Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

10 beste musikaler Londons West-End

Hvis New York har Broadway, har London West End, Europas mekka for musikaler. En av de mest spesielle attraksjonene i den engelske hovedstaden.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

12 minutter lest

10 beste musikaler Londons West-End

Piccadilly Circus | ©Andrzej Kidaj

West End har vært et område der landets elite har vært konsentrert, men det er ikke de mektige som har gjort området kjent. Dette området huser de aller fleste av Londons teatre og er, sammen med Broadway i New York, verdens ledende eksponent for engelskspråklig teater. Det er ingen tvil om at det å se en musikal i London er en unik opplevelse.

Lyceum Theatre, Apollo Theatre og Her Majesty's Theatre er noen av de mest legendariske scenene i West End. Her har det blitt spilt store teaterstykker med store skuespillere og et berømt publikum. Det var fra midten av 1900-tallet at musikalene kom til West End for å bli.

Musikalen The Phantom of the Opera er en av de musikalene som har gått lengst på teatrene, men den ble etterfulgt av en lang rekke store musikaler som nå er en del av Londons store attraksjoner. Bli med meg når jeg viser deg hvilke musikaler du kan se i West End i dag, og alt du trenger å vite.

1. The Phantom of the Opera

Fantomet i operaen| ©Katie Rosseinsky
Fantomet i operaen| ©Katie Rosseinsky

Billetter til The Phantom of the Opera gir deg tilgangtil en av de mest kjente og lengstlevende musikalene i West End. Den har gått uavbrutt siden 1986, noe som skyldes den store publikumssuksessen. Ikke overraskende har dette verket basert på romanen av Gaston Leroux et spektakulært soundtrack og en spektakulær iscenesettelse.

Musikalen varer i to og en halv time (inkludert pause) og forteller historien om en mystisk, maskert mann som får tilnavnet spøkelset og terroriserer operahuset i Paris for å vinne kjærligheten til en kvinnelig operasanger. En velkjent historie.

Forestillingen spilles i det historiske Her Majesty's Theatre, like i nærheten av t-banestasjonen Piccadilly Circus og Trafalgar Square.

Derfor må du ikke gå glipp av den

Fordi det er den mest klassiske musikalen du finner i den engelske hovedstaden. The Phantom of the Opera går aldri av moten og fortsetter å fylle teatre over hele verden hvert år. Å se den i Londons West-End er en opplevelse som det er verdt å investere i. Dessuten er historien svært enkel å følge, uansett språk.

Ideell for

Voksne og unge, da små barn kan bli skremt.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter på Hellotickets: Billetter til The Phantom of the Opera London.

Nyttig informasjon

Billetter til The Phantom of the Opera i London

2. Mamma Mia

På Mamma Mia-musikalen| ©Shane Global
På Mamma Mia-musikalen| ©Shane Global

Du nynner sikkert allerede med på sangene hennes bare du nevner navnet hennes. Billetter til musikalen Mamma Mia har vært i salg på Londons teatre siden 1999. Gjennom sangene til det mest berømte svenske bandet gjennom tidene, Abba, utspiller denne historien om kjærlighet og vennskap seg på en gresk øy.

Musikalen varer i 2 timer og 35 minutter inkludert pause. Den spilles på Novello Theatre, som ligger i nærheten av Lyceum Theatre i Strand Street.

Derfor må du ikke gå glipp av den

Fordi det, uavhengig av historien, er umulig å ikke få et kick av en musikal med Abba-låter. Etter mer enn to tiår på plakaten har denne musikalen blitt en klassiker som ikke etterlater noe publikum likegyldig.

Ideell for

Familier med barn over 6 år.

Slik kjøper du billetter

Du kan kjøpe billetter til Mamma Mia på nettsiden til Hellotickets: Mamma Mia London Tickets.

Nyttig informasjon

 • Hvor spilles forestillingen? På Novello Theatre, Aldwych, London WC2B 4LD
 • Hvor lenge varer den? 2 timer og 35 minutter inkludert pause

Kjøp billetter til Mamma Mia i London

3. Wicked

London-forestilling av Wicked| ©Brian McKeand
London-forestilling av Wicked| ©Brian McKeand

Selv om denne forestillingen ikke er blant klassikerne på West End, har den gjort seg fortjent til å bli anerkjent som en av Londons beste musikaler. Historien er basert på karakterer fra trollmannen fra Oz, men har et annet perspektiv. De som kjøper billetter til Wicked, vil oppdage en alternativ historie mellom to av de mest kjente karakterene fra Trollmannen fra Oz: The Wicked Witch of the West og den gode heksen Glinda.

Den er vanligvis en favoritt blant små barn og varer i 2 timer og 45 minutter inkludert pause. Denne musikalen spilles på Apollo Victoria Theatre, i nærheten av Victoria T-bane- og togstasjon.

