Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Niagara Falls med barn: 11 beste ting å gjøre

Niagara Falls er det perfekte stedet for en familieutflukt og byr på mange muligheter! Kos deg!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutter lest

Niagara Falls med barn: 11 beste ting å gjøre

Besøke Niagarafallene | © VV Nincic

Du vet sikkert allerede hva du kan se og gjøre i Niagara Falls, men vet du hvordan du kan tilpasse besøket til familiens yngste medlemmer? Niagara Falls er en unik naturenklave som vil glede både store og små. Det er mye å gjøre med barn i nærområdet, og vi forteller deg hvordan du planlegger turen!

1. Seil med Maid of the Mist-cruiset eller Hornblower og la barna bli forbløffet!

Reise med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer
Reise med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer

Begge cruisene seiler samme rute, selv om Maid of the Mist har avgang fra amerikansk side og Hornblower fra kanadisk side. Du kan se forskjell på dem på fargen på støvlene du får når du går om bord, og de er veldig praktiske, for i løpet av de tjue minuttene det tar å komme så nær fossefallene at du i tillegg til å sitte igjen med åpen munn over det storslåtte skuespillet, blir våt.

Barna (og ikke så barna) har det kjempegøy. Begge cruisene har flere dekk og innendørsarealer, slik at du kan nyte showet selv om været ikke er bra. Det er uansett lurt å ha med seg skiftetøy for å unngå å bli forkjølet.

Bestill en 2-dagers utflukt på cruiseskipet Maid of the Mist

2. Ta med barna til Cave of the Winds og la dem bli forbløffet over heisen

Begynn ved Cave of the Winds| ©Deborah Osborne
Begynn ved Cave of the Winds| ©Deborah Osborne

Det finnes mange steder med fantastisk utsikt over Niagarafallene, men nederst i elven finner du et helt spesielt sted: Cave of the Winds. Hvis du bestiller et besøk, enten som en del av en organisert tur eller på egen hånd, kan barna ta en heis opp til en plattform som fører til en av de mest fantastiske utsiktene over fossen.

Vær advart, du har fossen over deg, så regn med å bli våt, selv om det selvfølgelig bare gjør det enda morsommere for de små.

Bestill en guidet tur til Niagarafallene med inngangsbilletter til grotten

3. Sørg for at barna får med seg noen filmaktige opplevelser hjem

Utsikt fra restauranten Skylon Tower| ©Mark
Utsikt fra restauranten Skylon Tower| ©Mark

Aldri før har høyden vært så nær: På bare 52 sekunder tar heisen i Skylon Tower deg opp til øverste etasje, som ligger... 230 meter opp. Og det er ikke alt, for det finnes en restaurant i en roterende etasje, slik at du ikke går glipp av noe mens du spiser. Hvis du vil slå på stortromma, kan du faktisk bestille en Niagara Falls-tur med helikoptertur og lunsj på Skylon Tower.

Fra observasjonsdekket har du ikke bare utsikt over fossen, men også over USA og Canada. Anbefales spesielt på slutten av dagen, når byens lys begynner å tennes - fantastisk!

Bestill helikoptertur over fossen og lunsj på Skylon Tower

4. Nyt et fyrverkeri som avslutning på dagen

Fyrverkeri ved fossen| ©Romain Pontida
Fyrverkeri ved fossen| ©Romain Pontida

På fredager, lørdager og helligdager er det fyrverkeri som gjør Niagarafallene enda mer spesielle.

Selv om utsikten fra Skylon Tower er privilegert, kan du nyte fyrverkeriet ved foten av fossen. Du kan også benytte anledningen til å bestille en kveldstur til Niagarafallene. En fryd for sansene, både for barn og voksne, og en perfekt avrunding på besøket.

Bestill en natttur i Niagarafallene

5. Ta en av turene i delstatsparken for å nyte den fantastiske naturen

Utsikt over Whirlpool State Park| ©Niagara Falls Page
Utsikt over Whirlpool State Park| ©Niagara Falls Page

Hvis barna er av friluftstypen, er dette turen for dere. Whirlpool State Park byr på en fantastisk utsikt over fossen. Klatringen til toppen er litt bratt, men det er vel verdt det, og på toppen av parken er det plass til en piknik med utsikt over Niagara-elven. Ikke gå glipp av det!

Du trenger ikke å bestille billetter eller betale ekstra - bare følg de merkede stiene i barnas tempo til rasteplasser og utsiktspunkter.

6. La barna lære mens de har det gøy i fugleparadiset Bird Kingdom.

Skarlakansrøde ibiser i Fugleriket| ©Gary J. Wood
Skarlakansrøde ibiser i Fugleriket| ©Gary J. Wood

Bird Kigdom er en av Niagaras mest berømte attraksjoner, ikke overraskende, siden det er verdens største fuglepark med frittgående fugler. Ja, det stemmer: en enorm bygning innredet for frittflyvende fugler.

Turen inkluderer en utstilling om Niagarafallene og fugler, men den mest populære delen er den hvor du kan komme tett på dyrene. Det er veldig spennende! Barna elsker å holde papegøyer og araer, eller se andre dyr som slanger, skilpadder og til og med skjeggagamer på nært hold. Hvis du gjør litt research før dere drar, kan du forklare barna hvilke dyr de skal se, og besøket blir både lærerikt og morsomt.

