Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

London i desember: arrangementer og aktiviteter du ikke kan gå glipp av

Desember er en av de beste månedene å besøke London. Julen er altomfattende, men det er også andre ting å gjøre - la oss sjekke det ut!

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutter lest

London i desember: arrangementer og aktiviteter du ikke kan gå glipp av

Den store røde bussen | ©Jamie Davies

Den britiske hovedstaden er et fantastisk sted å se når som helst på året, men London i desember har en spesiell sjarm ettersom julestemningen gjennomsyrer alt fra november til begynnelsen av januar, og dette er måneden da byen skinner i all sin prakt.

Vil du vite hva du kan gjøre på en tur til London i desember? Ta en titt på disse 10 fantastiske tingene du kan gjøre og ha det gøy.

1. Hopp på London Sightseeing Bus for å se belysningen

Londons gatebelysning| ©Mark Higham
Londons gatebelysning| ©Mark Higham

London er en av de vakreste byene i verden når vinteren kommer. Spesielt ved juletider når gatene er dekorert med alle slags lys, kranser, lysende figurer og juletrær.

Det er i sentrum du kan se de vakreste julelysene, enten ved å ta en lang spasertur eller ved å ta en billett på Londons sightseeingbuss, som også tar deg rundt i de viktigste områdene, og du kan benytte anledningen til å se både vinterdekorasjonene og de mest populære landemerkene i den britiske hovedstaden.

Noen av de vakreste områdene du ikke må gå glipp av for noen spektakulære bilder er:

 • Regent Street og Oxford Street (i sistnevnte er delen mellom Marble Arch og Oxford Circus vanligvis den mest spektakulære).
 • Carnaby Street i SoHo. Julepynten har et nytt tema hvert år.
 • Covent Garden, en av de vakreste torgene i byen, som er enda mer imponerende i julen. Her er det levende musikk og et gigantisk juletre.
 • Trafalgar Square, med det største juletreet i London, helt fra Norge.

Bestill plass på London Sightseeing Bus

2. Se musikaler i West End

Overvære en forestilling av Les Miserables| ©Aliandro13
Overvære en forestilling av Les Miserables| ©Aliandro13

En fantastisk ting å gjøre på en regnfull dag i London i desember er å gå og nyte West End-musikaler på teateret. London om vinteren er sesongen for musikaler, og du kan føle det i luften.

Forestillingene deres har ingenting å misunne de berømte Broadway-forestillingene. Musikalnumrene er fantastiske og iscenesettelsen er imponerende. Selv om du ikke snakker engelsk, ikke vær redd, for mange av West End-musikalene har blitt filmatisert tidligere.

I julesesongen er det mange som velger å gå på teater for en hyggelig kveld og for å unnslippe kulden, så det er rift om billettene til Londons musikaler .

Hvis du ikke ønsker å stå i endeløs kø ved billettkontoret og ende opp uten billetter, anbefaler jeg deg å kjøpe billetter på nettet i forkant av reisen - du vil reise med ro i sjelen når du vet at du har billettene i kofferten!

Kjøp billetter til musikaler i London

3. Bli med på London Eye og få med deg fyrverkeriet!

Fyrverkeri fra London Eye| ©Amanda Slater
Fyrverkeri fra London Eye| ©Amanda Slater

Byens skyline er fantastisk når som helst på året, men stemningen i London i desember er ekstra spesiell, med alle dekorasjonene og julelysene som pynter gatene og torgene.

Hvis du vil nyte en spektakulær panoramautsikt over den britiske hovedstaden, må du ta turen opp i London Eye, det høyeste pariserhjulet i Europa.

Det som skiller det fra andre observatorier som The Shard, er at det er i konstant bevegelse, slik at du kan se byen fra forskjellige punkter og perspektiver. Du vil også kunne ta noen flotte bilder av de omkringliggende monumentene som Big Ben og Palace of Westminster, St Paul's Cathedral, Tower Bridge, Buckingham Palace, Westminster Abbey og Themsen, blant andre.

