New York Sightseeing Pass

Med Sightseeing Pass får du "flat rate"-tilgang til New Yorks attraksjoner til en overkommelig pris.

Alex Grande

Alex Grande

8 minutter lest

New York Sightseeing Pass

Utsikt over Manhattan fra helikopteret | ©Hellotickets

Hvis du leser dette, er det fordi du gleder deg til å spise deg gjennom New York på din neste reise. New York Sightseeing Pass er en av dem.

Turistkort

New York Sightseeing Dagpass

Få tilgang til New Yorks beste attraksjoner til en lavere pris.

Med dette turistkortet får du tilgang til de beste attraksjonene i New York i løpet av turen. Du betaler for de dagene du ønsker å bruke det - anbefales for offroad-reisende som ikke vil gå glipp av noe!

New York Sightseeing Pass er et sightseeingkort som gir deg tilgang til de viktigste attraksjonene og severdighetene i New York. Sightseeing Pass har, i likhet med andre sightseeingkort, flere fordeler: Du sparer penger og tid på å stå i kø og unngå billettluker ved hver enkelt attraksjon.

Hvis du skal besøke New York i ti til femten dager, er dette det perfekte passet for deg, ettersom du sparer rundt € 30 per dag sammenlignet med å kjøpe en enkeltbillett til hver attraksjon, for ikke å snakke om rabattene i butikker og restauranter som kan hjelpe deg med å spare enda mer.

I likhet med New York Pass fungerer New York Sightseeing Day Pass på dagsbasis, og hver dag er gyldig fra aktivering til midnatt. Det har noen forskjeller fra de andre New York Sightseeing Passene, som for eksempel at det inkluderer kreditt som du kan bruke på attraksjoner og et gratis måltid på en restaurant du velger fra en liste over populære steder i New York City.

Slik velger du riktig sightseeingkort for reisen din

Utsikt over byen fra The Edge| ©Hellotickets
Utsikt over byen fra The Edge| ©Hellotickets

Avhengig av hvilken type tur du foretrekker

Dagspass: Du velger selv hvor mange dager passet skal være gyldig, og de er ideelle hvis du vil gå fra en attraksjon til en annen og oppleve New York uten å gå glipp av noe. New York Sightseeing Day Pass er et av dem. 2. Attraksjonspass: Disse gjelder for et fast antall attraksjoner som du velger når du kjøper passet. Hvis du vil nyte New York i ro og mak og gå deg vill som du vil.

Avhengig av hvilke attraksjoner du ønsker å besøke

Det andre du må vite er hva du vil se i New York. Jeg anbefaler at du lager en liste over de stedene (museer, utsiktspunkter, turistattraksjoner) du vil besøke, slik at du kan beregne hvor mye billettene koster hver for seg og se om prisen på passet er verdt det.

Når det er sagt, hvis du velger mellom flere pass og vet at du vil besøke One World Observatory, er New York Sightseeing Pass det eneste som inkluderer skyskraperen. Det inkluderer også en 72-timers billett til sightseeingbussen, i motsetning til de fleste sightseeingpass som inkluderer en 24-timers billett.

Hva er inkludert i Sightseeing Pass

Utsikt over byen fra One World Observatory| ©Hellotickets
Utsikt over byen fra One World Observatory| ©Hellotickets
 • Det eneste passet som inkluderer One World Observatory
 • Lunsj eller middag på en restaurant etter eget valg (fra en liste over utvalgte restauranter)
 • 40 kroner å bruke på turer, attraksjoner (som Empire State Building), Broadway-show og cruise
 • Tilgang til 115 attraksjoner (inkludert One World Observatory, Top of the Rock, Madame Tussauds, Madison Square Garden Tour og Radio City Music Hall Tour).

New York Sightseeing Flex Pass

Med New York Sightseeing Flex Pass kan du betale per attraksjon i stedet for per dag. Ellers inkluderer det det samme som den vanlige versjonen.

Jeg anbefaler dette alternativet hvis du har en klar idé om hva du ønsker å se i New York, eller hvis du liker å reise i ro og mak uten å måtte presse så mye som mulig inn i et sightseeingpass. På denne måten kan du besøke en eller to attraksjoner om dagen, innimellom sightseeing, shopping og besøk på gratisattraksjoner.