Derfor må du ikke gå glipp av den

Fordi det ikke er en historie du kan se på kino, fordi forestillingen har vunnet tre Tony-priser og en Grammy, fordi den inneholder både intriger og humor, og kort sagt fordi du etter denne musikalen aldri kommer til å se på klassikeren Trollmannen fra Oz på samme måte igjen.

Ideell for

Selv om musikalen er for alle, kan yngre barn bli skremt, så billetter anbefales fra 5 år og oppover.

Slik kjøper du billetter

Du finner dem på Hellotickets: Billetter Wicked London

Nyttig informasjon

 • Hvor finner du forestillingen? Apollo Victoria Theatre, 17 Wilton Rd
 • Hvor lenge varer den? 2 timer og 45 minutter med pause.

Kjøp billetter til The Wicked i London

4. Matilda

Cambridge Theatre hvor musikalen Matilda spilles.| ©Sarah Lou
Cambridge Theatre hvor musikalen Matilda spilles.| ©Sarah Lou

Som du kanskje forventer, er denne musikalen oppkalt etter hovedpersonen i Roald Dahls skuespill. En liten jente med stor intelligens som foreldrene ikke setter pris på, og som fungerer som den røde tråden i en veldig morsom historie spesielt for barn.

Med billetter til musikalen Matilda får du tilgang til forestillingen på Cambridge Theatre, ved siden av Covent Garden Square, og den varer i ca. 2 timer og 40 minutter.

Hvorfor du ikke bør gå glipp av den

Fordi det er en historie som inspirerer både barn og voksne, fordi den er morsom og fordi det er første gang den settes opp på scenen. Når man ser suksessen den har hatt, er det klart at det ikke blir den siste.

Ideell for

Alle aldre.

Hvordan kjøpe billetter

På Hellotickets kan du kjøpe billetter til musikalen Matilda i London.

Nyttig informasjon

 • Hvor finner du den? Cambridge Theatre Earlham St, London WC2H 9HU
 • Hvor lenge varer den? 2 timer og 40 minutter inkludert en pause.

Kjøp billetter til Matilda i London

5. The Book of Mormon

Inngang til The Book of Mormon| ©Peter Morris
Inngang til The Book of Mormon| ©Peter Morris

En annen klassiker fra verdens beste musikkteater er denne morsomme historien om to mormoner som prøver å forkynne sin religion i Uganda og møter et fiendtlig miljø. The Book of Mormon, med sitt provoserende og gripende budskap, er en konstruktiv samfunnskritikk med utgangspunkt i den mest kontroversielle humoren, og det er ikke for ingenting at den er skrevet av skaperne av voksentegneserien South Park.

Med billetter til musikalen The Book of Mormon på Prince of Wales Theatre i London får du en lattermild opplevelse når du hører karakterene banne i en rekke katastrofale uhell. Når forestillingen er over, vil du ikke bli overrasket over at den er blant de mest prisbelønte musikalene i historien.

Derfor bør du ikke gå glipp av den

Dette er en annerledes musikal som du bør være forberedt på å ha det gøy og le mye, samtidig som den formidler verdier som respekt og sosial rettferdighet.

Ideell for...

Voksne som liker svart humor og samfunnssatire.

Hvordan kjøpe billetter

På Hellotickets kan du kjøpe billetter til musikalen The Book of Mormon i London.

Nyttig informasjon

 • Hvor er spillestedet? Prince of Wales Theatre, 31 Coventry Street, London, W1D 6AS
 • Hvor lenge varer den? 2 timer og 30 minutter inkludert en pause.

Kjøp billetter til The Book of Mormon

6. Tilbake til fremtiden

På Back to the Future| ©Shelley Jayne
På Back to the Future| ©Shelley Jayne

Back to the Future-billetter vil vekke minner takket være den utrolige iscenesettelsen og den spektakulære musikalske produksjonen. Her medvirker blant andre Alan Silvestri, komponisten bak soundtracket til en av tidenes største storfilmer, Marvel's End Game.

Forestillingen spilles på Adelphi Theatre nær Charing Cross T-banestasjon og varer i 2,5 timer inkludert pause.

Derfor må du ikke gå glipp av den

For om filmen trollbandt publikum i sin tid, er ikke scenetilpasningen langt etter. Musikalen har blitt en av Londons bestselgere, og, hvorfor ikke si det, også en av de morsomste.

Ideell for

Alle aldre

Slik kjøper du billetter

På Hellotickets kan du kjøpe billetter til musikalen Back to the Future i London.

Nyttig informasjon

 • **Hvor?**Adelphi Theatre, Strand, London WC2R 0NS
 • Hvor lenge varer forestillingen? 2 timer og 30 minutter inkludert pause.

Kjøp billetter til Tilbake til fremtiden i London

7. Tina Tuner-musikalen

Tina Tuner-musikalen| ©Broadway
Tina Tuner-musikalen| ©Broadway

Verdens Queen of Rock 'n' Roll har fått sin egen musikal i West End. Musikalen er basert på artistens liv og musikk, og er en hyllest til artisten og sangene hennes, som selvfølgelig er med i forestillingen. Et must for fans av en av historiens mest gjenkjennelige artister.

Aldwych Theatre er valgt som spillested for Tina Turner-musikalen og ligger på Strand Street i nærheten av Novello Theatre.

Derfor må du ikke gå glipp av den

Fordi musikalen ikke bare er en hyllest til den nylig avdøde artisten, men også en hyllest til rock and roll. Du vil gå ut av salen rørt av historien og ivrig etter å danse. Du kan øve inn sangene fra hele Tina Turners karriere, for de er med i musikalen.

Ideell for

Voksne og unge, spesielt hvis de elsker rock and roll.

Hvordan kjøpe billetter

På nettsiden til Hellotickets har du billetter til musikalen til Tina Turner i London.

Nyttig informasjon

 • Hvor er spillestedet? Aldwych Theatre, 49 Aldwych
 • Hvor lenge varer den? 2 timer og 45 minutter

Kjøp billetter til Tina Turner Musical i London

8. Grease The Musical

Grease The Musical| ©Ben Sutherland
Grease The Musical| ©Ben Sutherland

Gjenopplev historien om Sandy og Danny Zuko på Rydell High School, og gå ikke glipp av denne musikalen som vil begeistre deg med dansene og sangene fra den ikoniske 70-tallsfilmen. I sin moderne versjon bringer Grease The Musical en av de mest populære og anerkjente musikalene til West End.

Kjøp billetter til Grease i London og nyt den overveldende energien til Pink Ladys og Burger Palace Boys med hits som "You're the One That I Want" og "Summer Nights" som vil få deg til å vibrere i setet ditt på Dominion Theatre.

Derfor må du ikke gå glipp av det

Dette er kanskje den beste muligheten til å oppleve denne musikalklassikeren fra innsiden, og den vil ta deg tilbake til tenårene og uhemmet sommerforelskelse. Og det til best mulig pris!

Ideell for

Elskere av den legendariske filmen. Anbefales fra 7 år og oppover

Hvordan kjøpe billetter

På nettsiden til Hellotickets har du tilgjengelig billetter til Grease The Musical i London

Nyttig informasjon

 • Hvor er spillestedet? Dominion Theatre London. 268-269 Tottenham Court Road, London, Greater London
 • Hvor lenge varer den? 2 timer og 30 minutter inkludert pause.

Kjøp billetter til Grease The Musical i London

9. Moulin Rouge

Moulin Rouge| ©Mark Oliver
Moulin Rouge| ©Mark Oliver

Enten du er kabaretfan eller ikke, er du sikkert enig i at filmen Moulin Rouge fra 2001 er en strålende filmopplevelse, med en vakker kjærlighetshistorie i bakgrunnen og et spektakulært soundtrack som gir deg frysninger. Nå kan du oppleve den live i denne musikalen i Londons West End etter den enorme suksessen på Broadway.

Med billetter til Moulin Rouge The Musical, som spilles på Piccadilly Theatre i London, tror du at du har reist til bohemtidens Paris i 1899, og du trer inn i den franske can-can'ens libidinøse verden. Handlingen handler, som i filmen, om den romantiske kjærlighetshistorien mellom poeten som er forelsket i danseren på verdens mest berømte kabaret, men som blir avbrutt av en aristokrats begjær.

Derfor må du ikke gå glipp av den

Det er absolutt verdt det bare for å høre originalsangene fra de to Oscar-vinnende filmene, med sanger av artister som Madonna og Sia. Men legg til den utrolige iscenesettelsen og scenografien, og du vil forstå hvorfor Moulin Rouge har blitt en av Londons beste West End-musikaler siden premieren i 2021.

Ideell for

Voksne og unge, spesielt de som likte filmen.

Slik kjøper du billetter

På nettstedet Hellotickets kan du bestille billetter til Moulin Rouge i London

.

Nyttig informasjon

 • Hvor ligger den? Piccadilly Theatre. 16 Denman Street, London, Stor-London
 • Hvor lenge varer den? 2 timer og 45 minutter inkludert pause.

Kjøp billetter til Moulin Rouge i London

10. Løvenes konge

En del av musikalen Løvenes konge i London| ©tuveuxmaphoto
En del av musikalen Løvenes konge i London| ©tuveuxmaphoto

Kjøper du billetter til musikalen Lø venes konge, får du tilgang til en forestilling som ikke etterlater noen likegyldig, uansett alder. Berømmelsen har spredt seg over hele verden takket være kostymene, iscenesettelsen og det verdensberømte soundtracket.

