Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

10 ting å gjøre i Roma med barn

Å reise til Den evige stad med barn kan være en god plan: Legg merke til denne listen over ting du kan gjøre i Roma med de minste.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutter lest

10 ting å gjøre i Roma med barn

Barn som leker på et torg i Roma | ©David Ramírez

Roma kan være som en fornøyelsespark for barn, spesielt med litt kontekst om imperiets historie og de riktige besøkene og aktivitetene. Heldigvis har den evige stad mange muligheter til å gi dem en uforglemmelig tur.

Her er en liste over 10 ting du kan gjøre i Roma med barn, med aktiviteter som selv du vil ha lyst til å gjøre. Men beklager, du får bare være barn én gang i livet!

1. Besøk Bioparco, en helt spesiell dyrepark

Inngangen til Bioparco
Inngangen til Bioparco

Bioparco, også kjent som Giardino Zoologico di Roma, er en dyrehage med mer enn to hundre forskjellige dyrearter som ligger i Villa Borghese-parken. Her finner du løver, aper, elefanter, tigre, sjiraffer og noen utrydningstruede arter som den egyptiske skilpadden.

Det er en veldig hyggelig spasertur, og i motsetning til dyreparker i andre europeiske hovedsteder er det et naturlig miljø som passer veldig godt sammen med en spasertur gjennom Borghese-hagene. Jeg anbefaler imidlertid at du kjøper Bioparco-billetter på forhånd for å unngå kø ved inngangen til dyrehagen.

Bestill billetter til Bioparco

2. Opplev en dag i en gladiators liv

Romas gladiatorskole
Romas gladiatorskole

Romas offisielle gladiatorskole, som ligger på den antikke Via Appia, tilbyr en unik opplevelse for unge reisende som besøker byen: Bli gladiator for en dag.

Med en autentisk gladiatortrening der du lærer kampteknikkene som vakte jubel i Colosseum, er dette en måte å lære et aspekt av Romerrikets historie på en annerledes måte. Skolen bruker spesielle tunikaer, sverd og skjold for å gjenskape opplevelsen av å være gladiator.

Bestill billetter til gladiatorskolen

3. Søk etter skjulte skatter i Roma

På jakt etter skatter i Trastevere
På jakt etter skatter i Trastevere

Noen ganger er det vanskelig å få barn til å bruke en hel dag på å gå rundt i en by på sitt beste, spesielt hvis det er på en typisk tur full av fakta og historie. Heldigvis finnes det en morsom måte å komme seg rundt i Roma på, og det er ved å gjøre spaserturen om til en lek med skjult skattejakt.

Du har et par forskjellige alternativer når det gjelder denne typen lek; du kan bestille en lek med utforskning av Romas gamleby og dra nytte av det mens de yngre underholdes med å se Romas mest berømte severdigheter.

Når du bestiller denne opplevelsen, vil du motta en e-postbekreftelse som angir et møtested. Når du er der, taster du inn koden fra e-posten din på nettstedet, og du vil motta et passord for å åpne en hemmelig boks og motta inventaret ditt for å starte eventyret. Ta deg god tid, og du vil oppdage Romas best bevarte hemmeligheter, som vil forbløffe deg!

Forhåndsbestille Rome Exploration Game

4. Oppdag Vatikanet på en guidet tur for barn!

Vatikanets kuppel| ©Javier Martinez
Vatikanets kuppel| ©Javier Martinez

En annen skattkiste, som Vatikanmuseene, kan overvelde selv de eldste av oss. Men når du på forhånd vet at dette er et av de mest populære stedene i Roma, må du ikke gå glipp av det hvis du reiser med barn, for det finnes turer som er spesielt tilrettelagt for dem.

Med en guidet omvisning i Vatikanet for familier blir turen til Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken mye morsommere. Guiden forteller anekdoter, finner på interaktive leker og sørger for at de små ikke kjeder seg og lærer om historien. I tillegg er billettene inkludert, og du slipper køene ved billettkontoret.

Bestill en guidet omvisning i Vatikanet for barn

5. Oppdag Leonardo Da Vincis maskiner i arbeid

Da Vinci-museet
Da Vinci-museet

Leonardo Da Vinci-museet på Via Conciliazione, 19, er det eneste museet i verden med mer enn 50 sertifiserte Da Vinci-oppfinnelser, i tillegg til et sted der du kan se noen av hans mest berømte malerier.

Her kan du oppdage hvordan renessansegeniets hjerne fungerte ved å betjene maskinene hans og lære om mekanikk og fysikk, noe som kan være svært interessant for både voksne og tenåringer. Med billetter til Leonardo Da Vinci-museet får du også tilgang til den underjordiske dammen.

Bestill billetter til Leonardo Da Vinci-museet

6. Utforsk katakombene i Roma

Romas katakomber
Romas katakomber

Da jeg var liten, var min favoritthøytid Halloween, og det jeg likte best å gjøre sammen med vennene mine var å spille Dungeons and Dragons, så hvis foreldrene mine hadde tatt meg med til katakombene i Roma, ville det nok vært en opplevelse jeg aldri ville glemme.

