Stonehenge dagsturer fra London

Magien til Stonehenge kan bare forstås ved å besøke den mest mystiske sirkelen i verden. Slik kommer du deg til Stonehenge fra London.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

Stonehenge dagsturer fra London

Stonehenge | ©Sung Shin

En tur til Stonehenge, rundt 130 kilometer vest for London, er en av de mest fantastiske opplevelsene du bør få med deg på en reise til England. Lite er kjent om opprinnelsen, bare at det kan dateres tilbake til slutten av yngre steinalder, men Europas mest berømte forhistoriske monument er innhyllet i en magisk aura som fascinerer dem som får sjansen til å se det.

Selv om du kan ta tog eller buss for å besøke Stonehenge på egen hånd, med tanke på hvor langt det er fra London og hvor vanskelig det er å komme dit med offentlig transport, er mitt råd å ta en organisert tur til Stonehenge i en komfortabel buss, noe som vil gjøre ting lettere for deg og hvor du vil få hjelp av en guide til å bedre forstå betydningen av dette gåtefulle megalittiske monumentet. Her er de beste alternativene:

Det beste alternativet

Dagstur fra London til Stonehenge

Den mest prisgunstige organiserte turen til Stonehenge

Perfekt hvis du vil få mest mulig ut av besøket ditt til et av Englands mest berømte monumenter, optimalisere tiden din og på en mest mulig komfortabel måte. Inkluderer audioguide og tid til å utforske stedet på egen hånd.

Varighet: 6 timer 30 minutter

Jeg anbefaler 100% at du tar deg tid under turen til den britiske hovedstaden for å ta denne heldagsutflukten til Stonehenge og se verdens mest berømte megalitt personlig. Det er et fantastisk sted som vil imponere deg! For å få mest mulig ut av dagen starter turen tidlig, klokken 7 om morgenen. Du kan ta bussen fra to forskjellige steder i byen (London Bridge Street og Harrington Gardens) til Stonehenge.

Foran deg ligger en to timers kjøretur til Salisbury Plain, et ubebodd og ensomt treløst hedelandskap der dette eldgamle monumentet, som er tusenvis av år gammelt, ligger.

Det flotte med denne Stonehenge-turen er at den tilbyr bekvemmeligheten av en organisert tur med uavhengigheten til en audioguide, slik at du kan utforske den berømte megalitten, museet og rekonstruksjonen av en neolittisk bosetning i ditt eget tempo og på din egen fritid.

Når du er der, vil du ha 3 timer til å nyte dette magiske stedet som mennesket siden uminnelige tider har tilskrevet en spesiell betydning av forbindelsen mellom det jordiske og det overnaturlige, som i dag mange forskere fortsetter å studere for å løse sin gåtefulle symbolikk.

På slutten av turen tar du bussen tilbake til London hvor du kan lene deg tilbake og mimre om alt du har lært og opplevd på Stonehenge i løpet av denne spennende turen.

Hvorfor jeg liker denne turen: Denne turen gir deg fordelene ved å bli med på en organisert tur (du trenger ikke å bekymre deg for rutetider eller transport) og fordelene ved å besøke stedet i ditt eget tempo. Du vil kunne følge kommentarene til audioguiden for å forstå alt du ser uten å måtte holde deg til trinnene og tidsplanene til en gruppe, ettersom du har opptil 3 timer til å gå rundt på stedet i ditt eget tempo.

Anbefales hvis... du vil få mest mulig ut av dette menneskehetens mysterium, men ikke vil investere for mye tid eller penger under turen til London.

Når skal du besøke Stonehenge?

Utsikt over Stonehenge| ©Ankit Sood
Utsikt over Stonehenge| ©Ankit Sood

Dette monumentet, som er erklært verdensarvsted av UNESCO, er verdt et besøk når som helst på året, men det er spesielt spesielle øyeblikk som sommer- og vintersolverv (når solen når sitt høyeste punkt på himmelen og krysser monumentets akse med presisjon og glir mellom steinene).

Under sommersolverv kommer grupper av druider ledsaget av et bredt spekter av mennesker til Stonehenge for å utføre ritualer med en magisk bakgrunn som feirer foreningen mellom solen og jorden- en svært kuriøs begivenhet!

Bestill en tur til Stonehenge

Når skal du bestille billetter til Stonehenge?