7. Hvem sa skummelt? For de modigste barna er det zip-line!

Niagara Zipline| ©Matt Clare
Niagara Zipline| ©Matt Clare

Vi har vel alle kjent på adrenalinkicket når vi tar en zip-line og slutter å berøre bakken? Forestill deg at den aktuelle zip-linen beveger seg i 70 km/t nedover den spektakulære nedstigningen mot Niagarafallene. Den opplevelsen glemmer du aldri!

Zip-linen passer for barn fra syv år og oppover, men opp til tretten år må de være i følge med en voksen. Gleder du deg allerede? Billetter fås i billettkontoret ved foten av Clifton Hill og koster ca. 50 euro per person.

8. Gå sammen langs Clifton Hill, en unik gate i byen

Gaten Clifton Hill| ©Jorge Láscar
Gaten Clifton Hill| ©Jorge Láscar

Det er ikke utengrunn at Clifton Hill er kjent som "verdens mest berømte forlystelsesgate": Det er en fornøyelsespark ti minutter fra fossen. Barna vil ha det kjempegøy med spøkelseshusene, minigolfbanen med dinosaur-tema eller det 54 meter høye pariserhjulet med en utsikt som på klare dager strekker seg... helt til Ontario!

Uansett hva de små liker, er det mye å oppdage på Clifton Hill. For de voksne finnes det også suvenirbutikker og museer for de nysgjerrige: Guinness World Records Museum, Ripley's Museum og 4D Theatre of Oddities. Et komplett og perfekt opplegg hvis du velger en todagers tur til Niagarafallene i stedet for en dagstur.

9. Ta med barna på lunsj på Rainforest Café

Inne i Rainforest Café| ©Sue Thompson
Inne i Rainforest Café| ©Sue Thompson

Vi vet alle at mat kan være et vanskelig tema når man reiser med barn, men ta det med ro, Clifton Hills mattilbud er også svært variert. Selv om det aldri skader å ta med noe å bite i eller å ha barnas favorittsnacks for hånden, kan du finne alt fra hurtigmat til kvalitetsmat på Clifton Hill.

Og hvis du ikke bare vil spise, men også få en unik opplevelse, kan du besøke Rainforest Café: en temarestaurant som åpner dørene mot regnskogen. Inne er det tropisk atmosfære med vegetasjon, dyr, stemningsfulle lyder og av og til tordenvær. Når det gjelder spisesteder ved Niagarafallene, er det også mange alternativer - sjekk dem ut før du kommer til parken!

10. Hvis du liker sommerfugler, kommer du til å elske det!

Sommerfuglkonservatorium nær fossen| ©Robert Linsdell
Sommerfuglkonservatorium nær fossen| ©Robert Linsdell

Ni kilometer nord for Niagarafallene ligger Butterfly Conservatory, der et mangfold av arter flyr over 40 hektar. Her kan du observere over to tusen sommerfugler av seksti forskjellige tropiske arter.

Hvis du vil at barna skal få med seg hele opplevelsen, anbefaler jeg at de har på seg fargerike klær den dagen, for da er det større sannsynlighet for at sommerfuglene tiltrekkes av disse fargene og setter seg ned slik at de små kan observere dem på nært hold.

11. Ta en tur med barna til Niagara on the Lake: områdets perle

Gatene i Niagara on the Lake| ©A Yee
Gatene i Niagara on the Lake| ©A Yee

Hvis du vil ha en rolig ferie med de minste, finnes det en by like nord for fossen som byr på perfekte omgivelser. Byen heter Niagara on the Lake etter innsjøen den ligger ved, og er omgitt av hytter som det er en fryd å vandre gjennom.

I denne lille byen kan barna vandre rundt i et mer avslappet kulturelt og naturlig miljø enn det som har dannet seg rundt Niagarafallene. Landskapet i den lille byen er godt tilrettelagt for en dag med sightseeing med familien.

Tips til hvordan du organiserer en tur med barn til Niagarafallene

Barn i Niagara| ©Illini Gardner
Barn i Niagara| ©Illini Gardner

Planlegg turen på forhånd

Det er ikke alltid like lett å koordinere smakene til hele familien, spesielt ikke når man reiser med barn, men som du har sett, har Niagara Falls mange forskjellige attraksjoner. Det kan være en opplevelse å planlegge turen sammen, slik at dere kan velge det dere liker best.

Forklar hva de skal se

For å få mest mulig ut av turen kan du gi barna en ramme for å få mest mulig ut av turen, for eksempel med filmer som Pixars "Opp" eller "Pirates of the Caribbean".

Skaff billetter på forhånd

Det viktigste er å bestille turen til Niagarafallene på forhånd. Også når du først er der, enten du skal spise på Skylon Tower eller seile på Maid of the Mist-cruise, er det best å bestille eller skaffe billetter på forhånd.

Husk å bruke passende klær og fottøy

Et besøk til Niagarafallene byr på mye aktivitet for både barn og voksne, men for barn er det enda viktigere at de har på seg behagelige klær som de kan kose seg i fullt monn i, og selvfølgelig at de har skiftetøy og ikke bruker nye sko på dagen.