Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Billetter til London Eye: alt du trenger å vite

Hvis du vurderer å ta en tur i verdens mest berømte pariserhjul, kan du lese om hvordan du får tak i de billigste billettene, hva opplevelsen går ut på og om det er verdt det.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minutter lest

Billetter til London Eye: alt du trenger å vite

London Eye | ©Robson Denian Mateus

London Eye har siden det ble installert i 2000 blitt et av Londons landemerker med mer enn 70 millioner besøkende. Dette "tusenårshjulet" er det høyeste i Europa og, frem til 2006, i verden.

Hvis du allerede er overbevist om at du vil klatre om bord i dette designvidunderet, anbefaler jeg at du kjøper billettene på nettet og på forhånd for å spare tid og penger.

Det beste alternativet

London Eye Billetter

Nyt den fantastiske panoramautsikten fra Londons himmel.

Ta en 30-minutters tur med London Eye og opplev verdens mest berømte pariserhjul ved Themsens bredder. Ta de beste høydebildene av Big Ben, Buckingham Palace eller Westminster Abbey.

Dette er en av de typiske må-aktivitetene under et besøk i den britiske hovedstaden. Klatre om bord i en av de 32 kapslene i dette ikoniske, 135 meter høye pariserhjulet, det høyeste i Europa.

London Eye ble designet av Marks Barfield Architects og åpnet i 2000, og er nå en av byens hovedattraksjoner med rundt 3 millioner besøkende i året. Utsikten derfra er spektakulær, og man kan blant annet se Big Ben, Westminster Abbey og Buckingham Palace.

Anbefales hvis... du vil sikre deg de beste bildene av London i høyden og nyte et av byens ikoner. En tur opp i London Eye er et must når du besøker den britiske hovedstaden.

Billettpriser til London Eye

100 ¤ billetter|© engin akyurt
100 ¤ billetter|© engin akyurt

Ettersom London Eye er en av de viktigste turistattraksjonene i London, er det stor etterspørsel etter billetter. Derfor anbefaler jeg deg å kjøpe dem på forhånd og sikre deg en plass på dette pariserhjulet, emblemet for britisk kultur som får alle blikkene og de beste bildene.

Hvis du bestiller billettene dine på forhånd i Hellotickets er prisene:

  • Voksne (+16 år): ca. 44 €.
  • Barn (3-15 år): ca. 40 €.
  • Barn under 2 år: gratis

Bestill billetter til London Eye

Hvorfor det er verdt å ta en tur med London Eye

Utsikt fra London Eye| ©Stig Nygaard
Utsikt fra London Eye| ©Stig Nygaard

London Eye er et roterende observatorium med panoramautsikt hvor du kan nyte den beste utsikten over byen (360º), og hvor du kan ta flotte bilder av Big Ben, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral eller Buckingham Palace.

Og hvis du ikke er så glad i høyder eller reiser med små barn, kan jeg forsikre deg om at det er en helt trygg opplevelse som passer for alle. Kapslene er perfekt festet til stålkonstruksjonen og svaier ikke som i et vanlig pariserhjul, slik at du kan reise stående.

Om den interaktive 4D-opplevelsen

Som om det ikke var nok å se Londons skyline i bevegelse, kan du inne i London Eye se 4D Cinema Experience, en interaktiv kortfilm som tar deg med på en inspirerende oppdagelsesreise gjennom et London som kommer til live gjennom multisensoriske spesialeffekter, som vind og tåke, under projeksjonen.

Vicky's Top Traveller Tip

Hvis du er interessert i å nyte 4D London Eye-opplevelsen før turen, bør du ankomme 30 minutter før.

Bestill billetter til London Eye

Åpningstider for London Eye

Utsikt over London Eye fra bunnen av pariserhjulet.
Utsikt over London Eye fra bunnen av pariserhjulet.

London Eye er åpent hver dag hele året, med unntak av jul (25. desember) og de årlige vedlikeholdsdagene, som vanligvis finner sted i januar.

Åpningstidene varierer imidlertid fra sesong til sesong og kan til og med endres med noen måneders mellomrom, så sjekk nettsiden før du planlegger besøket.

Bestill en tur med billett til London Eye

Slik kommer du deg til London Eye

London Eye fra den andre siden av Themsen
London Eye fra den andre siden av Themsen

London Eye, som ligger i Riverside Building på County Hall Westminster Bridge Road, ligger midt i hjertet av London sentrum og i nærheten av mange av Londons andre attraksjoner, for eksempel Westminster Bridge, og er derfor godt tilgjengelig med offentlig transport.

T-banen

Du kommer deg dit fra Waterloo T-banestasjon (den nærmeste) eller fra stasjonene Embankment, Charing Cross og Westminster.