Bestill New York Sightseeing Pass Flex-alternativet

Inkluderte attraksjoner

One World Observatory| ©Hellotickets
One World Observatory| ©Hellotickets

En liten ulempe med New York Sightseeing Pass er at alle billettene til attraksjonene er tidsbegrensede. Før du leser listen over hovedattraksjonene som er inkludert i passet, bør du ha dette i bakhodet, da det reduserer fleksibiliteten i reiseopplegget ditt.

One World Observatory

One World Observatory ligger i One World Trade Center, den høyeste skyskraperen i New York (og USA), og er en hyllest til tvillingtårnene som ble ødelagt 11. september 2001. I tillegg til observasjonsdekket inneholder One World Observatory interaktive aktiviteter, butikker, restauranter... Du får se Hudson River og Frihetsgudinnen på nært hold, i tillegg til Brooklyn Bridge.

 • Pris: Vanlig inngangsbillett koster €32 per voksen og €27 per barn (inkludert Sightseeing Pass). Barn under 5 år har gratis adgang. Den kombinerte billetten koster €42 per voksen og €36 per barn, og gir deg tilgang til begge utsiktsplattformene.
 • Slik fungerer passet: Du trenger ikke å kjøpe billett, men du må vise frem passet ditt for å få tidsbestemt adgang, så vær oppmerksom på at du kan måtte vente. Du må også gjennom sikkerhetskontrollen.
 • Om attraksjonen: Den er åpen fra kl. 9.00 til 21.00, og besøket varer vanligvis mellom 45 og 60 minutter.

Empire State Building

Det sier seg selv at det er et must å bestige Empire State Building når du reiser til New York: Dette er en av de mest ikoniske bygningene i New York, og det er også mulig å besøke observatoriet for å få en av de beste utsiktene over Manhattan sentrum.

 • Pris hvis du kjøper billetten separat: fra 35 euro.
 • Slik fungerer passet: Hopp over køen for å kjøpe billetter og gå rett til sikkerhetskontrollen, der du kan vise passet ditt og bli sluppet inn. Vær oppmerksom på at New York CityPASS® inkluderer to billetter til forskjellige tidspunkter til Empire State Building.
 • Om attraksjonen: Åpent fra kl. 8.00 til 14.00, og et typisk besøk varer i 2 timer.

Top of the Rock

Top of the Rock (som ligger på Rockefeller Plaza) tilbyr den beste ut sikten over New York fra en skyskraper - det er her alle de flotte postkortbildene av Empire State er tatt.

Hvis du er lidenskapelig opptatt av fotografering, vil du bli forbløffet over bildene du kan ta av dette ikonet for New Yorks arkitektur, spesielt hvis du klatrer opp til Top of the Rock ved solnedgang eller en tåkete morgen. Som en bonus får du også se One World Observatory og Frihetsgudinnen som om den var en leke.

 • Pris: Entré til Top of the Rock koster € 35 (voksne) og € 30 (barn). Barn under 6 år har gratis adgang.
 • Slik fungerer passet: Du kan bruke passet ditt til å få en tidsbestemt billett på nettet, eller vise frem passet ditt i billettkontoret for å få billetten validert.
 • Om attraksjonen: Åpningstidene er fra kl. 8.00 til midnatt (siste heis opp er kl. 23.00). Et gjennomsnittlig besøk varer ca. en time.

Frihetsgudinnen

Frihetsgudinnen representerer New York City som intet annet monument i verden. Det er fantastisk å se den på nært hold, og nesten enda mer imponerende er utsikten over Manhattan fra Liberty Island. For å besøke den må du ta en ferge fra Battery Park, og med New York Sightseeing Pass trenger du ikke å tenke på billetten, for den er inkludert. Det inkluderer også fergen til Ellis Island.

 • Pris: Billetten med adgang til sokkelen koster € 24 per voksen og € 15 per barn. Billetten med adgang til kronen koster € 28 per voksen og € 22 per barn. Vær oppmerksom på at det er begrenset til 4 billetter per person, og at de ikke kan overføres, da du må sette dem i ditt eget navn og vise dem personlig.
 • Om attraksjonen Du kan besøke Frihetsgudinnen fra kl. 9.30 til 17.25. Et typisk besøk varer rundt 4-5 timer.

