Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Slik kommer du deg til Pompeii fra Roma

Pompeii er det perfekte stedet å fordype deg i fortiden til denne byen forsteinet av lavaen i Vestubio. Hvordan komme dit fra Roma? Vær oppmerksom!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutter lest

Slik kommer du deg til Pompeii fra Roma

Utsikt over Pompeii | Vladimir de Vico

Hvis du planlegger et besøk til Pompeii fra Roma, har du gjort det rette valget. Det arkeologiske stedet og den italienske hovedstaden ligger mindre enn 250 kilometer fra hverandre, som kan tilbakelegges med bil, buss eller tog.

Vil du vite den beste måten å komme til Pompeii fra Roma, hvor lang tid det vil ta og hvilket budsjett du trenger? Jeg skal fortelle deg alt om det nedenfor:

Den enkleste måten: ankomme med bil på en guidet tur fra Roma

Reise med minibuss| ©Patrick Gaudin
Reise med minibuss| ©Patrick Gaudin

For å besøke Pompeii fra Roma på en dag, er den mest praktiske og tryggeste måten å bestille en Pompeii-utflukt fra Roma der du ikke trenger å bekymre deg for noe: turer til Roma fra Pompeii inkluderer en privat buss eller minibuss som ikke stopper underveis og slipper deg av ved porten til Pompeiis arkeologiske område.

De inkluderer skip-the-line inngang sbilletter og en guidet tur ledet av enprofesjonell guide som vil følge deg gjennom hele dagen. Hvis du foretrekker det, kan du også inkludere lunsj i reiseruten eller til og med et stopp i Napoli eller Vesuv.

Kort sagt, alt er organisert slik at du ikke trenger å kaste bort tid på transportlogistikk: Når du har bestilt turen, vil du motta den nøyaktige adressen til oppmøtestedet der bussen går fra (vanligvis et sted i sentrum av Roma), og du vil være tilbake samme dag noen timer senere.

Nyttig informasjon

 • Varighet turen: omtrent to og en halv time.
 • Pris for utflukten: Fra 100 € (inkludert inngangspenger og omvisning).
 • For merinformasjon: Utflukter til Pompeii fra Roma

Bestill en utflukt til Pompeii fra Roma

Fra Roma til Pompeii med tog

Pompeii jernbanestasjon (Napoli)| ©Alex Ranaldi
Pompeii jernbanestasjon (Napoli)| ©Alex Ranaldi

Hvis du ikke liker turer eller bare foretrekker å se Pompeii på egen hånd, er en god måte å komme seg dit fra Roma med tog. Togene går fra Termini stasjon og ankommer Napoli**(det er ingen togstasjon i Pompeii**), så du vil fortsatt være omtrent 23 kilometer fra det arkeologiske området Pompeii, og du må ta en ekstra buss dit som kan ta mer enn en halv time.

Merk at det finnes høyhastighetstog som tar deg dit på litt over en time, men prisene går selvsagt opp (regiontog, med mange stopp innimellom, er billigst, men tar opptil en time ekstra).

Når det gjelder frekvensen, kan det i rushtiden være opptil ett tog hver halvtime, men min anbefaling er å sjekke det offisielle tognettstedet for å få et inntrykk av rutetabellen og reisetiden som passer deg best før du velger.

Hvis du møter opp på stasjonen uten å ha tatt eller sjekket billettene, risikerer du å måtte ta til takke med det raske toget (betale mye) eller det langsomme toget (betale litt, men miste mer tid på reisen).

Interessante fakta

 • Reisetid: 1 time og 20 minutter for det raskeste høyhastighetstoget.
 • Pris på togbilletten: Fra 25 ¤ hver vei (det lengste, regionale toget).
 • Merinformasjon: Trenitalia

Hvordan komme seg fra Roma til Pompeii med buss

Reise til Pompeii med buss| ©Antonio Vera
Reise til Pompeii med buss| ©Antonio Vera

Siden du må reise gjennom Napoli først for å komme deg til Pompeii med tog, sparer du en omstigning ved å reise direkte til Pompeii med buss. Det er sant at det er den lengste ruten, ettersom det kan ta godt over tre timer, men på plussiden kan du spare litt ettersom det er den billigste transportmåten.

Tilgjengelighet og frekvens er mer begrenset enn togene, så jeg anbefaler at du sjekker nettstedet på forhånd for å organisere tiden din og få mest mulig ut av tiden din i Pompeii. Husk også at hvis du velger dette alternativet, må du kjøpe billettene til Pompeii på egen hånd (og jeg anbefaler at du gjør det på nettet og på forhånd for å unngå lange køer og sikre tilgjengelighet).

Nyttig informasjon

 • Reisetid: 3 timer og 20 minutter
 • Pris på bussbilletten: Fra 17 € hver vei
 • Merinformasjon: Flixbus

Lei din egen bil for mer frihet

Reise med bil til Pompeii| ©Britta Jerome
Reise med bil til Pompeii| ©Britta Jerome

Hvis du reiser rundt i Italia og har en leiebil, vil du definitivt ha mer fleksibilitet i timeplanen og bevegelsene dine, du vil kunne bevege deg rundt når du vil og til og med fullføre besøket med et stopp i Napoli eller Vesuv.

Hvis du må leie en bil bare for å dra til Pompeii, anbefaler jeg det ikke i det hele tatt: avgifter, forsikring, bensin og parkering vil få budsjettet for å leie en bil til å skyte i været, og det gir ikke mye mening.

Hvis du likevel velger dette alternativet, bør du vite at veiene er i veldig god stand, at ankomsten til Pompeii er veldig godt skiltet, og at Google Maps som alltid vil være en god alliert for å veilede deg med den beste ruten, trafikkforholdene og ankomsttidene. Ha en god tur!

Nyttig informasjon

 • Reisetid: ca. 2 og en halv time.
 • Leiebilpris: Fra 60 € per dag + skatter, avgifter og bensin.
 • Merinformasjon: Leiebiler

Bestill en utflukt til Pompeii fra Roma