Hvis du har lyst på en tur i verdens mest berømte pariserhjul, har London Eye andre åpningstider på nyttårsaften enn resten av kalenderen, ettersom det stenger mye tidligere, rundt kl. 15.00. Husk dette hvis du bestemmer deg for å kjøpe billetter til London Eye på den datoen!

På den dagen anbefaler jeg at du ikke beveger deg for langt fra området, for ved midnatt er det et imponerende fyrverkeri som vil gjøre deg målløs. Dra til bredden av Themsen eller til en av broene over Themsen for å nyte begivenheten på nært hold.

Bestill en omvisning med billett i London Eye

4. Opplev magien i Harry Potter Studios Park

Julepynt i Harry Potter Studios| ©The Wizarding World Team
Julepynt i Harry Potter Studios| ©The Wizarding World Team

London er en magisk by i seg selv, men hvis du besøker byen i desember, er Harry Potter Studios Park et av stedene du ikke kan gå glipp av. Tenk deg å se Galtvort på den mest magiske tiden av året!

Warner Bros. studioene ser ekstra spesielle ut ved juletider. Alt er dekorert med typiske julemotiver for den festlige anledningen.

For eksempel er den store spisesalen dekorert med juletrær, kranser og kranser, i likhet med Gryffindors fellesrom. Andre områder som Den forbudte skog, Diagonallmenningen, Gygrids hytte og modellen av Galtvort slott ser også veldig vinterlige ut ettersom de er dekket av flere lag med filmsnø for å passe til årstidens atmosfære.

Alt i alt ser Harry Potter Studios Park vakkert ut i London, men hvis det allerede er vanskelig å kjøpe billetter til Harry Potter Warner Studios under normale omstendigheter på grunn av den høye etterspørselen fra Muggles, blir denne oppgaven enda mer komplisert til jul.

I innlegget Harry Potter Studios London Park-billetter: hvor og hvordan du kjøper billetter til parken kan du finne informasjon om hvordan du får tak i dem. Og hvis du til slutt, selv med en trylleformulering, ikke kan få tak i dem, kan du i innlegget Harry Potter London-lokasjoner se noen alternativer for å nyte Potter-universet i London.

Kjøp billetter til Harry Potter Studios London

5. Besøk Winter Wonderland messen i Hyde Park

Hyde Park Winter Wonderland| ©TimeOut
Hyde Park Winter Wonderland| ©TimeOut

Juleni London ville ikke vært det samme uten Winter Wonderland, byens største julemarked. Et lite juleparadis som ligger i Hyde Park, Londons mest populære park.

Inne er det mange steder å besøke og ting å gjøre. For eksempel et stort loppemarked hvor du kan kjøpe forskjellige suvenirer eller gaver til dine kjære. Det er også morsomme attraksjoner som en skøytebane, et sirkus, en karusell, en berg-og-dal-bane eller et pariserhjul hvorfra du har fantastisk panoramautsikt over Hyde Park. Det er til og med et barneområde kalt Santa Land for yngre barn.

Det er åpent fra midten av november til begynnelsen av januar, og for å få tilgang til det må du skaffe deg en billett på nettstedet Winter Wonderland.

Jeg anbefaler å gå rundt middagstid og bli inne i parken til det blir mørkt, da vil du kunne se den fargerike lysfestivalen som pryder messen.

Bestill en sykkeltur gjennom Londons parker

6. Gå på skøyter på Londons skøytebaner

Gå på skøyter| ©Ungry Young Man
Gå på skøyter| ©Ungry Young Man

En av mine favorittaktiviteter i London i desember er å gå på skøyter på en av skøytebanene som settes opp i den britiske hovedstaden når det kalde været kommer.

Det er mange å velge mellom, og de ligger alltid på sentrale steder rundt om i byen, så mens du skøyter kan du nyte den vakre utsikten over det omkringliggende landskapet og landemerkene. I tillegg får du noen flotte bilder!