OK, det er kanskje ikke en aktivitet for alle barn, siden det kan være litt skummelt, men så lenge du tar en tur til katakombene i San Callisto eller San Sebastiano, vil du ikke finne menneskelige levninger eller graver laget av bein. Dette er to av de mest populære katakombene i Roma, hvorav førstnevnte kanskje er den mest interessante på grunn av sin historiske betydning og størrelse.

Hvis du har lyst til å oppleve dette med hele familien, må du være oppmerksom på at de kun kan besøkes i forbindelse med en organisert tur. Hvis du vil ha mer informasjon om katakombene i Roma, anbefaler jeg at du leser denne artikkelen: Billetter til Katakombene i Roma: alt du trenger å vite.

Bestill et besøk i Romas katakomber

7. Lei en sykkel eller rulleskøyter for å utforske Borghese-hagen

Villa Borghese
Villa Borghese

Villa Borghese-hagene er en fornøyelse å spasere gjennom før du besøker det fascinerende Borghese-galleriet. Men jeg foreslår noe litt annerledes for familien, nemlig å leie en sykkel, rulleskøyter eller en Segway for å utforske de blomstrende stiene i parken. Rundt Villa Borghese finner du butikker og boder for utleie.

Du kan også hoppe på miniatyrtoget som tar deg rundt til alle severdighetene i Villa Borghese, fra kl. 10.30 om morgenen til solnedgang, non-stop. Det er en morsom måte å gå rundt i hagen på og samtidig se de vakre skulpturene.

Bestill en sykkeltur i Roma

8. Få adrenalinet til å pumpe i fornøyelsesparken Rainbow MagicLand

Rainbow MagicLand
Rainbow MagicLand

RainbowMagicLand er en fornøyelsespark som ligger en time fra Roma, i landsbyen Valmontone, hvor du finner et bredt utvalg av 40 attraksjoner og show, perfekt for en dag med spenning med familien.

En stor del av fornøyelsesparken er lagt til Winx Club-universet, med en gjenskapelse av Alfea Castle og Fairy Lake, hvor du kan kjøre berg- og dalbaner, skytteltrafikk, vannattraksjoner og nyte forestillinger og musikalske show. Det finnes også områder som er dedikert til legenden om kong Arthur, med hesteturneringer, arenakamper og middelaldersk matservering (spoiler: ikke noe sølvtøy).

Den beste måten å komme seg til fornøyelsesparken Rainbow MagicLand på er med tog eller buss, som begge går fra Termini stasjon. Ettersom dette er en heldagsutflukt, anbefaler jeg at du bare gjør den hvis du er i Roma i fem dager eller mer.

9. Besøk kattehjemmet Largo di Torre Argentina

Utsikt over ruinene av torget Largo di Torre Argentina| ©gérard
Utsikt over ruinene av torget Largo di Torre Argentina| ©gérard

Largo di Torre Argentina er navnet på en gruppe ruiner fra den romerske republikkens tid, og omfatter fire templer samt en del av senatsbygningen i Roma. De fleste besøkende kommer hit på grunn av den historiske interessen: Historien hevder at mordet på Julius Cæsar fant sted her i år 44 f.Kr.

Men på den annen side er Largo di Torre Argentina hjem for hundrevis av forlatte katter som bor i et ly på selve torget og vandrer fredelig rundt blant ruinene av det som en gang var et viktig sted i antikkens Roma. Hvis du har med deg barn, kan det være en veldig fin opplevelse å lære om stedets historie mens du klapper en katt eller ser den vandre rundt.

10. Kjøp treleker hos Bartolucci

Bartolucci
Bartolucci

Etter en lang dag med vandring og sightseeing kan du kjøpe en fin suvenir til de minste hos Bartolucci på Via dei Pastini 96-99. Dette er en leketøysbutikk i tre hvor du finner gjøkur, pinocchios, fly og hester, alle laget med god smak og som det er vanskelig å finne lenger.

Et annet alternativ er å besøke Al Sogno på Piazza Navona, 53, som er kjent for sitt uendelige utvalg av kosedyr. Her kan barna få med seg en unik suvenir fra besøket i Roma.

Tips og triks for å reise til Roma med barn

Jeg kan ikke avslutte denne artikkelen uten å komme med noen tips og triks for å spare tid og penger når du reiser med familien til Roma, for mange attraksjoner og museer har gratis inngang for barn eller spesielle fordeler. Her er noen ting du bør vite før du reiser:

  • Metro og buss er gratis for barn opp til 9 år, og toget er gratis for barn opp til 3 år, med 50 % rabatt for barn i alderen 4-11 år.
  • Inngang til katakombene er gratis for barn opp til 6 år, og barn mellom 7 og 15 år har redusert inngang.
  • Tilsvarende er det gratis adgang til Vatikanmuseene for barn opp til 5 år og redusert adgang for barn opp til 18 år.
  • Roma er ikke den mest barnevognvennlige byen, så jeg anbefaler å bære barnet i bæresele. Det er også en god idé å ta med bleier og barnemat hjemmefra, da merkene som selges i supermarkedene i Roma, sannsynligvis er ukjente for deg.
  • Med et Roma Pass har barna gratis adgang og tilgang til alt som er inkludert i passet.
  • Jeg anbefaler deg å forberede barna litt i forkant av turen, og gi dem en overfladisk innføring i Romas historie og stedene de skal besøke.