Stonehenge er overfylt| ©Dyana Wing So
Stonehenge er overfylt| ©Dyana Wing So

Siden det er en veldig populær turistattraksjon, anbefaler jeg deg å bestille billettene dine på nettet så langt i forveien som mulig for å sikre deg plass på turen på datoen du ønsker.

Hvor lang tid tar det å komme seg til Stonehenge fra London?

Stonehenge Road| ©Raoul du Plessis
Stonehenge Road| ©Raoul du Plessis

Dette forhistoriske monumentet ligger nesten to timer fra den britiske hovedstaden.

Hva skal jeg ha på meg for å se Stonehenge?

Stonehenge| ©Cajeo Zhang
Stonehenge| ©Cajeo Zhang

Dette megalittiske monumentet ligger utendørs midt i et landskap som ikke er beskyttet mot vind eller regn. Før du drar på utflukt, anbefaler jeg deg å sjekke værmeldingen for området for å prøve å velge en dag med stabilt vær.

Med dette i bakhodet er mitt råd å ta med deg varme klær, for bortsett fra på de varmeste sommerdagene blåser det nesten alltid en kjølig (eller til og med iskald!) bris. Ikke glem å pakke en mackintosh i ryggsekken i tilfelle det er fare for regn på besøksdagen. Det er viktig å tilpasse klærne dine til været på ekskursjonsdagen.

På den annen side, som med alle utflukter, er det beste du kan gjøre for å se Stonehenge å bruke komfortable sko, ettersom du vil gå i flere timer.

Er Stonehenge et monument å besøke med barn?

Stonehenge med barn| ©Tatyana Tomsickova
Stonehenge med barn| ©Tatyana Tomsickova

Ja, absolutt. De små kan løpe rundt enga og undre seg over størrelsen på steinene, mens de eldre får sjansen til å komme nærmere historien ved å gå på en morsom tur.

Men hva er Stonehenge? hva er egentlig Stonehenge?

Stonehenge| ©K Mitch Hodge
Stonehenge| ©K Mitch Hodge

Du har sannsynligvis sett det før i bøker og dokumentarer ved utallige anledninger, ettersom det er Europas mest berømte forhistoriske monument og et av Storbritannias ikoner.

Stonehenge er omgitt av en vollgrav og er en megalittisk konstruksjon i form av to konsentriske ringer bestående av store vertikale steinblokker som danner et unikt syn som er gjenkjennelig på mils avstand.

Lite er kjent om dette stedet, og det er en gåte for antropologer og historikere over hele verden. Bare at det ble bygget mellom 3000 og 1500 f.Kr. (sen yngre steinalder og tidlig bronsealder) og at det var en del av en større struktur som inkluderte seremonielle veier og steinsirkler.

Alt annet er hypoteser, fra hvem som bygde det til formålet. Noen teorier antyder at det kan ha vært et astronomisk observatorium for å forutsi årstidene, siden solen stod opp gjennom megalittens akse ved sommersolverv.

Andre hevder at Stonehenge var et religiøst tempel eller gravmonument som ble brukt som nekropolis for datidens notabiliteter, ettersom det er funnet hundrevis av begravelser i nærheten.

Mens forskningen fortsetter å forsøke å kaste mer lys over dette mystiske megalittmonumentet, har Stonehenge nå blitt et viktig sted der moderne druider utfører mystiske ritualer på midtsommernatten.

Hva vil du se på Stonehenge?

Stonehenge| ©Alec Foege
Stonehenge| ©Alec Foege

Min opplevelse av å besøke Stonehenge

Etter en rolig to timers kjøretur gjennom England slapp bussen oss av i nærheten av Stonehenge besøkssenter, og før vi kom dit måtte vi gjennom en flyplasslignende sikkerhetskontroll der eiendelene våre ble gjennomsøkt.

Selv om det også er et museum og en reproduksjon av en forhistorisk bosetning på Stonehenge-området, visste vi at det første vi ønsket å se var dette legendariske megalittiske monumentet. Så vi dro til området der du tar gratis minibuss for å komme dit så snart som mulig, da det var ganske overfylt og det var noen køer.

Jeg hadde sett det på bilder mange ganger og forestilt meg det mange ganger, men ingenting kan sammenlignes med å se det personlig. Det er en blanding av spenning og vantro. Jeg hadde foran meg en av de få gjenværende restene fra forhistorisk tid i verden. Hvordan kunne de bygge noe slikt med knapt noen midler?

