Departure Transfers to Rome Airports

Her er all informasjon du trenger for å komme deg fra flyplassen til Roma sentrum og omvendt.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Departure Transfers to Rome Airports

Landing i Roma | © John Mc Arthur

Roma er en av de mest turistiske byene i verden, så du har flere alternativer for å komme deg fra de to flyplassene til sentrum. Jeg skal oppsummere hva du bør vite, men jeg kan allerede fortelle deg at det beste alternativet for pengene er den delte overføringen.

Overføringsalternativer for å komme til Roma fra flyplassen

Flyplassterminal| ©Chuttersnap
Flyplassterminal| ©Chuttersnap

Ciampino lufthavn

Selv om Ciampino er mindre enn Fiumicino lufthavn, er den en av de travleste flyplassene for internasjonale flyvninger til Roma, og mange av dem betjenes av lavprisselskaper. Nærheten til sentrum, bare 15 kilometer unna, gjør den til en svært tilgjengelig flyplass. De beste transportmulighetene fra Ciampino er

Fiumicino lufthavn

Med 3 terminaler er Fiumicino Romas viktigste flyplass og en av de travleste **i Europa. Den er moderne og ikke langt fra hovedstaden heller, ca. 26 kilometer. Her er alternativene for å komme deg fra Fiumicino til hotellet ditt i Roma:

Transport mellom Ciampino og Roma

Flyplassen| ©Richard Lee
Flyplassen| ©Richard Lee

Du kan komme deg til Roma fra Ciampino og omvendt på flere måter. Her er de to hovedforskjellene mellom delt og privat transport:

Delt transport mellom Ciampino og Roma

Hvis du bor i sentrum av Roma og ønsker å komme deg fra Ciampino til hotelldøren din enkelt, raskt og komfortabelt til en rimelig pris, er delt minibuss fra Ciampino til Roma detbeste alternativet. Du vil reise i en minibuss med åtte seter, og på 45 minutter vil du være i sentrum av Roma.

På vei tilbake kan du nyte den samme tjenesten og foreta en delt minibussoverføring fra hotellet ditt i Roma til Ciampino: for å avslutte turen uten stress.

Tjenesten fungerer nøyaktig den samme på ut- og hjemreisen, men hvis du tillater meg å gi deg et tips, er det viktig at du beregner hentetiden for overføringen. Husk at trafikken i Roma kan være litt kaotisk, så det er bedre å ikke dra på kort varsel.

De vil også be deg om hotelladressen din og hentetid for å beregne en god rute, men jeg insisterer på at det er bedre hvis du gir dem litt margin for å unngå mulige uforutsette trafikkproblemer og ankomme flyplassen med ro i sjelen.

Privat transport mellom Ciampino og Roma

Et annet alternativ, i stedet for å dele transport med andre reisende, er å bestille en privat transport fra Ciampino til hotellet ditt. Du vil ha en privat bil som venter på deg og dine ledsagere når du lander, og du vil dra rett til hotellet ditt uten unødvendig venting eller stopp. Når du bestiller, har du også muligheten til å velge returtransport fra hotellet til flyplassen.

Hvordan komme seg fra Ciampino til Roma med buss

Dette er det mest anbefalte alternativet hvis du ikke skal bruke privat eller delt transport. Den billigste måten er å bruke de vanlige ATRAL-bussene som forbinder flyplassen med den siste metrostasjonen på linje A (Anagnina). Derfra må du imidlertid komme deg til sentrum av Roma ved hjelp av metronettet, og det du sparer i pris vil du bruke i tid og krefter.

Hvis du velger dette alternativet og bor i sentrum av Roma, anbefaler jeg en busstransport mellom Ciampino og Roma. For omtrent seks euro vil du ha flere stopp i sentrum av Roma, og turen blir mye kortere og mer komfortabel. Disse bussene kan også bestilles på forhånd.

Hvis du bestiller på nettet, vil du motta en kupong med instruksjoner om hvordan du finner bussholdeplassen til busselskapet (du kan også spørre på flyplassen). Bussene fra Ciampino til Roma bruker vanligvis ca. 45 minutter til sentrum, går hvert 30.-40. minutt, har klimaanlegg og du kan også bestille retur fra Termini stasjon. Det er ingen ekstra kostnad for bagasje.

Andre alternativer for Ciampino: Drosje eller Uber

Drosjer fra Ciampino til sentrum av Roma har en fast pris på rundt 30 euro eksklusive eventuelt nattillegg. Drosjeholdeplasser er lette å finne når du er på flyplassen; husk å være på vakt mot uoffisielle drosjer (offisielle drosjer er hvite, med ordet "taxi" skrevet på taket og løyvenummeret og byvåpenet synlig) som kan tilbys på flyplassen.