Hop on Hop Off-sightseeingbuss

New York Sightseeing Pass inkluderer CitySightseeings "Best of Manhattan"-tur, der du, som navnet antyder, får se alle de viktigste severdighetene på Manhattan i løpet av 6 timer. Det inkluderer også et sightseeingcruise som avslutning på besøket. Nedenfor finner du mer informasjon om de viktigste stoppene på turen. Les mer om de beste Hudson River-cruisene her.

9/11-minnesmerket og -museet

9/11 Memorial and Museum er utvilsomt et av de mest spesielle besøkene på turen. For et øyeblikk må byens kaos og dynamikk vike for et øyeblikk av erindring og en historisk hyllest til ofrene for det mest beryktede terrorangrepet i moderne historie. Minnesmerket ligger på gaten, ved siden av tvillingtårnene, mens museet derimot krever inngangsbillett.

 • Pris: 9/11 Memorial er gratis og åpent for publikum. En billett med omvisning på 9/11-museet koster 42,50 euro per voksen.
 • Slik fungerer passet: Hopp over billettkøen, gå direkte til sikkerhetskontrollen og vis frem passet for direkte adgang til 9/11-museet.
 • Om attraksjonen: Åpent fra kl. 9.00 til 20.00 og til kl. 21.00 på fredager og lørdager. De fleste tar en 2-timers omvisning.

Naturhistorisk museum

Natural History Museum er den perfekte måten å avrunde turen med en kulturell og interessant attraksjon. Den permanente utstillingen er viet jordens historie, med svært interessante utstillinger om livet i havet, fossiler og meteoritter. Hvis du ikke har tid til å besøke mer enn ett eller to museer, er dette for meg et av de beste.

Museum of Modern Art (MoMA)

MoMA er et must i New York hvis du med egne øyne vil se en ekstraordinær utstilling av kunstverk som har definert det forrige århundret. Her kan du se kunstverk som Van Goghs berømte "Stjernenatt" og malerier av blant andre Monet, Pollock, Mondrian, Hellen Frankenthaler og Andy Warhol.

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Dette museet er som skapt for ingeniørfans. Her får du en unik mulighet til å se inn i hangarskipet Intrepid, som har en rekke fly og helikoptre fra ulike tidsepoker, ubåten Growler, som kan utforskes i sin helhet, og supersonisk jetfly av typen Concorde.

Før du kjøper

Sightseeingbussen| ©Hellotickets
Sightseeingbussen| ©Hellotickets

Nå som du vet hva som er inkludert i New York Sightseeing Pass og hvilke fordeler det gir, får du her en oppsummering som kan hjelpe deg med å ta en beslutning:

New York Sightseeing Pass er noe for deg hvis:

 • Du ønsker å besøke One World Observatory
 • Du ønsker å bestige alle New Yorks tre skyskrapere
 • du elsker bussturer
 • Du har et stramt budsjett for reisen til New York City.
 • Du liker å planlegge turen på millimeteren

Du kan velge mellom én og ti dager med dette kortet, men min anbefaling er å unngå endagskortet, da det mest sannsynlig ikke vil fungere for deg. Det beste er å velge tre, fem eller syv dager, som med fire eller fem attraksjoner per dag vil spare deg for mye penger.

Flex-alternativet er sannsynligvis det beste valget hvis:

 • Du liker å reise uten for mye rigid planlegging.
 • Du skal være i New York i mange dager
 • Du ønsker å besøke en bestemt kombinasjon av attraksjoner i New York.

Hvis du reiser med barn

Det finnes et barnepass for barn i alderen 3-12 år som du kan kjøpe til en lavere pris enn voksenpasset. Ett dagspass for barn koster for eksempel 28 euro mindre enn voksenpasset, men hvis du kjøper et 10-dagerspass, er forskjellen mellom voksenpasset og barnepasset over 150 euro.

Andre tilgjengelige pass

Chrysler-bygningen| ©Hellotickets
Chrysler-bygningen| ©Hellotickets

Hvis du fremdeles ikke er sikker på om Sightseeing Pass er det beste alternativet for deg, bør du huske at det finnes tre andre pass. Jeg har laget en praktisk guide til hvert av dem og en artikkel om fordeler og ulemper, slik at du enkelt kan sammenligne dem. Her er lenkene nedenfor: