Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Harry Potter-omvisninger og opplevelser

London er Harry Potters by, og over hele byen finner du referanser og steder fra sagaen. Jeg skal fortelle deg om de forskjellige turene om den unge trollmannen som du kan ta i den britiske hovedstaden.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minutter lest

Harry Potter-omvisninger og opplevelser

Galtvort ekspresstog | © Martin Pettitt

For mange av oss er London ikke bare Big Ben, Nothing Hill eller Hyde Park; for mange av oss er London Diagon Alley, Platform 9 og ¾, Gringotts og Leaky Cauldron. Velkommen til Galtvort (eller nesten...).

En av aktivitetene jeg anbefaler deg å gjøre i London hvis du er fan av Harry Potter-sagaen, er å ta en omvisning på ste dene der filmene ble spilt inn. Med en spesialisert guide kan du besøke de viktigste stedene i byen som ga liv til de åtte historiene om denne berømte trollmannen, som Trafalgar Square, Covent Garden eller Soho.

Det mest økonomiske alternativet

Harry Potter omvisningi London

Omvisning på Harry Potter-lokasjoner i City of London

Mens du vandrer rundt i Londons gater, vil en ekspertguide vise deg steder som er med i eller inspirert av Harry Potter-filmene.

London er full av steder som har med Harry Potter-filmene å gjøre, og med denne omvisningen vil de ikke gå ubemerket hen. En guide vil vise deg rundt på plattform 9 og 3/4, Diagon Alley og Gringotts Bank mens du vandrer rundt i London som en gomp.

Denne turen er også i små grupper på (maksimalt) 25 personer. Dette betyr at guiden kan fokusere på forklaringene du ber om på en mer personlig måte. Guidene på denne typen omvisning har to ting til felles: de kjenner London ut og inn, og de er fans av Harry Potter-bøkene og -filmene, så benytt deg av muligheten og nyt hvert øyeblikk av omvisningen!

 • Anbefaleshvis... du ønsker å nyte Harry Potter-universet til en redusert pris, eller hvis du vil ha mer etter å ha sett Warner Bros. Studios.

Her er turene til fots til Harry Potter-lokasjonene i London

Harry Potter-rommet på St. Pancras jernbanestasjon
Harry Potter-rommet på St. Pancras jernbanestasjon

Over hele London har du forskjellige steder som inspirerte bøkene og filmene. For mange år siden måtte fansen spore dem opp på egen hånd, nå er det ekspertguider som viser deg dem på en spasertur til Harry Potter-steder mens de forteller deg interessante fakta om sagaen.

På denne omtrent to timer lange spaserturen vil en guide som ikke bare spesialiserer seg på sagaen, men også på Londons historie, ta deg med til Harry Potter-steder i London som følgende:

Plattform 9 og ¾ på King Cross Station

På King's Cross Station kan du finne et hjørne der den berømte per rongen er gjenskapt med en bagasjevogn gjennom veggen. Du kan ta et bilde der og deretter stikke innom Harry Potter-suvenirbutikken mens guiden forteller deg hvordan dette turiststedet ble opprettet etter suksessen med filmene og hvordan J.K. Rowling brukte stasjonen som kulisse for bøkene sine. Det som er synd er at du ikke kan ta Galtvort-ekspressen ...

Diagon Alley i Leadenhall Market

Dette er et av de eldste markedene i London og er inspirert av den berømte Diagon Alley hvor Harry kjøpte bøker, trylledrikker og, selvfølgelig, Ollivanders tryllestaver. Dette er et av de lengste og mest spesielle stoppene på turen; du vil oppdage hvordan virkeligheten inspirerer fiksjonen og hvordan fiksjonen forvandler virkeligheten. Guiden din vil fortelle deg alt om Knockturn Alley eller Leaky Cauldron Inn og deretter gi deg noen minutter til å utforske området på egen hånd.

Gringotts Bank og den australske ambassaden

Den berømte trollbanken som dukker opp i flere av filmene, er inspirert av den australske ambassaden i London. Du har kanskje gått forbi og ikke lagt merke til den slående likheten, men for å gi deg et klarere bilde av den, vil guiden din vise deg fotografier fra filmene for å bevise at trollbanken faktisk var inspirert av denne bygningen.

Premierer og Trafalgar Square

Ikke alt på denne turen dreier seg om innspillingsstedene for filmene, du vil også lære anekdoter om skuespillerne og betydningen av sagaen, og Trafalgar Square vil sannsynligvis være stedet guiden din velger å fortelle deg disse. Det er nettopp herfra tusenvis av fans opplevde slutten på sagaen samt andre øyeblikk knyttet til utgivelsen av filmene.

