Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Billetter og Omvisning i 9/11 Memorial i NYC

11. september markerte et vendepunkt i USAs historie, og minnesmerket og museet er den beste hyllesten til ofrene og heltene.

Alex Grande

Alex Grande

6 minutter lest

Billetter og Omvisning i 9/11 Memorial i NYC

Hyllest til ofrene for 11. september på Ground Zero | ©Hellotickets

Ground Zero og 9/11 Memorial er imponerende, men gir deg en kontekst til New Yorks nyere historie som vil endre ditt syn på hendelsen som sjokkerte verden. 9/11-museet utforsker også de sosiale og politiske konsekvensene av 11. september mer inngående.

Til minne om 9/11-angrepene kan du i dag besøke museet, minnesmerket, Ground Zero og World Trade Center. Slik besøker du 9/11 Memorial og 9/11 Museum.

Innreise uten kø

Billetter til minnesmerket for 9/11 og nasjonalmuseet i New York

Hopp over køene på 9/11-museet

Den mest praktiske og økonomiske måten å få tilgang til 9/11 Museum er å kjøpe disse billettene på nettet og på forhånd.

En ting du bør vite før du drar til Ground Zero, er at 9/11 Memorial og 9/11 Museum er to forskjellige ting. 9/11 Memorial er et minnesmerke som ligger på fundamentet til det som tidligere var tvillingtårnene, og 9/11 Museum er et underjordisk anlegg under Ground Zero som huser en utstilling om 9/11-angrepene og ettervirkningene av dem.

For å besøke 9/11 Museum trenger du bare å kjøpe denne billetten. Når du bestiller billettene dine, må du velge et tidsrom for å besøke museet, som vanligvis er omtrent to og en halv time fra åpningstid.

Med museets APP, i tillegg til å få tilgang til interaktive deler av utstillingen som du ellers ikke kan se, kan du lytte til en fullstendig audioguide på spansk slik at du ikke går glipp av noe. Når du har bestilt billetten din, vil du motta den på e-post, og alt du trenger å gjøre er å vise den på mobiltelefonen din ved inngangen og gå gjennom sikkerhetskontrollen for å komme inn på museet.


Hva du vil se på 9/11-minnesmerket

Pauls Chapel, som overlevde angrepene.| ©Hellotickets
Pauls Chapel, som overlevde angrepene.| ©Hellotickets

World Trade Center er nå en park med eiketrær, og i midten av den står de to fontenene som utgjør 9/11-minnesmerket, der vannet fosser ned i en foss. Som en hyllest til ofrene for terrorangrepene 11. september er navnene på dem som mistet livet den dagen, inngravert på fontenenes ytterkanter.

Fontenene og navnene på ofrene er opplyst om natten, noe som gir stedet en spesiell atmosfære. Hvis du bestiller billetter til 9/11 Museum and Memorial, kan du få et grundig innblikk i detaljene om hva som skjedde den dagen.

Hvis du foretrekker å fullføre omvisningen med en ekspertguide som hjelper deg med å sette alt du ser i sammenheng, anbefaler jeg denne 9/11 Memorial and Ground Zero Tour, som også inkluderer valgfri adgang til National 9/11 Museum.

Hvor 9/11-minnesmerket og -museet ligger og hvordan du kommer deg dit

Kart over nedre Manhattan som viser 9/11 Memorial and Museum.
Kart over nedre Manhattan som viser 9/11 Memorial and Museum.

For å komme til Ground Zero, som ligger på 180 Greenwich Street, anbefaler jeg å ta undergrunnen til World Trade Center togstasjon, eller å gå til Chambers Street stasjon.

Slik kommer du deg til 9/11-museet med New York Pass og andre pass

Tilgang til One World Trade Center med Explorer-passet| ©Hellotickets
Tilgang til One World Trade Center med Explorer-passet| ©Hellotickets

Husk at inngang til 9/11-museet er inkludert i alle større turistpass i byen: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Hvis du kjøper et av disse passene, får du tilgang til museet, men du får ikke den dybden som en lokal guides kommentarer vil tilføre besøket ditt.

Du kan også kjøpe denne kombinasjonsturen til National Museum og 9/11 Memorial med adgang til One World Observatory, som lar deg gå opp til det beste observatoriet i området for den mest fantastiske utsikten over finansdistriktet og nedre Manhattan.

Bestill et New York City Pass

Hvordan et besøk på 9/11-museet oppleves

9/11-minnesmerket
9/11-minnesmerket

Du kommer inn i 9/11-museet gjennom en paviljong som ligger i minnesmerket. Du vil gå ned i det underjordiske anlegget der det første du vil se er Vergils sitat, "Ingen dag skal slette deg fra tidens minne" i rommet kjent som Memorial Hall.

Når du beveger deg gjennom rommet under World Trade Center, vil du passere inn i Foundation Hall, hovedrommet i museet, der det mest fremtredende elementet er "Last Column". Dette var den siste delen av bygningen som ble fjernet under fjerningen av ruinene fra tvillingtårnene, og den er dekket med inskripsjoner og signaturer fra de som var involvert i redningsarbeidet på Ground Zero.

