Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Hva du kan gjøre i nærheten av Pompeii

Pompeii har en svært god beliggenhet, ikke bare for å besøke det arkeologiske området, men også for å nyte naturen og landskapet. Her er en liste over mine favorittsteder

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutter lest

Hva du kan gjøre i nærheten av Pompeii

Utsikt over Pompeii | iStock

Bare drøyt 20 kilometer fra Bella Napoli ligger Pompeii, den romerske byen som forsteinet under Vesuvs lava. Den strategiske geografiske beliggenheten gjør den til bare ett av stoppene du kan gjøre langs en rute gjennom denne vakre delen av Italia.

Hvis du allerede har gjort hjemmeleksen din ved å bestille en utflukt til Pompeii og Napoli fra Roma og har tid til å planlegge hvordan du skal fortsette rundturen i området, kan du notere deg de severdighetene du må se i nærheten av Pompeii og til og med vurdere å bestille en privat guidet tur i Pompeii. Hvis du derimot foretrekker å gå rundt på egen hånd, kan du bestille billett til Pompeii og gå i ditt eget tempo.

1. Bestig Vesuv

Bestig Vesuv| ©_M_V_
Bestig Vesuv| ©_M_V_

Vesuv er utvilsomt den fryktede hovedpersonen i Pompeiis historie. Da den gikk i utbrudd for nesten 2000 år siden, begravde den byen (og mange av innbyggerne). Du har flere alternativer avhengig av om du reiser fra Napoli eller Roma. Her er de viktigste:

Hvis du har besøkt Pompeii, kan du komme deg til Vesuv med buss for under 3 euro. Hvis du har nok tid og energi, anbefaler jeg 100 % at du klatrer opp på vulkanen. Her får du se krateret i all sin prakt og den beste utsikten over Pompeii og området rundt.

Hvis du vil få mest mulig ut av besøket, kan du bestille en fottur til Vesuv fra Pomp eii, eller du kan få en unik opplevelse ved å bestille en ridetur på Vesuv med transport fra Pompeii.

Bestill en utflukt til Vesuv fra Roma

2. Reis tilbake i tid i Herculaneum

Besøk Herculaneum| ©Pablo Cabezos
Besøk Herculaneum| ©Pablo Cabezos

Herculaneum, som sammen med Pompeii står på Unescos verdensarvliste, var en annen av byene som ble offer for Vesuvs lava. Hvis du ønsker å komme deg dit på en komfortabel måte, har du flere alternativer fra Napoli:

Når du er der, vil du se flere templer, rester av de termiske badene ..... Generelt kan man si at denne byen er enda bedre bevart enn Pompeii, ettersom det er noen bygninger som har klart å bevare sine to høyder. Faktisk er høyden på noen av søylene som fortsatt står, helt utrolig.

Du får også se mosaikker og restene av en by som i sin tid hadde innbyggere med enda større kjøpekraft enn Pompeii. Det er en god idé å avslutte turen med en privat guidet tur i Pompeii, da det er mindre turistpreget og besøket er svært autentisk. I denne korte dokumentaren får du en forsmak på hva du kan forvente deg.

Utflukttil Herculaneum fra Napoli.

3. Gå deg vill i Napoli

Oppdag sjarmen i Napoli| ©Tom Podmore
Oppdag sjarmen i Napoli| ©Tom Podmore

Napoli er kaotisk, det er hjertet av det mest tradisjonelle Italia, vuggen for italiensk gastronomi og kjærligheten til familien og "mamma". Havutsikten, den eksepsjonelle bukten, det milde klimaet nesten hele året og de utsøkte pizzaene gjør Napoli til en av de mest besøkte byene i Italia. Hvis du er i Roma, anbefaler jeg at du bestiller en utflukt til Napoli og Pompeii eller til og med en todagers tur til Napoli sammen med andre byer som Pompeii, Capri og Sorrento og nyter all sjarmen.

Og hvis du har vært i Pompeii, må du selvfølgelig ikke nøle med å komme til Napoli. Den ligger bare drøyt 20 kilometer unna og kan nås med tog på ca. 40 minutter. Du kan ikke gå glipp av muligheten.

Når du først er der, kan du bestille en rundtur i Napoli og besøke alle severdighetene: den utrolige Piazza del Plebiscito og det berømte Umberto I-galleriet. Og ikke nøl med å fortape deg i gatene i Quartiere Spagnolo og Spaccanapoli-området for å oppdage den sanne essensen av Napoli.

Bestill en rundtur i Napoli

4. Opplev noen dager på kino på Capri

La deg blende av Capri| ©Kim
La deg blende av Capri| ©Kim

Idylliske Capri ligger ved Tyrrenhavet og er en fargerik liten øy full av liv som lar deg oppleve Bella Vita på sitt beste. Den berømte blå grotten og klippen Faraglioni lar deg ikke legge fra deg kameraet et øyeblikk. Så ikke nøl med å bestille en utflukt. Her er noen forslag:

Vel fremme må du ikke gå glipp av sjansen til å ta en aperitiff på torget under dagens siste solstråler. Du vil føle deg som en ekte italiensk filmskuespiller eller skuespillerinne. Den luksuriøse atmosfæren er helt filmaktig. Og i løpet av dagen kan du benytte anledningen til å ta en båttur og svømme i det krystallklare vannet i Tyrrenhavet. En perfekt måte å glemme omverdenen på: Capri er en drøm som du ikke vil våkne opp fra!

Bestill en utflukt til Capri fra Roma

5. Besøk Amalfikysten

Nyt den vakre utsikten over Amalfikysten fra Praiano| ©Gianfranco Vitolo
Nyt den vakre utsikten over Amalfikysten fra Praiano| ©Gianfranco Vitolo

Midt i Sorrentobukten, sør for Napoli, ligger den vakre Amalfikysten, omgitt av Tyrrenhavet. Praiano og Ravello er bare noen av underverkene denne kysten har å by på.

Fargerike små hus, terrasser med havutsikt, sjarmerende landsbyer... En ferie på Amalfikysten er innbegrepet av det italienske livet: Her står tiden stille og det virker som om alle er på ferie. Med en aperol i hånden kan du nyte en god pasta med muslinger og ta en dukkert hver morgen mens du betrakter de fargerike og smakfulle klippene.

Hvis du bor i Roma eller Napoli, har du flere muligheter for å komme deg dit:

Og hvis du er i Pompeii, kan du velge mellom følgende utflukter:

Bestill en utflukt til Amalfikysten fra Roma