Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Er Rome Pass verdt det?

Hvis du planlegger å besøke Roma og ikke vet om du bør skaffe deg Roma Tourist Card eller ikke, kan du lese videre og jeg vil fortelle deg alt om det i denne artikkelen.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

9 minutter lest

Er Rome Pass verdt det?

pareja en la calle | ©Carla del Ciotto

Roma er en by med et stort utvalg av ting å se og aktiviteter å gjøre, og mange ganger kan turistkortet være en stor alliert, men andre ganger ikke så mye. Utvilsomt vil alt avhenge av hva du vil gjøre, attraksjonene du vil se i byen, antall dager du planlegger å reise og budsjettet ditt, blant annet.

Så hvis du vil vite om det er verdt det eller ikke, her er fordeler og ulemper med Roma Tourist Card.

Når er Roma Sightseeing Card verdt å kjøpe?

folk som går på torget| ©陈欢
folk som går på torget| ©陈欢

Roma Sightseeing Card er ideelt hvis du planlegger å tilbringe korte perioder i byen, ettersom du kan kjøpe pass fra 48 til 72 timer som inkluderer hovedattraksjonene.

Ved å kjøpe Roma Pass vil du ikke bare ha tilgang til hovedattraksjonene i byen, men du vil også spare penger og tid, to grunnleggende ting å ta hensyn til når du reiser, spesielt hvis du bare blir i noen dager. Men for å definere om det er verdt det for ditt spesielle tilfelle, foreslår jeg at du vurderer noen grunnleggende aspekter.

Turistattraksjoner du ønsker å besøke

Hvis du er den typen reisende som ønsker å besøke flere av de typiske severdighetene som krever inngangsbillett, vil du utvilsomt få mye ut av Roma Tourist Card, ettersom det inkluderer inngang til byens severdigheter. Jeg forlater deg med denne artikkelen der du kan finne de beste monumentene i byen for å bygge din reiserute.

Men hvis dette ikke er tilfelle, og du foretrekker å gå i gatene i byen og besøke en bestemt attraksjon, er det sannsynligvis mer lønnsomt å kjøpe billetten på egen hånd og ikke kjøpe bypasset som inkluderer mange nettsteder som ikke er av interesse for deg.

Antall dager du har til å besøke byen

Du kan kjøpe City Pass for to eller tre dager, noe som gjør det til din ideelle allierte hvis du har lite tid til å besøke byen, slik at du kan organisere deg bedre, besøke alle severdighetene som er inkludert og unngå å kjøpe alle billettene samtidig og stå i lange køer. Hvis du organiserer deg godt, kan du til og med besøke de viktigste severdighetene i Roma på én dag.

På den annen side, hvis du planlegger å reise til Roma i en uke eller lenger, vil du ikke finne det veldig nyttig å kjøpe turistkortet, ettersom du bare vil bruke det på en del av turen, og du kan kanskje organisere deg bedre for å besøke attraksjonene på egen hånd og på ditt eget tidspunkt.

Ventetider ved turistattraksjoner

Husk at hvis du kjøper turistkortet, får du eksklusiv tilgang til mange attraksjoner via et spesielt sted, slik at du unngår lange køer for å komme inn. Dette skjer på de mest populære og overfylte stedene i byen, som det romerske Colosseum, Castel Sant Angelo og de kapitolinske museene. Så hvis noen av disse stedene står på ønskelisten din, kan det være lurt å dra nytte av turistkortet.

På den annen side, hvis du ikke er interessert i disse stedene eller foretrekker å kjøpe billettene dine på egen hånd uten å bekymre deg for køene, er det ikke sikkert turistkortet er nyttig for deg.

Hvilken transport vil du bruke for å komme deg rundt i Roma?

Det er viktig å merke seg at Roma Pass inkluderer gratis transport på metroen og bybussene, slik at du kan spare penger ved å kjøpe passet og bevege deg rundt i byen gratis.

Hvis du ellers planlegger å bo i sentrum av Roma eller har et annet transportmiddel i tankene, for eksempel en privat bil eller Romas ** sightseeingbuss for å komme deg rundt i byen, vil du gå glipp av en av de viktigste fordelene med City Pass**.

Spesielle rabatter på attraksjoner

Vær oppmerksom på at mange attraksjoner i byen har alders- eller yrkesrabatt, og en av de viktigste fordelene med Roma Pass er 20 % rabatt på inngang til museer og monumenter. Tatt i betraktning dette og det faktum at rabatter IKKE er kumulative, må du gjøre regnestykket for å se om turistkortet vil lønne seg eller ikke.

Kjøp Roma Pass

Er det verdt å kjøpe turistkortet for å besøke Roma bare for å se hovedattraksjonene?