Tog

De nærmeste stasjonene er Waterloo (5 minutters gange) og Charing Cross (15 minutters gange).

Buss

Buss 77, 211 og 381 tar deg svært nær London Eye, men du kan også ta deg dit via et av de mange stoppestedene på turbussene hvis du har London Pass, eller med RV1 som forbinder hjulet med Tate Modern og Covent Garden.

Båt

Det er mange avganger som stopper ved London Eye Pier (O2, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St. Katherine's eller Westminster Pier).

Hvis du skal tilbringe flere dager i den britiske hovedstaden, anbefaler jeg at du skaffer deg et Oyster Card, et transportkort som du kan kjøpe og lade opp på hvilken som helst av T-banestasjonene, og som gir deg tilgang til alle offentlige linjer på den mest smidige og økonomiske måten.

Bestill billetter til London Eye

Nyttig informasjon om London Eye

Detalj av en av kabinene i London Eye.
Detalj av en av kabinene i London Eye.
  • Det er ingen toaletter inne i kabinene, men det er toaletter i inngangshallen.
  • Ved utgangen er det en butikk der du kan kjøpe gaver og suvenirer fra opplevelsen.
  • Hvis du gir beskjed på forhånd, har attraksjonen også fasiliteter for bevegelseshemmede passasjerer.
  • Besøkende under 16 år må være i følge med en voksen over 18 år i den oppslukende projeksjonen i London Eye 4D Cinema Experience.

Bestill billetter til London Eye

Kombibilletter til London Eye

London Eye natt|©Murray
London Eye natt|©Murray

Hvis du er ute etter en mer komplett eller annerledes opplevelse, finnes det flere alternativer og kombinasjonsforslag for å få mest mulig ut av oppholdet i den britiske hovedstaden, nyte de ulike attraksjonene og selvfølgelig gå opp i London Eye. Her er noen ideer:

  • Westminster Tour med billetter til London Eye: En spasertur på ca. 4 timer med en profesjonell guide, der du besøker de mest ikoniske stedene i byen, som Buckingham Palace, Trafalgar Square og Westminster Abbey. Deretter kommer du til London Eye, hvor du kan hoppe på og nyte den fantastiske utsikten over byen. Inngangsbillettene er inkludert i prisen for turen, som ligger på ca. 89 euro.
  • London Tour med London Eye-billetter: En 10-timers rundtur til Londons mest ikoniske severdigheter. Turen ledes av en ekspertguide. Du besøker steder som Saint Paul's Cathedral og Tower of London, før du tar et cruise på Themsen for å komme til London Eye. Der kan du ta en tur i pariserhjulet og nyte den mest fantastiske utsikten over byen. Alle inngangsbilletter er inkludert i prisen for turen, som ligger på ca. 180 euro.
  • London Eye-billetter, busskort og elvecruise på Themsen: Ideelt for deg som vil utforske London i ditt eget tempo, men med livet i orden. Denne pakken inneholder tre opplevelser: til lands, til vanns og i luften. Du får billetter til sightseeingbussen med audioguide, slik at du kan besøke de viktigste severdighetene i byen. Du får også en billett til en båttur på Themsen, slik at du kan se London mens du slapper av på vannet. Og til slutt får du tilgang til London Eye, der du kan beundre utsikten. Dette kombinerte alternativet koster ca. 73 euro.

Andre alternativer for å kjøre pariserhjulet: sightseeingpassene

London Eye speiler seg i Themsen.| ©Ismail Merad
London Eye speiler seg i Themsen.| ©Ismail Merad

Et annet alternativ, og det jeg anbefaler for å besøke London Eye hvis du skal tilbringe flere dager i London, er å kjøpe et turistpass for byen.

Som du kan se i dette andre innlegget om London-passLondon Sightseeing Passes, er disse veldig praktiske for besøk på minst 4 dager i hovedstaden, ettersom de gir mye raskere og billigere tilgang til hovedattraksjonene. To av disse passene inkluderer blant annet adgang til London Eye:

London Explorer Pass

Explorer Pass er Londons må-ha-pass. Du kan velge opptil 7 attraksjoner fra en liste på 31. Hovedfordelene er at du får rask adgang til noen av byens største attraksjoner, og at du kan spare opptil 35 % av prisen på standardbilletter til attraksjonene.

London Pass

London Pass er det beste kortet for familier, fordi det gir deg rask og mye billigere adgang til fem av byens største fritidsattraksjoner. Det gir deg tilgang til en verden av supermorsom underholdning, i tillegg til London Eye, det spektakulære Madame Tussauds voksmuseum, Shrek's Adventure London, de spennende interaktive turene i London Dungeon og London Aquarium, SEA LIFE London.