Slik ser museumsutstillingene ut

Radio- og TV-antenne-segmentet
Radio- og TV-antenne-segmentet

Museets to hovedutstillinger er In Memoriam, som er en hyllest til ofrene for terrorangrepene i 2001 og bombingen av World Trade Center i 1993, og 11. september 2001, en kronologi minutt for minutt over det som skjedde den dagen, og en refleksjon over hvordan verden vi lever i i dag har blitt formet av angrepene på tvillingtårnene.

I hele museet finner du en samling på 60 000 gjenstander som ble berget fra ruinene av tvillingtårnene, og som forteller historien om 11. september gjennom ulike perspektiver, inkludert førstepersonsberetninger, dokumenter og eiendeler.

Bestill ditt besøk til 9/11 Museum

Åpningstider for 9/11 Memorial og 9/11 Museum

Både 9/11 Memorial og 9/11 Museum er åpne hver dag i uken (unntatt 11. september, da de er stengt for publikum på grunn av en minnegudstjeneste). 9/11 Memorial og 9/11 Museum er åpne fredag og lørdag fra kl. 9.00 til 21.00 (siste adgang kl. 19.00), mens torsdag til søndag er de åpne fra kl. 9.00 til 20.00 (siste adgang kl. 18.00).

Når du skal gå

Jeg anbefaler at du besøker museet ved åpningstid for å oppleve utstillingens høytidelighet og intimitet. Hvis det er en kritikk av museet, er det at dets minimalisme og atmosfæren det prøver å skape ikke er helt forenlig med turistmasser.

Praktisk informasjon for ditt besøk

9/11-minnesmerket
9/11-minnesmerket
  • Prøv å komme så tidlig som mulig til Ground Zero for å unngå folkemengdene og få en mer personlig og fredelig opplevelse. Stedet fortjener det. Alternativt kan du besøke minnesmerket om kvelden for å oppleve en mer tilbaketrukket atmosfære.
  • Det er alltid gratis å besøke minnesmerket, men du kan også komme inn i museet gratis på torsdager fra kl. 17.00.
  • Du kan ta bilder både ved minnesmerket og i museet.

Alex' reisetips

Du kan gjøre besøket på 9/11-museet enda dypere med den utvidede virkelighetsappen "Explore 9/11".

Litt historie: 11. september 2011

En hyllest til ofrene| ©Hellotickets
En hyllest til ofrene| ©Hellotickets

Jeg kan nesten ikke glemme den tirsdagen i september da jeg og broren min nettopp hadde kommet hjem fra skolen og slo på TV-en som vanlig for å spille på spillkonsollen, men vi rakk aldri å skifte kanal: Vi var oppslukt av bildene av tvillingtårnene som kollapset i en svart røyksky, som ble gjentatt om og om igjen på nyhetene.

Det var ikke lenge siden vi hadde vendt tilbake til Madrid etter å ha bodd i New York i nesten sju år, så bildene kom fra stedet vi fortsatt betraktet som vårt hjem.

Hvis du leser dette, har du sannsynligvis også en historie å fortelle om 11. september. Hvis du ikke var i New York, satt du sannsynligvis hjemme og så på nyhetene i sjokk, akkurat som meg. Hvis du bodde i New York, vil historien din være veldig annerledes, og det er nettopp denne historien som fortelles på 9/11 Memorial and Museum i New York.

Bestill ditt besøk til 9/11-museet

Hvor du kan spise i området rundt 9/11 Memorial and Museum

Siden det ligger midt i finansdistriktet, er det ikke så mange restauranter i området rundt 9/11 Memorial and Museum, men det finnes et par steder som er verdt et besøk:

  • Delmonico's - Et relativt dyrt steakhouse, men som scorer ganske høyt på TripAdvisor.
  • Leo's Bagels - Et New York Bagel-sted som jeg anbefaler til alle jeg kjenner som reiser til New York.
  • Hvis du leter etter noe raskt, har The Oculus mange restauranter og hurtigmatkjeder (som ethvert kjøpesenter i USA): Starbucks, Dunkin Donuts, Eataly, Shake Shack....

The Oculus

Inne i Oculus| ©Hellotickets
Inne i Oculus| ©Hellotickets

Når vi snakker om The Oculus, anbefaler jeg at du stikker innom når du besøker World Observatory. Det er en bygning med en veldig spesiell design, som huser World Trade Center-togstasjonen og et kjøpesenter der du finner butikker, restauranter og kafeer.

Hvis du elsker fotografering eller leter etter de beste bildene til Instagram, er dette det perfekte stedet å legge til på listen over New York-må-se. Oculus er åpent fra 10:00 til 20:00 mandag til lørdag og fra 11:00 til 19:00 på søndager.

Andre interessante turer i New York

Hvis du vil lære mer om historien, kulturen og de mest interessante stedene i New York, anbefaler jeg at du tar tre av de mest fremragende turene: Harlem, Contrasts og Upper og Lower Manhattan.

Her er de praktiske guidene jeg har skrevet for hver av dem i tilfelle du ønsker å ta en titt på dem før du organiserer besøket ditt: Tur kontraster i New York, Tur til Upper og Lower Manhattan y Hvordan man kan besøke en Gospel Gudstjeneste i Harlem, New York City.