Roma Pass| ©Hellotickets
Roma Pass| ©Hellotickets

Svaret er uten tvil ja! Selvfølgelig er det verdt det hvis du vil se Romas hovedattraksjoner. Med Roma Sightseeing Card får du tilgang til de fleste av dem, med en spesiell rabatt og slipper å stå i kø for å komme inn. Det er viktig å spare tid og penger på reisen til Roma.

Med City Sightseeing Card har du inkludert tilgang til 2 av de 6 hovedattraksjonene i Roma, inkludert:

Men det er ikke alt, du får også rabatter på over 30 andre interessante steder i byen. På det offisielle Roma Pass-nettstedet finner du den fullstendige listen, men blant de viktigste stedene du vil ha:

 • Ara Pacis-museet
 • Palazzo Barberini
 • Caracalla-badene
 • Trajans marked
 • Nasjonalt etruskisk museum i Villa Giulia
 • Diokletians bad
 • Palazzo Massimo alle Terme
 • Altemps-palasset
 • Balbi-krypten
 • Nasjonalgalleriet for moderne kunst i Roma
 • Palazzo Venezia
 • Spada-galleriet
 • Romas museum

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe Omnia-kortet, har du alt du trenger for å nyte Vatikanstaten inkludert. Du får adgang til alle de viktigste monumentene og severdighetene som Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken.

Kjøp Omnia-kortet

Er det verdt å kjøpe turistkortet for å besøke Roma med barn?

barn som leker med bobler| © eleonora
barn som leker med bobler| © eleonora

La meg fortelle deg at jeg ikke har det eksakte svaret på dette spørsmålet, da det vil avhenge mye av hvilken type tur du vil gjøre med familien din.

Først og fremst vil jeg presisere at Roma er en veldig godt forberedt by og tilbyr et interessant utvalg av aktiviteter å gjøre med barn. Husk imidlertid at Romas turistkort inkluderer kulturelle og historiske attraksjoner slik at du kan bli kjent med de viktigste stedene i byen, så det er mulig at mange av aktivitetene du planlegger å gjøre med barn ikke er inkludert.

Men hvis barna dine er interessert i å lære om byens opprinnelse og synes det er morsomt å lære om Roma, kan det være et godt alternativ å kjøpe turistkortet for å besøke hovedattraksjonene som familie.

Det jeg er sikker på er at du vil spare tid og penger på å kjøpe passene, i stedet for å kjøpe alle billettene separat. Husk også at barnas turistkort har en redusert pris.

Er det verdt å kjøpe Rome Sightseeing Card for en lang eller kort tur?

luftfoto av Roma| © Caleb Miller
luftfoto av Roma| © Caleb Miller

Alt avhenger av hvor mye eller hvor lite tid du vil tilbringe i byen, men hvis du skal ta en kort tur på mindre enn 4 dager i Roma, kan Rome Sightseeing Card være din beste allierte, da det vil tillate deg å spare tid og penger, som er det du trenger. Tid, fordi du vil kunne gå inn i hovedattraksjonene uten å stå i kø for billetter. Og penger, fordi ved å kjøpe passet vil du ha tilgang til de mest populære nettstedene uten å betale ekstra, og du vil ha spesielle rabatter.

På den annen side, hvis du planlegger en lengre tur, mer enn en uke, vil du ha mye mer tid til å utforske byen i ditt eget tempo, og du vil kanskje ikke synes turistkortet er veldig nyttig. Men hvis du foretrekker å organisere turen din ved å konsentrere deg om hovedattraksjonene de første dagene, vil passet gi litt mer mening.

Hvis du planlegger en kort tur, her er en reiserute for å hjelpe deg med å organisere deg og komme deg rundt i Roma på 3 dager og en annen for å gjøre det på 5 dager uten å gå glipp av noe.

Er det verdt å kjøpe turistkortet for å besøke Roma om sommeren?

hus med blomster| ©_tonidelong
hus med blomster| ©_tonidelong

Sommermånedene er høysesong i Roma, så prisene er mye høyere enn på andre tider av året, og du vil sannsynligvis bruke mer penger på overnatting, mat og attraksjoner. Av denne grunn kan turistkortet være din beste allierte for å komme deg rundt i byen og besøke de viktigste monumentene og museene til en billigere pris.

En annen fordel vil være å unngå de store folkemengdene for å komme inn i hovedattraksjonene i byen, noe som er veldig vanlig på denne tiden av året. Tvert imot, med turistkortet vil du kunne gå direkte inn på disse stedene uten å kaste bort tid.

For å fullføre om det er praktisk å kjøpe turistkortet for å besøke Roma om sommeren, anbefaler jeg at du lager en reiserute for alle tingene og aktivitetene du vil se og gjøre i Roma på denne tiden av året og vurderer om det vil være lønnsomt eller ikke.

