Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

London om sommeren

Hvis du planlegger en sommertur til London, sjekk ut disse 10 tingene du kan gjøre på ferie for å ha det gøy!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

London om sommeren

Utsikt over London Eye | ©Nikita Khandelwal

I en by som London om sommeren er det mange flotte ting å gjøre i tillegg til å se de typiske turistattraksjonene i byen.

Utflukter, musikk, utendørs kino, dans, båtturer ... og dette er bare en liten smakebit på hva du kan gjøre i London, resten vil jeg fortelle deg om nedenfor!

1. Tour sentrale London med en guidet tur

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Dra nytte av det gode været i London om sommeren, hvis du er en av de reisende som elsker å gå seg vill i gatene i en by for å utforske den tomme for tomme, så anbefaler jeg deg å ta en guidet tur i sentrum for å oppdage alle kroker og hemmeligheter skjult i hjertet av denne vakre byen.

Under turen vil du bli ledsaget av en guide som vil fortelle deg mange historier og anekdoter om byen som du kanskje ikke kjenner, og du kan velge mellom en tur til fots, buss eller sykkel (dette alternativet er alltid morsommere!) for å utforske sentrum av London og se monumenter som:

 • St Paul's Cathedral
 • Tower of London
 • Big Ben og Palace of Westminster
 • Westminster Abbey
 • Buckingham Palace
 • St James's Park
 • Trafalgar Square
 • Covent Garden
 • Tower Bridge
 • Og mange flere...

Ved slutten av den guidede omvisningen i London sentrum vil du ha lært mye nytt, tatt mange bilder til sosiale medier og fremfor alt hatt det gøy.

Bestill en hemmelig omvisning i London sentrum

2. Seil på Themsen på et middagscruise

Nyt en middag på et middagscruise på Themsen| ©viator.com
Nyt en middag på et middagscruise på Themsen| ©viator.com

Londons sommernetter er en fryd. For en romantisk og annerledes kveld under oppholdet ditt, anbefaler jeg deg å gå til elvebredden for å nyte et middagscruise på Themsen.

Det vil være et av de vakreste minnene fra turen din! En anledning til å gå ut til middag litt mer pyntet og i en veldig original setting som en elegant båt for å feire noe spesielt.

I tillegg kan du se solnedgangen fra dekket mens du seiler langs Themsen, og se de fargede lysene i byen sakte tennes mens du nipper til et glass champagne.

Monumentene langs elveleiet skinner på en spesiell måte og ser enda mer spektakulære ut enn de gjør på dagtid - det er et magisk øyeblikk! Og ikke bekymre deg for hvor mye et Themsen-cruise koster, for mange er rimelige.

Bestill et cruise på Themsen

3. Se innsiden av Buckingham Palace

I spisesalen på Buckingham Palace| ©Neil Thompson
I spisesalen på Buckingham Palace| ©Neil Thompson

De fleste reisende som besøker London har et bilde av Buckingham Palace-fasaden med dronningens garde i bakgrunnen som suvenir, men hver sommer, når palassets porter åpnes for publikum, kan noen få heldige gå inn og se innsiden når dronning Elizabeth II har dratt på ferie.

Om sommeren kan du bare se innsiden av Buckingham Palace i noen få uker i året (mellom slutten av juli og begynnelsen av september), så etterspørselen er ekstremt høy, og billettene blir utsolgt på et øyeblikk ettersom det er så få muligheter.

Hvis du gjerne vil gå gjennom korridorene i Buckingham Palace og ikke vil gå glipp av denne muligheten, er mitt råd å bestille billettene dine på nettet og i god tid for å få dem.

Hva får du se?

Under omvisningen vil du ikke se de private kamrene til kongefamilien, men du vil se "State Rooms", rommene der dronningen mottar sine gjester på offisielle arrangementer og hvor hun holder sine offentlige audienser. Og det er helt spektakulært!

