester Hurd
Petersplassen på audiensdagen| ©Dennis Sylvester Hurd

Å få muligheten til å være noen få meter fra paven og til og med, med litt flaks, få håndhilse på ham og be sammen med ham i hjertet av Roma, er et uforglemmelig minne for alle troende kristne og en opplevelse som anbefales på det sterkeste. Jeg har gode minner fra den dagen, ikke bare fordi jeg fikk muligheten til å se paven personlig under en så spesiell feiring, men også fordi vi hadde det veldig hyggelig takket være guiden vår, som alltid var veldig oppmerksom på oss og hjalp oss i gruppen vår med å få en god plassunder paveaudiensen.

For meg var det en fordel å kjøpe billett til paveaudiensen og sikre meg adgang, for hvis jeg hadde reist på egen hånd, ville opplevelsen ha blitt mer kaotisk når jeg skulle bestille billetter i Roma på grunn av den store etterspørselen og mangelen på plasser til arrangementet. For ikke å snakke om de lange køene for å komme inn på Petersplassen og vanskeligheten med å finne en god plass i folkemengden.

Bestill billett til pavens audiens

Alt du trenger å vite før du går på pavens audiens

Pave Frans under en Angelus| ©Wikipedia - Paris Orlando
Pave Frans under en Angelus| ©Wikipedia - Paris Orlando

Hvor lenge varer seremonien?

Paven kommer til Petersplassen kl. 09.00 om bord i pavemobilen for å hilse på de troende personlig, og paveaudiensen begynner rundt kl. 09.30.

Begynnelsen av arrangementet kan bli litt forsinket fordi det tar lengst tid å hilse på de fremste radene, spesielt når det gjelder syke, barn og nygifte, som han vier spesiell oppmerksomhet. Paveaudiensen varer i ca. 90 minutter, og på slutten går Den hellige far tilbake for å gå rundt på plassen og velsigne de fremmøtte før han forlater stedet.

Hvilke språk er audiensene på?

Du kan lytte til pavens audiens på spansk, engelsk og fransk.

Er det noen kleskode for å se paven?

Ja, for å komme inn i visse gudshus er det en kleskode som gjelder både for menn og kvinner.

Klær som blottlegger skuldre og knær er ikke tillatt, så hvis du ikke overholder denne kleskoden, kan du risikere å bli nektet adgang til paveaudiensen eller Angelus. Det er ikke nødvendig å kle seg ekstremt formelt, men siden du skal treffe en så fremtredende personlighet og kanskje få tatt et suvenirbilde sammen med ham, anbefaler jeg at du velger enelegant look.

Er det mulig å ta med en gjenstand som paven kan velsigne?

Ja, det er mulig. Jeg anbefaler deg å ta med en liten gjenstand, for eksempel en rosenkrans, et krusifiks eller et hellig kort. Av sikkerhetsgrunner er det bedre å ikke ta med store gjenstander, vesker eller ryggsekker.

Er denne aktiviteten tilgjengelig for rullestolbrukere?

Ja, denne turen er egnet for rullestolbrukere så lenge de reiser med en ledsager som kan hjelpe dem med å komme seg av og på bussen. Turoperatøren opplyser at rullestoler vil bli oppbevart i bussens bagasjerom.

Er det mulig å ta med barnevogner?

Ja, det er mulig å ta med barnevogner under aktiviteten, men barna må sitte på fanget til foreldrene sine i bussen.

Hva skjer hvis det regner?

Hvis værforholdene ikke tillater at onsdagsaudiensen holdes utendørs, vil den bli holdt inne i Peterskirken eller i Audienssalen (Paul VI-salen eller Nervi-salen), avhengig av hvor mange som kommer, og de vil bli delt inn i grupper for å kunne ta imot dem på en god måte.

Må jeg stå i kø for å komme inn?

