Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Billetter til London Eye: alt du trenger å vite

Hvis du tenker på å ta verdens mest berømte pariserhjul, kan du lese om hvordan du får de billigste billettene, hva opplevelsen går ut på og om det er verdt det.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minutter lest

Billetter til London Eye: alt du trenger å vite

London Eye | ©Robson Denian Mateus

London Eye har, siden det ble installert i 2000, blitt et landemerke i London med mer enn 70 millioner besøkende siden den gang. Dette "Millennium Wheel" er det høyeste i Europa og, frem til 2006, i verden.

Hvis du allerede er overbevist om å klatre ombord i dette designvidunderet, anbefaler jeg å kjøpe billettene dine på nettet og på forhånd for å spare tid og penger.

Det beste alternativet

London Eye Billetter

Nyt den utrolige panoramautsikten fra Londons himmel.

Ta en tur med London Eye i 30 minutter og opplev verdens mest berømte pariserhjul ved bredden av Themsen. Ta de beste bildene av Big Ben, Buckingham Palace eller Westminster Abbey fra stor høyde.

Dette er en av de typiske må-gjøre-aktivitetene under ditt besøk i den britiske hovedstaden.

Klatre om bord i en av de 32 kapslene i dette ikoniske 135 meter høye pariserhjulet, det høyeste i Europa. London Eye ble designet av Marks Barfield Architects og åpnet i 2000, og er nå en av byenshovedattraksjoner og mottar rundt 3 millioner besøkende i året. Utsikten fra London Eye er spektakulær og inkluderer blant annet Big Ben, Westminster Abbey og Buckingham Palace.

Billettpriser for London Eye

Å være en av de viktigste turistattraksjonene i London, er etterspørselen etter billetter veldig høy.

Derfor anbefaler jeg deg å kjøpe dem på forhånd og sikre deg plass på dette pariserhjulet, et symbol på britisk kultur som får alle utseende og de beste bildene. Hvis du bestiller billettene dine på forhånd på Hellotickets, er prisene:

  • Voksne (+16): ca. 44 €.
  • Barn (3 til 15 år): ca. 40 €.
  • Barn under 2 år: gratis

Bestill billetter til London Eye

Hvorfor det er verdt å dra på London Eye

Utsikt fra London Eye| ©Stig Nygaard
Utsikt fra London Eye| ©Stig Nygaard

London Eye er et roterende observatorium med panoramautsikt der du kan nyte den beste utsikten over byen (360º) og hvor du kan ta flotte bilder av Big Ben, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral eller Buckingham Palace. Også, hvis du ikke er en stor elsker av høyder eller reiser med små barn, ikke bekymre deg, jeg forsikrer deg om at det er en helt trygg opplevelse og tilpassetalle. Kapslene er perfekt festet til stålkonstruksjonen og svaier ikke som i et vanlig pariserhjul, slik at du kan reise stående.

Om den interaktive 4D-opplevelsen

Som om det ikke var nok å se Londons skyline i bevegelse, kan du inne i London Eye se 4D Cinema Experience, en interaktiv kortfilm som tar deg med på en inspirerende oppdagelsesreise gjennom et London som kommer til live gjennom multisensoriske spesialeffekter, som vind og tåke, under projeksjonen. Vickys beste reisetips Hvis du er interessert i å nyte 4D London Eye-opplevelsen før turen, kan du komme 30 minutter før.

Bestill billetter til London Eye

Åpningstider for London Eye

Utsikt over London Eye fra bunnen av pariserhjulet.
Utsikt over London Eye fra bunnen av pariserhjulet.

London Eye er åpent hver dag hele året unntatt jul (25. desember) og årlige vedlikeholdsdager, som vanligvis finner sted i januar.

Åpningstidene varierer imidlertid fra sesong til sesong og kan til og med endres fra måned til måned, så sjekk nettstedet før du planlegger besøket ditt.

Bestill en omvisning med billett i London Eye

Hvordan komme seg til London Eye

London Eye fra den andre siden av Themsen
London Eye fra den andre siden av Themsen

London Eye, som ligger i Riverside Building på County Hall Westminster Bridge Road, ligger i hjertet av London sentrum og er lett tilgjengelig fra mange av Londons andre attraksjoner, inkludert Westminster Bridge, og har gode forbindelser med offentlig transport.

Undergrunnen

Du kan komme deg dit fra Waterloo undergrunnsstasjon (den nærmeste) eller fra stasjonene Embankment, Charing Cross og Westminster.

Tog

De nærmeste stasjonene er Waterloo (5 minutters gange) og Charing Cross (15 minutters gange).

Buss

Bussene 77, 211 og 381 tar deg veldig nær London Eye, men du kan også komme deg dit via en av de dusinvis av stoppestedene på turbussene hvis du har et London Pass eller på RV1-ruten som forbinder hjulet med Tate Modern og Covent Garden.