Kjøp London Sightseeing Pass

London Eye i tall

Nattvisning av London Eye| ©Chengdong Deng
Nattvisning av London Eye| ©Chengdong Deng

3,5 millioner turister besøker London Eye hvert år. Hvis dette tallet ikke sier deg noe, kan du kanskje få en idé om hvor stor tiltrekningskraft London Eye har ved å vite at det i gjennomsnitt har 10 000 besøkende om dagen og at det er større enn Taj Mahal og pyramidene i Giza.

London Eye har plass til 800 personer i hver av de roterende turene (25 passasjerer per kapsel), men det er garantert kø nesten hele året, særlig hvis du reiser i helgene, på helligdager eller i skoleferier. Hvis du kjøper billettene på nettet, sparer du tid, som du kan bruke på å få mest mulig ut av besøket.

Pariserhjulet har 32 glasskapsler med klimaanlegg (en for hver bydel i London), men av overtroiske grunner er de nummerert fra 1 til 33, med unntak av nummer 13.

Vicky's Traveller Tips

På en solrik dag kan du se 40 km langt. Hvis du ser nøye etter, kan du se helt til Windsor Castle.

Oppdag området rundt London Eye

Utsikt over Big Ben fra London Eye
Utsikt over Big Ben fra London Eye

Big Ben og Houses of Parliament

London Eye har gjort området der det ligger, South Bank-distriktet, til midtpunktet i det nye årtusenet. Her finner du også andre arkitektoniske og naturmessige underverker som gjør sightseeingdagen din innholdsrik.

Du må ikke gå glipp av et av byens ikoniske landemerker, Big Ben, og bare 537 meter fra London Eye vil du oppdage at navnet faktisk er den 14 tonn tunge klokken i Elizabeth Tower, som er reist over Houses of Parliament.

Sistnevnte, også kjent som Palace of Westminster, er også et must å se, siden det huser de to kamrene i det britiske parlamentet, der regjeringen utformer sin lovgivning.

Westminster Abbey

En annen attraksjon i nærheten er det fantastiske Westminster Abbey, som ligger bare 639 meter fra London Eye og er et av de fineste eksemplene på Londons middelalderarkitektur. I denne artikkelen kan du lese om Billetter til Westminster Abbey i London: valgmuligheter og alt du trenger å vite hvordan du besøker klosteret innvendig.

Mellom Abbey og Buckingham Palace kan du ta en pause i de naturskjønne omgivelsene i St James's Park (735 meter fra London Eye).

James Park og Buckingham Palace

Dette tidligere kongelige jaktområdet er Londons eldste park, en av Londons mest elskede og et ideelt sted å tilbringe en formiddag eller ettermiddag med familien, med kafeer, vannfugler og originale lekeområder. En del av den avdøde prinsesse Dianas minnesvei går gjennom parken, og den har blitt brukt som kulisse i populære filmer som Match Point, 28 dager senere og 101 dalmatinere.

Trafalgar Square

Når du har ladet opp batteriene, kan du avslutte dagen med å besøke Londons nervesenter, Trafalgar Square (778 meter fra London Eye), et enormt torg der du i tillegg til andre severdigheter finner et av hovedstadens mest berømte monumenter: admiral Nelsons søyle.

Trafalgar Square er full av mennesker og gateartister hver dag, men spesielt på dager med store arrangementer, da det er her londonerne samles for å feire nyttårsaften, sportstriumfer og til og med kongelige bryllup.

Bestill billetter til London Eye

Spisesteder i nærheten av London Eye

St Stephen's Tavern|©David
St Stephen's Tavern|©David

Til tross for at London ikke er et land med store gastronomiske tradisjoner, har byen noen gode restauranter, selv om de fleste har en tendens til å være litt dyre. Til lunsj anbefaler jeg tre restauranter i nærheten av London Eye.

Stephen's Tavern (på fortauet overfor Big Ben), den eksklusive Michelin-restauranten Roux at Parliament i nærheten av parlamentet, eller kvalitetsmat og god service om bord på en båt, London Showboat, som du kan gå om bord på fra Westminster Bridge.

Bestill billetter til London Eye

Andre aktiviteter som kan interessere deg

Themsen om natten|©Elisa G. Fernández E.
Themsen om natten|©Elisa G. Fernández E.

Themsen-cruise

Siden du er her, ved elven, og så nær flere av bryggene hvor Themsen-cruise går fra, er det en god idé å avslutte dagen i London med et avslappende cruise på elven, der du kan se kontrastene i Londons skyline og til og med nå Greenwich-meridianen med båt. Her er et innlegg jeg skrev om Thames elve-cruise i tilfelle du er interessert i å organisere utflukten.

Bestill et elvecruise på Themsen