Jeg foreslår at du setter av en dag av sommerferien din i London for å gjøre noe typisk "britisk" som å besøke Buckingham Palace, se på vaktskiftet og ta ettermiddagste. I innlegget Hvordan se vaktskiftet og Buckingham Palace forteller jeg deg alt om denne opplevelsen i detalj.

4. Nyt den beste utendørs kinoen

På Luna Drive-in Winter Cinema| ©The Luna Cinema
På Luna Drive-in Winter Cinema| ©The Luna Cinema

Når været er fint, utnytter londonere hvert øyeblikk til å ha det gøy med utendørsaktiviteter. Og sommernetter er den perfekte tiden for å se en film under stjernene og spise popcorn, synes du ikke?

 • Luna Cinema (juli og august): Holder kinosesjoner på forskjellige steder rundt om i London og viser filmer for enhver smak: romantiske komedier, musikaler, storfilmer og mer.
 • Film4 Summer på Somerset House (august): Det indre torget i Somerset House blir en "friluftskino" som viser premierefilmer og klassikere - noen ganger er det spesielle gjester på visningene!
 • Mer London Free Festival (september): På friluftskinoen The Scoop ved Tower Bridge kan du se de beste klassikerne og storfilmene helt gratis.

5. Opplev sommersolverv ved Stonehenge

Nyt sommersolverv| ©Stonehenge Stone Circle
Nyt sommersolverv| ©Stonehenge Stone Circle

Benytt ferien din i London til å ta en tur til utkanten av byen og se fantastiske steder som Stonehenge, Europas mest berømte forhistoriske monument.

Denne tiden på året er den perfekte tiden å besøke Stonehenge, for under sommersolverv kommer grupper av druider og et helt unikt publikum sammen for å utføre magiske ritualer som feirer foreningen mellom jorden og solen. Det er en merkelig begivenhet!

Selv om du kan besøke denne megalitten på egen hånd, med tanke på hvor vanskelig det er å komme seg dit med offentlig transport og avstanden fra London (130 kilometer), anbefaler jeg å ta en organisert guidet busstur til Stonehenge.

Men sørg for at du bestiller billettene dine på nettet og så langt i forveien som mulig for å sikre deg plass, for ved spesielle anledninger som sommersolverv blir de utsolgt veldig raskt. I innlegget Utflukter til Stonehenge fra London forteller jeg deg mer detaljert om dette spennende eventyret.

Bestill en tur til Stonehenge

6. Se solnedgangen på et hustak i London

På The Culpeper's Rooftop| ©Kate C
På The Culpeper's Rooftop| ©Kate C

Etter en travel dag med sightseeing, turgåing og sightseeing trenger du en pause, og om sommeren er det enda viktigere når det er varmt.

Londons h ustak er små oaser i høyden der du kan unnslippe maset og kjaset i Londons gater og ta en pust i bakken og en forfriskende drink mens du ser solen gå ned over den britiske hovedstadens skyline. Høres ut som en god plan! Ikke sant?

Mange av byens hustak er bare åpne i sommersesongen, så før du drar til et av dem, anbefaler jeg deg å sjekke nettsidene deres for å forsikre deg om at de ikke er stengt.

Noen av de kuleste hustakene i London inkluderer:

 • The Culpeper (Whitechapel): 40 Commercial St, London E1 6LP, Storbritannia.
 • The Vista Bar (Trafalgar Square): 2 Spring Gardens Trafalgar Square London SW1A 2T.
 • Golden Bee (Shoreditch): Singer St, London EC1V 9DD, Storbritannia.
 • Aviary (Shoreditch): 22-25 Finsbury Square, London, EC2A 1DX, Storbritannia

7. Opplev magien i West End-musikaler

Tina Tuner-musikalen i West End| ©Broadway
Tina Tuner-musikalen i West End| ©Broadway

I tillegg til kino er West End-musikaler en av de andre forestillingene du kan oppleve i London om sommeren.

