Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Helikoptertur Niagara Falls

Å fly over Niagarafallene er en utrolig opplevelse som gir deg muligheten til å oppleve den villeste naturen. Om bord i helikopteret kan du ta en tur rundt de viktigste fossene og ta de beste bildene.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutter lest

Helikoptertur Niagara Falls

Flyging over Niagara | © Shankar S.

Å besøke Niagarafallene fra luften i et helikopter er noe man ikke får gjort hver dag. Du kan velge mellom ulike flyalternativer som passer dine preferanser og din tidsplan.

Det mest populære er en kort flytur over den mest spektakulære grensen mellom USA og Canada, der du får se de mest fotogene fossene. Hvis du også vil ha et nytt perspektiv fra høyden, er en flytur med lunsj i Skylon Tower 236 meter over fossen noe for deg. Og for de mer eksklusive finnes det ikke noe bedre enn en privat fly tur for å nyte landskapet med et glass vin i hånden.

Slik ser en helikoptertur over Niagarafallene ut

Helikopterbilder av fossen| ©Zachary DeBottis
Helikopterbilder av fossen| ©Zachary DeBottis

Hvis du har besøkt Niagarafallene etter en tur til New York, har du kanskje tatt en helikoptertur over Manhattan. I så fall vet du at det ikke akkurat er billig, og det samme gjelder fossen. Men det er ingen grunn til bekymring, for du har flere muligheter til å nyte opplevelsen av å fly over et storslått landskap uten å pantsette resten av ferien i Nord-Amerika.

De korte flyturene

Det billigste alternativet er en 12-minutters helikoptertur som tar deg over områdets naturlige landemerker, inkludert Whirlpool Rapids og Horseshoe, American og Bridal Veil Falls, samt en fantastisk panoramautsikt. Hvis du vil oppleve og se dette naturlandskapet fra luften, er dette alternativet for deg. Den er tilgjengelig for rundt 140 euro.

Lange flyvninger

Lengre flyvninger, rundt 20 minutter, er dyrere og kan koste rundt 280 euro. I Niagara Falls finnes det turer som tilbyr flyvninger på **opptil 40 minutter inkludert lunsj ved Skylon Tower, slik at du kan nyte elvelandskapet fra to ulike perspektiver. Helikopterflyvningen tar deg over Whirlpool Rapids og Horseshoe, American og Bridal Veil Falls. I tillegg får du en ny opplevelse fra Skylon Tower. Der kan du nyte en lunsj med lokale råvarer. Jeg anbefaler at du spør om vinene som produseres der.

Hvis du planlegger å spise i det rolige området: Skylon Tower er ikke det eneste alternativet. Her er noen flere anbefalinger om hvor du kan spise lunsj i Niagara Falls.

Guiden, en merverdi for turen

Alle flyreiser har en spesialisert guide som sørger for at du ikke går glipp av en eneste detalj. Følelsen du får når du er der oppe vil sannsynligvis være så intens at du ikke vet hva du ser på. Guiden som følger deg vil fortelle deg det, og når du er nede i parken, vil du kunne relatere Niagarafallenes hovedattraksjoner til det vidunderet du så ovenfra.

Bestill en dagstur til Niagarafallene

Vi sammenligner mulighetene for å fly over Niagarafallene med helikopter

Helikopteret er klart til å starte turen over fossen.| ©Todd Dow
Helikopteret er klart til å starte turen over fossen.| ©Todd Dow

Du har allerede sett at du har ulike muligheter for å besøke Niagarafallene med helikopter, avhengig av hvilket budsjett du har, men du nøler kanskje fortsatt. Her er en sammenligning av de to hovedturene:

  • De mest populære
  • Omtrentlig pris: Fra € 140
  • Flytid: Ca. 12 minutter
  • Lunsj inkludert: Nei
  • Tidsplan: Dagtid
  • Lunsj i høyden
  • Omtrentlig pris: Fra 280 €.
  • Flyturens varighet: Ca. 20 min
  • Lunsj inkludert: Ja
  • Rutetider: Fra kl. 9 om morgenen.

Bestill en tur til Niagarafallene

Hva du får se ved Niagarafallene

Utsikt fra helikopter| ©Todd Dow
Utsikt fra helikopter| ©Todd Dow

Enkelt: en av de mest spektakulære naturlige grensene mellom to land. USA og Canada har sin geografiske grense i dette området av De store sjøene ved Niagaraelven, som forbinder innsjøene Ontario og Erie.

Fallene

Niagarafallene består hovedsakelig av tre fossesoner. Den største er Horseshoe Falls, også kjent som Canadian Falls, som skiller de to landene. De to andre, noe mindre, er American Falls og Bridal Veil. De to sistnevnte ligger i delstaten New York og er adskilt av Luna Island. Goat Island skiller Bridal Veil fra Horseshoe, og du kan også se Whirlpool Rapids.

Niagarafallene er den største og kraftigste fossen i Nord-Amerika. På det meste renner det 168 000 m3 vann, et naturskjønnhet som er verdt et besøk.

Utover vannet

Helikopterturen gir deg i tillegg mulighet til å se byen Toronto i det fjerne og Niagara-on-the-Lake mye nærmere. Ja, det er navnet på den kanadiske byen som ligger nærmest fossen, og som også er kjent for sine vingårder. Og som om ikke det er nok, kan du fordype deg i det nordamerikanske kontinentets historie ved å besøke Fort George, en militærbygning som ble bygget av britene på 1790-tallet.