Er det verdt å kjøpe et turistkort for å besøke Roma om vinteren?

gutt på sykkel i en oransje poncho| ©Aaron Garrett
gutt på sykkel i en oransje poncho| ©Aaron Garrett

Vintersesongen regnes som lavsesong i Roma, så når det gjelder priser og tilgjengelighet til turiststeder, vil det være mindre kaotisk enn om du reiser om sommeren. Du vil kunne reise rundt i byen på en mer avslappet måte, og folkemengdene som kommer inn i de viktigste monumentene og populære stedene er betydelig redusert.

Av denne grunn kan jeg ikke forsikre deg om det er verdt det eller ikke, da det vil avhenge av attraksjonene du vil besøke og hovedsakelig dagene du har til å utforske byen. For å hjelpe deg med å definere reiseruten din, her er en guide til de viktigste tingene du kan gjøre i Roma om vinteren.

Er det verdt det hvis jeg skal besøke byen i løpet av en helg?

folk rundt ruinene| ©--MARCO POLO--
folk rundt ruinene| ©--MARCO POLO--

Definitivt ja! Romas turistkort er ideelt hvis du planlegger å besøke byen i en helg, da du vil få mye ut av det.

Hvis du skal tilbringe to dager i Roma, anbefaler jeg to grunnleggende ting. For det første må du planlegge reiseruten din veldig godt med turistattraksjonene du vil besøke, deres åpnings- og stengetider og deres beliggenhet på kartet. Dette vil være nødvendig slik at du ikke kaster bort tid og bare kan nyte byen.

Og for det andre bør du sjekke om attraksjonene du vil besøke er inkludert i Roma turistkort. Hvis svaret ditt er ja, er mitt råd å kjøpe passet, da det vil være din viktigste allierte for å spare tid og penger på helgeturen.

Det vil tillate deg ikke bare å se de viktigste stedene i byen, men også å bruke offentlig transport uten å betale ekstra og til og med komme deg på turistbussrutene som forbinder hovedpunktene i byen for å bevege deg rundt i Roma på den enkleste måten.

Er det verdt å kjøpe turistkortet hvis jeg vil bruke turistbussen?

Kom deg rundt i Roma med turistbussen| ©Chris Sampson
Kom deg rundt i Roma med turistbussen| ©Chris Sampson

Selvfølgelig er det det! Romasturistkort har det spesielle at det inkluderer turistbussen i Roma. Av denne grunn, når du har identifisert attraksjonene du vil besøke, og du har funnet dem på ruten til turistbussen i byen, anbefaler jeg deg å kjøpe turistkortet. På denne måten vil du kunne reise til de forskjellige severdighetene i byen med turistbuss og gå inn i de mest populære attraksjonene, unngå lange køer og spare penger - flott!

Hvis du vil bruke turistbussen i Roma, men på grunn av typen tur du bestemmer deg for å gjøre eller stedene du vil besøke, er du ikke interessert i å få turistkortet til byen, er det også en god plan å få det. På denne måten kan du bli kjent med Roma i ditt eget tempo, bruke denne bussen til å bevege deg fra den ene siden av byen til den andre og velge hvilke steder du vil besøke.

Kjøp Roma Sightseeing Bus Pass

Hvorfor er det ellers verdt å kjøpe Rome Sightseeing Bus Pass?

utsikt over den brune strukturen| ©陈欢
utsikt over den brune strukturen| ©陈欢

For å hjelpe deg med å avgjøre om Rome Sightseeing Card er verdt det for den typen tur du ønsker å ta, la meg fortelle deg hvilke andre fordeler du får inkludert i passet ditt. I tillegg til 2 gratisbilletter til museene som er inkludert i passet, vil du ha tilgang til:

 • En redusert pris, med minst 20 % rabatt til de andre store museene og monumentene i byen som du ikke bruker gratis inngang til.
 • Gratis offentlig transport så lenge passet gjelder.
 • Tilgang til et kart og en guide til de viktigste turistattraksjonene i Roma.
 • Spesielle rabatter på forestillinger, noen ekstra turisttjenester og utstillinger.
 • Køfri tilgang til Colosseum og andre store attraksjoner.

Andre alternativer som kan interessere deg

folk på stranden| ©ho visto nina volare
folk på stranden| ©ho visto nina volare

Hvis du bestemte deg for at på grunn av typen tur du vil gjøre eller attraksjonene du planlegger å besøke, er ikke Roma bypass verdt det, her er litt informasjon som kan være nyttig for deg å organisere turen på den beste måten uten å gå glipp av noe.

En må-se attraksjon på turen til Roma er Colosseum, så i denne artikkelen finner du all informasjonen du trenger for å kjøpe billetter til Colosseum til den beste prisen.

En annen må-se er Vatikanet, så i denne artikkelen vil du finne ut alt om hva du kan se og gjøre i Vatikanet.

Til slutt anbefaler jeg deg å ikke utelate Capitoline-museene fra reiseruten din , her har du all informasjonen du trenger for å kjøpe billettene dine.

Kjøp billettene dine til Colosseum og Vatikanet