Billetter til Westminster Abbey i London: valgmuligheter og alt du trenger å vite

Bak den spektakulære fasaden er det ingen besøkende som er likegyldige når det gjelder interiøret i Westminster Abbey. Slik får du tak i billetter

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minutter lest

Billetter til Westminster Abbey i London: valgmuligheter og alt du trenger å vite

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey er verdensberømt og er kjent som "kongefamiliens kirke", siden det er monarkenes panteon og stedet der de har blitt kronet siden 1066.

Jeg anbefaler deg å kjøpe billetten din på nettet og på forhånd, ellers vil du oppleve forferdelig ventetid ved billettluken. Det er to hovedmåter å komme inn i klosteret på, og jeg skal oppsummere dem og fortelle deg detaljene slik at du kan velge hvilken som passer best for deg.

Billettpriser til Westminster Abbey

Person med billettene i hånden|© Igal Ness
Person med billettene i hånden|© Igal Ness

Billetter til klosteret koster ca. 37 euro for voksne og 17 euro for barn under 17 år. Det er best å bestille på nettet på forhånd for å unngå køer ved inngangen.

Du kan også kjøpe et familiepass som inkluderer adgang for to voksne og to barn for ca. 73 euro.

Det er kun gratis adgang for besøkende med nedsatt funksjonsevne og deres ledsager og for ansatte i de britiske væpnede styrkene.

Bestill billetter til Westminster Abbey

Slik kjøper du billetter til Westminster Abbey

Mann ved datamaskinen|© Austin Distel
Mann ved datamaskinen|© Austin Distel

Du kan kjøpe billetter til Westminster Abbey på nettet, eller du kan kjøpe dem på stedet i billettkontoret. Jeg anbefaler ærlig talt ikke det andre alternativet, siden det er en av de mest besøkte attraksjonene i London, og du kan støte på lange køer og ventetider, eller til og med gå tom for billetter.

Det beste alternativet for denne typen sightseeing er å bestille billetter på nettet på forhånd. På denne måten er du sikret adgang til klosteret, og du kan velge dag og klokkeslett og bedre organisere sightseeingplanen din i London.

Bestill billetter til Westminster Abbey

Åpningstider for Westminster Abbey

Inngang til klosteret|©Christian Córdova
Inngang til klosteret|©Christian Córdova

Hvis du vurderer å kjøpe billetter på forhånd, bør du være oppmerksom på at Westminster Abbey vanligvis er åpent hver dag fra kl. 9.30 til 15.30, og på onsdager er det for eksempel åpent til kl. 18.00.

Åpningstidene for noen av de innvendige områdene varierer imidlertid, og åpningstidene i klosteret kan endres ettersom det er en kirke som er i bruk.

Bestill billetter til Westminster Abbey

Hva du bør vite om Westminster Abbey

Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell

Westminster Abbey er et viktig sted for britiske kongelige, og det var her kroningen av den nåværende dronningen av England, Elizabeth II, og begravelsen av prinsessen av Wales fant sted. I tillegg til de opprinnelige hagene og de fire klostergangene, ligger det i hjertet av dette imponerende tempelet, høyalteret, levningene etter middelalderkonger og -dronninger som Edward I og Eleonore av Castilla, og monarker som Maria dronning av Skottland og Henrik VII.

I det 31 meter lange skipet finner vi kunstskatter, den viktigste samlingen av monumentalskulpturer i Storbritannia og "forskernes hjørne", der berømte navn som Issac Newton og Charles Darwin er begravd. I det søndre sideskipet ligger et av de mest berømte områdene, "poetenes hjørne", med gravene til uforglemmelige navn som Charles Dickens og Rudyard Kipling.

Historien som er bevart innenfor murene til denne religiøse bygningen i gotisk stil, er virkelig fascinerende. Den ligger i sentrum av Englands politiske og religiøse makt i over tusen år, i Whitehall- og Westminster-distriktet, og de lange køene er nå en del av det monumentale Westminster Abbey-ensemblet. I dag besøkes det av mer enn en million turister hvert år. Derfor anbefaler jeg at du bestiller billetter på forhånd og sørger for å besøke dette ikonet i engelsk historie.

Vicky's Traveller Tips

Westminster Abbey er en arbeidskirke, så husk å kle deg passende (eller ta med et skjerf for å dekke skuldre og utringninger).

Hvordan komme seg til Westminster Abbey

Utenfor klosteret
Utenfor klosteret

Westminster Abbey ligger i hjertet av London sentrum, og det er mange måter å komme seg til Westminster Abbey på, og byens offentlige transportmidler er de mest praktiske.

  • T-bane: De nærmesteundergrunnsstasjonene til Westminster Abbey er Westminster (Jubilee, District og Circle Lines) og James's Park (District og Circle Lines).
  • Buss: Det går en rekke bussruter til Westminster Abbey. Du finner dem alle på den nyttige offisielle nettsiden til Transport of London. Alle turistbusser, som du kan få tilgang til med et London Pass, stopper også ved Westminster Abbey.
  • Tog: London Victoria og London Waterloo er de beste alternativene for å komme seg til Westminster Abbey med tog.
  • Sykkel**:** Det finnes flere sykkelruter som tar deg inn til London sentrum. På nettsiden til Transport for London finner du de mest komfortable og tryggeste rutene.

Kjøp billett til Westminster Abbey

Noen av tjenestene som er tilgjengelige på Westminster Abbey

Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
  • Det er gratis adgang for rullestolbrukere og deres ledsagere, siden ikke hele klosteret er tilgjengelig.
  • Omvisninger i blindeskrift for blinde og svaksynte er tilgjengelig på forespørsel etter forhåndsbestilling.
  • Abbey er også tilrettelagt med et teleslyngesystem for hørselshemmede.
  • Det er mulig å komme inn med barnevogn, og det finnes til og med en spesiell omvisning for de minste (på engelsk).
  • Du kan ta en rask matbit og en kaffe i kiosken, eller spise lunsj eller middag i Cellarium Café and Terrace.

Vicky's Traveller Tips

Benytt anledningen til å utforske området rundt klosteret: Themsen og London Eye.

Andre severdigheter i området rundt Westminster Abbey

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Det viktige området der det formidable Westminster Abbey ligger, er fullt av andre severdigheter som må utforskes under besøket i London. Ved siden av, bare 160 meter unna, ligger Palace of Westminster, som huser parlamentsbygningen og den legendariske Big Ben.

Derfra kan du ta et av elvecruisene på Themsen, og det er en god plan for å hvile ut etter besøket i Abbey. Dette er artikkelen jeg skrev om det: Thames elve-cruise.

Litt lenger bort, ca. 450 meter unna, kan du hvile ut etter det lange besøket i disse to arkitektoniske underverkene takket være de fantastiske hagene i Londons eldste og mest elskede park, St James's Park, som er ideell for barn.

Du kan også beundre Londons skyline fra Europas høyeste pariserhjul, London Eye, som ligger mindre enn 700 meter fra Westminster Abbey, eller se århundrer med britisk kunst på det berømte Tate Britain Museum, som ligger mindre enn én kilometer fra Westminster Abbey. Her er guiden jeg skrev om Billetter til London Eye: alt du trenger å vite.

Bestill billetter til Westminster Abbey