Hvis du foretrekker å bruke VTC-apper, er Uber tilgjengelig i Roma, men turen til sentrum fra flyplassen kan være dyrere. Hvis du velger dette alternativet, må du sjekke prisen før du bestiller bilen, sørge for at dere møtes på et tilgjengelig hentested og at du har internettforbindelse når du går av flyet.

Bestill transport fra flyplasser i Roma

Transport mellom Fiumicino og Roma

Nattrafikk i Roma| ©Serena Repice Lentini
Nattrafikk i Roma| ©Serena Repice Lentini

De samme alternativene jeg nevner for Ciampino flyplass er også tilgjengelige fra Fiumicino flyplass til Roma. Som du vil se, er prisen og betingelsene praktisk talt de samme:

Delt overføring mellom Fiumicino og Roma

Det samme delte transportalternativet er tilgjengelig ved ankomst til Fiumicino. Hvis du bor i sentrum av Roma og ønsker å komme deg fra Fiumicino til hotelldøren din enkelt, raskt og komfortabelt til en rimelig pris, er delt minibuss det beste alternativet. Du vil reise i en minibuss med åtte seter, og på 45 minutter vil du være i sentrum av Roma.

Det er ikke bare viktig å komme seg til overnattingsstedet ditt når du er på flyplassen. Når du kommer tilbake fra reisen vil du ha det samme dilemmaet med å komme deg til Fiumicino eller Ciampino fra hotellet ditt.

Den delte overføringen er også tilgjengelig fra sentrum av Roma til Fiumicino, noe du vil sette enda mer pris på når du er utmattet etter en tur som kommer til å bli intens (og fantastisk, forsikrer jeg deg) og når du vil være sikker på å beregne tiden din godt for å få mest mulig ut av byen Roma.

Når du returnerer til flyplassen fra hotellet ditt med denne tjenesten, vil du ha samme bestillingsprosedyre, samme betingelser og samme pris.

Privat transport fra Fiumicino til Roma

Hvis du har det travelt, ikke vil vente eller bare foretrekker å reise i ditt eget tempo og ikke er avhengig av andre reisende, kan du bestille en privat transporttjeneste mellom Fiumicino og Roma. Bilen vil være bare for deg (og dine ledsagere, i tilfelle du reiser som et par, med venner eller med familien din) og vil ta deg direkte til hotellet ditt eller hvor du ber den kjøre, så lenge destinasjonen er i sentrum av Roma.

Hvordan komme seg fra Fiumicino til Roma med buss

Dette er det billigste alternativet (prisen er rundt 6 euro), og du har mulighet til å bestille billett fra Fiumicino til Roma på forhånd. Det er flere busselskaper som kjører direkte mellom Fiumicino og Roma sentrum med stopp på Termini stasjon og andre sentrale steder i hovedstaden.

Den mest nyttige måten å finne det aktuelle selskapet på er å følge informasjonen du mottar på e-post når du bestiller, eller å spørre direkte på informasjonsstedene på flyplassen, men hvis du ønsker det, har du muligheten til å leie en egen henteservice når du bestiller. Reisen tar omtrent 45 minutter, bussene går hvert 30.-40. minutt fra Fiumicino og har bagasjeplass.

Dette alternativet er også tilgjengelig for retur til flyplassen fra Roma sentrum med stopp ved Termini, Vatikanet og Via Aurelia.

Reise fra Fiumicino til Roma med tog

Roma har to metrolinjer: A og B. For å komme deg til dem fra Fiumicino lufthavn må du ta et direktetog. Du har to alternativer:

 • EkspresstogetLeonardo Express kjører deg til Termini stasjon og tar omtrent 55 minutter. Prisen er omtrent 15 euro.
 • Det vanlige FL-1-toget tar omtrent en time og et kvarter (ettersom det stopper flere steder) og koster omtrent 8 euro.

Du kan kjøpe billetter ved hvilken som helst av informasjonsstandene på flyplassen, men begge alternativene er skiltet.

Andre alternativer for Fiumicino: taxi eller Uber

Forsikre deg om at du vet prisen du vil bli belastet før du forlater flyplassen, og at drosjen er offis iell (du gjenkjenner dem fordi lisensnummeret er synlig ved siden av byvåpenet, bilene er hvite og ordet "taxi" er skrevet på taket). Den faste prisen som er fastsatt av Roma kommune for å kjøre fra Fiumicino flyplass til et hvilket som helst punkt i byen (så lenge det er innenfor de aurelianske murene), er ca. 48 euro.

Husk at drosjer kan kreve natttillegg og at de noen ganger kan be om et "bagasjetillegg". Hvis du skal utenfor de aurelianske murene, er det best å forhandle om prisen før du reiser. Drosjeholdeplassene er lette å finne fra skiltene rundt flyplassen.