Finn ut hvorfor det er verdt å besøke Niagarafallene med helikopter

Fossen| ©Tony Manco
Fossen| ©Tony Manco

Hvor mange ganger i løpet av livet kommer du til å besøke Niagarafallene? Du er heldig hvis du gjentar det, men hvis du har en uendelig lang bucket list, slik som meg, må du få mest mulig ut av turen til Niagara-elven. Og jeg kan ikke tenke meg en bedre måte enn å gjøre det fra luften, hvis økonomien tillater det.

Å oppleve Niagarafossenes storhet er uten sidestykke. Hvis du bare ser det fra bakken eller om bord på en ferge, ser du bare en liten del av hele landskapet. Og perspektivet vil ikke være det samme som fra fugleperspektiv. Du vil bevege deg opp og ned fossefallene og oppleve det 50 meter høye fallet på en unik måte. En slik tur fortjener en perfekt avslutning.

Her er noen andre turer du kan ta på den amerikanske siden av fossen.

Beste tidspunkt for å besøke Niagarafallene fra luften

En annen utsikt over Niagara| ©Shankar S
En annen utsikt over Niagara| ©Shankar S

Helikopterflyvninger over Niagarafallene er tilgjengelige hele året, men hver sesong har sine egne særtrekk som du bør ta hensyn til.

Beste årstid

Sommeren er definitivt den beste tiden på året å fly over Niagarafallene. Juni til august er høysesong, med alt det innebærer av høyere priser og flere besøkende, men temperaturene er ideelle og alle attraksjoner er åpne. Om våren står den botaniske hagen i blomst, og om høsten høstes druene, og temperaturene er fortsatt behagelige. Om vinteren, når det er minusgrader, er det bare de mest vågale som tar en helikoptertur, men pass på! Det kan være litt av en opplevelse å besøke Niagara Falls om vinteren, så ikke utelukk det.

Her er en lenke med alle detaljer om været i området gjennom hele året og en artikkel om den beste tiden å besøke Niagara Falls Park.

Hva er den beste tiden å besøke parken på?

Når som helst på dagen er det fint å besøke Niagarafallene med helikopter hvis solen skinner. Men kveldslyset gir landskapet en helt spesiell sjarm. Skyene og horisonten får en oransje farge som vil se fantastisk ut på de bildene du klarer å ta.

Hva du bør tenke på før du bestiller helikopterturen til Niagara Falls

Passasjerer som nyter turen| ©Todd Dow
Passasjerer som nyter turen| ©Todd Dow

Helikopterturen over Niagarafallene er åpen for alle og er helt trygg. Barn over to år har ingen problemer med å ta turen, men for spedbarn og gravide anbefales det ikke. Mitt råd er imidlertid at hvis du vurderer å fly med barn, bør du velge et annet alternativ blant de mange aktivitetene som kan gjøres med barn i Niagara Falls, da det er mulig at de små kan bli skremt og at dere ikke får nyte turen fullt ut.

Sikkerhet

Helikopterturer i Niagarafallene er helt trygge. De har vært i drift i flere tiår med erfarne piloter og helikoptre i perfekt stand. Før ombordstigning får du en kort opplæring for å gjøre flyturen så behagelig som mulig og for å unngå risikosituasjoner.

Helikoptermodell

Helikoptrene som brukes til å fly over Niagarafallene er toppmoderne. To av modellene som brukes er BELL 206 LONGRANGER og BELL 206 JETRANGER.

Tips til hvordan du får mest mulig ut av helikopterturen over Niagarafallene

Helikopter ved Niagara| ©Paul Joseph
Helikopter ved Niagara| ©Paul Joseph

Gjør kameraet klart for de beste bildene

Når du legger ut bilder du tar om bord i helikopteret, kommer det til å gå livlig for seg på sosiale medier. Enten det er en mobiltelefon med et godt kamera eller et mer profesjonelt kamera, må du sørge for at det er i best mulig stand for å få det perfekte bildet. Men ikke bruk hele turen på å se på landskapet gjennom et objektiv, nyt opplevelsen, for tid er penger.

Sjekk værmeldingen

Aktiviteten kan ikke gjennomføres i tilfelle regn eller dårlig sikt. Derfor bør du sjekke værmeldingen for å forsikre deg om at solen skinner, slik at du kan nyte flyturen i det beste været.

Ta med varme klær

Husk at temperaturen om bord i helikopteret vil være lavere enn på bakken, så det er lurt å ta med varme klær. Årstiden har også betydning for hva du bør pakke.

Tenk fremover og vær forberedt

En helikoptertur over Niagarafallene er sannsynligvis noe du bare gjør én gang i livet. Så legg nervene bak deg og fokuser på opplevelsen. Selv om du aldri har fløyet helikopter før, vil instruktørene sørge for at du føler deg komfortabel, slik at du kan overvinne eventuelle hindringer. Hvis du er utsatt for reisesyke eller svimmelhet, bør du oppsøke lege eller spesialist slik at du er forberedt på aktiviteten. Det ville være veldig synd å trekke seg.