Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Billetter til Westminster Abbey i London: valgmuligheter og alt du trenger å vite

Bak den spektakulære fasaden i Westminster Abbey kan ingen besøkende være likegyldig til det indre. Slik får du tak i billetter

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minutter lest

Billetter til Westminster Abbey i London: valgmuligheter og alt du trenger å vite

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey er verdensberømt og er kjent som "kongefamiliens kirke", som monarkenes panteon og stedet der kroningene har funnet sted siden 1066.

Jeg anbefaler deg å kjøpe billetten din på nettet og på forhånd, ellers må du vente i kø ved billettkontoret. Det er to hovedmåter å komme inn i klosteret på, og jeg skal oppsummere dem og gi deg detaljene slik at du kan velge hva som passer best for deg.

Det mest økonomiske alternativet

London Westminster Abbey Billetter

Oppdag Westminster Abbey på den raskeste og mest praktiske måten.

Gå rundt i denne ikoniske bygningen i ditt eget tempo og lær om den britiske kronens hemmeligheter. Sammen med audioguiden får du vite alt om klosterets og omgivelsenes historie.

Skaff deg billetter til Westminster Abbey på forhånd, så slipper du å bekymre deg for å stå i kø i billettkontoret når du kommer frem. Westminster Abbey er en av de viktigste bygningene i London og har tusenvis av besøkende, så det er utvilsomt best å kjøpe billetter til kl osteret på forhånd og oppdage historien om de kongelige kroningene som ligger bak.

Takket være audioguiden som er inkludert i dette passet, går du ikke glipp av noen detaljer i historien om kongene som ligger begravet der, og du kan besøke hvert hjørne av klosteret i ditt eget tempo. Du kan stoppe når du vil og betrakte hvert av monumentene i denne mytiske kirken, som har vært åsted for store kongelige bryllup.

Anbefales hvis... du foretrekker å ta turen i ditt eget tempo, uten rutetider eller grupper.


Det mest komplette alternativet

Omvisning med guide i London Westminster Abbey og the House of Parliament

Se Westminster Abbey og Big Ben sammen med en ekspertguide

Hvis du vil fullføre opplevelsen med en guidet tur og også se Houses of Parliament - der Big Ben ligger - er dette alternativet.

Det beste du kan gjøre når du besøker Westminster Abbey, er å benytte anledningen til å besøke Houses of Parliament. Den beste måten å gjøre dette på er å forhåndsbestille en guidet omvisning i Westminster Abbey og Houses of Parliament og unngå de lange køene som dannes hver dag for å komme inn til to av hovedstadens største attraksjoner.

Denne guidede omvisningen gir deg rett til en 4 timers rundt ur i Storbritannias historie med store bokstaver. Du kommer inn i det fascinerende Westminster Abbey og får blant annet se kroningsstolen, den 900 år gamle universitetshagen og Poets' Corner, og Houses of Parliament, som huser den berømte Big Ben og er møtestedet for den britiske regjeringen, med det berømte House of Commons og House of Lords.

Anbefales hvis ... du vil lære litt mer om historien og detaljene til to av de store symbolene i den britiske hovedstaden.


Sparealternativet

London Pass

Byens beste attraksjoner til en spesialpris

Hvis du ikke bare har planer om å besøke Westminster Abbey, men også ønsker å se andre attraksjoner i London, kan du spare både tid og penger med London Pass.

Som en stor attraksjon er Westminster Abbey inkludert i flere av turistpassene, for eksempel London Pass, som du kan kjøpe for å se London og samtidig spare tid og penger. Hvis du skal reise minst tre eller fire dager til den britiske hovedstaden og ønsker å se flere av severdighetene, er dette uten tvil det alternativet jeg anbefaler mest.

Billetter, ikke bare til Westminster Abbey, men til de aller fleste av Londons attraksjoner, er dyre, og de lange køene kan slite deg ut. Hvis du har lyst til å vurdere dette alternativet, har jeg skrevet en detaljert artikkel på London-pass med all informasjon du trenger å vite.

Anbefales hvis... du ønsker å få mest mulig ut av oppholdet i London og besøke så mange attraksjoner som mulig. Dette alternativet vil spare deg for både tid og penger, siden det inkluderer et bredt utvalg av alternativer.


Oppsummert sammenligner vi alternativene

Westminster Abbey Garden|©londonv8
Westminster Abbey Garden|©londonv8

Billettpriser for Westminster Abbey

Person med billetter i hånden|© Igal Ness
Person med billetter i hånden|© Igal Ness

Billetter til klosteret koster ca. 37 euro for voksne og 17 euro for barn under 17 år. Det er best å bestille online på forhånd for å unngå kø ved inngangen.

Du kan også kjøpe et familiepass som inkluderer adgang for to voksne og to barn for ca. 73 euro.

Det er kun gratis adgang for besøkende med nedsatt funksjonsevne og deres omsorgspersoner og for ansatte i det britiske forsvaret.

Bestill billetter til Westminster Abbey

Slik kjøper du billetter til Westminster Abbey

Mann ved datamaskinen|© Austin Distel
Mann ved datamaskinen|© Austin Distel

Du kan kjøpe billetter til Westminster Ab bey på nettet, eller du kan kjøpe dem på stedet i billettkontoret. Ærlig talt anbefaler jeg ikke det andre alternativet, ettersom det er en av de mest besøkte attraksjonene i London, og du kan oppleve lange køer og ventetider, eller til og med gå tom for billetter.