Du vil komme så nær som mulig for å føle steinene og prøve å løse denne gåten som er eldre enn pyramidene i Egypt, men et tau gjerde begrenser avstanden til å holde fra monument et og ruten du skal følge.

Du må nøye deg med å tenke på det på avstand, men besøket lar deg gå rundt Stonehenge for å ta bilder fra alle vinkler og nyte det vakre grønne landskapet som omgir det.

Når du er der, får du en idé om hvorfor dette stedet var så viktig for tidlige sivilisasjoner. Det er noe ved det som gjør det så spesielt at det er vanskelig å sette ord på - du må se det!

Bestill en tur til Stonehenge, Windsor og Bath

På oppdagelse i yngre steinalder

Stonehenge er en del av yngre steinalder| ©Hulki Okan Tabak
Stonehenge er en del av yngre steinalder| ©Hulki Okan Tabak

Hvis du er oppmerksom underveis, vil du se skilt som peker ut andre interessante steder, som en gammel nekropolis eller en allé fra 2300 f.Kr. som forbinder megalitten med elven Avon. Det antas at denne veien var koblet til en seremoniell rute for å feire årstidenes gang i henhold til solens bevegelse.

Du kan lære mye mer om dette på museet i besøkssenteret. Etter besøket i Stonehenge går vi tilbake til utgangspunktet for å gå inn i utstillingen som tar for seg historien til Stonehenge og dens betydning samt livet til menneskene som reiste dette monumentet for tusenvis av år siden.

Her kan du se forskjellige forhistoriske gjenstander (verktøy, smykker, keramikk ...) hentet fra forskjellige arkeologiske utgravninger samt den rettsmedisinske rekonstruksjonen av ansiktet til en mann som kan ha vært i Stonehenge for 5 500 år siden.

Jeg anbefaler også at du besøker rekreasjonen av en neolittisk bos etning på stedet, som ble opprettet fra utgravninger i Durrington fra den perioden.

Selv om vi på Stonehenge-turen har hjelp av en audioguide som forklarer hva vi ser, synes jeg dette museet er det perfekte komplementet for å bedre forstå denne fasen av historien som er så ukjent for allmennheten, så jeg anbefaler at du bruker litt tid under besøket.

Du er kanskje ikke en stor fan av museer, men Stonehenge-museet har en veldig kul interaktiv del som alltid gjør opplevelsen morsommere. Spesielt hvis du reiser med barn.

Bestill en tur til Oxford, Windsor og Stonehenge

Hvis du liker denne turen, er du kanskje interessert i

Hvis du allerede har besøkt London ved andre anledninger og vil oppdage andre perler i England, anbefaler jeg deg å ta en titt på artikkelen De beste utfluktene fra London hvor du finner noen av de mest underholdende og interessante forslagene du kan gjøre i løpet av ferien. Det vil være vanskelig å velge bare en!

Hvis du etter Stonehenge-utflukten vil fokusere på å utforske London for å lære litt mer om historien, ikke gå glipp av artiklene om Tower of London eller Westminster Abbey, samt De beste utfluktene og turene i London eller De beste turistbussene for å bli kjent med de mest fremragende stedene i byen.

Bestill en utflukt til Stonehenge

Ofte stilte spørsmål

  • Hvor lang tid tar det å komme til Stonehenge fra London?

    Ettersom Stonehenge ligger omtrent 145 km vest for London, tar det omtrent 2 timer og 20 minutter å komme dit, enten med bil eller tog.

  • Kan jeg reise til Stonehenge på egen hånd?

    Det kan imidlertid være noen få forbehold. Toget fra Waterloo til Salisbury, den nærmeste togstasjonen 15 km unna, er vanligvis ganske dyrt, og du må ta skyttelbuss til Stonehenge for å tilbakelegge avstanden mellom stasjonen og stedet. Av denne grunn velger mange reisende en guidet tur, da det er den enkleste løsningen for å komme seg direkte til Stonehenge.

  • Kan jeg ta på steinene i Stonehenge?

    Ikke normalt, ettersom steinene er beskyttet av en fløyelssnor 364 dager i året. Det er imidlertid ett unntak under sommersolvervfestivalen, der folk slår leir på jordet ved siden av Stonehenge på sommersolverv for å se soloppgangen på den første dagen i den nye sesongen.