Billetter og Omvisning i 9/11 Memorial i NYC

9/11 markerte et vendepunkt i USAs historie, og minnesmerket og museet er den beste hyllesten til ofrene og heltene.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutter lest

Billetter og Omvisning i 9/11 Memorial i NYC

Hyllest til ofrene for 11. september 2001 på Ground Zero | ©Hellotickets

Ground Zero og 9/11 Memorial er ærefryktinngytende, men gir deg en kontekst til New Yorks nyere historie som vil endre ditt syn på hendelsen som sjokkerte verden. 9/11-museet går også dypere inn i de sosiale og politiske konsekvensene.

Til minne om 11. september-angrepene kan du i dag besøke museet, minnesmerket, Ground Zero og World Trade Center. Slik besøker du 9/11 Memorial og 9/11 Museum.

Inngang uten kø

Billetter til minnesmerket for 9/11 og nasjonalmuseet i New York

Hopp over køene på 9/11-museet

Den mest praktiske og økonomiske måten å få tilgang til 9/11-museet på er å kjøpe disse billettene på nettet og på forhånd.

En ting du bør vite før du drar til Ground Zero, er at 9/11 Memorial og 9/11 Museum er to forskjellige ting. 9/11 Memorial er et minnesmerke som ligger på fundamentet til det som tidligere var tvillingtårnene, og 9/11 Museum er et underjordisk anlegg under Ground Zero som huser en utstilling om 9/11-angrepene og ettervirkningene av dem.

For å besøke 9/11 Museum trenger du bare å kjøpe denne billetten. Når du bestiller billettene, må du velge en tidsperiode for besøket, som vanligvis er ca. to og en halv time fra åpningstid.

Med museets APP kan du i tillegg til å få tilgang til interaktive deler av utstillingen som du ikke kan se på annen måte, lytte til en komplett audioguide på spansk slik at du ikke går glipp av noe.

Anbefales hvis... du ønsker å lære mer om hendelsene 11. september 2001, som preget USAs og verdens historie, og med denne kombinasjonsbilletten trenger du ikke å bekymre deg for noe og kan bare fokusere på opplevelsen.


Hva er inkludert i billetten til 9/11 Memorial & Museum?

Pauls Chapel, som overlevde angrepene.| ©Hellotickets
Pauls Chapel, som overlevde angrepene.| ©Hellotickets

Pauls Chapel, som overlevde angrepene. Med denne billetten kan du besøke både det som nå er minnesmerket og 9/11-museet.

Det som tidligere var World Trade Center, er nå en park med eiketrær, og i midten av parken står de to fontene som utgjør 9/11 Memorial. Som en hyllest til ofrene for terrorangrepene den 11. september 2001 er navnene på dem som mistet livet den dagen inngravert på fontenenes ytterkanter.

Fontenene og navnene på ofrene er opplyst om natten, noe som gir stedet en spesiell atmosfære. Hvis du bestiller billetter til 9/11 Museum and Memorial, får du en grundig innføring i hva som skjedde den dagen.

Deretter kan du fullføre turen ved å besøke National 9/11 Museum i ro og mak og bruke så mye tid du vil. Hvis du i stedet foretrekker å ta turen sammen med en ekspertguide som kan hjelpe deg med å sette alt du ser inn i en sammenheng, anbefaler jeg denne 9/11 Memorial and Ground Zero Tour

.

Kjøp billetter til 9/11 Memorial og National 9/11 Museum

Hvor 11. september-monumentet og -museet ligger, og hvordan du kommer deg dit

Kart over nedre Manhattan som viser 9/11 Memorial og 9/11 Museum
Kart over nedre Manhattan som viser 9/11 Memorial og 9/11 Museum

For å komme til Ground Zero, som ligger på 180 Greenwich Street, anbefaler jeg at du tar undergrunnen til World Trade Center-stasjonen eller Chambers Street-stasjonen.

Her kan du kjøpe billetter til National 9/11 Memorial and Museum

Slik får du tilgang til 9/11 Museum med New York Pass og andre adgangskort

Tilgang til One World Trade Center med Explorer Pass| ©Hellotickets
Tilgang til One World Trade Center med Explorer Pass| ©Hellotickets

Husk at adgang til 9/11-museet er inkludert i alle de store turistpassene i byen: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Hvis du kjøper et av disse passene, får du tilgang til museet, men du får ikke den dybden som en lokalguides kommentarer tilfører besøket ditt.

Du kan også kjøpe denne kombinasjonen av Nasjonalmuseet og 9/11 Memorial med inngang til One World Observatory, som lar deg gå opp til det beste observatoriet i området og få den mest fantastiske utsikten over finansdistriktet og nedre Manhattan.

Bestill et New York City Pass

Slik er et besøk på 9/11-museet

9/11-minnesmerket
9/11-minnesmerket

Du går inn i 9/11-museet gjennom en paviljong som ligger i minnesmerket. Du går ned i det underjordiske anlegget, der det første du ser er Vergils sitat "Ingen dag skal slette deg fra tidens minne" i rommet som kalles Memorial Hall.

Etter hvert som du beveger deg gjennom rommet under World Trade Center, kommer du inn i Foundation Hall, museets hovedrom, der det mest fremtredende elementet er "Last Column". Dette var den siste delen av bygningen som ble fjernet under arbeidet med å fjerne ruinene fra tvillingtårnene, og den er dekket av inskripsjoner og signaturer fra de som var involvert i gjenoppbyggingsarbeidet på Ground Zero.