Det beste alternativet for denne typen sightseeing er å bestille billetter på nettet på forhånd. På denne måten er du sikret adgang til klosteret, og du kan velge dag og klokkeslett og planlegge sightseeingen i London bedre.

Bestill billetter til Westminster Abbey

Åpningstider for Westminster Abbey

Inngang til klosteret|©Christian Córdova
Inngang til klosteret|©Christian Córdova

Hvis du vurderer å kjøpe billetter på forhånd, bør du være oppmerksom på at Westminster Abbey vanligvis er åpent hver dag fra kl. 9.30 til 15.30, for eksempel på onsdager frem til kl. 18.00.

Åpningstidene for noen av de innvendige områdene kan imidlertid variere, og åpningstidene i klosteret kan endres ettersom det er en kirke i bruk.

Bestill billetter til Westminster Abbey

Dette bør du vite om Westminster Abbey

Klostergangen i Westminster Abbey| ©grassrootsgroundswell
Klostergangen i Westminster Abbey| ©grassrootsgroundswell

Westminster Abbey er et viktig sted for britiske kongelige, og det var blant annet her kroningen av den nåværende dronningen av England, Elizabeth II, og begravelsen til prinsessen av Wales fant sted. I tillegg til de opprinnelige hagene og de fire klostergangene, ligger levningene etter middelalderkonger og -dronninger som Edvard I og Eleanor av Castilla, og monarker som Mary Queen of Scots og Henrik VII i hjertet av dette imponerende tempelet, høyalteret.

I det 31 meter lange kirkeskipet finner vi kunstskatter, den viktigste samlingen av monumentale skulpturer i Storbritannia og "forskernes hjørne", der berømte navn som Issac Newton og Charles Darwin ligger begravet. I South Aisle ligger et av de mest berømte områdene, "poetenes hjørne", med gravene til uforglemmelige navn som Charles Dickens og Rudyard Kipling.

Historien som er bevart innenfor murene til denne gotiske religiøse bygningen er virkelig fascinerende. Den lå i sentrum av Englands politiske og religiøse makt i over tusen år, i Whitehall- og Westminster-distriktet, og de lange køene er nå en del av det monumentale ensemblet Westminster Abbey. I dag besøkes det av mer enn en million turister hvert år. Derfor anbefaler jeg at du bestiller billetter på forhånd og sørger for å besøke dette ikonet i engelsk historie.

Vicky's Traveller Tip

Westminster Abbey er en arbeidskirke, så husk å kle deg passende (eller ta med et skjerf for å dekke skuldre og utringninger).

Slik kommer du deg til Westminster Abbey

Utenfor klosteret
Utenfor klosteret

Westminster Abbey ligger i hjertet av London sentrum, og det er mange måter å komme seg til Westminster Abbey på, og det mest praktiske er å bruke offentlig transport.

  • T-bane: De nærmeste T-banestasjonene til Westminster Abbey er Westminster (Jubilee, District og Circle Lines) og James's Park (District og Circle Lines).
  • Buss: Det går en rekke bussruter rett utenfor døren til Westminster Abbey. Du finner dem alle på den nyttige offisielle nettsiden til Transport Of London. Dessuten stopper alle turbussene, som du får tilgang til med et London Pass, ved Westminster Abbey.
  • Tog: London Victoria og London Waterloo er de beste alternativene for å komme til Westminster Abbey med tog.
  • Sykle: Det finnes flere sykkelruter som tar deg inn til London sentrum. På nettsidene til Transport for London finner du de mest komfortable og trygge rutene.

Kjøp billett til Westminster Abbey

Noen tilgjengelige tjenester ved Westminster Abbey

Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
  • Rullestolbrukere og deres ledsagere har gratis adgang til Westminster Abbey, da ikke hele klosteret er tilgjengelig.
  • Omvisninger i blindeskrift for blinde og svaksynte kan bestilles på forhånd.
  • Klosteret er også tilrettelagt med teleslynge for hørselshemmede.
  • Det er mulig å komme inn med barnevogn, og det finnes til og med en egen omvisning for de minste (på engelsk).
  • Du kan ta en matbit og en kopp kaffe i kiosken eller spise lunsj eller middag i Cellarium Café and Terrace.

Vicky's Traveller Tip

Benytt anledningen til å utforske området rundt klosteret: Themsen og London Eye.

Andre severdigheter i området rundt Westminster Abbey

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Det viktige området der den formidable Westminster Ab bey ligger, er fullt av andre severdigheter du ikke må gå glipp av når du besøker London. Ved siden av, bare 160 meter unna, ligger Palace of Westminster, som huser Houses of Parliament og den legendariske Big Ben.

Derfra kan du legge ut på et av elvecruisene på Themsen, en god plan for å hvile ut etter besøket i klosteret. Dette er artikkelen jeg skrev om det: Thames elve-cruise.

Litt lenger bort, ca. 450 meter unna, kan du hvile ut etter det lange besøket i disse to arkitektoniske underverkene takket være de fantastiske hagene i Londons eldste og mest elskede park, St James's Park, som er ideell for barn.

Du kan også beundre Londons skyline fra Europas høyeste pariserhjul, London Eye, som ligger mindre enn 700 meter fra Westminster Abbey, eller se århundrer med den fineste britiske kunsten på det berømte Tate Britain Museum, mindre enn en kilometer fra klosteret. Her er guiden jeg skrev om Billetter til London Eye: alt du trenger å vite.

Bestill billetter til Westminster Abbey