Båt

Det er mange tjenester som stopper ved London Eye Pier (O2, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St. Katherine's eller Westminster Pier).

Hvis du skal tilbringe flere dager i den britiske hovedstaden, anbefaler jeg at du skaffer deg et Oyster Card, et transportkort som du kan kjøpe og lade på hvilken som helst av undergrunnsstasjonene, og som gir deg tilgang til alle offentlige linjer på den mest smidige og økonomiske måten.

Bestill billetter til London Eye

Nyttig informasjon om London Eye

Detalj av en av kabinene i London Eye.
Detalj av en av kabinene i London Eye.
  • Det er ingen toaletter inne i kabinene, men det er toaletter i inngangshallen.
  • Det er en butikk ved utgangen der du kan kjøpe gaver og suvenirer fra opplevelsen.
  • Med forhåndsvarsel har attraksjonen også fasiliteter for passasjerer med nedsatt mobilitet.
  • Besøkende under 16 år må ledsages av en voksen over 18 år i den oppslukende projeksjonen av London Eye 4D Cinema Experience.

Bestill billetter til London Eye

Kombinasjonsbilletter til London Eye

Hvis du er ute etter en mer komplett eller annerledes opplevelse, er det flere alternativer og kombinerte forslag for å få mest mulig ut av oppholdet ditt i den britiske hovedstaden, nyte de forskjellige attraksjonene og, selvfølgelig, gå på London Eye. Her er noen ideer:

  • Westminster Tour med billetter til London Eye: en spasertur på omtrent 4 timer med en profesjonell guide, hvor du vil besøke de mest ikoniske stedene i byen som Buckingham Palace, Trafalgar Square og Westminster Abbey. Du vil lære om historien til hvert av dem og kuriositetene de skjuler. Deretter kommer du til London Eye, som du kan kjøre for å nyte den mest fantastiske utsikten over byen. For sistnevnte er inngang inkludert i turprisen, som er rundt € 89.
  • London Tour med billetter til London Eye: en 10-timers tur til Londons mest ikoniske severdigheter. Med en ekspertguide vil du lære om hver av attraksjonene og deres lite kjente anekdoter. Du besøker steder som Saint Paul's Cathedral og Tower of London før du tar et cruise på Themsen til London Eye. Der kan du ta en tur i pariserhjulet og nyte den mest fantastiske panoramautsikten over byen. Alle inngang sbilletter er inkludert i prisen for turen, som er ca. 180 euro.
  • London Eye-billetter, sightseeing-busspass og elvecruise på Themsen: en kombinert billettpakke, ideell hvis du vil utforske London i ditt eget tempo, men med livet på egen hånd.

Denne pakken inkluderer tre opplevelser: til lands, til vanns og i luften. Du vil ha billetter til sightseeingbussen, som lar deg besøke de viktigste punktene i byen og enkelt bevege deg fra det ene til det andre. Den inkluderer også en audioguide, slik at du til enhver tid har informasjon om hva du ser. Du får også en billett til en båttur på Themsen for å se London fra en annen vinkel mens du slapper av på vannet. Og til slutt får du tilgang til London Eye, et av de mest berømte pariserhjulene i Europa og verden, som du kan ta en tur i for å se byen fra luften og beundre utsikten. Dette kombinerte alternativet koster omtrent 73 euro.

Andre alternativer for å ta pariserhjulet: sightseeingpassene

Refleksjon av London Eye på Themsen| ©Ismail Merad
Refleksjon av London Eye på Themsen| ©Ismail Merad

Et annet alternativ og det jeg anbefaler deg å besøke London Eye hvis du skal tilbringe flere dager i London, er å kjøpe et turistpass for byen.

Som du kan se i dette andre innlegget om London-passLondon Sightseeing Passes, disse er veldig praktiske for besøk på minst 4 dager i hovedstaden, da de inkluderer en mye raskere og billigere tilgang til hovedattraksjonene. To av disse passene inkluderer, blant de mange alternativene, inngang til London Eye:

London Explorer Pass

Explorer Pass er Londons uunnværlige pass. Du kan velge opptil 7 attraksjoner fra en liste på 31. De viktigste fordelene er at du får raskere adgang til noen av byens største attraksjoner, og at du kan spare opptil 35 % på prisen på standardbilletter til attraksjonene.

London Pass

London Pass er det beste passet for familiereiser fordi det gir deg rask og mye billigere tilgang til 5 av byens beste fritidsattraksjoner. Det gir tilgang til en verden av super morsom underholdning å besøke, i tillegg til London Eye, det spektakulære voksmuseet Madame Tussauds, Shrek's Adventure London, de spennende interaktive omvisningene i London Dungeon og London Aquarium, SEA LIFE London.