Bestill en Harry Potter-tur i London

Andre alternativer for å nyte Harry Potter i London: Themsen cruisetur eller privat omvisning

Originale Harry Potter-kostymer
Originale Harry Potter-kostymer

Hvis du vil fullføre opplevelsen av å vandre rundt på Harry Potter-lokasjonene i London, kan du bestille en tur som inkluderer et cruise på Themsen. Også ledsaget av en guide kan du lære trivia og anekdoter om filmene, mens du slapper av på en båttur på elven. Denne aktiviteten inkluderer også interaktive spill som du kan dele om bord med andre fans av sagaen.

Og hvis den to timers spaserturen er for kort for deg, anbefaler jeg at du vurderer en privat kjøretur til Harry Potter-lokasjonene der guiden vil være dedikert utelukkende til deg og gruppen du reiser med. Denne turen varer omtrent fire timer, kan tilpasses helt etter dine ønsker og er tilgjengelig på engelsk, spansk og fransk.

Dette er et sterkt anbefalt alternativ hvis du reiser til London med barn, ettersom du kan be guiden om å veksle mellom innspillingssteder og andre landemerker i London i løpet av turen.

Organiser din egen omvisning på Harry Potter-steder i London

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du bestemmer deg for å ta en guidet omvisning i Harry Potter-universet i London, enten du velger en gruppe- eller privattur, er det et par ting du må huske på:

 • Ettersom omvisningen foregår til fots, er det logisk at du ikke vil besøke alle stedene, ettersom London er en stor by og mange av dem ligger ganske langt fra hverandre.
 • Møtestedet vil alltid være på et sentralt sted som du lett kan nå fra overnattingsstedet ditt. Hvis du har spørsmål, kan du spørre guiden din når du har bestilt plass, eller be om å bli hentet fra hotellet ditt mot et pristillegg.
 • Turene varer mellom to og tre timer, så vær forberedt på å gå. De går nesten hver dag i uken, og den beste tiden å gå avhenger av været.
 • Du vil få sjansen til å kjøpe Harry Potter-suvenirer på mange av turstoppene ettersom du passerer Harry Potter-butikker i forskjellige deler av London, og guiden vil sette av tid til dette.
 • Hvis du har et London Pass, får du en omvisning inkludert der du får se steder fra Harry Potter og mange andre filmer som ble filmet eller inspirert av London, som Mary Poppins, Sherlock Holmes og James Bond. Du kan finne ut mer om London Pass i denne artikkelen om London Pass. London-pass.
 • Ta en titt på teaterlistene når du har bestemt deg for å reise til London. Hvis du er heldig, kan du kanskje få med deg en forestilling av Harry Potter og den forbannede arven.

Bestill en Harry Potter-tur i London

Besøk Warner Bros. Harry Potter Studios

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du, som meg, er en ekte Harry Potter-fan, bør du også vurdere å besøke Harry Potter Park på Warner Bros Studios London. For å få mest mulig ut av det skal jeg gi deg noen tips:

 • Hvordan komme segdit: Transport til Warner Bros Studios er en viktig detalj å huske på. Ikke glem at de ligger langt fra sentrum av London, så det er best å bestille på forhånd for ut- og hjemreisen. Det går direktebusser fra Watford Junction togstasjon til studioene.
 • Varighetav besøket: Ta deg god tid i hvert av studioene til Warner Bros. Ikke ha det travelt med å se alt; detaljene er så godt gjennomtenkt at det vil være verdt å få med seg hver krik og krok. For å se alt ordentlig, anbefaler jeg at du setter av mellom 3 og 5 timer til besøket.
 • Tidsplan: Når du kjøper billetten din (alltid på forhånd, da du bare kan bytte den i studioene), kan du velge dag og klokkeslett for besøket. Jeg anbefaler at du velger første gang for å unngå folkemengder. Husk at du kan komme inn, men ikke forlate, så det vil være flere og flere mennesker i fasilitetene.
 • Ta lydguiden: det koster omtrent fem pund, men det er verdt det. Mens du fordyper deg i den magiske verdenen, vil de fortelle deg detaljer du ikke visste om filmen, skuespillerne og sagaen.
 • Hvis du går med barn, vil de bli fascinert av turen, men de yngre kan bli skremt av realismen i noen av settene eller besøket i den forbudte skogen. Bare husk dette i tilfelle du vil unngå disse rommene.
 • Hvor å spise: Ikke glem å stikke innom baren hvis du vil prøve det berømte smørølet eller Froskekafeen hvis du vil ha en sjokoladefrosk. Det er ingen steder å spise i nærområdet, så hvis besøket ditt sammenfaller med lunsjtid, vil du bare kunne spise på studioets egen restaurant, der prisen ikke vil være veldig billig.
 • Souvernirs: Gavebutikken er også verdt et besøk, selv om det bare er for å sette tennene i den. Her finner du all merchandising av sagaen tilgjengelig. Du kan ta bilder, men ikke la kameraet ødelegge opplevelsen; bedre å leve det enn å ta det opp.