Fordi historien og sangene er så velkjente, trenger du ikke særlig gode engelskkunnskaper for å nyte showet. Det er to og en halv time, inkludert pause, med ren audiovisuell nytelse. Det er en perfekt forestilling for deg som besøker London med barn, men den er også morsom for voksne.

Musikalen har gått på Lyceum Theatre i flere år. Det ligger litt lenger unna de andre teatrene, men hvis du følger Strand fra Trafalgar Square, kan du ikke gå glipp av den.

Hvorfor du ikke bør gå glipp av det

Først og fremst på grunn av den gjennomtenkte scenografien; hver karakter er mer overraskende enn den forrige på grunn av kostymedesignet, karakteriseringen og, kort sagt, iscenesettelsen. Utvilsomt en annerledes musikal med garanti for en klassisk historie hvis soundtrack er kjent for alle.

Ideell for

Hele familien, voksne og barn i alle aldre.

Hvordan kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter til musikalen Løvenes konge i London på den offisielle nettsiden til Hellotickets: The Lion King tickets London.

Nyttig informasjon

 • Hvor finner du forestillingen? På Lyceum Theatre, 21 Wellington St.
 • Hvor lenge varer den? 2 og en halv time med pause

Billetter til Løvenes konge i London

Billetter til musikaler i London

Venter på at forestillingen skal begynne på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström
Venter på at forestillingen skal begynne på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström

London-musikaler har varierende priser. Det betyr at prisene varierer avhengig av etterspørselen og tidspunktet for hver forestilling, og fremfor alt i hvilket område du ønsker å bestille plass. En hvilken som helst musikal i London kan koste deg fra 50 euro for den billigste billetten (og det er veldig billig, det normale er ca. 70 euro) til over 200 euro.

Det finnes teatre med større kapasitet enn andre og teaterstykker med større etterspørsel enn andre. Selv om det ikke gjelder alle, er min generelle anbefaling at du skaffer deg billetter så langt i forveien som mulig for å unngå å stå uten. Hvis du venter til siste liten, vil du bare finne billetter til de plassene som er minst synlige.

Kjøp billetter til de beste musikalene i London

Times of Londons musikaler

Teaterstoler| ©Joseph Mayers
Teaterstoler| ©Joseph Mayers

Selv om de spilles på forskjellige teatre, har alle musikalene samme spilleplan, og det er vanligvis ingen variasjoner. Det er forestillinger hver dag i uken, med unntak av bestemte datoer, med to forestillinger om dagen for hver forestilling. En kl. 14.30 på ettermiddagen og en annen kl. 19.30 på kvelden. Selv om de vanligvis ikke varierer, er det enkelte datoer hvor timeplanen kan endres, så jeg anbefaler at du sjekker på forhånd. Vær oppmerksom på at den gjennomsnittlige lengden på forestillingene er rundt to og en halv time.

Kjøp billetter til de beste musikalene i London

Slik kommer du deg til Londons West-End

Piccadilly Circus er hjertet av West-End.| ©Jimmy Baikovicius
Piccadilly Circus er hjertet av West-End.| ©Jimmy Baikovicius

De fleste teatrene ligger i området som kalles West End, med Leicester Square og Covent Garden som referansepunkter, ettersom nesten alle teatrene ligger rundt disse. Ettersom området er svært trangt, er det enkelt å gå fra det ene til det andre. Den beste måten å komme seg dit på er med Londons undergrunnsbane, og holdeplassene Piccadilly Circus, Leicester Square og Covent Garden er alle nyttige.

Kjøp billetter til de beste musikalene i London

Hvilket engelsknivå trenger jeg for å se en musikal i London?

Her Majesty's Theatre| ©Elliott Brown
Her Majesty's Theatre| ©Elliott Brown

Du forstår kanskje ikke engelsk og tenker at det ikke er verdt å gå på musikal hvis du ikke forstår det. Men la meg fortelle deg at det ikke trenger å være slik. De fleste musikaler, i hvert fall de mest klassiske, som The Phantom of the Opera eller Løvenes konge, er absolutt underholdende selv om du ikke snakker engelsk. Sangene og historiene er verdenskjente, og du kan dem nesten garantert på forhånd. I tillegg er iscenesettelsen spektakulær, og du trenger ikke å snakke flytende engelsk for å nyte den.

For andre teaterstykker som Come From Away, The Play That Goes Wrong og The Book of Mormon vil jeg anbefale å gå alene hvis engelsk ikke er et problem for deg.

Selv om teatrene er forskjellige, har de alle et minimum av fasiliteter. På alle teatrene finner du en kafeteria der du kan ta deg noe å drikke i pausen, garderobeservice, toaletter, og i de mest populære barneforestillingene er det også en boosters for barna.

Hvis du er glad i musikaler, vet du allerede at Londons West End er et must.

Kjøp billetter til de beste musikalene i London