Kjøp London Sightseeing Pass

London Eye i tall

Nattvisning av London Eye| ©Chengdong Deng
Nattvisning av London Eye| ©Chengdong Deng

3,5 millioner turister besøker London Eye hvert år. Hvis dette tallet ikke sier deg noe, kan det kanskje hjelpe deg å vite at det gjennomsnittlige antallet besøkende er 10 000 per dag, og at det er større enn Taj Mahal eller pyramidene i Giza.

London Eye kan ta opptil 800 personer på hver av de roterende turene (25 passasjerer per kapsel), men det er garantert kø nesten hele året, spesielt hvis du reiser i helgene, på helligdager eller i skoleferier.

Ved å kjøpe billetter på nettet sparer du all denne tiden, som du kan bruke på å få mest mulig ut av besøket. Pariserhjulet har32 innglassede, luftkondisjonerte kapsler (én for hver bydel i London), men av overtroiske grunner er de nummerert fra 1 til 33, og hopper over nummer 13. Vickys reisetips På en solskinnsdag kan du se 40 km langt. Hvis du ser nøye etter, kan du se helt til Windsor Castle.

Oppdag området rundt London Eye

Utsikt over Big Ben fra London Eye
Utsikt over Big Ben fra London Eye

Big Ben og Houses of Parliament

London Eye har gjort området der det ligger, South Bank-distriktet, til det nye årtusenets midtpunkt. Der kan du finne andre underverker innen arkitektur og natur som gjør sightseeingdagen din komplett.

Ikke gå glipp av et av byens ikoniske landemerker, Big Ben, og bare 537 meter fra London Eye, vil du oppdage at navnet faktisk er den 14 tonn tunge klokken som huser klokken i Elizabeth Tower, reist over Houses of Parliament.

Sistnevnte, også kjent som Palace of Westminster, er en annen severdighet, ettersom det huser de to kamrene i det britiske parlamentet, der regjeringen utformer sin lovgivning.

Westminster Abbey

En annen attraksjon i nærheten er den fantastiske Westminster Abbey, som ligger bare 639 meter fra London Eye og har noen av Londons fineste eksempler på middelalderarkitektur. I denne artikkelen kan du lese om Billetter til Westminster Abbey i London: valgmuligheter og alt du trenger å vite hvordan du kan besøke klosteret innvendig.

Mellom klosteret og Buckingham Palace kan du ta en pause i de vakre naturomgivelsene i St James's Park (735 meter fra London Eye).

St James Park og Buckingham Palace

Denne tidligere kongelige jaktmarken er Londons eldste park, en av de mest elskede av londonere og det ideelle stedet å tilbringe en formiddag eller ettermiddag med familien, siden den er full av kafeer, vannfugler og originale lekeplasser. En del av den avdøde prinsesse Dianas minnerute går gjennom plassen og har blitt brukt som kulisse for populære filmer som Match Point, 28 dager senere og 101 dalmatinere.

Trafalgar Square

Når du har ladet batteriene, kan du avslutte dagen med å besøke Londons nervesenter, Trafalgar Square (778 meter fra London Eye), en enorm plass der du i tillegg til andre severdigheter finner et av hovedstadens mest berømte monumenter: Admiral Nelson's Column.

Trafalgar Square myldrer av mennesker og gateartister hver dag, men spesielt på de dagene det er store begivenheter, da det er samlingsstedet for londonere for å feire nyttårsaften, sportslige triumfer og til og med kongelige bryllup.

Bestill billetter til London Eye

Spisesteder i nærheten av London Eye

Til tross for at London ikke er et matland, har byen noen gode restauranter, selv om de fleste av dem har en tendens til å være litt dyre. For lunsjstoppet anbefaler jeg tre restauranter i nærheten av London Eye.

De spenner fra å spise tradisjonelle engelske retter, som St Stephen's Tavern (på fortauet foran Big Ben), til å nyte den eksklusive maten på en Michelin-restaurant i nærheten av Houses of Parliament, Roux at Parliament, til å spise kvalitetsmat og god service om bord på en båt, London Showboat, som du kan gå om bord i fra Westminster Bridge.

Bestill billetter til London Eye

Andre aktiviteter som kan interessere deg

Elvecruise på Themsen

Siden du er her, på elven, og så nær flere brygger hvor Themsen-cruisene går fra, ville det være en god idé å fullføre dagen i London med et avslappende elvecruise, hvorfra du kan se kontrastene som tilbys av London Skyline og til og med nå Greenwich-meridianen med båt. Her er et innlegg jeg skrev om Thames elve-cruise i tilfelle du er interessert i å organisere ekskursjonen.

Bestill et elvecruise på Themsen