Du er kanskje ikke så opptatt av teater, men jeg kan forsikre deg om at den imponerende iscenesettelsen og de livlige musikalnumrene i noen timer vil fordype deg i en verden av forbløffende fantasi.

Å oppleve magien i Londons West End-musikaler er definitivt en av de opplevelsene du må få med deg under ditt opphold i London. Spesielt hvis du reiser med familien, vil barna ha det kjempegøy med all musikken, fargene og lysene på scenen!

Hvis du planlegger å inkludere en musikal i London-planene dine, anbefaler jeg deg å kjøpe billettene dine online og så langt i forveien som mulig før du reiser, da det er forestillinger med veldig høy etterspørsel, West End-teatre har en tendens til å fylle opp veldig raskt og billettkontorene henger "Utsolgt" -skiltet med en gang.

Kjøp billetter til musikaler i London

8. Ta en piknik i St. James's Park

Piknik i St James's Park| ©Wellington Roger
Piknik i St James's Park| ©Wellington Roger

Sentral, koselig og intim. Dette er adjektivene som best definerer St James's Park, den eldste av de kongelige parkene i byen, og som ligger like ved Buckingham Palace.

Det er et fantastisk sted å ta en piknik på en solskinnsdag i London, fordi vegetasjonen er veldig godt bevart og utsikten ved den kunstige innsjøen er vakker. Det er heller ikke en av hovedstadens mest populære parker, så det er vanligvis ikke store, travle folkemengder som forstyrrer den bukoliske, landlige atmosfæren i James's Park.

Du kan ligge på det myke gresset og lytte til fuglesangen eller lese en bok mens du nyter solen. Og hvis du reiser til London som en familie, vil barna elske å ha litt fritid til å leke, løpe og hoppe.

9. Ta på deg støvlene på matfestivalen Taste Of London.

På matfestivalen Taste in London| ©Gary Bembridge
På matfestivalen Taste in London| ©Gary Bembridge

I løpet av juni måned arrangeres Taste of London-festivalen i Regent's Park, der byens mest prestisjefylte kokker overrasker matelskere med sine kulinariske tilbud.

Arrangementet er ikke gratis, men å betale inngangsbilletten er verdt det, da det vil gi deg muligheten til å smake på mange av rettene som tilbys på matbodene som er samlet der, som tilhører svært kjente restauranter som "Burger&Lobster", "Bao", "Lina Stores" eller "Sagardi", blant mange andre. I tillegg kan du se hvordan de tilbereder maten, delta på workshops, vinsmaking og til og med kjøpe noen matvarer som suvenirer.

Å delta på Taste Of London Festival i sommerferien vil være som å dra rett til paradis for en foodie! Og hvis du fortsatt er sulten på mer når du drar, kan du alltids ta en mattur gjennom Londons gater der du vil oppdage små kulinariske perler som vil gjøre turen til den britiske hovedstaden enda mer fornøyelig.

Bestill en mattur i London

10. Dans på karnevalet i Notting Hill

Nyt karnevalene i Notting Hill| ©David Sedlecký
Nyt karnevalene i Notting Hill| ©David Sedlecký

Karibiske rytmer inntar gatene i bydelen Notting Hill for et stort karneval den siste helgen i august som minner litt om de berømte karnevalene i Rio de Janeiro eller Tenerife. Hvis du er i festhumør ... er dette tiden for deg!

Denne festivalen feirer karibisk kultur med stil med en imponerende parade av vogner og dansere kledd i fjær og paljetter som danser til den beste musikken fra Karibia.

Følg vognene når de kjører gjennom Notting Hill mens du danser til de eksotiske tonene fra paraden, eller bli værende et sted for litt jamaicansk jerk chicken og noen øl - du vil ha det kjempegøy og ta noen fantastiske bilder fulle av farger og gode vibber!