Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Billetter til Westminster Abbey i London: valgmuligheter og alt du trenger å vite

Bak den spektakulære fasaden etterlater interiøret i Westminster Abbey ingen besøkende likegyldige. Slik får du tak i billetter

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minutter lest

Billetter til Westminster Abbey i London: valgmuligheter og alt du trenger å vite

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey er verdensberømt og er kjent som "den kongelige familiens kirke", og er monarkenes panteon og stedet for deres kroninger siden 1066.

Jeg anbefaler deg å kjøpe billetten din online og på forhånd, ellers vil du møte forferdelige ventetider i billettkontoret. Det er to hovedmåter å komme inn i klosteret, jeg vil oppsummere dem og gi deg detaljene slik at du kan velge hvilken som er best for deg.

Det mest økonomiske alternativet

London Westminster Abbey Billetter

Oppdag Westminster Abbey på den raskeste og mest praktiske måten

Ta en omvisning i denne ikoniske bygningen i ditt eget tempo og lær om den britiske kronens hemmeligheter. Med audioguiden lærer du alt om klosterets historie og omgivelsene rundt.

Skaff deg billetter til Westminster Abbey på forhånd, så slipper du å stå i kø ved billettkontoret når du kommer dit. Som en av de viktigste bygningene i London og en som tar imot tusenvis av besøkende, er det best å kjøpe billetter til kl osteret på forhånd og oppdage historien om de kongelige kroningene bak det.

Takket være audioguiden som er inkludert i dette passet, vil du ikke gå glipp av noen detaljer om historien til kongene som er gravlagt der, og du vil kunne besøke hvert hjørne av klosteret i ditt eget tempo. Du kan stoppe når du vil og betrakte hvert av monumentene i denne mytiske kirken, stedet for store kongelige bryllup.


Det mest komplette alternativet

Omvisning med guide i London Westminster Abbey og the House of Parliament

Se Westminster Abbey og Big Ben med en ekspertguide

Hvis du vil fullføre opplevelsen med en guidet omvisning og også se Houses of Parliament - der Big Ben ligger - er dette alternativet ditt.

Det beste du kan gjøre når du besøker Westminster Abbey er å benytte anledningen til å besøke Houses of Parliament. Den beste måten å gjøre dette på er å forhåndsbestille en guidet omvisning i Westminster Abbey og Houses of Parliament og unngå de lange køene som dannes hver dag for å komme til to av hovedstadens største attraksjoner.

Denne guidede omvisningen gir deg en 4-timers omvisning i Storbritannias historie med store bokstaver. Du kommer inn i det fascinerende Westminster Abbey for å se blant annet kroningsstolen, den 900 år gamle University Garden og Poets' Corner, og Houses of Parliament, hjem til den berømte Big Ben og møtestedet for den britiske regjeringen, med det berømte Underhuset og Overhuset.

Turen starter kl. 9.15 ved Westminster Abbey, Westminster Abbey Shop, som er utgangspunktet og også slutten på turen.

Graven til den ukjente soldaten i klosteret| ©Dean and chapter of Westminster
Graven til den ukjente soldaten i klosteret| ©Dean and chapter of Westminster

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Å besøke de viktigste severdighetene i en by med en ekspertguide tar alltid opplevelsen til et annet nivå. Med denne turen vil du bli kjent med konteksten, detaljene og en stor del av britisk kultur gjennom to av dens store religiøse og politiske ikoner.

Anbefales hvis... du vil vite litt mer om historien og detaljene til to av de store symbolene i den britiske hovedstaden.


Sparealternativet

London Pass

Byens beste attraksjoner, til en spesialpris

Hvis du ikke bare planlegger å besøke Westminster Abbey, men også ønsker å se andre attraksjoner i London, vil London Pass spare deg for tid og penger under reisen.

Som en grunnleggende attraksjon er Westminster Abbey inkludert i flere av turistpassene, for eksempel London Pass, som du kan kjøpe for å bli kjent med London mens du sparer tid og penger. Hvis du skal reise minst 3 eller 4 dager til den britiske hovedstaden og ønsker å se flere av dens interessante steder, er dette uten tvil det alternativet jeg anbefaler mest.

Billetter, ikke bare til Westminster Abbey, men til de aller fleste av Londons attraksjoner, er dyre, og de lange køene kan slite deg ut. Hvis du har lyst til å vurdere dette alternativet, Jeg har skrevet en detaljert artikkel om London-pass med all informasjonen du trenger å vite.

Explorer Pass er det ideelle alternativet for å oppdage det du må se i London på minst 4 dager og legge til besøket til noen av de morsomste attraksjonene, spesielt hvis du reiser med barn, for eksempel London Eye, Madame Tussauds voksmuseum eller de spennende tematurene i London Dungeon, blant andre. Prisen på dette turistpasset varierer avhengig av hvor mange attraksjoner du ønsker å besøke.


Oppsummert sammenligner vi alternativene


Hva du bør vite om Westminster Abbey

Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell

Åpningstider for Westminster Abbey

Westminster Abbey er vanligvis åpent hver dag fra 9.30 til 15.30, med onsdager, for eksempel, åpent til 18.00.

Åpningstidene for noen av de innvendige områdene varierer imidlertid, og åpningstidene for klosteret kan endres ettersom det er en kirke i bruk.