Noen stiller seg i kø fra tidlig om morgenen, men det er ikke nødvendig å være der så tidlig, bare nok tid til å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen og prøve å få en god plass, noe som blir tatt hånd om av aktivitetsguiden, som har alt under kontroll.

Vil vi få reserverte plasser?

Det er viktig å huske på at når du kjøper billett til pavens audiens, er du garantert adgang, men ikke en bestemt sitteplass, ettersom disse blir opptatt etter hvert som folk ankommer torget. Setene er ikke nummererte. Hvis du ikke får plass på de beste plassene, trenger du ikke bekymre deg, for torget er stort, og du kan stå på sidene eller bakerst.

Du kan faktisk høre forhandlingene godt fra alle steder.

Bestill billett til pavens audiens

Andre alternativer for å se paven

Privat audiens med paven| ©Presidencia El Salvador
Privat audiens med paven| ©Presidencia El Salvador

Søndagens Angelus

I motsetning til onsdagens paveaudienser er det ikke nødvendig å kjøpe billett for å overvære Angelus-seremonien.

Det er et enkelt arrangement, og det er nok å komme til Petersplassen før kl. 12.00 for å få en god plass. I denne søndagsseremonien, somvarer i ca. 20 minutter, ser paven ut av vinduet på rommet sitt i Det apostoliske palass (til høyre for Peterskirkens fasade) for å hilse på de troende som er samlet på plassen. Deretter holder han en kort preken til de fremmøtte, ber Angelus-bønnen sammen med dem og avslutter med en generell velsignelse.

Ved denne anledningen ser du paven på avstand, fra vinduet i paveleiligheten, men å overvære Angelus i Roma og be sammen med den hellige far er også en unik og uforglemmelig opplevelse for enhver kristen.

Pavens daglige messe i Santa Marta

Hver dag feirer Hans Hellighet messe i sin residens i Santa Marta. Hvis du av en eller annen spesiell grunn ønsker å delta i denne feiringen i selskap med Den hellige far, kan du be om tillatelse fra prefekturet for pavehuset per faks ved å fylle ut skjemaet på prefekturets nettsted.

Det er imidlertid logisk at denne typen tillatelse gis på en svært begrenset måte på grunn av størrelsen på pavens kapell og egenskapene til denne typen seremoni.

En privat audiens med paven

Mange drømmer om å få en privat audiens hos Den hellige far. På grunn av hans travle timeplan er dette ofte komplisert, men ikke umulig.

Hvis dette er ditt tilfelle, er alt du trenger å gjøre å skrive et brev til Vatikanet der du ber om en privat audiens med paven og begrunner hvorfor du ønsker å ha et personlig møte med ham. Hvem vet, kanskje du har flaks - det skader ikke å prøve!

Bestill billett til paveaudiensen

Hvis du liker Paveaudiensen i Roma, er du kanskje også interessert i

Besøk Det sixtinske kapell| ©Calvin Craig
Besøk Det sixtinske kapell| ©Calvin Craig

Etter å ha sett paven i egen person kan det være lurt å besøke Peterskirken, kristendommens hovedsete, innvendig.

Mitt råd er å bestille en guidet omvisning i basilikaen, som også inkluderer adgang til grottene, hvis du virkelig vil få med deg alt. Hvis du besøker Roma, må du heller ikke gå glipp avVatikanmuseene, en av de store skattene i byen, der du også kan se det spektakulære Sixtinske kapell.

Visste du at hvis du bestiller billetter til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell i siste liten, slipper du å stå i kø og får tilgang til alle rommene og galleriene som er åpne på besøkstidspunktet? Og selv om de ikke er like berømte som Vatikanets utstillingslokaler, er dekapitolinske museene et sterkt anbefalt besøk som vanligvis ikke er inkludert i de mest typiske turistrutene. Bestill billetter til de kapitolinske museene på forhånd, og sørg for å besøke det som regnes som de første museene i verden.

Bestill billetter til pavens audiens og busstur i Roma