Her er noen av Londons skøytebaner du kan besøke:

 • Somerset House: Mange turister vet ikke om det, men om vinteren er det en gigantisk skøytebane på Somerset House Square. Skøytemiljøet er vakkert, med den nyklassisistiske bygningen bak den, markedet som omgir den og juletreet som presiderer over det - et vidunder!
 • Winter Wonderland: Inne i dette julemarkedet i Hyde Park finner du denne flotte skøytebanen. Du kan gå midt på dagen eller i skumringen når lysene på messen begynner å bli slått på.
 • Natural History Museum: Dette er et annet av de vakreste stedene å gå på skøyter i London i desember, ettersom skøytebanen ligger foran det vakre Natural History Museum. Det er også et vakkert juletre i sentrum som du kan snurre rundt.

7. Dra ut for å gjøre gode kjøp på andre juledag

På tilbudsjakt andre juledag| ©Chickenwaddle77
På tilbudsjakt andre juledag| ©Chickenwaddle77

Hvis du tilbringer julen i London, bør du notere Boxing Day 26. desember i kalenderen din, en høytid som starter salget og rabattene i mange av byens butikker.

Og for et røverkjøp det er! Det finnes steder der du kan gjøre gode kjøp med 50 % rabatt på andre juledag. Boxing Day er en utmerket mulighet til å kjøpe noen suvenirer og også noen gaver til dine kjære.

Her er noen av de beste områdene i London for shopping:

 • Oxford Street
 • Regent's Street
 • Camden High Street
 • Soho
 • Covent Garden
 • Portobello Road
 • King's Road

Så finn frem et kart over byen, åpne øynene og ha kortet klart... for det kommer til å ryke!

8. Lytt til julesanger på Trafalgar Square

Julesanger på Trafalgar Square| ©Kathleen Tyler Conklin
Julesanger på Trafalgar Square| ©Kathleen Tyler Conklin

Trafalgar Square er en av Londons mest berømte plasser. Selv om det vanligvis er et veldig livlig og travelt sted når som helst på året, er det enda mer livlig om vinteren.

Londonere og turister samles der for å ta bilder med det gigantiske juletreet foran National Gallery, nyte julelysene og også julesangene som synges hver kveld i desember av forskjellige kor ved siden av treet.

Showet er gratis! Så hvis du vil føle den engelske julestemningen, anbefaler jeg deg å gå en tur gjennom Trafalgar Square i London i desember.

9. Ta en spasertur gjennom Southbank Winter Market, et eventyrlig marked

På Southbank Centre Winter Market| ©Pete Woodhead
På Southbank Centre Winter Market| ©Pete Woodhead

Et av de vakreste julemarkedene du kan besøke i London i desember er Southbank Winter Market, som du finner ved siden av London Eye i Southbank, promenaden som ligger på sørbredden av Themsen.

Det som gjør Southbank-markedet spesielt er at det er inspirert av de typiske tyske tremarkedene dekorert med kranser og lys av alle slag. Utseendet er helt eventyrlig!

Jeg anbefaler deg å stikke innom her en ettermiddag for å ha det bra. I tillegg til å vandre rundt i hver bod på jakt etter suvenirer eller gaver å ta med hjem, kan du også benytte anledningen til å fråtse i matbodene på markedet.

Når du er sliten, kan du ta en pause og lene deg tilbake for å nyte atmosfæren. Southbank Winter Market arrangerer vanligvis også livemusikk og kunstforestillinger for allmennheten, og det koster ingenting.

10. Prøv gløgg, smaken av Londons jul

En smak av gløgg| ©Anastasia Tyavina
En smak av gløgg| ©Anastasia Tyavina

Når du er i London i desember, kan du benytte anledningen til å forsone deg med det britiske kjøkkenet. Det er sant at det ikke har et godt rykte i verden, men de har små ting som er veldig velsmakende og som vil ombestemme deg.

Dette er tilfellet med gløgg, en varm drikke som drikkes spesielt til jul når det er iskaldt. Den lages med rødvin, som tilsettes fruktbiter, kanel og andre krydder for å oppnå den karakteristiske søte smaken.

Du vil se hvordan den hjelper deg med å få kroppen tilbake i form på kalde dager! Du finner den på mange av julemarkedene rundt om i byen. Ikke glem å prøve den med en mince pie, en veldig typisk fruktkake på denne tiden av året - det blir vanskelig å prøve bare én!