Litt av historien

Som et viktig sted for det britiske kongehuset fant for eksempel kroningen av den nåværende dronningen av England, Elizabeth II, og begravelsen til prinsessen av Wales sted her. I tillegg til de opprinnelige hagene og de fire klostrene, ligger det i hjertet av dette imponerende tempelet, høyalteret, levningene etter middelalderske konger og dronninger som Edvard I og Eleanor av Castilla, og monarker som Maria dronning av Skottland og Henrik VII.

I det 31 meter lange skipet finner vi kunstskatter, den viktigste samlingen av monumentale skulpturer i Storbritannia og "forskernes hjørne", der berømte navn som Issac Newton og Charles Darwin er gravlagt. Samtidig har South Aisle et av de mest berømte områdene, "poetenes hjørne", med gravene til uforglemmelige navn som Charles Dickens og Rudyard Kipling.

Historien som er bevart innenfor murene til denne religiøse bygningen i gotisk stil, er virkelig fascinerende. I sentrum for Englands politiske og religiøse makt i over tusen år, Whitehall og Westminster-distriktet, er de lange køene nå en del av det monumentale ensemblet Westminster Abbey. I dag besøker mer enn en million turister stedet hvert år.

Vicky's Traveller Tips

Westminster Abbey er en fungerende kirke, så husk å kle deg passende (eller ta med et skjerf for å dekke skuldre og utringninger).

Hvordan komme seg til Westminster Abbey

Utenfor klosteret
Utenfor klosteret

Westminster Abbey ligger i hjertet av London sentrum, og det er mange måter å komme seg dit på, med byens offentlige transport som den mest praktiske.

 • T-bane: De nærmeste T-banestasjonene til Westminster Abbey er Westminster (Jubilee, District og Circle Lines) og James's Park (District og Circle Lines).
 • Buss: Det finnes en rekke bussruter til Westminster Abbey. Du finner dem alle på Transport Of Londons nyttige offisielle nettsted. Alle turbussene, som du får tilgang til med et London Pass, stopper også ved Westminster Abbey.
 • Tog: London Victoria og London Waterloo er de beste alternativene for å komme seg til Westminster Abbey med tog.
 • Sykkel**:** Det finnes flere sykkelruter som tar deg inn til sentrum av London. På nettstedet Transport for London finner du de mest komfortable og tryggeste rutene.

Bestill en guidet omvisning i Westminster Abbey

Noen av tjenestene som er tilgjengelige i Westminster Abbey

Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
 • Det er gratis adgang for rullestolbrukere og deres ledsagere, ettersom ikke hele klosteret er tilgjengelig.
 • Omvisninger med blindeskrift for blinde og svaksynte er tilgjengelig på forespørsel etter forhåndsbestilling.
 • Klosteret er også tilrettelagt med teleslynge for hørselshemmede.
 • Det er mulig å komme inn med barnevogn, og det er til og med en spesiell omvisning for de minste (på engelsk).
 • Du kan ta en rask matbit og en kaffe i "Kiosken" eller spise lunsj eller til og med middag i "Cellarium Café and Terrace".

Vicky's Traveller Tips

Benytt anledningen til å utforske området rundt klosteret: Themsen og London Eye.

Andre interessante steder i området rundt Westminster Abbey

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Det viktige området der den formidable Westminster Abbey ligger, er fullt av andre severdigheter du må se på ditt besøk i London. Ved siden av, bare 160 meter unna, ligger Palace of Westminster, som huser Houses of Parliament og den legendariske Big Ben.

Derfra kan du legge ut på et av elvecruisene på Themsen, en god plan for å hvile etter å ha besøkt klosteret. Dette er artikkelen jeg skrev om det: Thames elve-cruise.

Litt lenger unna, omtrent 450 meter unna, kan du hvile fra ditt lange besøk til disse to arkitektoniske underverkene takket være de fantastiske hagene i den eldste og mest elskede parken i London, St James's Park, ideell å nyte med barn.

Du kan også nyte Londons skyline fra høyden av Europas høyeste pariserhjul, London Eye, mindre enn 700 meter fra Westminster Abbey, eller ta inn århundrer med den fineste britiske kunsten på det anerkjente Tate Britain Museum, mindre enn en kilometer fra klosteret. Her er guiden jeg skrev om Billetter til London Eye: alt du trenger å vite.

Bestill din guidede tur til Westminster Abbey

Ofte stilte spørsmål

 • Er det kleskode for adgang til Westminster Abbey?

  Ja, husk at dette er et religiøst tempel, så unngå korte bukser eller skjørt og dekk til skuldrene.

 • Hvordan får jeg gratis adgang til Westminster Abbey?

  Westminster Abbey er inkludert i London Pass, som gir deg tilgang til Westminster Abbey uten ekstra kostnad hvis du har London Pass.

 • Er det verdt å ta en guidet tur, eller kan jeg besøke på egen hånd?

  Du kan besøke stedet på egen hånd, men det finnes også en guidet omvisning som tar deg med til Parlamentet og forteller om historien og viktige hendelser som har funnet sted på begge stedene. Det er også mulig å ta en audioguide.

 • Hva kan jeg se i nærheten av Westminster Abbey?

  Du kan benytte besøket til å se Houses of Parliament og Big Ben, London Eye og til og med ta et cruise på Themsen.