Bestill billetter til Harry Potter Park

Slik ser Harry Potter-turen til Warner Bros. Studios ut

Kostymer fra sagaen utstilt på Warner Bros. Studios
Kostymer fra sagaen utstilt på Warner Bros. Studios

I løpet av denne omvisningen, i tillegg til å se scenografien og kostymene fra filmene, vil du lære mer om sagaen og hvordan filmene ble laget, inkludert spesialeffekter. Med gompedetaljer i tankene anbefaler vi at du bestiller billetter til Warner Bros Studios på forhånd på grunn av det store antallet besøkende og ordner transport til og fra Warner Bros Studios, ettersom de ligger langt fra sentrum. Et godt råd: vær forsiktig hvis du blir tilbudt videresalgsbilletter til Harry Potter Studios.

Hvis du vil være sikker på om det er verdt å besøke Warner Bros. studioene for Harry Potter-turen, vil jeg gi deg en liten smakebit på hva du vil finne der. For det første er studioene delt inn i innendørs og utendørs områder, og settene på begge stedene har ikke bare originale rekvisitter fra filmene, men også filminformasjon om hvordan de ble laget. Men ett skritt av gangen.

Harry Potter-studioene i London er heller ikke bare for å se på - i mange av dem kan du utføre magi ved å vifte med en tryllestav eller løfte en kost.

Hva du får se i innendørsstudioene

 • Begynn besøket ditt i den store spisesalen, der du blir møtt av professorene ved hovedbordet slik de gjør hvert år med Harry, Ron og Hermine, eller i det minste de årene da ingen krasjer en flygende bil i en boksepil (som du forresten også vil se på denne omvisningen).
 • Etter det er det videre til korridorene på skolen, inkludert de skiftende trappene, hvor du vil se et mangfold av bilder av tidligere ledere av Galtvort-hus, inkludert den fete damen.
 • Deretter følger du den typiske ruten for skolestart gjennom fellesrommet og videre til Griffing-sovesalen.
 • Professorenes kontorer venter også på deg under besøket ditt, i tillegg til utstillingsskap der du finner all den informasjonen du ønsker om rumpeldunksporten.
 • Du kan besøke Lucius Malfangs hus (skummelt), Weasleys stue eller en svært forseggjort Forbudt skog full av skapninger, bilder og lydeffekter.

Hva du får se i utendørsstudioene

Når det gjelder utendørsstudioene, er de også fulle av overraskelser. Du får se Dursleys hus på Privet Drive (inkludert trappeoppgangen), nattbussen, plattform 9 og ¾, Ollivanders butikk og mange andre kriker og kroker. Den eneste ulempen med denne turen er at når du forlater studioene, vil du ha vanskelig for å mingle med gomper igjen.

Leie transport til studioene fra London

Det er ikke tilrådelig å bestille transport uten å ha sikret billettene dine, da tilgjengeligheten er svært begrenset, og du risikerer å komme dit og bli utsolgt. I tillegg inkluderer mange parkbillettalternativer også reise fra London.

Men hvis du allerede har fått billetten din og ønsker å bestille transport til og fra parken for å slippe deg av ved porten, kan du sjekke ut dette innlegget om hvordan du kommer deg til Harry Potter Studios fra London.

Bestill billetter til Harry Potter Park

Hvis du er interessert i en omvisning i Harry Potter London, er du kanskje også interessert i

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du likte opplevelsen av Harry Potter-vandringen, bør du ta en byvandring i London under besøket ditt i den britiske hovedstaden. Du tror kanskje at gompeverdenen ikke er like sjarmerende som den magiske, men husk at London også er byen til Sherlock Holmes eller Peter Pan, og at den på egen hånd har mange historier å tilby deg uten å ty til fantasi.

Som sagt var dette min favoritt, men sannheten er at tilbudet om guidede turer i London er uendelig, og jeg har skrevet en guide for å hjelpe deg med å sortere ut alle ideene, hvilke som er de beste turene og hvorfor. Du kan lese den i denne artikkelen på London-omvisninger.