Kjøp billetter til National 9/11 Memorial and Museum

Slik er museets utstillinger

TV- og radioantennesegmentet
TV- og radioantennesegmentet

Museets to hovedutstillinger er In Memoriam, som er en hyllest til ofrene for terrorangrepene i 2001 og bombingen av World Trade Center i 1993, og 11. september 2001, en minutt-for-minutt-kronologi over hva som skjedde den dagen og en refleksjon over hvordan verden vi lever i i dag har blitt formet av angrepene på tvillingtårnene.

I hele museet finner du en samling av 60 000 gjenstander som er hentet ut fra ruinene av tvillingtårnene, og som forteller historien om 11. september gjennom ulike perspektiver, inkludert førstepersonsberetninger, dokumenter og eiendeler.

Kjøp billetter til National 9/11 Memorial and Museum

Åpningstider for 9/11 Memorial and Museum

9/11-museet om natten| ©onas mer
9/11-museet om natten| ©onas mer

Både 9/11 Memorial og 9/11 Museum er åpne alle dager i uken (unntatt 11. september, da de er stengt for publikum på grunn av en minnestund). 9/11 Memorial og 9/11 Museum er åpne fredag og lørdag fra kl. 9.00 til 21.00 (siste adgang kl. 19.00), mens de torsdag til søndag er åpne fra kl. 9.00 til 20.00 (siste adgang kl. 18.00).

Når bør du besøke museet?

Jeg anbefaler at du besøker museet ved åpningstid for å oppleve høytideligheten og intimiteten i utstillingen. Hvis det er noe museet kan kritiseres for, er det at minimalismen og atmosfæren det forsøker å skape, ikke er helt forenlig med et stort antall turister.

Praktisk informasjon før besøket

9/11-minnesmerket
9/11-minnesmerket
  • Prøv å komme så tidlig som mulig til Ground Zero for å unngå folkemengdene og få en mer personlig og fredelig opplevelse. Stedet fortjener det. Alternativt kan du besøke minnesmerket om kvelden for å oppleve en mer tilbaketrukket atmosfære.
  • Det er alltid gratis å besøke minnesmerket, men du kan også komme gratis inn på museet på torsdager fra kl. 17.00.
  • Du kan ta bilder både ved minnesmerket og i museet.

Alex' reisetips

Du kan gjøre besøket på 9/11-museet enda mer innholdsrikt med augmented reality-appen "Explore 9/11".

Litt historie: 11. september 2011

En hyllest til ofrene| ©Hellotickets
En hyllest til ofrene| ©Hellotickets

Jeg har vanskelig for å glemme den tirsdagen i september da jeg og broren min nettopp hadde kommet hjem fra skolen og skrudde på TV-en som vanlig for å spille på videospillkonsollen, men aldri fikk skiftet kanal: Vi var helt oppslukt av bildene av tvillingtårnene som kollapset i en svart røyksky, gjentatt om og om igjen på nyhetene.

Vi hadde nettopp kommet tilbake til Madrid etter å ha bodd i New York i nesten sju år, så bildene kom fra stedet vi fortsatt betraktet som vårt hjem.

Hvis du leser dette, er det stor sjanse for at du også har en historie å fortelle om 11. september. Hvis du ikke var i New York, satt du sannsynligvis hjemme og så på nyhetene i fullstendig sjokk, akkurat som meg. Hvis du bodde i New York, er historien din en helt annen, og det er nettopp denne historien som fortelles på 9/11 Memorial and Museum i New York.

Kjøp billetter til National 9/11 Memorial and Museum i New York

Spisesteder i området rundt 9/11 Memorial and Museum

Delmonico's| ©Mark Susina
Delmonico's| ©Mark Susina

Siden det ligger midt i finansdistriktet, er det ikke så mange restauranter i 9/11 Memorial and Museum-området, men det finnes et par steder som er verdt å besøke:

  • Delmonico's - Et relativt dyrt steakhouse, men som scorer ganske høyt på TripAdvisor.
  • Leo's Bagels - Et sted hvor du finner den typiske New York Bagel som jeg anbefaler til alle jeg kjenner som reiser til New York.
  • Hvis du er ute etter noe raskt, har The Oculus mange restauranter og hurtigmatkjeder (som alle kjøpesentre i USA): Starbucks, Dunkin Donuts, Eataly, Shake Shack....

The Oculus

Inne i Oculus| ©Hellotickets
Inne i Oculus| ©Hellotickets

Apropos The Oculus, jeg anbefaler at du tar turen innom når du besøker World Observatory. Det er en bygning med en helt spesiell utforming som huser World Trade Center-togstasjonen og et kjøpesenter med butikker, restauranter og kafeer.

Hvis du er glad i å fotografere eller er på jakt etter de beste bildene til Instagram, er dette det perfekte stedet å legge til på listen over severdigheter du ikke må gå glipp av i New York. Oculus er åpent fra kl. 10.00 til 20.00 mandag til lørdag og fra kl. 11.00 til 19.00 på søndager.

Andre interessante turer i New York

Bli kjent med Manhattan| ©incognito7nyc
Bli kjent med Manhattan| ©incognito7nyc

Hvis du vil lære mer om historien, kulturen og de mest interessante stedene i New York, anbefaler jeg at du tar tre av de mest fremragende turene: Harlem, Contrasts og Upper and Lower Manhattan.

Her er de praktiske guidene jeg har skrevet for hver av dem, i tilfelle du vil ta en titt på dem før du planlegger besøket: Tur kontraster i New York, Tur til Upper og Lower Manhattan y Hvordan man kan besøke en Gospel Gudstjeneste i Harlem, New York City.