Bestill transport fra flyplassene i Roma

Hvordan bestille transport

Bestilling av transport på nettet| ©Charles Deluvio
Bestilling av transport på nettet| ©Charles Deluvio

Som du vil se, er prisen og betingelsene på begge flyplassene praktisk talt de samme. Når du har bestilt en transport, vil du motta en e-postbekreftelse med alle detaljer og instruksjoner. Du vil sannsynligvis bli bedt om å oppgi flynummeret ditt og selskapet du reiser med, for å sikre at de sjekker om flyet ditt ankommer i tide.

Uansett har nesten alle transportselskaper en stand eller et hjørne på flyplassen med personale som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, slik at du kan kontakte dem når du lander. De vil også be deg om adressen til hotellet ditt, slik at de kan beregne en god rute og kjøre deg til overnattingsstedet ditt så raskt som mulig.

Slik bestiller du trinn for trinn

Du vil motta en kupong som forteller deg hvor og hvordan sjåføren skal hente deg på flyplassen. 3. Du vil bli bedt om å oppgi flyinformasjonen din, og du vil få kontaktinformasjonen til selskapet som skal hente deg på flyplassen i tilfelle problemer. 4. Når flyet ditt ankommer Fiumicino, vil sjåføren din vente på deg på avtalt sted. 5. Du vil gå på den delte transporten sammen med resten av passasjerene**(det er 8 s**eter). 6. Minibussen kjører hver av dere til deres respektive hoteller.

Anas reisetips

Romas to flyplasser ligger like langt fra sentrum, så hvis byen din har flyvninger til begge flyplassene, kan du velge den billigste.

Hva trenger du å vite om delt transport til Roma sentrum?

Delt transport| ©Steve Pancrate
Delt transport| ©Steve Pancrate
 • Hver passasjer har rett til én koffert og én håndveske. Hvis du har spesialbagasje (instrumenter, sykler, profesjonelt fotoutstyr ...), ta kontakt med transportbyrået før du bestiller.
 • Hvis flyet ditt er forsinket, vil sjåføren vite det fordi han har flyinformasjonen din. Transportselskapet vil kontakte deg hvis det er noen endringer i hentingen som du bør være klar over.
 • Hvis du er forsinket til møtestedet, vil sjåføren vente på deg i maksimalt 30 minutter. Dette betyr ikke at du må skynde deg å gå av flyet; sjåføren vil bruke flyinformasjonen din til å beregne hvor lang tid det vil ta deg å finne og komme til møtestedet.
 • Denne transporttjenesten når ikke alle hoteller utenfor sentrum av Roma; hvis du bor utenfor sentrum, er det ikke sikkert at transporten dekkes. Hvis du er i tvil, sjekk på bestillingstidspunktet at hotellet ditt er inkludert.

Bestill transport fra flyplassene i Roma

Fordeler med privat transport fremfor delt transport:

Privat transport| ©Dan Gold
Privat transport| ©Dan Gold
 • Hvis du reiser i en stor gruppe (maks. 8 personer), er det sannsynligvis mer økonomisk å velge privat transport, ettersom dere betaler reisen sammen og det blir billigere enn delt transport.
 • Sjåføren vil være eksklusivt til din dispos isjon og vil vente på deg ved terminalen med et skilt med navnet ditt på.
 • Det vil ta deg kortere tid å komme deg til hotellet, ettersom minibussen eller luksusbilen (alltid med klimaanlegg) du reiser i, ikke stopper for å slippe av andre passasjerer på hotellet.
 • Hvis du har med deg mye bagasje, vil det være enklere for deg siden du ikke må dele plassen i kjøretøyet med andre passasjerer.

Bestill transport fra flyplasser i Roma

Du kan også være interessert i

Når du er i Roma, bør du organisere tiden din godt, da det er mange ting du ikke bør gå glipp av, selv om du alltid kan legge igjen noe til når du kommer tilbake til byen. Å ta en rundtur i Roma kan være et av de beste alternativene for å sikre at du ikke går glipp av byens severdigheter. Ved å lese dette innlegget om Omvisninger i Vatikanet kan du få mer informasjon om de beste turene i Roma.

Også, hvis du har nok tid, anbefaler jeg deg å besøke omgivelsene i Roma med en utflukt. Det er virkelig verdt det som du kan se hvis du tar en titt på dette innlegget på Dagsturer og utflukter fra Roma.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvor lang tid tar det å komme seg til Ciampino flyplass?

  Ciampino lufthavn ligger 16 kilometer sør for Roma sentrum. En transport tar deg fra flyplassen til byen på omtrent 40 minutter.

 • Hvor stor er Ciampino flyplass?

  Ciampino er en relativt liten flyplass med én terminal. Den anses generelt for å være det billigste alternativet til Fiumicino lufthavn.

 • Er Ciampino lufthavn åpen 24 timer i døgnet?

  Nei, flyplassen stenger om natten fra 00:00 til 4:30, så det er ikke mulig å sove inne.